GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μιράντα...

Ένα από τα μέλη της "παρέας του Λονδίνου" είναι και η Μιράντα Ξαφά , οικονομική σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη την περίοδο 1990-93 ...

Ένα από τα μέλη της "παρέας του Λονδίνου" είναι και η Μιράντα Ξαφά, οικονομική σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη την περίοδο 1990-93 και στενή φίλη του Γ. Αλογοσκούφη.
Μόνο που το δικό της όνομα, δεν πολυακούγεται.

38 σχόλια

  1. "ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ"
    Το σύνθημα αυτό είναι και η καλύτερη ατάκα του Γιωργάκη που όπως εξελίσεται θα γίνει το νέο και κυρίαρχο σύνθημα των εκλογών!!
    ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη το 91-93, η κα Ξαφά διετέλεσε σύμβουλος και αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμβουλος στην Salomon Smith Barney και από το 2003 σύμβουλος του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς.
    Ήταν και υποψήφια με του Φιλελεύθερους του Στ. Μάνου.

    Να το ψάξουμε λίγο καλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Μιράντα Ξαφά δεν ήταν επίσης στους συνιδρυτές του κόμματος των Ταύρων Φιλελευθέρων του Στέφανου Μάνου, στενού φίλου του Γιώργου Παπανδρέου και εκλεγέντος ως βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 11.41. Αυτό το "να το ψάξουμε λίγο καλύτερα;" που λες τι σημαίνει;
    Η Ξαφά ήταν το Νο2 στους Φιλελεύθερους του Μάνου που τώρα κόπτεται για την διαφάνεια και την αντιδιαπλοκή. Νομίζω ότι ήταν και επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο των Ταύρων του 1999.

    Να το ψάξουμε λίγο καλύτερα;
    Πρινιωτάκης= Μητσοτάκης;
    Ξαφά =Μάνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11.44 συνεχίζω τη σκέψη σου – με την άδειά σου.
    Του Μάνου λοιπόν, πού είναι κολλητός του Αλογοσκούφη, ο οποίος υπήρξε σύμβουλός του επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη…
    Αυτός, που, σε συνεργασία με τον Αλογοσκούφη, ζήτησε από τον Καραμανλή να στείλει σπίτι του τον πάτρωνα των «ασχέτων διοικήσεων» Τσιτουρλιδη.
    Εκείνος, που αποκάλυψε ότι ο Τσιτουρίδης ψευδός επικαλείται το διάταγμα του 2006, ως δήθεν απαρχή της διοικητικής αναδιοργάνωσης των Ταμείων, καθώς υπήρχε νόμος από το 2002 που έμεινε σκόπιμα ανενεργός.

    Και σαν να μην έφτανε η πλαγιοκόπηση Μάνου, το πνεύμα του Αλογοσκούφη ξαναχτυπά:
    Αυτή τη φορά με ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), που είναι αρμόδιος για την έκδοση των ομολόγων του Δημοσίου και ανήκει στο ΥΠΕΘΟ.
    Ο Οργανισμός αποκρούει κάθε ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών για τα δομημένα ομόλογα και καταλογίζει την πλήρη ευθύνη στις διοικήσεις των Ταμείων, οι οποίες εποπτεύονται από τον υπουργό Απασχόλησης.
    Άρα, τι υπαινήσεται για τον εποπτεύοντα κ. Τσιτουρίδη; Τι;
    Οι Πλέον αιματοβαμμένοι πόλεμοι είναι οι εμφύλιοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΩΡΗ ΠΑΛΙΟΣΑΒΟΥΡΑ ΠΩς ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ??
    ΣΑΝ ΚΩΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΠΑ ΣΟΥ ΚΑΡΙΟΛΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟ ΨΩΛΟΑΡΠΑΧΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε φίλε 11.24, αν δεν είσαι προβοκάτορας και είσαι απλώς πασοκτζής, μη λες μαλακίες και μας πάρουνε στο ψιλό!!!
    Το σύνθημα « ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ» το εκτόξευαν οι δεξιοί το ’89, εναντίον μας.
    Ήταν τότε το σκάνδαλο Κοσκωτά …τι ξαναθυμίζεις τώρα!
    Πρόσεχε τα συνθήματα. Ρώτα πριν το ανοίξεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 12.42 ..Δεν μασάμε! Η μεγάλη απάτη του 89 ήταν η πατάτα που έκανε το Μητσοτακέϊκο σε συνεργασία με την αριστερά συμπούρμπουλη...και ζήτησε και συγνώμη μάλιστα ο ..εφιάλτης αργότερα...
    Κοιτάξτε να τα μαζέυετε λίγα-λίγα γιατί πολλά μαζί θα δυσκολευτείτε..
    Ο καιρός πλησίασε..

    Για τον Μπένο ξέρει κανείς γιατί τα βρόντηξε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για την εντιμότητα της Ξαφά δεν υπάρχει αμφιβολία.
    Μην υπερβάλλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σύντροφοι bloggers,
    Το κόλπο δομημένα ομόλογα αποκαλύπτεται, ΕΠΙΣΗΜΩΣ.

    Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Σπύρο Παπανικολάου, τον εκδότη των δομημένων ομολόγων και κοινοποιείται προς τον υφυπουργό Οικονομικών Π.Δούκα και τον γγ του υπουργείου Οικονομίας Γ.Κουρή, αναφέρεται:
    «Η μορφή των δομημένων ομολόγων σε αντίθεση με τον υπόλοιπο δανεισμό του Ελληνικού Δημοσίου (Ε.Δ.) υπαγορεύονται απόλυτα από τις εκάστοτε προτιμήσεις των επενδυτών»

    ΔΗΛΑΔΗ, ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΕΚΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.

    Παράλληλα, αναλύεται η διαδικασία:
    1) Οι τελικοί επενδυτές, ή οι σύμβουλοί τους, απευθύνονται στους βασικούς διαπραγματευτές (Β.Δ.) ομολόγων του Ε.Δ. για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για κάποια ιδιαίτερη μορφή ομολόγου. Οι Β.Δ. είναι οι μόνοι θεσμοθετημένοι ανάδοχοι εκδόσεων ομολόγων του ΕΔ βάσει του κανονισμού λειτουργίας των, που έχει εγκριθεί από το υπουργό Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.
    2) Οι βασικοί διαπραγματευτές υποβάλλουν προτάσεις για ομόλογα ιδιαίτερων χαρακτηριστικών στον ΟΔΔΗΧ. Οι προτάσεις αυτές υποβάλλονται αφού έχουν καθοριστεί εκ των προτέρων με πλήρη λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του προτεινόμενου τίτλου, ώστε να αντιστοιχεί απόλυτα στις επιθυμίες των τελικών επενδυτών που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

    ΑΡΑ ΟΙ «ΑΣΧΕΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ», ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ, ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΚΡΩΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ.
    ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΝ ΕΠΑΙΖΑΝ ΟΙ «ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ».
    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΟΥΣΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΙΝΕ.

    « Ως εκ τούτου ο ΟΔΔΗΧ δεν έχει καμία ανάμιξη στην διαμόρφωση των όρων των προτεινόμενων εκδόσεων, αφού αυτές καθορίζονται εξ ορισμού από τις προτιμήσεις των τελικών επενδυτών».

    ΑΡΑ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ, ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.

    Και τώρα τι κάνουμε Κώστα…περιμένουμε να περάσουν οι γιορτές, κανένα σεισμό, ίσως, κάποιον πόλεμο στον περσικό…το τυχαίο και απρόοπτο…και αν δεν έρθει;
    Δεν μπορεί να κυβερνά διαρκώς η θεά τύχη, κάποτε πρέπει να κυβερνήσεις και σύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 12.57,
    Ματάκια μου μη λες ότι σου λένε και μας εκθέτεις !!!
    Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεχτήκαμε την ύπαρξη του σκανδάλου της Τράπεζας Κρήτης, και στη βουλή ψηφίσαμε υπέρ της εξεταστικής επιτροπής που οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο.
    Ο τότε πρόεδρός μας μάλιστα ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της υπόθεσης λέγοντας το περίφημο mea culpa.
    Δεν δεχθήκαμε, απλώς, τις ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο και το Ειδικό Δικαστήριο – και μάλιστα όχι όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άρα, τι υπαινήσεται για τον εποπτεύοντα κ. Τσιτουρίδη;
    Υπαινίσεται ότι ο Αλογοσκούφης ΝΔ την είχε στημένη του Τσιτουρίδη ΝΔ και τον έριξε. Αντί να δώσει το ομόλογο χέρι χέρι, ίδια κυβέρνηση γάρ, το έκανε κύκλο και έφαγαν όλοι οι δικοί του ΝΔ ένα κομμάτι. Έτσι κουτσουρεμένο το αγόρασε ο υπό τον Τσιτουρίδη ανόητος πρόεδρος του ασφαλιστικού ταμείου. Καλά έγραψε ένας εδώ : Το πλαίσιο του νόμου για κλεψιά των δημόσιων ταμείων την έκανε ο πονηρός Σημίτης του ΠΑΣΟΚ και το διατήρησε αυτούσιο η ΝΔ, γιατί την εξυπηρετεί να βολεύει τους δικούς της και μέσα σε αυτούς και κάτι του ΣΥΝ (Δ. Τρίμης)– παντός καιρού – και κάποιους κνίτες προστατευόμενους του ΔΟΛ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΥ. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1.34 Το mea culpa το είπε ο Σιδερένιος το 87 στο Νταβός - για τελείως άλλους λόγους, βλέπε Εταιρία Αιγαίου Α.Ε. πραγματική αιτία της δημιουργίας του φαινομένου Κοσκωτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1.43,
    Φίλε μου, το mea culpa ο Ανδρέας το είπε και στην ολομέλεια της Βουλή στη συζήτηση για την Εξεταστική – ήμουν εκεί.
    Καλά κάνεις και επισημαίνεις, όμως, την αρχή της υπόθεσης, γιατί ξεχνάμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1.23...ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.
    Είναι λάθος η κατηγορία . Ο Υπουργός Εργασίας απαγορεύεται να υποδεικνύει, να ακυρώνει, να επιβάλλει, να συμμετέχει στις αποφάσεις του Δ.Σ για αγορές και τοποθετήσεις των αποθεματικών. Γιαυτό υπάρχει και ορίζεται πολυμελές Δ.Σ και Πρόεδρος. Τα ταμεία δεν είναι υποδιεύθυνση του Υπουργείου αλλά αυτοδιοίκητα και παίρνουν μόνα τους αποφάσεις για τα αποθεματικά. Η όποια παρέμβαση του Υπουργού στις αποφάσεις είναι παράνομη. Ο Υπουργός μόνο μακροσκοπικά μπορεί να κρίνει τις αγοροπωλησίες, τον ισολογισμό τους και τα γενικά έσοδα-έξοδα από την διακίνηση. Φυσικά αν διαπιστώσει παράνομες πράξεις υποχρεούται να επέμβει. Μόνο όμως τότε. Και τα συγκεκριμένου τύπου ομόλογα ούτε ήταν, ούτε είναι "παράνομα". Όλα τα άλλα που γράφεις για τον Καραμανλή είναι φιλολογίες, ανούσια συνθήματα και κακοπροαίρετα. Η καθαρότητα του Τσιτουρίδη είναι πραγματική και τα χτυπήματα που δέχεται είναι αδικαιολόγητα και ίσως υποβολιμαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε Βασίλη δεν τον παίζουμε ομαδικώς εδώ μέσα..
    Ο Τσιτουρίδης δεν διόρισε τα "ανίκανα συμβούλια και προέδρους" κατά το αφεντικό του Αλογοσκούφη;
    Δεν έχει ευθύνες;
    Ο Αλογοσκούφης δεν έστειλε τα λαμόγια να κάνουν γύρω την πιάτσα των ταμείων και να τους ψήσουν να παραγγείλουν ομόλογα που ΔΕΝ είχαν ακόμη εκδοθεί;
    Δεν έχει ευθύνες;
    Ο Αλογοσκούφης και ο Δούκας δεν κράτησαν κρυφό (παράνομα) από ΟΛΕΣ τις άλλες χρηματηριασικές (εκτός Ακρόπολις!!)την έκδοση του ομολόγου ώστε να μην υπάρχει μεγάλη ζήτηση και οι τιμές να είναι "προσαρμοσμένες"
    Δεν έχουν ευθύνες;

    Να βρούν και να γυρίσουν τα λεφτά στα ταμεία, να ζητήσουν συγνώμη και βλέπουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΣΟΚΕ 12.40 - ΔΕΙΞΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ - ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΟΥ - ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΗΣΒΗΤΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. «Ο Υπουργός μόνο μακροσκοπικά μπορεί να κρίνει τις αγοροπωλησίες, τον ισολογισμό τους και τα γενικά έσοδα-έξοδα από την διακίνηση».

    Γιατί θέλεις να μας τρελάνεις;
    Ο ΤΣΙΤΟΥΡΊΔΗΣ, δια του ειδικού συμβούλου του, γνώριζε τη διαδικασία έκδοσης και κυρίως προμήθειας των ομολόγων.
    Αφού γνώριζε, πως εμπιστευόταν μη εξειδικευμένους στα χρηματοοικονομικά να διατυπώνουν/προσδιορίζουν τα χαρακτηριστικά ειδικών χρηματοοικονομικών προϊόντων που παρήγγειλαν;
    Μήπως τους θεωρούσε εξειδικευμένους;
    Από πού προέκυπτε η εξειδίκευση; Εδώ ο Τσιτουρίδης έκανε ότι δεν γνώριζε το βιογραφικό του παρέδρου και μας δούλευε κανονικά.

    Έχει ή δεν έχει ο Τσιτουρίδης, έστω και «μακροσκοπικά» την πολιτική ευθύνη των πράξεων των διοικήσεων;
    Αν θεωρείς πως όχι σε παρακαλώ μη το λες σε μένα πες το στο Υπουργείο οικονομικών – που είδες τι γράφει – και αν χρειασθεί στον Καραμανλή.
    Προσωπικά, δεν έχω τίποτε με το Τσιτουρίδη…με ενοχλεί όμως η απύθμενη υποκρισία.
    Επιτέλους ας πει την αλήθεια ή να σιωπήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλοι μου,
    το υπουργείο οικονομικών πείρε το μπαλάκι από το γήπεδό του και το πέταξε στο υπουργείο απασχόλησης, αντιστρέφοντας τη ροή των πραγμάτων και ευθυγραμμίζοντας την με τον Ζορμπά. Εδώ και η είδηση.
    Με λίγα λόγια το Οικονομικών λέει:
    Αυτός που σχεδίασε τα δομημένα ομόλογα, κρύβεται πίσω από τις υπέρογκες προμήθειες σε τρίτους.
    Τα ομόλογα δεν τα σχεδιάσαμε εμείς – το ΥΠΕΘΟ – εμείς κάναμε το φασόν. Εκτελέσαμε την παραγγελία.
    Αν ψάχνεται το κύκλωμα ξετυλίξτε το νήμα αντίστροφα.
    Πάρτε την άκρη από τον παραγγελιοδόχο, το Ταμείο, και καταλήξτε σε εμάς.
    Στην αρχή και στο δρόμο θα βρείτε αυτούς που ψάχνετε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΡΩΝΕ

    ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ.


    ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ

    ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

    ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

    ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝΕ ΣΕ ΜΑΣ

    ΕΜΑΓΕ ΟΥΡΟΔΟΧΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ

    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ


    ΤΑ ΠΑΣΟΚΟ-ΤΡΩΚΤΙΚΑ

    ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ


    ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΛΙΑΚΑΔΑ

    ΣΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


    ΚΙ ΕΜΑΘΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΑ


    ΑΦΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

    "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ"

    ΚΑΙ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    ΤΑ ΠΑΣΟΚΟ-ΤΡΩΚΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μ' αρέσει αυτού του είδους ο διάλογος; αποτελείται από μονολόγους.

    Αλλά μήπως γίνεται διάλογος χωρίς μονόλογο???????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φτου γαμωτο...
    Πριν απο λιγο εβλεπα στο Σκαι,να κανει "δηλωσεις" ο σκυλαραπας προεδρος του Ιραν ...

    Τους κανει και την χαρη η καπως ετσι που .."απελευθερωνει" κατι Βρεττανους στρατιωτες....και δοστου τα ΜΜΕ να δειχνουν Βρεττανους στρατιωτες να...σιτιζονται!!!!

    Φτου γαμωτο!!!!

    Νομιζω οτι η .."ΔΥΣΗ" κανει μεγαλο σφαλμα που αφηνει τους σκυλαραπαδες να σηκωνουν κεφαλι...
    ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ!!!

    Οχι βεβαια κατι σαν "εισβολη στο Ιρακ" και κρεμασμα τον σκυλαραπα σανταμ χουσεινι....αλλα εδω και τωρα εφοδος με χημικα αερια ...

    Ποσοι ειναι 400-600 εκατομυρια σκυαλαραπαδες????

    Χημικα αερια να μην αφησει κανενα αραπη ζωντανο...

    Ενταξει καποια ζωα θα ψοφησουν μαζι τους ,Ε! τι να κανουμε ρε φιλοσκυλοι! και φιλογατοι?

    Πατε παρτε τους απο κει και μαζεψτε τα στο σπιτι σας....

    Αλλα εδω μιλαμε για σκυλαραπαδες,μουσλιμια,μουσουλμανους κλπ.
    Δηλαδη ,κατι σκαλια κατωτερα απο ζωα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. H KYRIA MIRANTA ZEI STHN WASHINGTON MHPOS?
    SYNANTHTHIKE ME TON k. ALOGOSKOYFH THN PERASMENH EBDOMADA? POIOS MPOREI NA MAS PEI?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σχετικά με τον Δελαστίκ, και την αποπομπή του από την Καθημερινή, τι λέτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. προς 5:45
    μπράβο ρε μεγάλε συμφωνώ και εγώ μόνο που εκτός από τα ανατολικά πρέπει να ρίξουμε χημικά και στα δυτικά μετά τον Ατλαντικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παρακαλώ τους υπεύθυνους του Blog να κατεβάσουν τις αθλιότητες για τον Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη που κάποιος εδώ μέσα -ίσως από τους απατεώνες που φάγαμε τα λεφτά του ΤΣΠΕΑΘ- επιχειρεί να μπλέξει σε δήθεν ασφαλιστικό σκάνδαλο.

    Επί τη ευκαιρία παραθέτω τη σημερινή ανακοίνωση για τη λεηλασία του ΤΣΠΕΑΘ της παράταξης ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ, στην οποία μετέχει και ο Δ. Τρίμης

    "Για την κρίση στο ΤΣΠΕΑΘ, μια είναι η λύση: Φέρτε πίσω τα λεφτά-πάρτε πίσω τα χαρτιά


    Αθήνα, 4/4/2007





    Δέκα μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου της αγοράς από το ΤΣΠΕΑΘ ενός «δομημένου ομολόγου» αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή πάνω από το 20% των αποθεματικών του Ταμείου) ο πρόεδρός του Δ.Καπράνος εκλήθη από την ΕΣΗΕΑ για να δώσει εξηγήσεις. Οι εξηγήσεις δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.



    Ο Δημ. Καπράνος απέκρυψε από τις Ενώσεις τη σκανδαλώδη αγορά ενός άγριου κερδοσκοπικού προϊόντος (που καταχρηστικά ονομάζεται ομόλογο) με ασαφείς αποδόσεις, επισφάλεια του κεφαλαίου, εικοσαετή δέσμευση, άγνωστες «προμήθειες» και σκοτεινή διαδρομή.



    Ο κύριος Καπράνος αρνείται να δώσει δημόσια και υπεύθυνα εξηγήσεις στον κλάδο. Χθες στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ δεν ανέλαβε την ευθύνη (ενυπόγραφα και δημόσια) του παραπλανητικού non paper που ο ίδιος απέστειλε στα σωματεία μας. Ο κύριος Καπράνος δεν μπορεί να παραμένει επικεφαλής των υπηρεσιών του ΤΣΠΕΑΘ ούτε για μια μέρα, αν ειλικρινά θέλουμε να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση. Οπως συνέβη και με το σκάνδαλο στο ΤΕΑΔΥ (Επικουρικό Δημοσίων υπαλλήλων), όπου ο πρόεδρος καθαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε από πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης που πρότεινε η ΑΔΕΔΥ, έτσι και στην περίπτωση του ΤΣΠΕΑΘ οι Ενώσεις πρέπει να υποδείξουν νέο πρόσωπο, συνάδελφο, ο οποίος από τη θέση του προέδρου θα αναλάβει να διεκδικήσει την επιστροφή στο Ταμείο των 130 εκ. ευρώ εντόκως.



    Δεν είναι ώρα για καθυστερήσεις. Ολα τα σωματεία που τα μέλη τους είναι ασφαλισμένα στο ΤΣΠΕΑΘ οφείλουν ενωμένα να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση που έχει την ευθύνη για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο λεηλασίας των Ταμείων: Φέρτε πίσω τα λεφτά-πάρτε πίσω τα χαρτιά. ’Αλλωστε την ίδια διεκδίκηση προβάλλουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τα άλλα Ταμεία.



    ΥΓ: Η παράταξή μας πάγια τάσσεται υπέρ του ελέγχου σε όλα τα Ταμεία από τους ασφαλισμένους και τα σωματεία. Σημειώνουμε όμως ότι την ώρα που σκάει η «βόμβα» στο ΤΣΠΕΑΘ, οι προτροπές περί ελέγχων στον ΕΔΟΕΑΠ, το ΤΑΙΣΥΤ τα ΤΕΑΣ κ.λπ είναι τακτική που οδηγεί στο «στρίβειν» δια της γενικεύσεως. Υπενθυμίζουμε ότι με ευθύνη του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ δεν έχει ορισθεί εκπρόσωπος του Σωματείου στο Δ.Σ του ΤΣΠΕΑΘ, γεγονός που συνηγορεί επίσης στην αλλαγή του σημερινού Δ.Σ του Ταμείου.





    «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

    www.activemedia.gr


    (και η προηγούμενη)


    Να επιστραφούν τώρα, τα 130 εκατομμύρια ευρώ στο ΤΣΠΕΑΘ


    Αθήνα, 29/3/2007


    Η είδηση ότι η διοίκηση του ΤΣΠΕΑΘ έχει τοποθετήσει 130 εκατομμύρια ευρώ από την περιουσία του Ταμείου στα λεγόμενα «δομημένα ομόλογα» του άγριου κερδοσκοπικού τζόγου (όπου δεν υπάρχει καμιά εγγύηση απόδοσης, ούτε καν εγγύηση του κεφαλαίου, ούτε στοιχειώδης ασφάλεια και διαφάνεια…), έπεσε σαν βόμβα στον δημοσιογραφικό κόσμο.



    Οι ευθύνες αυτών που διαχειρίζονται ή εποπτεύουν θεσμικά τη συσσωρευμένη αποταμίευση όλων μας στο κύριο Ταμείο μας, είναι οφθαλμοφανής. Πάνω απ’ όλα όμως είναι προφανείς οι ευθύνες της κυβέρνησης που αν δεν προκάλεσε και συντόνισε η ίδια το μεγάλο φαγοπότι στο ΤΣΠΕΑΘ και στα άλλα ασφαλιστικά Ταμεία, είναι διαπιστωμένο ότι το επέτρεψε, την ώρα που σχεδιάζει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των ήδη απαράδεκτα χαμηλών συντάξεων.



    Η παράταξή μας είχε από πέρσι την άνοιξη σημάνει συναγερμό, απαιτώντας διαφάνεια και εξυγίανση στο ΤΣΠΕΑΘ. Θέσαμε τα θέματα της είσπραξης του Αγγελιοσήμου, της διεκδίκησης των εισφορών μας (που η εργοδοσία δεν αποδίδει στο Ταμείο) και της εγγύησης των αποθεματικών του. Στην πρωτοβουλία μας αυτή συναντηθήκαμε με τις ανάλογες ευαισθησίες της ΕΠΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΣΗΕΠΗΝ και άλλων συναδέλφων. Υποστήκαμε όμως αχαρακτήριστες (ακόμα και συκοφαντικές) επιθέσεις. Οσο πιο δυνατά φώναζαν κάποιοι εναντίον μας -υπερασπιζόμενοι τη διαιώνιση της «ομερτά» για το ΤΣΠΕΑΘ- τόσο πιο βαθιά ήταν χωμένοι στη χύτρα, το καπάκι της οποίας έχει πλέον ανοίξει…



    Ο καταλογισμός των ευθυνών όπου κι αν αυτές βρίσκονται είναι αναπότρεπτος. Όχι όμως τούτη την ώρα. Τώρα, πρέπει οι Ενώσεις μας –χωρίς χρονοτριβή- να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σώσουν τα αποθεματικά του ΤΣΠΕΑΘ, να επιβάλουν στην κυβέρνηση και στους εργοδότες το σεβασμό στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ασφαλιστικό σύστημα.



    Η αγωνιστική κινητοποίηση είναι επείγουσα ανάγκη. Στο ζήτημα που έχει προκύψει θα κριθούν όλοι: στο ΤΣΠΕΑΘ, στα σωματεία, στον κλάδο. Από τη σημερινή κρίση μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος, αν κινηθούμε ενωμένοι, με δίκαιο και καθαρό προσανατολισμό.



    * Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά του ΤΣΠΕΑΘ

    * Να διεκδικηθούν όλα τα χρέη των εργοδοτών προς το Ταμείο, τώρα.

    * Διαφάνεια και έλεγχος στο ΤΣΠΕΑΘ, προϋπόθεση για την εξασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων παλιών και νέων δημοσιογράφων.



    «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»
    www.activemedia.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η γκόμενά μου, το τρελλό αγόρι, ο μαλάκας on the rocks, ο απολογητής του φιλέλληνα πιντιού Τσάντ, που είναι???

    babis λατρεία μου, καυλοράπανο του Κινήματος που κρύβεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 7:16 μμ

    Αγαπητε γιατι εισαι τοσο αγενης?
    Λυπαμαι φιλτατε δια υμας.
    Αλλα κωλοδεξιος εισαι τι να περιμενει κανεις?
    Ο ΓΑΠ θα σας κανει ανθρωπους εσας τα ανδρεικελα τους κωλοδεξιους.

    Ο ΓΑΠ δεν θα υπολογισει το πολιτικο κοστος.
    Το ειπε ξεκαθαρα :
    Εμεις οι σοσιαληστες ειμαστε δημοκρατες.

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. φιλε 2΄23 βαζεις ταμπελες χωρις να ξερεις!!!
    ποιος που ειπε οτι ειμαι Πασοκος. Τους εχω γραμμενους στα αρχιδια μου οπως εχω και το γαλαζιο τσιρκο σου.
    Και την ακαδημαικη της καταρτιση καθως και την επαγγελματικη της καριερα οπως λες θα την εβλεπα αν δεν ηταν κομματοσκυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 7:24 μμ

    ρε συ babis

    σε ποιά γλώσσα το είπε το πιντί αυτό? εσύ που το κατάλαβες?

    ΓΕΙΑΣΑΝ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ που μίλησε για "σοσιαληστές".

    babis να προσέχεις - καρφώθηκες - γλώττα λανθάνουσα κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. προς 7.47


    μη του μιλάς του μπάμπη για κάρφωμα και γλώσσα... τον εξιτάρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. NAI, H k. MIRANTA ZEI KAI ERGAZETAI STHN WASHINGTON.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. THN PARAKOLOYTHOYN POLY STENA DYO ANTAPOKRITES. EXO APO TA GRAFEIA TOY IMF. H MIRANTA EIDE ALOGOSKOYFH. DEN THN YPOPSIAZESTE MONO ESEIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 7.16
    Ρε συ HOMO-Τζων,καλα μυαλο δεν εβαλες τοσο καιρο ? παλι καλα που τωρα ντρεπεσαι να υπογραφεις και γραφεις ανωνυμα,αλλα το κουσουρι δεν κρυβεται,θα ελεγον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "Για την κρίση στο ΤΣΠΕΑΘ, μια είναι η λύση: Φέρτε πίσω τα λεφτά-πάρτε πίσω τα χαρτιά.

    Από που; Με την φορολόγιση των άλλων Ελλήνων; Δεν θα κάνουν κατάσχεσηγ σε κανέναν από αυτούς που έφαγαν τα χρήματα οι εισαγγελείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Οσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν οι πολίτες.

    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς και της λάσπης που χάραξε ο καρχιμάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πολιτισμένη κουβέντα από τα σκυλιά των κομμάτων εξουσίας και μερικούς infowarriors εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση