GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχιεπισκοπικό τελεσίγραφο στην Κύπρο...

...για να σταματήσει η πολεμική στον Τ. Παπαδόπουλο Η εβδομαδιαία κυπριακή εφημερίδα ''Μάθε'', κάτω από τον τίτλο '...

...για να σταματήσει η πολεμική στον Τ. Παπαδόπουλο
Η εβδομαδιαία κυπριακή εφημερίδα ''Μάθε'', κάτω από τον τίτλο ''Τελεσίγραφο Αρχιεπισκόπου στο κανάλι Μέγα'', γράφει στο κύριο θέμα της πως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ έστειλε αυστηρό μήνυμα στους διαχειριστές του τηλεοπτικού σταθμού ''Μέγα'', το οποίο θεωρείται ότι ανήκει στην Εκκλησία.
Ζητά να σταματήσει η πολεμική που ασκείται κατά του Προέδρου Παπαδόπουλου σχετικά με τις θέσεις του στο Κυπριακό και στο σχέδιο Ανάν και προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο διάλυσης της μεταξύ τους συνεργασίας, μιας και το συμβόλαιο που υπεγράφη μεταξύ Εκκλησίας και ''Μέγα'' πλησιάζει στην ημερομηνία λήξης του.

30 σχόλια

  1. Όπου ανακατεύθηκε η χριστιανική θρησκεία γενικά, εκεί πάντα υπήρξε εκατόμβη ελλήνων θυμάτων, παράδειγμα οι σφαγές του Αλάρυχου κατά Πελοποννησίων και του Θεοδοσίου κατά Θεσσαλονικαίων. Το ίδιο έγινε και με τον ανθέλληνα Μακάριο που ήθελε να κάνει ανεξάρτητο Κυπριακό κράτος με τον ίδιο αυτοκράτορα και την χριστιανική θρησκεία να ορίζει σαν αγιατολλάχ. Το έκανε αυτό με διαμελισμό της Κύπρου και τούρκους να ορίζουν την καλύτερη περιοχή από γεωργική απόδοση. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Οι ανθέλληνες ιεράρχες θα ανακατευθούν στην πολιτική και ο λαός θα αποσυρθεί από τον Τ. Παπαδόπουλο, μιά και αυτός θα συναγελάζεται με τους ιεράρχες. Αυτό θέλουν και αυτοί να τους λένε εθνικιστές και να πάρουν την δόξα του Τ. Παπαδόπουλου. Πάντως ο Τ. Παπαδόπουλος δεν είναι τόσο ηλίθιος να μπλέξει με τους διεθνιστές καπιταλιστές (έχουν την μισή τράπζα Κύπρου), ανθέλληνες ιεράρχες της χριστιανικής εκκλησίας της Κύπρου. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έξω η Εκκλησία από την πολιτική. Κυτάχτε τι βρήκα από τη χτεσινή Ελευθεροτυπία:
    www.adelfopoiemenoi.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aπό την Αυγή 4/5.Δ.Γουσέτης:

    Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα κρατικός φορέας ιδρύει θυγατρική οργάνωση που την ονομάζει μη κρατική; Αυτή τη λαθροχειρία διέπραξε το 2002 η ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας με την οργάνωση "Αλληλεγγύη". Λαθροχειρία που κατήγγειλε ο Μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος.
    Η πολιτεία αυτής της δήθεν ΜΚΟ τον δικαιώνει. Η "Αλληλεγγύη" ανεδείχθη αντάξια σε αδιαφορία και αναξιοπιστία κάθε άλλης κρατικής υπηρεσίας. Υπήρξε πρωταθλητής στις κρατικές επιχορηγήσεις, ενώ είναι άγνωστο πόσα και ποια φιλανθρωπικά έργα έχει κάνει, αν έχει κάνει, με τα δισεκατομμύρια που μαζεύονται από την οικονομική αξιοποίηση των λειψάνων αγίων, των τιμίων δώρων, των κειμηλίων, των θαυματουργών εικόνων, των αγίων ζωνών και φώτων κ.λπ.
    Την τριετία 2002- 2004 έλαβε μόνο από το υπουργείο Εξωτερικών 7.000.000 ευρώ, από τα οποία τα 2.000.000 τα έλαβε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την τελευταία βδομάδα της θητείας της. Δυστυχώς, δεν έχω στοιχεία για άλλα υπουργεία και για άλλες χρονιές. Από σκόρπια δημοσιεύματα μαθαίνω ότι λειτούργησε ένα ξενώνα αποασυλοποίησης με λεφτά της Ε.Ε. (75%) και του κράτους (25%). Την εποχή του τσουνάμι στη Ν.Α. Ασία το 2005, ήταν πρώτη σε κρατικές επιχορηγήσεις για ανθρωπιστική βοήθεια, αυτές που δημιούργησαν σκάνδαλο και επερώτηση στη Βουλή. Και στους πληγέντες έστειλε κιβώτια με αποκριάτικες στολές, γυναικεία εσώρουχα στρινγκ και ακατάλληλα τρόφιμα.
    Το Γενάρη η "Αλληλεγγύη" δημοσίευσε έναν κατάλογο 50 περίπου χορηγών της. Στον κατάλογο εμφανίζονται ο Δήμος Αθηναίων, ο ΟΠΑΠ, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, κρατικοί φορείς όλοι, που διαχειρίζονται δικά μας λεφτά. Πράγμα που σημαίνει ότι όλοι και όλες, εκόντες άκοντες, έχουμε χρηματοδοτήσει την "Αλληλεγγύη".
    Για το έργο της αυτό, η "Αλληλεγγύη" βραβεύτηκε από τον υπουργό υγείας κ. Αβραμόπουλο με το "Βραβείο Διεθνούς Δράσης της Χρονιάς 2006". Σαν για να ανταποδώσει αυτή τη διάκριση, η "Αλληλεγγύη" βοήθησε την κυβέρνηση στο ξέπλυμα χρήματος απέναντι στους εταίρους μας. Αξίζει να δούμε από πιο κοντά αυτή την τόσο ελληνοπρεπή ιστορία, όπως την περιγράφει ρεπορτάζ της "Καθημερινής".
    Προς τα τέλη του 2005 και αρχές του 2006 οι ειδήσεις για τη γρίπη των πουλερικών δημιούργησαν πανικό στους καταναλωτές και αποχή από την αγορά κοτόπουλων. Οι πτηνοτροφικές εταιρείες βρέθηκαν σε κρίση. Αυτό συνέβη σε όλη την Ευρώπη, αλλά μόνο εδώ οι πτηνοτροφικές εταιρείες δέχτηκαν την πατρική στοργή του κράτους, το οποίο δεσμεύτηκε να τους δώσει επιχορήγηση. Επειδή, βέβαια, αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε. και για να μην υποχρεωθούν οι πτηνοτρόφοι να επιστρέψουν την επιχορήγηση -όπως καληώρα υποχρεώνεται η Ολυμπιακή- το κράτος σκέφτηκε να ξεπλύνει το χρήμα. Επιδότησε την "Αλληλεγγύη" με 7 εκ. ευρώ, για να αγοράσει και να στείλει 2.650 τόνους κατεψυγμένων κοτόπουλων στον δοκιμαζόμενο λαό του Ιράκ. Από τα χρήματα αυτά 5,3 εκ. ευρώ θα πήγαιναν στους πτηνοτρόφους, ενώ 1,7 θα έμεναν στην "Αλληλεγγύη" για έξοδα αποθήκευσης και αποστολής. Στις 6 Δεκεμβρίου υπογράφτηκε η σύμβαση πτηνοτρόφων - "Αλληλεγγύης" και μια βδομάδα αργότερα οι πτηνοτρόφοι παρέδωσαν τους πρώτους 371 τόνους, με πιστοποιητικά κτηνιατρικών υπηρεσιών των νομαρχιών ότι ήσαν εντάξει. Κατά τα ειωθότα του ελληνικού δημοσίου, η "Αλληλεγγύη" τους πλήρωσε τέσσερις μήνες αργότερα με 740.000 ευρώ (2 ευρώ το κιλό). Τα υπόλοιπα χρήματα, μέχρι τα 7.000.000 ευρώ, περιμένουν, υποθέτω, τις νέες αποστολές.
    Ολοκληρώθηκε έτσι για την ώρα η δουλειά. Για τους Ιρακινούς ποιος νοιάζεται; Όχι βέβαια η ευσεβής δημοσιοϋπαλληλική "Αλληλεγγύη". Η συμβατική προθεσμία παράδοσης έληγε στις 26 Μαρτίου. Η προθεσμία πέρασε, αλλά τα κατεψυγμένα κοτόπουλα δεν έφυγαν για το Ιράκ. Παρέμειναν στοιβαγμένα σε 22.059 κούτες στα ψυγεία. Επιπλέον, η "Αλληλεγγύη" τους έβαλε χέρι -ποιος θα την ελέγξει;- παραβιάζοντας τον όρο της σύμβασης, που την υποχρέωνε να τα παραδώσει στο Ιράκ: έδωσε 34 τόνους για τα "δείπνα Αγάπης" των εορτών σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Οι Ιρακινοί μπορούσαν να βολευτούν με τα υπόλοιπα. Μετά το Πάσχα, η Νομαρχία Πειραιά ανακάλυψε τους υπόλοιπους 337 τόνους ταγκισμένους και με σαλμονέλα. Μάλιστα ο έλεγχος δεν πραγματοποιήθηκε τυχαία αλλά έγινε ύστερα από καταγγελία. Ποιανού άραγε;
    Οι ανθρωπιστικές ΜΚΟ θέλουν να είναι οι ευαίσθητες εκείνες οργανώσεις που με ζήλο, ενθουσιασμό, εθελοντισμό, προσπαθούν να χτίσουν την κοινωνία των (ενεργών) πολιτών μέσα από διάφορες μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες. Αντίθετα, ο εμπνευστής της "Αλληλεγγύης" αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έφτιαξε μια οργάνωση που, όχι μόνο δεν αντιπροσωπεύει την κοινωνία των πολιτών, αλλά που βλάπτει την κοινωνία γενικότερα. Η "Αλληλεγγύη" προσβάλλει τις ΜΚΟ που σέβονται τον εαυτό τους, τη δράση τους και την αξιοπρέπειά τους. Δεν έχει θέση στην κοινωνία των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχως η εκκλησια κατευθυνει την ελληνικη πολιτικη σκηνη.Ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφερη θα μπει στη Βουλη λογω Χριστοδουλου.Εκτος κι αν του κοψει ψηφους η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» του Παπαθεμελη που στα γκαλοπ τα παει πολυ καλα στη Μακεδονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτω τα χέρια από τον Τάσσο. Η Εκκλησία της Κύπρου παρά την προσφορά της στην απελευθέρωση της Κύπρου από τους Άγγλους, έχει μεγάλη ευθύνη για την εισβολή και κατοχή. Θα πρόσφερε καλή υπηρεσία έστω στην σημερινή εποχή αν έμενε στο ποιμενικό της ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοι φιλοι.

    Η δραση της ηγεσιας της εκκλησιας μας στην παρουσα πολιτικη φαση(κυβερνηση ΝΔ) εχει επικεντρωθει στο οικονομικο οφελος και το ιδεολογικο, πολιτικο εχει παει στην ακρη.Ετσι δεν την ενδιαφερουν οι ταυτοτητες,το κρυφο σχολειο,η Ευρωπαικη Ενωση. Στη φαση αυτή καθημερινη της ενασχολιση της είναι τα οικονομικα.Υπαρχει ενας μεγαλος αριθμος χαριστικων νομοθετηματων και κυβερνητικων πραξεων προς οφελος της ηγεσιας της εκκλησια που ερχονατι προς υπογραφη και εγκρινονται χωρις δευτερη κουβεντα και χωρις καμμια αντιδραση από τη διακυβερνηση. Ο Χριστοδολος και η ηγεσια της εκλησιας στη φαση αυτή εχει βαλει προτεραιτοτητα τα οικονομικα .Δεν τον ενδιαφερουν τα ιδεολογικα. Αυτα θα τα βαλουν στην πρωτη γραμμα όταν θα ερθει η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ. Τωρα με τη ΝΔ να κανουμε το φαγοποτι μας. Δικα μας παιδια είναι ,εξαλλου να μην φαμε τωρα και εμεις ? Αυτο είναι το πνευμα των και αυτό χρακτηριζει τις ενεργειςς των. Εχω υποψιν μου πληθος χαριστικων πραξεων της κυβερνησης υπερ της εκκλησιας που εχουν υπογραφει. Απο την διαχειρηση του ΤΑΚΕ, μεχρι Δανειοδοτησεις και Δωρεες. Γινεται ένα τεραστιο φαγοποτι ,χωρις να ακουγεται τιποτα. Οταν θα εθει το ΠΑΣΟΚ στη εξουσια θα σηκωσουμε τα «λαβαρα»,και θα τρεχουν οι διαφοροι «φελοι» για υπογραφες!!!.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τουλάχιστον αυτοί έχουν και συμβόλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης να επαναλαμβάνει, ότι η κάθαρση στο χώρο της Δικαιοσύνης συνεχίζεται και ότι οι διεφθαρμένοι δικαστές θα αποβληθούν από το σώμα και θα τιμωρηθούν.
    Πολλοί όμως επίορκοι, όλα αυτά τα ακούνε βερεσέ. Είτε γιατί δεν τα παίρνουν στα σοβαρά, είτε γιατί έχουν ισχυρούς προστάτες και αισθάνονται ασφαλείς.
    Συχνά πυκνά μας καταγγέλλονται μεθοδεύσεις και πρακτικές που οδηγούν στην παραγραφή αδικημάτων και την ατιμωρησία δραστών που κατηγορούνται για απάτες κατά συρροή, κατά συνήθεια και κατ΄ επάγγελμα.
    Εκτός από τις αναβολές που δίδονται με ευκολία και με προσχηματικές αιτιολογίες, οι «μιλημένες» συνθέσεις κατευθύνουν τη διαδικασία κατά τέτοιο τρόπο, που παραπέμπει σε αρνησιδικία.


    Στις 25.4.2007 εκδικαζόταν μετά από έφεση στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας μεταξύ 24 συνολικά υποθέσεων του πινακίου και δύο υποθέσεις που αφορούσαν την ΔΟΥ Κρεστένων. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση της παρέας των εφοριακών που εκβίαζε και εξαπατούσε φορολογούμενους.
    Λόγω της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων, αναβλήθηκαν όλες οι υποθέσεις πλην μιας εκ των δύο υποθέσεων που αφορούσε την υπόθεση Κρεστένων. Η μη αναβληθείσα αφορούσε το αδίκημα της απάτης κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια για τις πράξεις που είχαν τελέσει οι κατηγορούμενοι το διάστημα πριν από το 1999. Ο λόγος, που σύμφωνα με το δικαστήριο έπρεπε να εκδικαστεί η υπόθεση, ήταν ότι περιείχε μια πράξη σε βαθμό πλημμελήματος, ή οποία θα παραγραφόταν στις 30.4.2007.
    Η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε, αλλά ετέθη θέμα παραγραφής. Το δικαστήριο, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, αποφάνθηκε, ότι εσφαλμένα το δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό υπολόγισε αθροιστικά το σύνολο των επί μέρους ποσών κάθε πράξης, ενώ έπρεπε να υπολογισθεί χωριστά το ποσό της κάθε πράξης, το οποίο, εφόσον δεν υπερέβαινε το όριο των 5.000.000 δρχ. (σύμφωνα με το νόμο που ίσχυε πριν το 1999), ήταν πλημμέλημα και λόγω παρέλευσης 5ετίας από την τέλεση μέχρι την επίδοση του κλητηρίου θεσπίσματος, είχε παραγραφεί.
    Το δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό κακουργήματος εφαρμόζοντας τον νόμο 2721/99, ασφαλώς και γνώριζε ότι επειδή οι πράξεις είχαν τελεσθεί πριν το 1999, το δικαστήριο θα εφάρμοζε το νόμο 2408/96 και θα έθετε θέμα παραγραφής. Αν η εφαρμογή του νόμου 2721/99 δεν ήταν εσκεμμένη, τότε οι δικαστές που τον εφάρμοσαν είχαν άγνοια, πράγμα ανεπίτρεπτο για δικαστές.
    Τόσο διεφθαρμένοι, όσο αγράμματοι και κατά συνέπεια ανεπαρκείς δικαστές δεν έχουν θέση στο δικαστικό σώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την Τετάρτη 2 Mάη εκδικάστηκε μία εκ των μηνύσεων που είχε υποβάλλει ο γνωστός ποινικολόγος Γ. Αλφαντάκης κατά των υπευθύνων της εφημερίδας το ΒΗΜΑ Σταύρου Ψυχάρη εκδότη και διευθυντή και του δημοσιογράφου της ίδιας εφημερίδας Β. Λαμπρόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου.
    Η υπόθεση αφορούσε σε δημοσίευμα της εφημερίδας τον Ιανουάριο του 2006, το οποίο αναφερόταν σε διενεργούμενη έρευνα για ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος».

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από απόρρητη αναφορά του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και εμπλέκει το γραφείο του δικηγόρου κ. Αλφαντάκη, διότι όπως επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΔΟΕ, με τις ενέργειές του τους εμπόδισαν να εντοπίσουν -επί σειρά ετών- μεγάλα ποσά από το ναρκωεμπόριο, παρά τις επισταμένες έρευνες ελληνικών και ξένων υπηρεσιών».
    Το δικαστήριο έκρινε ότι το δημοσίευμα δεν αποσκοπούσε στην συκοφάντηση του μηνυτή, αλλά έγινε στα πλαίσια του καθήκοντος του τύπου και των δημοσιογράφων να ενημερώνουν την κοινή γνώμη και κήρυξε τους κατηγορούμενους αθώους. Η απόφαση αναμένεται να αποτελέσει δεδικασμένο και για μια σειρά ακόμη μηνύσεις του δικηγόρου που εκκρεμούν για δημοσιεύματα της ίδιας εφημερίδας για την ίδια υπόθεση.
    Υπενθυμίζουμε, ότι με την υπόθεση αυτή ασχολήθηκαν και οι ενημερωτικές εκπομπές «Φάκελοι» του κ. Παπαχελά (17.01.2006) στο ΜΕGA και «Με τα μάτια της Έλλης» (16.01.2006) στον ΑΝΤ1.
    Με αφορμή τα δημοσιεύματα, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Παπαγγελόπουλος, είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση, τη διενέργεια της οποίας είχε ανέθεσει στην ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ). Στις 17.7.2006, η ΥΠΕΕ παρέδωσε το πόρισμά της στον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος χρέωσε τη δικογραφία στον σημερινό προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Πούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Blog για την ομοφυλοφιλία εντός της Εκκλησίας
    Γκέι ράσα στο Διαδίκτυο
    Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/05/2007)
    Ενα θέμα ταμπού εντός της Εκκλησίας είναι η ομοφυλοφιλία. Ποτέ δεν έχει γίνει συζήτηση στην Ιεραρχία. Κάποιοι το παρακολουθούν με κουτσομπολίστικη διάθεση, άλλοι μιλούν με υπονοούμενα και υπάρχουν κι εκείνοι που αφορίζουν μιλώντας για «κουσούρι».
    Ενα blog για την ομοφυλοφιλία εντός της Εκκλησίας είναι μάλλον προωθημένη ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκαλέσει το σύστημα αξιών της Εκκλησίας.
    Δημιουργός του, ο πατήρ Αβέρκιος, ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί -όπως δηλώνει ο ίδιος- κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
    Μεγάλο ρίσκο
    Το blog ομολογουμένως έχει ενδιαφέρον, αν και ο Αβέρκιος αρνήθηκε να συναντηθούμε και να δούμε ότι είναι πράγματι κληρικός διαλύοντας τις επιφυλάξεις μας. «Το ρίσκο είναι μεγάλο» μας έγραψε. Γιατί αποφάσισε όμως να ξεκινήσει το www.adelfopoiemenoi. blogspot.com ο Αβέρκιος;
    «Στο άνοιγμα του blog με ώθησαν οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι κληρικοί, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι άγαμοι εδώ και δεκαετίες είναι ομοφυλοφιλικής τάσης», μας απάντησε ο Αβέρκιος όταν τον ρωτήσαμε.
    Πρόσθεσε ότι «εκκλησιαστικοί ηγέτες», όπως λέει χαρακτηριστικά, χωρίς να κατονομάζει ποιους εννοεί, «ευνοούν γενικά τη χειροτονία ομοφυλόφιλων κληρικών χωρίς να προωθούν ωστόσο και την κατάργηση των εκκλησιαστικών και κοινωνικών διακρίσεων εναντίον τους.
    Η τακτική αυτή οδηγεί στο να έχουμε εμείς οι ομοφυλόφιλοι κληρικοί διπλή ζωή και να ζούμε μέσα στην υποκρισία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική μας συνείδηση και αξιοπρέπεια αλλά και για το λειτούργημά μας γενικότερα».
    Στο ιστολόγιό του ο Αβέρκιος φιλοξενεί τις απόψεις πολλών που είτε δηλώνουν κληρικοί όπως ο ίδιος είτε με άλλη ιδιότητα επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν την «αδελφοποίηση» των κληρικών.
    Στην πρώτη σελίδα του ιστολογίου αναφέρεται στην ευχή της αδελφοποίησης που υπήρχε παλιότερα στα ευχολόγια της Εκκλησίας, αλλά σήμερα εκλείπει.
    «Κάποτε, παλιά, στα ευχολόγιά μας υπήρχε η ακολουθία της αδελφοποιήσεως.
    Η ακολουθία αυτή που επί αιώνες υπήρχε και χρησιμοποιούνταν από την Εκκλησία, αποκλείσθηκε ξαφνικά από τις νεότερες εκδόσεις των ευχολογίων κάτω από την επίδραση μιας δυαλιστικής δυτικής αντίληψης που τα θέλει όλα ή άσπρο ή μαύρο.
    Ετσι, όχι μόνο βρέθηκε εκτός ποιμαντικής φροντίδας μια αρκετά σημαντική μερίδα πιστών, αλλά άρχισε να διαμορφώνεται και μια απαξιωτική -ρατσιστική, θα λέγαμε σήμερα- αντίληψη για όσους είχαν φυσική ψυχοσωματική κλίση προς μία συγκεκριμένη επιλογή συντρόφου στη ζωή τους.
    Αγάπη - ανοχή
    Ανέκαθεν η Εκκλησία αγκάλιαζε όλους, χωρίς εξαίρεση, με αγάπη και ανοχή.
    Δεν έκανε διακρίσεις βάσει της μιας ή της άλλης ψυχοσωματικής κλίσης τους. Δεν καταδίκαζε ούτε έστελλε στην πυρά (όπως η Καθολική Εκκλησία του Μεσαίωνα) τα ίδια τα παιδιά της επειδή απ' τη φύση τους και όχι από ελεύθερη επιλογή ήταν κάπως ξεχωριστά.
    Αυτή η παλιά αντίληψη και πρακτική, γνήσια χριστιανική, πρέπει να αποκατασταθεί σήμερα».
    Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Το ιστολόγιο αυτό έχει ένα και μόνο σκοπό: να εγκαινιάσει έναν πολιτισμένο χριστιανικό διάλογο πάνω στο θέμα της αντιμετώπισης των αδελφοποιημένων κληρικών, μια ανταλλαγή απόψεων που να βοηθήσει την εκκλησιαστική ηγεσία να αρθεί στο ύψος της και να δώσει απάντηση στο αίτημα εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, αδικημένων και κατατρεγμένων αδελφοποιημένων κληρικών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε μαλακες μην τα βαζεται με τον τριανταφυλοπουλο.
    εχει με την συνεργασια της ΚΥΠ.
    φακελωσει ολη την ελλαδα.
    δεν ειναι τυχαιος.
    εχει καλυψει.
    γιαυτο δεν φοβαται να τα βαλει με ολους .οσο ψηλα και αν βρισκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μαλλον το λαμογιο ο μακης.
    αναλαμβανει ειδικη αποστολη τωρα.
    θα στοχοποιει καποιον.
    και μετα θα αναλαμβανουν.
    οι δηθεν αριστεροι τρομοκρατες.
    στην πραγματικοτητα με συμβολαιο.
    ποινικοι επι πληρωμη να εκτελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τωρα το καταλαβατε μαλακες οτι στηνεται σκηνικο νεας τρομακρατιας.
    θα την πουλησουν σαν αριστερη.
    αλλα θα ειναι με συμβολαια.
    με ποινικους η με εισαγωγες ξενων
    εκτελεστων.
    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ.
    ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
    βεβαια οι μαλακες αγαθομουνηδες δεξιοι θα την θεωρησουν ΑΡΙΣΤΕΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1.50

    kai me th 17 n to idio paramy8i epaixe - apla o enoplos agwnas "de ftiaxnei" to popolo - o thleoptikos (media-akos) "8anatos" exei perissotero glamour kai peri8wria megalyterhs ekmetalefsis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
    ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ..
    ΑΠΟΦΕΥΤΕΤΑΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ..ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ..ΟΜΟΛΟΓΟ.

    ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ.
    ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ..ΕΙΔΑΤΕ ΤΗ ΕΠΑΘΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ.

    ΜΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΙΑ..ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

    ΜΗ ΟΔΗΓΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ..
    γαλαζιοι επικινδυνοι.

    ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ..
    μην δεχεστε να πληρωθειτε με γαλαζια και επικινδυνα ευρω.

    γενικα μην ελθετε στην ελλαδα.
    ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
    ελληνες εγκαταλειψτε την χωρα.
    πηγαινετε στην κολομβια ειναι καλυτερα.

    φιλικα.
    δημοσιογραφοι που υπηρετουμε και θεωρουμε πατριδα μας.
    την μεγαλη παραγκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΘΕΜΑ-ΕΘΝΟΣ-ΒΗΜΑ.
    Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΕ ..
    Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Tζώνη το σφυράς το μακαρόνι....
    Τζώνη το μελώνεις το πεπόνι ....
    Τζώνη το ανατρέπεις το καμιόνι ...
    Τζώνη το ρουφάς το κανελόνι ...
    Τζώνη το χαϊδεύεις το καδρόνι...
    Τζώνη σε γουστάρουν κι οι μασόνοι...
    Τζώνη σου τον βάζουνε και όνοι ?

    Χαιρετίσματα στο διάσημο, υπερτροφικό και χιλιοτραγουδισμένο "γατί" της μαμάς σου

    Τζώνη keep sucking....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπετροφικό "γατί" μαμάς Τζώνη +
    Ατροφικό "σκουλίκι" μπαμπά τζώνη =

    Τζώνης ο ερμαφρόδιτος γατοσκώληκας

    Δεν είναι βόας δεν είναι κροταλίας είναι ο γατοσκώληκας της ολιγαρχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κύριε φίλε μπάμπη κλπ, είδα τις φωτογραφίες που έχετε αναρτήσει στο σάιτ σας και θέλω να σας πω ότι η εικονιζομένη δεσποινίς είναι πολύ ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. και παρότι με το babis μας συνδέουν δεσμοί πίπας, θα ψηφίσω κογιότ στο γκάλοπ που θα κάνετε γιατί το νέο είναι ωραίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τζώνη δεν είναι ο κώλος σου αμόνι
    να βαράς το ματσακόνι
    ο κώλος σου είναι τρομπόνι
    και σφυράει όταν τελείωνει

    Γειά σου χιλιοτραγουδισμένε....

    Τζώνη keep sucking.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ..
    Ο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΔΙΩΚΤΗΣ ΛΕΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.
    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΣΥΧΝΑ..ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
    ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΝΟΕΙ.ΠΟΙΑΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
    ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ.
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΞ.
    ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
    ΔΗΛ.ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΜΑΡΞ.
    ΑΝΘΩΠΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
    ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ
    ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
    ΚΥΡΙΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΕ..
    ΓΙΑΤΙ ΚΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ,ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ,ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ,ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ.
    Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΡΝΩΝ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ,ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΗΣ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.
    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.
    ΤΟΥΣ ΚΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ.
    ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ Ο ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ
    ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    9:33 μμ
    Ανώνυμο said...

    ΤΟ 89 ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΗΔΑ,Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ.
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΦΥΛΑΚΗ.
    ΟΤΑΝ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΦΗΜΕΡΗΔΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ.
    ΓΙΑΤΙ.ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΕΥΓΕΝΕΙΑ.
    ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙ.
    ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
    ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.

    9:41 μμ
    Ανώνυμο said...

    ΑΓΓΕΛΙΑ..
    ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑ.
    ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ
    ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΣΑΣ..
    ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ,ΔΙΚΑΣΤΩΝ,
    ΚΤΛ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΟΙ.
    ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ.

    1:57 μμ


    Ανώνυμο said...
    εχετε καποιο προβλημα..
    θελετε να εκβιασετε εναν δικαστη,
    καποιον πολιτικο που σας αντιστεκετε.
    να κλεισετε στην φυλακη επιχειρηματια που σας παιρνει τις δουλειες.
    ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ Η ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
    ειμαστε λιγο ακριβοι,αλλα απολυτα αποτελεσματικοι.

    μακης θεμος.

    παραδειγμα ,τελευταιας μεγαλης επιτυχιας.
    εκβιασα τον αλαφουζο,καθημερινη.
    αποτελεσμα,απολυσε δελαστικ,μπουγατσου,
    αλλαξε την γραμμη της εφημεριδας.

    1:33 μμ
    Ανώνυμο said...

    καλα τα λες ρε μαγκα.
    με συμβολαιο πρεπει να την επεσε,
    στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,ΝΙΚΟ
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΕΦΤΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    μαλλον τον εκβιαζει για τον διαγωνισμο του οπαπ..κοκκαλης.
    γιατι ομως εκβιαζει τον προεδρο του αρειου παγου.

    1:34 μμ
    Ανώνυμο said...

    ρε μαλακες μην τα βαζεται με τον τριανταφυλοπουλο.
    εχει με την συνεργασια της ΚΥΠ.
    φακελωσει ολη την ελλαδα.
    δεν ειναι τυχαιος.
    εχει καλυψει.
    γιαυτο δεν φοβαται να τα βαλει με ολους .οσο ψηλα και αν βρισκονται.

    1:39 μμ
    Ανώνυμο said...

    μαλλον το λαμογιο ο μακης.
    αναλαμβανει ειδικη αποστολη τωρα.
    θα στοχοποιει καποιον.
    και μετα θα αναλαμβανουν.
    οι δηθεν αριστεροι τρομοκρατες.
    στην πραγματικοτητα με συμβολαιο.
    ποινικοι επι πληρωμη να εκτελουν.

    1:46 μμ
    Ανώνυμο said...

    τωρα το καταλαβατε μαλακες οτι στηνεται σκηνικο νεας τρομακρατιας.
    θα την πουλησουν σαν αριστερη.
    αλλα θα ειναι με συμβολαια.
    με ποινικους η με εισαγωγες ξενων
    εκτελεστων.
    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ.
    ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
    βεβαια οι μαλακες αγαθομουνηδες δεξιοι θα την θεωρησουν ΑΡΙΣΤΕΡΗ.

    1:51 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. re baboskyle


    pou th brhkes th mounara pou gamas?

    exei aderfh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. οχι ρε βλάκα - είναι αδερφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι αδελφοποιημένοι είναι μια χαρά, οι κρυφοί δημιουργούν τα προβλήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτο θα πει Κυπριακη ..."Δημοκρατια"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση