GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκάνδαλο στην Λιμνοθάλασσα...

Ο περιφερειάρχης βγάζει άγονους τους διαγωνισμούς για τα ιχθυοτροφεία, για να τα δώσει σε "ημέτερους"! Μεσολόγγι (Του ανταποκριτή ...

Ο περιφερειάρχης βγάζει άγονους τους διαγωνισμούς για τα ιχθυοτροφεία, για να τα δώσει σε "ημέτερους"!

Μεσολόγγι (Του ανταποκριτή του Press-gr)
Αυτές τις ημέρες ή καλύτερα του τρεις τελευταίους μήνες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες εκμίσθωσης των ιχθυοτροφείων(διβαριών) της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, τέσσερα στο σύνολο, σε αντίστοιχους συνεταιρισμούς.
Ο περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπυρίδωνος όσο κι αν ακούγεται παράξενα τρεις μήνες τώρα προσπαθεί να λύσει γόρδιο δεσμό!!!
Κι αυτό γιατί πώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι έχει δημοσιοποιήσει και ταυτόχρονα έχει ακυρώσει τρεις διακηρύξεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλειοδοτικούς διαγωνισμούς…προκειμένου «ημέτεροι» να τακτοποιήσουν τις τυπικές προϋποθέσεις για συμμετοχή στους διαγωνισμούς.
Μάλιστα η τελευταία μεθόδευση έχει την οσμή σκανδάλου, καθώς στις 27/4 δυο συνεταιρισμοί υπέβαλαν νόμιμα τα δικαιολογητικά τους και ενώ οι 32 οικογενειάρχες, μέλη των συνεταιρισμών, περίμεναν να τους εκμισθωθούν αντίστοιχα τα ιχθυοτροφεία «Κόμμα» και «Θολή», πληροφορούνται σήμερα ότι η Περιφέρεια προτίθεται να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό… έχοντας τα μέλη αυτών καταβάλει σε τράπεζες 40.000€ για εγγυητικές επιστολές και τουλάχιστον 10.000€ σε δικηγόρους κ.λ.π.!!!
Η υπαναχώρηση αυτή του περιφερειάρχη …αποδίδεται στον κατευνασμό στελεχών της ΝΔ, που διεκδικούσαν τα ιχθυοτροφεία και δεν είχαν τις προϋποθέσεις και τα οποία προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της ΝΟΔΕ του κόμματος στο Μεσολόγγι στις 27/4/2007!!!! Προκειμένου ο περιφερειάρχης να μην εφαρμόσει τους όρους του διαγωνισμού, κάτι που πέτυχαν…
Τέλος το πιο σημαντικό είναι ότι όποιος και να πάρει τώρα τα ιχθυοτροφεία «είναι σφαγμένος από χέρι» αφού η αλιευτική χρονιά έχει χαθεί….
Η πλάκα είναι με τους πασόκους, οι οποίοι το 2003 είχαν μεθοδεύσει την μεταβίβαση της αρμοδιότητας της εκμίσθωσης των ιχθυοτροφείων από την νομαρχιακή αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια …για προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες.

20 σχόλια

  1. ΤΑ ΔΙΒΑΡΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΡΩΝΕ



    ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Πήγαν να με σκοτώσουν»


    Απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του καταγγέλλει στην «Ε» ο 33χρονος Κώστας Μουζουράκης, μέλος του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα.


    «Είχα σχολάσει από τη νυχτερινή δουλειά μου, άφησα τη συνάδελφο σπίτι της στην πλατεία Αμερικής και τράβηξα για το σπίτι μου στο Κουκάκι, μέσω Φυλής. Θα ήταν 4.45 τα ξημερώματα. Λίγα μέτρα πριν τη διασταύρωση με την Πιπίνου, ένα αυτοκίνητο, που με ακολουθούσε, ανέπτυξε ταχύτητα, χτυπώντας με με μεγάλη δύναμη στο πίσω μέρος της μηχανής. Εκτινάχθηκα στην Πιπίνου. Το αυτοκίνητο συνέχισε για δέκα μέτρα να σέρνει την πεσμένη μηχανή. Τρεις από τους τέσσερις επιβαίνοντες -τεραστίων σωματικών διαστάσεων και με καπελάκια του μπέιζμπολ- κατέβηκαν και ήρθαν με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος μου... Τους ρωτούσα σοκαρισμένος τι συμβαίνει χωρίς να πάρω καμία απάντηση... Από τη φασαρία είχε βγει έξω κόσμος. Οι περίοικοι σημείωσαν τον αριθμό του αυτοκινήτου που ήταν ένα γκρι σκούρο Οπελ Αστρα, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΕΝ 7167».


    Κ. Μουζουράκης
    «Η Αμεση Δράση μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό επέμεινε ότι έχουμε κάνει λάθος στον αριθμό πριν καν τον μεταβιβάσουν. Ενας αστυνομικός ρώτησε το συνάδελφό του "ήταν δικοί μας;" και ο άλλος του απάντησε "άσ' το". Πριν φύγουν, αφού κατέγραψαν το περιστατικό, συνέστησαν στους περίοικους να μην ανακατεύονται και με συμβούλεψαν να μην κάνω μήνυση αλλά να απευθυνθώ στην ασφαλιστική μου εταιρεία».

    Γιατί το καταγγέλλει; «Επειδή θεωρώ ότι δεν πρόκειται για ατύχημα αλλά για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος μου, καθώς η σύγκρουση ήταν εσκεμμένη και πολύ βίαιη για να δικαιολογεί το ατύχημα. Η συμπεριφορά τους ήταν τέτοια που θύμιζε οργανωμένη ομάδα ή οργανωμένη υπηρεσία και το δημοσιοποιώ ως ελάχιστη πράξη αυτοπροστασίας».

    Ο Κ. Μουζουράκης είχε πέρσι προσαχθεί βιαίως στη ΓΑΔΑ από το σπίτι του για ολονύχτια «φιλική ανάκριση». Τότε ήταν μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης στους συλληφθέντες για την υπόθεση αρπαγής των αστυνομικών ασπίδων, οι οποίοι τελικά αθωώθηκαν.

    Μας εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση.

    Το περιστατικό καταγγέλλει και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: «Απαιτούμε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να δώσει τα στοιχεία του αυτοκινήτου και των επιβαινόντων σε αυτό».

    IΩ.Σ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/05/2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίποτα τούρκοι θα ήταν πράκτορες, "φίλοι" του κ. Κ. Μουζουράκης που θέλησαν να κάνουν προβοκάτσια, σκοτώνοντας δικό τους άνθρωπο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πως την γλυτωσες ρε καρνταση?
    Κατι αλλοι πηγαν εις τοπον χλοερον,ρε φιλτατε!

    Για δες κατι Βουδουρηδες..

    Ρε πουστη να λες και ευχαριστω,που σε αφησανε να μολογας την αχαρη ζωη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω γραφω πολιτικα.
    Οι σεξουαλικες μου προτιμησεις δεν αφορουν κανενα.
    Εγω το εχω πει και το ξαναλεω:
    Ειμαι ομοφυλοφιλος.και δεν αισθανομαι κανενα αγχος γιαυτο.
    Ειμαι πουστης και το λεω.
    Και αγαπω τον κ.Γ.Α.Παπανδρεου.
    Ο επομενος πρωθυπουργος οποτε και αν γινει.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. babis, εισαι πραγματι ομοφυλοφιλος ή μας κανεις πλακα; ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΥΤΙΛΙΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΦΗ, ΣΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑ, ΔΙΟΙΚΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΠΑΚΤΡΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.

    ΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΣΤΟ.

    ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Για διβάρια μιλάμε και για λαμογιές και βγαίνει και φταίχτης το ΠΑΣΟΚ που είχε λέει δώσει την αρμοδιότητα στους περιφερειάρχες για να κάνει παιχνίδι επειδή τι; Δεν είχε έλεγχο στους νομάρχες; Μα το ΠΑΣΟΚ ετοίμασε και ψήφισε το δεύτερο νόμο-συνέχεια ΤΟΥ κΑΠΟΔΊΣΤΡΙΑ που καταργούσε τις Νομαρχίες και έκανε τους Περιφεριάρχες αιρετούς!!Αυτό δεν το γνωρίζει ο συντάακτης;
    ΥΓΕΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί ρε γίγαντες της πληροφόρησης ντε και καλά "για να τα δώσει σε ημέτερους"??? Άλλη εκδοχή δεν υπάρχει??

    Εγώ γνωρίζω περιπτώσεις που οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό έκαναν συμφωνία υψηλών τιμών, για να μοιραστούν το περίσσευμα και γι' αυτό ο διαγωνισμός ακυρώθηκε ώστε να διευρυνθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων - και με ανθρώπους εκτός καρτέλ!

    Με τη λογική σας δεν πρέπει να γίνεται κανένας διαγωνισμός: Αν καταλογιστεί, τα πιάσανε, αν ακυρωθεί και επαναληφθεί, το κάνανε για να τα πιάσουν...

    Δικαίως λουφάρουν λοιπόν μονίμως πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, ό,τι και να κάνουν, θα βρουν το μπελά τους από καλοθελητές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. E OXΙ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ Ο babis.

    ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΑΜΟΥΣΑΜΕ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ.

    ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΡΑ ΚΟΥΔΟΥΝΑΤΗ??? ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ Ο babis ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΙΕΥΣΗ ΨΩΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν πρόκαναν να... δομήσουν βάσει σχεδίου όλα τα ομόλογα

    Προκαθορισμένη και υπό παρακολούθηση διαδρομή

    Των ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΗ ΜΕΡΜΗΓΚΑ

    Σχέδιο να «ξεκληρίσουν» όλα τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σταθερής απόδοσης που κατέχουν τα ασφαλιστικά Ταμεία και να τα αντικαταστήσουν με τα δομημένα, είχαν εκπονήσει κυβερνητικά κέντρα στο κυνήγι μιας νέας «άσπρης τρύπας»! Αλλά δεν πρόκαναν...

    Ενας στους δύο κερδίζει...
    Στόχος των κέντρων αυτών ήταν να σμικρύνουν το έλλειμμα, ώστε να επιτύχουν με ασφαλή τρόπο την έξοδο από την κοινοτική επιτήρηση (που ήδη επιτεύχθηκε) αλλά και την απαιτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση «διατηρησιμότητα» στα αμέσως προσεχή χρόνια.

    Το σχέδιο προέβλεπε ότι το Δημόσιο θα εξέδιδε -όπως τελικά και έπραξε από το 2005- δομημένα ομόλογα, τα οποία θα διετίθεντο με χαμηλό επιτόκιο στη διεθνή αγορά, με πλήρη ωστόσο έλεγχο του τελικού αγοραστή που θα ήταν τα ασφαλιστικά ταμεία. Και ήθελαν τον έλεγχο γιατί ελλόχευε ο κίνδυνος να πέσουν τα ομόλογα αυτά ακόμη και σε χέρια εμπόρων όπλων (!) δεδομένου ότι αρκετά από τα δομημένα αυτά ομόλογα εκδίδονταν για την (κρυφή) κάλυψη αμυντικών δαπανών...

    Με το χαμηλό αυτό επιτόκιο που σέρβιραν τα νέου τύπου ομόλογα, το Δημόσιο θα επιτύγχανε μεγάλη εξοικονόμηση τόκων την κρίσιμη περίοδο 2005-2007, κατά την οποία και θα κρίνονταν η έξοδος της χώρας από την επιτήρηση.

    Μέσω της εξοικονόμησης τόκων η κυβέρνηση θα χτυπούσε δυο τρυγόνια: σπό τη μια θα είχε μείωση του ελλείμματος και από την άλλη θα αποκτούσε την ευχέρεια προεκλογικών... παροχών.

    Οπως είναι γνωστό, η πληρωμή τόκων για δάνεια του Δημοσίου αποτελεί το 25% των συνολικών δαπανών του προϋπολογισμού. Είναι δηλαδή ένας ασφυκτικός «βρόχος», απαγορευτικός για κάθε κυβέρνηση -και πολύ περισσότερο για την κυβέρνηση Καραμανλή, που «έξυσε την πλάτη της» στην γκλίτσα του Χοακίμ Αλμούνια- που θα ήθελε να ασκήσει μια πιο απλόχερη εισοδηματική και κοινωνική πολιτική.

    Παράλληλα με την εξοικονόμηση και με την πώληση των δομημένων ομολόγων στα ασφαλιστικά ταμεία θα επιτυγχάνονταν η μεγέθυνση της λεγόμενης «άσπρης τρύπας» (του πλεονάσματος χρήσης δηλαδή των Ταμείων και άλλων φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα), αφού τα δομημένα ομόλογα προέβλεπαν για τα 2-3 πρώτα χρόνια υψηλά επιτόκια και εξίσου υψηλές αποδόσεις.

    Ηταν ένα έξυπνο σχέδιο, αλλά...

    Αυτό θα συνέβαλλε ακόμη περισσότερο στη μείωση του ελλείμματος. Εννοείται, βέβαια, ότι τις καινοτόμες αυτές εξοικονομήσεις θα τις πληρώναμε, και με το παραπάνω, τα επόμενα χρονια...

    «Ασφαλώς επρόκειτο για ένα πρωτότυπο και έξυπνο για την ελληνική πραγματικότητα σχέδιο», αποκαλύπτει στην «Ε» σημαίνων και έμπειρος παράγοντας της δημόσιας ζωής και της ελληνικής αγοράς κεφαλαίου, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του τις στιγμές αυτές, που πολλά στόματα μένουν σφραγισμένα.

    «Και τούτο διότι με το σχέδιο αυτό θα ψαλιδίζονταν, προσθέτει ο ίδιος, το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 0,3% έως 0,5% του ΑΕΠ, επισφραγίζοντας έτσι την έξοδο από την επιτήρηση (έλλειμμα κάτω του 3%) και τη διατήρησή του στα επόμενα χρόνια κάτω του επιτρεπτού αυτού ορίου».

    Στον κεντρικό σχεδιασμό του εγχειρήματος κατείχε εξαρχής περίοπτη θέση -και ας το αρνείται τώρα η κυβέρνηση- η αυστηρή παρακολούθηση της διαδρομής των δομημένων ομολόγων, ούτως ώστε να αποφευχθεί η διάθεσή τους σε ανεπιθύμητους αγοραστές, όπως λ.χ. ήταν και είναι οι διεθνείς έμποροι όπλων με το άπειρο μαύρο χρήμα που διαθέτουν.

    «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε, έλεγαν παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς που και αυτοί μετέχουν στην... ομερτά, στην περίπτωση που αποκαλύπτονταν ότι το ομόλογο που πήρε το ΤΕΑΔΥ για να "βοηθήσει" την αγορά στρατιωτικού υλικού είχε καταλήξει στα χέρια κάποιου... Κασόγκι!..». Να δανείζεσαι, με λίγα λόγια, χρήματα από εμπόρους όπλων για να αγοράσεις όπλα που πωλούν οι ίδιοι. Κόλαση...

    Προς αποφυγήν, λοιπόν, τέτοιων ενδεχομένων, τα προαναφερθέντα κέντρα φρόντισαν να θέσουν το εγχείρημα των δομημένων ομολόγων υπό την «προστατευτική ομπρέλα» διεθνών επενδυτικών τραπεζών, όπως η J.P. Morgan και η Hypovereinsbank, και υπό την ασφαλή προϋπόθεση ότι οι πελάτες ήταν έτοιμοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Δηλαδή τα ασφαλιστικά Ταμεία.

    Εάν αποκλειστεί η περίπτωση του λεγόμενου «πολιτικού χρήματος», τότε θα πρέπει να οδηγηθούμε (και αυτό έχει αποκαλυφθεί) στο συμπέρασμα ότι στη σχεδιασμένη πορεία των δομημένων ομολόγων παρεισέφρησαν γαλάζιοι «καλικάντζαροι». Αυτό που δεν μπορούσαν να πράξουν οι μεγάλοι διεθνείς τραπεζικοί οίκοι -δηλαδή να καρπωθούν και να μοιράσουν μεγάλες προμήθειες- μπορούσαν κάλλιστα να το διεκπεραιώσουν χρηματιστηριακές εταιρείες που επιδόθηκαν σε ένα όργιο υψηλότατων προμηθειών.

    Στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών σημείωναν ότι ενώ οι προμήθειες στη διακίνηση ομολόγων στη διεθνή αγορά δεν ξεπερνούν το 0,02% έως 0,05%, οι προμήθειες στην Ελλάδα ξεπέρασαν το 0,1%-0,2%, δηλαδή σχεδόν δεκαπλάσιες.

    Οταν, λοιπόν, άρχισε για τα καλά ο χορός των καλικάντζαρων και έπεσαν οι πρώτες «καρφωτές», αποκαλύφθηκε συν τοις άλλοις ότι αντί για την ποθούμενη «άσπρη τρύπα» φάνηκαν πολλές μαύρες, που κατάπιαν την αξιοπιστία της κυβέρνησης, την απογραφή Αλογοσκούφη, τη φερεγγυότητα μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων και εταιρειών, τη φήμη της χώρας στο εξωτερικό, καριέρες, συνειδήσεις κ.ο.κ.

    Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι έχει προκύψει πλέον επιτακτικά η ανάγκη θέσπισης ενός νέου πλαισίου επαγγελματικής διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων. Οι παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν:

    *«Η καταφυγή στο σύστημα των ΑΕΔΑΚ (Αμοιβαίων Κεφαλαίων) του ΙΚΑ που εισήγαγε ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, ως διοικητής προ εξαετίας του ΙΚΑ, με ικανούς επαγγελματίες διαχειριστές τις τράπεζες Eurobank-Εθνική (μετοχές) και Alpha-Εμπορική για τα ομόλογα».

    *Η δημιουργία ενός ενιαίου κεφαλαίου όλων των Ταμείων, το οποίο θα δοθεί προς διαχείριση στην Τράπεζα της Ελλάδος, διασφαλίζοντας, έτσι, με τη συντηρητική αυτή εκδοχή, τα συμφέροντα των Ταμείων και των ασφαλισμένων.



    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/05/2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κυριε πρωθυπουργε
    ειναι απαραδεχτο να πηγαινετε για διακοπες στην αυστραλια.
    εαν μας ρωτουσατε θα σας προτειναμε μια πιο πατριωτικη λυση..
    ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΝΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.

    φιλικα ΤΑ ΝΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
    Των ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΗ ΜΕΡΜΗΓΚΑ
    ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ...

    Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι έχει προκύψει πλέον επιτακτικά η ανάγκη θέσπισης ενός νέου πλαισίου επαγγελματικής διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων. Οι παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν:

    *«Η καταφυγή στο σύστημα των ΑΕΔΑΚ (Αμοιβαίων Κεφαλαίων) του ΙΚΑ που εισήγαγε ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, ως διοικητής προ εξαετίας του ΙΚΑ, με ικανούς επαγγελματίες διαχειριστές τις τράπεζες Eurobank-Εθνική (μετοχές) και Alpha-Εμπορική για τα ομόλογα».

    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ,ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ....

    ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ..ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥΝ.

    ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τωρα το καταλαβατε ολη η ιστορια των ομολογων ηταν για να βαλουν χερι τα τζιμανια της σοφοκλεους στα διαθεσιμα των ταμειων..
    να αναλαβουν οι ειδικοι κλεφτες του ιδιωτικου τομεα την διαχειριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.
    ΜΟΝΟ ΦΟΥΣΚΕΣ ΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ με τον S. Frang. Καλό είναι να σκέφτεται κανείς πριν εκτοξεύσει τόσο σοβαρές κατηγορίες, έναντι οποιουδήποτε, από οποιαδήποτε παράταξη ή κοινωνική ομάδα και αν προέρχεται.

    Όπου εμπλέκονται αντικρουόμενα συμφέροντα, συνήθως κατηγορείται ο ενδιάμεσος, που εν προκειμένω είναι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος. Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο, αλλά πιθανόν να μην ξέρουμε αρκετά για την όλη ιστορία ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω πως ο άνθρωπος αυτός στην Δυτική Ελλάδα προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια σειρα, αφού δεν έχει και πολύ καιρό σε αυτή τη θέση, αφού έτρεχε με τις εκλογές με την Πιπιλή κ.τ.λ. Πρέπει να είμαστε περισσότερο ψαγμένοι πριν δημοσιοποιούνται κάποια πράγματα. Αυτό το λέω γενικά γιατί ακούγονται και για άλλους περιφερειάρχες και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για τα ομόλογα και πάλι. Τι θα πει ανωνυμία στην εφημερίδα αν πρόκειται για ερμηνεία μιας δραστηριότητας που ξεκίνησαν και εκτέλεσαν κυβερνητικά στελέχη: Υπουργοί και Γενικοί Γραμματείς; Το ρίχνει ο "ανώνυμος" σχολιαστής στους ανώνυμους χρηματιστές! Τι μας λες; Ένα σκάνδαλο, που όμοιο του η χώρα δε γνώρισε στην ιστορία της και που το διέπραξε καντρικά η κυβέρνηση, πάμε να το ρίξουμε εκτός γηπέδου για να παίξουμε και πάλι τον Ελληνικό λαό με καθαρούς τάχα κανόνες; και προ πάντων καθαρό πρόσωπο και χωρίς ντόπινγκ! Δεν τους βγήκε! Δεν τους βγήκε και, αν μείνουν ακόμα ως το τέλος, θα δούν με κόκκινη κάρτα τους περισσότερους υπουργούς και διορισμένους συνεργάτες τους! Είναι χαρακτηριστικά της νοοτροπίας τους και δεν μπορούν να το κρύψουν άλλο. Όσον αφορά δε το ξαναζεσταμένο Σκοπιανό δεν πρέπει ο λαός να τσιμπήσει όπως τσίμπησε με τις ταυτότητες και να παρασυρθεί με κορώνες πατριωτισμού στις εκλογές. Η αδυναμία της ξυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής φάνηκε από την αρχή όταν επέλεγε έναν παππού, που είχε βάλει υπογαφή στη συμφωνία της Ζυρίχης, να χειριστεί ισορροπίες που είχε επιτύχει το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου, που η εμβέλεια της ικανότητάς του στα εξωτερικά θέματα φάνηκε και από τη δημιουργία κλίματος κατά την
    προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και από την μετέπειτα επιλογή του στην εξαιρετικά υψηλή θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Οι άλλες ερμηνείες από διάφορους, άλλους σκοπούς επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν και όποιος έχει μάτια βλέπει πού το πάνε! Αν καταφέρουν να ξεγελάσουν τον κοσμάκη και πάλι, μέγας ο μισθός τους και οι ψηφοφόροι ας μην τρέχουν πίσω τους για να φωνάζουν για το άδικο που σκορπίζουν στο
    πέρασμά τους. Κώστα θέλουν; Κώστα θα λουστούν και δε θα έχουν πάλι να ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους!

    ΥΓΕΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση