GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμείς γράφουμε ονόματα...

Το Press-gr αποκαλύπτει: Ο ποδοσφαιριστής Τσιάρτας πήρε παράνομη απαλλαγή από τον στρατό ως ...ανάπηρος "Δεν μπορούμε να πούμε ονόματα...


Το Press-gr αποκαλύπτει:
Ο ποδοσφαιριστής Τσιάρτας
πήρε παράνομη απαλλαγή από
τον στρατό ως ...ανάπηρος

"Δεν μπορούμε να πούμε ονόματα" λένε τα κανάλια και οι εφημερίδες, για όσους πήραν παράνομες απαλλαγές από το στρατό...
Εμείς μπορούμε. Το Press-gr αποκαλύπτει, μετά από εκείνο του αντισυνταγματάρχη Χαρίση, άλλο ένα όνομα: Ο γνωστός ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας πήρε παράνομη απαλλαγή.
Αρχικά, ο Β. Τσιάρτας πήρε αναβολή. Στην συνέχεια απαλλάχτηκε επειδή με ιατρική γνωμάτευση κρίθηκε ...ανάπηρος. Συγκεκριμένα ότι είχε πρόβλημα αναπηρίας στο πόδι.
Ο ίδιος όμως έπαιζε κανονικά ποδόσφαιρο. Ήταν ένας από τους βασικούς παίκτες και στο Euro του 2004, το οποίο κέρδισε η Εθνική Ελλάδας!

35 σχόλια

  1. Ούτως ή άλλως με τον Τσιάρτα γελάει ο κόσμος... Θέλω να δω ποιες εφημερίδες θα το έχουν αύριο... Και ειδικά όσες είναι φίλα προσκείμενες σε αυτόν... (Ναι, υπάρχουν και τέτοιες)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο Τζοχατζόπουλος - υπουργός άμυνας για όποιον δεν (θέλει να) ξέρει - ήταν ανυπότακτος και τακτοποιήθηκε με φωτογραφικό νόμο. Και λοιπόν; Καιρός να ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι. Ο στρατός πρέπει να γίνει επαγγελματικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι γνωρίζουν για τον Τσοχατζόποουλο ότι δεν πήγε στρατό.Το θράσος του όμως
    είναι μεγάλο που βγαίνει και κατηγορεί όλους όσους δεν πήγαν παρ'όλο που αυτοί δέν έγιναν υπουργοί εθνικής άμυνας όπως εκείνος.Καλύτερα οι πολιτικοί που δεν έχουν υπηρετήσει να μην βγαίνουν να κάνουν τους τιμητές..Ψάξτε και γιά άλλους όπως πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @heroes vs chuck: read carefully. Το έχουμε πει για τον κο. Τσοχατζόπουλο. ("Το όνομα του αντισυνταγματάρχη...")

    Και ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε υπηρετήσει στον Ε.Σ. μια και κατόπιν παρακλήσεως του πατρός του προς τον Μανιαδάκη φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό (άλλωστε γι' αυτό δε τελείωσε και το σχολείο στην Ελλάδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλαδα ειναι μια χωρα που για να σαι in πρεπει να σαι κιναιδος απατεωνας η λαμογιο....Εδω ο μεγας ογκολιθος ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ (βολευτης του ΠΑΣΟΚ)ΕΙΠΕ ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ....ΠΟΙΟΣ? ΤΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ...
    ΕΡΩΤΗΣΗ γιατι δεν βγαινουν οι 300 να δωσουν οι ιδιοι τα στρατιωτικα τους εγγραφα στη δημοσιοτητα...απλα μια κλικα ,μια συμμορια ειναι ολοι τους,ολοι μα ολοι....
    ΡΕ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι που γράφτηκε sniper. Καλό θα ήταν να μπει και άρθρο.
    Γιατί τι με νοιάζει εμένα αν ένας ποδοσφαιριστής βγήκε Ι5 παθολογικό και ένας δημοσιογράφος Ι5 ψυχολογικό. Με ενδιαφέρει περισσότερο ο υπουργός άμυνας που το'παιζε πατριώτης και ο δημοσιογράφος εισαγγελάτος που έκανε την θητεία του στο ναυτικό λέγοντας τις ειδήσεις στο κανάλι που δούλευε: γιατί και οι δύο το παίζουνε παρθένες με παρθενορραφή.
    Οι Ι5 και οι ανυπότακτοι τουλάχιστον δεν το κρύβουν ότι δεν πήγαν στρατό. Όπως δεν το κρύβουν οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί - ας μην μπερδεύουν ηθελημένα μερικοί την εκπαίδευση με την δωρεάν καταναγκαστική εργασία των φαντάρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δώστε εσείς τα ονόματα στο λαό αφού με τις ανεξάρτητες τύπου Δαφέρμου κ πολιτικούς κότες κ εμπλεκομένους όλα θα κουκουλωθούν μέσα σε 2-3 μέρες κ θα βρούμε κάτι άλλο μετά να λέμε.ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκίστε τους. Όλα στη φόρα, τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπηρέτησα 17 μήνες σε ακριτικό νησί και είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτές τις τακτικές αλλά να ρωτήσω τους άρρενες της παρέας: Εάν είχαν την δυνατότητα δε θα έκαναν το ίδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε μην κανεις τιποτα θα ,δεν ειναι ανγκη , θα τα βγαλει ολα στη φορα ο Ζαγοριτης και ο Βαγγελης ο ερωτιαρης...οποτε μη κουραζεσαι....
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "ο Βαγγελης ο ερωτιαρης" πηδάει τίποτα με στολή τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου "βρωμάει" αφάνταστα πολύ,αυτός ο ισοσκελισμός πράσινων και μπλέ, σε όλα τα.... κομμάτια σας και τις ...πληροφορίες σας,οι οποίες είναι και ολίγον από ...πατάτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι στη δημοσίευση ονομάτων φυγόστρατων, αν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία. Οχι στο λαϊκισμό και την πιθανή λασπολογία. Προσοχή!
    Τό 'παμε νωρίτερα... Φυσικά και είναι τρανταχτά ονόματα όσοι την κοπάνησαν απ' το στρατό και φυσικά δεν τό' καναν τσάμπα ή με κανένα λοχία... Θέλει γερές άκρες το πράγμα.
    Τέλος, μην μπερδεύουμε ούτε το τι πιθανώς θα έκανε ο καθένας αν μπορούσε να βρει το λούκι και να τα σκάσει τα μπικικίνια ούτε αν προφέρει ο στρατός ή αν έπρεπε να γίνει ολοκληρωτικά επαγγελματικός. Είναι άσχετα θέματα και δεν νομιμοποιούν την κομπίνα, το σκάνδαλο της παράνομης απαλλαγής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί κατηγορούμε τον Βασίλη; Εμείς δεν λέγαμε ότι ο Τσιάρτας έχει ένα μόνο πόδι και αυτό αριστερό; Άσε που δεν μάρκαρε κιόλας γιατί φοβόταν μην ξεκολλήσει το ψεύτικο και το ψάχνει στο γκαζόν. Νομίζω ότι είχε κληθεί και στην Παραολυμπιακή Ομάδα αλλά κόπηκε γιατί δεν είχε βύσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε Παιδια μην δειχνετε με τοσο απροκαλυπτο τροπο το αντιπασοκισμο σας.
    Πρωτο:Ο Τσοχατζοπουλος δεν υπηρετησε αλλα απηλαγηκε νομιμα με νομο που δεν τον εκανε αυτος.Ειναι ο ιδιος νομος που σημερα δεν ισχυει βεβαια ,αλλα τον εχουν χρησιμοποιησει χιλαδες τυποι που μεγαλωσαν και σπουδασαν στο εξωτερικο και εζησαν σαν μεταναστες.Συγκεκριμενα τους εδιδε το δικαιωμα να εξαγορασουν τη θητεια τους ο νομος αυτος.Εχω δυο ξαδερφια γιοι μεταναστων της Γερμανιας που τον χρησιμοποιησαν ,πληρωνοντας αρκετα εκατομμυρια και απηλαχτηκαν.Δεν εκανε καμμια παρανομια ο Τσοχατζοπουλος λοιπον.
    Δευτερο:Ειναι γνωστο οτι ο Ανδρεας Παπανδρεου εφυγε στην Αμερικη σε ηλικια 18 ετων οπως χιλιαδες αλλοι νεοι τοτε.Χωρις να εχει καμμια υποχρεωση διαρκουντος του Β.Παγκοσμιου πολεμου προσεφερε τις υπηρεσιες του στον Στρατο των ΗΠΑ και κατεταγη σε αυτο.Αυτο συμφωνα με τους υπαρχοντες νομους θεωρηθηκε κανονικη θητεια και δεν ειχε αλλη υποχρεωση να υπηρετησει εδω.
    Να πουμε τωρα και τα συγχρονα:
    Ο πρωθυπουργος μας λουφαρισε στο Πενταγωνο επι Αβερωφ,ο δε Γιωργος Παπανδρεου υπηρετησε στον Εβρο κανονικα οπως οι πολλοι Ελληνες το 1976.Μαλιστα ειμαι σε θεση να ξερω οτι εχει κτυπησει "νουμερο κανονικο" στη γεφυρα του Εβρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε παιδιά μου φαίνεται ότι έχετε ξεχάσει την βασική προϋπόθεση που απαιτείται για να πάει κάποιος φαντάρος.ΠΡΕΠΕΙ να είναι άντρας. Δηλαδή ο ΝΙΚΗΤΑΣ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ πως να ξεπερασει αυτό το πρόβλημα και να ντυθεί στρατιώτης. Μόνο στο στρατό της Βασίλισσας ΖΙΝΑ της Αμαζόνας μπορούσε να υπηρετήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @anonymous (που ομιλεί περί "απροκάλυπτου αντιπασοκισμού"):

    Ο Ανδρέας Παπανδρέου ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ παρακαλετά με βύσμα στο εξωτερικό. Δεν υπηρέτησε λοιπόν στον Ε.Σ., αλλά στο US Navy σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ.

    Περί του Γιώργου Παπανδρέου δεν έχω πληροφορία, άρα και άποψη επί της θητείας του.

    Ο αδελφός του Νίκος όμως (ο συγγραφεύς) "υπηρέτησε" στη Λήμνο -ήταν στα Αθήνα και έτρεχε στα parties και στα clubs παρέα με τον Κώστα Λαλιώτη. Το αναφέρει και ο Χριστόφορος Κάσδαγλης στο βιβλίο του "Απολύομαι και τρελαίνομαι", που έγραψε με το ψευδώνυμο Χρήστος Καστανάς.

    Ο (σημερινός) Πρωθυπουργός, όπως και ο Αντώνης Σαμαράς κλπ άλλοι μεγαλόσχημοι πολιτικοί, υπηρέτησαν στο Π.Ν. Όποιος έχει υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, ξέρει τι εστί Π.Ν. (και Π.Α. επίσης).

    Σε ό,τι αφορά στον Απόστολο Τσοχατζόπουλο, το ηθικό θέμα (μιάς και χρημάτισε ΥΕΘΑ) δεν είναι ότι απηλλάγη νομοτύπως βάσει κείμενου νόμου, αλλά το γεγονός οτι ΔΕΝ στρατεύθηκε. Εκτός εάν δεν μπορείς (ή δεν θέλεις) να διαχωρίσεις την ηθική διάσταση του θέματος. Το αυτό ΦΥΣΙΚΑ ισχύει για όσους έχουν χρηματίσει ή θα χρηματίσουν ΥΕΘΑ & ΥΦΕΘΑ. Πληροφοριακά, τα Στελέχη των Ε.Δ. τους αντιμετωπίζουν με δυσπιστία (εκτός των κομματικών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @βασίλης: Δεν στρατεύθηκε ο ποδοσφαιριστής Τσάρτας-Τσέρτσης. Μετά το άλλαξε σε Τσιάρτας!!! Στη χώρα της δικαιολογίας, ίσως να το ακούσουμε κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η υποκρισία στο μεγιστο βαθμό. Παρακολουθουμε όλη αυτή τη φανταρολαγνεία για το ποιος πήγε ή δε πήγε και ο Ρομπέν της φακής Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (ουστ απο δώ) ο οποίος πήρε τρελόχαρτο Ι5 και δε πήγε φαντάρος κράζει τους ομοίους του που δε πήγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Ρομπέν των Τρελών θέλεις να πεις φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα ρεπορτάζ σας δεν είναι και τόσο καλά, θα έλεγα.

    Ο ποδοσφαιριστής Τσιάρτας στρατεύθηκε. Τον είχα συμπαίκτη στην Εθνική Ενόπλων, σε κάτι φιλικά που παίξαμε με αραβικές χώρες.

    Τώρα, αν η ομάδα του τον είχε έξω κάθε μέρα για προπονήσεις και η δικιά μου με είχε ξεχάσει, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @anonymous (τελευταίος): είδες τι αδικία μεγάλη? ενώ αν ήταν αντίστροφα τα πράγματα, σήμερα όλοι θα κράζανε εσένα blog-άροντας ο φυγόστρατος "anonymous" και ο Τσάρτας-Τσέρτσης θα είχε πάρει το μέρος σου...

    Υπηρέτησες στον Άγιο Κοσμά (ΑΣΑΕΔ νομίζω το λένε-πριν ήταν στο Διόνυσο)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. einai swsto gia kapious a8lites pou h ilikia 18-15 einai krisimoi k antiprosopevoun thn ellada sto e3oteriko na ginete mia mikrh xarh ipiretontas stim omades enoplwn. Skejou twra na kalesoume olh thn e8nikh basket na pane na ipiretisoun, ti 8eseis 8a exoun oi 2,05 center sto strato? k poios 8a pai3ei sthn e8nikh andrwn?

    kaliterh ipiresia pros to e8nos apo to na ferneis metalia k na to kaneis gnwsto den iparxei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @anonymous (τελευταίο): γράφεις "kaliterh ipiresia pros to e8nos apo to na ferneis metalia k na to kaneis gnwsto den iparxei."

    Ναι, αν είσαι (πρώην) Ανατολικογερμανός, ισχύει αυτό. Τα πραγματικά ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ της Δυτικής Ευρώπης έχουν πάψει να καταφεύγουν σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Μετάλλια σήμερα (τα τελευταία 40 χρόνια) σημαίνει ΝΤΟΠΑ. Φαρμάκωσε λοιπόν τους αθλητές σου για να αποκτήσεις εφήμερη (εσωτερική κυρίως-ελάτε να αυτοθαυμαστούμε) δόξα (και κάργα αμφισβητούμενη από τους άλλους ντοπαριστές - να σου θυμίσω το "τροχαίο" του Κεντέρη-Θάνου") στα αθλητικά φόρα και να πληρώνεις αργότερα το τεράστιο κοινωνικό κόστος. Πλέον μόνο σε Μπανανίες και χειραγωγούμενες δημοκρατίες τύπου Η.Π.Α. οι πίθηκοι-κάτοικοι αισθάνονται ότι ψηλώνουν σαν έθνη και προσωπικότητες από τις αθλητικές επιτυχίες.

    Μου είναι εντελώς αδιάφορα τα μετάλια κλπ κατσαρόλια του "Αθλητισμού". Μάλλον θα έλεγα ότι με μειώνουν μια και δεν αντανακλούν σε τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μολις σημερα στον Αντ1 ο κουλουρης ειπε 2 ονοματα...τον φοιβο(και καποιο αλλο που δεν θυμαμαι τωρα), και αμεσω; ο εισαγγελατος του απαγορεψε να ομιλει απο εκεινη τη στιγμη μεχρι την ληξη του δελτιου...για δεοντολογικους λογους του καναλιου

    ποιος? ο εισαγγελατος , οπου 10 χρονια πριν υπηρετουσε το πρωι στο "φυλακιο του εβρου" κοινως στην τοπογραφικη υπηρεσια στρατου στην αλεξανδρας(νομιζω εκει υπαγεται)....και το βραδυ ελεγε τις ειδησεις στον τοτε Σκαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΑΚΙ ΣΤΟ PRESS.GR ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ EXTRA CHANΝEL.
    ΕΧΕΙ ΒΟΥΙΞΕΙ Η ΠΙΑΤΣΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ PRESS.GR.
    ΛΕΤΕ;
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ....ΠΕΘΑΝΩ.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. λέτε, λέτε, λέτε.... για τον συνάδελφο Σίμο δεν θα πείτε τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελικά, ο Κεντέρης πόσο "φίλος" ήταν με την Θάνου, ρε παιδιά; Εκεί, μέρες και ΝΥΚΤΕΣ ολόκληρες στην μοναξιά, πεσμένοι μούρη-γόνατα στην προπόνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @anonymous (τελευταίο): Πολύ κουτσομπολίστικη ερώτηση, αλλά μια και φαίνεται ότι σε καίει, σε πληροφορώ πως η ΝΤΟΠΑ αυξάνει ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ τη σεξουαλική διάθεση. Τι και αν συνέβει μεταξύ τους δε γνωρίζω, άρα... Απλά, είναι γνωστό σε όλους το τι πήδημα πέφτει στα διάφορα Ολυμπιακά Χωριά & λοιπούς χώρους όπου στεγάζονται αθλητές για meetings. Και καλά κάνουν τα παιδιά. Ο ψόγος είναι στη ΝΤΟΠΑ, όχι στον ΠΗΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιατί δεν λέτε για τον «αριστερό» Σημίτη, τον βαφτισιμιό του πρίγκιπα Νικολάου, ο οποίος υπηρέτησε όλη την θητεία του στην Αθήνα με την ειδικότητα του γραμματέως (ούτε σκοπιές, ούτε αγγαρείες, σκαρπινάκι και 500μ από το σπίτι του στην ΑΣΔΕΝ); Τα είχε γράψει, αν θυμάμαι καλά, ο «Ε.Τ.» και είχε δημοσιεύσει και φωτοτυπίες σχετικών εγγράφων. Όσοι έχουμε υπηρετήσει, ξέρουμε τι βύσμα χρειάζεται για να γίνεις γραμματέας. Αλλά να γίνεις γραμματέας και να υπηρετήσεις όλη σου την θητεία δίπλα στο σπίτι σου, αυτό είναι «βυσματάρα», όχι παίξε γέλασε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "να ρωτήσω τους άρρενες της παρέας: Εάν είχαν την δυνατότητα δε θα έκαναν το ίδιο;"

    Όχι. Η στρατιωτική υπηρεσία ήταν και είναι καθήκον και ΤΙΜΗ για τον Έλληνα πολίτη. Είναι η ύψιστη στιγμή, όταν η Πατρίδα σέ κρίνει άξιο να τήν υπηρετήσεις. Όταν η Πατρίδα σού παραδίδει τα όπλα και σού εμπιστεύεται τα όσια και τα ιερά. Και σε καλεί να καταταγείς και εσύ, να αποτελέσεις και εσύ έναν κρίκο στην αλυσίδα των αναρίθμητων γενεών του Γένους.

    Οι 23 μήνες της στρατιωτικής μου υπηρεσίας ήταν η μέγιστη τιμή που εδέχθην και θα δεχθώ. Αυτοί που μού έδωσαν την δυνατότητα να σταθώ προσοχή και να χαιρετίσω παρουσιάζοντας όπλα την Γαλανόλευκη. Την Γαλανόλευκη, να ανεμίζει στο φως του ήλιου και το γαλάζιο του ουρανού και τα χρώματά της, καθώς κυματίζουν, να χάνονται μες στους αιώνες. Και εγώ χαιρετώντας, με τα όπλα τα ιερά των Ελλήνων στα χέρια, τα όπλα της τιμής που παρέλαβα από τους προγόνους, να κοιτάζω περήφανα την Σημαία και να υπόσχομαι στους προγόνους ότι θα φανώ αντάξιος.

    Ο πολίτης-οπλίτης. Τα ίδια γράμματα, με μία μόλις αντιμετάθεσι. Ο πολίτης-οπλίτης, πρόσωπο αυτεξούσιο αλλά και μέλος της ομάδος, με πειθαρχία και υπευθυνότητα. Από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο πολίτης-οπλίτης, αυτό είναι που εγέννησε την αρχαιοΕλληνική έννοια της Δημοκρατίας. Αυτεξούσιο, υπευθυνότης, πειθαρχία, συνεργασία. Αυτή είναι και η ουσία του Στρατού. Η οικοδόμησις του ήθους του Έλληνος πολίτου.

    Ερχόμαστε από τον Μαραθώνα και την Πόλη. Αυτοί είμαστε. Θα παραδώσουμε στους απογόνους.

    Οι λιποτάκτες και απάτριδες δεν μάς αφορούν.

    Επαναλαμβάνουμε τον Όρκο των Αθηναίων Εφήβων. Με αυτόν τον όρκο ο Αθηναίος γινόταν πολίτης του Δήμου των Αθηναίων.

    ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ...

    ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΚ ΕΛΑΣΣΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ ΟΣΗΣ ΑΝ ΠΑΡΑΔΕΞΟΜΑΙ ...

    ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @τουρκοφάγοσ: Γράφεις: "Ερχόμαστε από τον Μαραθώνα και την Πόλη. Αυτοί είμαστε. Θα παραδώσουμε στους απογόνους."

    Απορώ ειλικρινά πως μπορείς και μπερδεύεις τις γραβάτες (Μαραθώνα)με τα σώβρακα (Βυζάντιο). Πως τολμάς και συγκρίνεις τον πολιτισμό με το θρησκευτικό φονταμενταλισμό?

    Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι είσαι κράμα αυτών των δύο, τη στιγμή που το Βυζάντιο προκειμένου να εδραιωθεί κατέστρεψε τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό?

    Πως είναι δυνατόν να συγκρίνεις τους λαμογιάρηδες, μικροπολιτικάντες, κοντόφθαλμους Χριστιανούς "αυτοκράτορες" με τους ανθρώπους που έθεσαν τις βάσεις του σύγχρονου Δυτικού πολιτισμού?

    Να σου υπενθυμίσω ποιοί ήταν οι κοπανατζήδες από τα τείχη της "Βασιλεύουσας" (εντός εισαγωγικών διότι δεν αποδέχομαι το χαρακτηρισμό) και πως κατέφευγαν στις μονές προκειμένου να μην υπηρετήσουν?

    Είσαι τόσο αμόρφωτος ή έχεις τεράστια τρικυμία εν κρανίω? Όποια και να είναι η εξήγηση, περαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Με ενοχλούν πάρα πολύ αυτά που έγραψε ο άλλος περί ΠΑΣΟΚισμού. Καλά αυτό κατάλαβε; Δηλαδή η απίστευτη γελοιότητα του να διατάζει κάποιος το στρατό που δεν...υπηρέτησε ποτέ δε την σκέφτηκε; Και ποιος νοιάζεται για το αν ήταν νομότυπη ή όχι η απαλλαγή του;Αυτό είναι το πρόβλημα μας;Η μήπως πως γελοιοποιήθηκε ο στρατός έτσι;Είχε αυτός κανένα κύρος για να διατάζει τους στρατιωτικούς;Και φταίμε εμείς αν το ΠΑΣΟΚ αυτο-γελοιοποιήται σαν παράταξη με τέτοιες επιλογές;Η μήπως είναι κομματικός το πρόβλημα μας; Ο Μειμαράκης που υπηρέτησε στο ναυτικό στην Παλάσκα μήπως είχε ποτέ και αυτός καμία σχέση με στρατό;
    Με ενοχλεί και το άλλο που είπε κάποιος περί του "όλοι αυτό θα κάναμε".Λάθος μεγάλο.Εγώ υπηρέτησα στον Έβρο και δε το αλλάξω με τίποτα.Ένιωσα πως ήμουν πραγματικό μέλος του στρατού, πως έκανα π ρ α γ μ α τ ι κ ή θητεία και όχι να κάνω τον αγγαρειομάχο στο Πεντάγωνο όπως τόσοι άλλοι,που νομίζουν πως είναι και ευνοημένοι.
    Τέλος για αυτά περί Μαραθώνα και Πόλης...Οι Παλαιολόγοι κουβάλησαν Τσάκωνες ιππείς από την Λακωνία για να υπερασπιστούν την "βασιλεύουσα".Το τσακωνικό ιπποτικό τάγμα είχε σαν "εραλδικό" σύμβολο την οκτάκτινη Τετρακτύς, παραλλαγή της 16κτινης που οι κάφροι ανθέλληνες την λένε "αστέρι στη βεργίνας".Στο μεταξύ οι πολίτες μαγειρεύανε την "πολίτικη κουζίνα" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. και ο παλαιολογος κοπανατζης? επι χιλια χρονια πως διατηρηθηκε μια απεραντη αυτοκρατορια?με κους κους στα μπλογκ?
    πιανεις μια περιοδο παρακμης της αυτοκρατοριας και κρινεις?δεν βλεπεις εδω με ουτε δυο αιωνες υπαρξης το ελληνικο κρατιδιο σε τι παρακμη εχει πεσει..?αραγε θα αντεξει χιλια χρονια αυτο?δεν βλεπεις σε τι θεμα εχεις γραψεις ποστ?ημαρτον πια!
    ο αληθινος φομενταλιστης εσυ εισαι.ΚΑΙ μισαλλοδοξος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση