GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με υλικά του παρελθόντος, η Ευρώπη του μέλλοντος...

, Μια κρίσιμη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σύνοδος Κορυφής ξεκίνησε. Όλες οι πληροφορίες κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η ιδέα ενός ...

,
Μια κρίσιμη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σύνοδος Κορυφής ξεκίνησε.
Όλες οι πληροφορίες κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η ιδέα ενός Ευρωσυντάγματος εγκαταλείπεται ακόμη και από εκείνες τις δυνάμεις που το εμπνεύστηκαν. Στο διακύβευμα: Σύνταγμα ή Συνθήκη; Οι γερμανική προεδρία φαίνεται να απαντά: Συνθήκη με ολίγη από Σύνταγμα.
Όλα δείχνουν ότι το όραμα ολοκλήρωσης της ΕΕ, μέσω της θεσμικής της ωρίμανσης, εγκαταλείπεται χάριν νέων πολιτικών ισορροπιών που δημιούργησε η βεβιασμένη, κατά την άποψή μου, διεύρυνση.
Η διαφαινόμενη κατεύθυνση προς μία «μίνι» ή «απλοποιημένη» Συνθήκη βάλλει ευθέως κατά του προτύπου ενός Ευρωπαϊκού Συντάγματος και οδηγεί στην επιστροφή στο πρότυπο για την αναθεώρηση των Καταστατικών Συνθηκών. Οι κυρίαρχες, λοιπόν, δυνάμεις της ΕΕ επιλέγουν να δομήσουν την Ευρωπαϊκή στάση στις προκλήσεις του μέλλοντος με τα υλικά του παρελθόντος.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί, ασφαλώς, οπισθοδρόμηση για την ευρωπαϊκή ενοποίηση με δραματικές, ίσως, επιπτώσεις στη κοινωνική συνοχή και την πολιτική διάσταση μιας «Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας» ως κεντρικού και αποφασιστικού παράγοντα στο παγκοσμιοποιημένο σύστημα.
Ο «Διακυβερνητισμός» ως πολιτικό εργαλείο διακυβέρνησης και πολιτικής ανάπτυξης της ΕΕ , φανερώνει πλέον σε όλους τις αδυναμίες του και τα όρια του, ως ιδεολόγημα, μάλιστα, αποκαλύπτει τα αδιέξοδα του.
Τρεκλίζοντας πολιτικά και με βήμα σημειωτόν, θα έπρεπε να έχει καταστεί σε όλους σαφές, ότι η Ένωση δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών στο νέο απαιτητικό διεθνές περιβάλλον.

...Ο ΑΓΙΟΣ

23 σχόλια

  1. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΡΩΝΕ

    ΟΙ ΓΛΑΖΙΟΙ ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ

    ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΑ

    ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΔΙΑΛΖΣΑΝ Ε ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΟΣ

    ΜΕΣΑ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
    ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΠΗ

    ΓΙΝΑΜΕ ΞΑΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟ

    ΜΕ ΤΣΑΤΣΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΓΕΛΟ


    ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΜΑς ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΟΥΣ

    ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ
    ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΧΑΣΙΚΛΗΔΕΣ

    ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ
    ΕΧΕΙ ΨΩΡΑ

    ΜΕ ΠΟΛΥΔΩΡΑ

    ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επιτέλους ο ΑΓΙΟΣ στο προσκήνιο! γειά σου ρε άρχοντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ο Πάκης Παυλόπουλος πουλά την Ελλάδα στους λαθρομετανάστες βάση της Ε.Ε. και ο Κ. Καραμανλής λέγει ότι πρέπει να γίνει το Ε.Ε. σύνταγμα χωρίς δημοψήφισμα, δείχνουν πόσο εκτιμούν τους έλληνες και κατά επέκταση τους λαούς της Ευρώπης. Για τον λόγο αυτόν και οι λαοί της Ευρώπης όταν ψηφίζουν, τους φτύνουν για τις επιλογές τους. Αυτό πρέπει να τους γίνει μάθημα ώστε να πηγαίνουν με τον λάο και όχι να προωθούν δικές τους επιλογές που στο κάτω - κάτω έχουν επιβληθεί από τραπεζίτες και κατοχυρωθεί εγράφως για αυτούς (βλέπε ομόλογα). Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα συμφέροντα των πολυεθνικων ομως τα εξυπηρετει μια χαρα στο νέο απαιτητικό διεθνές περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εισαγγελέας θα ασκήσει διώξεις για ομόλογα

    ΑΘΗΝΑ, 21 Ιουν. (Reuters) - Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών αναμένεται να ασκήσει ποινική δίωξη την επόμενη εβδομάδα στην υπόθεση των ομολόγων, που έχει συγκλονίσει την κυβέρνηση, είπε δικαστικός αξιωματούχος την Πέμπτη.

    Η πώληση δομημένων κρατικών ομολόγων σε ασφαλιστικά ταμεία σε υψηλή τιμή βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εδώ και μήνες και έχει ήδη οδηγήσει στην αποπομπή ενός υπουργού και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων.

    Η ολομέλεια Εφετών παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Κολιοκώστα την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για έξι κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, είπε ο αξιωματούχος.

    "Το πιο πιθανό είναι να ασκήσει τις κατηγορίες την επόμενη εβδομάδα το νωρίτερο", είπε ο δικαστικό αξιωματούχος, που ζήτησε ανωνυμία, στο Reuters.

    Οι διώξεις, που δεν θα ασκηθούν ακόμη κατά συγκεκριμένων ατόμων, αναμένται να περιλαμβάνουν τα κακουργήματα της απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγής, απιστίας στην υπηρεσία και υπόθαλψης εγκληματία, καθώς και τα πλημμελήματα της παρασιώπησης εγκλημάτων, είπε ο αξιωματούχος.

    Οι εφέτες διόρισαν επίσης εφέτη ανακριτή, προκειμένου να συνεχίσει την έρευνα και να ασκήσει διώξεις σε συγκεκριμένα άτομα, είπε ο αξιωματούχος.

    "Εναπόκειται στον εφέτη ανακρική να ασκήσει διώξει κατά συγκεκριμένων ατόμων", είπε ο αξιωματούχος.

    Οι εισαγγελικές αρχές έχουν διεξάγει έρευνα σχετικά με τον ρόλο ενδιαμέσων και στελεχών επενδυτικών κεφαλαίων στην πώληση ομολόγου ύψους 280 εκατ. ευρώ, υπόθεση που έχει πλήξει την δημοτικότητα της κυβέρνηση ενόψει των εκλογών, που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ακόμη και το φθινόπωρο.

    Οι δύο κύριοι εισαγγελείς κατέθεσαν το πόρισμά τους νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Τουλάχιστον 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της κυβέρνησης, καθώς και ασφαλιστικών ταμείων, έχουν καταθέσει κατά την διάρκεια της πολύμηνης έρευνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ KAI NA ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με το πνεύμα του Φιλόλαου, αλλά ταυτόχρονα πιστεύω ότι υπήρξε και σκοπιμότητα από κύκλους μεγάλων Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ώστε να ναυαγήσει η υπόθεση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος.

    Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τα κέντρα αποφάσεων που έχουν διαμορφωθεί στην ΕΕ, παρέβλεψαν τους κινδύνους από μία πολύ πιθανή απόρριψη της Συνταγματικής Συνθήκης από τις χώρες εκείνες που την εξέθεσαν στην λαϊκή ετυμηγορία.

    Καθώς είχα την τύχη να εμπλακώ άμεσα στη διαπραγμάτευση για τη διαμόρφωση ενός μικρού μέρους του Ευρωπαϊκού «Συντάγματος», μπορώ να βεβαιώσω ότι υπήρξαν πάρα πολλοί που εξέφρασαν αμφιβολίες και ανησυχία ως προς την μέθοδο που ακολουθήθηκε για την εμπέδωση του περιεχομένου της από τους πολίτες των κρατών-μελών της ΕΕ. Όχι μόνο δεν προβλήθηκε ολοκληρωμένα το διακύβευμα του πρώτου θεμελιώδους καταστατικού χάρτη της Ένωσης, αλλά, εντέχνως – ιδιαίτερα στη Γαλλία και την Ολλανδία – οι ίδιες οι κυβερνήσεις που εμφανίζονταν να το υπερασπίζονται, εξέφραζαν εμμέσως ανησυχίες για την προβλεπόμενη ομοσπονδοποίηση θεσμών και λειτουργιών που μέχρι τότε (και τώρα ασφαλώς) ήλεγχαν οι ίδιες.

    Προδήλως, ο ομοσπονδιακός χαρακτήρας του «πρώτου Ευρωπαϊκού Συντάγματος» ξεπέρασε τα όρια αντοχής μεγάλων Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που είδαν στο κείμενό του να χάνουν ένα κρίσιμο τμήμα της εξουσίας που εκπροσωπούν.

    Δεν είχαν πλέον καμιά άλλη επιλογή, παρά να το υπονομεύσουν. Αυτό και έκαναν.

    Η σημερινή επιστροφή στον παλαιό τρόπο λειτουργίας της Ένωσης μέσω αναθεωρήσεων Καταστατικών Συνθηκών και ιδιαίτερα με την πίεση που ασκείται, κυρίως από τη Βρετανία, για τον εξοβελισμό της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, φανερώνει την διάθεση για υποβάθμιση της συμμετοχής των πολιτών στα Ευρωπαϊκά πράγματα.

    Από ένα Ευρωπαϊκό Σύνταγμα που διασφάλιζε σε μικρό βαθμό, είναι αλήθεια, τη συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στις αποφάσεις, επιστρέφουμε – και μάλιστα με μεγάλο αγώνα ή δήθεν αγώνα – στην παλαιά μέθοδο διακυβέρνησης, που προβλέπει σημαντικά πιο μικρό βαθμό συμμετοχής των Ευρωπαίων στις υποθέσεις τους.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ KAI NA ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Φιλολαος φαινεται να διακρινει διαφορα πραγματα που στους πολλους ειναι δυσδιακριτα.

    Οσο για τον Αγιο, μερικες φορες φανφαρονιζει γλωσσικως. Το ασχημο ειναι οτι αυτος ο γλωσσικος φανφαρονισμος φαινεται στα ματια αδαων ως 'ωριμη πολιτικη σκεψη'!

    Το καθηκον επομενως αλλά και η δυσκολια που εχει να αντιμετωπισει ο μεσος αναγνωστης, ειναι να μπορεσει να διακρινει πότε εχει μπροστα του Σκεψεις και πότε απλως Λογια τού Αερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι αρχες εχουν ΔΙΕΞΑΓΑΓΕΙ ερευνες.

    Πνιγεστε σε μια κουταλια νερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ ΑΓΙΕ καλώς ήρθες ξανά

    Του Παρελθόντος :
    Με είχε ξενίσει η δήλωση αποχώρησής σου.
    Την θεώρησα επικράτηση των υβριστών.

    Του Παρόντος και του Μέλλοντος :
    Θεωρώ ότι στεκόμαστε στην επιφάνεια των πραγμάτων, στο επίπεδο που χαρακτηρίζεται mainstream δημοσιογραφία, δηλαδή κοροϊδία των μαζών.

    Λόγω ηλικίας, εγώ, αλλά τεκμαίρω κι εσύ, αναζητώ τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες και όχι τι εκφέρεται στα επίσημα γεύματα, τις επίσημες δηλώσεις και τα ευχολόγια.

    Αυτό σημαίνει απλά : γιατί πραγματικά γίνεται τι.

    1. Για να προωθηθεί η «Υπόθεση Ευρώπη» απαιτούνται γνώση της Ιστορίας, καθαρό μυαλό, γεωπολιτική αντίληψη, στέρεη αίσθηση ταυτότητας και υγιές αίσθημα πατριωτισμού.

    Οι υπάλληλοι του Λευκού Οίκου , που τύποις φέρονται ως «Ευρωπαίοι Ηγέτες», δεν τα διαθέτουν.

    Δεν είναι Ντε Γκωλ, Αντενάουερ, Βίλλυ Μπραντ.

    2. Κάποιας μορφής Ένωση στον ευρωπαϊκό γεωγραφικό χώρο δεν είναι σημερινή επινόηση.

    Υπήρξε η Χανσεατική Λίγκα.

    Υπήρξε το όραμα του Ναπολέοντα για μια Ενωμένη Ευρώπη, υπό γαλλική φυσικά κυριαρχία, με ενιαία γλώσσα (τη γαλλική) και ενιαίο νόμισμα.

    Ο γάλλος υπ. Εξωτερικών Αριστείδης Μπριαν, το 1930, είχε εισηγηθεί στην Κοινωνία των Εθνών μια μορφή Ένωσης σαν τη σημερινή.

    Μια μορφή Ένωσης επεδίωκε και ο Χίτλερ, με τον δικό του τρόπο !!! Στα βήματά του βαδίζουν, αποκηρύσσοντας τον δήθεν, οι επίγονοί του,
    - διαλύοντας την ενιαία Γιουγκοσλαβία χάριν των συνεργατών του Αδόλφου Κροατών
    - εντάσσοντας, με το στανιό, τους Εσθονούς κ.λπ Βαλτικούς φασίστες, απογόνους των άλλων συνεργατών του Αδόλφου, σε μια νέα απόπειρα υλοποίησης του γερμανικού Lebensraum.

    3. Αν και η Βρετανία είχε πάντοτε ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση του λεγόμενου ευρωπαϊκού συστήματος ισορροπίας δυνάμεων, μετά δε το Βατερλώ και το Συνέδριο της Βιέννης είχε για 100 χρόνια την πρωτοκαθεδρία, η όποια ένωση δεν την περιέλαβε ποτέ.

    Τόσο λόγω της νοοτροπίας των άγγλοσαξόνων (We , and the Continent …) όσο και , αντίστροφα, λόγω της απέχθειας των ηπειρωτικών ευρωπαίων προς αυτούς.

    Κυρίως όμως λόγω της διάστασης των αποικιοκρατικών συμφερόντων μεταξύ των ισχυρών εθνών-κρατών και της φυλετικής συνάφειας των κωλοάγγλων με την αναδυόμενη αυτοκρατορία των ερασιτεχνών αμερικανών.

    Η δε συμμετοχή τους αναδεικνύεται πάντα, και τώρα, ως ο πρωτεύων διαλυτικός παράγοντας.

    4. Η γαλλική Αλσατία – Λωρραίνη έχει σιδηρομετάλλευμα. Το γειτονικό γερμανικό Σααρλαντ έχει άνθρακα.
    Η επεξεργασία του σιδηρομεταλλεύματος, για να μετατραπεί σε χάλυβα, απαιτεί άνθρακα.
    Η διαμάχη Γαλλίας-Γερμανίας για την κατοχή της ευρύτερης περιοχής γέννησε αιματηρούς ευρωπαϊκούς πολέμους.
    Για να απαλειφθεί η αιτία της διαμάχης, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επελέγη η συνεργασία στην εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών.
    Τα βρήκαν τα καρτέλ και ιδρύθηκε η «Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία Άνθρακα & Χάλυβα», που με την προσθήκη της Μπενελουξ έγινε η πρώτη τελωνειακή ένωση γνωστή μετέπειτα ως ΕΟΚ.

    Ακολούθησαν οι διάφορες συνθήκες και οι αντίστοιχες εισδοχές κρατών. Κανένας όμως δεν μιλούσε για κάτι παραπάνω από τελωνειακή και οικονομική ενώση.

    Φθάσαμε στην «Ευρώπη των 12», άντε και των 15.

    Κι ύστερα την πήρε ο διάολος.

    Οι ηλίθιοι, δεν είχαν καν διαβάσει τον απλοϊκό, πλην όμως διδακτικό εβραϊκό μύθο για τον Πύργο της Βαβέλ.

    5. Τον είχαν διαβάσει οι Αμερικανοί, άλλωστε το εβραϊκό λόμπι διοικεί εκεί.
    Όταν ο διπολικός κόσμος έγινε μονοπολικός, οι αμερικανοί προωθούν το σχεδιασμό τους να φθάσει το ΝΑΤΟ μέχρι ..τη Μόσχα και ανταμείβουν τη δουλικότητα προς αυτούς των μετασοβιετικών καθεστώτων της Ανατ. Ευρώπης, βάζοντας τους ευρωπαίους να πληρώσουν το λογαριασμό, να θρέφουν με ευρωπαϊκά κονδύλια τους πειναλέους αντι-Ρώσσους.
    Ταυτόχρονα διαλύουν τον δυνητικό αντίπαλό τους, μια ευρωπαϊκή ενωμένη οικονομική οντότητα.

    Τελευταίο επεισόδιο η πίεση για την Τουρκία, με σκοπό την οριστική κατάρρευση του όποιου ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
    Δημαγωγός μεν αλλά, προς τιμήν του , ο Σαρκοζί, είπε μια αλήθεια : «δεν θα διδάξω στα παιδιά ότι η Ευρώπη συνορεύει με τη Συρία».

    6. Με το Μάαστριχτ οι ελίτ δεσμεύουν στυγνά τις ευρωπαϊκές οικονομίες, άρα και τις μάζες των μεσαίων-χαμηλών τάξεων, στις επιταγές του τραπεζικού-χρηματιστικού κεφαλαίου.

    15 χρόνια με
    - λιτότητα
    - αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, του μεγαλύτερου δημιουργήματος του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού
    - ανασφάλεια, από την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών για φθηνή εργασία
    - δικτατορία της Αγοράς, απάλειψη κάθε άλλης αξίας, εκτός από τον καταναλωτισμό
    - υπερχρέωση των νοικοκυριών
    - αμερικανοποίηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής
    - μια ΟΝΕ που επιβραβεύει μόνο τους κερδοσκόπους και τους λαθρεμπόρους και χειροτερεύει με το κοινό νόμισμα το βιοτικό επίπεδο του 90% των ευρωπαίων

    διαμόρφωσαν την πλήρη διάσταση πολιτικών ελίτ και πολιτών που καταγράφηκε στα Δημοψηφίσματα Γάλλων και Ολλανδών και το τεράστιο έλλειμμα πολιτικής εκπροσώπησης που ανάγκασε τον Σύνδεσμο Γερμανών Βιομηχάνων να πει σε Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες : «σκάστε, βρέστε τα και κυβερνήστε μαζί».

    7. Τι μέλλει γενέσθαι ; Θα δούμε …

    Σίγουρα πήρες είδηση ότι οι Ολλανδοί, ναι, οι πολυπολιτισμικοί Ολλανδοί, η πιο «ανοιχτή» κοινωνία της Ευρώπης (υποτίθεται), ζητούν την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ φίλε Προφήτη,
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και δυστυχώς θα πρέπει να συμφωνήσω μαζί σου στις εύστοχες παρατηρήσεις σου.
    Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα για να μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες.

    Αγαπητέ φίλε 2.35,
    Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Μήπως, όμως, θα ήταν προτιμότερο ο αναγνώστης αντί να προσπαθεί να διακρίνει τα «λόγια του αέρα» από τις «αυθεντικές σκέψεις» του όποιου σχολιαστή, να επιχειρεί μέσα από την σύλληψη του «ΟΛΟΥ» να δομήσει τη δική του πραγματικότητα;
    Ασφαλώς, η κριτική είναι μια αφαιρετική λογική λειτουργία.
    Στο πλαίσιο αυτό είναι χρήσιμο ο αναγνώστης να δομεί συναρτήσεις με τη δική του λογική, αφού, όμως, με προσοχή και απροκατάληπτα, προσεγγίζει και αποκωδικοποιεί τα μηνύματα που διέπουν το κείμενο που μελετά. Δεν θα ήταν ακόμη καλύτερα λοιπόν εάν στις παρατηρήσεις μας προσθέταμε και ανάδραση επί της ουσίας ώστε να βοηθήσουμε τον όποιο σχολιαστή να βελτιώσει την δική του κριτική ματιά;
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ..
    ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ
    ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙΣΜΟΣ.
    Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤ ΑΥΤΩΝ...
    Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ.
    Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ "ΑΡΧΗΓΟΣ" ΤΩΝ ΒΑΡΟΝΩΝ
    ΤΩΝ ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΚΑΝΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ
    ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΑΠΟ ΜΕΣΑ...

    Ποιός Σημίτης ρε βλαμένα !!
    Ακούστε και κάποιους που ξέρουν από μέσα το ΠΑΣΟΚ.
    Ο Τσαβδαρίδης ανήκει στην "Μεγάλη του ΑΚΗ σχολή".
    Μπορεί να ήταν Πρωθυπουργός ο Σημίτης αλλά στο μεγάλο φαγοπότι ήταν πάντα η Συμμορία του Νονού Άκη Τσοχατζόπουλου.
    Απλά ο Σημίτης δεν καταλάβαινε τίποτε γιατί δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχουν κλέφτες.
    Μόλις ακούστηκε κάτι για μερικούς συνεργάτες του τους έστειλε (Τσουκάτος, Νεονάκης, Μαλέσιος, Μανίκας).
    Να σκεφτήτε ότι ο άνθρωπος άφηνε τον μισθό του του Καθηγητή της Παντείου υπέρ του ιδρύματος και κάποια λαμόγια τον έκλεβαν.
    Αυτά για τον Σημίτη και η ιστορία θα τον γράψει με χρυσα γράμματα.

    ΜΑΓΚΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ..

    Ακούστε και κάποιους που ξέρουν από μέσα το ΠΑΣΟΚ.

    Ο Τσαβδαρίδης ανήκει στην "Μεγάλη του ΑΚΗ σχολή".

    στο μεγάλο φαγοπότι ήταν πάντα η Συμμορία του Νονού Άκη Τσοχατζόπουλου.

    η Συμμορία του Νονού

    ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΝΟΝΟΙ..
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ..
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ
    ΝΟΝΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απο τον 2.35

    Σωστος. Ξερω τι εννοεις ( τα καταφερα ! )

    Οταν εχει χρονο, ΝΑΙ!
    Οταν ζητηθει, ΝΑΙ!

    Δεν υπαρχει "παγκοσμιοποιημενο συστημα"! Διοτι δεν υπαρχει καποιο Συστημα. Δεν υπαρχει καποιο Συστημα, διοτι δεν υπαρχει Ενιαιος Κοσμος.
    Δεν υπαρχει Ενιαιος Κοσμος διοτι δεν διανυουμε ολοι την ιδια "Νεολιθικη" Εποχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. παρακαλω οχι με ..κωδικες. Μην το χαλατε .Αξιωθηκαμε ενα διαλογο επιπεδου και στο τελος τα χαλασατε....
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. " Συμφωνώ με το πνεύμα του Φιλόλαου, αλλά ταυτόχρονα πιστεύω ότι υπήρξε και σκοπιμότητα από κύκλους μεγάλων Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ώστε να ναυαγήσει η υπόθεση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος."

    Και καλως εγινε εαν εγινε ετσι

    Οι λειψοι στο μυαλο Βρυξελλαδες εχουν να διανυσουν πολυ δρομο ακομα ωστε να αντιληφτουν την τρομακτικη... Βιοποικιλοτητα στην Ευρωπη, που αλλοτε ευημερει και κοιταζεται στον καθρεφτη φιλαρεσκα, και αλλοτε και αλλαχου κοπιαζει και δυσανασχετει με τα κοστουμια που ραβουν για ωρισμενα τμηματα της χωρις να νοιαστουν για την ιδιαιτερη σωματικη διαπλαση και εξελιξη του καθενος.

    0 2.35

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τόνι Μπλερ,
    Ερωτά τους Ευρωπαίους εταίρους:
    «θέλετε να συμφωνήσουμε ή να φύγω από τη σύνοδο»;

    ΣΧΟΛΙΟ

    Τώρα που δεν τίθεται θέμα για Πρόεδρο της ΕΕ, και να φύγω τι θα χάσω;

    Η λογική του τσάμπα μάγκα α λα Βρετανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

    «Δεν θέλω να πω ότι πολλές από τις συμβιβαστικές λύσεις που επετεύχθησαν είναι διακοσμητικές. Θα ήταν ίσως υπερβολικό να χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καταβλήθηκε προσπάθεια πέραν των όποιων ουσιαστικών επανεκτιμήσεων ή αναθεωρήσεων σε μικρό ποσοστό. Φραστικά από πλευράς εικόνας να διευκολυνθούν εκείνες οι χώρες που είχαν πρόβλημα» είπε.

    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΔΟΞΑΣΤΙΚΕ Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

    ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΦΗΤΗ;
    ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ;

    ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΑΥΛΑΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.

    Πρώτη φορά ο συντάκτης του post είδε τόσο πολλά μονόπρακτα να ανεβαίνουν με το ίδιο σκηνικό και να παίζονται ταυτόχρονα στην ίδια σκηνή.
    Όταν λοιπόν ως στόχο έχουμε τη συντήρηση του υπάρχοντος συστήματος, τα προοδευτικά λόγια ακούγονται μάλλον σαν φάρσα.

    Αναρωτηθείτε, η μέθοδος της «μίνι συνθήκης» που προκρίθηκε, αντί για «Σύνταγμα», και σε αντίθεση με αυτό δεν απαιτεί την άμεση έγκριση των πολιτών, καθώς θα κυρωθεί στα κοινοβούλια μετά την Διακυβερνητική, μήπως φέρνει δέκα χρόνια πίσω την υπόθεση «δημοκρατικότητα» στην ΕΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητοί φίλοι του BLOG , όταν ήρθε η κυβέρνηση του κ.Κ.Καραμανλή , είχαμε το μεγάλο κόλπο της απογραφής. Μας λέγανε, δεν έχουμε λεφτά, να δώσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε στον συνταξιούχο, στον αγρότη, στην αγρότισσα, στον εργαζόμενο, στους τρίτεκνους. Δεν έχουμε λεφτά, δεν βρήκαμε λεφτά. Έτσι έλεγαν, ότι δεν βρήκαν λεφτά.
    Όμως, φίλες και φίλοι, πού βρήκαν τα λεφτά να αγοράσουν από την COSMOTE, τον ΓΕΡΜΑΝΟ;
    Πού βρήκαν τα λεφτά να αγοράσουν την P&K Χρηματιστηριακή;
    Που βρήκαν τα λεφτά για να αναστήσουν την Αγροφυλακή ;
    Με τα δικά σας λεφτά, τα έκαναν όλα αυτά.
    Αυτή είναι η αλήθεια.
    Σήμερα, ποιος μπορεί να πιστέψει τον κ. Καραμανλή; Κορόιδεψαν τους συνταξιούχους, αλλά προσλαμβάνουν αγροφύλακες στην επαρχία. Δεν έχουμε, λένε, λεφτά για νοσηλευτές και γιατρούς. Δεν έχουμε λεφτά για επιστήμονες που χρειάζονται οι αγρότες. Έχουμε, όμως, λεφτά- που είναι του ελληνικού λαού- να δώσουμε για αγροφύλακες, που θα είναι οι κομματάρχες της Ν.Δ..
    Αυτά είναι τα δικά σας λεφτά,
    Αυτά είναι τα δικά τους τα ψέματα.
    Την ίδια στιγμή, χάνουμε προμήθειες 430 εκατομμυρίων ευρώ, με αναθέσεις για τα νοσοκομεία, χωρίς διαγωνισμούς.
    Πώς μπορεί κανείς να πιστέψει την Ν.Δ., που δεν νοιάστηκε αυτή την τετραετία για το πορτοφόλι της μέσης ελληνικής οικογένειας, η οποία συμπιέζεται από την κυβέρνηση και την πολιτική της Ν.Δ.
    Πώς να πιστέψει κανείς την Ν.Δ., όταν οι πλούσιοι γίνονται όλο και πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, αυτή την τετραετία.
    Μας είπε, δεν είχε λεφτά. Γιατί δώσανε, λοιπόν, ευνοϊκή φορολόγηση για τους μεγαλομετόχους και χαρίσανε ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο στους πλούσιους;
    Γιατί έδωσαν πλήρη φοροαπαλλαγή στην Εκκλησία τον δεύτερο , μετά το Δημόσιο , μεγαλοκαταθέτη των Ελληνικών Τραπεζών ;;
    Είχε λεφτά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για να δώσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ στους πλούσιους, ενώ από την άλλη μεριά, έκανε άγρια φοροεπιδρομή και κοινωνικά άδικη επιβολή των έμμεσων φόρων, με αύξηση του ΦΠΑ στο 19%.
    Ο Έλληνας πολίτης βλέπει την ακρίβεια να αδειάζει το πορτοφόλι της οικογένειας, ο αγρότης βλέπει την ψαλίδα, στις τιμές του χωραφιού, ή της κτηνοτροφίας, στις τιμές του παραγωγού, μέχρι τις τιμές στο ράφι, να ανοίγει όλο και περισσότερο.
    Κάποιοι κερδίζουν, κάποιοι χάνουν.
    Εκείνοι που κερδίζουν, με την Νέα Δημοκρατία, είναι οι πλουσιότεροι και οι ισχυρότεροι.
    Εκείνοι που χάνουν, είναι η μέση οικογένεια, είναι ο φτωχότερος Έλληνας.
    Πώς να πιστέψουμε ό,τι λέει ο κ. Καραμανλής, όταν μας λέει ότι δεν έχει λεφτά, όταν οι τραπεζίτες διπλασίασαν τα κέρδη τους, από τα δάνεια που δίνουν στον ελληνικό λαό, ενώ την ίδια ώρα, ο κ. Καραμανλής μείωνε την φορολογία πάνω στα κέρδη τουςΠοιος μπορεί να πιστέψει σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, τον κ. Καραμανλή, που αφήνει πίσω του φτώχια, ακρίβεια, ανεργία, ανασφάλεια.
    Αφήνουν πίσω τους, τους αεριτζήδες και τους μεσάζοντες, κερδισμένους, και τους εργαζόμενους, να μην μπορούν να βγάλουν τον μήνα.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλε 5:33
    Τον Κώστα Σημίτη θα τον κρίνει η Ιστορία .
    Προσπάθησε 8 χρόνια έχοντας το μισό του κόμμα εναντίον του , τους περίφημους ΄΄προεδρικούς ΄΄ και τους σφογκοκωλάριους της Μιμής να τον σαμποτάρουν . Πέτυχε την είσοδο της Ελλάδας στην Ο.Ν.Ε. και προετοίμασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες .
    Παρόλο που ΟΛΟΙ οι γύρω από την Αθήνα Δήμαρχοι έκαναν ότι πέρναγε από το χέρι τους για να σαμποτάρουν την Ολυμπιακή προετοιμασία .
    Είκοσι δύο προσφυγές εναντίον του Ολυμπιακού χωριού εξεδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας και άλλες δεκατέσσερες εναντίον του κωπηλατοδρομείου στον Μαραθώνα για να πω δυό χαρακτηρηστικές Ελληνικές πουστιές !!!
    Να πω και για τον ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου που έκανε ότι μπορούσε εναντίον του Τραμ . Έβαζε τα σκουπιδιάρικα του Δήμου να μπλοκάρουν τα έργα . Πορείς αγκαζέ με τον ...’’Κόκκινο Πάνο’’ . Τα ξεχάσατε όλα ??
    Φίλοι και αντίπαλοι πάλεψαν όλοι μαζί εναντίον του Σημίτη , δηλαδή εναντίον της Ελλάδας .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΓΙΕ
    Δες στο ΠΑΡΟΝ της 24/06, σελ. 15, "η αθέατη άποψη'.

    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση