GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ...ιδιοτροπίες του "πόθεν έσχες"!

"Λυπήθηκε η ψυχή μου τους πολιτικούς για τα εισοδήματά τους..." idiotropos@gmail.com ο ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΟΥ … «έσχες» των πολι...

"Λυπήθηκε η ψυχή μου τους πολιτικούς για τα εισοδήματά τους..."

idiotropos@gmail.com
ο
ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΟΥ… «έσχες» των πολιτικάντηδων μας, και τι να σας πω, τους λυπήθηκε η ψυχή μου! Οι άνθρωποι λέμε ότι πεινάνε! Και έχεις τους διαφόρους να λένε ότι οι πολιτικοί μας «τρώνε» Τι λες ρε χάπατο; Τι τρώνε; Δεν είδες τα νούμερα που δήλωσαν; Τι, θα μου τους βγάλεις τώρα ότι κάνουν ψευδείς δηλώσεις; Γίνονται ρε μούσμουλο τέτοια πράγματα στο «Ελλαδιστάν»;
ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ψευδή δήλωση, και δε σηκώνω κουβέντα από κανέναν γιατί θα του βγάλω τα δόντια τρίχα-τρίχα. Τι έχουν οι άνθρωποι ρε αχάριστοι Έλληνες; Κάτι παλιόσπιτα εκεί πέρα, κάτι μετοχές, η ΑΛΕΚΑ ρε, 165 ευρώ ΜΟΝΟ έχει καταθέσεις, και μιλάτε; Άντε να ζήσει κάποιος με 100, και 200 χιλιάρικα ευρώ το μήνα! Οι μπάμιες στη λαϊκή ξέρετε πόσο πήγαν;
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ; ΤΙΠΟΤΑ. Και μιλάμε εμείς και παραπονιόμαστε που τα έχουμε ΟΛΑ; Που δεν μας λείπει ΤΙΠΟΤΑ; Που και τα δάνεια μας με 300% τόκο τα παίρνουμε όποτε γουστάρουμε, και τα σπίτια μας που τα χρωστάμε έχουμε, και τα αυτοκίνητα μας που κι αυτά τα χρωστάμε έχουμε! Τι μας λείπει; Και τα βάζουμε με τους φτωχούς πολιτικούς μας;
ΤΙ ΝΑ ΦΤΟΥΡΗΣΟΥΝ ΤΑ 30 ΚΑΙ 40 παλιόσπιτα εκεί πέρα που έχουν οι περισσότεροι πολιτικοί μπρος στα ΠΑΛΑΤΙΑ τα δικά μας των 55 τετραγωνικών; Και παρόλο που ήμαστε τυχεροί, έχουμε και παράπονο! Εμείς σπουδάζουμε και τα παιδιά μας για να είναι οι αυριανοί άνεργοι. Οι πολιτικοί μας ρε αχάριστοι πλεονέκτες στέλνουν τα παιδιά τους στα Πανεπιστήμια; ΟΧΙ βέβαια. Ένα παλιολύκειο βγάζουν εκεί πέρα, και μπαίνουν στο δημόσιο σε διαχειρίσεις προμηθειών και διαγωνισμών. Ξέρετε ρε αχάριστοι Έλληνες πόσο δύσκολο είναι αυτό; Τα παιδιά μας έχουν κάποιο πτυχίο! Κάποιο Δίπλωμα! Κάποιο Ντοκτορά! Ε, εντάξει, ας περιμένουν καμιά δεκαριά χρόνια για διορισμό! Των πολιτικών μας τα παιδιά, τι έχουν; Σας ρωτάω. ΤΙ;
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ με αυτά που διάβασα. Να, διαβάστε, και βουρκώστε!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δηλώνει συνολικά εισοδήματα 367.500 ευρώ και τέσσερα ακίνητα στην Αθήνα και τρία στα Γιάννενα μαζί με την σύζυγό του, ενώ δεν έχει χαρτοφυλάκιο μετοχών.
Από τους πολιτικούς αρχηγούς πλουσιότερος εμφανίζεται και πάλι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. Δηλώνει συνολικά εισοδήματα μαζί με την σύζυγό του 160.000 ευρώ, έχει μερίδια σε 13 ακίνητα σε Τήνο, Αθήνα, Χανιά, Ηράκλειο και Βρυξέλλες, χαρτοφυλάκιο 88.500 ευρώ και καταθέσεις ύψους 515.000 ευρώ.
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έδωσε με γονική παροχή την υψηλή κυριότητα του σπιτιού στη Ραφήνα στα δίδυμα παιδιά του. Το σπίτι της Μυκόνου του το μεταβίβασε η μητέρα του Άλικη με γονική παροχή ενώ κληρονόμησε και το σπίτι του πατέρα του Αλέκου στη Φιλοθέη. Διαθέτει χαρτοφυλάκιο μαζί με την σύζυγο του Νατάσσα 177.000 ευρώ και 141.000 δολαρίων, έχει καταθέσεις 118.000 ευρώ και 13.500 δολαρίων καθώς και ένα αυτοκίνητο και ένα φουσκωτό.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η σύζυγός του Άντα έχουν ένα ακίνητο στην Αθήνα και δυο στην Πάτρα, ομόλογα ύψους 456.000 ευρώ, καταθέσεις 50.000 ευρώ και δυο αυτοκίνητα.
Η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει συνολικά εισοδήματα περίπου 10.000 ευρώ, ένα σπίτι και καταθέσεις 165 ευρώ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έχει συνολικά 37 ακίνητα ενώ δεν διατηρεί χαρτοφυλάκιο μετοχών.
Η Πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα δήλωσε εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση 117.663,92 ευρώ και από άλλες πηγές 48.387,86 ευρώ. Ουδεμία μεταβολή υπήρξε στην ακίνητη περιουσία της. Στην κατοχή της είχε ένα διαμέρισμα 187,5 τμ (1997) και την επικαρπία ετέρου διαμερίσματος 100 τμ (2001) στην Αθήνα. Επίσης, μία οικία 153 τμ και ενός αγροτεμαχίου 5.490 τμ στην Ερμιόνη. Από κοινού με το σύζυγό της, διατήρησε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων «ΔΗΛΟΣ Blue Chips» με αξία κτήσης 35.166,43 ευρώ, ενώ πώλησε τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων «ΔΗΛΟΣ διαχείρισης διαθεσίμων SWAP» (αξία διαγραφής 133.139,97 ευρώ) και τα ομόλογα «ΕΓΕΔ» (αξία διαγραφής 202.000,00 ευρώ) που διέθετε. Διατήρησε επίσης μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων «ΔΗΛΟΣ Money Plus» με αξία κτήσης 234.572,40 ευρώ. Σε κοινούς λογαριασμούς με το σύζυγό της (ΕΤΕ, Alpha, Dresden Bank) είχε καταθέσεις 139.879 ευρώ και σε προσωπικό λογαριασμό της (ΕΤΕ) κατάθεση 303.156 ευρώ. Δήλωσε επίσης ένα ΙΧΕ 2000 κε (2001) και μία λέμβο 5,2 μ (1995). Ο σύζυγος της, ακαδημαϊκός Λίνος Μπενάκης, δήλωσε εισόδημα 46.870,38 ευρώ και ένα ΙΧΕ 1000 κε (1992)
ΟΡΙΣΤΕ ΡΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Δεν φτάνει που θα τους ταράξει και η εφορία από πάνω, βγαίνουν τώρα όλοι και να φάνε τους πολιτικούς. Και μέλανε ποιοι; Εμείς, που ενώ έχουμε του κερατά τα εισοδήματα (σαν χώρα ευημερίας που είμαστε), δηλώνουμε ότι ναναι. Που τα γράφουμε από δω κι από εκεί για να μη μας πιάσει η εφορία! Μιλανε ποιοι λοιπόν; Εμείς, οι ….. φοροφυγάδες κατ’ εξακολούθηση. Λοιπόν, μετά από αυτό, υπόσχομαι την επόμενη φορά, εκτός από τα δικά μου περιουσιακά στοιχεία, να συμπεριλάβω στην δήλωση μου και τα στοιχεία του γείτονα μου! Έτσι για να σταθώ στο πλευρό των πολιτικών. Όχι παίζουμε.

58 σχόλια

  1. ΜΥΘΟΣ 1ος

    "Η ονομασία «Μακεδόνες» των βορείων γειτόνων μας πρωτοεμφανίζεται το 1943-44 και αποτελεί κατασκεύασμα του Τίτο"

    Στην πραγματικότητα η επίμαχη ονομασία χρησιμοποιείται ήδη από τα μέσα του ΙΘ' αι., όταν πρώτη φορά ετέθη δημόσια το ζήτημα του εθνικού χαρακτήρα των σλαβόφωνων χριστιανών της ευρύτερης Μακεδονίας. Οι τελευταίοι δηλώνουν «Μακεδόνες» την ίδια στιγμή που διαπραγματεύονται την υποστήριξή τους στην ελληνική, βουλγαρική ή σερβική εθνική ιδέα.

    Τυπικό δείγμα, το κήρυγμα του (πρώην κομιτατζή και εν συνεχεία μακεδονομάχου) καπετάν Κώττα προς τους προεστούς των Κορεστίων, όπως καταγράφηκε από τον αυτόπτη Παύλο Μελά: «Ημείς οι Μακεδόνες διά ν' αποκτήσωμεν ελευθερίαν έχομεν δύο δρόμους ν' ακολουθήσωμεν. Ο ένας πηγαίνει εις την Βουλγαρίαν, ο άλλος πηγαίνει εις την Ελλάδα» (Ναταλία Μελά, «Παύλος Μελάς», Αθήνα 1964, σ. 242). Καθώς η παραπάνω ομιλία έγινε στη γλώσσα που ο ίδιος ο Μελάς αποκαλεί «μακεδονικά», οι κατά Κώτταν «Μακεδόνες» αυτοαποκαλούνταν -προφανώς- «Μακεντόντσι».

    Δεν πρόκειται για τη μοναδική καταγραφή του είδους. Κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ, την πρώτη δεκαετία του 20ού αι., πολλοί σλαβόφωνοι μετανάστες απαντούν στο ερώτημα ποια είναι η «φυλή» ή ο «λαός» τους με τη λέξη «Μακεδόνας». Οι σχετικές καταχωρήσεις είναι ηλεκτρονικά προσπελάσιμες, στην πρωτότυπη μορφή τους, στην ιστοσελίδα του Ελις Αϊλαντ.

    Ενδιαφέρουσα είναι η προβολή αυτού του αυτοπροσδιορισμού από την ελληνική προπαγάνδα της εποχής, που από τη «μακεδονικότητα» των σλαβοφώνων έσπευδε να συναγάγει την «ελληνικότητά» τους. «Και αυταί αι παραδόσεις των βουλγαροφώνων Ελλήνων εισίν ελληνικαί, ως και το παρ' αυτοίς αίσθημα της εθνότητος, διότι αυτοί εαυτούς Μακεδόνας ονομάζουσιν, ουδέποτε δε χρώνται τη λέξει Βούλγαρος» διαβάζουμε, π.χ. στον εθνογραφικό χάρτη του Στάνφορντ (1877), που είχε συνταχθεί από τον έλληνα διπλωμάτη Ιωάννη Γεννάδιο. Τρεις δεκαετίες αργότερα, ο Δημήτριος Φιλιππίδης τονίζει κι αυτός ότι «οι χριστιανοί κάτοικοι, άνευ διακρίσεως οι τε Ελληνες και οι σχισματικοί, ονομάζουσιν εαυτούς υπό το γενικόν όνομα "Μακεδόνας"» («Η Μακεδονία», Εν Αθήναις 1906, σ. 30).

    Το 1905, τέλος, ο επίσημος χαρτογράφος του ελληνικού μηχανισμού λοχαγός Πάτροκλος Κοντογιάννης, εισηγείται υπηρεσιακά την ενιαία χρήση του όρου «Μακεδόνες» για τους σλαβόφωνους χριστιανούς της ευρύτερης περιοχής, αναφερόμενος σε «Μακεδόνας ελληνίζοντας» και «Μακεδόνας βουλγαρίζοντας» και υποστηρίζοντας ότι «η εθνότης είναι η αυτή και εις τας δύο ταύτας κατηγορίας, ήτοι η Μακεδονική» (βλ. «Ιός» 5.6.05).

    Η τάση διακριτού αυτοπροσδιορισμού ενισχύθηκε προοδευτικά ως απάντηση στις αιματηρές προσηλυτιστικές εκστρατείες Βουλγάρων, Ελλήνων και Σέρβων. Η πρώτη πανηγυρική διατύπωση της συγκρότησης ενός σύγχρονου, σλαβικού «μακεδονικού έθνους» γίνεται το 1903 από τον (γεννημένο στην Πέλλα των Γιαννιτσών) Κάρστε Μισίρκωφ. Για τις αντίστοιχες αποκρυσταλλώσεις στη βάση των τοπικών κοινωνιών, αποκαλυπτική είναι η διαπίστωση του Στράτη Μυριβήλη το 1917: «Αυτοί εδώ οι χωριάτες», γράφει για τους οικοδεσπότες του στη Βελούσινα, «δε θέλουν νάναι μήτε "Μπουλγκάρ", μήτε "Σρρπ", μήτε "Γκρρτς". Μοναχά "Μακεντόν ορτοντόξ"» («Η ζωή εν τάφω», 1η έκδοση [1924], επανέκδ. Αθήνα 1991, σ. 104-5).


    Ολα αυτά, μερικές δεκαετίες τουλάχιστον πριν ο Τίτο κάνει τη δημόσια εμφάνισή του στην πολιτική σκηνή των Βαλκανίων.


    ΜΥΘΟΣ 2ος

    "Η εδαφική επικράτεια της ΠΓΔΜ βρίσκεται ως επί το πλείστον εκτός «ιστορικής» Μακεδονίας."

    Στην πραγματικότητα, όπως ο ίδιος ο εθνικός μας ιστορικός Κων/νος Παπαρρηγόπουλος επισημαίνει σε υπηρεσιακή έκθεσή του το 1885, ολόκληρη η σημερινή ΠΓΔΜ περιλαμβάνεται στα όρια της αρχαίας Μακεδονίας (επί Φιλίππου). Η πολυδιαφημισμένη διάκριση της μείζονος Μακεδονίας σε «γεωγραφική» και «ιστορική» δεν είναι αντίθετα παρά ένα τέχνασμα του τότε ελληνικού υπ.Εξ., με σκοπό την αυθαίρετη ταύτιση της Μακεδονίας με «το μέρος εκείνο της χώρας ταύτης εις το οποίον ο Ελληνισμός δύναται να παρασταθή επικρατών».
    Ο Παπαρρηγόπουλος αρνήθηκε να δεχτεί τις σχετικές εισηγήσεις, τονίζοντας πως «επ' ουδεμιάς ιστορικής βάσεως δυνάμεθα να στηρίξωμεν νέαν της Μακεδονίας οριοθέτησιν» και προειδοποιώντας ότι «ουδείς ήθελε αποδεχθή» διεθνώς τον «νέον γεωγραφικόν όρον» που κατασκεύασε η ελληνική πολιτική ηγεσία για τις βορειότερες μακεδονικές περιοχές. Παρ' όλο που τότε δεν ακούστηκε, η Ιστορία έμελλε να τον δικαιώσει: η μετονομασία της Βόρειας Μακεδονίας σε «Δαρδανία» παρέμεινε ένα σόφισμα για εσωτερική κατανάλωση, χωρίς οποιοδήποτε αντίκρισμα στη διεθνή επιστημονική και διπλωματική σκηνή -ούτε καν καθολική αποδοχή από τους εν Ελλάδι μακεδονολογούντες.


    ΜΥΘΟΣ 3ος

    »Το πραγματικό ιστορικό όνομα της ΠΓΔΜ είναι «Βαρντάρσκα Μπανοβίνα».»

    Στην πραγματικότητα, η ονομασία αυτή χρησιμοποιήθηκε απ' το γιουγκοσλαβικό κράτος 12 χρόνια όλα κι όλα (1929-1941) και μάλιστα κάτω από συνθήκες που επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τον τεχνητό χαρακτήρα της.

    Οταν η στρατιωτική δικτατορία του βασιλιά Αλέξανδρου επιχείρησε το 1929 να εξαλείψει τις εθνότητες της χώρας συγχωνεύοντάς τις σε ένα ενιαίο «γιουγκοσλαβικό» έθνος υπό σερβική ηγεμονία, όλες οι «ιστορικές» περιφέρειες της Γιουγκοσλαβίας αντικαταστάθηκαν από Διοικήσεις («Μπανοβίνες») με τα ονόματα των τοπικών ποταμών. Η αλλαγή παγιώθηκε με το σύνταγμα του 1931 (άρθρο 83) και αντιμετωπίστηκε ειρωνικά από το διεθνή τύπο της εποχής.

    Αν πάρουμε στα σοβαρά αυτή τη διοικητική διαίρεση, τότε εκτός από (γιουγκοσλαβική) Μακεδονία δεν υπάρχουν επίσης Σλοβενία (αλλά «Ντράβσκα» Μπανοβίνα), Κροατία («Σάβσκα» και «Πριμόρσκα» Μπανοβίνα), Μαυροβούνιο («Ζέτσκα» Μπανοβίνα), Βοσνία-Ερζεγοβίνη («Ντρίνσκα» και «Βρμπάσκα» Μπανοβίνα), Βοϊβοδίνα («Ντουνάβσκα» Μπανοβίνα) και -φυσικά- ούτε Σερβία («Μοράβσκα» Μπανοβίνα). Η γελοιότητα του όλου επιχειρήματος, που προπαγανδίστηκε κι από επίσημα χείλη (Παπαθεμελής), είναι παραπάνω από προφανής.


    ΜΥΘΟΣ 4ος

    "Ονομασία των βορείων γειτόνων μας ως «Μακεδονία» συνεπάγεται αλυτρωτικές βλέψεις εις βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας. "

    Στην πραγματικότητα, οι παλιότερες εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της ελληνικής Μακεδονίας ουδέποτε στηρίχτηκαν σε «ονοματολογικές» παρανοήσεις. Κεντρικό επιχείρημα της Βουλγαρίας και της τιτοϊκής Γιουγκοσλαβίας (πριν από το 1950) ήταν η συνεχιζόμενη παρουσία μιας συμπαγούς σλαβόγλωσσης μειονότητας σε περιοχές της ελληνικής Μακεδονίας ή τα «ιστορικά δίκαια» που (υποτίθεται ότι) συνεπαγόταν η πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους και την εγκατάσταση των προσφύγων της Μικρασίας.

    Ακόμη κι αν η ΠΓΔΜ μετονομαζόταν «Δαρδανία», αυτό δεν θα εξαφάνιζε τις αναφορές των εκεί εθνικιστών σε «αλύτρωτους Δαρδανούς» της Β. Ελλάδας. Στη δε χώρα μας, θα γινόμασταν απλώς μάρτυρες της μετάλλαξης των «σλαβόφωνων Ελλήνων» σε «δαρδανόφωνους».

    Της μόδας μέχρι το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε επίσης η «γεωπολιτική» επιχειρηματολογία («δικαίωμα» των εθνών να «αναζητήσουν» καλλιεργήσιμα εδάφη, θαλάσσιες οδούς κ.λπ.). Παρόμοια επιχειρήματα πρόβαλε τότε κι η επίσημη Αθήνα, ζητώντας επέκταση των ελληνικών συνόρων προς βορρά. Σήμερα, τέτοιοι ισχυρισμοί θεωρούνται από το Διεθνές Δίκαιο απαράδεκτοι, ενώ η ύπαρξη και προστασία των κατά τόπους μειονοτήτων έχει πλήρως αποσυνδεθεί από εδαφικές «διευθετήσεις».


    ΜΥΘΟΣ 5ος

    "Η (φαντασιακή) σχέση των Σλαβομακεδόνων με τους αρχαίους Μακεδόνες είναι μια ιστορική πλαστογραφία που χαλκεύθηκε από τα Σκόπια στα μεταπολεμικά χρόνια."

    Στην πραγματικότητα, η υποτιθέμενη καταγωγή των σλαβόφωνων από τους αρχαίους Μακεδόνες υπήρξε αγαπημένο θέμα της ελληνικής προπαγάνδας, ήδη από τα μέσα του ΙΘ' αι.

    Το πιστοποιούν σλαβόγλωσσα έντυπα που οι μακεδονομάχοι μοίραζαν στον τοπικό πληθυσμό, όπως η «Διακήρυξη του Ελληνομακεδονικού Συλλόγου της Αθήνας για τους αδελφούς μας Μακεδόνες» (1905) ή οι υποτιθέμενες «Προφητείες του Μεγαλέξανδρου» (1907). Ανάλογες θεωρίες συναντάμε και σε προφορικά κηρύγματα προς τους σλαβόφωνους χωρικούς (Στ. Ράπτης «Ιστορία του Μακεδονικού Αγώνος», Εν Αθήναις 1910, σ. 168). Πασίγνωστη είναι τέλος η αναγόρευση της σλαβομακεδονικής σε μετεξέλιξη της «ομηρικής» γλώσσας των αρχαίων Μακεδόνων από λογίους της εποχής (Τσιούλκας, Μπουκουβάλας κ.ά.), τα πονήματα των οποίων βρίσκουν μέχρι σήμερα ανταπόκριση σε ελληνικούς εθνικιστικούς κύκλους.

    Εξίσου παλιά είναι η οικειοποίηση αυτής της «ιστορικής» επιχειρηματολογίας από τους ίδιους τους σλαβόφωνους Μακεδόνες -είτε αυτοί συντάσσονταν με τον ελληνικό εθνικισμό είτε όχι. Προξενική έκθεση του 1871 καταγράφει το στολισμό του «σλαβοβουλγαρικού» βιβλιοπωλείου των Βιτωλίων με την εικόνα του Μεγαλέξανδρου, ενώ το 1902 κομιτατζήδες κηρύσσουν πως «θέλουν να αναζωώσουν τον Μέγαν Αλέξανδρον» και το κράτος του. Την ίδια χρονιά, σλαβόφωνος πράκτορας του ελληνικού μηχανισμού καυτηριάζει δημόσια τους συμπατριώτες του που «πλανώνται πλάνην μεγάλην φρονούντες ότι είνε δυνατόν να είνε απόγονοι συγχρόνως τε του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Κρούμου» (Γ. Π. Κώνστας, «Ενέργειαι και δολοφονικά όργια του βουλγαρικού κομιτάτου», Εν Αθήναις 1902, σ. ιθ').

    Παρά την οφθαλμοφανή αυθαιρεσία του, το όλο «γενεαλογικό» σχήμα έχει συνεπώς τη δική του προϊστορία. Στο κάτω κάτω, τι φταίνε αυτοί αν πήραν τοις μετρητοίς όσα τους κανοναρχούσαν οι «δικοί μας» φωστήρες;

    Διαφορετικής τάξης ζήτημα αποτέλεσε η υιοθεσία του «Ηλιου της Βεργίνας» ως εθνικού εμβλήματος της ΠΓΔΜ το 1992. Ευθύς εξαρχής ήταν προφανές πως επρόκειτο για (εσπευσμένη) κατασκευή ενός διαπραγματευτικού χαρτιού προς ανταλλαγή, ενόψει μελλοντικού διακανονισμού. Το αποδεικνύει όχι μόνο η άνετη απεμπόλησή του το 1995, αλλά και η προνοητικότητα της ηγεσίας των Σκοπίων να απεικονίσει έναν διαφορετικό «ήλιο» στα κέρματα που έκοψε το 1993.


    ΜΥΘΟΣ 6ος

    "Το ελληνικό κράτος αδιαφόρησε επί μισόν αιώνα για τις κινήσεις των Σκοπίων. "

    Στην πραγματικότητα, όπως εξηγεί σε απολογιστικό του κείμενο ο επίσημος ιστορικός του Μακεδονικού (κι εμπειρογνώμονας του ΥΠΕΞ επί τρεις τουλάχιστον δεκαετίες), Ευάγγελος Κωφός, «για τη διπλωματική μας Υπηρεσία, το θεωρούμενο από πολλούς ως "ανύπαρκτο θέμα" ήταν ένα πολύ υπαρκτό και ακανθώδες πρόβλημα. Υπήρξαν περίοδοι κατά τις οποίες το 50% των εισερχομένων ημερησίως εγγράφων στο αρμόδιο Βαλκανικό Τμήμα του Υπουργείου αναφέρονταν άμεσα ή έμμεσα στο Μακεδονικό».

    Η σχετική παρανόηση οφείλεται στην επιλογή της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να θεωρεί το θέμα επισήμως «ανύπαρκτο», επιβάλλοντας αυτή τη γραμμή στα ελληνικά ΜΜΕ.

    Ο Κων/νος Καραμανλής (ο παλιότερος) δεν είχε π.χ. κανένα πρόβλημα να εξηγήσει το 1980 στο γιουγκοσλάβο ομόλογό του, Μιγιάτοβιτς, πώς υποχρέωσε τον ελληνικό τύπο ν' αποσιωπήσει την απάντηση του γιουγκοσλαβικού ΥΠΕΞ σε ερώτηση «ενός δικού μας ανόητου δημοσιογράφου για το Μακεδονικό» («Αρχείο Καραμανλή», τ. 12ος, σ. 61).

    Η αιτία αυτής της διατεταγμένης αυτολογοκρισίας δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Χάρη στη (μυστική) ελληνογιουγκοσλαβική «συμφωνία κυρίων» του 1962 για εκατέρωθεν αποχή από οποιαδήποτε δημόσια ανακίνηση του Μακεδονικού, το ελληνικό κράτος μπόρεσε να οργανώσει -χωρίς διεθνείς περιπλοκές- ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αφομοίωσης της σλαβόφωνης μειονότητας του βορειοελλαδικού χώρου. Σε αντάλλαγμα αποδέχθηκε de facto την ύπαρξη της Σ. Δ. Μακεδονίας, όπως πιστοποιεί η αναγραφή της ονομασίας σε ΦΕΚ όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων.

    ΜΥΘΟΣ 7ος

    "Η ηγεσία των Σκοπίων υπήρξε σταθερά αδιάλλακτη στο ζήτημα του ονόματος, απορρίπτοντας κάθε συμβιβαστική λύση."

    Στην πραγματικότητα, η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να απορρίψει πρώτη όλες τις εκδοχές σύνθετης ονομασίας που πρότειναν το 1992-93 οι μεσολαβητές της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, όπως «Νέα Μακεδονία» (1.4.92) και «Nova Makedonija» (28.5.93).

    Η δεύτερη απορρίφθηκε επίσημα (και) από τον Γκλιγκόροφ, μια μέρα όμως μετά το Μητσοτάκη.

    Το ίδιο συνέβη και με τις βολιδοσκοπήσεις σε διμερές επίπεδο. Το Μάρτιο του 1992, κατά τη συνδιάσκεψη «Ελσίνκι-2» της ΔΑΣΕ, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Μάλεφσκι παρέδωσε σε μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας κατάλογο με πέντε εκδοχές σύνθετης ονομασίας («Μακεδονία του Βαρδάρη», «Βόρεια Μακεδονία» κ.λπ.) παροτρύνοντας σε άμεση από κοινού επίλυση του προβλήματος. Η ελληνική πλευρά απέρριψε το διάβημα με τη δικαιολογία ότι «η στιγμή δεν ήταν κατάλληλη». Τις ίδιες μέρες κλιμακώθηκε η εκστρατεία του (τότε) έλληνα ΥΠΕΞ, Αντώνη Σαμαρά, για αποτροπή οποιουδήποτε συμβιβασμού με το «ψευδοκράτος» - με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα σημερινά αδιέξοδα.

    ΜΥΘΟΣ 8ος

    "Οι εθνικιστικοί κύκλοι της ΠΓΔΜ απειλούν άμεσα την ασφάλεια κι εδαφική ακεραιότητα της Β. Ελλάδας. "

    Η ύπαρξη εθνικιστών σε οποιαδήποτε χώρα είναι κάτι το αυτονόητο. Εντελώς διαφορετικό ζήτημα είναι η πραγματική επικινδυνότητά τους. Στην περίπτωση της ΠΓΔΜ, πολύς λόγος έγινε το 1991-93 για την αλυτρωτική συνθηματολογία του δεύτερου σε μέγεθος κόμματος της χώρας, του ΒΜΡΟ. Στην πραγματικότητα, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα από τον τοπικό τύπο, η ηγεσία του ΒΜΡΟ ήδη από το 1992 βρισκόταν σε επαφή με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες -και συγκεκριμένα με τον ειδικό απεσταλμένο του Μητσοτάκη, στρατηγό Γρυλλάκη («Ιός» 22.12.2001).

    Οταν το 1998 το ΒΜΡΟ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ακολούθησε έτσι πιο «ενδοτική» πολιτική απ' ό,τι οι προκάτοχοί του (ξεπούλημα στρατηγικών βιομηχανιών στο ελληνικό κεφάλαιο, κ.λπ.). Σύμφωνα με το «Βήμα» (3.6.2001), σύμβουλος του «εθνικιστή» πρωθυπουργού Γκεοργκίεφσκι «στις διαβουλεύσεις με την Αθήνα για την ονομασία» δεν ήταν άλλος από το Σταμάτη Μαλέλη -τον ίδιο άνθρωπο που, ως υπάλληλος του ελληνικού προξενείου, είχε ξεκινήσει το 1992 τις επαφές Γρυλλάκη-ΒΜΡΟ!

    Απομένει το ζήτημα των εθνικιστικών αναφορών σε σχολικά βιβλία της ΠΓΔΜ. Κάποιες είναι όντως αλυτρωτικές, ενώ άλλες απλώς διαφέρουν από τη δική μας εικόνα για την ιστορία της περιοχής. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που έχει ευρύτερες βαλκανικές διαστάσεις, υπάρχουν διακρατικές επιτροπές επιφορτισμένες με την αμοιβαία εκκαθάριση των σχολικών βιβλίων από κηρύγματα μίσους και σοβινιστικές υπερβολές.

    Προϋπόθεση της δουλειάς τους συνιστά, ωστόσο, η απουσία έντασης μεταξύ των ενδιαφερόμενων χωρών.

    ΜΥΘΟΣ 9ος

    "Στην επικράτεια της ΠΓΔΜ ζει μια ευμεγέθης ελληνική μειονότητα."

    Πρόκειται για ανυπόστατη κατασκευή που δεν στηρίζεται σε κανένα πραγματικό δεδομένο. Το αρχικό έναυσμα δόθηκε από μια σφυγμομέτρηση του περιοδικού «PULS» (1991) κατά την οποία, σε περίπτωση διάλυσης της ΠΓΔΜ, ένα 10,88 % των ερωτηθέντων θα προτιμούσε να ζήσει στην Ελλάδα κι όχι σε κάποια άλλη γειτονική χώρα -προτίμηση που από ελληνικά ΜΜΕ (και το Α2 του ΓΕΣ) ερμηνεύθηκε σαν εκδήλωση ελληνικής εθνικής συνείδησης!

    Ακολούθησε η πανηγυρική υποδοχή της προκήρυξης μιας «Οργάνωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας» (19.2.93), που σύντομα αποδείχθηκε κατασκεύασμα του εγχώριου «Στόχου». Οπως επισημαίνει και ο Κωφός, η όλη παραφιλολογία (στην οποία μετείχε ακόμη και η υφυπουργός Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού, ανεβάζοντας μάλιστα το ποσοστό της «ελληνικής μειονότητας» σε 18,6) «ενίσχυε την εντύπωση σε τρίτους ότι η Ελλάδα αναζητεί ή κατασκευάζει ερείσματα για επέμβαση στη γειτονική χώρα».


    ΜΥΘΟΣ 10ος

    "Η στάση της Αθήνας απέναντι στα Σκόπια υπήρξε σταθερά ενδοτική και καθόλου απειλητική. "

    Στην πραγματικότητα, ο ελληνικός εθνικισμός φλέρταρε σοβαρά με την ιδέα της διάλυσης του «ψευδοκράτους». Εκτός από χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας ζητώντας «σπάσιμο των συνόρων» και «σύνορα με τη Σερβία» (10.12.92), τη «στρατιωτική πίεση» και το διαμελισμό της ΠΓΔΜ υποστήριξαν επίσης δημόσια προσωπικότητες όπως ο Στέλιος Παπαθεμελής, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Κων/νος Βακαλόπουλος, ο Σαράντος Καργάκος, ο Χρήστος Πασσαλάρης ή ο τέως πρόεδρος Χρήστος Σαρτζετάκης. Στον αθηναϊκό τύπο δημοσιεύθηκαν σενάρια προέλασης του ελληνικού στρατού στο έδαφος της ΠΓΔΜ («Βήμα» 15.12.91 και 31.5.92), ακόμη και χάρτης με τις προτάσεις του ΓΕΕΘΑ για τα νέα σύνορα της Ελλάδας («Εθνος» 7.12.92).

    Σ' ένα άλλο επίπεδο, ο ΥΠΕΞ Σαμαράς βάσισε μεγάλο μέρος της στρατηγικής του στην προοπτική αποσύνθεσης και κατάρρευσης του «κρατιδίου» (χάρη και στο πρώτο άτυπο ελληνικό εμπάργκο του 1992), ενώ γνωστές είναι οι διαβουλεύσεις με τους Μιλόσεβιτς και Ντράσκοβιτς για ελληνοσερβική «μοιρασιά» της ΠΓΔΜ.

    Τέλος, διαφορετικής τάξης σχεδιασμοί για την «προληπτική» κατάληψη μιας «υγειονομικής ζώνης» εντός της ΠΓΔΜ σε περίπτωση επέκτασης των εκεί διακοινοτικών ταραχών συζητήθηκαν επίσημα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον Αύγουστο του 2001.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PROS TO PRESS-GR. KALOKAIRINO TO KANANE TO MAGAZI.GIA TO POTHEN ESXES GRAFEI TO ARTHRO ,TO HAVA TOU O 9.35. SE LIGO THA SAS KANOYN SKOYPIDOTOPO. O ALOGOSKOUFIS THA SAS MPOUKONEI KAI DEN THA PERNETE ANASA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EISAI POLY MALAKAS 9:44 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΓΕΛΕΙΩΝ
    ΤΩΝ 8,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.
    ΤΩΝ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΩΝ.
    ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ
    ΑΛΗΤΙΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αντε και με το καλο να μαθουμε
    τους πολυθεσιτες δημοσιογραφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποσα παιρνει ο αυτιας?
    ποσα παιρνει για να νιωθει το
    δραμα των συνταξιουχων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;


    Ευτέρπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι μιζες του βερυκιου ποσο πανε?
    ποσα εχει φαει το αναιδεστατο
    πουστακι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. re 9.48 poneses ? alli fora tha po na se prosexoyn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποσα παιρνετε πουστακια
    για να καλυπτετε τα ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ
    ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΛΟΔΙΑΙΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ?
    ποσο επιπλεον μας χρεωνουν τα
    κρατικοδιαιτα?
    τα καρτελοδιαιτα ιδιωτικα?
    εσεις τι ποσοστο παιρνετε απο το
    πλιατσικο στους φορολογουμενους και
    τους καταναλωτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν κατάλαβα το πρώτο σχόλιο... Τέλος πάντων... Για τον Καρατζαφέρη δεν θα μας πείτε ζουμερές λεπτομέρειες;

    Δεν έχει και λίγα από ότι είδα σε ένα ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

    Ή μήπως θα στραβώσει η εικόνα του λαϊκού ταπεινού αρχηγού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε παιδιά, εδώ η Λαμπίρη και η Σταματέρη του Star Channel παίρνουν 35000 ευρώπουλα εκάστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οι εξαρτημενοι η εκβιαζομενοι απο
    εσας πολιτικοι ,τι ζημια κανουν
    στην δημοκρατια και την οικονομια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. συνέχεια στο 10:08...τον μήνα, εννοείται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο στρατος των 5000 κρατικοδιαιτων
    αμεσα η εμεσα δημοσιογραφων ποσο
    κοστιζει στην χωρα?
    ποσο κοστιζει η αποβλακωση,παραπληροφορηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΡΚΑ ΜΙΖΕΡΙΑ
    ΠΟΥΤΑΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ.
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τα τρια χαμογελαστα καραγκιοζακια
    της MEGA-λης παραγκας ποσο μας
    κοστιζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αυτός ή αυτοί που γράφουν περί 1ο μύθων, ως να γράφουν σε περιοδικό του επαρχιώτη Κωστόπουλου περί 30 πραγμάτων που πρέπει να έχει κάνει ενας άντρας πριν τα 30, γιατί δεν υπογράφουν να τους ξέρουμε κι εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 10:16
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΟΡΚΑ ΜΙΖΕΡΙΑ
    ΠΟΥΤΑΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ.
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΝΝΙΤΑ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ
    ΤΟΝ ΘΕΜΟ,ΤΟΝ ΓΚΟΥΤΖΑΝΗ ΚΑΙ ΟΛΑ
    ΤΑ ΚΑΚΟΓΑΜΗΜΕΝΑ ΠΟΥΣΤΑΚΙΑ ΤΗΣ
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ..
    ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ
    ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
    ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.
    ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τους λυπηθηκε η ψυχή μου! Ειδικα οι τραπεζικες καταθεσεις τους βγαζουν μάτια! Απορώ πως τη βγάζουν καθε μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τι εγινε προοδευτικα δημοσιαγραφικα
    παρασιτα?
    σας ζητα η δεξια να πληρωνεται τα
    εξοδα σας στα ταξιδια και αρχισατε
    να ανησυχητε για το κοστος των
    ταξιδιων?
    η πουτανιτσα η κοραη με τις 8
    αργομισθιες ,τωρα ενοχλειτε με το
    κοστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μουγκα στην στρουγκα...
    κανεις δεν γραφει για τα μαυρα
    των μεγαλοδημοσιογραφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δεν καταλαβαινεις,ειναι το κολπο
    στην ελλαδα.
    κτυπαμε τους πολιτικους εκτονωνουμε
    το ποπολο για να κρυψουμε τα πραγματικα λαμογια.
    οι πολιτικοι ειναι ο σακος του μποξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ολα τα μικρομεσαια δημοσιογραφακια γκρινιαζουν για τα μαυρα λεφτακια των μεγαλοδημοσιογραφων. Βεβαια και τι δε θα έκαναν για να είναι στη θεση τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. η τακτικη ..για ολα φταινε οι
    πολιτικοι ειναι το μεγαλο κολπο
    για την προστασια της μεγαλης
    κολομβιανης παραγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. mpampi se poia eforia anhkeis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 10 45
    πες ποσα κλεβεις για να ζηλεψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ζηλευω..ποτε δεν θα γινω
    πρετεντερης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. θελω να γινω σταη.
    και εγω αννιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 10:51
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΒΑΒΙς
    ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΕΞΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. mpampi se poia eforia anhkeis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 10.50 για καλό σου μάλλον...


    αν θες πάντως να σου δώσω το κινητό του να τον ρωτήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Παιδιά διάβασα καλά? Ο Καρατζαφέρης εχει 37 ακίνητα? Και το παίζει και θεοφοβούμενος ο..αθεόφοβος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ .ΑΛΖήτησε να δει τον Παπούλια ο Καραμανλής...
    ...μόλις επιστρέψει από την Αυστραλία.
    0
    Εχουμε νεότερα για το θέμα του ταξιδιού του Κ. Παπούλια στη Ρωσία και της πιθανής αναβολής του. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τηλεφώνησε ο Κ. Καραμανλής και του είπε ότι μόλις επιστρέψει στην Αθήνα από την Αυστραλία πρέπει να τον δει αμέσως. Το αίτημα είχε την έννοια του επείγοντος.
    Ετσι προέκυψε το θέμα της πιθανής αναβολής. Αν η συνάντηση τους γίνει την Τρίτη, τότε η τετραήμερη επίσκεψη στη Μόσχα θα ξεκινήσει κανονικά την επομένη.
    ΗΤΕΣ
    ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΗ ΓΡΑΦΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ .
    ΑΛΗΤΕΣ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΗ ΓΡΑΦΑΤΕ.
    Ζήτησε να δει τον Παπούλια ο Καραμανλής......μόλις επιστρέψει από την Αυστραλία.
    Εχουμε νεότερα για το θέμα του ταξιδιού του Κ. Παπούλια στη Ρωσία και της πιθανής αναβολής του. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τηλεφώνησε ο Κ. Καραμανλής και του είπε ότι μόλις επιστρέψει στην Αθήνα από την Αυστραλία πρέπει να τον δει αμέσως. Το αίτημα είχε την έννοια του επείγοντος.
    Ετσι προέκυψε το θέμα της πιθανής αναβολής. Αν η συνάντηση τους γίνει την Τρίτη, τότε η τετραήμερη επίσκεψη στη Μόσχα θα ξεκινήσει κανονικά την επομένη.

    ΨΕΥΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ (ΕΜΜΙΣΘΑ Η ΜΗ)ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,

    Ας με πειτε οπως γουσταρετε, εγω δεν θα κουραστω να σας ξεφωνιζω με τα επιχειρηματα μου, θα σας συντριβω καθημερινα και θα σας ξεβρακωνω μπροστα σε καθε Ελληνα, ακουραστος , καθε μερα, εναν εναν, πορτα πορτα , οσο ζω και εχω μεσα μου αιμα Ελληνικο ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ να μην σας αφησω σε ησυχια ουτε στον ταφο σας.

    Το δικαιο και η αληθεια ειναι με το μερος μας γιαυτο ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ , Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΑ ΦΥΣΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΛΕΠΡΑ..

    ΕΜΠΡΟΣ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΝΑ ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ..

    ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ (ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ) ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ.. ΧΤΥΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ EINAI ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΕΔΟΜΕΝΗ Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ...

    Ο ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 11.28-11.30


    ΟΤΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ



    ΨΩΛΟΖΟΥΜΟ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣΤΑΥΡΑ



    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΟΙ (MAYBE, BUT WE ARE NOT LIARS).



    AΦΟΥ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΛΑΧΤΑΡΑΝΕ ΤΟΝ ΨΩΛΟ-ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΤΑΝΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ-THEY KEEP TROLLING AND SUCKING OUR DICKS



    ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. friends of babis skylos,

    Now suck my dick,you fagot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. ΚΑΙ
    ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΗΔΕΝ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. EΦΗΜΕΡΙΔΑ 'ΠΑΡΟΝ'

    ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
    Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε την ένταξη του κόμματος του Ταλάτ στη Σοσιαλιστική Διεθνή!
    Παρά τις έντονες αντιρρήσεις και αντιδράσεις της ΕΔΕΚ!

    Φαίνεται απίστευτο και όμως είναι αληθινό. Χρειάσθηκε να γίνει Έλληνας πρόεδρος για να πάρει η Σοσιαλιστική Διεθνής μια τέτοια θέση, όταν προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ έδωσε επανειλημμένα μάχες για να μη γίνει μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ούτε το ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ετσεβίτ, λόγω ακριβώς της τουρκικής εισβολής και της κατοχής στην Κύπρο.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, αγνοώντας τις έντονες αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις του αδελφού κόμματος της Κύπρου ΕΔΕΚ, «αξιοποίησε» τη θέση του ως προέδρου για να περάσει ομόφωνα, εν απουσία της ΕΔΕΚ, απόφαση του Συμβουλίου υπέρ της εντάξεως του ρεπουμπλικανικού κόμματος του σημερινού κατοχικού τουρκοκυπρίου ηγέτη Ταλάτ στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

    Το ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ταλάτ είναι αδελφό κόμμα του ομώνυμου κόμματος της Τουρκίας, του οποίου σημερινός πρόεδρος είναι ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, διάδοχος του πρωθυπουργού του «Αττίλα», Ετσεβίτ. Με τον Μπαϊκάλ, σε μια άλλη έξαρση ελληνοτουρκικής «φιλίας», ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσφάτως στη Ρόδο συνδιοργάνωσε υπό την αιγίδα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς διάσκεψη για τη λαθρομετανάστευση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως βρήκε την ευκαιρία να διακηρύξει, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου, όπου μαίνεται καθημερινά ο πόλεμος των δουλεμπόρων, πολιτική ανοικτών συνόρων για τη λαθρομετανάστευση!

    Ακόμη όμως και η διακήρυξη αυτή ωχριά μπροστά στην αναγνώριση και προβολή του ηγέτη του κατοχικού καθεστώτος της Κύπρου ως «σοσιαλιστή συντρόφου» στη Σοσιαλιστική Διεθνή! Αντί δηλαδή να καταγγέλλεται η τουρκική κατοχή και να ζητείται η αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, αντιμετωπίζονται τα κατεχόμενα περίπου ως η «επικράτεια», ως το «κράτος» των Τουρκοκυπρίων! Στη βάση αυτή, η Σοσιαλιστική Διεθνής προσφέρεται να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δύο «κοινοτήτων» και να καταστήσει μέλος της και «σοσιαλιστές συντρόφους» το κυβερνών κόμμα του ψευδοκράτους, με «πρόεδρο» τον Ταλάτ!

    Το «Παρόν» είχε πληροφορηθεί από μήνες τα σχέδια του νέου προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Ταλάτ και είχε γράψει γι' αυτά σε προηγούμενες εκδόσεις. Ένα δείγμα της πολιτικής αυτής διεφάνη, επίσης, εδώ και αρκετούς μήνες στο περιοδικό η «Μεταρρύθμιση», που εκδίδεται, υπό την σκέπη του «νέου» ΠΑΣΟΚ, από εξέχοντα μέλη της «εκσυγχρονιστικής πρωτοπορίας» (Μπίστης, Σωμερίτης, Μπεγλίτης).

    Στο εξώφυλλο της πρώτης εκδόσεως δημοσιεύθηκαν τότε οι φωτογραφίες έξι ηγετών της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς»! Ο ένας από αυτούς ήταν ο Ταλάτ!

    Η πράξη αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως πλήττει ευθέως τη θέση της Κύπρου. Ενισχύει εκ των πραγμάτων τις προσπάθειες όλων εκείνων που θέλουν να επιβάλουν στην Κύπρο το «απευθείας εμπόριο». Την ντε φάκτο δηλαδή αναγνώριση του ψευδοκράτους, ως «αντάλλαγμα» για την εφαρμογή από την Άγκυρα του Πρωτοκόλλου Τελωνειακής Συνδέσεως. Η πράξη αυτή τραβάει κυριολεκτικά το χαλί κάτω από τα πόδια της Κύπρου.

    Αυτή είναι λοιπόν η αξιοποίηση από τον Γιώργο Παπανδρέου της θέσεώς του ως πρόεδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να βοηθήσει τα εθνικά μας θέματα;

    Παραθέτουμε στη συνέχεια την ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

    Το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που συνήλθε στο Σαντιάγο της Χιλής από 5-7 Νοεμβρίου 2006 υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, αποφάσισε ομόφωνα «να προωθήσει το αίτημα από την Κύπρο που κατέθεσε το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα εδώ και καιρό για να γίνει δόκιμο μέλος». Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «έχουμε ήδη ένα μέλος από την Κύπρου που ανήκει στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Επιθυμούμε να προωθήσουμε την ειρήνη στο νησί και την επίλυση του Κυπριακού. Γι' αυτό θέλουμε να ανοίξουμε την πόρτα μας και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα με στόχο να ενισχύσουμε τη δυνατότητα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να παίξει ρόλο για σταθερότητα και ειρήνη στην Κύπρο. Το Συμβούλιο συστήνει την απόκτηση της ιδιότητας του δόκιμου μέλους που θα επικυρωθεί τελικά σε ένα χρόνο στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».


    ----- ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΨΗΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ?? ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ , ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 12.32

    Ξερεις φιλε να διαβαζεις εδω ? Δεν βλεπεις οτι τα στρατευματα ειναι ετοιμα για την επιθεση στα Σκοπια ?
    εσυ τι κανεις ?
    Νομιζεις οτι μας απσχολει η δηλωση του Χριστοδουλου ως ''ακροδεξια'' οπως την χαρακτηριζεις.Ντροπη.
    Μονον ενθαρρυνση προσφερει στους ηρωες της εκστρατειας κατα των Σκοπιων (Την ευλογια σου Δεσποτα).

    Πρεπει να υψωθεις πανω απο τα γηινα και τα ταπεινα,σε νεες σφαιρες οραματισμου,Δημοκρατιας και Ελευθεριας.Μηπως εισαι νοσταλγος του δογματος,''οι πολλοι
    με Δημοκρατικο τροπο κυβερνουν και οι λιγοι ακολουθουν''.Παει αυτο τελειωσε.Τωρα θα γινεται αυτο που θελει η Εκκλησια και ο αμολυντος ηγετης της Χριστοδουλος ο Α.'
    Αυτα.Αντε καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΑΛΛΟΣ ΚΙΝΑΙΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ (ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ BARVOGIORGOY)
    ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ - ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ (προσεξτε που αποδεχεται ΤΟΥΡΚΙΚΗ και ΞΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ μειονοτητα στην Ελλαδα... αλλα απο τρελλο αλλοπαρμενο και απο παντου παρμενο 'αγορι' τι περιμενεις..)

    Ομιλία Γρηγόρη Βαλλιανάτου στην ενότητα με θέμα: Διακήρυξη - Πολιτικές Θέσεις




    Φίλες και φίλοι σύνεδροι, ο μεγάλος και φιλόξενος χώρος αυτού του συνεδρίου χθες φιλοξένησε ένα στρογγυλό τραπέζι της κοινωνίας των πολιτικών. Της κοινωνίας των πολιτών ή αλλιώς των παραλειπόμενων Ελλήνων. Συμπολίτες μας από διάφορες οργανώσεις εξέφρασαν τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες τους.

    Οι συμπολίτες μας ανάπηροι ανέφεραν, ότι θεωρούνται πολίτες με μειωμένη δικαιοπρακτική ικανότητα και με μειωμένη δυνατότητα πρόσβασης κοντά μας. Ήδη η πρόσβασή τους στο συνέδριό μας έγινε από την πίσω πόρτα.

    Οι συμπολίτες μας που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι ζήτησαν να κατανοήσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι που δεν είναι Χριστιανοί, που είναι από Δωδεκαθεϊστές έως Σαϊεντολόγοι ή βουδιστές ή άθεοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

    Οι συμπολίτες μας αρβανίτες και βλάχοι ζήτησαν να προστατευτεί και να διδάσκεται η γλώσσα τους για να μην χαθεί μια πλούσια ελληνική κουλτούρα. Οι συμπολίτες μας τσιγγάνοι ή ρομάν ζήτησαν να καταλάβουμε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

    Οι συμπολίτες μας Εβραίοι ζήτησαν να καταλάβουμε τον υπαρκτό λαϊκό αντισημιτισμό που υπάρχει τα έντυπα και την τηλεόραση. Οι συμπολίτες μας της μειονότητας που θεωρούν ότι είναι τουρκικής εθνότητας ζήτησαν να έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται έτσι, το ίδιο και οι συμπολίτες μας Μακεδόνες.

    Οι συμπολίτες μας ομοφυλόφιλοι, λεσβίες και τρανσέξουαλ ζήτησαν να αναγνωριστεί η συμβίωσή τους, ζήτησαν να υπάρχει σεξουαλική αγωγή.

    Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Όλοι εμείς είμαστε διαφορετικοί, οι παραλειπόμενοι Έλληνες είμαστε όλοι εμείς. Σας ευχαριστώ.





    -----
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΤΟΜΟ ΜΕ 'ΙΔΙΑΤΕΡΟΤΗΤΕΣ' ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙς ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..

    για του λογου το αληθες..αιντε να δουμε τον βλακα τον ΕΥΘΥΜΙΟΥ τι θα κανει να πρωτομαζεψει τις μειοδοσιες τους :

    http://www.pasok.gr/portal/gr/7osyn/5000701/17818/1/7/1/showdoc.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 12.41

    Συγγνώμη ρε φίλε, να τρέξω τότε κι εγώ για την επιστράτευση. Είμαι όμως ή δεν είμαι Έλληνας; Αυτός ο Χριστόδουλος ισχυρίζεται ότι "μας λένε να μην είμαστε Έλληνες". Ρε γαμώτο, τι υπαρξιακό μού δημιουργεί αυτός ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Οι αναφορές ΜΜΕ σε "αμερικανικές προκλήσεις/συνωμοσίες" κάθε φορά που αμερικανικές κυβερνητικές εκθέσεις αναφέρονται σε τουρκική ή μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα αποτελούν επαναλαμβανόμενα δείγματα εθνικά στρατευμένης προπαγάνδας και όχι επαγγελματικής δημοσιογραφίας, η οποία δεν αποκρύπτει γεγονότα πριν εκφράσει κρίσεις. Τα αποκρυπτόμενα γεγονότα είναι οι εκθέσεις οργάνων εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, που επισημαίνουν τουλάχιστον εδώ και τέσσερα χρόνια πως η Ελλάδα παραβιάζει τις διεθνείς συμβατικές υποχρεώσεις της αρνούμενη την ύπαρξη των δύο αυτών εθνικών μειονοτήτων. ΟΗΕ και Συμβούλιο Ευρώπης καλούν την Ελλάδα "να λάβει περαιτέρω μέτρα προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και της ελευθερίας της έκφρασης των μελών των μακεδονικών και τουρκικών κοινοτήτων που ζουν στην Ελλάδα", "να επανεξετάσει τη θέση της όσον αφορά την αναγνώριση άλλων εθνοτικών, θρησκευτικών ή γλωσσικών μειονοτήτων που ενδέχεται να υπάρχουν στο έδαφός του, σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα και να κυρώσει τη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων (1995)", "να αναθεωρήσει την πρακτική της στη βάση του Αρθρου 27 του Συμφώνου" που προβλέπει "ότι τα άτομα που ανήκουν σε 'τουρκική' ή 'μακεδονική' μειονότητα έχουν σύμφωνα με το Σύμφωνο το δικαίωμα να απολαμβάνουν το δικό τους πολιτισμό, να ομολογούν και να ασκούν τις δικές τους θρησκευτικές πεποιθήσεις, και να χρησιμοποιούν τη δική τους γλώσσα από κοινού με τα άλλα μέλη της ομάδας τους". Αρα υπάρχει συμβατική υποχρέωση αναγνώρισης αυτών των εθνικών μειονοτήτων θεμελιωμένη στο διεθνές δίκαιο. Σύμπασα η πολιτική ηγεσία το αρνείται. Σχεδόν όλα τα ΜΜΕ ευθυγραμμίζονται συστηματικά με τη θέση της ηγεσίας, αντί να την ελέγχουν γι' αυτή, πλήττοντας έτσι το κύρος της ελληνικής δημοσιογραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. από την εφημερίδα “Σημερινή”, 01 Φεβρουαρίου 2007
    Στήλη “ΕΙΡΗΣΘΩ“, του Λάζαρου Μαύρου
    Ίμια 1996: Τετάρτη 31η Ιανουαρίου 1996 πριν από το χάραμα, τρία στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού, πλήρωμα του ελικοπτέρου της φρεγάτας «Ναυαρίνο», θυσιάστηκαν υπέρ πατρίδος. Οι υποπλοίαρχοι Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάλος κι ο αρχικελευστής Έκτωρ Γιαλλοψός.
    Ήταν η «κρίση των Ιμίων». Με την οποία η Τουρκία έσπευσε να «ζυγίσει» τον μόλις ανελθόντα στην πρωθυπουργία της Ελλάδος κ. Κώστα Σημίτη. Αφού, ήδη, η Άγκυρα είχε… προικοδοτηθεί με το ελλαδικό «ναι» για την τελωνειακή της ένωση με την ΕΕ. Αξίζει η υπενθύμιση της ελληνοπρεπέστατης αρχικής δήλωσης αποφασιστικότητας που είχε κάνει ο πρωθυπουργός Σημίτης, δύο μέρες προτού βάλει την ουρά στα σκέλη και ευχαριστήσει τις ΗΠΑ για τη… μεσολάβησή τους:
    Σημίτης, πρωθυπουργός, Δευτέρα 29/1/96: «Είναι γνωστή η στάση εθνικιστικών κύκλων της Τουρκίας να προκαλούν ένταση στις σχέσεις με την Ελλάδα, όποτε το επιβάλλει η εσωτερική πολιτική κατάσταση της Τουρκίας. Το συμβάν [στα Ίμια] αυτό καθαυτό εντάσσεται σ΄ αυτό το πλαίσιο. Το κλίμα που εκδηλώνει η ενέργεια αυτή αποτελεί πολύ σοβαρό θέμα. Δείχνει έναν επιθετικό εθνικισμό. Σ’ αυτόν και σε οποιονδήποτε επιθετικό εθνικισμό απαντάμε ότι η αντίδραση της Ελλάδας θα είναι δυνατή, άμεση και αποτελεσματική. Έχουμε τα μέσα και θα τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς κανένα δισταγμό. Δεν δεχόμαστε καμιά απολύτως αμφισβήτηση στα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Ας μη γελιούνται»!
    Δεν …γελάστηκαν: Δυο μέρες αργότερα, 31/1/96, η Τουρκία πέτυχε ώστε η Ελλάς να αποσύρει από τα Ίμια ακόμα και τη σημαία της. Και στις 6/7/97 πέτυχε, στη «δήλωση της Μαδρίτης», των Ντεμιρέλ-Σημίτη, την ελλαδική αναγνώριση «ύπαρξης ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο». Στις 29/12/98 πέτυχε τη συμμόρφωση των Σημίτη-Κληρίδη στην τουρκική απαγόρευση της εγκατάστασης των S-300 στην Κύπρο. Στις 15/2/99 πέτυχε να της «πετάξουν έξω» από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, για να απαγάγει, τον ηγέτη των Κούρδων, Οτσαλάν. Τον Δεκέμβριο 1999 πέτυχε, στο Ελσίνκι, ελληνική συναινέσει, να καταστεί υποψήφια της ΕΕ. Τη 19η Μαΐου 2000 πέτυχε την ελλαδική υποδοχή των τουρκικών F-16 στη Νέα Αγχίαλο. Τον Οκτώβριο 2001 πέτυχε την κατάργηση του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου και τον Νοέμβριο 2002 πέτυχε να προκύψει το Σχέδιο Ανάν, που της χάριζε την Κύπρο ως προτεκτοράτο. Το 2003, όμως, ο λαός έδιωξε τον Κληρίδη και το 2004 έδιωξε και τον Σημίτη, από την εξουσία, και απέρριψε το Σχέδιο Ανάν.

    EΤΣΙ , ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ.. ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Παιδιά διάβασα καλά? Ο Καρατζαφέρης εχει 37 ακίνητα? Και το παίζει και θεοφοβούμενος ο..αθεόφοβος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πάντως ρε παιδιά να μου το θυμηθείτε σε αυτές τις εκλογές θα πέσει πολύ γέλιο….
    Πήγα και άκουσα τον Καρατζαφερη σε μια ομιλια..Νομιζα ότι άκουγα την Παπαπαρηγα. Ναι μα το θεό!! Τέτοια ομοιότητα που δεν πίστευα στα αυτιά μου. Προβλέπω μεγάλη φάση και γελιο.Εχει πάρει όλα τα σλόγκαν από το ΚΚΕ και εμφανίζετε σουπερ αντιαμερικονος .Σας λέω θα έχει πολύ γέλιο το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. EΦΗΜΕΡΙΔΑ 'ΠΑΡΟΝ'

    ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
    Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε την ένταξη του κόμματος του Ταλάτ στη Σοσιαλιστική Διεθνή!
    Παρά τις έντονες αντιρρήσεις και αντιδράσεις της ΕΔΕΚ!

    Φαίνεται απίστευτο και όμως είναι αληθινό. Χρειάσθηκε να γίνει Έλληνας πρόεδρος για να πάρει η Σοσιαλιστική Διεθνής μια τέτοια θέση, όταν προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ έδωσε επανειλημμένα μάχες για να μη γίνει μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ούτε το ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ετσεβίτ, λόγω ακριβώς της τουρκικής εισβολής και της κατοχής στην Κύπρο.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, αγνοώντας τις έντονες αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις του αδελφού κόμματος της Κύπρου ΕΔΕΚ, «αξιοποίησε» τη θέση του ως προέδρου για να περάσει ομόφωνα, εν απουσία της ΕΔΕΚ, απόφαση του Συμβουλίου υπέρ της εντάξεως του ρεπουμπλικανικού κόμματος του σημερινού κατοχικού τουρκοκυπρίου ηγέτη Ταλάτ στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

    Το ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ταλάτ είναι αδελφό κόμμα του ομώνυμου κόμματος της Τουρκίας, του οποίου σημερινός πρόεδρος είναι ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, διάδοχος του πρωθυπουργού του «Αττίλα», Ετσεβίτ. Με τον Μπαϊκάλ, σε μια άλλη έξαρση ελληνοτουρκικής «φιλίας», ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσφάτως στη Ρόδο συνδιοργάνωσε υπό την αιγίδα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς διάσκεψη για τη λαθρομετανάστευση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως βρήκε την ευκαιρία να διακηρύξει, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου, όπου μαίνεται καθημερινά ο πόλεμος των δουλεμπόρων, πολιτική ανοικτών συνόρων για τη λαθρομετανάστευση!

    Ακόμη όμως και η διακήρυξη αυτή ωχριά μπροστά στην αναγνώριση και προβολή του ηγέτη του κατοχικού καθεστώτος της Κύπρου ως «σοσιαλιστή συντρόφου» στη Σοσιαλιστική Διεθνή! Αντί δηλαδή να καταγγέλλεται η τουρκική κατοχή και να ζητείται η αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, αντιμετωπίζονται τα κατεχόμενα περίπου ως η «επικράτεια», ως το «κράτος» των Τουρκοκυπρίων! Στη βάση αυτή, η Σοσιαλιστική Διεθνής προσφέρεται να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δύο «κοινοτήτων» και να καταστήσει μέλος της και «σοσιαλιστές συντρόφους» το κυβερνών κόμμα του ψευδοκράτους, με «πρόεδρο» τον Ταλάτ!

    Το «Παρόν» είχε πληροφορηθεί από μήνες τα σχέδια του νέου προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Ταλάτ και είχε γράψει γι' αυτά σε προηγούμενες εκδόσεις. Ένα δείγμα της πολιτικής αυτής διεφάνη, επίσης, εδώ και αρκετούς μήνες στο περιοδικό η «Μεταρρύθμιση», που εκδίδεται, υπό την σκέπη του «νέου» ΠΑΣΟΚ, από εξέχοντα μέλη της «εκσυγχρονιστικής πρωτοπορίας» (Μπίστης, Σωμερίτης, Μπεγλίτης).

    Στο εξώφυλλο της πρώτης εκδόσεως δημοσιεύθηκαν τότε οι φωτογραφίες έξι ηγετών της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς»! Ο ένας από αυτούς ήταν ο Ταλάτ!

    Η πράξη αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως πλήττει ευθέως τη θέση της Κύπρου. Ενισχύει εκ των πραγμάτων τις προσπάθειες όλων εκείνων που θέλουν να επιβάλουν στην Κύπρο το «απευθείας εμπόριο». Την ντε φάκτο δηλαδή αναγνώριση του ψευδοκράτους, ως «αντάλλαγμα» για την εφαρμογή από την Άγκυρα του Πρωτοκόλλου Τελωνειακής Συνδέσεως. Η πράξη αυτή τραβάει κυριολεκτικά το χαλί κάτω από τα πόδια της Κύπρου.

    Αυτή είναι λοιπόν η αξιοποίηση από τον Γιώργο Παπανδρέου της θέσεώς του ως πρόεδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να βοηθήσει τα εθνικά μας θέματα;

    Παραθέτουμε στη συνέχεια την ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

    Το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που συνήλθε στο Σαντιάγο της Χιλής από 5-7 Νοεμβρίου 2006 υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, αποφάσισε ομόφωνα «να προωθήσει το αίτημα από την Κύπρο που κατέθεσε το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα εδώ και καιρό για να γίνει δόκιμο μέλος». Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «έχουμε ήδη ένα μέλος από την Κύπρου που ανήκει στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Επιθυμούμε να προωθήσουμε την ειρήνη στο νησί και την επίλυση του Κυπριακού. Γι' αυτό θέλουμε να ανοίξουμε την πόρτα μας και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα με στόχο να ενισχύσουμε τη δυνατότητα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να παίξει ρόλο για σταθερότητα και ειρήνη στην Κύπρο. Το Συμβούλιο συστήνει την απόκτηση της ιδιότητας του δόκιμου μέλους που θα επικυρωθεί τελικά σε ένα χρόνο στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».


    ----- ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΨΗΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ?? ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ , ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΄Βγάλτε στη φόρα τους διπλοθεσίτες δημοσιογράφους. όλα αυτα τα λαμόγια που δήθεν πονάνε για τους άνεργους. Μα πως να βρούν δουλειά οι άνεργοι όταν έχουν απο 3 δουλειές και άνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΄Βγάλτε στη φόρα τους διπλοθεσίτες δημοσιογράφους. όλα αυτα τα λαμόγια που δήθεν πονάνε για τους άνεργους. Μα πως να βρούν δουλειά οι άνεργοι όταν έχουν απο 3 δουλειές και άνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. μπάμπη σε ποιά εφορία ανήκεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τον βουλγαρο διαδοχο του simiti τον περιμενει μια εκλογικη αναμετρηση που θα την θυμαται ολη η Βουλγαρια και η Μοσχα μαζι!
    Ειμαι βεβαιος οτι η Ιστορια θα τον ξεβρασει το 2008 καπου στην Καλιφορνια ή στη ΝΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Σε ολους τους πεμτοφαλαγγιτες χαφιεδες των γυφτοσκοπιανων, σε ολα τα κομματοσκυλα της απατης,
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ απο την εφημεριδα 'ΠΑΡΟΝ'


    27/05/2007
    ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Μην τολμήσετε κανέναν συμβιβασμό, λέει το 81% του Ελληνικου Λαου

    Εντυπωσιακή ομοφωνία των οπαδών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς

    Σκληρή προειδοποίηση προς όλες τις πολιτικές ηγεσίες

    Μπορεί μεν η πολιτική ηγεσία σε ό,τι αφορά το εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων να «παλαντζάρει», να προσπαθεί να κρυφτεί, να το «ξορκίζει» επειδή φοβάται να πιάσει την «καυτή πατάτα», να λειτουργεί στη λογική του «απελθέτω απ' εμού…», με δυο λόγια να εμφανίζεται έμφοβη και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της…

    Ωστόσο ο λαός, αυτός ο λαός ο οποίος και στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του απέτρεψε τον επώδυνο και ανιστόρητο συμβιβασμό που ήταν έτοιμος στο παρασκήνιο, και σήμερα δείχνει, μάλλον επιβάλλει, τη μόνη εθνική γραμμή υπεράσπισης των εθνικών δικαίων και της ίδιας της ιστορίας. Τη γραμμή που είναι υποχρεωμένη η πολιτική ηγεσία και ιδιαίτερα η κυβέρνηση να προβάλει και να παλέψει. Τη γραμμή της αντίστασης στις παντοειδείς πιέσεις, στους εκβιασμούς, στα γεωστρατηγικά παιχνίδια σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

    Λέει όχι στον συμβιβασμό, στην υποχώρηση, στην απεμπόληση. Θα αναλάβει μεγάλο βάρος, όποιος (ή όποια…) αγνοήσει αυτήν τη λαϊκή βοή, αντίστοιχη του μεγάλου πανεθνικού ΟΧΙ στο κατάπτυστο διχοτομικό Σχέδιο Ανάν, που θα σήμαινε την απώλεια της Κύπρου. Είναι δε σημαντική, σημαδιακή και συγκινητική ταυτόχρονα η διακομματική γραμμή που διαπερνά αυτήν την περήφανη απάντηση, την οποία καλείται να εκφράσει η πολιτική ηγεσία, αν θέλει να λέγεται άξια.
    Στην πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία MΡB για τον Alpha υπήρχε ερώτηση σχετικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα στο Σκοπιανό και συγκεκριμένα στο μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Πρέπει ή όχι η χώρα μας να αποδεχθεί για τα Σκόπια ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία»;
    Οι απαντήσεις είναι συντριπτικές!

    • Το 81% των ερωτηθέντων απαντά κατηγορηματικά πως η Ελλάδα δεν πρέπει να αποδεχθεί ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» (ΠΙΝΑΚΑΣ 1).
    • Μόνο το 15,1% λέει ότι αποδέχεται συμβιβασμό, δηλαδή να δεχθούμε ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

    Είναι δε, επαναλαμβάνουμε, πάρα πολύ σημαντικό όσο και ενδεικτικό, όσο και συγκινητικό ότι αυτό το ΟΧΙ στον συμβιβασμό είναι διακομματικό. Με περίπου παρόμοια ποσοστά το λένε, το επιτάσσουν, τόσο οι ψηφοφόροι της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς.

    Συγκεκριμένα:

    • ΟΧΙ λέει το 81,8% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 81,9% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 76,3% των ψηφοφόρων της Αριστεράς και το 78,4% όσων βρίσκονται στην αδιευκρίνιστη ψήφο.

    • Να αποδεχθούμε το συμβιβασμό λέει το 14,7% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 14,7% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 19,3% των ψηφοφόρων της Αριστεράς και το 17,5% των ανηκόντων στην αδιευκρίνιστη ψήφο.
    Ιδού λοιπόν πεδίο δόξας λαμπρό και για τον Κ. Καραμανλή και για τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και για τις ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς.
    Θα τολμήσουν να αγνοήσουν αυτήν τη «φωνή λαού»; Ή θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;
    Ας διαλέξουν.

    Πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι ενώ ο πρωθυπουργός με τις ομιλίες του στην Αυστραλία ουσιαστικά παρέπεμψε σε μια σωστή γραμμή και έδωσε ελπίδες για τον χειρισμό του όλου εθνικού -επαναλαμβάνουμε- θέματος, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την υπουργό Εξωτερικών.
    Χαμπάρι δεν πήραμε!

    Το ΥΠΕΞ επιδεικνύει μια ανησυχητική «άνεση», έως και αβελτηρία. Ίσως δεν θέλει να χαλάσει το χατίρι της Ουάσινγκτον, που προωθεί τη διεθνή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

    Πάντως το γεγονός ότι αποδέχθηκε να αναλάβουν τα Σκόπια την προεδρία στη νέα ΓΣ του ΟΗΕ, απ' τις 18 Σεπτέμβρη, εκεί οδηγεί και παραπέμπει. Δεν μπορεί να κρύβεται το υπουργείο πίσω απ' το καταστατικό του ΟΗΕ όταν πρόκειται για ένα εθνικό θέμα. Δεν είναι διακοσμητική η θέση αυτή. Είναι θέση κύρους. Και η Ελλάδα είχε υποχρέωση να αντιδράσει στον βαθμό που τα Σκόπια συνεχίζουν να προκαλούν και να αποθρασύνονται υπό την αμερικάνικη αβάντα…

    ///////////////////////////////

    ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΛΥΩΣΕΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ..

    ΣΣ
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ 15 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ..
    ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΜΕΤΙΚΗ 'ΑΥΓΗ'..

    ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!!
    Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
    Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!!
    Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
    Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση