GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω...

Μια ενδιαφέρουσα άποψη για το νέο ορυχείο της ΔΕΗ στην Κοζάνη Το θέμα της επέκτασης του λιγνιτωρυχείου της ΔΕΗ στην Κοζάνη απασχολεί εντον...

Μια ενδιαφέρουσα άποψη για
το νέο ορυχείο της ΔΕΗ στην Κοζάνη

Το θέμα της επέκτασης του λιγνιτωρυχείου της ΔΕΗ στην Κοζάνη απασχολεί εντονότατα την περιοχή.
Πρόσφατα, όπως έγραψε και το Press-gr, το Νομαρχιακό Συμβούλιο απέρριψε ομόφωνα σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την ΔΕΗ.
Σήμερα, φιλοξενούμε (ολόκληρο το κείμενο στα ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ PRESS-GR) μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης που υποστηρίζει ότι αυτή η απόφαση θα είναι ένα βήμα μπρός και δύο πίσω αν το Νομαρχιακό Συμβούλιο και οι τοπικοί φορείς δεν απορρίψουν αποφασιστικά την εγκατάσταση νέων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και δεν πιέσουν για προγράμματα εξοικονόμησης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης πατώντας εδώ.

5 σχόλια

  1. Μια σύντομη ιστορία.
    Όταν έπεσε το τοίχος στο Βερολίνο, πέταξα με ένα ιδιωτικό αεροπλάνο – για δουλειά ρε – επί ένα δίωρο και σε πολύ χαμηλό ύψος, πάνω από τον δυτικό και τον ανατολικό τομέα της πόλης.
    Στο ανατολικό τμήμα είδα μαυρισμένα τα πάντα από τον λιγνίτη, ενώ στο δυτικό παρατήρησα πράσινα πάρκα, καθαρά κτήρια, αλλά μαυρισμένα δάση γύρω από την Autobahn, εξαιτίας της όξινης βροχής.
    Τότε κατάλαβα τι σημαίνει λιγνίτης και τι μόλυνση από μόλυβδο.
    Δεν μπορώ να σας περιγράψω την εικόνα και τη κατάθλιψη που με κυρίευσε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά τα λέτε για τη ΔΕΗ που σκυλοβρωμιζει τον τοπο,μηπως να γραψετε ομως τιποτα και για τον ΟΣΕ που μας εχει φλομωσει στη διαφημιση και απο χτες εχει καταρρευσει το συστημα του προεκδοσης εισητηριων,με αποτελεσμα να μη μπορουμε ουτε τις κρατησεις να παραλαβουμε;Οταν στο τελευταιο βιλατζοσινεμα μπορεις να αγορασεις τηλεφωνικως τις θεσεις σου,ο ΟΣΕ σου λεει οτι δε μπορεις να τις πληρωσεις τηλεφωνικα,και το αργοτερο 48 ωρες πριν το δρομολογιο πρεπει να πας στα εκδοτηρια να παρεις το εισητηριο,διαφορετικα η κρατηση ακυρωνεται!Απο χτες ομως το συστημα τα'παιξεε!Και ουτε στο σταθμο Λαρισης ,ουτε στα εκδοτηρια στη Σινα εχουν βαλει μια προειδοποιητικη ανακοινωση να ενημερωνουν τον κοσμο,οι ταμιες την κανανε για καφε και κατα τ'αλλα για σου ΟΣΕ με τα ανετα ταξιδια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ, ΨΑΧΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΒΡΗΣΚΕΤΑΙ, ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΡΙΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ(ΠΑΥΛΙΔΗ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ). ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΦΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕ ΣΥΧΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΝΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΚΑΡΑΒΛΑΧΕ ΣΙΟΥΦΑ ΚΟΥΝΗΣΕ ΤΟ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ(ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΕΙΟΣ ΓΑΡ)ΘΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΡΜΕΞΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω νομιζω οτι στον Παοκ,πεσανε πολυ ξεφτιλες.

    Σωτηρια στον Παοκ ρε.

    Γιατι δηλαδη η Αεκ να παρει συγχωροχαρτι?

    Αντε τωρα ,μην τα παρω στο κρανιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τοπίο είναι θολό και τα χρήματα πολλά.Εδώ κοπελούζοι , βαρδινογιανναίοι και λοιποί τα χώνουνε στις εναλλακτικές ΔΕΗ με σκοπό να φάνε την κανονική μακροπρόθεσμα.Τα αιολικά πάρκα για να γίνουν πράξη χρειάζονται ένα κάρο υπογραφές και η σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ προκαλεί θλίψη.
    Και στο τέλος ποιός να ενδιαφερθεί για την Κοζάνη ,την Μεγαλόπολη , την Πτολεμαίδα.Και αν τύχει και κάνουν τίποτα οι κάτοικοι ξέρουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ :θάψιμο και αν δεν μπορέσουν διαστρέβλωση και μετά συκοφαντία και και...Να σας θυμίσω πως θάφτηκε ο χαμός που έγινε πριν απο μερικά χρόνια στη Βόρεια Χαλκιδική και πως συνιδικτήτης των μεταλλείων έγινε ο μπόμπολας.Και το κυριότερο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συμφωνούσαν (στη μάσα λέμε ΝΑΙ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση