GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το σκάνδαλο της Διώρυγας και της Δίκας θα ...μιλήσει;

...απόψε στην Κόρινθο ο Γ. Παπανδρέου Στην Κόρινθο θα μιλήσει απόψε -στις 7.30 μ.μ., σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Πλατεία Περιβολάκια...

...απόψε στην Κόρινθο ο Γ. Παπανδρέου
Στην Κόρινθο θα μιλήσει απόψε -στις 7.30 μ.μ., σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Πλατεία Περιβολάκια- ο Γιώργος Παπανδρέου. Θα αναφερθεί άραγε και στο σκάνδαλο της χρεοκοπίας της αγγλικής εταιρείας Sea Container, που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση της Διώρυγας της Κορίνθου, με σύμβουλο την σύζυγο του Γιώργου Αλογοσκούφη, Δίκα; (Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ).
Ή είναι (και) αυτό από τα θέματα που δεν ...ακουμπάει το ΠΑΣΟΚ;

80 σχόλια

  1. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ


    Η μειονότητα της Θράκης και όλες οι άλλες μειονότητες στον ελλαδικό χώρο παραμένουν για την ελληνική πολιτεία ένα ταμπού, ένας τοίχος, στον οποίο σπάνε τα μούτρα τους όλες οι φιλελεύθερες διακηρύξεις των δύο μεγάλων κομμάτων.

    Το κακό είναι ότι για να αποφύγουν τις ευθύνες που έχουν αναλάβει υπογράφοντας τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι εκάστοτε κυβερνώντες κρύβονται πίσω από τη δικαστική εξουσία, στην οποία έχουν αναθέσει το ρόλο του «εθνικού μπαμπούλα» -ενώ οι ίδιοι, απλώς, εμφανίζονται υποχρεωμένοι να τηρήσουν δικαστικές αποφάσεις.

    Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ευθεία μετάθεση πολιτικών ευθυνών στη δικαιοσύνη, πράγμα που ισοδυναμεί με απροκάλυπτη κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών.

    Το γνωστότερο αγκάθι για την προσαρμογή της ελληνικής πολιτείας σε όσα προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες για τις μειονότητες είναι η άρνησή της να αναγνωρίσει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού σε έλληνες πολίτες που διεκδικούν μια διαφορετική εθνοτική ταυτότητα. Εχει βέβαια εφευρεθεί η έννοια του «ατομικού αυτοπροσδιορισμού», την οποία δήθεν αποδέχονται τα δύο μεγάλα κόμματα.

    Αλλά πώς είναι δυνατόν να αποκλείει κανείς την ένωση κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι «ατομικώς» αυτοπροσδιορίζονται ως κάτι διαφορετικό; Η πιο πολυσυζητημένη σχετική περίπτωση είναι η απαγόρευση από την ελληνική πολιτεία να υπάρχουν σωματεία στη Θράκη με τον επιθετικό προσδιορισμό «τουρκικός». Αλλά για να το πετύχει αυτό, η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τον Αρειο Πάγο.

    *Στις 24 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μίλησε στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο και δέχτηκε ερωτήσεις από βουλευτές των κρατών-μελών. Η κυρία Ιντσεκάρα από την Τουρκία τον ρώτησε σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης του όρου «τουρκικός» από σωματεία στη Θράκη και ζήτησε την άποψη της κυβέρνησης:

    «Κύριε πρωθυπουργέ προτίθεται η κυβέρνηση να αλλάξει αυτή την πολιτική; Και αν ναι, πότε;».

    Ο κ. Καραμανλής, απαντώντας, μίλησε μόνο για... δικαστήρια: «Τη δεκαετία του '80 ο Αρειος Πάγος κλήθηκε να ασχοληθεί με τη διάλυση ενός σωματείου που ονομαζόταν Τουρκική Ενωση. Καταρχήν (το σωματείο) αναφερόταν στην Τουρκία, πράγμα που σήμαινε καθαρά ότι υπάρχει μια τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις προβλέψεις της Συνθήκης της Λοζάνης, η οποία μιλά για μια μουσουλμανική μειονότητα. Επίσης, στο άρθρο 8 του καταστατικού του σωματείου, αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ως σκοπός της η διάδοση των πολιτιστικών και θρησκευτικών μεταρρυθμίσεων που είχαν προκύψει από την τουρκική επανάσταση. Τούτο σημαίνει την προώθηση των πολιτικών στόχων μιας άλλης χώρας. Ο Αρειος Πάγος αποφάνθηκε υπέρ της διάλυσης αυτής της Ενωσης».

    Μ' άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός καλύπτεται πίσω από την απόφαση του Αρείου Πάγου για να δικαιολογήσει την απαγόρευση των σωματείων με τον προσδιορισμό «τουρκικός» στην ελληνική επικράτεια. Οπως αποκαλύπτουμε στις διπλανές στήλες, τον όρο «τουρκικός» και «Τούρκος» για τον προσδιορισμό της μειονότητας τον χρησιμοποιούσε κατά τον πιο επίσημο τρόπο ο άλλος Κωνσταντίνος Καραμανλής, και μάλιστα σε συνομιλίες με τον τούρκο ομόλογό του.

    Η επιλογή, λοιπόν, είναι καθαρά πολιτική και δεν έχει σχέση με κάποιες δήθεν δικαστικές δεσμεύσεις. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Η πολιτική εξουσία φορτώνει στη δικαιοσύνη αποφάσεις οι οποίες θα την έφερναν σε αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    *Οσο για την περίφημη απόφαση του Αρείου Πάγου, την οποία επικαλείται ο σημερινός πρωθυπουργός, αυτή εκδόθηκε στις 13/1/2005 από την ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, και έδωσε τέλος στο αίτημα των εκπροσώπων της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης». Οι τελευταίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση διάλυσης του σωματείου τους που είχε επιβληθεί από το νομάρχη Ξάνθης από το 1984.

    Ο Αρειος Πάγος δέχτηκε το σκεπτικό του εφετείου που επικύρωσε τη διάλυση, θεωρώντας ότι με το σωματείο αυτό «επιχειρείται απροκάλυπτα να εμφανισθεί η ύπαρξη στην Ελλάδα (περιοχή Δ. Θράκης) εθνικής τουρκικής μειονότητας, ενώ με τις συμβάσεις αυτές, μόνο η ύπαρξη θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας αναγνωρίζεται στην εν λόγω περιοχή».

    Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου πάρθηκε κάτω από απροκάλυπτες πιέσεις των μέσων ενημέρωσης. Αρχικός εισηγητής της υπόθεσης ήταν ο αρεοπαγίτης Νικόλαος Κασσαβέτης. Κατά περίεργο τρόπο διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης η είδηση ότι η εισήγηση επρόκειτο να δικαιώνει τους προσφεύγοντες και να επιτρέπει τη χρήση των όρων «Τούρκος», «τουρκικός».

    Ξεσηκώθηκε τότε θύελλα διαμαρτυριών στον τύπο, με προεξάρχον το «Βήμα», το οποίο παρουσίασε την είδηση ως «Βόμβα για τη μειονότητα στη Θράκη» (2/10/03). Περιττό να πούμε ότι την τελική εισήγηση την έκανε άλλος αρεοπαγίτης και η απόφαση ήταν τελικά αρνητική.

    *Αλλά δεν αρκούσε, φαίνεται, εκείνη η απόφαση. Ο Αρειος Πάγος ένα χρόνο αργότερα εκλήθη να αποφασίσει για το αν έχει δικαίωμα νόμιμης ύπαρξης στην Ελλάδα το σωματείο «Σύλλογος Νεολαίας Μειονότητας Νομού Εβρου», με έδρα το Γονικό της Κοινότητας Μικρού Δερείου Νομού Εβρου. Σ' αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε καν ο όρος «τουρκικός».

    Ομως και πάλι ο Αρειος Πάγος (Δ' Πολιτικό Τμήμα, απόφαση 58/2006) απαγόρευσε την ίδρυση του σωματείου, με τη δικαιολογία ότι εφόσον δεν αναφέρεται ρητά ο όρος «μουσουλμανική», μπορεί να υπονοηθεί ο όρος «τουρκική»! Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό:

    Οι ανύπαρκτες γλώσσες

    «Το βασικότερο, όμως, είναι ότι, ενώ, οι αναιρεσείοντες, δεν στερούνταν της δυνατότητας να ιδρύσουν σωματεία με ευθύ και ακριβολόγο και όχι παραπλανητικό τίτλο-επωνυμία, στοχεύουν και μάλιστα σκόπιμα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, να δημιουργήσουν σύγχυση και αμφιβολία ως προς το αν το σωματείο εκπροσωπεί εθνική (τουρκική) μειονότητα, εντός των ορίων της Ελληνικής Επικράτειας, της οποίας (μειονότητας) το Σωματείο θέλει να καλλιεργήσει και να προασπίσει τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανθρωπίνων αξιών [...] αγαθά όμως τα οποία προστατεύονται πλήρως, για όλους αδιακρίτως τους πολίτες, από τους κείμενους νόμους και το Σύνταγμα.

    Υπό αυτά τα δεδομένα η μη αναγνώριση του εν λόγω σωματείου εμφανίζεται με το επιβαλλόμενο μέτρο περιορισμού της σωματειακής ελευθερίας, αφού τα μέλη του υπό σύσταση σωματείου έχουν τη δυνατότητα να επιδιώξουν, όπως προαναφέρθηκε, την αναγνώριση σωματείου με όρους και επωνυμία, που να μην είναι αντικειμενικά πρόσφορα να δημιουργήσουν παραπλανητική εικόνα ή σύγχυση ως προς την ταυτότητα των μελών του.

    »Περαιτέρω, η μη αναγνώριση του Σωματείου, εμφανίζεται με το επιβαλλόμενο αναγκαίο μέτρο περιορισμού της σωματειακής ελευθερίας, εν όψει των δυνατοτήτων που παρέχονται στους αιτούντες να συστήσουν σωματείο με σαφώς προσδιοριστική της ταυτότητάς τους επωνυμία, περί της οποίας έγινε ειδικότερα ανωτέρω λόγος».

    Πρόκειται ασφαλώς για ακραίο παράδειγμα του πού μπορεί να οδηγήσει η λογική της στρουθοκαμήλου. Σύμφωνα μ' αυτή την απόφαση, όποιος αναφέρει τη λέξη μειονότητα στην Ελλάδα και δεν τη συνοδεύει με το επίθετο «μουσουλμανική» θα βρίσκεται αυτομάτως και εκτός νόμου.

    Ο Καραμανλής και οι «Τούρκοι της Θράκης»

    Το πιο επίσημο ελληνικό ντοκουμέντο για τον προσδιορισμό της μειονότητας στη Θράκη ως «τουρκικής» περιλαμβάνεται στα Αρχεία του θεωρούμενου ως «Εθνάρχη» της μεταπολεμικής Ελλάδας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στη συνάντηση που είχε ως πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ στο Μοντρέ της Ελβετίας, στις 10-11 Μαρτίου του 1978, ο Καραμανλής αναφέρεται ρητά σε «τουρκική μειονότητα», ενώ όλο τον πληθυσμό της μειονότητας από την εποχή της υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης μέχρι σήμερα τον ορίζει ως «Τούρκους».

    Πρόκειται για μια σαφή δήλωση που ανατρέπει όλη τη γνωστή επίσημη γραμμή των μεταπολιτευτικών ελληνικών κυβερνήσεων στο ζήτημα αυτό και αποτελεί κόλαφο για όσους εξακολουθούν να παίζουν την κολοκυθιά με την επωνυμία της μειονότητας.

    Αντιγράφουμε από την επίσημη έκδοση των Αρχείων (τ.10, σ.134-5) τη συγκεκριμένη δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή:

    «Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα των μειονοτήτων, η δική μας πλευρά είναι εκείνη που θα πρέπει να εγείρει θέμα. Η εξέλιξις του προβλήματος αυτού έχει ως εξής: Οταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάννης, υπήρχαν 111.000 Ελληνες εις την Τουρκία και 106.000 Τούρκοι εις Ελλάδα. Σήμερα υπάρχουν 10.000 Ελληνες στην Κωνσταντινούπολη και 120.000 Τούρκοι στην Ελλάδα. Με αποτέλεσμα η ισορροπία που προεβλέπετο στην Συνθήκη της Λωζάννης ανετράπη εναντίον μας. Το μόνο θέμα που μπορεί να εγερθεί στο σημείο αυτό είναι η επαναφορά της ισορροπίας αυτής. Δεν είχα ποτέ την πρόθεση, ως Κυβέρνησις, να ενοχλήσω την τουρκική μειονότητα. Στην Ελλάδα υπάρχουν 300 τουρκικά δημοτικά σχολεία, 2 γυμνάσια, 280 τεμένη, 7 περιοδικά στην τουρκική και 2 βουλευτές, αμφότεροι στην αντιπολίτευση, ένας του φιλοχουντικού κόμματος και ένας του κόμματος του Κέντρου. Επαναλαμβάνω ότι, αν σημειώθηκαν οποιεσδήποτε υπερβολές απ' τις τοπικές αρχές, είμαι πρόθυμος να τις συζητήσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνησις έχει πολιτική διωγμού. Σας διαβεβαιώ ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να προλάβω τέτοιες υπερβολές»

    Το ντοκουμέντο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε να αποδοθεί σε «παραδρομή», «φραστικό λάθος» ή «παρανόηση». Ο Καραμανλής είναι σαφής για ένα σαφές ζήτημα.

    Θυμίζουμε ότι δύο στελέχη της μειονότητας, ο Αχμέτ Σαδίκ και ο Ιμπράμ Σερίφ, κάθισαν στις 25/1/90 στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Κομοτηνής με την κατηγορία της πρόκλησης των πολιτών σε διχόνοια επειδή είχαν κυκλοφορήσει ένα κείμενο στο οποίο αναφέρονταν οι όροι «Τούρκοι» και «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα». Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 18 μήνες χωρίς δικαίωμα μετατροπής ή αναστολής και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

    Το Εφετείο επικύρωσε την καταδίκη δυο μήνες αργότερα, απλώς τη μετέτρεψε σε εξαγοράσιμη. Η επιχειρηματολογία των δικαστικών αυτών αποφάσεων ήταν ότι «οι κατηγορούμενοι από πρόθεση επιχείρησαν να χαρακτηρίσουν τους Ελληνες μουσουλμάνους το θρήσκευμα της περιοχής Ροδόπης ως Τούρκους, καίτοι εγνώριζαν ότι με τη Συνθήκη της Λοζάνης στην περιοχή της Θράκης έχει αναγνωριστεί μόνο μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική... Με την παραπάνω ενέργειά τους σκόπευαν ενσυνείδητα να ενσταλάξουν το σπέρμα του διχασμού και της εχθρότητας προς τους Ελληνες χριστιανούς και έτσι πέτυχαν να προκαλέσουν και να διεγείρουν τους πολίτες σε αμοιβαία διχόνοια, με συνέπεια να διαταραχθεί η κοινή ειρήνη...»

    Είναι σαφές ότι το κείμενο από το Αρχείο Καραμανλή εμπίπτει ακριβώς στην ίδια κατηγορία. Να περιμένουμε, άραγε, την αυτεπάγγελτη δίωξη των υπευθύνων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» που έχει την ευθύνη για την έκδοση του Αρχείου; Μήπως κινδυνεύει να συλληφθεί ο πρόεδρός του Πέτρος Μολυβιάτης με την κατηγορία ότι «διεγείρει σε αμοιβαία διχόνοια τους πολίτες»;

    Ασφαλώς αστειευόμαστε. Απλώς περιμένουμε τουλάχιστον να έχουν το πολιτικό θάρρος οι εκπρόσωποι των δύο μεγάλων κομμάτων και να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα της Θράκης και να πάψουν να κρύβονται πίσω από δικαστικές διώξεις, απαγορεύσεις και διαστροφή της ιστορικής αλήθειας.


    Ελευθεροτυπία, 4/3/2007



    Ο ΥΠΕΞ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

    Μια νέα πολιτική για τη μειονότητα

    Μια ολιγοήμερη επίσκεψη στη Θράκη αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από εκείνα που παρουσιάζουν οι κινδυνολόγοι «αναλυτές» στα αθηναϊκά κανάλια.

    Παρά την έντονη θρακολογία που προκάλεσε επί ένα μήνα στην Αθήνα η υποψηφιότητα της κυρίας Καρά Χασάν δεν μάθαμε τίποτα περισσότερο για την πραγματική πολιτική κατάσταση στην περιοχή της Θράκης και τις συνθήκες ζωής της μειονότητας. Το χειρότερο είναι ότι στη σχετική παραφιλολογία επικράτησαν τα στερεότυπα περασμένων δεκαετιών και οι αδιέξοδοι εθνικοί μύθοι που έχουν ξεπεραστεί από νέες πραγματικότητες και νέες ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής.

    Μια νέα πολιτική

    Την ώρα που οι Αθηναίοι θρακολόγοι των καναλιών συνέχιζαν να παπαγαλίζουν τις γνωστές εθνικές μεγαλοστομίες περί ελληνοφρόνων «Πομάκων» και παρασυρμένων «Τουρκογενών», οι άνθρωποι που χαράζουν την πραγματική πολιτική για τη μειονότητα έχουν ήδη προσανατολιστεί προς εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο νέος στόχος της ελληνικής πολιτικής είναι η ομάδα των «Ρομά» της μειονότητας. Τους «Πομάκους» ξεχάστε τους!

    Πάγια θέση της ελληνικής διοίκησης τις τελευταίες δεκαετίες ήταν να επιμένει στο διαχωρισμό της μειονότητας σε τρεις εθνοτικές ομάδες («Τουρκογενείς, Πομάκους και Αθιγγάνους-Ρομά»). Μερικές φορές, μάλιστα, αναφέρονταν σε (περισσότερες της μιας) «μουσουλμανικές μειονότητες», για να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στον εσωτερικό διαχωρισμό της μειονότητας. Ο προφανής στόχος ήταν η αποδυνάμωση των Τούρκων της μειονότητας, η ενίσχυση των εσωτερικών αντιθέσεων και ο προσεταιρισμός των Πομάκων.

    Οπως διαβάζουμε σε ένα απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών που έχει συνταχθεί πριν από δέκα χρόνια, «η υπογράμμιση αυτής της 'διαφορετικότητας’ των τριών ομάδων απορρέει από την επιθυμία μας να αποφύγουμε την απορρόφηση των Πομάκων και των Αθιγγάνων από το τουρκογενές στοιχείο της μειονότητας και την κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργία μιας συμπαγούς τουρκογενούς μειονότητας» (ΑΠΦ 1150.600/ΑΣ 809, 17/7/1996, ΥΠΕΞ, Α2 ΔΔΣ/Τμήμα Μειονοτικών Θεμάτων).

    Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος έγινε χρήση κάθε θεμιτού και αθέμιτου μέσου. Τεράστια ποσά δαπανήθηκαν σε «μελέτες», «προγράμματα», «ινστιτούτα» και «εκδηλώσεις» που μοναδικό στόχο είχαν να κατασκευάσουν μια «πομακική εθνική ταυτότητα» που δεν θα έτεινε ούτε προς την Τουρκία (λόγω θρησκείας) ούτε προς τη Βουλγαρία (λόγω γλώσσας). Και πρώτο μέτρο ήταν «η μερική απαλλαγή των Πομάκων από τα ήπια άλλωστε κατασταλτικά μέτρα που ίσχυαν για τους Τουρκογενείς μέχρι την αρχή της τρέχουσας δεκαετίας (’90)» (στο ίδιο έγγραφο).

    Ομως αυτή η πολιτική απέτυχε. Ούτε ο εκτουρκισμός της μεγάλης πλειοψηφίας της μειονότητας αποφεύχθηκε ούτε πήρε σάρκα και οστά ποτέ ο διαχωρισμός των Πομάκων από τα άλλα μέλη της μειονότητας. «Η διαφοροποίηση αυτή από το τουρκογενές στοιχείο τα τελευταία χρόνια μειώνεται», διαβάζουμε στο ίδιο έγγραφο. «Σε αυτό συνετέλεσαν η επιμειξία των Πομάκων με τους Τουρκογενείς, η οποία προκλήθηκε από την εγκατάσταση Πομάκων στις πόλεις και από την αλλαγή στάσεως της επίσημης Τουρκίας στα θρησκευτικά θέματα».

    Το αντίθετο μάλιστα συνέβη. Οι σχεδιασμοί επί χάρτου της ελληνικής πλευράς επιτάχυναν την ομογενοποίηση της μειονότητας. Το όψιμο χέρι φιλίας που έτεινε προς την πλευρά των Πομάκων η ελληνική πλευρά αντιμετωπίστηκε με εύλογη καχυποψία από εκείνους που μέχρι πριν από δέκα χρόνια ζούσαν πίσω από τις μπάρες του αποκλεισμού, την περιβόητη «επιτηρούμενη ζώνη» και είχαν την υποχρέωση να κυκλοφορούν με ειδικές άδειες, δηλαδή εσωτερικά διαβατήρια. Ο λόγος που διατηρήθηκαν αυτές οι μπάρες, σύμφωνα με την ίδια έκθεση του ΥΠΕΞ ήταν «η αποφυγή διασυνδέσεως του τουρκογενούς με το πομακικό στοιχείο».

    Οι λόγοι της αποτυχίας της πολιτικής για τους Πομάκους είναι βέβαια πολλοί. Ο σημαντικότερος, όμως, είναι ότι βασίστηκε σε ένα προπαγανδιστικό τέχνασμα. Τώρα αναγκάζεται το ΥΠΕΞ να παραδεχτεί ότι ήταν ατελέσφορες οι θεωρίες «σύμφωνα με τις οποίες οι Πομάκοι είναι απόγονοι φυλών που συμπολέμησαν με τον Μεγαλέξανδρο, ότι είναι ευφυέστεροι των τουρκογενών και έτσι πλησιέστεροι στον ελληνικό μέσο όρο κ.ά.».

    Αλλά και ο τρόπος της προσέγγισης, δηλαδή μέσω του στρατού (!) και γνωστών επιχειρηματιών, αποδείχτηκε κι αυτός ατυχής. Το παραδέχεται το ΥΠΕΞ με κομψό τρόπο στο ίδιο έγγραφο: «Η διδασκαλία της πομακικής δεν προσφέρει τίποτε στους Πομάκους, πλην της διατηρήσεως μιας εθνικής ταυτότητας, μάλλον προβληματικής. Αντιθέτως η επαρκής γνώση της ελληνικής ή της τουρκικής τους δίνει τη δυνατότητα προσβάσεως στις αγορές εργασίας και τα Πανεπιστήμια της Ελλάδος ή της Τουρκίας και συνεπάγεται σημαντική βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Με την οπτική αυτή, η έκδοση των δύο λεξικών, αφενός του Δ’ Σώματος Στρατού και αφετέρου του δασκάλου κ. Θεοχαρίδη, με την οικονομική ενίσχυση του επιχειρηματία κ. Εμφιετζόγλου δεν βελτίωσε, βεβαίως, τις προοπτικές διδασκαλίας της πομακικής. Εάν το πρώτο μπορεί να θεωρηθεί ως χρήσιμο εργαλείο για το στρατό και το δεύτερο ως καρπός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, κανένα από τα δύο δεν αποτελεί στην ουσία επιστημονικού επιπέδου εργασία».

    Αυτό που απασχολεί επίσης τα στελέχη του ΥΠΕΞ, είναι οι ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα είχε η επίσημη διδασκαλία μιας σλαβικής γλώσσας σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Δυτική Μακεδονία, όπου τα πολύ συγγενικά προς τα πομακικά «μακεντόντσι» θεωρούνται εθνικώς ύποπτα και εξοβελιστέα. Με ανησυχία διαπιστώνουν οι ίδιοι αναλυτές του ΥΠΕΞ ότι ήδη έχει αποκατασταθεί μια επικοινωνία μεταξύ Ποντίων από τη Ρωσία (που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή), και σλαβόγλωσσων πληθυσμών («Πομάκων») στις δύο πλευρές των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

    Η ελληνική πολιτεία στρέφεται, λοιπόν, εδώ και λίγο καιρό στην τρίτη συνιστώσα της μειονότητας, τους Ρομά. Εδώ τα πράγματα θεωρούνται πιο εύκολα. Δεν είναι η «εθνική συνείδηση» τόσο που καθορίζει την ενότητα της κοινωνικής ομάδας, επομένως δεν υπάρχει καταρχήν το αξεπέραστο εθνοτικό φράγμα. Φοβόμαστε, πάντως, πως και την περίπτωση αυτή, θα αποδειχθεί πολύ όψιμη η στοργή της ελληνικής πολιτείας. Οσο για την αποτελεσματικότητά της, κι αυτή είναι αμφίβολη, διότι ο αριθμός των Ρομά είναι πολύ μικρός παρά το "φούσκωμα" των επίσημων μελετών. Αλλά ακόμα και έτσι, είναι σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζονται ως έλληνες πολίτες οι Ρομά της περιοχής (για την ακρίβεια κάποια τμήματά τους) και δαπανώνται σημαντικά ποσά για την εκπαίδευσή τους, έστω επιλεκτικά και με ανορθόδοξους τρόπους.

    Πάντως, σύμφωνα με τη μελέτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τα Δικαιώµατα των Ροµά και του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συµφωνιών του Ελσίνκι είναι ήδη αργά: «Φαίνεται ότι ένα σηµαντικό τµήµα των Μουσουλµάνων Ροµά όντως ασπάζεται την τουρκική εθνική ταυτότητα. Ο εκπρόσωπος των Μουσουλµάνων Ροµά της Θράκης, στην ιδρυτική συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ροµά (ΠΟΣΕΡ), η οποία εδρεύει στην Αθήνα και χρηματοδοτείται από το κράτος, ισχυρίστηκε ότι οι Ροµά που εκπροσωπεί αποτελούν μια εθνική (δηλ. τουρκική) μειονότητα. Παρομοίως, οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι Ροµά που ζουν στο Νομό Εβρου δήλωσαν σε ερευνητές ότι είναι Τούρκοι και όχι Ροµά. Επιπλέον, παρατηρήθηκε ότι οι Μουσουλµάνοι Ροµά της Κοµοτηνής σταµάτησαν να χρησιµοποιούν τη ροµανί και προτιµούν τα τουρκικά, ακόµη και στο σπίτι τους, κάτι που οι Ελληνες ερευνητές ερµηνεύουν ως ένδειξη του σταδιακού 'εκτουρκισµού’ τους».

    Οσο για το σύνολο της μειονότητας, φαίνεται ότι ο μεσοπρόθεσμος στόχος του ελληνικού κράτους είναι η αποδυνάμωσή της μέσω της αστικοποίησης. Η οικονομική συγκυρία βοηθά αυτό το σχεδιασμό. Το μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού μειονοτικού πληθυσμού ασχολείται με τα καπνά, τα οποία ως γνωστόν αντιμετωπίζουν ως καλλιέργεια τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Οχυρωμένη πίσω από τη ΕΕ η ελληνική κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε στήριξη των καλλιεργητών. Αλλά η αλλαγή καλλιέργειας στα ορεινά χωριά είναι σχεδόν αδύνατη. Ο μόνος δρόμος που θα μένει στους καταστραμμένους αγρότες της μειονότητας είναι η μετανάστευση, τα καράβια και οι βοηθητικές εργασίες στις πόλεις.

    Στην ίδια κατεύθυνση τείνουν απ' ό,τι φαίνεται και οι άνωθεν σχεδιασμοί για την εκπαίδευση της μειονότητας. Εδώ και δέκα χρόνια πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη τομή, με το τολμηρό και επιτυχημένο (παρά τις αντιδράσεις) «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων», το οποίο διευθύνει η καθηγήτρια Αννα Φραγκουδάκη με τη συνεργασία της συναδέλφου της Θάλειας Δραγώνα. Σε συνδυασμό με το θετικό μέτρο της ποσόστωσης για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, το πρόγραμμα αυτό που αφορά μόνο την ελληνόγλωσση εκπαίδευση βελτίωσε αισθητά τον αριθμό των μειονοτικών που κατορθώνουν να προχωρήσουν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

    Ομως στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα μειονοτικά σχολεία παραμένουν σε άθλια κατάσταση, γιατί το τουρκόγλωσσο μέρος της εκπαίδευσης βρίσκεται ακόμα υπό τη σκιά των ελληνοτουρκικών ισορροπιών. Ορισμένοι μειονοτικοί των πόλεων προτιμούν ήδη να στέλνουν τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία. Εχοντας αυτό κατά νου, η ελληνική πλευρά προσβλέπει στη σταδιακή αποδυνάμωση των μειονοτικών σχολείων και την απορρόφηση μέρους των παιδιών της μειονότητας στα κοινά σχολεία.

    Μια νέα δυναμική στην κοινωνία

    Με βάση όλο αυτά τα δεδομένα καταλαβαίνει κανείς πόσο εκτός τόπου και χρόνου ήταν όλη αυτή η επιμονή στην «πομάκικη καταγωγή» της κυρίας Καρά Χασάν που επαναλάμβαναν εν χορώ οι θρακολόγοι των καναλιών. Εξίσου παραπλανητικά είναι και όσα «αποκάλυψαν» για την Τουρκική Ενωση Ξάνθης οι ίδιοι αναλυτές (με πρώτο εκείνον που διαλαλεί ότι οι μπάρες στην επιτηρούμενη ζώνη έπεσαν χάρη στις δικές του εκπομπές). Θα τους στενοχωρήσουμε λέγοντάς τους ότι τα σωματεία που φέρουν το χαρακτηρισμό «τουρκικός» στην Ξάνθη και την Κομοτηνή λειτουργούν κανονικά και εντός του νόμου, όπως κάθε άλλη ένωση πολιτών. Οχι μόνο «παράνομες» δεν είναι αυτές οι ενώσεις, αλλά διαθέτουν γραφεία σε πλήρη νόμιμη λειτουργία.

    Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η υπόθεση εκκρεμεί και θα τελεσιδικήσει μόνο μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ομως ακόμα και στην (μάλλον απίθανη) περίπτωση να γίνει δεκτή η απόφαση της ελληνικής διοίκησης, το μόνο που θα συμβεί είναι ότι δεν θα αναρτηθούν οι ταμπέλες στα υπάρχοντα σωματεία.

    Οσο για το θέμα του μουφτή που απασχόλησε κι αυτό τα κανάλια επί μέρες, υπάρχει σκέψη στο ΥΠΕΞ να καταργηθούν οι δικαστικές του εξουσίες και να παραμείνουν οι θρησκευτικές. Σ’ αυτή την περίπτωση θα μπορεί να εκλέγεται κάποιος μουφτής από τους πιστούς, ενώ οι αρχές θα αναγνωρίζουν και τους εκλεγμένους και τους διορισμένους (απ’ αυτές) ως ισότιμους. Το μπερδεμένο σχήμα θεωρείται απαραίτητο τουλάχιστον για τη μεταβατική φάση που αναγκαστικά θα υπάρξει από το παλιό στο νέο σύστημα. Η κατάργηση των δικαστικών δικαιοδοσιών του μουφτή είναι αυτονόητη για μια ευρωπαϊκή χώρα που δεν μπορεί να δεχτεί ότι σε κάποιο σημείο της επικράτειάς της διατηρείται ο ισλαμικός νόμος, η σαρία. Οσο για την αναγνώριση όλων των μουφτήδων, αυτή η ανάγκη προκύπτει από την πρόθεση να αναγνωριστούν και οι μουφτήδες που με τον ένα ή άλλο τρόπο λειτουργούν στην Αθήνα. Το τελευταίο που θα επιθυμούσε το ΥΠΕΞ αυτή την περίοδο είναι η διατήρηση σε καθεστώς αδιαφάνειας (αν όχι ημιπαρανομίας) των μουσουλμανικών λατρευτικών χώρων στην ελληνική επικράτεια και ειδικά στην Αθήνα.

    Με δυο λόγια, ο προβληματισμός των υπευθύνων του ΥΠΕΞ βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις από τις μισαλλόδοξες κραυγές των τηλε-θρακολόγων, έστω κι αν οι σχεδιασμοί του παραμένουν ακόμα στα χαρτιά.

    Αλλά το σημαντικό νέο στοιχείο που διαπιστώνει ο επισκέπτης της Θράκης είναι ότι παράλληλα με τις νέες αναζητήσεις της ελληνικής πολιτείας για την αναπροσαρμογή της μειονοτικής της πολιτικής αναπτύσσεται για πρώτη φορά μια νέα δυναμική στην κοινωνία της περιοχής η οποία ξεπερνά τα κλασικά αδιέξοδα στερεότυπα που κυριαρχούσαν τόσο στον πλειονοτικό όσο και στον μειονοτικό πληθυσμό.

    Σημάδι αυτού του νέου κλίματος ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στις 21 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και του ένθετου «Αναγνώσεις» της Κυριακάτικης Αυγής. Το θέμα «Η αργοπορημένη μεταπολίτευση της μειονοτικής πολιτικής», αναπτύχθηκε από την κοινωνιολόγο Ντιλέκ Χαμπίμπ, τον δημοσιογράφο Σαμή Καραμπουγιούκογλου, τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Αλκή Ρήγο, τον γιατρό και πρώην βουλευτή του Συνασπισμού Μουσταφά Μουσταφά, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Κωνσταντίνο Τσιτσελίκη και τον εκπαιδευτικό και δημοσιογράφο Σταμάτη Σακελλίωνα. Τη συζήτηση συντόνιζε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κώστας Γούναρης. Ανάλογη εκδήλωση με το ίδιο θέμα είχε οργανωθεί και στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα στις αρχές του Ιουνίου (8/6/06), αλλά το ξεχωριστό στην Ξάνθη ήταν η συμμετοχή του κόσμου. Το ακροατήριο ήταν μοιρασμένο σε μειονοτικούς και πλειονοτικούς ενώ το λόγο πήραν εκφραστές όλων των απόψεων. Επί τρεις ώρες συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα. Μπορεί να μη λύθηκαν, αλλά αποδείχτηκε ότι ο διάλογος είναι εφικτός και ο αλληλοαποκλεισμός των δύο πληθυσμιακών ομάδων δεν είναι μονόδρομος.

    Το βαθύ κράτος ανασυντάσσεται

    Αλλά η Θράκη παραμένει δυστυχώς αυτό που μας είπε ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής Δάμων Δαμιανός, «ένα απέραντο χωνευτήρι μηχανισμών και αλλοίωσης συνειδήσεων». Και το χειρότερο είναι ότι «οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού στη Θράκη είναι αδυσώπητοι, γιατί λειτουργεί στη λογική της προβοκάτσιας».

    Σε αντίθεση, λοιπόν, από τη θετική δυναμική που δημιουργείται σε ορισμένα προοδευτικά κομμάτια της κοινωνίας, εντελώς αδρανείς παραμένουν κάποιοι κοινωνικοί θεσμοί από τους οποίους θα περίμενε κανείς πολύ περισσότερα. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στους πάγιους εκφραστές κάθε συντηρητικής πολιτικής στην περιοχή, δηλαδή στην εκκλησία και τα παρεκκλησιαστικά-παρακρατικά ιδρύματα της παρωχημένης εθνικοφροσύνης. Αναφερόμαστε δυστυχώς στο Πανεπιστήμιο.

    Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, με τμήματα και στους τρεις νομούς της Θράκης, είχε αρχίσει πριν από χρόνια να δημιουργεί μια θετική σχέση με την κοινωνία της περιοχής. Με αντιφατικές ίσως και σπασμωδικές πρωτοβουλίες, είχε πάντως κατορθώσει να ανοίξει τις πύλες του στο πρόβλημα της Θράκης και άρχισε να παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της μειονότητας. Ηταν η περίοδος όπου μια σειρά νέων πανεπιστημιακών, απαλλαγμένων από τις παρωπίδες της μετεμφυλιακής εθνικοφροσύνης κατόρθωσαν να δουν κατάματα το πρόβλημα και επιχείρησαν για πρώτη φορά να το συνδέσουν με την ευρωπαϊκή δημοκρατική αντίληψη.

    Αυτή η φωτεινή περίοδος του Δημοκρίτειου έχει δυστυχώς περάσει. Το Πανεπιστήμιο έχει γιγαντωθεί, αλλά η σχέση του με την κοινωνία έχει ατονήσει πλήρως. Οσο για τη μειονότητα, μάταια θα περίμενε στις σημερινές συνθήκες κάποια βοήθεια από την τοπική πανεπιστημιακή κοινότητα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σκάλωσε πρόσφατα η παραχώρηση από το Πανεπιστήμιο ενός μικρού οικοπέδου της Κομοτηνής που του ανήκει. Στο οικόπεδο επρόκειτο να χτιστεί σχολείο για Ρομά και με την άρνηση του ΔΠΘ η ανέγερση καθυστερεί. Και να σκεφτεί κανείς ότι το πανεπιστήμιο έχει χτιστεί πάνω στις λεγόμενες «μουσουλμανικές γαίες», την περίοδο που η αντιμετώπιση της μειονότητας πρόβλεπε και τον «εκχριστιανισμό» της ακίνητης ιδιοκτησίας.

    Αλλά και σε ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης επανέρχεται πεισματικά η παλιά «θεωρία της αμοιβαιότητας», σύμφωνα με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί η μειονότητα της Θράκης με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι Ελληνες της Κωνσταντινούπολης από τις τουρκικές αρχές τη δεκαετία του 50 και 60, δηλαδή με πογκρόμ και βίαιο εκπατρισμό. Διαβάζουμε, λ.χ. στον "Χρόνο" της Κομοτηνής, τη μια από τις δυο μεγάλες εφημερίδες της πόλης: «Θέλουν οι Τούρκοι ικανοποίηση των υπερφίαλων αξιώσεών τους; Ναι, αλλά εδώ και τώρα να εφαρμοστεί η αμοιβαιότητα της Συνθήκης της Λωζάνης, να μείνουν στην Κομοτηνή όσοι απόμειναν στην Κωνσταντινούπολη. Και στην Ξάνθη να μένουν όσοι απόμειναν στην Ιμβρο και την Τένεδο» (22/6/06).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ...
    Ταμεία: ποιους «δείχνουν» οι καταθέσεις
    Τον κ. Ευγένιο Παπαδόπουλο, στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος αλλά και συνδικαλιστές εμπλέκουν οι μάρτυρες
    Tης Xριστινας Kοψινη

    Σημαντική για την υπόθεση θεωρείται και η τρίωρη συνάντηση που είχε με τον εισαγγελέα Eφετών ο επί οκτώ συναπτά έτη προέδρος και νυν αντιπρόεδρος του TEAYΦE, κ. Γ. Kονιδάρης. Eίναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Kονιδάρης είναι ο μόνος συνδικαλιστής για τον οποίο προέβη σε καταγγελία και η ομοσπονδία εργαζομένων στο φάρμακο, επιρρίπτοντας σε αυτόν «τη μεγαλύτερη ηθική ευθύνη γιατί διαχειρίστηκε επί οκτώ χρόνια τα αποθεματικά του Ταμείου, εισηγήθηκε και ψήφισε στο Δ.Σ. την αγορά συγκεκριμένων ομολόγων υψηλού ρίσκου». Φυσικά αυτό μπορεί να μη σημαίνει τίποτε.

    Tο TEAYΦE είναι ο μοναδικός φορέας ασφάλισης στον οποίο συναντώνται με διαφορά δέκα ημερών δύο κομβικές χρηματιστηριακές εταιρείες. H Tρωύλος KEΠEY, μέσω της οποίας αγοράστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2007 δομημένο τραπεζικό ομόλογο της ALPHA BANK, και η «Aκρόπολις» μέσω της οποίας στις 22 Φεβρουαρίου, τοποθετήθηκαν 55 εκατ. ευρώ στο περίφημο δομημένο ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου με ανάδοχο την J.P. Morgan

    Hδη δύο εκπρόσωποι εργαζομένων έχουν θέσει ζήτημα επιστροφής και αυτού του ομολόγου, κατά το παράδειγμα του TAΞY (ανέκτησε το κεφάλαιο για τα δομημένα της Marfin) και του TΣΠEAΘ (ανέκτησε το κεφάλαιο από δομημένο της ProtoBank). Tο θέμα της επιστροφής των 130 εκατ. ευρώ που έχουν επενδυθεί στο ομόλογο της ALPHA BANK έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. H αρχική απόφαση αγοράς του από το Δ.Σ. του TEAYΦE αφορούσε έκδοση του ελληνικού Δημοσίου και όχι τραπεζικό ομόλογο. Tι συνέβη και άλλαξε ο εκδότης;


    Eπιπλέον, η «συνάντηση» της Tρωύλος με το TEAYΦE έχει πολλά κοινά με τη συναλλαγή που έκανε η ίδια εταιρεία με το TΣΠEAΘ στις 10 Ιουλίου 2006. Oχι μόνο γιατί και στις δύο περιπτώσεις η ονομαστική αξία των ομολόγων είναι ύψους 130 εκατ. ευρώ, αλλά και γιατί στις σχέσεις που διαμορφώθηκαν φαίνεται ότι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο και συνδικαλιστές του ΠAΣOK. Στην περίπτωση του TEAYΦE εμπλεκόμενος είναι ίσως ο πρώην πρόεδρος. Στην υπόθεση του TΣΠEAΘ ενδεχομένως να εμπλέκεται πάλι ο πρώην πρόεδρος του Tαμείου κ.. Γ. Kατσανεβάκης, ο οποίος στη συνέχεια έγινε πρόεδρος της TPΩYΛOΣ KEΠEY. Σε κάθε περίπτωση, οι συμπτώσεις είναι αρκετές.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

    1.ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ
    ΠΑΣΟΚ.
    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ
    ΔΟΜΗΜΕΝΟ 130 ΕΚ/ΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΗΣ
    ΑΛΦΑΒΑΝΚ.

    2.ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ
    ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΤΑ
    ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
    "ΣΑΠΑΚΙΑ" ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΘΙΑΡΗ ΓΑΠ ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ
    ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙΣ
    ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑ.
    ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ
    Ο ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΥΤΗ...
    ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΨΕΣ ΤΑ ΕΡΓΑ...ΤΩΝ
    ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΩΝ...
    ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ..ΝΑ ΤΟΝ
    ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ,ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΓΙΔΕΨΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αποκαλυψη..
    η αποκαλυψη του σκανδαλου ηταν
    σχεδιασμος του ΓΑΠ για να απαλλαγει
    απο τους συνδικαλιστες του πασοκ
    που του εχουν ζαλισει τα αρχιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ
    ΑΝΙΔΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ .
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ?
    ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΥΝΗΣΕΙΣ?
    ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ
    ΜΕΛΛΟΝ Η ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΤΑ 770 ΕΚ/ΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΔΟΜΗΜΕΝΑ
    ΔΗΜΟΣΙΟΥ ,ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
    ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ 580.
    ΤΑ 3ΔΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΑΠΙΟ ΔΟΜΗΜΕΝΑ,
    ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ,ΠΟΥ
    ΦΟΡΤΩΣΕ Η ΕΥΡΟΒΑΝΚ ΚΑΙ Η ΑΛΦΑΒΑΝΚ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ?

    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΝΟΜΙΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΤΟΥ
    ΛΑΤΣΗ.. ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕ ΠΟΥΣΤΡΟΔΙΚΗΓΟΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΤΙ Η ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ Η ΓΣΕΕ ΔΕΝ
    ΚΑΝΟΥΝ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ
    ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ 24 ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ
    ΤΑΜΕΙΑ?

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ
    ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ
    ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΛΑΔΩΝΑΝ.


    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ
    ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΓΚΑΝ ΓΙΑΤΙ
    Ο ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ...
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΦΩΣΕΙ.

    ANOIΞΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ
    ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ
    ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ....

    ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ
    ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ..
    ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ
    ΓΙΑΤΙ?
    ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ,
    Η ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ?

    ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟ
    ΠΑΙΖΟΥΝ "ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ"
    ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ
    ΕΔΙΝΑΝ ΜΙΖΕΣ..

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ..
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ
    ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ..ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ
    ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ...ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟ ΣΗΜΕΡΑ
    ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ..

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ
    ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ..

    ΜΙΖΑ-ΑΡΠΑΧΤΗ-ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΗ..

    Το παραμυθι της γενιας μου..
    της χειροτερης που γνωρισε ο τοπος
    η πλειοψηφια της καταντησαν

    ΑΔΙΣΤΑΧΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
    ΧΡΗΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΑΠ ΜΗ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΕ
    ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ..
    ΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ
    ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΑΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΣΕ ΣΕ
    ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ...
    ΑΛΛΟ Ο ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ ΑΛΛΟ ΕΣΥ...
    ΕΑΝ ΜΙΛΑΣ ΣΑΝ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ Ο
    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ
    ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ...
    ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΤΑΧΤΙΚΗ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΥ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΑΝ
    ΗΓΕΤΗΣ..
    ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ..ΣΤΑ
    ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΟΥ.
    ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΤΣΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
    ΘΑ ΣΕ ΑΓΝΟΕΙ..
    ΜΗ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ Η ΒΑΛΤΟΥΣ
    ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΚΑΨΕΣ ΤΟ .."ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ"
    ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ..ΜΑΤΣΟΥΚΑ.
    ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΚΑΙ
    ΤΟ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ..ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ
    ΤΟΥΣ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΔΕΣ.
    ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
    ΤΑ ΜΑΥΡΑ...ΑΣΤΑ ..ΣΤΟΥΣ..ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΑΘΙΑΡΗ ΓΑΠ ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ
    ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙΣ
    ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑ.
    ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ
    Ο ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΥΤΗ...
    ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΨΕΣ ΤΑ ΕΡΓΑ...ΤΩΝ
    ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΩΝ...
    ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ..ΝΑ ΤΟΝ
    ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ,ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΓΙΔΕΨΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρθρο του εκδότη της «Ε» και της «Κ.Ε.», για τη διαμόρφωση ενός κλίματος καταστολής που διαστρέφει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα», με αποτέλεσμα τον επηρεασμό των δικαστών.


    Δικαιοσύνη και λιντσάρισμα


    Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ


    ΕΝΑ ΝΕΦΟΣ καταστολής σκεπάζει το δημόσιο βίο μας. Οι εισαγγελείς, οι χειροπέδες, οι φυλακές κυριαρχούν στην πολιτική ζωή μας.

    NEΦΟΣ..ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ..ΣΚΕΠΑΖΕΙ..
    ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ.

    ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟ
    ΛΑΜΟΓΙΟ?
    ΓΙΑ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΒΟΑ Ο ΤΟΠΟΣ.
    ΓΙΑ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΟΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ
    ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ..

    Οι εισαγγελείς, οι χειροπέδες, οι φυλακές κυριαρχούν στην πολιτική ζωή μας.



    ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ?
    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ?

    ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
    ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ
    Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ
    ΣΑΣ...ΚΟΥΡΑΓΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.
    ΤΗΣ ΨΩΛΗΣ ΤΟΥ ΤΟ ΧΑΒΑ ΕΧΕΙ
    Ο ΚΑΘ'ΕΝΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ .
    ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΣΧΕΤΑ ΑΡΘΡΑ.
    ΕΣΥ 3:26 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΣΑΙ Η ΠΟΛΥ ΠΑΠΑΡΑΣ
    Η ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΛΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΓΑΠ-ΙΚΟΥΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΣΑΙ
    ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΚΑΡΙΝΘΟ.
    ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΛΟΓΚΙΣΤΕΣ
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΙ !!!!!
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
    ΚΙ ΕΣΥ 3:26 ΓΙΑ ΝΑ Τ'ΑΡΠΑΞΕΙΣ
    [ΟΧΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΡΕ ΧΑΜΕΝΕ,
    ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΕΝΝΟΩ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. press-gr

    γιατί δεν έχει αναρωτηθεί μέχρι σήμερα, εάν θα ασχοληθεί ο πρωθυπουργός με το ζήτημα;

    Ο Παπανδρέου κυβερνάει;
    του Παπανδρέου υπουργός είναι ο Αλογοσκούφης;
    του Παπανδρέου φίλος είναι ο Αλογοσκούφης;
    μπορεί ο Παπανδρέου ανα αποπέμψει τον Αλογοσκούφη;
    μπορεί ο Παπανδρέου να κάνει κάτι περισσότερο από τον Καραμανλή για το σκάνδαλο;
    γιατί ρωτάτε λοιπόν για τον Παπανδρέου και δεν ρωτάτε για τον Καραμανλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ....όπως είχατε λυσσάξει να ρωτάτε για το Σιμήτη...
    βέβαια τότε έφταιγε για όλα ο πρωθυπουργός, τώρα φταίει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης...και γενικά για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και όλοι οι άλλοι εκτός από τον Καραμανλή.
    συνεχίστε την γραμμή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. den ftaiei gia ola to pasok.
    mono gia tin leilasia
    toy topoy.

    pagalos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. με τέτοιο κόμπλεξ για τον ΓΑΠ στο μπλογκ πρέπει να έχουνε γίνει συντάκτες, όλοι οι άνεργοι του ελεύθερου τύπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. η κατάντια του νεοδημοκράτη να περιμένει σωσίβιο από τον πάγκαλο.
    μεγάλο πολιτικό επιχείρημα από μια...πολύ σοβαρή πολιτική προσωπικότητα...έ ρε κατάντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλα ο Αλαβανος ειναι εντελως ουφο
    ειπε οτι ο καραμανλης ειναι πρωθυπουργος της νεας δημοκρατιας..
    δηλαδη υπονοει οτι αυτος ειναι
    αρχηγος της ελλαδας?
    και μετα συκοφαντητε τον γαπ...
    ουτε ο γαπ δεν λεει τετοιες
    μαλακιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ
    ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ..
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 5:01 giati re fasista ti einai o karamalis? vgale tis paropides

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ. Ο "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ" ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΦΑΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΙΣ
    ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΤΗΣ
    "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ" ΤΟΝ
    ΕΧΕΤΕ ΞΕΣΚΙΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ
    ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ MR. KAZAKSTAN

    KAI ΘΥΜΗΘΗΚΑ...


    ΑΠΟ ΤΟ

    "ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ"

    ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ


    "ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΓΥΑΛΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ"

    ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ
    Ο ΣΗΜΙΤΗΣ..
    Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΚΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ
    ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ.
    ΦΟΡΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΑΘΙΑΡΗ
    ΤΟΝ ΓΑΠ.
    ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ
    ΚΑΙ ΜΕΣΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο ΓΑΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ
    ΕΞΥΠΝΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 3.26 ΠΗΡΕΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "Μουλόγα τα ομόλογα,δεν ινε ου κόσμους πρόβατα".
    Ιγώ που λέτε, βόσκαγα τα προβατάκιαμ κι τ'αλουγουμ εδώια παραπέρα κι εκ πρώτς όψιως, λιπόν κι ξαφνικώς, το ΄δα το τέρας !...
    "...Εγώ είμαι από χωριό !..."
    "Ομόλουγου ΗΤΑΝ ;...
    "ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ , τόλεγαν ;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο κ. Καραμανλής, μίλησε την 9.6.07 στην Λάρισσα για την πολιτική της κυβέρνησής του στον αγροτικό τομέα ως εκπρόσωπος της παραδοσιακής Δεξιάς, του ´50 και του ´60, με ταξίματα από το μπαλκόνι.
    Είναι φανερό ότι, μίλησε ως να βρίσκεται σε άλλη χώρα. Αναφέρθηκε σε πολιτικές, που υποτίθεται ότι, βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά ακόμα δεν τις έχουν δει οι αγρότες, όπως και για άλλες που «θα» έρθουν, κατά τον ίδιο τρόπο που είχε μιλήσει και πριν από τις εκλογές του 2004 και έχουν τόση αξία, όση και εκείνες.
    Ομόλογο αναξιοπιστίας εκείνες του 2004, ομόλογο υποκρισίας οι σημερινές.
    Γιατί η αλήθεια είναι ότι:
    -Μείωσε δραματικά το εισόδημά των Ελλήνων αγροτών.
    -Από το 2005 μέχρι σήμερα, αφαίρεσε 127 εκατ. ευρώ από το σύνολο των Ελλήνων αγροτών μέσω της δυναμικής διαφοροποίησης.
    -Αφαίρεσε 113 εκατ. ευρώ το χρόνο από το σύνολο των Ελλήνων αγροτών μέσω των «δήθεν» ποιοτικών παρακρατημάτων, χρήματα τα οποία προορίζονται να μοιραστούν σε «ημέτερους» με αδιαφάνεια.
    -Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ, που δεν έχει καταβάλει ως όφειλε τις επιδοτήσεις της περασμένης χρονιάς στο σύνολο των Ελλήνων αγροτών.
    -Αφαιρεί 165 εκατ. ευρώ το χρόνο από τους Έλληνες καπνοπαραγωγούς, μετά το 2009, εξαιτίας της διαπραγματευτικής της ανικανότητας.
    -Αφαιρεί τη δυνατότητα από τους τευτλοκαλλιεργητές να συνεχίσουν την καλλιέργεια των τεύτλων και κλείνει τα εργοστάσια ζάχαρης.
    -Αφαίρεσε 60 εκατ. ευρώ από το σύνολο των Ελλήνων αγροτών μέσω της επιστροφής του ΦΠΑ.
    -Επιβάρυνε οικονομικά τους Έλληνες αγρότες μέσω της αύξησης του ΦΠΑ από 18% σε 19%. Και ήταν ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, που το 2004 στη Λάρισα, απ' όπου ξεκίνησε την παρουσίαση του προγράμματός του, δήλωνε ότι, θα τον μειώσει στο 8%. Σήμερα μάλιστα, έχει το θράσος, γιατί περί αυτού πρόκειται, να υπόσχεται και πάλι ότι θα επιχειρήσει να μειώσει τον ΦΠΑ.
    -Ο κ. Καραμανλής, που υποσχόταν το 2004 στους βαμβακοπαραγωγούς «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», όχι μόνον δεν τα έδωσε, αλλά αφαίρεσε κιόλας 18 εκατ. ευρώ το χρόνο από τους Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς.
    Ο κ. Καραμανλής, όχι μόνο μείωσε δραματικά το αγροτικό εισόδημα, όχι μόνο δεν έχει πολιτική για τον αγροτικό τομέα, αλλά επιχειρεί να αφαιρέσει και τη μνήμη από τους αγρότες.
    Οι αγρότες υφίστανται ήδη τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και γνωρίζουν πια, τι τους επιφυλάσσει ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του.
    Γι' αυτό θα δώσουν την απάντηση που πρέπει στις εκλογές που έρχονται.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 3.43

    Ρε κρετίνε γιατί προκαλείς τη τύχη σου;
    Εμένα συνεχίζεις να ρωτάς παπαριές!!!
    Γιατί δεν ρωτάς το Ρουσόπουλο να σου πει που ήταν το κράτος με την Κυβέρνηση της ΝΔ να ελέγξει τα χρεόγραφα στα οποία επένδυαν τα Ταμεία ;

    Γιατί η κυβέρνηση διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, γιατί δεν εφάρμοσε το νόμο του 2002, που προέβλεπε τη σύσταση συγκεκριμένων φορέων εποπτείας;

    Αν υπάρχουν αμφιλεγόμενες επενδύσεις σε μορφές corporate bonds από τα Ταμεία, γιατί δεν παρεμβαίνει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς, και η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείο Απασχόλησης;

    Σκοπεύει η κυβέρνηση να ακολουθήσει την ίδια πρακτική όπως και με τη Morgan και για τα υπόλοιπα 700.000.000 δομημένα που τα Ταμεία θέλουν να επιστρέψουν;
    Θα πληρώσουμε τους διαφυγόντες τόκους, δηλαδή, όλοι οι πολίτες;
    Τι σας χρωστάμε ρε;

    Εμείς θα πληρώσουμε τις μίζες που καρπώθηκε το σύστημά σας;

    Γιατί προκαλείς κρετίνε;
    Τις κυβερνήσεις δεν τις ψηφίζουμε για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση στους επιχειρηματίες και σε κάποιες τράπεζες, αλλά για να μας διασφαλίζουν από τους άπληστους και να μας προστατεύουν, ως έχουν χρέος και αρμοδιότητα, από τους ανίδεους τις πράξεις των οποίων εγκρίνουν.

    Ρώτησε λοιπόν τον Ρουσόπουλο, γιατί ακόμη δεν έχω πει τίποτε:
    Τον Ν. Μπερετάνο και την TPΩYΛOΣ τους γνώριζε η Κυβέρνηση;

    Ποιος στέλεχος της Κυβέρνησης του πρότεινε τη συνεργασία;
    Ήξερε το στέλεχος την σχέση του Μπερετάνου με την οικογένεια Λάτση και την 20χρονη συνεργασία τους;

    Το παίζω χαλαρά, γιατί δεν με ενδιαφέρει η πολιτική και δεν σκοπεύω να γυρίσω σύντομα πίσω. Μη με προκαλεί ο Θόδωρος, όμως, γιατί ξέρω ένα-δυο πράγματα που θα σας ταρακουνήσουν συθέμελα.

    Μη με προκαλείτε
    Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΡΕ ΣΥ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΙ ΜΗ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΑΜΙΛΕΓΑΜΕΝΟ.
    ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητέ μου 7.36
    το ζήτημα δεν είναι να κάψουμε άλλους δυο, που ήδη έχουν πρόβλημα, αλλά να μη ξαναγίνουν τα ίδια.
    Πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει το κράτος δικαίου στη χώρα.
    Η θεσμοί δεν είναι πρόσχημα για να καλύπτουμε τη διαπλοκή .

    Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτίθεται με θράσος σε όποιον της ασκεί κριτική.
    Τα φερέφωνα της δεν έχουν δικαίωμα να συκοφαντούν όσους διαφωνούν με τις μεθοδεύσεις της.

    Το θράσος και η αμετροέπεια με θυμώνουν, μόνο αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. μην προκαλειτε το "αμφι"

    Θα σας κανει αυτος ..αποκαλυψεις που θα τρεχετε και δεν θα φτανετε.

    Αμ πως! για μαλακα τον περνατε το πουστη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 8.43

    Ρε φιλε επειδη βλεπω σημερα ξεκουραζεται ο Τζων και σε κοβω προθυμο για δηλωσεις,μηπως εσυ μπορεις να μας πεις τι ειστε τελικα.
    ΜΑΛΑΚΕΣ η ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ.

    Μ εχει φαει η απορια και δεν μπορω να ξερω τι συνθημα θα κατεβασετε στις εκλογες.Για βοηθησε λιγο την κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητέ φίλε, αν μου επιτρέπεις, Αμφιλεγόμενε,
    Μη παρεξηγήσεις την παρέμβασή μου, δεν υπέχει θέση συμβουλής.
    Με ιδιαίτερη χαρά διάβασα τις προάλλες, ότι και εσύ, όπως και εγώ, βρίσκεσαι αυτοεξόριστος στο εξωτερικό. Δεν χάρηκα ασφαλώς για την εξορία σου, αλλά ένοιωσα ιδιαίτερα αλληλέγγυος.
    Χαίρομαι όταν συμφωνούμε και πιο πολύ όταν τύχει και διαφωνούμε, σε διάφορα θέματα που σχολιάζουμε.
    Σήμερα θα διαφωνήσω μαζί σου, όχι γιατί θύμωσες, αλλά γιατί μέχρι τώρα κρατήσαμε ένα υψηλό επίπεδο διαλόγου δίχως καταγγελίες σε επίπεδο προσώπων, το οποίο δηλώνεις έτοιμος να καταστρατηγήσεις.
    Δεν εξυπηρετεί.
    Αν κάποιος έχει παρανομήσει και κρίνεις ότι πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, γνωρίζεις την οδό που οφείλεις να ακολουθήσεις.
    Δεν χρειάζεται να «τον κάνουμε βούκινο» και να τον παραδώσουμε βορά στα λαϊκά δικαστήρια, που εκτός από τα κανάλια στήνονται πλέον και στα Νέα Μέσα.
    Φαντάζομαι ότι συμφωνείς, πως η κριτική, για να είναι αποτελεσματική, δεν πρέπει να μετατρέπεται σε πολεμική. Τότε χάνει την παιδαγωγική και κοινωνική αξία της.
    Μη δίνεις αξία στο κάθε ένα που προκαλεί.
    Διάβασε τον Β. Καραποστόλη, για την επικοινωνία που επιδιώκουν κάποιοι δια της προστριβής.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΔΗΣΥΕ ΑΤΕ-ΝΤΟΥΝΟΥΚΑ
    ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΄΄ΤΡΙΓΩΝΟ΄΄… (20-4-2007).

    Η μπηχτή του SPOT-akia της 12-4-2007 για κάποια που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον κ. Μηλιάκο και τον Υπουργό Οικονομίας, με τσίγκλισε κι είπα να ερευνήσω λίγο το θέμα, κυρίως από …περιέργεια. (Από τις κακές συνήθειές μου…).
    Ψάχνοντας λοιπόν, έπεσα πάνω στα εξής :

    Στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 19-12-2004 ένα μεγάλο και αναλυτικό άρθρο αναφέρεται στους «κομματάρχες» των υπουργών της Νέας Διακυβέρνησης, στους ανθρώπους που «…που αποτελούν τους στενότερους συνεργάτες των μελών του υπουργικού συμβουλίου…» και «…κινούν τα νήματα των υπουργείων και πόσο επηρεάζουν τους προϊσταμένους τους…».

    Στη δεύτερη, μόλις, παράγραφό του το άρθρο ασχολείται με το Υπουργείο Οικονομίας και το επιτελείο του κ. Αλογοσκούφη. Εκεί, μεταξύ των άλλων, γράφει και για «…την επί χρόνια στενή συνεργάτιδα του Υπουργού κ. Μ.Μ….».

    Η κ. Μ.Μ. είναι υπάλληλος της Αγροτικής Ασφαλιστικής και για πολλά χρόνια αποσπασμένη στο πολιτικό γραφείο του κ. Αλογοσκούφη.

    Όταν ο κ. Μηλιάκος έγινε Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΕΓΑ. Η κ. Μ.Μ. έγινε, πάραυτα, Υποδιευθύντρια και τοποθετήθηκε επί κεφαλής της Υποδιεύθυνσης Γραμματείας Διοίκησης και Επικοινωνίας.

    Μεταξύ των 22 στελεχών, (Διευθυντών και Υποδιευθυντών) της εταιρείας, αποφοίτων διαφόρων Πανεπιστημιακών σχολών και κατόχων Masters of Science, η κ. Μ.Μ. ξεχωρίζει από το …απολυτήριο Λυκείου που διαθέτει. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – Ετήσιο Δελτίο Χρήσης 2004 – Πληροφορίες για την Εταιρεία / τα στελέχη, σελίς 72).

    Στη Γενική Συνέλευση της θυγατρικής της ΑΤΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ “ΣΥΝΕΔΙΑ Α.Ε.”, που έγινε στις 23-7-2004, η κ. Μ.Μ. εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Στο Οργανόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων συναντάμε την κ. Μ.Μ. ως μέλος κι αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου που όρισε η Νέα Διακυβέρνηση…

    Αυτά, τα λίγα, κατόρθωσα εγώ να μαζέψω μετά από μια μικρή έρευνα, που έκανα.

    Τώρα, κατά πόσον, βρήκα τον συνδετικό κρίκο Μηλιάκου – Αλογοσκούφη, είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα…

    Εγώ απλώς ανακάλυψα, από περιέργεια, ένα πολύ ενδιαφέρον ΄΄τρίγωνο΄΄…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ρε ΜΟΥΝΑΚΙΑ εσυ τι ανακατεβεσαι;
    Ας τον ανθρωπο να καθαρισει οπως του βγαινει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧ.ΕΛΛΑΔΑΣ. Η κ.ΔΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΦΗ ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ-ΜΑΣΑΣ ΚΙ'ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 9.23

    ΟΚ ΑΓΙΕ
    συνεννοούμαστε. Αλλά αν είναι ο Ρουσόπουλος πίσω από αυτό το θράσος, πρέπει να τον κάνω να μαζευτεί. Μου τη δίνει ρε παιδί μου τόση αμετροέπεια. Χειρότερος από τον Ρέππα και τον Πρωτόπαπα έχει καταντήσει!
    Άντε καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΡΟΥΦΟΚΑΒΛΕΤΑ


    ΜΕΤΑ ΤΑ

    ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΙΜΙΑ
    ΟΤΣΑΛΑΝ
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΑΛΑΤ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


    ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ 'Η ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΜΙΚΡΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΟΥΤΑΝΙΤΣΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ (ΑΝ ΚΙ Ο ΠΑΤΟΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΚΟΓΙΟΤ)


    ΠΡΩΤΟΝ,
    ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΡΑ, ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ.
    ΤΗ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΗΔΑΝΕ ΤΗΣ ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΙΣ
    Ο ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΤΟΣΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ
    ΕΣΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΟΙ


    ΔΕΥΤΕΡΟΝ,
    ΕΙΣΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΗ.
    ΜΗΠΩΣ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΙΑΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΙ ΕΣΤΙ ΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ? ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΩΛΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΤΑ ΚΑΛΣΟΝ, ΤΑ ΠΡΩΪΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΣΕ ΓΑΜΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΟΙ ΣΟΥ?

    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ. ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 3 ΦΟΡΕΣ ΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΩΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ... ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΑΚΩΝΕΙ ΣΤΑ ΓΑΜΟΣΤΑΥΡΑ.


    ΤΡΙΤΟΝ,
    ΕΙΣΑΙ ΚΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΣΑΙ. ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.


    ΤΕΤΑΡΤΟΝ,
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ. ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΧΑΛΑΡΗ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΗ.


    ΠΕΜΠΤΟΝ,
    ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚ
    ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ
    ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΜΕΝΟΙ
    ΣΟΔΟΜΙΣΜΕΝΟΙ
    ΟΥΤΙΔΑΝΟΙ
    ΚΛΕΦΤΕΣ

    ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ

    ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΑΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΜΕ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


    ΚΑΙ ΠΟΥΣΑΙ ΑΣΧΗΜΟΜΟΥΡΑ ΠΟΥΣΤΡΑ,
    Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ. ΕΔΩ ΧΕΡΙΑΣΕΣ ΤΑ 500 ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ... ΨΩΜΟΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΨΩΛΟΛΥΣΣΑ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Οργανόγραμμα
    Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

    Διοικητικό
    Πρόεδρος
    Αντιπρόεδρος
    Σύμβουλοι Συμβούλιο
    Αυγουστίνος Βιτζηλαίος
    Παρασκευάς Γιαννόπουλος
    Βιολέττα Καρακατσάνη
    Σταυρούλα Καραμπάτσου
    Ιωάννης Σπάρτσης
    Δημήτρης Δαμιανίδης
    Γεωργία Μοσχοπούλου
    Μαρία Ματθαίου
    Αθανάσιος Μανούρης

    Γενικός Δ/ντής
    Σπυρίδων Περδίκης

    Κεντρική Υπηρεσία
    Ακαδημίας 40
    ΑΘΗΝΑ 101 74
    Τηλ. Κέντρο : 210.36.94.100 Περιφερειακές Υπηρεσίες

    Καταστήματα,Γραφεία Παρακαταθηκών
    Λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα
    στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.),
    &
    στα Γραφεία Διαχείρισης Τελωνειακών Παρακαταθηκών που λειτουργούν στα Τελωνεία Αθήνας, Πάτρας, Θεσ/νίκης και στον Αερολιμένα Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 8:57 μμ
    ΜΑΛΑΚΕΣ η ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ.
    ===
    Ξεκολλα ρε!
    Ομολογα εκδιδει το Ελληνικο κρατος απο συστασεως του.
    6-7 ομολογα καθε χρονο.
    Μιζες,προμηθειες πληρωνοτανε ανεκαθεν.
    Το ταδε ταμειο που εχει αποθεματικα,το συμφερει να τα επενδυσει σε ομολογα.
    Γιατι?
    Γιατι ειναι σιγουρα λεφτα (με την εγγυηση του δημοσιου!) και εχει και καλλιτερες αποδοσεις ,καλλιτερους τοκους!

    Δεν εχεις καταλαβει ρε φαφουτη,οτι το ολο θεμα ετσι οπως "περναει" ειναι μια σκετη πασοκοσκυλαιικη πουστια???
    Που ειναι η απατη?

    Εχεις ακουσει κανενα πασοκοσκυλαια να αναφερεται με αριθμους?

    Τοσα κοστιζει το ομολογο,τοσα πληρωσε το ταμειο,τοσα λεφτα εχασε η θα εχανε σε ενα χρονο???
    Εχεις ακουσει κατι συγκεκριμενο????

    Δεν εχεις ακουσει ειμαι σιγουρος.
    Αλλα ειμαι σιγουρος επισης οτι εχεις ακουσει "ΟΜΟΛΟΓΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΟΜΟΛΟΓΟ!!!" Ε?
    Αυτο δεν εχεις ακουσει???

    Αμα ειχες λιγο φαια ουσια θα ειχες στειλει τους πασοκοσκυλαιους στο διαολο..
    Γιατι, για εκει ειναι..

    Σκεψου το.

    Δεν ειμαι υπερ συγκαλυψης κανενος σκανδαλου,αλλα εδω προκειται για ελεεινη πασοκοσκυλαιικη προπαγανδα..

    παρτο ετσι.
    Το ταμειο "ξεγελαστηκε" καποιος τα "κονομησε" αγορασε ενα ομολογο 280 εκατ ευρω.ΠΟΣΑ???
    Ποσα λεφτα εδωσε να το αγορασει????

    Σου λεει η Μοργκαν ,εμεις σου δινουμε πισω τα λεφτα και φερε μας το ομολογο...
    Τι πιο καθαρη εξηγηση??
    Σε εξαπατησα?
    Ωραια ! παρε τα λεφτα και φερε μου πισω το ομολογο!

    Σταματαω.
    Αμα εχεις καμμια απαντηση ,θα σου δωσω παραπανω διευκρινησεις.
    Αλλα να διαπιστωσω οτι μιλαω σε ανθρωπο και οχι σε κανενα διανοητικα καθυστερημενο πασοκοσκυλαια..
    Και χανω και το χρονο μου

    τζων




    Μ εχει φαει η απορια και δεν μπορω να ξερω τι συνθημα θα κατεβασετε στις εκλογες.Για βοηθησε λιγο την κατασταση.

    8:57 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ...
    ΤΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΓΡΑΦΕΙ..

    Γιατί προκαλείς κρετίνε;
    Τις κυβερνήσεις δεν τις ψηφίζουμε για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση στους επιχειρηματίες και σε κάποιες τράπεζες, ΑΛΛΑ για να μας διασφαλίζουν από τους άπληστους και να μας προστατεύουν...

    ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ..ΤΟΥ..
    ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΗΣΤΙΑ..

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ
    ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΜΟΓΙΟ?
    Ο ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ
    ΜΙΖΟΥΛΑ Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ
    ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ?
    ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ..ΝΟΜΙΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ
    ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ"ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ"..
    ΚΑΡΤΕΛΟΠΑΡΑΣΙΤΩΝ..
    ΟΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ-ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ..ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ..
    ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ..
    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ
    ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ
    ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΕΣ..ΠΑΡΑΓΚΕΣ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ
    ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ
    ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ.
    ΑΕΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
    ΜΑΛΑΚΑ..
    ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΡΤΕΛΟΚΟΛΟΜΒΙΑΝΗΣ
    ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 10.04 TA OMOΛΟΓΑ THΣ ALPHA BANK ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΞΕΧΑΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΥΠΕΘΟ ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ο κ. Σ. Νικολαρόπουλος Διευθυντής στο γραφείο του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη είναι, ενώ αντίστοιχο ρόλο στο πολιτικό γραφείο έχει ο κ. K. Παπαθανασίου. Στην ομάδα του ανήκουν η προϊσταμένη της γραμματείας του υπουργείου κυρία Δανάη Σαλεπούλα, ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου του υπουργείου κ. A. Χαραλαμπίδης, ο κ. B. Τοκάκης (σύμβουλος Τύπου και επικοινωνίας του υπουργού), η στενή του συνεργάτις επί χρόνια κυρία Μαρία Ματθαίου και οι σύμβουλοι κυρία Ιουλία Αρμάγου και κκ. Λ. Κορρές και Χαρ. Δημητρίου. Οσο για τους υφυπουργούς, ο κ. Χρ. Φώλιας στηρίζεται στον κ. Δ. Γιάννου (ασκεί καθήκοντα και διευθυντή στο υπουργείο Οικονομίας), ο κ. Π. Δούκας στον κ. B. Γούλα και ο κ. Αδ. Ρεγκούζας στους κκ. I. Πασσαλή (εφοριακός, αποσπασμένος από τη ΔΟΥ ΦΑΒΕ Αθηνών) και Θ. Δοϊνραλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Οργανόγραμμα
    Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

    Διοικητικό
    Πρόεδρος
    Αντιπρόεδρος
    Σύμβουλοι Συμβούλιο
    Αυγουστίνος Βιτζηλαίος
    Παρασκευάς Γιαννόπουλος
    Βιολέττα Καρακατσάνη
    Σταυρούλα Καραμπάτσου
    Ιωάννης Σπάρτσης
    Δημήτρης Δαμιανίδης
    Γεωργία Μοσχοπούλου
    Μαρία Ματθαίου
    Αθανάσιος Μανούρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ
    ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ
    ΓΕΛΟΙΑ.
    ΠΧ.
    ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ..
    ΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ
    ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ,
    ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
    ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΡΔΗ,
    ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΡΤΕΛ.

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ
    ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.
    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ
    ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ
    ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ
    ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τι εγινε ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ αρχισε
    τις απειλες?
    Το εξωτερικο δεν τον βελτιωσε..
    δεν ξεχασε τις τραμπουκικες,ελληναραδηκες συνηθειες του,οποιος του κανει
    κριτικη,απαντα με..
    απειλες για αποκαλυψεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ ΕΙΝΑΙ,
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ ΓΙΑ
    ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τι του λες τωρα ο άνθρωπος έχει πάθει οξεία μαλάκυνση εγκέφαλου. Παίρνει μισθό ,είναι βολεμένος, την θέση του υπερασπίζετε και την τσέπη του. Πρέπει να δικαιολογήσει τον μισθό του. Ξέρεις τι ποσά εισπράττει από την κυβέρνηση του καταλληλότερου χοντροδαμαλου και της χειρούργου-νηπιαγωγού?
    Από το ταξιδάκι σε ταξιδάκι είναι. Τρώει με χρυσά κουτάλια, οπότε τι του λες εσύ τώρα. Αστον να αρχίσει τα βρομόλογα και τα στιχάκια
    Babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αμ τι νομιζετε?!
    20 χρονια πασοκοσκυλιας αγαπητοι,εχει διαβρωσει τον κοινωνικο ιστο ...
    κατι σκατοπραμματα babis kai pasok poisonous,μην νομισετε οτι ειναι τυχαια φιλτατοι.
    Ειναι ακριβως προσωπογραφια της πασοκοσκυλιας..
    Και δυστυχως πρεπει να μαθουμε να συνυπαρχουμε με αυτα τα σκυλια...
    Ενεκα η Ε.Ε αγαπητοι,Εοκ Και Νατο ιδιο συνδικατο,το θυμαστε φιλοι μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Θόδωρε Ρουσόπουλε,
    τι σου είπε ο Καπράνος γι' αυτόν που του σύστησε τον Μπερετάνο;
    Τι σου είπε για την συνομιλία που είχε με τον Κουρή στο Υπουργείο;
    Ήξερε ο Δούκας τον Ν. Μπερετάνο, ναι ή όχι; Γνώριζε τις σχέσεις που είχε παιδιόθεν ο Μπερετάνος με το ΠΑΣΟΚ; Ήξερε ο Δούκας τις σχέσεις του Μπερετάνου με την Eurobank και τον Λάτση, τα τραπεζώματα με την Μαριάννα;

    Αυτά για να ζεστάνω τη μνήμη σας.
    Εγώ, αλητάκο, Θόδωρε, την έφαγα την εξορία μου, άντεξα και είμαι μια χαρά. Κοίταξε να τους μαζέψεις γιατί εσύ δεν έχεις δοκιμαστεί ακόμη. Εάν δεν ξέρουν ποιός είμαι, ενημέρωσέ τους για να πάψουν τα κακόμοιρα να γράφουν όλες αυτές τις σαχλαμάρες που σας εκθέτουν "οικογενειακώς".
    Όπως καταλαβαίνεις, εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα πιά, μαζέψου και μάζεψέ τους, για το δικό σας καλό, γιατί άρχισα να τα παίρνω.

    Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΣΤΙ babis


    Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ TΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΚΑΠ-ΓΚΟΥΠ (ΤΗΣ ΜΑΓKΥ ΔΗΛΑΔΗ)


    μπάμπης = ο κατ' εξοχή σπαμαδόρος, ψεύτης, παραπληροφορητής, φασίστας...

    Babis: "Επιτελους…..Καιρος ηταν να διαγραφουν τα βλακωδη λεγομενα από ένα ανθρωποειδες…Βεβαια είναι - γνωστο ότι η Ρηγιλλης τους πληρωνει ολους αυτους, με σκοπο να ευτελιζει κάθε σοβαρη προσπαθεια παραπληροφορησς"


    ομολογεί ο Babis ότι ΠΑΡΑπληροφορεί.

    BABIS SAID
    Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.

    KATAΛABAINETE TI ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ?

    "Όποιος συληφθει να διαλέγεται

    MAΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ


    ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΓΕΙΑ ΣΟΥ babis ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΗ


    ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ "ΑΝΩΝΥΜΟ"


    ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΨΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΤΑ 52 ΣΟΥ...


    ΤΕΜΠΕΛΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 10:39 μμ
    --
    Δεν ξερω τιποτα.
    Τι μου ειπε?
    Ποτε εγινε αυτο?

    Για λεγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. TOURIST GUIDE

    Δώρο σου στέλνω babis μου
    Στων εκλογών το χρόνο
    δέκα ψωλές αράπικες
    να σε γαμούν συγχρόνως

    Το babis τον γαμούσανε
    οι αράπηδες στη Σούδα
    τον χύνανε στη μάπα του
    χύναν και στη μουσούδα


    ΓΕΙΑ ΣΟΥ babis ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΓΚΑΠ-ΓΚΟΥΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. - ΞΕΦΟΡΤΩΣΕ Ο ΓΑΠ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ,ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΠΟΝΗΡΑ-ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ- Ο ΚΑΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ.ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ. ===================================ΕΠΕΞ.ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ : ΓΑΠ=ΓΕΩΡΓ.ΑΝΔΡ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΚ=ΚΩΝΣΤ.ΑΛ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
    ΤΕΟ=ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΛΟ=ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΑΛΠΑ=ΑΛΕΚΑΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΤΖ= Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αμ τι νομιζετε?!
    20 χρονια πασοκοσκυλιας αγαπητοι,εχει διαβρωσει τον κοινωνικο ιστο ...
    κατι σκατοπραμματα babis kai pasok poisonous,μην νομισετε οτι ειναι τυχαια φιλτατοι.
    Ειναι ακριβως προσωπογραφια της πασοκοσκυλιας..
    Και δυστυχως πρεπει να μαθουμε να συνυπαρχουμε με αυτα τα σκυλια...
    Ενεκα η Ε.Ε αγαπητοι,Εοκ Και Νατο ιδιο συνδικατο,το θυμαστε φιλοι μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Διοικητικό Συμβούλιο
    Το Δ.Σ. της εταιρίας εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση της 23-7-2004 με τριετή θητεία, και η σύνθεσή του είναι η εξής:

    ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
    ΘΕΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ.
    ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

    Απόστολος Χατζηαντωνίου Πρόεδρος -
    Παναγιώτης Μούσσας Αντιπρόεδρος -
    Γεώργιος Κωνσταντινίδης Εντεταλμένος Σύμβουλος -
    Νικόλαος Σπυριδόπουλος Μέλος -
    Σοφία Λουκίδη Μέλος -
    Νικόλαος Παππάς Μέλος -
    Σταμάτιος Σταματιάδης Μέλος -
    Μαρία Ματθαίου Μέλος -
    Με απόφαση του Δ.Σ. Νο 287/30.11.2004 έγινε αντικατάσταση του Εντεταλμένου Συμβούλου και έτσι η σύνθεση του Δ.Σ. της ΣΥΝΕΔΙΑ Α.Ε. την 16/12/2004 έχει ως ακολούθως:
    ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
    ΘΕΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ.
    ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

    Απόστολος Χατζηαντωνίου Πρόεδρος -
    Παναγιώτης Μούσσας Αντιπρόεδρος -
    Απόστολος Χατζηαντωνίου Εντεταλμένος Σύμβουλος -
    Νικόλαος Σπυριδόπουλος Μέλος -
    Σοφία Λουκίδη Μέλος -
    Νικόλαος Παππάς Μέλος -
    Σταμάτιος Σταματιάδης Μέλος -
    Μαρία Ματθαίου Μέλος -
    Iωάννης Ζαχαρής Μέλος -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Οργανόγραμμα
    Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

    Διοικητικό
    Πρόεδρος
    Αντιπρόεδρος
    Σύμβουλοι Συμβούλιο
    Αυγουστίνος Βιτζηλαίος
    Παρασκευάς Γιαννόπουλος
    Βιολέττα Καρακατσάνη
    Σταυρούλα Καραμπάτσου
    Ιωάννης Σπάρτσης
    Δημήτρης Δαμιανίδης
    Γεωργία Μοσχοπούλου
    Μαρία Ματθαίου
    Αθανάσιος Μανούρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΔΗΣΥΕ ΑΤΕ-ΝΤΟΥΝΟΥΚΑ
    ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΄΄ΤΡΙΓΩΝΟ΄΄… (20-4-2007).

    Η μπηχτή του SPOT-akia της 12-4-2007 για κάποια που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον κ. Μηλιάκο και τον Υπουργό Οικονομίας, με τσίγκλισε κι είπα να ερευνήσω λίγο το θέμα, κυρίως από …περιέργεια. (Από τις κακές συνήθειές μου…).
    Ψάχνοντας λοιπόν, έπεσα πάνω στα εξής :

    Στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 19-12-2004 ένα μεγάλο και αναλυτικό άρθρο αναφέρεται στους «κομματάρχες» των υπουργών της Νέας Διακυβέρνησης, στους ανθρώπους που «…που αποτελούν τους στενότερους συνεργάτες των μελών του υπουργικού συμβουλίου…» και «…κινούν τα νήματα των υπουργείων και πόσο επηρεάζουν τους προϊσταμένους τους…».

    Στη δεύτερη, μόλις, παράγραφό του το άρθρο ασχολείται με το Υπουργείο Οικονομίας και το επιτελείο του κ. Αλογοσκούφη. Εκεί, μεταξύ των άλλων, γράφει και για «…την επί χρόνια στενή συνεργάτιδα του Υπουργού κ. Μ.Μ….».

    Η κ. Μ.Μ. είναι υπάλληλος της Αγροτικής Ασφαλιστικής και για πολλά χρόνια αποσπασμένη στο πολιτικό γραφείο του κ. Αλογοσκούφη.

    Όταν ο κ. Μηλιάκος έγινε Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΕΓΑ. Η κ. Μ.Μ. έγινε, πάραυτα, Υποδιευθύντρια και τοποθετήθηκε επί κεφαλής της Υποδιεύθυνσης Γραμματείας Διοίκησης και Επικοινωνίας.

    Μεταξύ των 22 στελεχών, (Διευθυντών και Υποδιευθυντών) της εταιρείας, αποφοίτων διαφόρων Πανεπιστημιακών σχολών και κατόχων Masters of Science, η κ. Μ.Μ. ξεχωρίζει από το …απολυτήριο Λυκείου που διαθέτει. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – Ετήσιο Δελτίο Χρήσης 2004 – Πληροφορίες για την Εταιρεία / τα στελέχη, σελίς 72).

    Στη Γενική Συνέλευση της θυγατρικής της ΑΤΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ “ΣΥΝΕΔΙΑ Α.Ε.”, που έγινε στις 23-7-2004, η κ. Μ.Μ. εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Στο Οργανόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων συναντάμε την κ. Μ.Μ. ως μέλος κι αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου που όρισε η Νέα Διακυβέρνηση…

    Αυτά, τα λίγα, κατόρθωσα εγώ να μαζέψω μετά από μια μικρή έρευνα, που έκανα.

    Τώρα, κατά πόσον, βρήκα τον συνδετικό κρίκο Μηλιάκου – Αλογοσκούφη, είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα…

    Εγώ απλώς ανακάλυψα, από περιέργεια, ένα πολύ ενδιαφέρον ΄΄τρίγωνο΄΄…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΥΠΕΘΟ ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ο κ. Σ. Νικολαρόπουλος Διευθυντής στο γραφείο του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη είναι, ενώ αντίστοιχο ρόλο στο πολιτικό γραφείο έχει ο κ. K. Παπαθανασίου. Στην ομάδα του ανήκουν η προϊσταμένη της γραμματείας του υπουργείου κυρία Δανάη Σαλεπούλα, ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου του υπουργείου κ. A. Χαραλαμπίδης, ο κ. B. Τοκάκης (σύμβουλος Τύπου και επικοινωνίας του υπουργού), η στενή του συνεργάτις επί χρόνια κυρία Μαρία Ματθαίου και οι σύμβουλοι κυρία Ιουλία Αρμάγου και κκ. Λ. Κορρές και Χαρ. Δημητρίου. Οσο για τους υφυπουργούς, ο κ. Χρ. Φώλιας στηρίζεται στον κ. Δ. Γιάννου (ασκεί καθήκοντα και διευθυντή στο υπουργείο Οικονομίας), ο κ. Π. Δούκας στον κ. B. Γούλα και ο κ. Αδ. Ρεγκούζας στους κκ. I. Πασσαλή (εφοριακός, αποσπασμένος από τη ΔΟΥ ΦΑΒΕ Αθηνών) και Θ. Δοϊνραλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΔΗΣΥΕ ΑΤΕ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ

    ΕΞΑΓΩΓΗ …ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ… (25-5-2007).

    Ποιος είπε πως την …αξιοκρατική, αξιοποίηση των εργαζομένων και δη των στελεχών, ο κ. Μηλιάκος την εφαρμόζει μόνο στην ΑΤΕ ; Λάθος : την εξάγει και στις θυγατρικές ! Ναι, ναι, αυτές που …εξυγιάνθηκαν απ΄ αυτόν κι από «…βαρίδια έγιναν …στολίδια…».
    Χαρακτηρίστηκε, πετυχημένα, σύνδρομο των Μ.Μ. κι αφορά την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Για την πρώτη περίπτωση Μ.Μ. σας έγραψα στις 20-4-2007 με τον τίτλο ΄Ένα ενδιαφέρον τρίγωνο΄΄… Πάμε τώρα στη δεύτερη :

    Η κ. Μ.Μ. (Νο 2), μόλις ήρθε ο Μηλιάκος, (17-8-2004), πήρε, με απόφαση Δ.Σ., ανάθεση, (όντας Τμηματάρχης Β΄) και τοποθετήθηκε προϊσταμένη σε Υποδιεύθυνση, η οποία δημιουργήθηκε εδικά γι αυτήν. (Αυτό το λέω επειδή, όταν έφυγε η εν λόγω συναδέλφισσα από τη θέση, αυτή έμεινε …κενή !...).
    Στις αρχές του τρέχοντος Μαϊου η κ. Μ.Μ. τοποθετήθηκε, επίσης με ανάθεση, στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, ως Υποδιευθύντρια Ελεγκτής…
    Που είναι το παράξενο ; Όχι μόνο, βέβαια, στα επί πλέον 700 €, περίπου, αλλά στο γεγονός πως η νέα θέση, σύμφωνα με τον Κανονισμό, αλλά και την δεοντολογία, απαιτεί κάποια πραγματάκια, που στην περίπτωσή μας δεν υπάρχουν : πρώτα και κύρια εμπειρία, (προηγούμενη απασχόληση στο αντικείμενο), εξειδίκευση, ( το απολυτήριο Λυκείου δεν είναι, φυσικά, ειδικός τίτλος) και κυρίως προτεραιότητα, υποφερτή έστω, έναντι άλλων συναδέλφων…
    Με το …άλμα της η κ. Μ.Μ. υποσκέλισε, ουκ ολίγους, ελεγκτές με πολυετή εμπειρία, με πτυχία και βαθμό Τμηματάρχη Α΄ !... Κάποιοι απ΄ αυτούς, την ώρα που η κ. Μ.Μ. έγινε Υποδιευθύντρια, παραμένουν Ελεγκτές Β΄, δηλαδή δύο επίπεδα κάτω της !!!
    το πως και γιατί, μία είναι η απάντηση και η εξήγηση : όλα τα υπόλοιπα, (προϋπηρεσία, βαθμός, τίτλοι σπουδών κλπ), δεν έχουν καμιά σημασία μπροστά στο πρωτεύουν : τη σχέση της κ. Μ.Μ. με κορυφαία Υπουργό… Είναι, βλέπετε, συνυφάδα…

    Στη νέα διακυβέρνηση βρίσκουν, επί τέλους, τη σημασία τους, κάποιες παραμελημένες συγγενικές σχέσεις, όπως είναι οι κουμπαριές, (πρώτιστα), αλλά και οι …συνυφαδιές !...

    Ο Μηλιάκος κι εδώ …πρωτοπόρος !…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Πρωτος κουμπαρος...Τι να λεμε αγαπητε τωρα.Μιλαμε για την προσωποιηση της αθλιοτητας.Μας εχουν γυρισει 100 χρονια πισω.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Μεγαλειώδης η αποψινή συγκέντρωση στην Κόρινθο.
    Προσεχως πληρη περιγραφη.

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. "Προσεχως πληρη περιγραφη."




    ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ.... ΠΛΗΡΗΣ ΛΕΝΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ


    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ, ΓΕΛΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ





    ΤΟ ΠΙΠΩΜΑ ΤΗΣ babis ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤOY TOURIST GUIDE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΣΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Μα αφού είναι γνωστό ότι δεν σε γαμει ο babis που είναι εκλεκτικος, γιατι του κολλάς συνέχεια. Πήγαινε παραακατω , ότι και να του πεις δεν σε κάνει κέφι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Friends of babis skylos

    Ειναι πλεον φανερο οτι ξεσκιζεστε οικογενειακως,κομματικως ...
    Ειναι επισης φανερο πλεον οτι εσυ και η αλλη ψωλαδερφω,Ο Τζων,ειστε του ιδιου φυραματος τραβεστι και σιτιζομενοι στην ιδια υπογα ομοφυλοφιλων Ρηγιλλης.Το τι ειστε ειναι δικο σας δικαιωμα.Το να ξεφτιλιζεστε εδω καθημερινα και να ψωνιζεστε κραυγαλεα προσβαλει την δικη μας αισθητικη.Γι αυτο καρακραγμενες βιζιτες ,παρακαλω, ειτε αλλαζετε σαιτ ειτε αλλαζετε φυλο.Διαλεξτε, η επιστημη κανει σημερα θαυματα.Μεχρι και μαλακες-απατεωνες τους φτιαχνει...στελεχη
    στην Ρηγιλλης.
    Μεχρι να αποφασισετε,παρακαλω,να μας αδειασετε την γωνια μπας και ξεβρωμισει το σαιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. 2.39
    ΜΙΚΡΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΟΥΤΑΝΙΤΣΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ (ΑΝ ΚΙ Ο ΠΑΤΟΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΚΟΓΙΟΤ)


    ΠΡΩΤΟΝ,
    ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΡΑ, ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ.
    ΤΗ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΗΔΑΝΕ ΤΗΣ ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΙΣ
    Ο ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΤΟΣΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ
    ΕΣΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΟΙ


    ΔΕΥΤΕΡΟΝ,
    ΕΙΣΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΗ.
    ΜΗΠΩΣ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΙΑΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΙ ΕΣΤΙ ΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ? ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΩΛΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΤΑ ΚΑΛΣΟΝ, ΤΑ ΠΡΩΪΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΣΕ ΓΑΜΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΟΙ ΣΟΥ?

    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ. ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 3 ΦΟΡΕΣ ΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΩΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ... ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΑΚΩΝΕΙ ΣΤΑ ΓΑΜΟΣΤΑΥΡΑ.


    ΤΡΙΤΟΝ,
    ΕΙΣΑΙ ΚΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΣΑΙ. ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.


    ΤΕΤΑΡΤΟΝ,
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ. ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΧΑΛΑΡΗ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΗ.


    ΠΕΜΠΤΟΝ,
    ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚ
    ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ
    ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΜΕΝΟΙ
    ΣΟΔΟΜΙΣΜΕΝΟΙ
    ΟΥΤΙΔΑΝΟΙ
    ΚΛΕΦΤΕΣ

    ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ

    ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΑΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΜΕ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


    ΚΑΙ ΠΟΥΣΑΙ ΑΣΧΗΜΟΜΟΥΡΑ ΠΟΥΣΤΡΑ,
    Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ. ΕΔΩ ΧΕΡΙΑΣΕΣ ΤΑ 500 ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ... ΨΩΜΟΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΨΩΛΟΛΥΣΣΑ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Την μεγαλύτερη κοτσάνα είπε η Αριστερή Ψάλτρια της Δεξιάς , κυρία Αλέκα Παπαρήγα όταν μας πληροφόρησε ότι τα φιλικά προς το Πα.σο.κ. Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν πρωί , μεσημέρι και βράδυ τον Γ.Καρατζαφέρη . Επειδή παρατηρώ εδώ και μήνες τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. να περιφέρεται σε ΟΛΑ τα κανάλια της τηλεόρασης , αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με την συντρόφισα Παπαρήγα ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτοκράτωρ Πασών των Καναλιών . Πλήν των κρατικών βέβαια , εκεί βασιλεύει ο Υπουργός Επικρατείας ( ο οποίος άραγε κατάφερε να τελειώσει το Λύκειο ;;) . Ουσιαστικά φίλοι μου έχουμε σήμερα δικομματική κυβέρνηση . Τέτοια αγάπη μεταξύ Δεξιάς και Κ.Κ.Ε. είχαμε να δούμε απο το ‘’βρώμικο’89’’.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Θόδωρε Ρουσόπουλε,
    τι σου είπε ο Καπράνος γι' αυτόν που του σύστησε τον Μπερετάνο;
    Τι σου είπε για την συνομιλία που είχε με τον Κουρή στο Υπουργείο;
    Ήξερε ο Δούκας τον Ν. Μπερετάνο, ναι ή όχι; Γνώριζε τις σχέσεις που είχε παιδιόθεν ο Μπερετάνος με το ΠΑΣΟΚ; Ήξερε ο Δούκας τις σχέσεις του Μπερετάνου με την Eurobank και τον Λάτση, τα τραπεζώματα με την Μαριάννα;

    Αυτά για να ζεστάνω τη μνήμη σας.
    Εγώ, αλητάκο, Θόδωρε, την έφαγα την εξορία μου, άντεξα και είμαι μια χαρά. Κοίταξε να τους μαζέψεις γιατί εσύ δεν έχεις δοκιμαστεί ακόμη. Εάν δεν ξέρουν ποιός είμαι, ενημέρωσέ τους για να πάψουν τα κακόμοιρα να γράφουν όλες αυτές τις σαχλαμάρες που σας εκθέτουν "οικογενειακώς".
    Όπως καταλαβαίνεις, εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα πιά, μαζέψου και μάζεψέ τους, για το δικό σας καλό, γιατί άρχισα να τα παίρνω.

    Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ

    ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΓΡΑΦΕΙ...

    κοιταξε να τους μαζεψεις..γιατι..

    ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ..ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ
    ΤΟ ΣΤΟΜΑ..

    Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ..ΝΟΜΙΚΟΣ..ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ,ΔΕΝ
    ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑ,

    ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕ..
    ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ..
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ..

    ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ,
    ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΗΔΑ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ
    ΧΑΡΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ
    ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Οι συγχρονοι μπραβοι στην
    ελλαδα εχουν αλλαξει μεθοδους,
    απειλουν με αποκαλυψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Αλήτες του Ρουσόπουλου, σας παραδίδω στη χλεύη των υπολοίπων bloggers.

    Τι ξέρετε από διάλογο;
    Πότε κάνατε διάλογο εδώ μέσα και με ποιόν;
    Πότε απαντήσατε έστω και σε ένα ερώτημα που υπέβαλα;

    Κάνετε τίποτε άλλο εθνικοσοσιαλιστές του κερατά, από το να βρίζετε, να συκοφαντείτε και να χαρακτηρίζεται, όπως σας καπνίσει, τον οποιοδήποτε επιχειρεί να αρθρώσει άποψη και να προκαλέσει διάλογο;

    Στο φασισμό και το τραμπουκισμό σας, την απόλυτη βία δηλαδή που ασκείται εδώ μέσα εναντίων όλων των φιλελεύθερων αριστερών και δεξιών, θα απαντήσω με βία.

    Θα σας ξεσκίσω όχι με αναλύσεις που συνειδητά και κατ’εξακολούθηση κακοποιείτε και λοιδορείτε καραγκιόζηδες, αλλά με αποκαλύψεις, που θα απομυθοποιήσουν το σύστημα εξουσίας που σας αναδεικνύει.
    Η απάντηση στη συκοφαντία και τη σπέκουλα εναντίον όσων ενδιαφέρονται για τη κάθαρση του δημόσιου βίου και την ορθολογικοποίηση της πολιτικής διαδικασίας, θα είναι καταλυτική…

    Διάλογο λοιπόν θα επιχειρήσω με τα αφεντικά σας, αν δεν πάψετε τη συκοφαντία και τις βρωμιές περί Λάτσιδων και δεν ξέρω ποιών άλλων, που δήθεν σχετίζονται με εμένα.

    Θα προχωρήσω σε αποκαλύψεις που θα αποδεικνύουν ποιοι είναι αυτοί που υπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα και από πάνω ζητούν και τη ψήφο μας.

    Δεν πρόκειται να ασχοληθώ καταρχήν με τα αυτονόητα και τα αυταπόδεικτα:
    Τη σχέση Βαρδινογιάννη-Ρουσόπουλου, για παράδειγμα, αλλά με τα απροσδόκητα:
    Αυτά που δεν ξέρει ο κόσμος και επιχειρείτε να διασκεδάσετε με τη σπέκουλα σας:
    Ποια είναι η σχέση του Λάτση και του Μπόμπολα για παράδειγμα με κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

    Δεν το βρίσκετε ενδιαφέρον;

    Συνεχίστε τις βρώμες σας και θα διασκεδάσει ο κάθε πικραμένος.

    Θόδωρε Ρουσόπουλε,
    τι σου είπε ο Καπράνος γι' αυτόν που του σύστησε τον Μπερετάνο;
    Τι σου είπε για την συνομιλία που είχε με τον Κουρή στο Υπουργείο;
    Ήξερε ο Δούκας τον Ν. Μπερετάνο, ναι ή όχι; Γνώριζε τις σχέσεις που είχε παιδιόθεν ο Μπερετάνος με το ΠΑΣΟΚ; Ήξερε ο Δούκας τις σχέσεις του Μπερετάνου με την Eurobank και τον Λάτση, τα τραπεζώματα με την Μαριάννα;

    Αυτά για να ζεστάνω τη μνήμη σας.

    Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. O κ. Αλογοσκούφης βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εγκληματικής οργάνωσης, που έδρασε αν μη τι άλλο στους κόλπους του Υπουργείου του, διότι το Υπουργείο του εξέδωσε τα ομόλογα, τα οποία διακίνησε η εγκληματική οργάνωση, είναι μάλλον παράδοξο για κάθε έλληνα πολίτη, να υβρίζει τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης, αντί να έχει ασκήσει αγωγές εναντίον αυτών που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον στους κόλπους του Υπουργείου του.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. «Η υπόθεση των ομολόγων -λέει η κυβέρνηση- έκλεισε!; Πώς "έκλεισε"(!); Ετσι: Τα λεφτά θα επιστραφούν, αλλά (φοβερό!) δε θα τα επιστρέψουν οι κλέφτες. Θα τα επιστρέψουν οι ...κλεμμένοι! Δε θα τα επιστρέψουν οι ληστές! Θα τα επιστρέψουν ...τα θύματα της ληστείας! Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι βιοπαλαιστές, αυτοί που πληρώνουν δηλαδή τους φόρους, αυτοί που αρμέγονται από τον προϋπολογισμό, αυτοί που πληρώνουν πάντα και για όλα! Αυτοί θα (ξανα)πληρώσουν! Και για την "JP Morgan". Και για τους Πρινιωτάκηδες. Και για τους Παπαμαρκάκηδες. Και για όλους αυτούς τους ...δομημένους! Μέχρι πότε;..».
    ‘’ PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση