GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χειροδικίες στον "Ελεύθερο Τύπο"...

Δεν πάνε καλά τα πράγματ α στον "Ελεύθερο Τύπο". Οχι μόνο κυκλοφοριακά. Υπάρχει και μεγάλη ένταση μεταξύ του διευθυντή Γιάννη Πα...


Δεν πάνε καλά τα πράγματα στον "Ελεύθερο Τύπο". Οχι μόνο κυκλοφοριακά. Υπάρχει και μεγάλη ένταση μεταξύ του διευθυντή Γιάννη Παπουτσάνη και του αναπληρωτή διευθυντή Γιώργου Λακόπουλου. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα σε ένα γερό καβγά τους ο πρώτος πήγε να γρονθοκοπήσει τον δεύτερο. Στο μεταξύ έχει αποχωρήσει ο σύμβουλος έκδοσης Πάσχος Μανδραβέλης.

28 σχόλια

  1. Δεν το κλεινουν το μπουρδελο καλυτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EINAI THEMA XRONOU POTE THA FYGOUME OLOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέμα: Αντικληρικαλιστική μανία
    Συντάκτης: Του Χρύσανθου Λαζαρίδη, Γ.Γ. του ΔΣ/Δ21
    Ημερομηνία καταχώρησης: 31η Μαίου 2007


    Μιλώντας προ ημερών, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υποστήριξε ότι δεν μπορούν μειοψηφίες του 3% να επιβάλουν την άποψή τους στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν κατονόμασε κανένα, αλλά ο Συνασπισμός κατάλαβε «για ποιόν χτυπούσε η καμπάνα». Και απάντησε με το γνωστό «ύφος» του, αμφισβητώντας πλήρως το δικαίωμα του Αρχιεπισκόπου να «επεμβαίνει στα κοινά» και να διατυπώνει κριτικό λόγο.
    Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει δίκιο, πάντα, σε όσα λέει. Αλλά έχει δικαίωμα να μιλάει για οτιδήποτε.
    Όταν ο τελευταίος φοιτητικός σύλλογος τοποθετείται επί παντός επιστητού, όταν το τελευταίο πολιτιστικό σωματείο καταγγέλλει ότι τούρθει, από πού κι ως πού ο Αρχιεπίσκοπος «δεν δικαιούται δια να ομιλεί»;
    Πώς; Είναι εκπρόσωπος θρησκείας;
    Και λοιπόν;
    Ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας είναι δικαϊκός και διοικητικός, ΔΕΝ αφορά το δικαίωμα λόγου των κληρικών.
    -- Οι δημοκρατίες διαχωρίζουν αυτά που η Πολιτεία θεωρεία αδικήματα από εκείνα που η Θρησκεία θεωρεί αμαρτήματα. Αυτός είναι ο δικαϊκός διαχωρισμός.
    -- Επίσης, οι δημοκρατίες διαχωρίζουν τη διοίκηση της Πολιτείας από τη διοίκηση της Εκκλησίας. Αυτός είναι ο διοικητικός διαχωρισμός.
    Εκεί σταματούν οι δημοκρατίες. Ο Ολοκληρωτισμός πάει κι ένα βήμα πιο πέρα: Αμφισβητεί το δικαίωμα λόγου στους εκκλησιαστικούς ηγέτες. Αλλά οι δημοκρατίες δεν αμφισβητούν από κανένα το δικαίωμα λόγου…
    * Αμφισβήτησε ποτέ κανείς το δικαίωμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου να είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας; Μόνον οι χουντικοί το αμφισβήτησαν. Με αυτούς θέλει να ταυτιστεί ο Συνασπισμός;
    * Αμφισβήτησε ποτέ κανείς το δικαίωμα του Αρχιεπισκόπου της Καντερβουργίας να έχει άποψη για τα κοινά; Μόνο ο Ερρίκος ο ΙΙ, αλλά αυτό έγινε το 1170 μ.Χ. Με ένα διεφθαρμένο μονάρχη της μεσαιωνικής Αγγλίας επιθυμεί να ταυτιστεί ο Συνασπισμός;
    * Αμφισβήτησε ποτέ κανείς το δικαίωμα του αιδεσιμότατου Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ να έχει δικαίωμα λόγου; Μόνο ο ρατσιστής Κυβερνήτης της Αλαμπάμα Τζόρτζ Γουάλλας. Με αυτόν θέλει να ταυτιστεί ο Συνασπισμός;
    * Αμφισβήτησε κανείς το δικαίωμα του Αρχιεπισκόπου της Νοτίου Αφρικής Ντέζμον Τούτου να έχει λόγο; Μόνο το ρατσιστικό καθεστώς του άπαρτχαϊντ. Με αυτούς θέλει να ταυτιστεί ο Συνασπισμός;
    Άλλωστε, ουδείς ενοχλήθηκε όταν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατακεραύνωνε την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, το 2004. Γιατί τάχα; Διότι τότε συμφωνούσαν μαζί του.
    Δεν θέλουν τον διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας. Αμφισβητούν το δικαίωμα της Εκκλησίας να έχει λόγο. Κι όχι πάντα. Μόνο όταν η Εκκλησία διαφωνεί μαζί τους. Κι αυτό δεν είναι «προοδευτικότητα» - είναι αντικληρικαλιστική υστερία. Δεν είναι δημοκρατία. Είναι Ολοκληρωτισμός.
    Και τον Ολοκληρωτισμό αυτό τον απορρίπτουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Όχι μόνο οι θρησκευόμενοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μισό ρε παιδιά. Αυτό που έγραψε ο Αναστασιάδης δεν είναι και λάθος. «Σε ένα χρόνο και αν θα μπορέσει να φανεί αν ο Τύπος έχει πετύχει». Αυτό που γράφω είναι ότι ο Τύπος είναι πολύ διαφορετικό εγχείρημα για να κριθεί σύντομα. Μπορεί να αποδειχθεί επιτυχία ή μαλακία αλλά θέλει χρόνο και κυρίως να μην υπάρχει η συνηθισμένη μουρμούρα «τι με νοιάζει για τις μαλακίες που κάνουνε». Ο Λιακόπουλος είναι τρόμπας και αντιπαθής και ήταν το ίδιο όταν δούλευε στο Βήμα αλλά η εφημερίδα είναι πιο σημαντική από το αν πλακώνονται ή όχι.
    Σημειωτέον την Γιάννα την συχαίνομαι και το ίδιο ισχύει και αντίστροφα και δεν δουλεύω στον Τύπο. Είναι κρίμα όμως να πηγαίνει κάτι στράφι χωρίς πάλη από αυτούς που το κατασκευάζουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ολους τους πεμτοφαλαγγιτες χαφιεδες των γυφτοσκοπιανων, σε ολα τα κομματοσκυλα της απατης,
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ απο την εφημεριδα 'ΠΑΡΟΝ'


    27/05/2007
    ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Μην τολμήσετε κανέναν συμβιβασμό, λέει το 81% του Ελληνικου Λαου

    Εντυπωσιακή ομοφωνία των οπαδών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς

    Σκληρή προειδοποίηση προς όλες τις πολιτικές ηγεσίες

    Μπορεί μεν η πολιτική ηγεσία σε ό,τι αφορά το εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων να «παλαντζάρει», να προσπαθεί να κρυφτεί, να το «ξορκίζει» επειδή φοβάται να πιάσει την «καυτή πατάτα», να λειτουργεί στη λογική του «απελθέτω απ' εμού…», με δυο λόγια να εμφανίζεται έμφοβη και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της…

    Ωστόσο ο λαός, αυτός ο λαός ο οποίος και στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του απέτρεψε τον επώδυνο και ανιστόρητο συμβιβασμό που ήταν έτοιμος στο παρασκήνιο, και σήμερα δείχνει, μάλλον επιβάλλει, τη μόνη εθνική γραμμή υπεράσπισης των εθνικών δικαίων και της ίδιας της ιστορίας. Τη γραμμή που είναι υποχρεωμένη η πολιτική ηγεσία και ιδιαίτερα η κυβέρνηση να προβάλει και να παλέψει. Τη γραμμή της αντίστασης στις παντοειδείς πιέσεις, στους εκβιασμούς, στα γεωστρατηγικά παιχνίδια σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

    Λέει όχι στον συμβιβασμό, στην υποχώρηση, στην απεμπόληση. Θα αναλάβει μεγάλο βάρος, όποιος (ή όποια…) αγνοήσει αυτήν τη λαϊκή βοή, αντίστοιχη του μεγάλου πανεθνικού ΟΧΙ στο κατάπτυστο διχοτομικό Σχέδιο Ανάν, που θα σήμαινε την απώλεια της Κύπρου. Είναι δε σημαντική, σημαδιακή και συγκινητική ταυτόχρονα η διακομματική γραμμή που διαπερνά αυτήν την περήφανη απάντηση, την οποία καλείται να εκφράσει η πολιτική ηγεσία, αν θέλει να λέγεται άξια.
    Στην πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία MΡB για τον Alpha υπήρχε ερώτηση σχετικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα στο Σκοπιανό και συγκεκριμένα στο μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Πρέπει ή όχι η χώρα μας να αποδεχθεί για τα Σκόπια ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία»;
    Οι απαντήσεις είναι συντριπτικές!

    • Το 81% των ερωτηθέντων απαντά κατηγορηματικά πως η Ελλάδα δεν πρέπει να αποδεχθεί ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» (ΠΙΝΑΚΑΣ 1).
    • Μόνο το 15,1% λέει ότι αποδέχεται συμβιβασμό, δηλαδή να δεχθούμε ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

    Είναι δε, επαναλαμβάνουμε, πάρα πολύ σημαντικό όσο και ενδεικτικό, όσο και συγκινητικό ότι αυτό το ΟΧΙ στον συμβιβασμό είναι διακομματικό. Με περίπου παρόμοια ποσοστά το λένε, το επιτάσσουν, τόσο οι ψηφοφόροι της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς.

    Συγκεκριμένα:

    • ΟΧΙ λέει το 81,8% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 81,9% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 76,3% των ψηφοφόρων της Αριστεράς και το 78,4% όσων βρίσκονται στην αδιευκρίνιστη ψήφο.

    • Να αποδεχθούμε το συμβιβασμό λέει το 14,7% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 14,7% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 19,3% των ψηφοφόρων της Αριστεράς και το 17,5% των ανηκόντων στην αδιευκρίνιστη ψήφο.
    Ιδού λοιπόν πεδίο δόξας λαμπρό και για τον Κ. Καραμανλή και για τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και για τις ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς.
    Θα τολμήσουν να αγνοήσουν αυτήν τη «φωνή λαού»; Ή θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;
    Ας διαλέξουν.

    Πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι ενώ ο πρωθυπουργός με τις ομιλίες του στην Αυστραλία ουσιαστικά παρέπεμψε σε μια σωστή γραμμή και έδωσε ελπίδες για τον χειρισμό του όλου εθνικού -επαναλαμβάνουμε- θέματος, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την υπουργό Εξωτερικών.
    Χαμπάρι δεν πήραμε!

    Το ΥΠΕΞ επιδεικνύει μια ανησυχητική «άνεση», έως και αβελτηρία. Ίσως δεν θέλει να χαλάσει το χατίρι της Ουάσινγκτον, που προωθεί τη διεθνή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

    Πάντως το γεγονός ότι αποδέχθηκε να αναλάβουν τα Σκόπια την προεδρία στη νέα ΓΣ του ΟΗΕ, απ' τις 18 Σεπτέμβρη, εκεί οδηγεί και παραπέμπει. Δεν μπορεί να κρύβεται το υπουργείο πίσω απ' το καταστατικό του ΟΗΕ όταν πρόκειται για ένα εθνικό θέμα. Δεν είναι διακοσμητική η θέση αυτή. Είναι θέση κύρους. Και η Ελλάδα είχε υποχρέωση να αντιδράσει στον βαθμό που τα Σκόπια συνεχίζουν να προκαλούν και να αποθρασύνονται υπό την αμερικάνικη αβάντα…

    ///////////////////////////////

    ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΛΥΩΣΕΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ..

    ΣΣ
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ 15 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ..
    ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΜΕΤΙΚΗ 'ΑΥΓΗ'..

    ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΒΑΡΑΝΕ!
    ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ...
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΕΣΗΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς 8.45. Ρε συ Μανωλιό Κοτάκη γιατί γράφεις τέτοια πράγματα; Πάλι γλύφεις; Την θέση του ανθρώπου θέλει να πάρεις. ΟΥΣΤ Ρουφιάνε από εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟΕ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ

    ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΚΛΗΘΗΚΕ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. “Όταν ο τελευταίος φοιτητικός σύλλογος τοποθετείται επί παντός επιστητού, όταν το τελευταίο πολιτιστικό σωματείο καταγγέλλει ότι τούρθει, από πού κι ως πού ο Αρχιεπίσκοπος «δεν δικαιούται δια να ομιλεί»;
    Πώς; Είναι εκπρόσωπος θρησκείας;
    Και λοιπόν;”

    -Αμέ πώς…και να ομιλεί δικαιούται και να πολιτικολογεί από άμβωνας και να μας δίδει και αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, όποτε γουστάρει και βολεύεται.
    Τα πάντα δικαιούται αυτός ο κρατικός υπάλληλος, καθώς νομίζει ότι το ράσο του παρέχει ασυλία στην ηγεσία κόμματος τον ορθοδόξων που μετέτρεψε την Αρχιεπισκοπή.
    Έτσι… να συνεχίσει και να βάζει ο αλήτης αυτός τη πολιτική διένεξη για τα καλά και επίσημα στους ναούς.
    Έτσι…ο εγκληματίας αυτός να κάνει τους ναούς πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και να γελοιοποιήσει τη θρησκεία μας σε όλη τη Δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ
    ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΑ ΓΚΑΙΜΠΕΛΑΚΙΑ,
    ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ,ΝΕΩΝ,ΕΘΝΟΥΣ,
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ.
    ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΕΟ ΚΟΙΝΟ
    ΠΟΥ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ
    ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
    ΥΠΟΜΟΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...και αναμενεται εκρηξη με απροβλεπτες συνεπειες ολουθε που ελεγε και ο Γκιωνακης..

    απο εφημεριδα 'ΣΗΜΕΡΙΝΗ' της Κυπρου:

    Τετάρτη, 30 Μαίου 2007
    Πλήγμα για την Τουρκία
    Ο έλεγχος του βορείου Ιράκ περνά στα χέρια των Κούρδων
    Η αμερικανική απόφαση να παραδοθεί ο έλεγχος τριών επαρχιών του βορείου Ιράκ στην κυβέρνηση του Κουρδιστάν, αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στις ήδη τεταμένες σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ.
    ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
    Αναλαμβάνει σήμερα την ευθύνη για την ασφάλεια τριών επαρχιών στο βόρειο Ιράκ

    Λάδι στη φωτιά αναμένεται να ρίξει σήμερα ο αμερικανικός στρατός στις τεταμένες αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ο οποίος θα μεταβιβάσει την ευθύνη για την ασφάλεια των τριών κουρδικών επαρχιών του Ιράκ, στην κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση. «Η κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση θα οργανώσει μια τελετή μεταβίβασης της ευθύνης για την ασφάλεια, για να υπογραμμίσει την επιστροφή όλης της περιοχής υπό την εξουσία της ιρακινής κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός στρατός. «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση κρίθηκε έτοιμη ν’ αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια της περιοχής», προστέθηκε από την ίδια πηγή. Η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν περιλαμβάνει τις επαρχίες του Ερμπίλ, της Σουλεϊμανίγια και του Νταχούκ, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ. Σημειώνεται ότι το Κουρδιστάν, όπως το αποκαλούν και οι ΗΠΑ προκαλώντας οργή στους τουρκικούς πολιτικοστρατιωτικούς κόλπους, είναι αυτόνομο από το τέλος του πολέμου του Κόλπου, το 1991.
    /////////////////////////////////

    ΤΑ ΤΟΥΡΚΑΛΙΑ ΚΛΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΘΕΜΕΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επί του θέματος. Σήμερα πήγε η Γιάννα στην εφημερίδα, κάλεσε τον Λακόπουλο, του έκανε συστάσεις και στο τέλος διευθυντής και αναπληρωτής εμφανίστηκαν μαζί στην αίθουσα σύνταξης. Μάλλον δεν φεύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε πάτε καλά?
    Ποιον ενδιαφέρουν τα κουτσομπολιά μεταξύ των δημοσιοκάφρων? Χεστίκαμαν για το ποιος τσακώθηκε με ποιον και για ποιο λόγο. Κατίνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. O Παρασκευαϊδης ΕΧΕΙ δικαιωμα να ομιλει: με τον Γιαχοβα!
    Στην Ελλαδα δεν καταλαβαινουμε ισραηλιτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο μοναδικος που αφηνει σχολιο με link ειμαι εγω????

    Τι περιμενετε απο δεξιους ανθρωπους?
    Να φερονται πολιτισμενα?
    Προσωπικα στον Ελευρο Τυπο ευχομαι τα χειροτερα διοτι ειναι ενα εντυπο καθαρης προπαγανδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αιντε παγαινε ρε ΠΡΕΖΑΤV που ηρθες χουντοξσκουλο της αριστερας , λεχριτη απο ονομα , θεωρεις μαγκια και αξιον προσοχης να φερεις ονομα πρεζακια γιατι δεν εχεις να επιδειξεις αλλο τι εκτος της ρηχοτητος σου, ενα μαλακισμενο αριστερο απολειφαδι εισαι βυθισμενο σε μια πορεια με αλλους δηθεν ,που αναμασατε τις ιδιες και τις ιδιες κακομοιριασμενες μαλακιες που ακομη και εσεις στα λιγοστα σας φωτεινα διαλειματα αντιλαμβανεσθαι οτι εισαστε θλιβεροι μαλακες μιας εποχης που περασε, και καλα εκανε...

    αμε στο διολο πανιβλακα , πνευματικα ατιμασμενε..

    ΝΑΙ ΡΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο

    ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξιφομαχε με αφησες αλαλο,
    επικροτω και εγω με το παραπανω τα λεγομενα σου, βαρεθηκα να βλεπω κλισαρισμενους μαλακες.

    μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρέζα,


    Τι κάνει ο κολλητός σας ο Τσαγκαρουφιάνος?



    Ξέρετε εσείς....



    btw, ανοίξτε και καμμιά γραμματική γιατί είστε ανορθόγραφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κυρά Γιάννα για μάζεψέ τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κα ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ ΕΤΣΙ ΔΕΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΙ ΣΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στιγμιότυπο πρώτο : ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. ΄Ανθιμος δηλώνει πριν από λίγες μέρες ότι θα χωροστατήσει ο ίδιος σε εκκλησιαστική τελετουργία (αγρυπνία), για να μην ικανοποιηθούν οι ληστρικές ορέξεις των «Σκοπιανών» ( αλλά και όσων Δυτικών ενδεχομένως τους υποστηρίζουν) για το όνομα της Μακεδονίας. Μια δημόσια δήλωση ενός προβεβλημένου παράγοντα της δημόσιας ζωής, η οποία θα δημιουργούσε την εντύπωση σε έναν ξένο επισκέπτη μας από τη Δύση ότι βρέθηκε σε μια χώρα, το κοινωνικό σύνολο της οποίας βρίσκεται ακόμη στο πολιτιστικό στάδιο της προφορικότητας. Σε μια κοινωνία δηλαδή, όπου οι εξωτερικοί χειρισμοί και οι σχέσεις με τους γείτονες διεκπεραιώνονται κυρίως μέσω των επικλήσεων από κάποιους ιερουργούντες δημόσια σαμάνους και όχι από κάποιους επαγγελματίες της πολιτικής και της διπλωματίας. Μια δημόσια δήλωση ενός ανώτατου ιεράρχη, η οποία, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν συνάδει διόλου με αυτόν τον ίδιο τον Ιερό κανόνα του. Διότι, αν για του ψύλλου πήδημα (σήμερα οι «ονοματοκλοπείς» Σκοπιανοί, αύριο κάποιος «άθεος» συγγραφέας) παραβιάζεται από τον ίδιο τον ιεράρχη η τρίτη από τις Δέκα εντολές («Οὐ λήψει τὸ ὄνομα τοῦ Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου ἐπὶ ματαίω»), τότε η όλη τελετουργία, στην οποία εκείνος προεξάρχει δεν ξεφεύγει από το επίπεδο του τελετουργικού εξορκισμού, γνωστού και ως «βουντού», που συνηθίζεται σε χώρες τριτοκοσμικές. Ο κ. ΄Ανθιμος ωστόσο εξακολουθεί, παρά τις παρόμοιες δηλώσεις που δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να προβάλει, να αποτελεί έναν παράγοντα στο δημόσιο βίο της χώρας μας.
    Στιγμιότυπο δεύτερο: ΄Εναν παράγοντα στο δημόσιο βίο της χώρας μας αποτελεί και ο σημερινός Προκαθήμενος της Ελλαδικής εκκλησίας. Παράγοντα, η σπουδαιότητα του οποίου είναι σήμερα (που κοντοζυγώνουν οι εκλογές) ιδιαίτερα αναβαθμισμένη στην αντίληψη των αιρετών μας αρχόντων. Ο κ. Χριστόδουλος, ας το θυμηθούμε, παρόλο που ποτέ του δεν μετείχε ως υποψήφιος σε κάποια εκλογική διαδικασία, προβάλει με κάθε ευκαιρία το δικαίωμά του να μετέχει και ο ίδιος, όπως και οι δυνάστες του 19ου αιώνα, στα κοινά «ελέω Θεού». Είναι ο ιεράρχης που, από την ανάρρηση του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, δεν έπαψε να εκφέρει ρηματικές διακηρύξεις που λιγότερη συνάφεια είχαν με το ποιμαντικό του καθήκον και περισσότερη με πολιτικά μανιφέστα. Ας θυμηθούμε, για παράδειγμα, τις αναφορές του κ. Χριστόδουλου σε κάποια κλίμακα αξιών, όπου, κατά τον ίδιο, το Έθνος φέρεται ως υποδεέστερο του Γένους, διότι έχει απώλεσε την ταυτότητα που του έδωσε η Εκκλησία. Μια απόφανση, η οποία μας γυρίζει σε ιστορικές περιόδους, πριν τα διδάγματα του Διαφωτισμού και οι διακηρύξεις της Γαλλικής ανάστασης καταστούν αξίες πανανθρώπινες. Σήμερα ο κ. Χριστόδουλος απροκάλυπτα πλέον εμπλέκει τον ίδιο του τον εαυτό του στο κομματικό αλισβέρισι, αφού πλέον δηλώνει δημόσια ότι «ηγείται» του 98% του «ποιμνίου του» απέναντι στο 2% που εκπροσωπεί η «αντίπαλη» κομματική παράταξη του Συνασπισμού όπως ο ίδιος (ελάχιστα εμφορούμενος από το πνεύμα της χριστιανικής φιλαλληλίας) την χαρακτηρίζει.
    Στιγμιότυπο τρίτο: Η πολιτεία ενός, εξωελλαδικού αυτή τη φορά ιεράρχη, ο οποίος κατόρθωσε να αναβαθμίσει ένα εκκλησιαστικού χαρακτήρα ζήτημα σε πολιτικό πρόβλημα. Διότι η άρνηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄ να επιτρέψει να εκλεγούν επίσκοποι που προέρχονται από το γηγενές αραβόφωνο ποίμνιο, μια άρνηση που βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με την ορθόδοξη παράδοση, δημιουργεί ζητήματα στους εξωτερικούς πολιτικούς χειρισμούς της χώρας μας και, ιδιαίτερα, στις διακρατικές σχέσεις μας με την παλαιστινιακή κοινότητα αλλά και με την Ιορδανία.
    Μια νεότερη τάση στην έρευνα της Πολιτικής επιστήμης έχει ως αντικείμενό της τις λεγόμενες «α-τυπες» εκφάνσεις της Πολιτικής ( Informal Politics), φαινόμενα δηλαδή που βρίσκονται έξω από τη σφαίρα της συνταγματικά κατοχυρωμένης πολιτικής λειτουργίας. ΄Εναν τέτοιο εξωθεσμικό, ά-τυπο πολιτικό παράγοντα αποτελούν και οι τρείς αρχιερείς που, ωστόσο, αντλούν την όποια νομιμότητα επικαλούνται από τη σιωπηλή συναίνεση του «ποιμνίου» τους.
    Ταυτίζεται η συναίνεση του «ποιμνίου», η σιωπή των αμνών, με μια de facto νομιμοποίηση των πολιτικών χειρισμών του κ. Χριστόδουλου ή, αντίθετα, η σιγή και η ανοχή της πλειοψηφίας σημαίνει ότι δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα το πολιτιστικό στάδιο της παραδοσιακής κοινωνίας, όπου πρωταγωνιστούν οι ιεροφάντες και οι σαμάνοι;
    Η απάντηση επαφίεται στους ειδικότερους από το συντάκτη του σημερινού σημειώματος.

    http://malingoudis.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι να κανουν και τα ερειπια. Εν οψει του επικειμενου θανατου τους αφηνουν οσες πορδες μπορουν μπας και εντυπωσιασουν οχι τα ιουδαϊκα προβατα αλλα τον εαυτο τους τον ιδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΚΑΙ ΣΕ ΕΧΩ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τον ΠαΠΟΥΤΣΑνη μην τον κλαις.... εκει που παει να δύσει νατος πετιεται νατος πετιεται ....νατος πετιεται απο ψηλα κι αντριευει και θεριευει !!!!

    Γεια σου ρε ΠαΠΟΥΤΣΑνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 'Ονομα, εντολή Νίμιτς, πρόωρες εκλογές και (παρα)''δημοσιογραφία του...πισινού'': Είναι κοινό μυστικό ότι ορισμένοι ανταποκριτές αθηναϊκών ΜΜΕ στις ΗΠΑ, είναι παπαγαλάκια και φερέφωνα που παραμυθιάζουν, θεωρώντας τον εαυτόν τους ''σπουδαίο''. Το δυστύχημα είναι ότι αυτοαποκαλούνται και ...δημοσιογράφοι που ''νομίζουν'' ότι ''διαμορφώνουν'' την κοινή γνώμη. Γιά να καταλάβετε πως παίζεται το παιχνίδι της παραπληροφόρησης, επισημαίνουμε ότι στις 31 Μαίου σε δύο μεγάλες εφημερίδες των Αθηνών εμφανίστηκαν δύο διαφορετικά δημοσιεύματα. Στο ένα (Ελευθεροτυπία), αποκαλύπτεται η παραδημοσιογραφία και στο άλλο (Καθημερινή), διατυπώνεται η απολογία, προειδοποίηση στα ''κέντρα εξουσίας'' γιά το ''άδειασμα''. (Πρόκειται γιά τα πρόσφατα γνωστά σενάρια που διέρρευσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα -μέσω των ''δημοσιογράφων και ανταποκριτών του πισινού''- περί εξελίξεων στο θέμα της πΓΔΜ κι ενδεχόμενης κατάθεσης της εντολής του κ. Νίμιτς, που θα ''οδηγούσαν'' σε πρόωρες εκλογές)... Τα συμπεράσματα, γιά την (παρα)''δημοσιογραφία'', δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρε παιδιά, αφήστε το blog ελεύθερο από άσχετα σχόλια, για να μαθαίνουμε κι εμείς οι υπόλοιποι τι συμβαίνει. Μήπως ξέρει κανείς τι γίνεται με τις πωλήσεις του Ε.Τ?
    Όσο για τη Γιάννα, δεν την κλαίω. Θα πληρώσει και θα ματώσει για να μάθει.
    Δεν της έκανε βλέπεις ο Μπάμπης Κούτρας, της έπεφτε "λίγος" και βλαχάκος? Μα αυτός κατάφερνε και ήταν η εφημερίδα σε κυκλοφοριακή άνοδο, κι ας υπήρχαν μέσα στο ΔΣ τα λαμόγια, οι άρπαγες, που όχι μόνο δεν συνεισέφεραν αλλά κοίταζαν πώς ν' αρπάξουν...
    Τι να ξέρει σήμερα ο Παπουτσάνης από διεύθυνση εφημερίδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση