GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε σύνολο 450 ατόμων, έγιναν ...580 μετακινήσεις!

Εχει κ ι άλλα προβλήματα, εκτός από τις επενδύσεις που κάνει, η Αγροτική Τράπεζα . Στη θυγατρική της, την Αγροτική Ασφαλιστική , ο Σύλλογο...


Εχει κι άλλα προβλήματα, εκτός από τις επενδύσεις που κάνει, η Αγροτική Τράπεζα. Στη θυγατρική της, την Αγροτική Ασφαλιστική, ο Σύλλογος Εργαζομένων, στη γενική συνέλευση των μετόχων, κατήγγειλε για αποτυχία τη διοίκηση με πρόεδρο τον Δ. Μηλιάκο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Γ. Παυλίδη (φωτογραφία).
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γ. Συκαμιάς αναγνώρισε ως "θετικό στοιχείο τη βελτίωση των κερδών", αλλά καταλόγισε "συρρίκνωση των εργασίων" και "έλλειψη θετικού κλίματος στο προσωπικό". Αυτά έχουν γίνει γιατί "οι σύμβουλοι που έχουν προσληφθεί δεν έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη" και "αποδιοργανώθηκαν οι διοικητικές υπρεσίας αφού έγιναν 580 μετακινήσεις προσωπικού σε συνολο 450 ατόμων" τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση.

59 σχόλια

  1. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΡΩΝΕ


    ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΡΩΝΕ
    ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ + ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ = ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ + ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ = ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον Λάμπρου γρήγορα τον ξέχασαν οι συνδικαλιστάδες.

    Ισως γιατί αυτός τους βόλεψε στην Αγροτική.

    Ξέχασαν τον ρόλο του στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου.

    Ξέχασαν ότι αγόραζε μετοχές θυγατρικών της αγροτικής και τα κονόμαγε...

    Ξέχασαν, ξέχασαν, ξέχασαν....


    Οσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν ξανά οι πολίτες.

    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

    ΑΠΑΤΗ - ΨΕΜΑ - ΔΙΑΦΘΟΡΑ - ΡΕΜΟΥΛΑ - ΔΙΑΠΛΟΚΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΑ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς, της λάσπης και της συκοφαντίας που χάραξε ο καρχιμάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του προφασιζόµενος όπως οµολόγησε, δύο φορές τον επικίνδυνο τρελό ώστε να τον βγάλουν Ι-5 (Πράγµα που έγινε) για βαριά ψυχικά νοσήµατα µε τάσεις αυτοκτονίας;


    1.. Οδηγείτε σε ψυχιατρική κλινική έως να θεραπευτεί.
    2.. Δεν του δύνεται άδεια οδήγησης
    3.. Δεν του επιτρέπεται να αποκτήσει άδεια οπλοφορίας / οπλοκατοχής
    4.. Γίνεται ο πιο καλοπληρωµένος δηµοσιογράφος της Ελλάδος µε 80.000.000 δρχ. συµβόλαιο τον µήνα, οδηγεί πανάκριβα JEEP, απέκτησε όπλο χωρίς προφανώς χαρτί ψυχιάτρου, απέκτησε δεύτερο όπλο, δήλωσε απώλεια του πρώτου όπλου, µετά από λίγο διάστηµα δήλωσε απώλεια του δεύτερου όπλου, και τελικά το κράτος του έδωσε άδεια για τρίτο!

    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!

    Το όνοµα αυτού Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. =ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
    Όλα τα ζωντανά περίγυρα, χτήνη, δέντρα και άνθρωποι, έπλεκαν ακυβέρνητα μέσα στην αποθάρρυνση και την ανία. Μέσα τους είχαν κάτι τι ανήσυχο· επίβουλο κάτι επεριπετούσεν ολόγυρά τους· ο εφιάλτης αδάμαστος εκαθόταν στην ψυχή και την ανάγκαζε να ποθή αόριστα και όμως ασυμβίβαστα με τη ζωή και την αποστολή της. Τα χτήνη με τη μύτη ακουμπισμένη στη γη, τ’ αυτιά κάτω ριγμένα, την ουρά αργοκίνητη, βασιλεμένα τα μάτια εφρύμαζαν και αναχαράζονταν κι ετρεμούλιαζαν το σώμα, λες κι επάσχιζαν να διώξουν την ασφυξία που θανατική τα ετριγύριζε. Τα δέντρα, με τα φύλλα κρεμασμένα στα κλωνάρια τους, άψυχα μόλις εκινούνταν με φρικίαση στο λαβρόκαφτο φύσημα. Και οι άνθρωποι, όλοι με χαύνα πρόσωπα, έδειχναν πως είχαν αποκάμει και συχαθή πλέον την εντολή και τη μοίρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΝΕΑ 27.4.2005
    Αρ. Φύλλου 18225



    Nτύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει τον διοικητή

    Ο Δ. Mηλιάκος χρεώνει τις εταιρικές κάρτες της Aγροτικής για αγορές προσωπικών του ειδών και μελών της οικογενείας του

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

    Διοικητής κρατικής τράπεζας χρησιμοποιεί τις εταιρικές κάρτες του ιδρύματος που διοικεί για να ψωνίζει προσωπικά του είδη, από ηλεκτρονικά μέχρι ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, ακόμη και αναλώσιμα από τα σούπερ μάρκετ!



    Πρόκειται για τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ATE) Δημήτρη Μηλιάκο, κουμπάρο του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και σημαίνον στέλεχος της Ρηγίλλης. Ο κ. Μηλιάκος, κάνοντας πράξη τα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας» που ζήτησε ο κ. Καραμανλής από τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, χρησιμοποιούσε δύο δωρεάν κάρτες που πλήρωνε η ελλειμματική Αγροτική Τράπεζα, για να αποδύεται σε ένα ατέλειωτο μπαράζ προκλητικών δαπανών που αφορούν σε μεγάλο ποσοστό προσωπικά είδη, είδη για μέλη της οικογενείας του και είδη για το σπίτι του.

    Ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας μέσα σε λιγότερο από δέκα μήνες πραγματοποίησε δαπάνες που πληρώθηκαν μέσω των πιστωτικών καρτών της τράπεζας, ύψους περίπου 24.000 ευρώ! Εξ αυτών πάνω από 15.000 ευρώ αφορούν δαπάνες για αγορές προσωπικών ειδών, δικών του και μελών της οικογενείας του.

    Ντοκουμέντα

    Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που διαθέτουν «TA NEA» ο κ. Μηλιάκος, εμφανίζεται να ψωνίζει κατ' επανάληψιν ηλεκτρονικά από γνωστές επιχειρήσεις όπως η Ηλεκτρονική Αθηνών, ο Κωτσόβολος και τα Έλεφαντ, καλλυντικά από τα Χόντος Σέντερ, ρούχα από τα καταστήματα Ζάρα, αλλά και από γνωστές φίρμες της Αθήνας όπως ο Καρούζος και τα Μάρτινς, παπούτσια από τον Μοσχούτη, είδη από πολυκαταστήματα όπως ο Φωκάς, και προϊόντα μαναβικής και σούπερ μάρκετ από τα A-B Βασιλόπουλος και Ατλάντικ, γυαλιά ηλίου, είδη ταξιδιού, αρώματα και άλλα. Μέχρι... πίτσες που παρήγγελλε από πιτσαρία της Βούλας πλήρωνε με τις πιστωτικές που του είχε παραχωρήσει η τράπεζα! Ενδεικτικό της συμπεριφοράς του κ. Μηλιάκου είναι ότι εμφανίζεται να πληρώνει με την κάρτα της Αγροτικής ακόμη και... δύο εσπρέσο, σε καφέ κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, αξίας 7,20 ευρώ!!

    Οι δαπάνες αυτές προφανώς δεν έχουν σχέση με τις επαγγελματικές δαπάνες που θα δικαιολογούσε η θέση του κ. Μηλιάκου ως διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας. Όπως έλεγαν τραπεζικά στελέχη, δεν υπάρχει μεν κανονισμός για τη χρήση τέτοιων εταιρικών καρτών, αλλά «εννοείται», όπως συμπλήρωναν, ότι δικαιολογούνται μόνο δαπάνες που έχουν να κάνουν είτε με γεύματα είτε με δώρα δημοσίων σχέσεων.

    Ο κ. Μηλιάκος είχε στη διάθεσή τους δύο «μπίζνες» πιστωτικές κάρτες με αριθμό 4940420088001206 (η πρώτη) και 4940420020001116 (η δεύτερη), προκειμένου να τις χρησιμοποιεί για τα έκτακτα έξοδά του ως διοικητής της τράπεζας, κυρίως παράθεση γευμάτων σε τρίτους. Από τις καταστάσεις που διαθέτουν «TA NEA», στις κάρτες χρέωνε βεβαίως και λογαριασμούς από εστιατόρια, αλλά όχι μόνο. Όπως αποδεικνύεται, χρέωνε προσωπικά του είδη, αλλά και είδη για το σπίτι του! Πιθανώς και μελών της οικογενείας του, αφού πολλές χρεώσεις στις κάρτες έχουν πραγματοποιηθεί σε γνωστά καταστήματα ρούχων και παπουτσιών της Γλυφάδας.


    TI ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΑ «NEA»
    «Και αυτό είναι κακό;»
    «TA NEA» απευθύνθηκαν στον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας και τον ρώτησαν αν οι δαπάνες που καταγράφονται στις δύο πιστωτικές κάρτες που πληρώνει η τράπεζα συνάδουν με την ιδιότητά του. H απάντησή του: «Από πού προκύπτει ότι είμαι υποχρεωμένος να ψωνίζω ορισμένα είδη μόνο, ή να χρησιμοποιώ την κάρτα για κάποια πράγματα; Από πού προκύπτει ότι οι κάρτες έχουν κάποια δέσμευση στο πώς τις χρησιμοποιεί ο κάτοχός τους; Υπάρχει κανένας κανόνας δεοντολογίας και δεν τον ξέρω»; Σε επισήμανση ότι μπορεί να μην υπάρχει, για ευνόητους λόγους, γραπτή δέσμευση για το πώς πρέπει να διαχειρίζεται κανείς τις δωρεάν κάρτες που του δίνει η τράπεζα, αλλά προφανώς δεν είναι δυνατόν να τις χρησιμοποιεί για να ψωνίζει δικά του ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά κ.λπ., ο κ. Μηλιάκος απάντησε με... ερώτηση: « Αυτό νομίζετε ότι είναι κακό;».

    «Και με τη γυναίκα μου»

    Ο κ. Μηλιάκος ρωτήθηκε αν μπορεί να δικαιολογήσει δαπάνες, όπως λόγου χάρη αυτές στο πολυκατάστημα Χόντος Σέντερ, ή σε καταστήματα γυναικείων ειδών (ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα κ.λπ.), και απάντησε ότι «δεν μπαίνω σ' αυτό, δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση». Σε επόμενη ερώτηση, αν ενδέχεται οι κάρτες να έχουν χρησιμοποιηθεί από άλλα μέλη της οικογενείας του, απάντησε καταφατικά, λέγοντας: «Ναι, μερικές φορές ενδέχεται να έχω ψωνίσει και με τη γυναίκα μου».

    Ο μισθός του

    Πάντως, ζήτησε να καταχωρηθεί στο ρεπορτάζ ότι είναι ο μόνος διοικητής τράπεζας, ο οποίος μείωσε αυτοβούλως τον μισθό του - προφανώς για να είναι συνεπής με τις εντολές του κ. Καραμανλή για περιστολή στις «σπατάλες» - κατά 10%. Και πως μετά τη μείωση αυτήν, οι σημερινές αμοιβές του είναι - μόνο - 15.000 ευρώ μηνιαίως.

    Υποστήριξε ακόμη ότι «δεν παίρνει εκτός έδρας» και πως «αυτός μπορεί να χρησιμοποιεί τις κάρτες για τα έξοδά του, αλλά οι προκάτοχοί του τα έπαιρναν cash (μετρητά)».

    Μάλιστα, «απείλησε» ότι «θα μιλήσει, για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια, διότι του έχει κάνει ερώτηση και ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας».


    Στο παρελθόν το θέμα ήταν οι υπερωρίες
    Ο Δ. ΜΗΛΙΑΚΟΣ, υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας κατά το παρελθόν, είχε διατελέσει υποδιοικητής της Τράπεζας κατά την περίοδο 1990-93, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, αποσπάστηκε προ ετών στη Ρηγίλλης ύστερα από σχετικό αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αμειβόμενος πλην του μισθού του και με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο υπερωριών. Μάλιστα είχε γίνει και θέμα, διότι εμφανιζόταν ως εργαζόμενος στη Ρηγίλλης ακόμη και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες!

    Ο κ. Μηλιάκος είχε δεκαετή διένεξη με την Αγροτική Τράπεζα, με αφορμή την εκούσια παραίτησή του το 1989 από θέση υπαλλήλου, προκειμένου να αναλάβει υποδιοικητής. Αργότερα, μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του υποδιοικητή στα Τέλη του 1993, διεκδίκησε με αλλεπάλληλες προσφυγές στα δικαστήρια την επαναφορά του στα μητρώα των υπαλλήλων της Τράπεζας. H διαμάχη του με την Αγροτική βρισκόταν υπό εκκρεμοδικία, αλλά μόλις μία ημέρα προτού ανακοινωθεί ο διορισμός του στη θέση του διοικητή, πέρσι στις 14 Απριλίου 2004, η Τράπεζα εκουσίως παραιτήθηκε της αντιδικίας μαζί του. Την επομένη ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ο διορισμός του στη θέση που κατέχει σήμερα.


    ΤΑ ΝΕΑ , 27/04/2005 , Σελ.: N08
    Κωδικός άρθρου: A18225N081

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Αθυρόστομος
    [ Παρατάξεις | Σ.Ε. ΠΑΣΚΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ | 2006-06-30 ]

    Ο Αθυρόστομος

    Ξαναγύρισα (ξέρω ότι σας έλειψα) και σήμερα παρουσιάζω αποσπάσματα από ένα άρθρο που αξίζει να διαβάσουμε όλοι εμείς και ειδικά ο Διευθύνων.
    Εκείνοι όμως που πρέπει να το μελετήσουν είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας και ο Πρόεδρος και διοικητής της ΑΤΕ.
    Οποιαδήποτε ομοιότητα με το τρόπο που ασκεί το management στην Αγροτική Ασφαλιστική ο Ιωάννης Παυλίδης είναι τελείως φανταστική.
    Κάποια στιγμή, αυτοί που τον ελέγχουν, πρέπει να τον ρωτήσουν πως διοικεί την εταιρία, (αν λειτουργούσαν θα το είχαν κάνει ήδη). Γιατί τελικά τον λογαριασμό τον πληρώνουν πρώτα οι εργαζόμενοι και μετά η ταλαίπωρη Αγροτική Ασφαλιστική.
    Εν τω μεταξύ μπήκε και ο Ιούλιος (καλό μήνα να έχουμε), και ούτε καν οι δαπάνες δεν νομιμοποιούνται, αφού δεν έχει εγκριθεί ούτε προϋπολογισμός ούτε βέβαια προγραμματισμός. Και το τριετές και οι σύμβουλοι;;; έλα ντε.
    Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα.

    Αθήνα 30-6-2006

    Ο Αθυρόστομος

    RICHARD BOYATZIS Οι μάνατζερ που «πνίγουν» τα στελέχη τους Κέρδος 21/6/2006
    Οι έρευνές του για την ανθρώπινη συμπεριφορά και την αξία του ανθρώπινου «προσώπου» στην ηγεσία έχουν φέρει επανάσταση στο management διεθνώς, ενώ οι θεωρίες του για τη σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης έχουν ασκήσει πολύ μεγάλη επιρροή στον τομέα του Human Resources. Ο λόγος, για τον ελληνικής καταγωγής διδάκτορα Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard και καθηγητή Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve κ. Richard Boyatzis, ο οποίος μιλά σήμερα στο «Κ». Οπως δε, επισημαίνει, μάνατζμεντ χωρίς συναισθηματική νοημοσύνη είναι «μηδέν, χειρότερο από το μηδέν», τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν οι μάνατζερ, που «ρουφούν» την ενέργεια των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζονται, κάτι το οποίο εν τέλει βαίνει εις βάρος της ίδιας της επιχείρησης, καθώς δυσαρεστημένοι εργαζόμενοι είναι και μη αποδοτικοί. Αντιθέτως, ένας πραγματικός ηγέτης, όπως με έμφαση λέει, «ακούει» τους άλλους, τους εμπνέει ενθουσιασμό και μαζί τους δημιουργεί όραμα, αξία και αποτέλεσμα.

    Ποιος είναι ο ρόλος της συναισθηματικής νοημοσύνης στο management και ειδικότερα στην αποτελεσματική ηγεσία;
    Σχεδόν ό,τι αποτελεσματικό επιτυγχάνει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος έχει να κάνει με άλλους ανθρώπους. Ένας manager δεν κάνει τα πάντα μόνος του - δεν πουλάει, δεν δημιουργεί προϊόντα - δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος του. Έτσι, καθώς υπάρχει ένα κάποιο επίπεδο εξάρτησης από άλλους ανθρώπους, οι διαπροσωπικές σχέσεις αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα. Επίσης, το λάθος που κάνουν πολλοί είναι το να θεωρούν πως αρκεί να είναι κάποιος πάρα πολύ έξυπνος. Όχι, αυτό δεν αρκεί. Εκτός από τη νοητική απαιτείται και συναισθηματική νοημοσύνη, η οποία επί της ουσίας αποτελεί συνάρτηση της συναισθηματικής και της κοινωνικής νοημοσύνης.
    Συναισθηματική νοημοσύνη σημαίνει κατ' αρχήν να κατανοείς τα συναισθήματά σου, να γνωρίζεις τι συμβαίνει μέσα σου και εάν μπορείς να διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου, χωρίς να σημαίνει πως πάντα εκφράζεις τα συναισθήματά σου, κάποιες φορές τα εκφράζεις, κάποιες άλλες όχι. Επιπλέον, ο καθένας μας είναι υπεύθυνος σε σημαντικό βαθμό για το επίπεδο και την ποιότητα των σχέσεων που δημιουργεί, καθώς τα δικά μας συναισθήματα επηρεάζουν σημαντικά και τα συναισθήματα των άλλων απέναντί μας. Έτσι, ένα από τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν το αποτελεσματικό μάνατζμεντ είναι η συναισθηματική αυτογνωσία. Εξίσου σημαντικά χαρακτηριστικά είναι, επίσης, ο συναισθηματικός αυτοέλεγχος, η αισιοδοξία και προσανατολισμός στον στόχο.
    Και ερχόμαστε τώρα στο κοινωνικό κομμάτι της συναισθηματικής νοημοσύνης. Όπως είναι σημαντικό το να κατανοούμε τα συναισθήματά μας, εξίσου σημαντικό είναι να προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτό που αισθάνονται και ο άλλοι για να μπορέσουμε, αξιοποιώντας αυτή την πληροφορία, να χτίσουμε καλύτερες σχέσεις. Όλα αυτά είναι σημαντικά συστατικά που βοηθούν στο να γίνει κάποιος μάνατζερ αποτελεσματικός.
    Πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι το μάνατζμεντ χωρίς τη συναισθηματική νοημοσύνη;
    Μηδέν, χειρότερο από το μηδέν. Μάνατζμεντ χωρίς συναισθηματική νοημοσύνη μόνο αρνητισμό δημιουργεί. Ένα τέτοιο μάνατζμεντ κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται αρνητικά, καταθλιπτικά, εν ολίγοις τους ρουφάει την ενέργεια. Και δυστυχώς πολλοί μάνατζερ, «εξαφανίζουν» την ενέργεια. Υπάρχουν και άλλοι που δίνουν όση ενέργεια λαμβάνουν. Το συμπέρασμά μου είναι πως εάν αφαιρέσει κανείς το 70%-80% του μάνατζμεντ μιας επιχείρησης, τότε το σύστημα θα δουλέψει καλύτερα.

    Ποιο είναι εν τέλει το σπουδαίο μάνατζμεντ, οι σπουδαίοι μάνατζερ;
    Όταν έχεις κάποιον διευθυντή που σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό αισθάνεσαι όμορφα στη δουλειά σου και θέλεις να αποδώσεις όλο και περισσότερο. Αυτός ο μάνατζερ είναι το μοντέλο του αποτελεσματικού μάνατζερ, του αποτελεσματικού ηγέτη. Αυτό το τεστ πρέπει να κάνει κανείς για να μπορέσει να δει εάν κάποιος είναι αποτελεσματικός ή όχι.

    Ποια τα συνήθη λάθη των μάνατζερ κατά τη συνεργασία τους με τους ανθρώπους της ομάδας τους;
    Δύο από αυτά, που τα θεωρώ πολύ σημαντικά, είναι ότι δεν ακούνε και δημιουργούν αποστάσεις από τους εργαζόμενους.

    Πώς μπορεί ένας μάνατζερ, ένας ηγέτης να πραγματοποιήσει αλλαγές σε μια επιχείρηση ή σε έναν οργανισμό σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού, όπως είναι οι σημερινές;
    Ο μόνος τρόπος του να γίνει μια επιθυμητή και διατηρητέα αλλαγή είναι η δημιουργία ενός νέου οράματος, το οποίο να μοιράζονται όλοι. Για παράδειγμα, ένας μάνατζερ δεν μπορεί να αναγκάσει τους εργαζόμενους να αλλάξουν. Και οι οργανισμοί δεν αλλάζουν επειδή απλά το αφεντικό θέλει να αλλάξει την κουλτούρα της εταιρείας. Θα πρέπει να αιχμαλωτίσεις τη φαντασία των ανθρώπων για να τους κάνεις να αλλάξουν. Θα πρέπει να μιλήσεις για το τι είναι πιθανό να γίνει, να χρησιμοποιήσεις την «ελπίδα» με θετικό τρόπο, έτσι ώστε να δείξεις το τι μπορούμε να κάνουμε, τι μπορούμε να γίνουμε στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Είναι πολύ εύκολο σε αυτόν τον κόσμο να κάνει κανείς χρήματα - αλλά είναι πολύ δύσκολο να είναι ενθουσιασμένος με αυτό που κάνει. Ο ενθουσιασμός και οι προκλήσεις σε κάνουν να αισθάνεσαι ζωντανός. Το θέμα είναι να κάνεις κάτι για το οποίο μπορείς εσύ να αισθάνεσαι περήφανος και οι γύρω σου για εσένα. Έτσι και σε έναν οργανισμό ή μια επιχείρηση. Θα πρέπει το μάνατζμεντ να διερωτάται: Γιατί υπάρχουμε, ποιες είναι οι αξίες μας, τα πιστεύω μας; Εάν η απάντηση απλά είναι οι μεγαλύτερες πωλήσεις, τότε ο ενθουσιασμός χάνεται. Εάν η απάντηση είναι το να βοηθάμε τους ανθρώπους να εξελίσσονται, τότε αυτό θα κάνει τους υπαλλήλους να αισθάνονται καλά για τη δουλειά τους και γι' αυτό που παράγουν.

    Είναι καλό να είναι κανείς τόσο ρομαντικός;
    Εάν λέγοντας ρομαντικός εννοείτε πιο ανθρώπινος, ναι είναι καλό, διότι νιώθεις και ο ίδιος καλά και φέρνεις τους ανθρώπους κοντά σου και άρα κοντά στην επιχείρηση.

    Ποιος είναι ο κ. Richard Boyatzis
    Ο κ. Richard Boyatzis είναι καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve και επισκέπτης καθηγητής στον Τομέα της Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Πανεπιστήμιο ESADE της Βαρκελόνης. Ο κ. Boyatzis είναι πτυχιούχος του ΜΙΤ στην Αεροναυτική και στην Αστροναυτική και διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard. Είναι συγγραφέας πλήθους άρθρων και βιβλίων σχετικών με την ηγεσία, τις ικανότητες διοίκησης και τη συναισθηματική νοημοσύνη. Ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές στο Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας που διοργάνωσε τον Μάιο στην Αθήνα η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. “ανήσυχος χαρακτήρας”
    [ Παρατάξεις | Ο Αθυρόστομος ΠΑΣΚΕ Σ.Ε. | 2006-04-06 ]

    Ο Αθυρόστομος
    Ο Ιωάννης ( όπως και ο ίδιος δήλωσε στις 23-6-2006 στην Απογευματινή ) ήταν “ανήσυχος χαρακτήρας” .
    Ίσως και να είχε ένα όνειρο (αυτό δεν το λέει ο Ιωάννης στην συνέντευξη το λέω εγώ με βάση τις επιλογές του), να διοικήσει όταν μεγαλώσει μια ΔΕΚΟ.
    Από την βουλή δεν πέρασε για να αναλάβει, ούτε τον κάλεσαν για κάτι τέτοιο. Επειδή όμως το όνειρο, του είχε γίνει έμμονη ιδέα, αποφάσισε την εταιρία που ανέλαβε να την ονομάσει ΔΕΚΟ. Έτσι δοθείσης ευκαιρίας (βλέπε Νόμο Αλογοσκούφη για ΔΕΚΟ) δημιούργησε 7μελή επιτροπή που θα του δώσει προτάσεις για την τροποποίηση του κανονισμού εργασίας.
    Και ο Δημήτριος ;;;;;
    Το βέβαιο είναι ότι ήταν εκεί , όταν πάρθηκε η απόφαση αυτή στο Δ.Σ. της εταιρίας, με μόνη ψήφο κατά, αυτή του εκπροσώπου των εργαζομένων.
    Τώρα γιατί δεν έχει κάνει αντίστοιχα στην ΑΤΕ ο Δημήτριος δεν ξέρω.
    Περιμένει να δει που θα κάτσει το αποτέλεσμα της ΑΤΕ για το 2004!!!!, ναι του 2004, γιατί όλο αλλάζει αυτό με βάση τις δημοσιεύσεις. Και να οι επερωτήσεις στην βουλή για αυτό το θέμα και όχι μονό.
    Το μόνο που υποπτεύομαι βάσιμα, είναι ότι εκλογές για το σύλλογο έχουμε τώρα μόνο στην Αγροτική Ασφαλιστική.
    Λες να θέλουν να φοβίσουν τους ψηφοφόρους χι χι χι χι ή να χτυπήσουν την ΔΑΚΕ χα χα χα χα.
    Εγώ βλέπω φούμαρα όπως και σε πολλά άλλα ή όπως λέει το τραγούδι
    « όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».
    Θα δείξει.

    Αθήνα 6-4-2006

    Ο Αθυρόστομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξυγιαντές ή Παπατζήδες
    [ Παρατάξεις | Ο Αθυρόστομος - ΠΑΣΚΕ - Σ.Ε. | 2006-02-28 ]

    Εξυγιαντές ή Παπατζήδες
    [ 2006-02-28 ]

    Ο Αθυρόστομος
    28-2-2006
    Είναι επίκαιρο, πολύ ενδιφέρον και το δημοσιεύω αυτούσιο απο την ιστοσελίδα του ΣΕΑΤΕ στην Ντουντούκα, γιατί με εκφράζει απόλυτα.

    ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ ΄Η ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ?
    28-2-2006
    Τα βγάλατε τελικά τα παπατζήδικα νούμερά σας και κάνετε τη φιέστα σας για να μπορέσει το αφεντικό σας ( το κράτος) να τα οικονομήσει πουλώντας πακέτα σε πολύ καλή τιμή… Και μετά τι ???...

    Δυστυχώς με ξεπεράσατε, αφού οι αλχημείες σας δεν στάθηκαν μόνο σ΄ αυτό που κατήγγειλα τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή στην αυθαίρετη, έως παράνομη ενημεροποίηση δανείων και τον υπολογισμό εσόδων από τον εκτοκισμό τους, (ομολογείτε 60 εκ € τέτοια, μα κρύβετε πολλά ακόμα), αλλά προκειμένου να φουσκώσετε τη χρήση του 2005 και ν΄ αποκτήσετε το πάτημα για θριαμβολογίες, προχωρήσατε και σε περαιτέρω ΄΄ αρνητικοποίηση΄΄ της χρήσης του 2004.

    Αλήθεια την καθαρή θέση του 2004 η οποία στις λογιστικές καταστάσεις της 31-3-2005 που εκδώσατε και στο δελτίο τύπου της 10-5-2005 που κυκλοφορήσατε, εμφανίζονταν στα +58 εκατ. €, που την πήγατε τώρα ; Πως βρέθηκε στα -321 εκατ. € ρε αρχιμάγειροι ;
    Κι όλ΄ αυτά για να στηρίξετε τον κομπασμό σας πως με την πολιτική σας εξυγιάνατε την ΑΤΕ…
    (Συνέχεια ; Φυσικά και έχουμε…).
    Υ.Γ. Για προσέξτε πρακτική :
    Τα αποτελέσματα της χρήσης της ΑΤΕ του 2004, με τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα ήταν +90 εκατ. €, περίπου. Με τα διεθνή πρότυπα μεταβλήθηκαν σε-138 εκατ.€.(Οι επί πλέον προβλέψεις συνετέλεσαν, κύρια, σ΄ αυτό).
    Για το 2005 με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα ΄΄βγήκαν΄΄ +112 εκατ. €. Οι ΄΄εξυγιαντές΄΄ συγκρίνουν τα +112 εκατ. € του 2005, (έτσι όπως ΄΄βγήκαν΄΄ ) με τα -138 εκατ. € του 2004 και …θριαμβολογούν, «…κάναμε τις ζημιές κέρδη!...».Δεν συγκρίνουν τα +112 με τα +90 επειδή δεν τους συμφέρει και γιατί δεν πρέπει, λένε…

    Πάμε τώρα στην Αγροτική Ασφαλιστική :
    Τα κέρδη προ φόρων για το 2005 (με διεθνή λογιστικά πρότυπα), ΄΄βγήκαν΄΄+8,3 εκατ. €. Τα κέρδη προ φόρων για το 2004 ήταν - 2,4 εκατ. € με ελληνικά πρότυπα, αλλά … +20,1 με βάση τα διεθνή πρότυπα.
    Σύμφωνα με ότι κάνανε για την ΑΤΕ, θάπρεπε κι εδώ να συγκρίνουν τα +20,1 εκατ. € του 2004 με τα +8,3 εκατ. € του 2005 και να παρουσιάσουν μείωση των κερδών κατά 11,8 εκατ.€.
    Αντ΄ αυτού οι ΄΄εξυγιαντές΄΄, για να στηρίξουν τον κομπασμό τους ότι η ΑΕΕΓΑ «…επανήλθε σε κέρδη…», συνέκριναν, στα δελτία τους, τα 8,3 εκατ. € του 2005 με τα …- 2,4 εκατ. € που έδινε το 2004, αλλά με τα ελληνικά πρότυπα!!
    ΄Έτσι εμφανίζουν τα κέρδη του 2005 αντί για μειωμένα, όπως είναι, αυξημένα !!

    Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, πούνε ο παπάς ρε παιδιά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετακινήσεις - Μετακινήσεις.
    [ Παρατάξεις | ΠΑΣΚΕ-Σ.Ε.-Ο Αθυρόστομος | 2006-02-22 ]

    Ο Αθυρόστομος

    Από τις συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού ( 350 στους 440 ή το 80%) λέει ο σύλλογος, χάνει η μάνα και το παιδί τη μάνα.
    Από το γεγονός οτι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε,
    τις διαδικασίες, τα προσόντα ή και την προσωπικότητα μας.

    Προτείνω προς τον Ιωάννη, να φέρουμε στο εξής περήφανα στο στήθος, ( όπως ήδη κάνουν οι φύλακες ), ταμπελάκι ευδιάκριτο και ευανάγνωστο, όχι με το ονοματεπώνυμο, ( είναι περιττό στην εποχή που ζούμε ), αλλά με τον αριθμό μητρώου.

    Και αυτό μέχρι να μας δώσει ο Ιωάννης serial number όπως οι μηχανές.

    Υ.Γ. α) για να μη χαθούμε
    β) για να μας ελέγχει καλύτερα ο Ιωάννης.

    Ο Αθυρόστομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Αθυρόστομος
    [ Παρατάξεις | ΠΑΣΚΕ Σ.Ε.Ο ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ | 2006-07-25 ]

    Ο Αθυρόστομος
    “Μην ξύνεστε στην Γκλίτσα του Τσομπάνη”
    Σειρά δημοσιευμάτων σε εφημερίδες και ενημερωτικά SITE ασχολούνται με τα κατορθώματα της άκριτης διοίκησής μας στη ABG INSURANCE στη Ρουμανία. Επειδή το θέμα έχει πολλές πτυχές εγώ σήμερα θα επισημάνω ότι:

    1. Πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ο Δημήτριος και ο Ιωάννης ότι κρίνονται για τα όσα έκαναν ή όσα δεν έκαναν στους 26 μήνες!!! που διοικούν την Εταιρία.
    2. Είναι προκλητική η απάντηση για τις ευθύνες των προηγούμενων. Οι ίδιοι ομολογούν ότι η άδεια λειτουργίας (ναι αυτή που χάσανε) εκδόθηκε στις 05/05/2004 και γνωστοποιήθηκε επισήμως στην Εταιρία στις 15/05/2004 άρα οι προηγούμενοι είχαν (2) δύο!!! ολόκληρες μέρες για να κάνουν θαύματα, πριν τους παραδώσουν στις 17/5/2004. Οι Δημήτριος & Ιωάννης για 26 μήνες τι κάνουν; Μήπως πελαγοδρομούν στο θέμα και αφού δεν τους έκατσαν άλλες επιλογές, τρέχουνε και δεν φτάνουνε.
    3. Είναι πρόκληση όταν σε δεκάδες δελτία τύπου της εταιρίας, αλλά και στο περιοδικό Ιδιωτική Ασφάλιση του Ιουνίου, τεύχος 430 σελ. 48, ο Δ/νων Σύμβουλος δηλώνει ότι: για λόγους εξωστρέφειας και ακολουθώντας την μητρική τράπεζα (ΑΤΕ) ενεργοποιεί (ποιος την είχε ανενεργό άραγε) την άδεια που έχει στη Ρουμανία για σύναψη ασφαλιστικών εργασιών. Η πρόκληση δεν είναι μόνο για την κοινή γνώμη αλλά κυρίως για τις αρμόδιες αρχές που προστατεύουν από παραπλανητικές πληροφορίες τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό. Ας μην ξεχνάμε ότι η Εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.
    4. Είναι πρόκληση να βάζουν τα παπαγαλάκια της ΔΑΚΕ, που τα χρησιμοποιούν και με κάθε τους ανακοίνωση χάνουν πλέον σε αξιοπιστία, ( αλήθεια που ξέρουν τι έγινε στην διαδικασία του Δ.Σ. αφού άλλα τους είπε ο εκπρόσωπος) να θολώσουν τα νερά γράφοντας ψέματα για το θέμα. Ίσως έχουν απώτερο στόχο να μιλήσει δημόσια ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων, ο οποίος άλλωστε όπως δημοσιεύθηκε τους άνοιξε τα μάτια με τα επίσημα έγγραφα που κατέθεσε στο Δ.Σ., όταν εκείνοι τα είχαν κάνει γαργάρα για μήνες από όλους, δηλαδή το Δ.Σ. Εταιρίας, την Γ.Σ. μετόχων, την επιτροπή κεφαλαιαγοράς που εγκρίνει τις τροποποιήσεις του επενδυτικού σχεδίου ή ενημερώνεται για όποια αλλαγή στην αξία των περιουσιακών στοιχείων κλπ.. Tα περί ελέγχου, που δεν αποφασίσθηκαν την Τρίτη 18.07.06 στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά από την διοίκηση της ΑΤΕ την Παρασκευή 21.07.06 (όπως αξιόπιστη πηγή μου με διαβεβαιώνει) μετά τα δημοσιεύματα κατά του Δημήτριου, για τα έξοδα και κλπ. μία συμβουλή τους δίνω, «εκτός από ότι κρίνεστε, συγκρίνεστε κιόλας» για αυτό ο έλεγχος όπως οφείλει σύμφωνα με το Ν.3016/02 θα πρέπει να κρίνει τις ενέργειες των διοικήσεων μέχρι και σήμερα για να ενημερωθούν όλοι τι έγινε επιτέλους σε αυτή την ιστορία.
    5. Για τις διαρροές, που δεν είναι οι μόνες από το Δ.Σ. της Εταιρίας, ας ψάξουν τις υπόγειες διαδρομές που μπορεί να έχουν οι ίδιοι, όταν νομίζοντας ότι χρησιμοποιούν τρίτους τους χρησιμοποιούν εκείνοι. Τα χωρίς αριθμό fax που έρχονται είναι παράδοση στην Εταιρία.

    Τέλος επειδή σήμερα μόνο μήνυμα στέλνω, ας προσέξουν τους χειρισμούς γιατί τη πατάτα την έκαναν. Ήδη έκαναν νέα χοντρά λάθη και τα συνεχίζουν με ανακοινώσεις όπως αυτή της 24-7-2006, ότι ζήτησαν εκείνοι την αναστολή της άδειας λειτουργίας. Ρωτάω και αν με ακούει κανείς, ας μου απάντηση:

    ό Πότε πήρανε τέτοια απόφαση και με ποιο έγγραφο την ζήτησαν, γιατί στην επίσημη απόφαση 113212/2006 της Επιτροπής Εποπτείας Ασφαλιστικών Εργασιών της Ρουμανίας δεν αναφέρεται αυτό πουθενά.
    ό Ποια εταιρική στρατηγική εξυπηρετούσε.
    ό Ενημέρωσαν την επιτροπή κεφαλαιαγοράς για την ενέργεια αυτή και την μείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.
    ό Πότε έλεγαν την αλήθεια, στις 9-6-2006 που ενεργοποιούσαν την άδεια για πρόσκτηση εργασιών, όταν η απόφαση της αρχής τους απαγορεύει να κάνουν οποιαδήποτε εργασία έστω και αν κάνουν έφεση εντός μηνός, (που δεν είχαν κάνει), ή στις 24-7-2006 που αποκάλυψαν ότι εκείνοι ζήτησαν την ανάκληση της άδειας (αν την ζήτησαν).
    ό Σε κάθε περίπτωση ομολογούν ότι άδεια δεν υπήρχε μέχρι και χθες. Απλά την περιμένουν να ξανάρθει.
    ό Και αν δεν το ξέρετε σας γνωρίζω, οτι Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής είναι ο κος Ιωάννης Παυλίδης. Άρα να περιμένουμε τα χειρότερα και για αυτή την εταιρία.
    Πρόταση μου.
    Ας τα μαζέψουν διορθώνοντας όσα μπορούν, γιατί κάποια είναι ήδη αμάζευτα. Είχα προειδοποιήσει ότι θα σκάσει θέμα.
    Οι πληροφορίες μου λένε ότι πολύ σύντομα θα σκάσει και άλλο θέμα σε βάρος της Εταιρίας από τους άκριτους Δημήτριο και Ιωάννη και θα είναι χειρότερο από τα της ABG INSURANCE.
    Εγώ πάντως έτσι όπως πάνε τα πράγματα ή δεν θα πάω διακοπές για να σας ενημερώνω ή θα χρησιμοποιώ τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να μην χάσετε την έγκυρη πληροφόρηση σας.
    Εσείς κοιτάξτε να μην χάσετε τα μπάνια σας γιατί οι μπαταρίες μας χρειάζονται φόρτιση για να αντέξουμε. Και το φθινόπωρο το βλέπω θερμό.
    Καλό καλοκαίρι.

    Αθήνα 25-7-2006

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ !!…ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ !!…
    [ Παρατάξεις | Π.Α.Σ.Κ.Ε. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ | 2006-10-12 ]

    Π.Α.Σ.Κ.Ε.
    ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

    Ν. ΣΜΥΡΝΗ, 12/10/2006


    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ !!…
    ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ !!…

    Συνάδελφοι,

    Οι … εφευρέτες της ΔΑΚΕ έφτασαν και σε αυτό το σημείο !…
    Αφού ανακάλυψαν μαζί με την ηγεσία τους (τον Διευθύνοντα Σύμβουλο) «αλλοίωση της επετηρίδας», αφού ποτέ δεν μας έδωσαν κανένα στοιχείο, αφού επέλεξαν να κρατούν τους συναδέλφους δέσμιους χωρίς επετηρίδα και κρίσεις, έφτασαν με την ανακοίνωσή τους σήμερα να κάνουν την «υπέρβαση» και να μας βαφτίζουν τον κ. Παυλίδη ΠΑΣΟΚο.

    Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ συγχωρέστε μας, αλλά τύποι σαν τον κ. Παυλίδη δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας.
    Σας τον επιστρέφουμε.
    Δεν θα το πιούμε εμείς το ποτήρι των επιλογών της κυβέρνησής σας.
    Έχετε την ευθύνη για τις μέρες και τα έργα του συγκεκριμένου κυρίου. Έχετε την ευθύνη εσείς σαν παράταξη για το παιχνίδι που τόσο καιρό παίζετε στις πλάτες των εργαζομένων.
    Δυστυχώς όμως για εσάς, οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Ασφαλιστικής, έχουν και γνώση και κρίση.

    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Υ.Γ. Επιτρέψτε μας να σας δώσουμε μία συμβουλή.
    Αν δεν σας κάνει ο κ. Παυλίδης, μην μας τον στέλνετε στο ΠΑΣΟΚ. Στείλτε τον στα αζήτητα, ή βάλτε τον στις Μικρές Αγγελίες αλλά, σε κάθε περίπτωση, μακριά από εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. =ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ Η Ν.Δ (αχάριστη) ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΑΜΑΝΑΤΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΤΕΟ.. . -ΑΧ ! κε. Γ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ,ΟΤΙ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ "ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ" ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΝΤΗΘΕΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ. -ΔΥΣΤΥΧΩΣ ,ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ, ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ,ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ ,ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ -ΣΥΖΥΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΖΥΖΥΓΙΚΕΣ-,ΣΥΝΥΦΑΔΙΕΣ,ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΚΗΝΗΓΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,κλπ,κλπ.- Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΒΕΡΝΟ ,ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ,ΤΗΝ "ΕΜΕΤΙΚΗ ">>>> Δε ρώτησες τόσο καιρό για μένα
    πως πέρασα τρελή στη ξενητειά
    αγάπησα δυστύχησα για σένα
    και σέρνομαι κακούργα μακρυά

    Τα βάσανα μου μ' έριξαν στα ξένα
    και μ' έχουν στη ζωή κατάδικο
    αχάριστη δεν πόνεσες για μένα
    κι αυτό το βρίσκω να 'ναι άδικο

    Μου είπανε πως ζεις ευτυχισμένη
    θεότρελη στα πλούτη κολυμπάς
    μα μια κατάρα πάντα θα σε δέρνει
    του προδομένου ο πόνος της καρδιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ Ιωάννη,
    [ 2006-04-12 ]
    Ο Αθυρόστομος
    Έλαβα μια επιστολή απο αναγνώστη μου και την δημοσιεύω αυτούσια.

    Αχ Ιωάννη,
    Μετά από δύο χρόνια , “ευδόκιμης” υπηρεσίας στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, και μετά από τα τελευταία αποτελέσματα των έργων σου, Ισολογισμός 2005 , μετακινήσεις προσωπικού, υποβιβασμοί κ.λ.π ανάτρεξα στις δηλώσεις σου στον τύπο τον 6ο του 2004. Τότε μία εφημερίδα έγραφε ποιος κερδίζει από τις αμφίδρομες μετακινήσεις, εσένα και του Δ.Βιδάλη, οΨωμιάδης ή Μηλιάκος ;
    Έμαθα ότι τότε η COMMERCIAL VALUE ήταν μία μικρή εταιρία και το προσωπικό έκανε γιορτή όταν έφυγες. Σήμερα η COMMERCIAL VALUE ,έχει άλλη εικόνα.
    Στην αρχή κάποιοι έλεγαν, νέος 43αρης είναι ,οράματα έχει, θα καταξιωθεί.
    Διαβάζοντας την συνέντευξη σου τότε έλεγες ‘η οικογένεια μου είναι όαση μέσα στην έρημο της εργασίας ‘
    Φαίνεται ότι τα κατάφερες, και έγινε η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΡΗΜΟΣ.
    Δεν άφησες τίποτε όρθιο;;
    Το βιογραφικό σου που δημοσίευσες στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 23/06/2004’
    Ότι ‘’ο ανήσυχος χαρακτήρας του Γιάννη τον έκανε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του”
    Πράγματι φαινόσουνα βρε παιδί μου, αλλά γιατί ξεχώριζες, τώρα, αργά βέβαια, το καταλάβαμε.
    Συνεχίζοντας δε να διαβάζω ,τι έγινε την περίοδο 1978 που τελείωσες το Λύκειο μέχρι το 1987 που πήγες στο ULM;;;;
    Δεν πιστεύω να ήσουνα πουθενά αλλού .........και να μας το κρύβεις ;;;;
    Τέλειωσες και το ULM,έκανες και την τρίχα τριχιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που έχουν σπουδάσει στην Γερμανία η σχολή αυτή είναι σε υψηλό επίπεδο
    Πως αλλιώς εξηγείται ,ότι είσαι παντογνώστης ,ξέρεις από Δ.Λ.Π (τα δίδασκες όταν δεν είχαν ανακοινωθεί στην Ευρώπη ακόμα), όπως ακόμη γνωρίζεις το κείμενο της ΒΑΣΙΛΕΊΑΣ SOLVENCY III που θα εκδοθεί το 2010.
    Είσαι & εξπέρ στο MARKETING, ΠΩΛΗΣΕΙΣ ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΑ.
    Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει.
    Μετά λέει το βιογραφικό σου, έκανες executive MBA στο NOTINGHAM trend University.
    Τα πεπραγμένα σου, δυστυχώς δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που λες ότι σπούδασες.
    Αν διάβαζες τα ένθετα των ΝΕΩΝ σε ΜΒΑ και τα καταλάβαινες , είναι σαν τον καθρέφτη και θα κοιταζόσουν και θα έβλεπες το απόλυτο κενό.
    Κρίμα που δεν πέρασες από την επιτροπή αξιολόγησης της Βουλής. Θα τους είχες εντυπωσιάσει με τα προσόντα σου.
    Μου αρέσει Γιάννη και η αξιοκρατία που εφαρμόζεις.
    Μου θυμίζεις τον Βασιλιά που έκανε τον κηπουρό του πρωθυπουργό..
    Πως επιλέγεις Διευθυντές-Υποδιευθυντές . με ποια κριτήρια και ποια διαδικασία. Στα κλουβιά είναι σαν τα παπαγαλάκια των απόψεων σου. Πρωτοβουλία και έργο δεν υπάρχει.
    Ξέρεις , αν εξαφανίσεις το προσωπικό της Εταιρίας , θα έχεις μηδενικά κόστη και τεράστια κέρδη. Άλλωστε έχεις εμπειρία από ΕΡΗΜΟΥΣ.
    Αντί να κοιτάξεις υποδομές ,τεχνολογίες, αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού και να έχεις επαφή με τους εργαζόμενους , έχεις θέσει σε αγρανάπαυση ένα κάρο κόσμο.
    Από οράματα ,παρακίνηση και επικοινωνία σκίζεις.
    Τι κάνουμε, Υπομονή.
    Πιστεύω πριν γίνουν έρημος όλα ,να έχεις πάει σπίτι σου και αυτοί που σε διόρισαν.

    Αθήνα 12-4-2006
    Για την αντιγραφή
    Ο Αθυρόστομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.



    Η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 17-05-2004: Εξέλεξε νέο Δ.Σ. και καθόρισε τα ανεξάρτητα μέλη αυτού.

    Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα την ίδια ημερομηνία (αριθμός πρακτικού 419/17-05-2004) όπως παρακάτω:





    Όνομα Θέση στο Δ.Σ.

    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΜΗΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. – ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΒΑΡΑΓΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
    ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
    ΧΡΗΣΤΟΣ Γ. ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΚΟΣ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ Δ. ΜΟΥΛΑΣ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
    ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΛΟΣ
    ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ν. ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο κ.Νικολόπουλος από την Αχαία έχει 36 ακίνητα. Αλήθεια, πως τα βρήκε να μας πει, αφού όπως λέει από φτωχογειτονιές ξεκίνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. / Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


    Kυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2004
    OIKONOMIA & AΓOPEΣ

    OIKONOMIA EΠIXEIPHΣEIΣ ΔIEΘNHΣ OIKONOMIA


    «Aν ο Αριστοτέλης ήταν διευθύνων σύμβουλος»
    Mεσα απο το βιβλίο του ο καθηγητής κ. Χαρίδημος Τσούκας θέτει τη φρόνηση και την αρετή ως ιδιότητες απαραίτητες για ηγέτες επιχειρήσεων και οργανισμών
    Της Χριστινας Δαμουλιανου

    Το ξεκαθαρίζει από την αρχή ο συγγραφέας ότι ακούγεται κάπως παράξενα το φανταστικό ενδεχόμενο που διατυπώνεται στο βιβλίο του να ήταν ο Αριστοτέλης διευθύνων σύμβουλος. Αφού στην εποχή του Αριστοτέλη όχι μόνο δεν υπήρχαν διευθύνοντες σύμβουλοι και επιχειρήσεις με τη μορφή που τις γνωρίζουμε τους τελευταίους τρεις αιώνες, αλλά και επειδή ο Αριστοτέλης θα αποστρεφόταν βαθιά την ιδέα ότι μπορεί να διοικεί μια καπιταλιστική επιχείρηση. Τεκμηριώνει ωστόσο τη «μη-παραξενιά» αυτού του «πειράματος σκέψης» που κάνει, μέσα από τις απόψεις και τη σκέψη που άφησε παγκόσμια κληρονομιά ο Σταγιρίτης φιλόσοφος.

    O συγγραφέας είναι ο κ. Χαρίδημος Κ. Τσούκας, καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης στην ερευνητική θέση «Γεώργιος Δ. Μαύρος» στο ALBA, καθηγητής στο University of Warwick στη Βρετανία και κάνει το «φανταστικό αυτό ενδεχόμενο» τίτλο του βιβλίου του που κυκλοφόρησε (Νοέμβριος 2004) από τις Εκδόσεις Καστανιώτη: «Αν ο Αριστοτέλης ήταν διευθύνων σύμβουλος. Δοκίμια για την Ηγεσία και τη Διοίκηση». Για να υποστηρίξει ότι «η μεγάλη συνεισφορά του Αριστοτέλη έγκειται στην ανάδειξη της φρόνησης και της αρετής ως ιδιότητες άκρως απαραίτητες για τους πρακτικούς ανθρώπους – και ιδιαίτερα τους ηγέτες των επιχειρήσεων και των οργανισμών». Μέσα από δώδεκα δοκίμια και άρθρα του διακεκριμένου διανοητή συγγραφέα διερευνώνται οι προϋποθέσεις της σύνθετης σκέψης. Το πώς δηλαδή οι ηγέτες και τα στελέχη επιχειρήσεων θα αναπτύξουν τη σύνθετη σκέψη προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα του περιβάλλοντος.

    Aνθρωποκεντρική πυξίδα

    Είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς επιμέρους θέματα είτε να παρουσιάσει συνοπτικά ένα ακέραιο συγγραφικό έργο. Γιατί, αυτό θα έμοιαζε ίσως σαν να επιχειρείται φωτογραφική σμίκρυνση σε ένα ζωγραφικό πίνακα με πολυσύνθετο θέμα. Επιπλέον, σε μια πιθανή προσπάθεια σύνοψης, ελλοχεύει και ο κίνδυνος της απλοποίησης. Που σε αρκετές περιπτώσεις δεν απέχει και από την… ύβρη προς το δημιουργό. Ωστόσο, η ανθρωποκεντρική πυξίδα του συγγραφέα μας διευκολύνει και μας παρασύρει να επαναλάβουμε μία από τις δύο κεντρικές ιδέες που διαπερνούν τα δοκίμια του βιβλίου του. Oτι δηλαδή, «πίσω από κάθε σπουδαίο ηγέτη υπάρχει μια εξίσου σπουδαία κοινότητα – το ατομικό και το συλλογικό αλληλοπροσδιορίζονται». Αναφερόμενος ιδιαιτέρως στον ηγέτη και στην ηγεσία στην επιχείρηση της γνώσης, ο κ. Τσούκας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «πάνω απ’ όλα ο ηγέτης, ο καλός ηγέτης υπηρετεί. Η ηγεσία γι’ αυτόν ή γι’ αυτήν δεν είναι ευκαιρία για προνόμια –για share options, τίτλους ή προβολή– αλλά ευθύνη.

    Επισημαίνεται η σημαντική αλλαγή που υφίσταται η δομή των επιχειρήσεων στην οικονομία της γνώσης, η οποία τροποποιεί το περιεχόμενο της εργασίας και μεταβάλλει την εμπειρία της σχέσης των ατόμων με την επιχείρηση. Οι ανακατατάξεις αυτές οδηγούν αναπόφευκτα και στον επαναπροσδιορισμό της ηγεσίας. Η σημερινή επιχείρηση μπορεί να είναι διάσπαρτη σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία της υφηλίου, με ένα σημαντικό ποσοστό εργαζομένων με τηλεργασία, μερική είτε εποχική απασχόληση, ενώ η επεξεργασία και η ερμηνεία πληροφοριών να αποτελεί σημαντικό μέρος της εργασίας. Oταν η αλλαγή και η αβεβαιότητα είναι συνεχής, ο ηγέτης δεν είναι μόνο αυτός που παροτρύνει τους συνεργάτες του να μαθαίνουν και να αλλάζουν, αλλά, συγχρόνως, τους παρέχει ένα ψυχολογικό δίχτυ ασφαλείας. «Σε περιόδους αλλαγών ο καλός ηγέτης συμπεριφέρεται εν μέρει όπως ένας καλός ψυχοθεραπευτής: δεν εκπλήσσεται από το ότι οι συνεργάτες του προβάλλουν σε αυτόν τις αγωνίες τους, τις ανασφάλειές τους ή ακόμη και την οργή τους, αναζητώντας εμμέσως ενθάρρυνση και καθοδήγηση. Ο καλός ηγέτης έχει το ψυχικό σθένος να «απορροφά» αυτά τα συναισθήματα και να δημιουργεί ένα αίσθημα συναισθηματικής ασφάλειας και σταθερότητας με τον ίδιο τρόπο που άλλα «πρόσωπα εξουσίας» –όπως οι γονείς– πρέπει να παρέχουν ένα αίσθημα ασφάλειας στα παιδιά τους προκειμένου αυτά να αντιμετωπίσουν κρίσιμες μεταβατικές περιόδους στη ζωή τους».

    Ο συγγραφέας αναφέρει ότι ο ηγέτης στην εποχή της βεβαιότητας –«όπως ήταν σε μεγάλο βαθμό η βιομηχανική εποχή»– ήταν η προσωποποίηση της σταθερότητας. Και οι συνεργάτες του προσέβλεπαν σε αυτόν για ασφαλή καθοδήγηση. Oμως, στη σημερινή εποχή της αβεβαιότητας, ο ηγέτης δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα. «Εταιρείες κολοσσοί κλονίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη, νέες τεχνολογίες αναπτύσσονται, καινούργιοι ανταγωνιστές εμφανίζονται, οι πελάτες αλλάζουν εύκολα προτιμήσεις. O,τι κυριαρχεί δεν θα κυριαρχεί για πάντα και δεν ξέρουμε ποτέ η καθοδική πορεία θα αρχίσει, αν δεν έχει ήδη αρχίσει. Στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία της γνώσης κάθε επιχείρηση είναι περισσότερο ευάλωτη σε κινδύνους από ποτέ άλλοτε».

    Ενώ λοιπόν στο παρελθόν η διαχείριση του κινδύνου ήταν κυρίως υπόθεση της ηγεσίας, σήμερα στην εποχή της αβεβαιότητας, της γνώσης και της πολυπλοκότητας είναι υπόθεση όλων. Και ο ρόλος του ηγέτη σήμερα είναι αφ’ ενός μεν να το καταστήσει αυτό σαφές –«είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα»– αφ’ ετέρου δε να συνδράμει τα άτομα να διαχειρισθούν τους κινδύνους συλλογικά. «Η απάντηση στην αβεβαιότητα είναι μεγαλύτερη συλλογικότητα: ούτε περαιτέρω συγκέντρωση εξουσίας στην κορυφή ούτε αναζήτηση χαρισματικών ανθρώπων, αλλά η βάσει αρχών αυθόρμητη συνεργασία», αναφέρει ο συγγραφέας.

    H εξάρτηση από τους συνεργάτες

    Ενώ στη γραφειοκρατική επιχείρηση τα άτομα είναι περιχαρακωμένα στο ρόλο τους, στην επιχείρηση της γνώσης όπου κυριαρχεί η μάθηση, η πρωτοβουλία και η πολλαπλότητα ρόλων παρά η αυστηρή περιχαράκωση, τα άτομα είναι ανοιχτά στην εμπειρία και κατά συνέπεια είναι περισσότερο ευάλωτα. Το ίδιο ισχύει και για τους ηγέτες. Οι προκλήσεις της επιχειρηματικής ζωής είναι τόσο σύνθετες που ο σημερινός ηγέτης πρέπει να αποδεχθεί την εξάρτησή του από τους συνεργάτες του και να αναγνωρίζει τα όριά του. «Βέβαια όλοι οι καλοί ηγέτες διαθέτουν μια ισχυρή δόση υγιούς ναρκισσισμού προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναπόφευκτες απογοητεύσεις της πεζής πραγματικότητας», αναφέρεται στις σελίδες του σχετικού άρθρου του συγγραφέα. Μια άποψη που μας έβαλε στον… πειρασμό να ρωτήσουμε τον κ. Τσούκα αν ο ναρκισσισμός είναι όντως μια τάση που διακρίνει και τους ηγέτες επιχειρήσεων στη δική μας χώρα, όπως πολλοί διατείνονται. «Σε χώρες με ατομοκεντρική κουλτούρα και όχι ιδιαίτερα ανεπτυγμένους θεσμούς όπως η Ελλάδα, οι ηγέτες έχουν μια τάση να κυριαρχούν επιδεικνύοντας ναρκισσιστική συμπεριφορά», απάντησε στην «Κ» ο κ. Τσούκας και συμπλήρωσε ότι «χρειάζεται μεγάλη ψυχική ωριμότητα να αναγνωρίσουν οι ηγέτες πρώτον, ότι δεν τα ξέρουν όλα και, δεύτερον, ότι εξαρτώνται ουσιωδώς από τους υφισταμένους τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σήμερα στην επιχείρηση της γνώσης, η οποία διακρίνεται από ασάφεια εξουσίας – βρίθει, για παράδειγμα, από πολυεπίπεδες ομάδες εργασίας σε μερικές από τις οποίες ένας υφιστάμενος ενδέχεται να ηγείται προσωρινά του προϊσταμένου του». Και ο κ. Τσούκας συμπλήρωσε το συλλογισμό του, λέγοντας ότι «σε ένα περιβάλλον εντάσεως γνώσης, ένας ηγέτης μπορεί να αισθάνεται ιδιαίτερα ευάλωτος».


    • «Aν ο Αριστοτέλης ήταν διευθύνων σύμβουλος»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η παντελής έλλειψη αγωγής και ψυχραιμίας που αποκαλύπτεται σε όλα τα φλέγοντα posts, που καταμαρτυρούν την διπλοπροσωπία του Καραμανλή, από τους διαπρύσιους οπαδούς του, τον καταδικάζει σε απόλυτη ανυποληψία.
    Με αυτή τη τακτική των άτακτων και ανάρμοστων «σεντονιών» με τα οποία επιχειρείτε να καλύψετε τη γνώμη και την ελεύθερη άποψη, καταδεικνύετε την αγωνία και την απελπισία σας, καθώς και το πολιτικό σας αδιέξοδο.

    Η ΚΡΊΣΗ ΠΛΕΟΝ ΣΟΒΕΊ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΊΖΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    Κοροϊδέψατε τους πολίτες και υφαρπάξατε τη ψήφο τους πλασάροντας ήθος και σοβαρότητα και τώρα εδώ, και σε αυτό το blog, γινόμαστε μάρτυρες της απόλυτης ανηθικότητας που διακρίνει την πατριδοκάπηλη, χυδαία και απολύτως φασίζουσα συνείδησή σας.
    Είστε χειρότεροι από τους ελεεινούς τηλεοπτικούς σας μέντορες, μιας και αυτοί ακριβοπληρώνονται για τη προβολή της φτηνής και αντιαισθητικής κυνικότητας τους, ενώ εσείς έχετε μικρή αξία ακόμη και σε αυτούς που σας καθοδηγούν.
    Φέρατε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω και ξεπεράσατε σε καθεστωτισμό ακόμη και τους πρασινοφρουρούς.
    Είστε μια παρέα κοινών απατεώνων, Κώστα Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΗΣΥΕ-ΑΤΕ-ΝΤΟΝΤΟΥΚΑ







    ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΄΄ΤΡΙΓΩΝΟ΄΄… (20-4-2007).





    Η μπηχτή του SPOT-akia της 12-4-2007 για κάποια που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον κ. Μηλιάκο και τον Υπουργό Οικονομίας, με τσίγκλισε κι είπα να ερευνήσω λίγο το θέμα, κυρίως από …περιέργεια. (Από τις κακές συνήθειές μου…).



    Ψάχνοντας λοιπόν, έπεσα πάνω στα εξής :



    8 Στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 19-12-2004 ένα μεγάλο και αναλυτικό άρθρο αναφέρεται στους «κομματάρχες» των υπουργών της Νέας Διακυβέρνησης, στους ανθρώπους που «…που αποτελούν τους στενότερους συνεργάτες των μελών του υπουργικού συμβουλίου…» και «…κινούν τα νήματα των υπουργείων και πόσο επηρεάζουν τους προϊσταμένους τους…».

    Στη δεύτερη, μόλις, παράγραφό του το άρθρο ασχολείται με το Υπουργείο Οικονομίας και το επιτελείο του κ. Αλογοσκούφη. Εκεί, μεταξύ των άλλων, γράφει και για «…την επί χρόνια στενή συνεργάτιδα του Υπουργού κ. Μ.Μ….».



    Η κ. Μ.Μ. είναι υπάλληλος της Αγροτικής Ασφαλιστικής και για πολλά χρόνια αποσπασμένη στο πολιτικό γραφείο του κ. Αλογοσκούφη.



    8 Όταν ο κ. Μηλιάκος έγινε Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΕΓΑ. Η κ. Μ.Μ. έγινε, πάραυτα, Υποδιευθύντρια και τοποθετήθηκε επί κεφαλής της Υποδιεύθυνσης Γραμματείας Διοίκησης και Επικοινωνίας.



    Μεταξύ των 22 στελεχών, (Διευθυντών και Υποδιευθυντών) της εταιρείας, αποφοίτων διαφόρων Πανεπιστημιακών σχολών και κατόχων Masters of Science, η κ. Μ.Μ. ξεχωρίζει από το …απολυτήριο Λυκείου που διαθέτει. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – Ετήσιο Δελτίο Χρήσης 2004 – Πληροφορίες για την Εταιρεία / τα στελέχη, σελίς 72).



    8 Στη Γενική Συνέλευση της θυγατρικής της ΑΤΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ “ΣΥΝΕΔΙΑ Α.Ε.”, που έγινε στις 23-7-2004, η κ. Μ.Μ. εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.



    8 Στο Οργανόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων συναντάμε την κ. Μ.Μ. ως μέλος κι αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου που όρισε η Νέα Διακυβέρνηση…



    Αυτά, τα λίγα, κατόρθωσα εγώ να μαζέψω μετά από μια μικρή έρευνα, που έκανα.

    Τώρα, κατά πόσον, βρήκα τον συνδετικό κρίκο Μηλιάκου – Αλογοσκούφη, είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα…

    Εγώ απλώς ανακάλυψα, από περιέργεια, ένα πολύ ενδιαφέρον ΄΄τρίγωνο΄΄…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΔΗΣΥΕ-ΑΤΕ=ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ










    ΕΞΑΓΩΓΗ …ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ… (25-5-2007).



    Ποιος είπε πως την …αξιοκρατική, αξιοποίηση των εργαζομένων και δη των στελεχών, ο κ. Μηλιάκος την εφαρμόζει μόνο στην ΑΤΕ ; Λάθος : την εξάγει και στις θυγατρικές ! Ναι, ναι, αυτές που …εξυγιάνθηκαν απ΄ αυτόν κι από «…βαρίδια έγιναν …στολίδια…».

    Χαρακτηρίστηκε, πετυχημένα, σύνδρομο των Μ.Μ. κι αφορά την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Για την πρώτη περίπτωση Μ.Μ. σας έγραψα στις 20-4-2007 με τον τίτλο ΄Ένα ενδιαφέρον τρίγωνο΄΄… Πάμε τώρα στη δεύτερη :



    Η κ. Μ.Μ. (Νο 2), μόλις ήρθε ο Μηλιάκος, (17-8-2004), πήρε, με απόφαση Δ.Σ., ανάθεση, (όντας Τμηματάρχης Β΄) και τοποθετήθηκε προϊσταμένη σε Υποδιεύθυνση, η οποία δημιουργήθηκε εδικά γι αυτήν. (Αυτό το λέω επειδή, όταν έφυγε η εν λόγω συναδέλφισσα από τη θέση, αυτή έμεινε …κενή !...).

    Στις αρχές του τρέχοντος Μαϊου η κ. Μ.Μ. τοποθετήθηκε, επίσης με ανάθεση, στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, ως Υποδιευθύντρια Ελεγκτής…

    Που είναι το παράξενο ; Όχι μόνο, βέβαια, στα επί πλέον 700 €, περίπου, αλλά στο γεγονός πως η νέα θέση, σύμφωνα με τον Κανονισμό, αλλά και την δεοντολογία, απαιτεί κάποια πραγματάκια, που στην περίπτωσή μας δεν υπάρχουν : πρώτα και κύρια εμπειρία, (προηγούμενη απασχόληση στο αντικείμενο), εξειδίκευση, ( το απολυτήριο Λυκείου δεν είναι, φυσικά, ειδικός τίτλος) και κυρίως προτεραιότητα, υποφερτή έστω, έναντι άλλων συναδέλφων…

    Με το …άλμα της η κ. Μ.Μ. υποσκέλισε, ουκ ολίγους, ελεγκτές με πολυετή εμπειρία, με πτυχία και βαθμό Τμηματάρχη Α΄ !... Κάποιοι απ΄ αυτούς, την ώρα που η κ. Μ.Μ. έγινε Υποδιευθύντρια, παραμένουν Ελεγκτές Β΄, δηλαδή δύο επίπεδα κάτω της !!!

    Στο πως και γιατί, μία είναι η απάντηση και η εξήγηση : όλα τα υπόλοιπα, (προϋπηρεσία, βαθμός, τίτλοι σπουδών κλπ), δεν έχουν καμιά σημασία μπροστά στο πρωτεύουν : τη σχέση της κ. Μ.Μ. με κορυφαία Υπουργό… Είναι, βλέπετε, συνυφάδα…



    Στη νέα διακυβέρνηση βρίσκουν, επί τέλους, τη σημασία τους, κάποιες παραμελημένες συγγενικές σχέσεις, όπως είναι οι κουμπαριές, (πρώτιστα), αλλά και οι …συνυφαδιές !...

    Ο Μηλιάκος κι εδώ …πρωτοπόρος !…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. . Kai eis anotera, ante kai CEO . Pare kai to xarti..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. =ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ .
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο: 35 Α/2006
    [ Σύλλογος | 2006-12-15 ]


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο: 35 Α/2006

    Συνάδελφοι,

    Με μεγάλη χαρά σας γνωρίζουμε ότι κλείσαμε τον ετήσιο χορό μας για να γιορτάσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Ασφαλιστικής, στο Κέντρο σφεντόνα με τους Χρήστο Νικολόπουλο, Κώστα Μακεδόνα, Μελίνα Κανά, Δημήτρη Μπάση, και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Ιεροκλή Μιχαηλίδη.
    Ο χορός μας θα γίνει την Παρασκευή 19/1/2007. με ώρα προσέλευσης 22.30.
    Η διεύθυνση του κέντρου είναι Λ. Αλεξάνδρας 22 & τηλέφωνο 210 8253991-2.
    Η συμμετοχή για τους εργαζόμενους στην Εταιρία είναι δωρεάν και το κόστος για συνοδούς και κάθε τρίτο είναι 40 €. Στην τιμή περιλαμβάνετε πλήρες μενού και ένα μπουκάλι κρασί ανά τρία ( 3 ) άτομα.
    Οι τιμές για επιπλέον ποτά είναι, κρασί από 40 €, μπύρα 10 € αναψυκτικό 5€.
    Θα υπάρξει προτεραιότητα στο κλείσιμο των τραπεζιών με βάση το πλάνο.
    Όσοι ενδιαφέρεστε πρέπει το αργότερο ως την Πέμπτη 11/1/2007 να κλείσετε τραπέζι, καταβάλλοντας το ανάλογο τίμημα για τους συνοδούς και τους τρίτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ηξερε η Αγροτική για την Εaly
    «EΘΝΟΣ» 1/6
    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    - Κουμπαράς με μίζες «E» 1/6

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
    galanos@parliament.gr

    Κίνηση - ματ έκανε το ΠΑΣΟΚ χθες στη Βουλή υποχρεώνοντας τον διοικητή της ΑΤΕ Δ. Μηλιάκο να καταθέσει έγγραφο - «βόμβα» το οποίο αποδεικνύει ότι η ελληνική τράπεζα αναγνωρίζει επισήμως πως η Ealy είχε μεσολαβήσει για τον επενδυτικό «γάμο» με τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό όμιλο Carlyle, προκειμένου η υπεράκτια εταιρεία (off shore) να πάρει μίζα 1%.

    Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει η ΑΤΕ στις 8/10/2006 ότι «ουδέποτε χρησιμοποίησε ενδιάμεσες εταιρείες ή μεσάζοντες ή συμβούλους επενδύσεων για την αγορά επενδυτικών προϊόντων και τη συμμετοχή της σε funds». Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση της συμμετοχής της ΑΤΕ σε επενδυτικά κεφάλαια της Carlyle, ύψους 50 εκατ. ευρώ, για την οποία η Ealy πήρε ως προμήθεια 450.000 ευρώ.

    Η ΑΤΕ επανήλθε χθες με νέο δελτίο Τύπου στο οποίο επισημαίνει ότι «ουδεμία επενδυτική συμβουλή ούτε συστάσεις έχουν γίνει στην Τράπεζα από την Ealy σχετικά με αυτή την επενδυτική αγορά». Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ανάλογη περίπτωση με την καταβολή προμήθειας σε ελληνικό επενδυτικό γραφείο για την τοποθέτηση της ΑΤΕ το 2005 σε 4 επενδυτικά προγράμματα αξίας 90 εκατ. ευρώ της Lehman Brothers.

    Αιχμές
    Κάτω από το ασφυκτικό μαρκάρισμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη, Β. Παπανδρέου, Δ. Κουσελά, Α. Μακρυπίδη, Ν. Χριστοδουλάκη και Κ. Γείτονα, ο κ. Μηλιάκος ο οποίος κατέθεσε χθες και εκείνος (εκτός από τον κ. Τσουπίδη) στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τα ομόλογα, έσπευσε αμέσως να δείξει ως... υπεύθυνο τον υποδιοικητή της ΑΤΕ Π. Βαράγκη - που καθόταν δίπλα του - λέγοντας ότι «είναι ένα αξιόλογο και επιτυχημένο στέλεχος που εκ της θέσεώς του κάνει τις επαφές με τους ξένους». «Εγώ είμαι από χωριό. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν από τους ξένους. Δεν είμαι τραπεζίτης. Δεν ήμουν κουμπάρος κανενός όταν κατέβηκα με τη ΝΔ ως υποψήφιος ευρωβουλευτής και έγινα υποδιοικητής της ΑΤΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο περιθώριο της συνεδρίασης έλεγαν πως η αναφορά του κ. Μηλιάκου έχει ιδιαίτερη σημασία και την απέδιδαν στη σχέση που έχει ο κ. Βαράγκης με τον Γ. Αλογοσκούφη, καθώς είναι - όπως έλεγαν - κουμπάροι.

    Η κατάθεση του επίμαχου εγγράφου έγινε μετά την πίεση που άσκησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον κ. Μηλιάκο, καθώς του ζητούσαν επιτακτικά να αποκαλύψει την επίσημη απάντηση της ΑΤΕ προ την Carlyle. «Καταθέστε την επιστολή εδώ και τώρα», είπε ο Γ. Φλωρίδης, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκαλύψει ένα ακόμη έγγραφο με ημερομηνία 4/4/2006 που φέρει τις υπογραφές του υποδιοικητή Β. Δρούγκα και του προϊσταμένου Ε. Ιωάννου με το οποίο ζητείται από τη διοίκηση της ΑΤΕ να επιβεβαιώσει ότι η Ealy μεσολάβησε για τη γνωριμία με την Carlyle. Ο κ. Μηλιάκος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «προπαγάνδα», έκανε λόγο για «εσωτερικό έγγραφο» και λίγο αργότερα κατέθεσε την επίσημη επιστολή (που ήταν γραμμένη στα αγγλικά), με ημερομηνία 10/4/2006 και φέρει την υπογραφή του κ. Ιωάννου.

    Επίθεση ΠΑΣΟΚ
    Οταν οι βουλευτές ανέγνωσαν το περιεχόμενο της επιστολής, επιτέθηκαν στον κ. Μηλιάκο, λέγοντας: «Ανατρέπονται όλα τα δεδομένα. Μας λέγατε ψέματα μέχρι τώρα. Με την επιστολή επιβεβαιώνεται το σκάνδαλο ότι η Ealy σας σύστησε στην Carlyle». Κάλεσαν μάλιστα τον διοικητή να αποκαλύψει πόση ήταν η μίζα και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή.

    Ο κ. Μηλιάκος απέδωσε τον θόρυβο που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, στ ότι οι βουλευτές του δεν ξέρουν καλά αγγλικά, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία τους, οι οποίοι ζήτησαν να γίνει νέα συνεδρίαση με την παρουσία μεταφραστή. Λίγο αργότερα, συνεργάτιδα του διοικητή της ΑΤΕ διένειμε στους δημοσιογράφους το μεταφρασμένο κείμενο, με την υποσημείωση ότι ήταν γνωστό από τις 8 Οκτωβρίου 2006.

    Τέλος, σχετικά με τις επενδύσεις της ΑΤΕ στα δομημένα ομόλογα, ο κ. Μηλιάκος είπε πως η τράπεζα αγόρασε από την Goldman Sachs, η οποία συνεργάζεται με διάφορα funds, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνο του Γ. Παπαμαρκάκη. «Και στην Αγροτική ο Παπαμαρκάκης...», αναφώνησε ο κ. Φλωρίδης. ΠΑΣΟΚΝα παραιτηθούν Τσουπίδης-ΜηλιάκοςΤις άμεσες παραιτήσεις των κ. Π. Τσουπίδη και Δ. Μηλιάκου ζητεί το ΠΑΣΟΚ και καλεί τον υπουργό Οικονομίας να αναλάβει τις ευθύνες του.

    «Είναι αυτονόητο ότι και οι δύο πρέπει να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και η κυβέρνηση να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες», δήλωσε η υπεύθυνος Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα ομόλογα. Σε ερώτηση δε αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και υπουργών, η κυρία Παπανδρέου απάντησε πως βεβαίως υπάρχουν ευθύνες και στους υπουργούς. «Και οι πολιτικές αυτές ευθύνες θα πρέπει να αναληφθούν από τους αρμόδιους υπουργούς», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως αν ο κ. Αλογοσκούφης δεν ζητήσει τις παραιτήσεις των κ. Μηλιάκου και Τσουπίδη η ευθύνη μετατίθεται στον ίδιο.

    Η κυρία Παπανδρέου τόνισε πως μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις στη Βουλή για τον κ. Τσουπίδη και τον κ. Μηλιάκο, τίθεται ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό θέμα για την κυβέρνηση και έκανε ειδικές αναφορές στις ανακολουθίες και τις ψευδείς καταθέσεις των διοικητών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Με ποιά κυβέρνηση έγινε το ατύχημα του Σάμινα? Του Σημίτη

    Ποιός ήταν Υπ. Εμπ. Ναυτ.? Ο Παπουτσής

    Τίνος άνθρωπος ο Σφηνιάς? Του ΠΑΣΟΚ

    Τίνος άνθρωπος ο big boss Κληρονόμος? Του ΠΑΣΟΚ

    Τι ήταν το κόλπο με τις Μινωϊκές: Το ΧΑΑ και το ξεψείρισμα του κόσμου-το ουσιαστικό μονοπώλιο των Μινωϊκών

    Τι απέτρεψε το σχέδιο των λαμόγιων του ΠΑΣΟΚ? Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ 82 ΕΠΙΒΑΤΩΝ

    Θα πληρώσουν οι παραπάνω? ΜΗΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ-Εκτός του Σφηνιά, οι άλλοι γελάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΣΕ ΟΛΑ - ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΙΝΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ Χ.Α.Α.

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΝOAN LINES?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στείλτε στο μαντρί τα κομματόσκυλα!

    Τι κακό έκαναν τα γαλάζια παιδιά του κ. Παυλόπουλου; ”Περπάτησαν” πάνω στον δρόμο που άνοιξαν οι σύμβουλοι των υπουργών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε, βέβαια, άλλα πράγματα.

    Αλλά, άνθρωποι είναι και οι σύμβουλοι των υπουργών. Αν θέλανε να αναζητήσουν το θείο, θα είχαν πάει σε μοναστήρι...

    Πίσω από αυτόν τον ”βομβαρδισμό” των αποκαλύψεων κρύβονται πιθανότατα οικονομικά και πολιτικά παιγνίδια. Όπως, δηλαδή, συμβαίνει πάντοτε. Δεν είναι, όμως, αυτό το πρόβλημά μας.

    Αλλά το γεγονός ότι το μόνο στο οποίο διαφέρουν, τελικά, τα κομματόσκυλα είναι το χρώμα του λουριού τους. Άλλα έχουν γαλάζιο και άλλα πράσινο.

    Αν θέλουμε, λοιπόν, να απαλλαχτούμε από τη διαφθορά, θα πρέπει να έχουμε απαλλαγεί νωρίτερα από τους κάθε λογής κρατικοδίαιτους δικτατορίσκους.

    Κι αν νομίζουν αυτοί οι κύριοι (και οι κυρίες ενίοτε) ότι ”αδικούνται”, ας δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στον ιδιωτικό τομέα.

    Εκεί όπου πιθανότατα δεν θα είχαν προσληφθεί ούτε καν για να κολλάνε γραμματόσημα. Κι όμως! Οι άνθρωποι αυτοί ασκούν εξουσία. Είναι εκείνοι που με τον άλφα ή βήτα τρόπο αποφασίζουν για τις τύχες μας.

    Ο κύριος Καραμανλής εμφανίζεται στα ρεπορτάζ να είναι εξαγριωμένος με όλα αυτά που συμβαίνουν. Και δικαίως. Όχι μόνο διότι είναι συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στο νέο πολιτικό ήθος που προσπάθησε να επιβάλει στην παράταξή του και στη χώρα, αλλά και διότι τα τρωκτικά αυτού του είδους ακυρώνουν στην πράξη οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια για να αναδειχτεί μία άλλη Ελλάδα. Για να θάφτει οριστικά η Ελλάδα της ρεμούλας και του κομματισμού.

    Τι πρέπει να γίνει; Το πιο απλό! Να αναζητήσουν τα υπουργεία το στελεχιακό τους δυναμικό από το υπάρχον προσωπικό και να στείλουν στο σπίτι τους τα κρατικοδίαιτα κομματικά τους στελέχη.

    Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι τα κομματόσκυλα γνωρίζουν καλύτερα τα θέματα των υπουργείων από ό,τι οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Τότε, ας στείλουμε στο σπίτι τους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και ας βάλουμε μία μεγάλη ταμπέλα έξω από κάθε υπουργείο: ”Το παρόν κατεδαφίζεται”...

    Θανάσης Μαυρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΣΤΟ 2.05 . ΑΦΟΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Euro2day/ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ/24.5.05/ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΘΑΝ. ΜΑΥΡΙΔΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ + ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ = ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ + ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ = ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. QUIZ: Αφού ο Ανδρέας ήταν "άσφαιρος", ποιος βόλευε την Μιμή;

    1) Ο Καρχιμάκης.
    2) Ο Καρχιδάκης.
    3) Αυτός που παντρεύτηκε την ανιψιά του Λαλιώτη.
    4) Αυτός που παντρεύτηκε την αδελφή της γυναίκας του Παπουτσή.
    5) Αυτός που είναι κουμπάρος του Πέτρου Λάμπρου.
    6) Αυτός που την είχε συνάδελφο και γκόμενα στην Ολυμπιακή.
    7) Όλοι οι άλλοι εκτός από το τελευταίο σάψαλο-πελάτη.
    8) Ολοι οι παραπάνω!

    Παρακαλούμε απαντήστε με προσοχή. Όποιος το βρει κερδίζει μια βραδιά με τον μεγάλο εραστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ATEbank
    κ. Δ. Μηλιάκου
    στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής 31.5.7


    Κύριε Πρόεδρε, κύριοι βουλευτές,

    Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αποδέχτηκα την πρόσκλησή σας, μιας και μου δίνεται για τρίτη φορά -η δεύτερη πριν από μία μόλις εβδομάδα- η ευκαιρία, να απαντήσω σε ζητήματα που αφορούν την τράπεζα την οποία έχω την τιμή να υπηρετώ, την ΑΤΕbank.
    Η ΑΤΕbank είναι πλέον ένας ισότιμος παράγοντας στον Τραπεζικό τομέα. Έχοντας λύσει τα μεγάλα κληρονομημένα από το παρελθόν προβλήματα, σχεδόν υπαρξιακής φύσης, γίνεται μια σύγχρονη ανταγωνιστική Τράπεζα για όλους τους Έλληνες. Η αξία της Τράπεζας από την ημέρα που αναλάβαμε έχει υπερδιπλασιαστεί, αφού από 1,4 δισ. € σήμερα είναι γύρω στα 3,6 δισ. €. Ταυτόχρονα, είναι πλέον η μοναδική τράπεζα στη χώρα μας που την πλειοψηφία των μετοχών έχει το κράτος, δηλαδή ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου. Γι’ αυτό οφείλει να είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση και να συμβάλει θετικά στην οικονομική προοπτική της χώρας.
    Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της ΑΤΕbank και κατά το Α΄ τρίμηνο του 2007 επιβεβαιώνουν την εξαιρετικά θετική πορεία της Τράπεζας. Κυρίως επιβεβαιώνουν τη διατηρησιμότητα της κερδοφορίας της, καθώς υπερβαίνουν σημαντικά τα αντίστοιχα προβλεπόμενα μεγέθη του Επιχειρηματικού μας Σχεδίου.
    Στην υψηλή αυτή κερδοφορία συνέβαλαν εκτός άλλων και οι επενδύσεις μας σε σύνθετα προϊόντα, για τις οποίες δεχόμαστε επί μακρόν συστηματική κριτική και επίθεση. Πρόκειται για σταθμισμένες επενδυτικές επιλογές που πάρθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά δεδομένα της αντίστοιχης περιόδου: χαμηλά επιτόκια (ΕΚΤ 2%) και υψηλός όγκος διαθεσίμων (λόγος δανείων προς καταθέσεις<75%). Αποφασίσαμε με διαφανείς, ξεκάθαρες και θεσμοθετημένες διαδικασίες την περαιτέρω διαφοροποίηση του επενδυτικού μας χαρτοφυλακίου επενδύοντας στις παρακάτω κατηγορίες προϊόντων, οι οποίες απέφεραν τα αποτελέσματα που αναφέρονται:
    Δομημένα ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου:
    Συνολικού ύψους 120 εκ. € με μέση ετήσια απόδοση 6,62% ως 30/4/07.
    Από κτήσεως έχουν αποφέρει έσοδα από τόκους 14,4 εκ. €
    Δομημένα επιτοκιακά ομόλογα Τραπεζών:
    Συνολικού ύψους 240 εκ. € με μέση ετήσια απόδοση 5,066% ως 30/04/07
    Από κτήσεως έχουν αποφέρει έσοδα από τόκους 26,9 εκ. €
    Δομημένα ομόλογα συνδεδεμένα με Hedge Funds:
    Συνολικού ύψους 435 εκ. €Η απόδοσή τους μέχρι 30/04/07 ήταν σε ετήσια βάση 3,66%. Από κτήσεως έχουν αποφέρει έσοδα από υπεραξίες 24,4 εκ. €. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι επιτοκιακά και στη λήξη τους αποδίδουν το επενδυμένο κεφάλαιο μαζί με τις υπεραξίες που θα δημιουργηθούν.
    Συμμετοχές σε Μετοχικά Κεφάλαια Equity Funds: Επένδυση ενταγμένη στο «μετοχικό» χαρτοφυλάκιο. Το απασχολούμενα κεφάλαια την 31/12/06 ανήλθαν σε 51,5 εκ. € και η απόδοσή τους μέχρι σήμερα ξεπερνά το 30% ετησίως.

    Κινηθήκαμε συντηρητικά, επενδύοντας κυρίως σε προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου, με πολύ ικανοποιητικές αποδόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που σας έδωσα. Τα στοιχεία αυτά δεν τα εφηύρα, αποτυπώνονται όλα στις ελεγμένες από ορκωτούς οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας που συντάσσονται σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Οι επιλογές αυτές έγιναν κατόπιν ομοφώνων αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων της Τράπεζας σύμφωνα με τις θεσπισμένες διαδικασίες.
    Παρά ταύτα, υπήρξαμε διαρκής στόχος ατεκμηρίωτων επιθέσεων και βρεθήκαμε πολλές φορές στη θέση να απολογούμαστε για τραπεζικές πρακτικές συνήθεις και καθόλα σύννομες, πράγμα που δεν συμβαίνει με καμμία άλλη τράπεζα. Καταλαβαίνετε ότι με τον τρόπο αυτό συντηρείται ένα κλίμα απαξίωσης, που μας οδηγεί σε εσωστρέφεια και -ενώ δεν ευνοεί τους μετόχους μας-, ευνοεί πάντως σίγουρα τους ανταγωνιστές μας. Δηλαδή, οι τελευταίοι είναι ενήμεροι για τις επενδυτικές μας κινήσεις, όχι όμως εμείς γι’ αυτούς, με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Θα αναφέρω μερικά μόνο δείγματα από τις επιθέσεις που δεχτήκαμε, με την βεβαιότητα ότι κατά την συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα έχω την ευκαιρία να θίξω ακόμη περισσότερα.

    Κατηγορηθήκαμε ότι σπαταλήσαμε το 70% της αύξησης των Ιδίων Κεφαλαίων μας σε αυτές τις επενδύσεις. Λυπάμαι που θα αναγκαστώ να θυμήσω την έννοια της μόχλευσης και να διευκρινίσω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα δεν είθισται να δανείζουν με βάση τα Ιδια Κεφάλαιά τους αλλά διαχειριζόμενα τα διαθέσιμά τους που είναι εντελώς άλλο πράγμα. Επισημαίνω ότι την συγκεκριμένη περίοδο τα διαθέσιμα της ΑΤΕ, ακόμα και προ αυξήσεως του Μετοχικού Κεφαλαίου, ξεπερνούσαν τα 3 δισ. €.
    Κατηγορηθήκαμε ότι επενδύσαμε σε επικίνδυνα προϊόντα. «Τεκμήριο» απετέλεσε η διαρροή μέρους της εμπιστευτικής αλληλογραφίας που έχουμε, όπως όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, με τον εποπτικό μας φορέα, την Τράπεζα Ελλάδος. Δεν θα μπω στη λογική των εγγράφων. Σας λέω ότι πέρα από αυτά που βγαίνουν επιλεκτικά στις εφημερίδες, και αποτελούν μισή αλήθεια,-που είναι χειρότερη από το ψεύδος-, υπάρχουν πολλά ακόμη που αποδεικνύουν το επίπεδο της εξαιρετικής συνεργασίας μας με την Τράπεζα Ελλάδος και τη συνεχή βελτίωση του τρόπου παρακολούθησης των επενδύσεών μας, και αποτελούν όλη την αλήθεια η οποία συστηματικά παραποιείται.
    Κατηγορηθήκαμε για συμμετοχή μας σε Επενδυτικά Κεφάλαια με καταπληκτικές αποδόσεις άνω του 30%, επειδή δεν ανακρίναμε τις σχέσεις του αντισυμβαλλομένου μας με τρίτον συνεργάτη του. Σας πληροφορώ και πάλι ότι η επίμαχη επιστολή μας εστάλη δύο μήνες αφότου είχε γίνει ήδη η επένδυση και απαντήσαμε με πλήρη διαφάνεια μέσω των υπηρεσιακών μας οργάνων. Είναι σαφές ότι όποιος προσπαθεί να κρύψει κάτι, ακολουθεί άλλην οδό.
    Εσωτερικά έγγραφα της Τράπεζας που δεν εκφράζουν τη Διοίκηση αλλά προσωπικές απόψεις υπαλλήλων και δε δεσμεύουν την τράπεζα προς τρίτους, χρησιμοποιήθηκαν επανειλλημένα , δημιουργώντας αμφιβολίες και εντυπώσεις.
    Προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μας εμπλέξουν με τον θόρυβο που γίνεται τελευταία με τα ταμεία και τα λεγόμενα «κρυφά» ομόλογα. Κατηγορηματικά σας δηλώνω ότι οι επενδύσεις μας σε δομημένα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ουδεμία σχέση με τα προαναφερόμενα έχει. Πρόκειται για εκδόσεις που πήραμε κατευθείαν από τον ανάδοχο, κατά την έκδοση, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, χωρίς να καταβληθεί κανενός είδους αμοιβή ή προμήθεια.
    Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, όσες φορές κι αν χρειαστεί, προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι αυτή είναι η πάγια τακτική της ΑΤΕ. Όμως αλοίμονο, αν φτάσουμε στο σημείο να δαιμονοποιήσουμε και την αγορά κρατικών ομολόγων από μια κρατική ιδιοκτησιακά τράπεζα. Τη ίδια στιγμή, άλλες τράπεζες διαθέτουν – και καλώς κατά την άποψή μας- τα προϊόντα αυτά στο ευρύ επενδυτικό κοινό.
    Σταματώ εδώ και λυπάμαι αν σας κούρασα με τα παραδείγματα αυτά. Είναι όμως πραγματικά ψυχοφθόρα η διαρκής επανάληψη των ίδιων αναίτιων επιχειρημάτων εναντίον μας, τη στιγμή ακριβώς που κατορθώσαμε τη ριζική βελτίωση της εικόνας της ΑΤΕbank στην τραπεζική αγορά και την εμπέδωσή της ως υπολογίσιμου ανταγωνιστή με άριστες μελλοντικές προοπτικές. Τη στιγμή ακριβώς που έχουμε και την αναγνώριση των πελατών αλλά κυρίως των ανταγωνιστών μας. Τη στιγμή ακριβώς που οι χρηματιστηριακοί αναλυτές, οι ίδιοι που μέχρι πρόσφατα αγνοούσαν παντελώς την Τράπεζα, την σχολιάζουν τώρα θετικά, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης των Τραπεζών την αναβαθμίζουν και η μετοχή της τελεί υπό διαπραγμάτευση και χωρίς καμία στήριξη στο δείκτη FTSE/Athex 20 .
    Κύριε πρόεδρε, κύριοι βουλευτές,
    Η ΑΤΕ είναι θεσμός. Έχει ιστορία, συνέχεια και προοπτική. Αυτά τα χαρακτηριστικά της αγωνίζομαι, μαζί με τους συνεργάτες μου και το άξιο προσωπικό να τα διαφυλάξω.
    Περιμένω και τη δική σας στήριξη εφόσον μέρισμα από την επιτυχία Αγροτικής Τράπεζας έχουν πολλοί: το δημόσιο, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της, το σύνολο των πελατών.
    Σας ευχαριστώ και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορώ να σας παράσχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΔΗΣΥΕ-ΑΤΕ-ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ.

    ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ MANAGEMENT…(27-4-2007).

    Οι ΄΄φωστήρες΄΄ του γαλάζιου συνονθυλεύματος, που κάθησε στο σβέρκο του ελληνικού λαού, μοιράζοντας και τάζοντας ΄΄λαγούς με πετραχίλια΄΄ και γεμίζοντας τον τόπο κουμπάρους, προμήθειες, μίζες, off shore εταιρείες και τόσα άλλα σκουπίδια, μας πλάσαραν, συν τοις άλλοις και …πετυχημένους managers !...

    ΄Ενας απ΄ αυτούς θρονιάστηκε, ελέω κουμπάρου, στην ΑΤΕ κι ανέλαβε την …εξυγίανσή της…

    Τρία χρόνια τώρα, κάνει ΄΄πράματα και θάματα΄΄, σ΄ όλους τους τομείς…

    Οι αναγνώστες της ΄΄ντουντούκας΄΄ γνωρίζουν περισσότερο και καλύτερα από κάθε άλλον τα ΄΄κατορθώματα΄΄ του μηλιάκειου management, τις πρακτικές του και τ΄ αποτελέσματά του…

    Σ΄ όλα όσα έχω αποκαλύψει ως σήμερα, προσθέστε και τα παρακάτω :



    Τον Ιούλιο του 2005, το μηλιακέϊκο αγοράζει τρία ΔΟΜΗΜΕΝΑ ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, έναντι 120 εκατ. €. Μάλλον πρωτοποριακή πράξη που όπως φάνηκε άνοιξε …δρόμους…

    Η διάρκεια αυτών των ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ομολόγων είναι 15, 20 και 24 χρόνια, οι δε αποδόσεις τους είναι σταθερές για τα πρώτα δύο χρόνια, ενώ στη συνέχεια συνδέονται με την πορεία των διεθνών επιτοκίων, κυρίως του ευρω.

    ΄Ηδη, οι τοποθετήσεις (και) αυτές έχουν αρνητικές αποδόσεις…



    Το σοβαρότερο όμως ζήτημα, που αποκαλύπτω σήμερα, δεν είναι το παραπάνω, αλλά το γεγονός πως μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, δηλαδή τις τοποθετήσεις ενός τεράστιου ποσού, που φτάνει το 1 δισεκατομμύριο Ευρω, (!!!), σε επενδυτικά προϊόντα μακρόχρονης διάρκειας, (από 10 έως 24 χρόνια), η Τράπεζα ήταν και ΒΡΕΘΗΚΕ ήδη, εκτεθειμένη στον κίνδυνο της έλλειψης ρευστότητας !

    Η ΑΤΕbank του Μηλιάκου, χρειάζεται πια, να ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της και τις υποχρεώσεις της, ( η Τ.Ε. επιβάλλει την ύπαρξη και την διατήρηση μιας συγκεκριμένης ρευστότητας).



    ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΑΤΕ, ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΟΧΙ ΩΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ !



    Κι όχι μόνο αυτό : ενώ, από τη μια, με τις πράξεις του ΄΄πετυχημένου΄΄ management, τεράστια ποσά δεσμεύτηκαν σε ΔΟΜΗΜΕΝΑ επενδυτικά προϊόντα, που δεν έχουν καθόλου αποδόσεις, από την άλλη, η Τράπεζα δανείζεται για να κάνει τις δουλειές της, πληρώνοντας ΤΟΚΟΥΣ !



    Το ΄΄πετυχημένο management΄΄ σ΄ όλη του τη …μεγαλοπρέπεια !...



    è Προκειμένου να καταδείξω το μέγεθος των εγκληματικών πρακτικών που υπήρξαν, παραθέτω δύο αποσπάσματα από το πόρισμα των Ελεγκτών της Τράπεζας Ελλάδος, που εκδόθηκε το περασμένο καλοκαίρι, (Ιούλιος 2006), για τις τοποθετήσεις της ΑΤΕ σε δομημένα επενδυτικά προϊόντα :



    1. Λόγω του ύψους των τοποθετήσεων τόσο σε αγγλικά Hedge Funds, αλλά και σε άλλα δομημένα προϊόντα, δημιουργείται κίνδυνος, ο οποίος εστιάζεται κυρίως στο γεγονός ότι αυτές οι τοποθετήσεις αποτελούν σημαντικό ποσοστό των συνολικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται η ΔΔΔ. Επιπλέον πρέπει να αναφερθεί ότι πέραν των συμμετοχών σε Hedge Funds, το σύνολο των άλλων δομημένων προϊόντων είναι τύπου snowball, τα οποία είναι συνδεδεμένα με τις μεταβολές των επιτοκίων. Δεδομένης της σύνθεσης των εν λόγω προϊόντων, αυτά επηρεάζονται αρνητικά από ανοδικές μεταβολές των επιτοκίων, γεγονός το οποίο λόγω του ύψους των επενδύσεων θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα της τράπεζας, αν συνεχιστεί η ανοδική πορεία των επιτοκίων.



    2. Παρά το γεγονός ότι τα προϊόντα αυτά είναι διαπραγματεύσιμα παρουσιάζουν περιορισμούς αναφορικά με την διαδικασία ρευστοποίησής τους. Η πλειονότητά τους απαιτεί ελάχιστη περίοδο διακράτησης (lock up period), η οποία ανέρχεται σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους (συνήθως τρία χρόνια από την έναρξη της σύμβασης) και σε περίπτωση ανάγκης ρευστοποίησης, αυτή καθίσταται ευθικτή μόνο μετά από χρονικό διάστημα άνω του μηνός (περίπου 45 μέρες). Παράλληλα, η ποινή πρόωρης προεξόφλησης για το σύνολο των επιτοκιακών προϊόντων είναι σχεδόν απαγορευτική και τοποθετείται και άνω του 15% του επενδυμένου κεφαλαίου. Κατά συνέπεια βάσει του υψηλού ύψους των τοποθετήσεων θα προξενούσε σημαντικές κεφαλαιακές ζημίες επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αξιος ο μισθός σας αρχιλασπολόγοι....


    Οσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν ξανά οι πολίτες.

    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

    ΑΠΑΤΗ - ΨΕΜΑ - ΔΙΑΦΘΟΡΑ - ΡΕΜΟΥΛΑ - ΔΙΑΠΛΟΚΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΑ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς, της λάσπης και της συκοφαντίας που χάραξε ο καρχιμάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΔΗΣΥΕ-ΑΤΕ,ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ… (23-4-2007).

    Ανάμεσα στα ανταποδοτικά – έναντι αθρόων διαφημιστικών καταχωρήσεων – δημοσιεύματα, που εξυμνούν τον ΄΄εξυγιαντή΄΄ Μηλιάκο, φιγουράρουν και κάποια που αναφέρονται, διθυραμβικά, στις συμμετοχές της ΑΤΕ και στις μεγάλες υπεραξίες που αυτές καταγράφουν…

    Γράφει λοιπόν ο γνωστός για τα ανταποδοτικά άρθρα του δημοσιογράφος, δίπλα ακριβώς από την διαφήμιση του ΄΄νέου στεγαστικού δανείου ΣΤΕΓΗ step΄΄, πως «…ο όμιλος διαθέτει αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο συμμετοχών και επιτυγχάνει τις μεγαλύτερες υπεραξίες στο σύνολο του τραπεζικού κλάδου συμβάλλοντας θετικά στα κέρδη…».

    Όπως εξηγεί δε το δημοσίευμα, σε άλλα σημεία του, οι «…συμμετοχές αγγίζουν τα 800 εκατ. ευρώ και οι υπεραξίες ξεπερνούν τα 300-320 εκατ. Ευρώ…».

    Σύμφωνα με τις πηγές του, ο ΄΄δαιμόνιος΄΄ …ρεπόρτερ, ανακάλυψε και αποκαλύπτει, πως «…η ΑΤΕ κατέχει μετοχές των ΚΑΕ συνολικής αξίας 164 εκατ. ευρώ, ΕΥΔΑΠ 78 εκατ. ευρώ, ΟΤΕ 200 εκατ. ευρώ, Πειραιώς 145 εκατ. ευρώ και ΕΧΑΕ 65 εκατ. ευρώ. Η συνολική αξία των συμμετοχών της ΑΤΕ σε εταιρίες εισηγμένες στο ΧΑ ανέρχεται στα 652 εκατ. ευρώ ενώ η υπεραξία που προκύπτει (τρέχουσα αξία μείον μέσο κόστος κτήσης) ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ περίπου…».

    Ούτε, βέβαια, ο δημοσιογράφος, μέσα στην έπαρση του …λειτουργήματός του (;), ούτε οι πληροφοριοδότες του – χορηγοί των αθρόων διαφημιστικών καταχωρήσεων – κάνουν τον κόπο να ενημερώσουν για το πώς βρέθηκαν αυτές οι συμμετοχές στην κατοχή της ΑΤΕ, άρα και σε ποιον οφείλονται οι μεγάλες υπεραξίες που καταγράφονται αυτή την περίοδο.

    Τι αποκρύπτουν και ο μεν και οι δε ; Μα το ότι τα πακέτα αυτά τα είχε δώσει στην ΑΤΕ, η …αναθεματισμένη πρώην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 1998 - 2000, (στα πλαίσια αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας), ύστερα από επίμονο αίτημα της, επίσης αναθεματισμένης, τότε Διοίκησης της ΑΤΕ !

    Εκμεταλλευόμενοι τις μετοχές που έφερε στην Τράπεζα ο συρόμενος – ελέω Μηλιάκου – στα Δικαστήρια κος Λάμπρου, ( τα επονομασθέντα από τους γαλάζιους πολιτικούς απατεώνες λαμπρόχαρτα), πουλάνε τη μούρη του εξυγιαντή και του κερδοφόρου οι σημερινές μετριότητες…

    Τα ΄΄κέρδη τους΄΄ του 2006, ενισχύθηκαν περί τα 45 εκατ. €, από την πώληση μετοχών της Πειραιώς, ενώ για το 2007 σχεδιάζουν νέα αύξηση των ΄΄κερδών τους΄΄ από νέες πωλήσεις …λαμπρόχαρτων.

    Σύγκριση ; Δυστυχώς είναι συντριπτική για τα συμφέροντα της Τράπεζας : οι τύποι που ενέσκηψαν ως εξυγιαντές, απογραφείς και κεφαλοκυνηγοί, εκείνο που κατάφεραν είναι να τοποθετήσουν – σεμνά και ταπεινά - εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ σε δομημένα ομόλογα, σε προϊόντα που, όπως όλος ο κόσμος έμαθε τελευταία, τα μόνα που παράγουν είναι ζημιές για τον επενδύοντα και προμήθειες για κάποιους τρίτους…

    Γ΄ αυτές τις …συμμετοχές και τις …υπεραξίες τους πότε θα πάρει πληροφόρηση και πότε θα γράψει ο ΄΄δαιμόνιος ρεπόρτερ΄΄ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Οσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν ξανά οι πολίτες.

    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε. Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!

    ΑΠΑΤΗ - ΨΕΜΑ - ΔΙΑΦΘΟΡΑ - ΡΕΜΟΥΛΑ - ΔΙΑΠΛΟΚΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΑ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς, της λάσπης και της συκοφαντίας που χάραξε ο καρχιμάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αχ Ιωάννη,
    [ 2006-04-12 ]
    Ο Αθυρόστομος
    Έλαβα μια επιστολή απο αναγνώστη μου και την δημοσιεύω αυτούσια.

    Αχ Ιωάννη,
    Μετά από δύο χρόνια , “ευδόκιμης” υπηρεσίας στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, και μετά από τα τελευταία αποτελέσματα των έργων σου, Ισολογισμός 2005 , μετακινήσεις προσωπικού, υποβιβασμοί κ.λ.π ανάτρεξα στις δηλώσεις σου στον τύπο τον 6ο του 2004. Τότε μία εφημερίδα έγραφε ποιος κερδίζει από τις αμφίδρομες μετακινήσεις, εσένα και του Δ.Βιδάλη, οΨωμιάδης ή Μηλιάκος ;
    Έμαθα ότι τότε η COMMERCIAL VALUE ήταν μία μικρή εταιρία και το προσωπικό έκανε γιορτή όταν έφυγες. Σήμερα η COMMERCIAL VALUE ,έχει άλλη εικόνα.
    Στην αρχή κάποιοι έλεγαν, νέος 43αρης είναι ,οράματα έχει, θα καταξιωθεί.
    Διαβάζοντας την συνέντευξη σου τότε έλεγες ‘η οικογένεια μου είναι όαση μέσα στην έρημο της εργασίας ‘
    Φαίνεται ότι τα κατάφερες, και έγινε η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΡΗΜΟΣ.
    Δεν άφησες τίποτε όρθιο;;
    Το βιογραφικό σου που δημοσίευσες στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 23/06/2004’
    Ότι ‘’ο ανήσυχος χαρακτήρας του Γιάννη τον έκανε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του”
    Πράγματι φαινόσουνα βρε παιδί μου, αλλά γιατί ξεχώριζες, τώρα, αργά βέβαια, το καταλάβαμε.
    Συνεχίζοντας δε να διαβάζω ,τι έγινε την περίοδο 1978 που τελείωσες το Λύκειο μέχρι το 1987 που πήγες στο ULM;;;;
    Δεν πιστεύω να ήσουνα πουθενά αλλού .........και να μας το κρύβεις ;;;;
    Τέλειωσες και το ULM,έκανες και την τρίχα τριχιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που έχουν σπουδάσει στην Γερμανία η σχολή αυτή είναι σε υψηλό επίπεδο
    Πως αλλιώς εξηγείται ,ότι είσαι παντογνώστης ,ξέρεις από Δ.Λ.Π (τα δίδασκες όταν δεν είχαν ανακοινωθεί στην Ευρώπη ακόμα), όπως ακόμη γνωρίζεις το κείμενο της ΒΑΣΙΛΕΊΑΣ SOLVENCY III που θα εκδοθεί το 2010.
    Είσαι & εξπέρ στο MARKETING, ΠΩΛΗΣΕΙΣ ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΑ.
    Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει.
    Μετά λέει το βιογραφικό σου, έκανες executive MBA στο NOTINGHAM trend University.
    Τα πεπραγμένα σου, δυστυχώς δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που λες ότι σπούδασες.
    Αν διάβαζες τα ένθετα των ΝΕΩΝ σε ΜΒΑ και τα καταλάβαινες , είναι σαν τον καθρέφτη και θα κοιταζόσουν και θα έβλεπες το απόλυτο κενό.
    Κρίμα που δεν πέρασες από την επιτροπή αξιολόγησης της Βουλής. Θα τους είχες εντυπωσιάσει με τα προσόντα σου.
    Μου αρέσει Γιάννη και η αξιοκρατία που εφαρμόζεις.
    Μου θυμίζεις τον Βασιλιά που έκανε τον κηπουρό του πρωθυπουργό..
    Πως επιλέγεις Διευθυντές-Υποδιευθυντές . με ποια κριτήρια και ποια διαδικασία. Στα κλουβιά είναι σαν τα παπαγαλάκια των απόψεων σου. Πρωτοβουλία και έργο δεν υπάρχει.
    Ξέρεις , αν εξαφανίσεις το προσωπικό της Εταιρίας , θα έχεις μηδενικά κόστη και τεράστια κέρδη. Άλλωστε έχεις εμπειρία από ΕΡΗΜΟΥΣ.
    Αντί να κοιτάξεις υποδομές ,τεχνολογίες, αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού και να έχεις επαφή με τους εργαζόμενους , έχεις θέσει σε αγρανάπαυση ένα κάρο κόσμο.
    Από οράματα ,παρακίνηση και επικοινωνία σκίζεις.
    Τι κάνουμε, Υπομονή.
    Πιστεύω πριν γίνουν έρημος όλα ,να έχεις πάει σπίτι σου και αυτοί που σε διόρισαν.

    Αθήνα 12-4-2006
    Για την αντιγραφή
    Ο Αθυρόστομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η παντελής έλλειψη αγωγής και ψυχραιμίας που αποκαλύπτεται σε όλα τα φλέγοντα posts, που καταμαρτυρούν την διπλοπροσωπία του Καραμανλή, από τους διαπρύσιους οπαδούς του, τον καταδικάζει σε απόλυτη ανυποληψία.
    Με αυτή τη τακτική των άτακτων και ανάρμοστων «σεντονιών» με τα οποία επιχειρείτε να καλύψετε τη γνώμη και την ελεύθερη άποψη, καταδεικνύετε την αγωνία και την απελπισία σας, καθώς και το πολιτικό σας αδιέξοδο.

    Η ΚΡΊΣΗ ΠΛΕΟΝ ΣΟΒΕΊ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΊΖΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    Κοροϊδέψατε τους πολίτες και υφαρπάξατε τη ψήφο τους πλασάροντας ήθος και σοβαρότητα και τώρα εδώ, και σε αυτό το blog, γινόμαστε μάρτυρες της απόλυτης ανηθικότητας που διακρίνει την πατριδοκάπηλη, χυδαία και απολύτως φασίζουσα συνείδησή σας.
    Είστε χειρότεροι από τους ελεεινούς τηλεοπτικούς σας μέντορες, μιας και αυτοί ακριβοπληρώνονται για τη προβολή της φτηνής και αντιαισθητικής κυνικότητας τους, ενώ εσείς έχετε μικρή αξία ακόμη και σε αυτούς που σας καθοδηγούν.
    Φέρατε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω και ξεπεράσατε σε καθεστωτισμό ακόμη και τους πρασινοφρουρούς.
    Είστε μια παρέα κοινών απατεώνων, Κώστα Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΗΣΤΕΣ ΤΑ
    ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ?

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ..ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ...
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ..ΠΟΝΕΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.ΠΟΝΕΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
    ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕ,ΤΤ.ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ
    ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ.
    ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΦΥΛΙΣΤΕΙ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΕΡΕΤΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
    ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΙΔΙΩΤΩΝ.
    ΕΧΕΙ ΣΑΠΙΣΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΕΚΛΗΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
    εχει εξαπολυθει τον τελευταιο καιρο μια επιθεση εναντια στις εισηγμενες ΕΤΕ,ΑΤΕ,ΤΤ,ΔΕΗ,ΟΤΕ.ΚΤΛ.
    για σκανδαλα...
    προσπαθουν να τις απαξιωσουν και να προκαλεσουν πτωση στο χρηματιστηριο.
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ..εφημεριδες,πολιτικοι,και αλλοι,ειναι μισθωμενοι απο αντιπαλους και ανταγωνιστες.
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ..
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
    ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ.
    τιμωρειστε τους πολιτικους που το οργανωσαν.
    οσοι εισαστε πασοκ καλεστε να στελεχη του να παψουν να παιζουν με τα συμφεροντα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. =ΔΑΚΕ ΑΓΡΑΣ /ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ (Ο Κ.Παυλίδης)
    ΔΑΚΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ Α.Ε ΑΘΗΝΑ 5/9/2006
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    … κρίσεις 2002.. ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ…
    Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
    οι μάσκες έπεσαν και η ορχήστρα-σύστημα συγκάλυψης των βαθμολογικών αδικιών, της παραποίησης της επετηρίδας 2002, της παραποίησης των αποφάσεων των ΥΣ, της παραποίησης των καταστάσεων υποψηφίων προς προαγωγή του έτους 2002, της παράλειψης και παραποίησης στοιχείων –διαχρονικά- των ατομικών φακέλων προς τα ΥΣ, της παραβίασης των κανονισμών εργασίας & προαγωγών, καθώς και της παραβίασης νόμων και ΣΣΕ, επιτέλους, αποκαλύφθηκε.
    Ο μαέστρος –Διευθύνων Σύμβουλος κ Ι. Παυλίδης- αυτής της ορχήστρας-συστήματος συγκάλυψης της “ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ” διαφθοράς στις βαθμολογικές κρίσεις που εδώ και χρόνια υπήρχε και καλλιεργήθηκε στην Εταιρία μας, με περισσή αλαζονεία παραποιώντας; την σχετική απόφαση του ΔΣ της Εταιρίας και παραβιάζοντας και παραβλέποντας τα όσα αναφέρονται στον ν. 3016/2002, στην Εταιρική Διακυβέρνηση της Εταιρίας και στις ομόφωνες προτάσεις του ΔΣ του Συλλόγου, αποφάσισε την συγκρότηση ειδικής επιτροπής “ανασύστασης της επετηρίδας 2002” και της οποίας η σύνθεση αποτελείται από σημερινά και πρώην Διευθυντικά στελέχη της Δ/νσης Προσωπικού και της Νομικής Υπηρεσίας. Δηλαδή, οι ελεγχόμενοι -για τα όσα πιο πάνω αναφέρομε- θα διεξάγουν τον σχετικό έλεγχο και θα γνωμοδοτήσουν προς το ΔΣ. και όχι η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου που προβλέπεται από την σχετική απόφαση του ΔΣ , τον νόμο 3016/2002 και την Εταιρική Διακυβέρνηση….
    Η ΔΑΚΕ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψει να τελεσφορήσει αυτή η μεθόδευση απενοχοποίησης και συγκάλυψης. Δεν θα επιτρέψει οι υπόλογοι του χθες, να γίνουν σήμερα τιμητές. Γι αυτό:
    - θα προχωρήσει σε αναλυτική… δημόσια ενημέρωση,
    - θα ζητήσει την παρέμβαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ, του κόμματος της ΝΔ και της Κυβέρνησης,
    - θα προσφύγει σε κάθε άλλη νόμιμη και συνδικαλιστική ενέργεια.
    Η λογική που λέει πως όλα αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν, προέρχεται από το παρελθόν και ανήκει στο παρελθόν.
    Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ & Η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
    ---------------------- ---------------------- ΠΑΣΚΕ ΑΓΡΑΣ / ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ..../ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.
    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    Π.Α.Σ.Κ.Ε.
    ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

    Ν. ΣΜΥΡΝΗ, 12/10/2006


    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ !!…
    ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ !!…

    Συνάδελφοι,

    Οι … εφευρέτες της ΔΑΚΕ έφτασαν και σε αυτό το σημείο !…
    Αφού ανακάλυψαν μαζί με την ηγεσία τους (τον Διευθύνοντα Σύμβουλο) «αλλοίωση της επετηρίδας», αφού ποτέ δεν μας έδωσαν κανένα στοιχείο, αφού επέλεξαν να κρατούν τους συναδέλφους δέσμιους χωρίς επετηρίδα και κρίσεις, έφτασαν με την ανακοίνωσή τους σήμερα να κάνουν την «υπέρβαση» και να μας βαφτίζουν τον κ. Παυλίδη ΠΑΣΟΚο.

    Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ συγχωρέστε μας, αλλά τύποι σαν τον κ. Παυλίδη δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας.
    Σας τον επιστρέφουμε.
    Δεν θα το πιούμε εμείς το ποτήρι των επιλογών της κυβέρνησής σας.
    Έχετε την ευθύνη για τις μέρες και τα έργα του συγκεκριμένου κυρίου. Έχετε την ευθύνη εσείς σαν παράταξη για το παιχνίδι που τόσο καιρό παίζετε στις πλάτες των εργαζομένων.
    Δυστυχώς όμως για εσάς, οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Ασφαλιστικής, έχουν και γνώση και κρίση.


    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Υ.Γ. Επιτρέψτε μας να σας δώσουμε μία συμβουλή.
    Αν δεν σας κάνει ο κ. Παυλίδης, μην μας τον στέλνετε στο ΠΑΣΟΚ. Στείλτε τον στα αζήτητα, ή βάλτε τον στις Μικρές Αγγελίες αλλά, σε κάθε περίπτωση, μακριά από εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η παντελής έλλειψη αγωγής και ψυχραιμίας που αποκαλύπτεται σε όλα τα φλέγοντα posts, που καταμαρτυρούν την διπλοπροσωπία του Καραμανλή, από τους διαπρύσιους οπαδούς του, τον καταδικάζει σε απόλυτη ανυποληψία.
    Με αυτή τη τακτική των άτακτων και ανάρμοστων «σεντονιών» με τα οποία επιχειρείτε να καλύψετε τη γνώμη και την ελεύθερη άποψη, καταδεικνύετε την αγωνία και την απελπισία σας, καθώς και το πολιτικό σας αδιέξοδο.

    Η ΚΡΊΣΗ ΠΛΕΟΝ ΣΟΒΕΊ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΊΖΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    Κοροϊδέψατε τους πολίτες και υφαρπάξατε τη ψήφο τους πλασάροντας ήθος και σοβαρότητα και τώρα εδώ, και σε αυτό το blog, γινόμαστε μάρτυρες της απόλυτης ανηθικότητας που διακρίνει την πατριδοκάπηλη, χυδαία και απολύτως φασίζουσα συνείδησή σας.
    Είστε χειρότεροι από τους ελεεινούς τηλεοπτικούς σας μέντορες, μιας και αυτοί ακριβοπληρώνονται για τη προβολή της φτηνής και αντιαισθητικής κυνικότητας τους, ενώ εσείς έχετε μικρή αξία ακόμη και σε αυτούς που σας καθοδηγούν.
    Φέρατε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω και ξεπεράσατε σε καθεστωτισμό ακόμη και τους πρασινοφρουρούς.
    Είστε μια παρέα κοινών απατεώνων, Κώστα Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  44. Ποια είναι η τύχη ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να υπηρετήσει την θητεία του στη χώρα του προφασιζόµενος όπως οµολόγησε, δύο φορές τον επικίνδυνο τρελό ώστε να τον βγάλουν Ι-5 (Πράγµα που έγινε) για βαριά ψυχικά νοσήµατα µε τάσεις αυτοκτονίας;


    1.. Οδηγείται σε ψυχιατρική κλινική έως να θεραπευτεί.
    2.. Δεν του δύνεται άδεια οδήγησης
    3.. Δεν του επιτρέπεται να αποκτήσει άδεια οπλοφορίας / οπλοκατοχής
    4.. Γίνεται ο πιο καλοπληρωµένος δηµοσιογράφος της Ελλάδος µε 80.000.000 δρχ. συµβόλαιο τον µήνα, οδηγεί πανάκριβα JEEP, απέκτησε όπλο χωρίς προφανώς χαρτί ψυχιάτρου, απέκτησε δεύτερο όπλο, δήλωσε απώλεια του πρώτου όπλου, µετά από λίγο διάστηµα δήλωσε απώλεια του δεύτερου όπλου, και τελικά το κράτος του έδωσε άδεια για τρίτο!

    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!

    Το όνοµα αυτού Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. GIA OSOYS TO AGNOYN O k. MIGIAKOS EINAI KOYBAROS TOY ''KATALLILOTEROY'' !!!
    SEMNA KAI TAPEINA OLA GINONTAI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΤΑ ΝΕΑ 27.4.2005
    Αρ. Φύλλου 18225



    Nτύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει τον διοικητή

    Ο Δ. Mηλιάκος χρεώνει τις εταιρικές κάρτες της Aγροτικής για αγορές προσωπικών του ειδών και μελών της οικογενείας του

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

    Διοικητής κρατικής τράπεζας χρησιμοποιεί τις εταιρικές κάρτες του ιδρύματος που διοικεί για να ψωνίζει προσωπικά του είδη, από ηλεκτρονικά μέχρι ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, ακόμη και αναλώσιμα από τα σούπερ μάρκετ!



    Πρόκειται για τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ATE) Δημήτρη Μηλιάκο, κουμπάρο του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και σημαίνον στέλεχος της Ρηγίλλης. Ο κ. Μηλιάκος, κάνοντας πράξη τα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας» που ζήτησε ο κ. Καραμανλής από τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, χρησιμοποιούσε δύο δωρεάν κάρτες που πλήρωνε η ελλειμματική Αγροτική Τράπεζα, για να αποδύεται σε ένα ατέλειωτο μπαράζ προκλητικών δαπανών που αφορούν σε μεγάλο ποσοστό προσωπικά είδη, είδη για μέλη της οικογενείας του και είδη για το σπίτι του.

    Ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας μέσα σε λιγότερο από δέκα μήνες πραγματοποίησε δαπάνες που πληρώθηκαν μέσω των πιστωτικών καρτών της τράπεζας, ύψους περίπου 24.000 ευρώ! Εξ αυτών πάνω από 15.000 ευρώ αφορούν δαπάνες για αγορές προσωπικών ειδών, δικών του και μελών της οικογενείας του.

    Ντοκουμέντα

    Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που διαθέτουν «TA NEA» ο κ. Μηλιάκος, εμφανίζεται να ψωνίζει κατ' επανάληψιν ηλεκτρονικά από γνωστές επιχειρήσεις όπως η Ηλεκτρονική Αθηνών, ο Κωτσόβολος και τα Έλεφαντ, καλλυντικά από τα Χόντος Σέντερ, ρούχα από τα καταστήματα Ζάρα, αλλά και από γνωστές φίρμες της Αθήνας όπως ο Καρούζος και τα Μάρτινς, παπούτσια από τον Μοσχούτη, είδη από πολυκαταστήματα όπως ο Φωκάς, και προϊόντα μαναβικής και σούπερ μάρκετ από τα A-B Βασιλόπουλος και Ατλάντικ, γυαλιά ηλίου, είδη ταξιδιού, αρώματα και άλλα. Μέχρι... πίτσες που παρήγγελλε από πιτσαρία της Βούλας πλήρωνε με τις πιστωτικές που του είχε παραχωρήσει η τράπεζα! Ενδεικτικό της συμπεριφοράς του κ. Μηλιάκου είναι ότι εμφανίζεται να πληρώνει με την κάρτα της Αγροτικής ακόμη και... δύο εσπρέσο, σε καφέ κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, αξίας 7,20 ευρώ!!

    Οι δαπάνες αυτές προφανώς δεν έχουν σχέση με τις επαγγελματικές δαπάνες που θα δικαιολογούσε η θέση του κ. Μηλιάκου ως διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας. Όπως έλεγαν τραπεζικά στελέχη, δεν υπάρχει μεν κανονισμός για τη χρήση τέτοιων εταιρικών καρτών, αλλά «εννοείται», όπως συμπλήρωναν, ότι δικαιολογούνται μόνο δαπάνες που έχουν να κάνουν είτε με γεύματα είτε με δώρα δημοσίων σχέσεων.

    Ο κ. Μηλιάκος είχε στη διάθεσή τους δύο «μπίζνες» πιστωτικές κάρτες με αριθμό 4940420088001206 (η πρώτη) και 4940420020001116 (η δεύτερη), προκειμένου να τις χρησιμοποιεί για τα έκτακτα έξοδά του ως διοικητής της τράπεζας, κυρίως παράθεση γευμάτων σε τρίτους. Από τις καταστάσεις που διαθέτουν «TA NEA», στις κάρτες χρέωνε βεβαίως και λογαριασμούς από εστιατόρια, αλλά όχι μόνο. Όπως αποδεικνύεται, χρέωνε προσωπικά του είδη, αλλά και είδη για το σπίτι του! Πιθανώς και μελών της οικογενείας του, αφού πολλές χρεώσεις στις κάρτες έχουν πραγματοποιηθεί σε γνωστά καταστήματα ρούχων και παπουτσιών της Γλυφάδας.


    TI ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΑ «NEA»
    «Και αυτό είναι κακό;»
    «TA NEA» απευθύνθηκαν στον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας και τον ρώτησαν αν οι δαπάνες που καταγράφονται στις δύο πιστωτικές κάρτες που πληρώνει η τράπεζα συνάδουν με την ιδιότητά του. H απάντησή του: «Από πού προκύπτει ότι είμαι υποχρεωμένος να ψωνίζω ορισμένα είδη μόνο, ή να χρησιμοποιώ την κάρτα για κάποια πράγματα; Από πού προκύπτει ότι οι κάρτες έχουν κάποια δέσμευση στο πώς τις χρησιμοποιεί ο κάτοχός τους; Υπάρχει κανένας κανόνας δεοντολογίας και δεν τον ξέρω»; Σε επισήμανση ότι μπορεί να μην υπάρχει, για ευνόητους λόγους, γραπτή δέσμευση για το πώς πρέπει να διαχειρίζεται κανείς τις δωρεάν κάρτες που του δίνει η τράπεζα, αλλά προφανώς δεν είναι δυνατόν να τις χρησιμοποιεί για να ψωνίζει δικά του ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά κ.λπ., ο κ. Μηλιάκος απάντησε με... ερώτηση: « Αυτό νομίζετε ότι είναι κακό;».

    «Και με τη γυναίκα μου»

    Ο κ. Μηλιάκος ρωτήθηκε αν μπορεί να δικαιολογήσει δαπάνες, όπως λόγου χάρη αυτές στο πολυκατάστημα Χόντος Σέντερ, ή σε καταστήματα γυναικείων ειδών (ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα κ.λπ.), και απάντησε ότι «δεν μπαίνω σ' αυτό, δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση». Σε επόμενη ερώτηση, αν ενδέχεται οι κάρτες να έχουν χρησιμοποιηθεί από άλλα μέλη της οικογενείας του, απάντησε καταφατικά, λέγοντας: «Ναι, μερικές φορές ενδέχεται να έχω ψωνίσει και με τη γυναίκα μου».

    Ο μισθός του

    Πάντως, ζήτησε να καταχωρηθεί στο ρεπορτάζ ότι είναι ο μόνος διοικητής τράπεζας, ο οποίος μείωσε αυτοβούλως τον μισθό του - προφανώς για να είναι συνεπής με τις εντολές του κ. Καραμανλή για περιστολή στις «σπατάλες» - κατά 10%. Και πως μετά τη μείωση αυτήν, οι σημερινές αμοιβές του είναι - μόνο - 15.000 ευρώ μηνιαίως.

    Υποστήριξε ακόμη ότι «δεν παίρνει εκτός έδρας» και πως «αυτός μπορεί να χρησιμοποιεί τις κάρτες για τα έξοδά του, αλλά οι προκάτοχοί του τα έπαιρναν cash (μετρητά)».

    Μάλιστα, «απείλησε» ότι «θα μιλήσει, για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια, διότι του έχει κάνει ερώτηση και ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας».


    Στο παρελθόν το θέμα ήταν οι υπερωρίες
    Ο Δ. ΜΗΛΙΑΚΟΣ, υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας κατά το παρελθόν, είχε διατελέσει υποδιοικητής της Τράπεζας κατά την περίοδο 1990-93, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, αποσπάστηκε προ ετών στη Ρηγίλλης ύστερα από σχετικό αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αμειβόμενος πλην του μισθού του και με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο υπερωριών. Μάλιστα είχε γίνει και θέμα, διότι εμφανιζόταν ως εργαζόμενος στη Ρηγίλλης ακόμη και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες!

    Ο κ. Μηλιάκος είχε δεκαετή διένεξη με την Αγροτική Τράπεζα, με αφορμή την εκούσια παραίτησή του το 1989 από θέση υπαλλήλου, προκειμένου να αναλάβει υποδιοικητής. Αργότερα, μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του υποδιοικητή στα Τέλη του 1993, διεκδίκησε με αλλεπάλληλες προσφυγές στα δικαστήρια την επαναφορά του στα μητρώα των υπαλλήλων της Τράπεζας. H διαμάχη του με την Αγροτική βρισκόταν υπό εκκρεμοδικία, αλλά μόλις μία ημέρα προτού ανακοινωθεί ο διορισμός του στη θέση του διοικητή, πέρσι στις 14 Απριλίου 2004, η Τράπεζα εκουσίως παραιτήθηκε της αντιδικίας μαζί του. Την επομένη ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ο διορισμός του στη θέση που κατέχει σήμερα.


    ΤΑ ΝΕΑ , 27/04/2005 , Σελ.: N08
    Κωδικός άρθρου: A18225N081

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ///=ΔΑΚΕ ΑΓΡΑΣ /ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ(ο κ.Παυλίδης),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ΔΑΚΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ Α.Ε ΑΘΗΝΑ 5/9/2006
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    … κρίσεις 2002.. ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ…
    Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
    οι μάσκες έπεσαν και η ορχήστρα-σύστημα συγκάλυψης των βαθμολογικών αδικιών, της παραποίησης της επετηρίδας 2002, της παραποίησης των αποφάσεων των ΥΣ, της παραποίησης των καταστάσεων υποψηφίων προς προαγωγή του έτους 2002, της παράλειψης και παραποίησης στοιχείων –διαχρονικά- των ατομικών φακέλων προς τα ΥΣ, της παραβίασης των κανονισμών εργασίας & προαγωγών, καθώς και της παραβίασης νόμων και ΣΣΕ, επιτέλους, αποκαλύφθηκε.
    Ο μαέστρος –Διευθύνων Σύμβουλος κ Ι. Παυλίδης- αυτής της ορχήστρας-συστήματος συγκάλυψης της “ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ” διαφθοράς στις βαθμολογικές κρίσεις που εδώ και χρόνια υπήρχε και καλλιεργήθηκε στην Εταιρία μας, με περισσή αλαζονεία παραποιώντας; την σχετική απόφαση του ΔΣ της Εταιρίας και παραβιάζοντας και παραβλέποντας τα όσα αναφέρονται στον ν. 3016/2002, στην Εταιρική Διακυβέρνηση της Εταιρίας και στις ομόφωνες προτάσεις του ΔΣ του Συλλόγου, αποφάσισε την συγκρότηση ειδικής επιτροπής “ανασύστασης της επετηρίδας 2002” και της οποίας η σύνθεση αποτελείται από σημερινά και πρώην Διευθυντικά στελέχη της Δ/νσης Προσωπικού και της Νομικής Υπηρεσίας. Δηλαδή, οι ελεγχόμενοι -για τα όσα πιο πάνω αναφέρομε- θα διεξάγουν τον σχετικό έλεγχο και θα γνωμοδοτήσουν προς το ΔΣ. και όχι η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου που προβλέπεται από την σχετική απόφαση του ΔΣ , τον νόμο 3016/2002 και την Εταιρική Διακυβέρνηση….
    Η ΔΑΚΕ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψει να τελεσφορήσει αυτή η μεθόδευση απενοχοποίησης και συγκάλυψης. Δεν θα επιτρέψει οι υπόλογοι του χθες, να γίνουν σήμερα τιμητές. Γι αυτό:
    - θα προχωρήσει σε αναλυτική… δημόσια ενημέρωση,
    - θα ζητήσει την παρέμβαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ, του κόμματος της ΝΔ και της Κυβέρνησης,
    - θα προσφύγει σε κάθε άλλη νόμιμη και συνδικαλιστική ενέργεια.
    Η λογική που λέει πως όλα αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν, προέρχεται από το παρελθόν και ανήκει στο παρελθόν.
    Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ & Η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΠΑΣΚΕ ΑΓΡΑΣ / ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ..../ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    Π.Α.Σ.Κ.Ε.
    ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

    Ν. ΣΜΥΡΝΗ, 12/10/2006


    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ !!…
    ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ !!…

    Συνάδελφοι,

    Οι … εφευρέτες της ΔΑΚΕ έφτασαν και σε αυτό το σημείο !…
    Αφού ανακάλυψαν μαζί με την ηγεσία τους (τον Διευθύνοντα Σύμβουλο) «αλλοίωση της επετηρίδας», αφού ποτέ δεν μας έδωσαν κανένα στοιχείο, αφού επέλεξαν να κρατούν τους συναδέλφους δέσμιους χωρίς επετηρίδα και κρίσεις, έφτασαν με την ανακοίνωσή τους σήμερα να κάνουν την «υπέρβαση» και να μας βαφτίζουν τον κ. Παυλίδη ΠΑΣΟΚο.

    Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ συγχωρέστε μας, αλλά τύποι σαν τον κ. Παυλίδη δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας.
    Σας τον επιστρέφουμε.
    Δεν θα το πιούμε εμείς το ποτήρι των επιλογών της κυβέρνησής σας.
    Έχετε την ευθύνη για τις μέρες και τα έργα του συγκεκριμένου κυρίου. Έχετε την ευθύνη εσείς σαν παράταξη για το παιχνίδι που τόσο καιρό παίζετε στις πλάτες των εργαζομένων.
    Δυστυχώς όμως για εσάς, οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Ασφαλιστικής, έχουν και γνώση και κρίση.


    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Υ.Γ. Επιτρέψτε μας να σας δώσουμε μία συμβουλή.
    Αν δεν σας κάνει ο κ. Παυλίδης, μην μας τον στέλνετε στο ΠΑΣΟΚ. Στείλτε τον στα αζήτητα, ή βάλτε τον στις Μικρές Αγγελίες αλλά, σε κάθε περίπτωση, μακριά από εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Xasame to babis-stop. Den deinei shmeie zois-stop. Pige sta bits ή....-stop?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μήνυμα Ελπίδας και Νίκης.

    Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συναγωνιστές.
    Ο αγώνας μας έχει πάρει πλέον σαφή νικηφόρα μορφή και αυτό είναι μια μεγάλη νίκη για όλους τους Έλληνες που πιστεύουν ότι αξίζουν μια καλύτερη μοίρα, όλους τους Έλληνες που ελπίζουν για κάτι ψηλότερο και κάτι αποτελεσματικότερο στη δημόσια ζωή. Για όλους τους πατριώτες, για όλους τους τίμιους Έλληνες.
    Αργά αλλά σταθερά όλο και πιο πολλοί Έλληνες αποκηρύσσουν την κυβέρνηση των απατεώνων, των κουμπάρων και των ομόλογων. Είναι πρωτοφανές ο αριθμός των εντίμων Ελλήνων που στις προηγούμενες εκλογές εξαπατήθηκαν από την κατασχετή ρητορεία και τις αθρόες υποσχέσεις του Καραμανλή και ψηφίσαν τη ΝΔ και σήμερα δηλώνουν πλήρως απογοητευμένοι και προτίθενται στις επικείμενες εκλογές να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της ελπίδας και να αναθέσουν τις ελπίδες των στον Γιώργο Παπανδρέου και στην λαϊκή κυβέρνηση του που θα διορίσει για να θεσει τις βάσεις για μια θετική αντιμετώπιση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων.
    Ο σημερινό τύπος είναι γεμάτος από τα μηνύματα αλλαγής των συσχετισμών από τις προηγούμενες εκλογές και πλέον αργά αλλά σταθερά ο Ελληνικός λαός αρχίζει να αποκτά την αισιοδοξία του και την πιστή του στο πεπρωμένο του και τις αξίες του τις οποίες η παρούσα κυβέρνηση κατάφορα και προκλητικά παραβιάζει συνεχώς.
    Αγαπητοί φίλοι ,αγαπητοί συναγωνιστές ,εμείς ο αγνοί και ανώνυμοι μαχητές του ΠΑΣΟΚ με περισσότερο πάθος, παντού και κάθε μέρα συνεχίζομε τον αγώνα μας για να πείσουμε πιο πολλούς, να δείξουμε σε όσο γίνετε πιο πολλούς την αθλιότητα της σημερινής ακυβερνησίας, της απάτης της ψευτιάς και της αρπαχτης. Ο αγνός νεοδημοκράτης που τους πίστεψε και τους ψήφισε είναι απέναντι τους. Από εμάς εξαρτάται εάν θα τον πείσομε για να μας ψηφίσει. Όλοι οι πρώην ΝΔ αισθάνονται σήμερα ότι τους εξαπάτησαν ,τους κορόιδεψαν τους χρησιμοποίησαν. Εμείς θα τους δώσουμε την ελπίδα την προοπτική την αξιοκρατία και το όραμα. Αυτοί το έχουν καταλάβει πλέον αφού αντιμετωπίζουν κάθε μέρα την οικογενειοκρατία , την κουμπαρια, τους κολλητούς και τους κατάδικους των στο πετσί τους και ενώ αυτός ο ανώνυμος έχει μείνει στην απέξω. Σήμερα είναι κοντά μας ,μαζί μας, και από εμάς εξαρτάται αν θα μας πιστέψει και θα μας ακολουθησει. Μεγάλη η ευθύνη μας. Καλό αγώνα.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ
    ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ..
    ΕΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ..
    ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ..
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ
    ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ.
    ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΣ
    ΜΙΖΑ..
    ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΘΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ..
    ΜΙΖΟΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ
    ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΡΩΝΕ


    ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μήνυμα Ελπίδας και Νίκης.

    Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συναγωνιστές.
    Ο αγώνας μας έχει πάρει πλέον σαφή νικηφόρα μορφή και αυτό είναι μια μεγάλη νίκη για όλους τους Έλληνες που πιστεύουν ότι αξίζουν μια καλύτερη μοίρα, όλους τους Έλληνες που ελπίζουν για κάτι ψηλότερο και κάτι αποτελεσματικότερο στη δημόσια ζωή. Για όλους τους πατριώτες, για όλους τους τίμιους Έλληνες.
    Αργά αλλά σταθερά όλο και πιο πολλοί Έλληνες αποκηρύσσουν την κυβέρνηση των απατεώνων, των κουμπάρων και των ομόλογων. Είναι πρωτοφανές ο αριθμός των εντίμων Ελλήνων που στις προηγούμενες εκλογές εξαπατήθηκαν από την κατασχετή ρητορεία και τις αθρόες υποσχέσεις του Καραμανλή και ψηφίσαν τη ΝΔ και σήμερα δηλώνουν πλήρως απογοητευμένοι και προτίθενται στις επικείμενες εκλογές να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της ελπίδας και να αναθέσουν τις ελπίδες των στον Γιώργο Παπανδρέου και στην λαϊκή κυβέρνηση του που θα διορίσει για να θεσει τις βάσεις για μια θετική αντιμετώπιση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων.
    Ο σημερινό τύπος είναι γεμάτος από τα μηνύματα αλλαγής των συσχετισμών από τις προηγούμενες εκλογές και πλέον αργά αλλά σταθερά ο Ελληνικός λαός αρχίζει να αποκτά την αισιοδοξία του και την πιστή του στο πεπρωμένο του και τις αξίες του τις οποίες η παρούσα κυβέρνηση κατάφορα και προκλητικά παραβιάζει συνεχώς.
    Αγαπητοί φίλοι ,αγαπητοί συναγωνιστές ,εμείς ο αγνοί και ανώνυμοι μαχητές του ΠΑΣΟΚ με περισσότερο πάθος, παντού και κάθε μέρα συνεχίζομε τον αγώνα μας για να πείσουμε πιο πολλούς, να δείξουμε σε όσο γίνετε πιο πολλούς την αθλιότητα της σημερινής ακυβερνησίας, της απάτης της ψευτιάς και της αρπαχτης. Ο αγνός νεοδημοκράτης που τους πίστεψε και τους ψήφισε είναι απέναντι τους. Από εμάς εξαρτάται εάν θα τον πείσομε για να μας ψηφίσει. Όλοι οι πρώην ΝΔ αισθάνονται σήμερα ότι τους εξαπάτησαν ,τους κορόιδεψαν τους χρησιμοποίησαν. Εμείς θα τους δώσουμε την ελπίδα την προοπτική την αξιοκρατία και το όραμα. Αυτοί το έχουν καταλάβει πλέον αφού αντιμετωπίζουν κάθε μέρα την οικογενειοκρατία , την κουμπαρια, τους κολλητούς και τους κατάδικους των στο πετσί τους και ενώ αυτός ο ανώνυμος έχει μείνει στην απέξω. Σήμερα είναι κοντά μας ,μαζί μας, και από εμάς εξαρτάται αν θα μας πιστέψει και θα μας ακολουθησει. Μεγάλη η ευθύνη μας. Καλό αγώνα.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ

    (1884-1974)

    ΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ

    Η «ΑΛΗΘΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

    Να μην ακούω και να μη βλέπω να πατώ.
    Να μη νογάω και να' χω το στόμα βουλωτό.
    Να μη με φαρμακών' η μπόχα του καιρού μου.
    Χωρίς αυτιά και μάτια, μύτη και μυαλό,
    μουγκός να πηαίνω, όποτε μου 'ρθει, προς νερού μου,
    κι άμα τσινάει ο Γάιδαρος να μη γελώ.
    Και σα με καρυδώνουνε μουνούχο σκλάβο
    οι Αμερικάνοι, εγώ να βλαστημάω το Σλάβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. "ΑΙΔΩΣ" HOTEL (Α.ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ)
    ............................
    ............................
    Ξενοδοχείον "Η Πατρίς"
    κι απέναντί του να 'ναι τρεις
    και να σαρκάζουν.
    Ξενοδοχείον "Η Ελλάς",
    που στη κατάντια του γελάς,
    σαν το ρημάζουν.
    ............................
    ............................
    Θα 'ρθει η ελπίδα; Από που;
    Αύριο μέρα του Θεού,
    θα αχνοφέξει.
    Θα 'ρθει μα πάλι δε θα 'μπει,
    άδεια κουφάρια θα μας ΄βρει
    και θα μισέψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ο ...ΧΩΡΙΑΤΗΣ !...(1)

    Κάποια φορά κατέβηκε ένας χωριάτης ξυλοκόπος στην πόλη για να αγοράσει μηχανάκι για τα ξύλα. Πηγαίνει σ` ένα μαγαζί με μηχανάκια κι απευθύνεται στον πωλητή:

    - θα ήθελα ένα μηχανάκι που κόβει ξύλα.

    - Εντάξει, του λέει ο πωλητής, θα σας δώσω ένα που κόβει τριάντα κορμούς τη μέρα.

    Μετά από λίγο καιρό έρχεται ξανά ο χωριάτης στο μαγαζί και παραπονιέται στον πωλητή ότι το μηχανάκι που αγόρασε δεν κόβει παρά μόνο δύο κορμούς τη μέρα.
    Ο πωλητής του λέει παραξενεμένος:
    - Αποκλείεται !... ΄Ολοι κόβουν τριάντα, περίπου, δέντρα τη φορά.
    - Εγώ προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα.
    - Καλά, φέρε το μηχανάκι για να το δοκιμάσουμε.

    Φέρνει το μηχάνημα από το αυτοκίνητο ο χωριάτης, το παίρνει ο πωλητής, τραβάει το σχοινάκι και... ντρρρρ, αυτό, παίρνει μπροστά.

    Και τότε ο χωριάτης κατάπληκτος :
    - Ώπα ρε μεγάλε! Πως το'κανες αυτό;

    Υ.Γ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΗΣ Νο2,3,4, κλπ...? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ? ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ιγώ που λέτε, βόσκαγα τα προβατάκια μ΄, εδώια παραπέρα κι εκ πρώτς όψιως, λιπόν κι ξαφνικώς, το ΄δα το τέρας !... "...Εγώ είμαι από χωριό !..."

    ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ;...

    EALY, τόλεγαν ;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Σήμερα οι πολίτες απορούν και ρωτούν : Γιατί η κυβέρνηση καλύπτει τον κ. Κουρή;
    Είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα , αλλά το βέβαιο είναι ότι αναλαμβάνουν όλοι μαζί την ευθύνη για την επιχείρηση καταλήστευσης των αποθεματικών των Ταμείων. Γιατί όλοι μαζί, και από το υπουργείο Οικονομικών και από το υπουργείο Απασχόλησης, συνέπραξαν.
    Πολιτικά, είναι όλοι έκθετοι και η ευθύνη θα καταλογισθεί στις εκλογές από τους πολίτες. Για το ποινικό σκέλος, για τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών, οφείλει να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, Και οφείλει, πραγματικά, να το κάνει εγκαίρως, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συγκαλύψεις, χωρίς σκιές. Τώρα, γιατί μέχρι την περασμένη Κυριακή όλοι έδειχναν τον κ. Κουρή και από τη Δευτέρα όλη η κυβέρνηση έτρεχε να καλύψει τον κ. Κουρή, ας το απαντήσουν οι ίδιοι. Οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!!
    Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
    Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση