GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημόσιος διάλογος για τον καρκίνο του Χριστόδουλου

Το Press-gr λαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα άρθρα με αφορμή την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου. Και τα δημοσιεύει ξεκινώντας έναν χρήσιμο δημόσιο δ...

Το Press-gr λαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα άρθρα με αφορμή την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου. Και τα δημοσιεύει ξεκινώντας έναν χρήσιμο δημόσιο διάλογο
.
Τα κοράκια της Αρχιεπισκοπής και
ο χωρισμός κράτους -Εκκλησίας

Του Χρήστου Λουτράδη

Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν συμμερίζεται τον πόνο και την αγωνία του Αρχιεπισκόπου και δεν αντιμετωπίζει με αίσθημα αηδιας τα ''κοράκια'' της αρχιεπισκοπής που αναλύουν και σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι σε πολλές περιπτώσεις ο θεσμός της Εκκλησίας εμπεριέχει τα πιο ποταπά στοιχεία της ανθρώπινης Φύσης. Πάθος για εξουσία, ματαιοδοξία, τάση για πλουτισμό με αθέμιτα μέσα. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που ο θεσμικός τους ηγέτης δίνει την δική του μάχη για την ζωή.
Η περιπέτεια του Αρχιεπισκόπου αποτελεί μάθημα ζωής για όλους και ιδιαίτερα για ολους αυτούς που ασχολουνται με τον έναν η τον άλλον τρόπο με τα δημόσιο γίγνεσθαι. Διχάζουν, δημαγωγούν, αναζητούν διέξοδο στις ματαιότητες των υπάρξεων τους, την ίδια ώρα που όλα ειναι φθαρτά, όλα ειναι παροδικά, όλα αλλάζουν στο λεπτό χωρίς να μπορούν καν να τα διαχειριστούν.
Η άποψη για τον ρόλο της Εκκλησίας ειναι απλή και ξεκάθαρη. Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αποκλειστικά παιδαγωγικός και πνευματικός και σε πλήρη διάκριση με το κράτος. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ενώσει τους Ελληνες μακριά απο μικρο-κομματικά συμφέροντα που ξεφτιλίζουν την ίδια την υπόσταση της Εκκλησίας και χωρίζουν τους Έλληνες σε υπέρμαχους της Εκκλησίας ή αντιπάλους της.
Είμαι πεπεισμένος ότι και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστοδουλος, όπως και η πλειοψηφία των μελών της Ιεράς Συνόδου, συνειδητοποιώντας την παροδικότητα της Ύπαρξης και το ανώφελο της σύγκρουσης με μια μερίδα έστω της Κοινωνίας, θα συναινέσουν σε μια νέα σελίδα για τις σχέσεις της Εκκλησίας και της κοινωνίας. Μια σχέση που θα αναγνωρίζει τον σημαντικό ρολο της Εκκλησίας, την αυτονομία της όπως και την αυθυπαρξία του Κράτους. Μια σχέση που θα ενώνει τους Ελληνες και δεν θα τους χωρίζει.

81 σχόλια

  1. ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο babis ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΥΣΤΗΣ Ή ΕΓΙΝΕ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΕ Ο ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ



    To babis εγαμούσαμε

    πάνω στον Ψηλορείτη

    που είν’ η πλέον ξακουστή

    πίπα σ’ όλη την Κρήτη





    Πίνω ρακές και τσικουδιές

    πίνω και μια Amita

    babi μου τα τσιμπούκια σου

    έχουνε τόση γλύκα




    Στα όρη βόσκουν πρόβατα

    στον κάμπο το μποστάνι

    και μέσα στο διαδίκτυο

    ο babis πίπες κάνει



    ΓΕΙΑ ΣΟΥ babis ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΟΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ ΚΑΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ???? ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΗΚΩΣΕ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΣΟΚ είναι "βαθύτατα εκτεθειμένο", σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτης διότι δεν ζήτησε την παραίτηση των στελεχών του που συναποφάσισαν για την αγορά των ομολόγων στα ταμεία: "Τις πολιτικές ευθύνες ας τις ξεκαθαρίσετε πρώτα στο δικό σας χώρο και μετά να έλθετε να ζητήσετε πολιτικές ευθύνες από την Κυβέρνηση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λοιπον... για να μαθαινετε την αληθεια και οχι την καθε μαλακια που σας πουλανε τα μειρακια οι δημοσιογραφισκοι τυπου παπαγιαννη (ξερει ο βλαξ τι εννοω), οι αριστεριζοντες του κωλου που κυκλοφορουν με χλιδατα αυτοκινητα και πουλανε μουρη στη γκομενα με τα "αριστερα" φραγκα τους, ολες τις ΠΑΠΑΡΙΕΣ που εχουμε διαβασει σε αυτο το σαιτ τις εχουμε δει μονο και μονο για να πουλησει και αυτο το σαιτ στην πλατη ενος ασθενους (ακομη και αν αυτος ειναι αρχιεπισκοπος η οποιοσδηποτε αλλος, ακομη και αν εχει κανει λαθη οσα και αν ειναι αυτα, ειναι ανθρωπος ΓΕΛΟΙΟΙ ΓΥΠΕΣ που σκυλευεται το θεμα της υγειας που θα μπορουσε να συμβει και στη μανα σας -εμεις μαλακες δεν το ευχομαστε οπως το ευχεστε εσεις για να "πουλησετε" το βλακωδες και χαζο σαιτ σας). ΔΕΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ... και ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΥΧΗ: ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΟΣΑΙΤ, ΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΚΑΠΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΚΑΝΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ
    ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΑΠΟ ΜΕΣΑ...

    Ποιός Σημίτης ρε βλαμένα !!
    Ακούστε και κάποιους που ξέρουν από μέσα το ΠΑΣΟΚ.
    Ο Τσαβδαρίδης ανήκει στην "Μεγάλη του ΑΚΗ σχολή".
    Μπορεί να ήταν Πρωθυπουργός ο Σημίτης αλλά στο μεγάλο φαγοπότι ήταν πάντα η Συμμορία του Νονού Άκη Τσοχατζόπουλου.
    Απλά ο Σημίτης δεν καταλάβαινε τίποτε γιατί δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχουν κλέφτες.
    Μόλις ακούστηκε κάτι για μερικούς συνεργάτες του τους έστειλε (Τσουκάτος, Νεονάκης, Μαλέσιος, Μανίκας).
    Να σκεφτήτε ότι ο άνθρωπος άφηνε τον μισθό του του Καθηγητή της Παντείου υπέρ του ιδρύματος και κάποια λαμόγια τον έκλεβαν.
    Αυτά για τον Σημίτη και η ιστορία θα τον γράψει με χρυσα γράμματα.

    ΜΑΓΚΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ..

    Ακούστε και κάποιους που ξέρουν από μέσα το ΠΑΣΟΚ.

    Ο Τσαβδαρίδης ανήκει στην "Μεγάλη του ΑΚΗ σχολή".

    στο μεγάλο φαγοπότι ήταν πάντα η Συμμορία του Νονού Άκη Τσοχατζόπουλου.

    η Συμμορία του Νονού

    ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΝΟΝΟΙ..
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ..
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ
    ΝΟΝΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 11 09
    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ.
    ΕΓΩ ΑΘΕΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ
    ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ.
    ΑΛΛΑ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΕΧΕΙ
    ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ.
    ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ
    "ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ" ΦΑΣΙΣΤΑ ΝΑ
    ΕΚΤΟΝΩΝΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ
    ΜΙΚΡΟΚΑΚΙΕΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Μια σχέση που θα ενώνει τους Ελληνες και δεν θα τους χωρίζει."

    Σωστό κι αυτό! Η εκκλησία να γίνει σαν τον Ερυθρό Σταυρό, σαν το Ωνάσσειο ίδρυμα, σαν το Μέγαρο Μουσικής... είναι ανοικτά σε όλους, προσφέρει υπηρεσίες με κρατική επιχορήγηση και, σίγουρα, κανένας Έλληνας δεν θα ήθελε να καταργηθούν.

    Μέχρι τώρα η εκκλησία ήταν όμως απέναντι στο λαό (πάντα με τις δικτατορίες, πάντα με τους βασιλιάδες, πάντα με τη συντήρηση και, όποτε δόθηκε αφορμή, πάντα με τους κατακτητές). Ο Χριστόδουλος ήταν ένας εκπρόσωπος αυτής της εκκλησίας του διχασμού. Να αλλάξει ο ίδιος επειδή αρρώστησε, όπως κάποτε αρρωσταίνουμε όλοι μας, δεν προβλέπεται. Να εκλεγεί μετά από αυτόν κάποιος αρχιεπίσκοπος που δεν θα ανήκει σε εξουσιομανείς, φιλοχρήματες κλίκες, αποκλείεται. Κοιτάξτε ποιοι προαλείφονται για διάδοχοι και θα καταλάβετε!

    Η μοναδική λύση είναι λοιπόν ο πληρέστατος διαχωρισμός από το κράτος, να πορεύεται μόνη. Όποιος θέλει, ας την επιλέγει, όπως καθένας επιλέγει προαιρετικά τον Ερυθρό Σταυρό ή το Μέγαρο Μουσικής.

    Και όποιος δεν την θέλει, να μην του επιβάλλεται στο σχολείο, στα βαφτίσια, στο γάμο και στην κηδεία... Αν επιβιώσει με αυτές τις επιλογές, τόσο το καλύτερο γι' αυτήν. Αν δεν επιβιώσει, ουδόλως με απασχολεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. k.Μπαμη,
    ειδε ο σκυλοσ μου και αλλο βιντεο με ανεραστους και αγαμητους αστυνομικους σαν και εσενα .Σε εσενα το λεω βαβις ή φρεντσ οφ σκυλοσ ή γαπ .Δεν ξερω αν ειναι και κακασχημοι σαν εσενα.Αν και αντιπασοκος σαν και εσενα εμεις ειμαστε ομορφοι οχι σαν εσενα.Ο σκυλος μου στεναχωρεθηκε απο το βιντεο.Αν και αντιπασοκοσ δεν πιστευω οτι ειναι αμορφωτοι αστυνιομικοι σαν εσενα.

    Εμεις πιστευουμε σε απολυτη φιλελευθεροποιηση.Δεν ειμαστε σολιαληστεςειμαστε ανθρωποκεντριστες για αυτο δεν υβριζουμε ,σκραπα, φιλοι του βαβισ

    παντα υμετερος

    κ Σμιθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 11.09

    ο κλέψας του κλέψαντος...

    σφάζονται γιατί όλοι χέριασαν και τώρα το παίζουν μωρές παρθένες...

    δε θυμούνται ποιός εκεί μέσα έκλεψε από που και ποιόν...



    το 500άρικο σύντροφοι...



    είναι παραπληροφορητές και καμμιά φορά μέσα στη σύγχυσή τους τους ξεφεύγουν έστω και μισές αλήθειες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι πολύ πιθανόν να την έχω δει στραβά.
    Δεν αποκλείεται ο γιαλός νάναι στραβός και μεις να μην αρμενίζουμε στραβά.
    Αρνούμαι, όμως, να δεχτώ ότι δεν έχει θέση στο blog μας το σχόλιο που έστειλα το πρωί σχετικά με την καθοριστική, για το αύριο των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύνοδο της ΕΕ.
    Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αδιαφορούμε για τις σημαντικές εξελίξεις που θα καθορίσουν τη νέα δομή και την λειτουργία της Ένωσης στην οποία ενεργά συμμετέχουμε και από την οποία πολλά προσδοκούμε.
    Παραδίδω, λοιπόν, στην κρίση σας το σύντομο σχόλιο:


    Αγαπητοί φίλοι,
    Μια κρίσιμη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σύνοδος Κορυφής ξεκινά σήμερα.
    Όλες οι πληροφορίες κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η ιδέα ενός Ευρωσυντάγματος εγκαταλείπεται ακόμη και από εκείνες τις δυνάμεις που το εμπνεύστηκαν.

    Στο διακύβευμα: Σύνταγμα ή Συνθήκη; Η γερμανική προεδρία φαίνεται να απαντά: Συνθήκη με ολίγη από Σύνταγμα.

    Όλα δείχνουν ότι το όραμα ολοκλήρωσης της ΕΕ, μέσω της θεσμικής της ωρίμανσης, εγκαταλείπεται χάριν νέων πολιτικών ισορροπιών που δημιούργησε η βεβιασμένη, κατά την άποψή μου, διεύρυνση.

    Η διαφαινόμενη κατεύθυνση προς μία «μίνι» ή «απλοποιημένη» Συνθήκη βάλλει ευθέως κατά του προτύπου ενός Ευρωπαϊκού Συντάγματος και οδηγεί στην επιστροφή στο πρότυπο για την αναθεώρηση των Καταστατικών Συνθηκών.

    Οι κυρίαρχες, λοιπόν, δυνάμεις της ΕΕ επιλέγουν να δομήσουν την Ευρωπαϊκή στάση στις προκλήσεις του μέλλοντος με τα υλικά του παρελθόντος.

    Η εξέλιξη αυτή αποτελεί, ασφαλώς, οπισθοδρόμηση για την ευρωπαϊκή ενοποίηση με δραματικές, ίσως, επιπτώσεις στη κοινωνική συνοχή και την πολιτική διάσταση μιας «Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας» ως κεντρικού και αποφασιστικού παράγοντα στο παγκοσμιοποιημένο σύστημα.

    Ο «Διακυβερνητισμός» ως πολιτικό εργαλείο διακυβέρνησης και πολιτικής ανάπτυξης της ΕΕ , φανερώνει πλέον σε όλους τις αδυναμίες του και τα όρια του, ως ιδεολόγημα, μάλιστα, αποκαλύπτει τα αδιέξοδα του.

    Τρεκλίζοντας πολιτικά και με βήμα σημειωτόν, θα έπρεπε να έχει καταστεί σε όλους σαφές, ότι η Ένωση δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών στο νέο απαιτητικό διεθνές περιβάλλον.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μr. Smith,


    Απορώ πως με τόση ζέστη που δεν κινείται babis βρέθηκε αέρας να σηκώσει τέτοια τρικυμία εντός της κρανιακής σας κοιλότητος.


    η μόρφωσή σας φαίνεται από την ορθογραφία σας και από το επίπεδο κατανόησης γραπτών κειμένων.


    Σε κέννελ μάθατε γραφή και ανάγνωση?


    Μπορεί να είστε αντιπασόκ, όπως αυτοπροσδιορίζεστε, αλλά είστε και ανεπίδεκτος μαθήσεως. Αυτό Mr. Smith είναι διακομματικό φαινόμενο.



    In a nutshell, αν είμασταν τόσο άσχημοι όσοι εσείς Mr. Smith, θα ξυρίζαμε τον κώλο του σκύλου του γαπ-του babis δηλαδή in case you didn't get (και τώρα το κάνουμε αλλά κατόπιν απαιτήσεως των πελατών του) - και θα τον βάζαμε να περπατάει ανάποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΑΠ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ
    ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ" ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
    ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ
    ΝΑ ΚΟΝΤΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,
    ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΣΕ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ,
    ΠΑΡΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ.
    ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ..
    1.ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ
    2.ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΤΡΟΦΗ.
    3.ΨΗΛΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ,
    ΓΙΑΤΙ
    ΕΤΣΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΟΥ.

    ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙΣ ΕΧΑΣΕΣ,
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ
    ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.
    ΠΑΡΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ ΤΟ "ΦΑΝΑΤΙΚΟ
    ΠΑΣΟΚ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΝ
    ΗΓΕΣΙΑ.

    ΑΦΗΣΕ ΧΩΡΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ
    ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ "ΔΕΞΙΑ".
    ΤΡΕΛΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ.
    ΤΡΕΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ
    ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙΣ,
    ΕΣΥ.
    ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ
    ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙΣ ΤΟ "ΕΡΓΟ" ΣΗΜΙΤΗ,
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ.
    ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ
    ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ.
    ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ.
    ΟΧΙ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ.

    ΩΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ.
    ΑΦΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ.
    ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ
    "ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
    100000000 ΧΡΟΝΙΑ"
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ
    ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΓΑΠ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΕΣ
    ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑΤΙ Ο "ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΤΗΣ"
    ΣΗΜΙTΗΣ ΤΟ ΕΠΑΙΞΕ..ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 16?

    ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ
    ΣΧΕΔΙΟ..
    ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΩΜΕ.
    ΧΑΧΑΧΑ

    ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ,
    Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ,
    ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΙΤΗ ,ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ.
    ΓΙΑΤΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΡΥΦΤΗΚΕ?

    ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΘΑΡΕΙ.
    ΓΙΑΤΙ?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
    ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ?

    ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ
    ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ .

    ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ,
    ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΓΑΠ,
    ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΤΟ ΕΠΑΙΞΕ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.
    ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ?
    ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ
    ΤΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ.
    ΕΝΩ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΑΝ
    ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟ ΣΟΦΟ..ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ...ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ
    ΤΟΝ ΑΡΠΑΞΟΥΝ.

    H ΓΝΩΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ..

    "ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ"
    "ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ
    ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΗΜΙΤΗ,ΟΙ ΞΕΝΟΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ..
    ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ
    ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙΣΜΟΣ.
    Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΤ ΑΥΤΩΝ...
    Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ.
    Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ "ΑΡΧΗΓΟΣ" ΤΩΝ ΒΑΡΟΝΩΝ
    ΤΩΝ ΜΜΕ.

    6:48 μμ
    Ο/Η Ανώνυμο είπε...

    Επιτελους,να σταματηση η υποκρισια
    και στην ελλαδα.
    Οχι στον κρυφομπερλουσκονισμο.
    Οχι στους πολιτικους αχυρανθρωπους των
    βαρωνων των ΜΜΕ.
    Απαιτουμε να βγουν μπροστα τα
    πραγματικα αφεντικα και να κανουν
    ενα νεο κομμα,με στελεχη τους
    επωνυμους δημοσιογραφους.

    6:48 μμ
    Ο/Η Ανώνυμο είπε...

    ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ
    ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ
    ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.
    ΘΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΑ
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΜΑΣ.
    ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ,
    ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΕΣ.

    ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ ΕΠΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

    ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

    12:00 πμ


    Ο/Η Ανώνυμο είπε...
    μπομπολα αφεντη ,εγω θα τον
    ξεπερασω τον σημιτη..

    σουφλιας

    12:00 πμ


    Ο/Η Ανώνυμο είπε...
    ΣΟΥΦΛΙΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ.

    12:01 πμ


    Ο/Η Ανώνυμο είπε...
    ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΕ
    ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

    ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.

    12:01 πμ


    Ο/Η Ανώνυμο είπε...
    ρε λαμογιο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ,τι γινεται
    με σενα και τις μετρησεις της GPO,
    τον Λιαπη τον βγαζεις πρωτο εσυ,
    η MRB τελευταιο.
    Την Γεννηματα η mrb πρωτη,εσυ με την
    gpo τελευταια.
    Πολυ αξιοπιστος εισαι..
    Με τετοιες μετρησεις βγαζετε και
    το δελτιο του μεγκα πρωτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΤΕΙΝΩ Η AGB ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΕΓΚΑ
    ΠΡΩΤΟ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ
    ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΒΗΜΑ,ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ
    ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.

    ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Εκκλησία είναι άντρο ομοφυλόφιλων, φιλοχρήματων, εξουσιαστών, υποκριτών, ασκροδεξιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ
    ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η GPO ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ
    ΤΟΝ ΛΙΑΠΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΑΔΑ
    ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ?

    ΨΥΧΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ρε λαμογιο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ,τι γινεται
    με σενα και τις μετρησεις της GPO,
    τον Λιαπη τον βγαζεις πρωτο εσυ,
    η MRB τελευταιο.
    Την Γεννηματα η mrb πρωτη,εσυ με την
    gpo τελευταια.
    Πολυ αξιοπιστος εισαι..
    Με τετοιες μετρησεις βγαζετε και
    το δελτιο του μεγκα πρωτο..


    ΠΡΟΤΕΙΝΩ Η AGB ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΕΓΚΑ
    ΠΡΩΤΟ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ
    ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΒΗΜΑ,ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ
    ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.

    ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ


    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ
    ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η GPO ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ
    ΤΟΝ ΛΙΑΠΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΑΔΑ
    ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ?

    ΨΥΧΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "....μάθημα ζωής για όλους και ιδιαίτερα για ολους αυτούς που ασχολουνται με τον έναν η τον άλλον τρόπο με τα δημόσιο γίγνεσθαι. Διχάζουν, δημαγωγούν, αναζητούν διέξοδο στις ματαιότητες των υπάρξεων τους, την ίδια ώρα που όλα ειναι φθαρτά, όλα ειναι παροδικά, όλα αλλάζουν στο λεπτό χωρίς να μπορούν καν να τα διαχειριστούν."

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΗΝ ΙΟΓΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΕ Ο Κ. "ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΟΤΕ" ΧΟΥΝΤΟΔΟΥΛΟΣ.
    ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΠΙΠΕΣ;
    ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. oι εφέτες Γιώργος Λέκκας και Γιώργος Χοϊμές ορίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης ως ειδικοί εφέτες ανακριτές στην υπόθεση των ομολόγων.

    ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΑΝ
    ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε παιδιά εκείνο το παλιόσκυλο , το γεροσαψαλο που τάχει βάλει με τον babis ,τον έχει ερωτευτεί και δεν του κάθετε και τον έχει πάρει μονότερμα? Πάσα εξήγηση δεκτη. Παρατηρω τώρα και μέρες άγριο κολλημα. Καθε εξήγηση δεκτη. Ποιοι τον πηδανε αυτόν το σκύλο και δεν είναι ιακνοποιηεμνος και έχει λυσσάξει? Μπορούν να μας βοηθήσουν? Κάθε βοήθεια δεκτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΚΑΝΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ
    ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΑΠΟ ΜΕΣΑ...

    Ποιός Σημίτης ρε βλαμένα !!
    Ακούστε και κάποιους που ξέρουν από μέσα το ΠΑΣΟΚ.
    Ο Τσαβδαρίδης ανήκει στην "Μεγάλη του ΑΚΗ σχολή".
    Μπορεί να ήταν Πρωθυπουργός ο Σημίτης αλλά στο μεγάλο φαγοπότι ήταν πάντα η Συμμορία του Νονού Άκη Τσοχατζόπουλου.
    Απλά ο Σημίτης δεν καταλάβαινε τίποτε γιατί δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχουν κλέφτες.
    Μόλις ακούστηκε κάτι για μερικούς συνεργάτες του τους έστειλε (Τσουκάτος, Νεονάκης, Μαλέσιος, Μανίκας).
    Να σκεφτήτε ότι ο άνθρωπος άφηνε τον μισθό του του Καθηγητή της Παντείου υπέρ του ιδρύματος και κάποια λαμόγια τον έκλεβαν.
    Αυτά για τον Σημίτη και η ιστορία θα τον γράψει με χρυσα γράμματα.

    ΜΑΓΚΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ..

    Ακούστε και κάποιους που ξέρουν από μέσα το ΠΑΣΟΚ.

    Ο Τσαβδαρίδης ανήκει στην "Μεγάλη του ΑΚΗ σχολή".

    στο μεγάλο φαγοπότι ήταν πάντα η Συμμορία του Νονού Άκη Τσοχατζόπουλου.

    η Συμμορία του Νονού

    ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΝΟΝΟΙ..
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ..
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ
    ΝΟΝΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΡΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΣΑ
    ΚΑΘΑΡΟ...ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΝΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κλα ρε φιλε δεν βαρεθηκες να μαλακιζεσαι γραφοντας τις ιδιες μαλακιες απο το μεσημερι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. oι εφέτες Γιώργος Λέκκας και Γιώργος Χοϊμές ορίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης ως ειδικοί εφέτες ανακριτές στην υπόθεση των ομολόγων.

    ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΑΝ
    ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να πάψει η κοινωνία να παριστάνει την ανήξερη. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τι τρέχει στις δεσποτικές κρεββατοκάμαρες. Όσο για τον Χριστόδουλο, πήγαινε γυρεύοντας. Ο Ειρηναίος απορώ πως δεν έπαθε τίποτα. Φαίνεται πως η σχέση του με τον "λογιστή" Παπαδήμα ήταν μονογαμική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 12,40
    δεν τα εχω γραψει εγω, copy paste
    κανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. k.Mπαμη,
    εκτος απο εσάς και αυτόκλητοι δικηγοροι σας,ομοιως κακασχημοι σάν εσας υποστηριζουν το βλαχομπαρόκ λογο σας.Η μορφωσή τους φτανει τό πολυ
    σε αναγνωση μικυ μαουσ αντε και αθλητικες εφημεριδεσ.
    Ειμαι σουρρεαλιστης και αντιπασοκ.Θελβ να γινεται ωραιος αντιπολευτικος λογοσ της αντιπολιτευσεως γιατι απο την μπουρδολογια του ηγετη ζητωγιωργο και των λοιπων ηγετισκων οπως του κΠαγκαλου και του στραβομουτσουνου κ.Ευθυμιου εχουμε παθει συγχυτικη διανοητικοκαταθλιψη και διαβαζουμε μονο Νταλι τον σουρρεαλιστη.παντα μαζι με τον σκυλο μου,για ψυχοθεραπεια.
    για αυτο θελω να μιλατε ωραια

    Παντα υμετερος

    κ.Σμιθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο/Η friends of babis skylos gap είπε απευθυνόμενος στον babis...

    ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΒΛΩΝΩ


    Ρε άρρωστε ΣΚΥΛΕ πας καλά;
    Δηλώνεις ότι καυλώνεις με τον babis;
    Άντε στον ψυχίατρό σου να σου πει ότι είσαι gay μιας κι εσύ το κάνεις απώθηση.
    Έτσι θα βρεις και απάντηση γιατί έχεις φαγούρα στον κώλο παιδιόθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. τα "αρκετά ενδιαφέροντα άρθρα" είναι μόνο αυτό το ένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. συμφωνώ με τον αρθρογράφο..πρέπει επιτέλους σε αυτήν την χώρα να αρχίσουμε να συζητάμε για θέματα που δυστηχώς στο εξωτερικό έχουν λυθεί προ πολλόυ και με πιο ευκολό τροπο , δεν ξεχνάμε βέβαια και την διαφορετική ιστορική διαδρομή της κάθε χώρας, ειναι ευκαιρία οχι η αρρώστια του αρχιεπισκοπου αλλά οπως σώστα λεεί ο λουτράδης να υπάρξει διάλογος για το πως θελουμε την εκκλησία στην σημερινή εποχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Mr Smith
    Eπειδη είσαστε σουρεαλιστής και αντιπασοκ κατά δήλωση σας, για την περίπτωση σας το κατάλληλο φάρμακο είναι μια καθημερινή κυβερνητική ενημέρωση από τους εξέχοντες της δημοσιογραφίας κκ Αντωναρο και μετά του υψηλού μορφωτικού επιπέδου μεγαλοδημοσιογραφου κυρίου Ρουσοπουλου.
    Μετά τα παραπάνω μια καλή ανάγνωση στις εφημερίδες της παλιοδεξιας θα σας φέρει στα ίσια.
    Μάλλον θα μου πεiτε κρούω ανοικτές θύρες αφού το κατάντημα σας έχει καταλήξει στο σημερινο του χαλι μετά από την συχνή παρακολούθηση τέτοιων δυσάρεστων και ψυχοπλακωτικών συμβάντων που είπα πριν.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προς αγαπητο φιλο Χρηστο Λουτραδη

    Πάντα με μέτρο ευπρέπεια και θάρρος γράφεις τις σκέψεις σου και πίστεψε με όλοι εμείς οι ανωνυμογράφοι σε ζηλεύουμε.
    Το να γράφεις αθλιότητες και γελοιότητες ανώνυμα όπως κάνουν οι περισσότεροι εδώ είναι πολύ εύκολο.
    Το να γράψεις όμως δυο σωστές κουβέντες ενυπογράφως είναι αρκετά δύσκολο και εσύ το τολμάς. Και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
    Αν και το θέμα που έγραψες είναι πολύ δύσκολο ,έχω γράψει και εγώ σχετικά ανώνυμα, το κατάφερνες τελεία και χωρίς ακρότητες και διατηρώντας μια ευπρέπεια που να μπορεί ο κάθε ένας και αποπου και να προέρχεται να μπορεί να το διαβάσει. Πίστεψε με δεν είναι εύκολο πράγμα αυτό.
    Τις καλύτερες ευχές μου σε σένα και στη μάννα σου και περιμένω την επαφή σου
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κυρια Σμιθ,

    Καλη σας μερα.

    Βαλτε επιτελους τον σκυλο σας,να σας πηδηξει,να ξελαμπικαρετε,γιατι το θεμα σας ειναι σοβαρο και θεραπεια αλλη δεν προβλεπεται.

    Επισης λιγος Μπαμπινιωτης,στο διαιτολογιο σας,δεν βλαπτει...

    Το σκυλακι και τα ματακια σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΒΡΕ ΕΓΩΪΣΤΙΚΑ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ (ΟΠΩΣ ΣΑΣ "ΒΑΦΤΙΣΕ" Η ΜΑΓΚΥ ΤΣΑΝΤ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ ΓΚΑΠ-ΓΚΟΥΠ)


    ΖΗΛΕΥΕΤΕ ΠΟΥ Ο babis ΕΙΝΑΙ Ο NUMBER ONE ΣΠΕΡΜΑΤΟΛΗΠΤΗΣ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΜΕΝΕΤΕ ΣΚΕΤΟΙ....ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΟΜΟΝΩΣΑΤΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΜΗΠΩΣ ΦΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΨΩΛΟ


    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ, ΝΑ ΤΡΟΛΛΑΡΕΤΕ, ΝΑ ΣΠΑΜΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ (ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ) AND YOU'LL GET YOUR FAIR SHARE


    ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ POST ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΠΑΣΟΚΕΣ ΠΟΥΣΤΑΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ


    ΒΛΕΠΕΤΕ ΒΡΕ ΠΟΣΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΛΥΠΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΑΣ??? ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αγαπητέ 11.28 μμ, μήπως έχεις ξεχάσει ότι υπάρχει πολιτικός γάμος στην Ελλάδα, η βάπτιση δεν είναι υποχρεωτική αν δεν θέλεις και το όνομα ούτως ή άλλως δίνεται στο μαιευτήριο μόλις γεννηθεί το παιδί και ότι υπάρχει και είναι σεβαστή η πολιτική κηδείς (βλ. κηδεία του μακαρίτη συζύγου της Παπαρήγα). Είναι λογικό να θέλεις απλώς να κάνεις θόρυβο ότανβ στερείσαι σοβαρών και αξιόπιστων επιχειρημάτων, ή όταν πιστεύεις ακράδαντα ότι απευθύνεσαι σε ομοίους σου άσχετους, αδιάβαστους, φανατικούς. Μάθε λοιπόν επίσης ότι, α/ τα περισσότερα ζευγάρια ΕΛΕΥΘΕΡΑ αποφασίζουν να κάνουν θρησκευτικό γάμο, προτιμώντας τον από τον πολιτικό. Αυτό ο εγκέφαλός σου δεν μπορεί να το καταλάβει ούτε να το εξηγήσει. Δεν πειράζει. μπορείς να πιστεύεις έπίσης ότι το κάνουν για να παίρνουν δώρο την οικοσκευή από το σόι, ή επειδή το θέλουν τα συμπεθέρια. Αυτό όμως δεν είναι υποχρέωσή τους επιβεβλημένη από την Εκκλησία ή το ΚΡάτος. β/ αντίστοιχα συμβαίνει και με τη βάπτιση, που είτε το θέλει και το αποφασίζει ΕΛΕΥΘΕΡΑ το ζευγάρι, είτε οι συμπέθεροι για να έχουν χρόνο να πείσουν τη νονά/το νονό για το όνομα που θέλουν να δώσουν στο παιδί, είτε επειδή καλά είναι τα δώρα για το μωρό, γ/ για την κηδεία, εξήγησα και με παράδειγμα παραπάνω, δ/ για τα θρησκευτικά στο σχολείο, ο γονιός μπορεί να ζητήσει την απαλλαγή του παιδιού από το μάθημα, χωρίς την παραμικρή επίπτωση (ούτε τιμωρία μπαίνει το παιδί, ούτε εξετάζεται στο τέλος....παρότι το τελευταίο είναι ολίγον άδικο για τους υπόλοιπους μαθητές. Θες και παράδειγμα, έβγαλα το Λύκειο το 1989, άρα αρκετά παλιά για τέτοιες τοποθετήσεις. Παρόλα αυτά, συμμαθητής Εβραίος το θρήσκευμα, ονόματι Σολομών, είχε απαλλαγεί από το μάθημα, απλά, ήρεμα και χωρίς κανένα πρόβλημα). Αν θες πραγματικά να μιλήσουμε για πλήρη διαχωρισμό, βρες σοβαρά επιχειρήματα, όχι διάτρητες ανυπόστατες φήμες. Διότι έτσι υποτιμας τον εαυτό σου και την άποψή σου.
    Και κάτι τελευταίο για όλους, αλήθεια με την εμμονή που δείχνετε για τα εκκλησιαστικά, τα περί χωρισμού και τα της υγείας του Χριστόδουλου, κάνετε σαν να θεωρείτε ως σημαντικότερο ζήτημα που απασχολεί την ελλνηική κοινωνία και κρίνει την πρόοδό της, τα θέματα αυτά. Μήπως έχετε χάσει τη μπάλα, το στόχο και το κύριο ζητούμενο της αλλαγής νοοτροπίας όλων μας, της βελτίωσης της ποιότητας ζωης και της ισόρροπης ανάπτυξης μίας χώρας με νόμους και κανόνες σεβαστούς από όλους? λέω μήπως...
    Χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. «ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΛΕΦΤΑ, ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΑ ΕΓΩΪΣΤΙΚΑ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ»
    «ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΗΜΙΤΗ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ $1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ»
    «ΠΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ»

    June 19, 1999
    Yorgo. I was eager to talk to you to find out how your appointment with Vivian went and whether you talked to Christos about giving Julia the promotion so you can use her.
    But I want now to talk about your meeting with Simitis tomorrow, or rather, about the substance of your meeting. I want you first to get into an upbeat mood about the Foundation. Everyone I talk to about it, from Anna Lea to Bob Keeley, to Stanley, to the Iatridis's, to Amadeo and Eleni of Boston, to other Greeks, get very excited about it, and love its possibilities. Eleni helped with a conference in Cambridge some years ago called "The Greek Paradox." and translated the English book into Greek (not yet out), and I told her that was the kind of thing, among others, we wanted to do with the Idrima. You probably know about it.
    By the way, all these Boston guys know you and love you. They think of you as "something other," meaning out of this world. They feel happy about your involvement in the government and reassured about the future of Greece! My chest really bulges with pride.
    Back to the Idrima. I know we feel kind of shaky now without any resources. We also are still alone in the sense that we do not have a Board. Once we get that, we can rely on some additional help and thinking on fund raising. A good board will buoy up all our spirits. I believe must take a very clear stand on the nature of this Idrima, its non-party, more academic nature - and its international potential. Tell Simitis that a party activity like ISTAME, which is very similar to a Foundation, has, from an objective point of view the weaknesses of any party organization. It will get mixed up in the cliques, the ups and downs, and the fate of the party. It will not be able to do justice to the name of Papandreou - but it, of course, should exist. Don't be defensive about what we did. It was a coup, and a clever one. We will move forward gingerly, but surely. We will get funds for projects from various sources, and we will have to work for them. The Foundation will not blossom overnight. All of this takes energy, commitment, struggle, patience and WORK. Don't budge on this one, and don't compromise. We can't drop it because that would be harmful to your reputation. It would be judged that you couldn't stay in the kitchen, or that no one wanted to support it.
    The more and more I hear about your father, the more impressed I am as to the impact he made on this country and on its people. This is your legacy. Others would pee in their pants to have such as legacy. Don't sully it with smalltime moves to satisfy a hostile pasokaki self-interest group. We finally came up with as good decision as to the Idrima in terms of its purpose and composition - NO party representatives. A good number of them will be pro-PASOK because they are the people who we will choose. But they will not be part stelehi. That will bring all the problems of PASOK right into our Board and activities. We will work together on projects if it suits us, or suits them - but we will decide on each project whether it is worth it. PASOK did not help with the exhibit - in fact they worked against it. We joined in on the Memorial Service and the Megaro Mousikis - and supported to our friends both activities which were PASOK organized. Our intentions are cooperative. Theirs are not. And would not be even with members on our Board - unless they controlled us. We learned this in EGE. They were hostile because they couldn't control But we worked hard and were effective.
    I believe I know Simitis pretty well because he was for a while the person on the ektelestiko committee in charge of the women's committee in PASOK - way back when. He will back down if he sees you are determined. Let him make suggestions, if you like, but do not consider them at the time, but say you will have to discuss it with the kids - and with the emerging board. You cannot make decisions on your own.
    Don't forget also the York U. commitment. He should get out a letter immediately with that. soon we will lose the one million UOrk has committed if they do not hear from us. And don't forget to ask him to tell Venizelos to give us that building. It is shameful that they do not recognize Andreas's contribution with one building.
    I am going out to dinner with Nikos. We have a meeting tomorrow with Trepeklis. Will keep you informed. Hope you got a room in Sifnos. You will enjoy it!

    MUCH MUCH LOVE AND GOOD LUCK. M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητέ κ. Λουτράδη, γράψατε:

    "Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αποκλειστικά παιδαγωγικός και πνευματικός και σε πλήρη διάκριση με το κράτος"

    Αγαπητέ κ. Λουτράδη, χορτάσαμε από τον "παιδαγωγικό ρόλο" της εκκλησίας, ου μην και από τον "ενοποιητικό της κοινωνίας". Δε θέλουμε άλλο.

    Υπάρχει και η ανεξιθρησκεία, υπάρχει και η αυτοδιάθεση, πράγματα για τα οποία δεν μπορεί να καυχηθεί η Χ.Ο. εκκλησία μας...

    Λυπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. πρέπει επιτέλους σε αυτήν την χώρα να μιλάμε χωρίς ταμπού και φοβίες ...ποια ειναι η προσφορά της εκκλησίας στα δημόσια πράγματα και σε που είχε συντελέσει στην οπισθοδρόμηση της χώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. πολυ ωραιό το κείμενο του λουτράδη ,μάθημα ζωής για ολους μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ KAI NA ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. dεν θέλουμε παιδαγώγικους ρόλους για κανέναν θέλουμε αντι-ρόλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο Χριστοδουλος κάποια στιγμή θα κατάλαβε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. o χριστόδουλος οπως έστρωσε θα κοιμηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ KAI NA ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αγαπημένε Λυπόν, με όλο το σεβασμό, ο παιδαγωγικός ρόλος της Εκκλησίας, σήμερα, το 2007 αφορά όσους ενδιαφέρονται να τον ακούσουν, όχι όλους...άλλωστε με τόα ΜΜΕ διαθέσιμα και προσβάσιμα, η πολυφωνία δεν απειλείται. Και πάντως εάν απειλείται, από τα της Εκκλησίας, ας μαζέψουν τα κανάλια τα παραπήγματα που έχουν στήσει έξω από το Αρεταίειο...Η Εκκλησία εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει δικά της παιδαγωγικά μηδέ εκπαιεδευτικά ιδρύματα, πλην των εκκλησιαστικών σχολών, και ορισμένων ιδιωτικών σχολείων, στα οποία φοιτούν άνθρωποι κατόπιν γονικής ή προσωπικής επιλογής, ουχί νομικής ή κρατικής υποχρέωσης. Να αναφέρω μόνον, αντίστοιχη περίπτωση του γνωστού Institut Catholique της "ανεξίθρησκης" και βολταιρικής Γαλλίας. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει ένας εκπρόσωπος διαχρονικού θεσμού (τουλάχιστον 2000 ετών, στον οποίο είτε πιστεύουν εκατομμύρια πλανεμένων ανθρώπων, είτε μη - πλανεμένοι, απλώς πιστοί), ή και περισσότεροι να στερούνται του δικαιώματος λόγου, άποψης, τοποθέτησης, πρότασης, διαφωνίας με το σύνολο ή ομάδες της Κοινωνίας μας, όταν η κάθε κυρία Χ τραγουδίστρια ή ο κάθε Ψ κύριος σχεδιαστής θεωρεί και διεκδικεί ως αναφαίρετο δικαίωμά του το αυτό, σε μία ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία? είναι πραγματικά πρόβλημα το πρόσωπο, ο θεσμός, η διαφορετική ιδεολογία, ή το ότι ορισμένες φορές μας βγάζει από την νοητική καταστολή των κυρίαρχων ΜΜΕ και της όποιας κυρίαρχης ή προσωπικής ιδεολογίας?Προσωπικά θέλω τη μεγαλύτερη δυνατή πολυφωνία, αυτή που περιλαμβάνει όλους τους φορείς, θεσμούς, διανοητές και διανοούμενους, αυτή είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Θέλω επίσης την Εκκλησία την οποία σέβομαι, δηλαδή τους κληρικούς οποιασδήποτε βαθμίδας που τιμούν και τα παντελόνια, και το ράσο και το πετραχήλι τους....νομίζω και εσείς. Έχοντας μάθει από το σπίτι μου, το σχολείο (αυτό που για ορισμένους ελέγχει η Εκκλησία), αλλά και από την προσωπική μου περιέργεια, την αξία της αναζήτησης, δεν αποδέχομαι επομένως, με κανένα τρόπο ότι κάποιος με καταδυναστεύει στη σκέψη και τη ζωή μου, κάποιος θεσμός στην προκειμένη περίπτωση, όπως η Εκκλησία. Αποδέχομαι τα σχόλιά σας μόνο όταν αφορούν κάποιους εκκλησιαστικούς λειτουργούς (ή και παραεκκλησιαστικούς), όχι το σύνολο της Εκκλησίας. Όπως επίσης στο ίδιο πλαίσο αποδέχομαι τα περί ανεξιθρησκείας. Δεν είναι όλοι όσοι μετέχουν στο Σώμα της Εκκλησίας "κολλημένοι" με το "κεκτημένο". Άλλωστε, ανεξιθρησκεία δεν είναι και η δυνατότητα νομικά και κρατικά, τέλεσης πολιτικού γάμου, πολιτικής κηδείας, ονοματοδοσίας στο μαιευτήριο, συνεπώς του μη-βαπτίσματος? Απλά μόνο να θέσω μία σκέψη στο "τραπέζι"....γιατί τελικά, σχεδόν 20 χρόνια μετά τη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν ακόμα τον θρησκευτικό? (ναι, ενδεχομένως για να λάβουν ως δώρο πλήρη την οικοσκευή από τα σόγια, ή διότι τους κάνει χαβαλέ το ρύζι, ή διότι πιέζουν τα συμπεθέρια. Ενδεχομένως επίσης, επειδή πιστεύουν και θέλουν να ευλογηθεί ο γάμος τους από το Θεό).Όσο για την αυτοδιάθεση, όταν το Κράτος των Πολιτών, η Κοινωνία μας, το πολιτικό μας σύστημα από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά αποφασίσει ότι θέλει την πλήρη αυτοδιάθεση της Εκκλησίας, τότε θα πρέπει να της δώσει και τη δυνατότητα να αξιοποιήσει όπως εκείνη επιθυμεί την ακίνητη και κινητή της περιουσία (πχ. το κτίριο του Υπουργείου ΠΑιδείας που το νοικιάζουν οι υπηρεσίες του έναντι αστείου τιμήματος και όχι με βάση τις τιμές της αγοράς, κλπ), ώστε να σταματήσει η μισθοδοσία του Κλήρου από το Κράτος (όπως και του Μουφτή) και να ορίσει η Εκκλησία και οι πιστοί της που θα πάνε τα έσοδα και οι ίδιοι πόροι της. Μέχρι εκείνη την ημέρα, την ημέρα που θα αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ότι την Εκκλησία δεν την θέλουμε ΝΠΔΔ, ούτε καν το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και οι υπόλοιποι (είχε πλάκα που πήγε μέχρι και ο Αλαβάνος στο νοσοκομείο για να μαζέψει ψηφαλάκια), δεν έχει νόημα να αναμασάμε τα εύκολα και θορυβώδη. Με συγχωρείτε για τον προσωπικό τόνο, αλλά πήρα αφορμή από τον αντίστοιχο δικό σας προς τον κ. Λουτράδη.

    Ελπίζω ο διάλογός μας αυτός να μην αποτελέσει αφορμή να στερηθούμε τα τσίπουρα....

    Χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αγαπητέ 2.39,

    αναφερόμουνα στη μέχρι πρότινος υποχρεωτική διδασκαλία των θρησκευτικών στα δημοτικά και τα γυμνάσια,

    αναφερόμουνα στην πραγματική εξουσία που ασκούν ακόμα οι μητροπόλεις, όταν π.χ. χρειάζεται να γνωμοδοτήσουν θετικά για να δημιουργηθεί τέμενος άλλης λατρείας

    Υπάρχουν πλήθος άλλα παραδείγματα της κοσμικής εξουσίας που ασκούν οι παπάδες, εξουσίας που ελάχιστη σχέση με τα όσα διακηρρύσουν...

    Λυπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Α ρε Λουτραδη, κοιμισμενος εισαι και πιθανωτατα βαλτος!

    Αλλιως δεν εξηγειται πώς βρηκες το θαρρος να γραψεις οσα εγραψες!

    Στο ζητημα Τεχνης, σε κατσαδιασα λιγο, τωρα επιβεβαιωνεις την ημιμαθεια σου για αλλη μια φορα.
    Κι οσο θα υπαρχουν ομοιοι σου, οσο θα δειχνουν ποικιλοτροπως οτι τα γραπτα σου κατι αξιζουν, τοσο θα εξακολουθουν να αποπροσανατολιζουν κειμενα σου σαν ετουτο δω!
    Η συμβουλη:
    Mελετα ασταματητα, γραφε σπανιωτατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Οσο οι αρθρογραφοι εγραφαν χωρις ποτε να δουν παρα μονο σπανια, αντιλογο στα γραπτα τους, ηταν μια χαρα... "Αν-ισορροποι"!
    Τωρα που ο καθε αναγνωστης μπορει και τους κρινει, σημανε η ωρα για περισυλλογη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ο λουτράδης σας φταίει ρε ηλίθιοι..
    και όχι το κράτος της εκκλησίας που σας γυρνάει πισω και πληρώνεται χωρίς αιδώ..αν ειναι δυνατον...
    τόσος ωχαδελφισμος τοσος μικροαστισμός τοσο μεγάλη μαλακία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. έχει παραγίνει με τους ανώνυμους ρε παιδιά , πραγματικά κάνετε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια...και ο διάλογος που ανοίξατε θέλει guts αλλά τώρα τι ειναι αυτα?στο ονομα τηε ελευθερίας του Λόγου επιτρέπεται σε κάθε ανώνυμο ψυχασθενή να καθυβρίζει?

    Αντώνης Παπαδημητρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. σκάτα σε ολες τις εκκλησίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΣΙΑΣ ?
    ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟΣΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩΝΕ Ο ΑΤΤΙΚΑ ΣΤΟ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ?

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΗΣΣΙΑ .

    Η ΕΚΛΗΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ.

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΕΚΛΗΣΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. έχει δικιο άλλος ..
    καταντάει γραφικό αλλά και κιτσάτη η ανοχή σας στους ανώνυμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΚΑΛΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. οταν ομως η ανωνυμία χρησιμοποιείται για να σκυλεύετε ενα αρθρο τότε...πρέπει να κόβονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Η ΕΚΛΗΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ AIDS.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΗΜΗ ΟΤΙ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΑΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
    (ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ) ΕΧΕΙ AIDS.
    ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
    ΣΥΧΝΑ ΤΟ AIDS ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΘΩΣ ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ AIDS ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ .ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ
    ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΖΕΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. το θέμα δεν ειναι τι έχει ο χριστόδουλος αλλά το πως το συστημα εξουσίας της εκκλησίας του συμπεριφέρεται χωρίς να ξεχνάμε ότι αποτελεί και ο ίδιος μέρος αυτού του συστήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. "ο λουτράδης σας φταίει ρε ηλίθιοι..
    και όχι το κράτος της εκκλησίας που σας γυρνάει πισω και πληρώνεται χωρίς αιδώ..αν ειναι δυνατον...
    τόσος ωχαδελφισμος τοσος μικροαστισμός τοσο μεγάλη μαλακία"

    4:39 μμ |||

    Αρθρα σαν και το παραπανω - του Λουτραδη, δλδ - ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ στην συγχυση των ανηξερων για την ουσια και την πραγματικοτητα. Ή την ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ. Επομενως καλα κανουν και τον κριτικαρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. εγώ πιστεύω οτι το αντίθετο συμβαίνει αρθρα σαν του λουτράδη συντελούν στο να ξυπνήσει ο ελληναράς και δει τα πραγματικά γεγονότα έτσι οπως ακριβώς συμβαίνουν και οχι μέσα απο τις ωραιοποιήσεις των ΜΜΕ και πάλι συγχαρήτιρια στο blog που μας δίνει την δυναντότητα να διαβάζουμε αδεύσμευτους αρθρογράφους , μιλάω για τον Λουτράδη και όχι μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. O LOYTRADIS SAS MARANE RE DEXIA-ARISTERA-KOBLEXIKA APOVRASMATA KAI OI I EKKLISIA POU AIWNES TORA SAS PIANEI TON KWLO?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ειναι κριμα γιατι κανένα κομμα δεν έχει την δυναμη να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να προβεί σε διαχωρισμό κράτους εκκλησίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. νομίζετε πως ο επόπμενος θα ειναι καλύτερος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. παιδαγωγικός για αυτόν που θέλει να ειναι παιδαγώγικος λουτράδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ AIDS.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΗΜΗ ΟΤΙ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΑΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
    (ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ) ΕΧΕΙ AIDS.
    ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
    ΣΥΧΝΑ ΤΟ AIDS ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΘΩΣ ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. δεν ξέρω τι έχει..

    το σιγουρο ειναι οτι εμεις..εχουμε..
    πρόβλημα..
    με την εκκλησία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αντί κάποιοι να παροτρίνουν ποιοτικούς και σκεπτόμενους νέους σαν τον Χρήστο Λουτράδη, να εισέρχονται στην μπλογκόσφαιρα και να καταθέτουν απόψεις και κριτικές (επιτέλους έχει και άποψη η νεολαία δεν είναι μόνο παθητικός δέκτης-καταναλωτής), βγαίνουν με ύφος χιλίων καρδιναλίων ( ή καθηγητών το λειγότερο του Χάρβαρντ) και "κατσαδιάζουν" την επώνυμη, φρέσκια, προοδευτική, νεανική γραφή.
    Έχουν εξαντλήσει δε σαν άνθρωποι την στοχαστική και γνωστική τους ευρύτητα και φροντίζουν να "συμβουλεύουν" αλλήλους...
    Σας ευχαριστούμε κύριοι...δεν θα πάρουμε...
    γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. MY DEAR FRIEND I HAVE LIVED AROUND THE WORLD AND I HAVE NOTICE THAT RELIGION IT IS A BIG BUSNNES..IT WANT CHANGE. IS TO MUCH MONEY INVOLVED. SO AS LONG YOU AND I CAN LOOK IN THE MIROR AND SEE THAT WE HAVE DONE OUR PART AS GOOD PEOPLE THEN THE WORLD WILL GET BETTER WITHOUT THE CHURCHES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. τους πονάει η φρέσκια δημιουργική γραφή γιατι δείχνει την ματαιότητα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

    ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΚΛΗΣΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ....ade na ta tinaksei epitelous o geloios na teleiwnoume.. FYSIKA KAI YPARHOUN ANTHRWPOI POU DE SYMMERIZONTAI TON PONO TOU MALAKA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. 1. Επί της διαδικασίας, ο Χριστόδουλος δικαιούται να έχει άποψη, όπως ο καθένας μας.
    2. Επί της ουσίας, οι απόψεις του είναι εθνικιστικές, ακροδεξιές ("Η Δεξιά του Κυρίου"...) χουντοφασιστικές, αντιφιλελεύθερες και ρατσιστικές- και ως τέτοιες κρίνονται.
    3. Ο ίδιος δεν πιστεύει σε τίποτα απολύτως, πέραν της προσωπικής του ισχύος. Είναι υποκριτής (π.χ. όντας ομοφυλόφιλος, μιλάει για την ομοφυλοφιλία ως κουσούρι. Ή ότι δεν ήξερε τίποτα για τη δικατατορία, επειδή τότε ... διάβαζε. Ή ότι είναι κατά των εκτρώσεων, αυτός που έκανε εμβρυοθεραπείες στην Ελβετία, μαζί με τον πνευματικό του ...πατέρα- γράφε ομοκρέβατο- Καλλίνικο Καρούζο, κι έτσι τσίμπησε τον καρκίνο στο σηκότι), αρχομανής, αλαζόνας, ψεύτης (π.χ.ξέρει πολύ καλά ότι το λεγόμενο λάβαρο της Αγ. Λαύρας ιστορικά είναι σκουπίδι, κι όμως το κράδαινε ανενδοίαστα στις λαοσυνάξεις) κλπ κλπ-και ως τέτοιος κρίνεται.
    4. "Ο μη ων μετ΄εμού, κατ΄εμού εστίν". Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου. Είναι λόγια του Χριστού (ΜΑΤΘΑΙΟΣ 12,30), τα οποία ο Χριστόδουλος εφάρμοσε πλήρως. Δεν ξεχνάμε την τέτοιου τύπου πρακτική, μόνο και μόνο επειδή ο φορέας της αρρώστησε. Δεν είναι παρά ένας ακόμα φουσκωμέμος διάνος που νόμισε πως είναι αιώνιος- και ως τέτοιος κρίνεται.
    5. Καμιά "αξιοπρέπεια" και "γενναιότητα" δεν είχε η απόφασή του (αν ήταν δική του) ν΄ανακοινωθούν οι καρκίνοι του. Ο κόσμος το ΄χε τούμπανο, δεν κρυβότανε πια. Μου θυμίζει τη δήθεν "γενναία" και "ιστορική" απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου να παραιτηθεί από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- τη στιγμή που ο άνθρωπος ήταν σχεδόν νεκρός. Και τότε και τώρα, οι γλείφτες γλείφανε και οι κόλακες κολακεύανε. Ποιο τ΄όφελος;

    7. Τέλος, καθόλου δε λυπάμαι για τον επικίνδυνο αυτόν άνθρωπο, το συνειδητό εχθρό της δημοκρατίας, του ανθρωπισμού και των όποιων καλών παραδόσεων του ελληνισμού, όπως δε θα λυπόμουνα για τον Στάλιν, το Χίτλερ, τον Πάπα, τον Πολ Ποτ, το Γεώργιο Παπαδόπουλο, τον Λένιν, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Κοκό, τον Μπους, τον Χομέινι και άλλους συναφείς.

    Ένας Αθηναίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Γιατί δεν γράφετε τίποτα γιαυτόν που διόρισε με πολλά ζόρια ο Χριστόδουλος Αρχιγραμματέα της συνόδου Κύριλλο Μισιακούλη την πουστάρα την ξεφωνημένη
    που έχει ένα φάκελο νααααααααααααα!!!! σταλμένο από τις μυστικές υπηρεσίες Ελλάδας και ΗΠΑ,
    που είναι και Ρουμάνα,
    που σπίτωσε το σύντροφό της στο Λυκαβηττό,
    που του αγόρασε και πανάκριβο αυτοκίνητο, και που αυτός πιάστηκε για σωματεμπορία,
    που έκανε πάσα τεκνά στα κατά καιρούς αφεντικά του στη Σύνοδο:
    τον Δαμασκηνό Καρπαθάκη επίσκοπο Διαυλείας
    τον Δανιήλ Πουρτσουκλή δεσπότη της Καισαριανής
    τον Θεολόγο Αποστολίδη δεσπότη στις Σέρρες
    και αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση