GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν ξεχνάμε...

Του Παναγιώτη Γρίβα Θυμάμαι τον αείμνηστο Κώστα Καραμανλή που έλεγε συχνά λιτότης - λιτότης και μάλιστα τον σατύριζε ο Χάρυ Κλυνν πολύ ε...


Του Παναγιώτη Γρίβα

Θυμάμαι τον αείμνηστο Κώστα Καραμανλή που έλεγε συχνά λιτότης - λιτότης και μάλιστα τον σατύριζε ο Χάρυ Κλυνν πολύ εύστοχα. Μετά, όλοι οι υπόλοιποι το ίδιο ζητούσαν, λιτότητα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Απορία μου είναι πώς τόσα χρόνια από τότε μέχρι σήμερα έχουμε λιτότητα και φτάσαμε στα όρια της φτώχειας χωρίς δουλειές, χωρις νοσοκομεία, χωρίς παιδεία, χωρίς υποδομη, χωρίς δρομους, χωρίς τίποτε.
Τελικά αυτοί οι άνθρωποι που κυβερνούν αυτόν τον τόπο, τι είναι. Είναι ανίκανοι; Είναι ψεύτες; Είναι πονηροί; Είναι αδιάφοροι; Είναι κλέφτες; Ειναι απατεώνες;
Γιατί με τόσα χρονια στέρησης και φτώχειας τελικά δεν κατάφεραν τίποτε.
Τι φταίει;

26 σχόλια

  1. Σκατά στον τάφο του γαμημένου καργιόλη.Βγάλε τη σκατόφατσά του μη τη βλέπω!!! Στα καζάνια της κόλασης να βράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Είναι ψεύτες; Είναι πονηροί; Είναι αδιάφοροι; Είναι κλέφτες; Ειναι απατεώνες;<
    Λίγο-πολύ απ' όλα, γι αυτό θα ήταν ευχής έργο να βρισκόταν τρόπος να πάνε στα σπίτια τους και να κάνουν καμμιά δουλεία, να κολλήσουν κανένα ένσημο, να δουν πώς βγαίνει ο επιούσιος.

    Μικρή διόρθωση: Μερικά ονόματα δεν αλλάζουν. Έτσι ο θείος είναι Κωνσταντίνος Καραμανλής. Κώστας είναι ο ανιψιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Λιτότης ΠΕΤΥΧΕ!

    ...και τα χρήματα πήγαν εκεί που είχε σχεδιαστεί να πάνε!


    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kai valte ton andrea gia na exw embnefsi na xesw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΙΤΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ , ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ .

    ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ .ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΜΕΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί φίλοι
    Να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα .
    Να μην λέμε ότι δεν έγινε καμία πρόοδος από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα .
    Θυμάμαι ότι όταν μετανάστευσα στην Γερμανία δεν έπερνε κανένας τις δραχμές .
    Λίγες Τράπεζες που άλλαζαν έβαζαν rate διπλάσιο από αυτό που είχαν οι δικές μας στην Ελλάδα για την ισοτιμία Μάρκου-Δραχμής .
    Πέρασε βέβαια μισός αιώνας αλλά σήμερα έχουμε το ίδιο νόμισμα με τους Γερμανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5.38 embros andrea gia mia kourada nea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 5.54

    Ναι, το ίδιο νόμισμα.
    Με κόστος ζωής 1.2 φορες το δικό τους και με μισθούς απο 1/3 - 1/7 τους δικούς τους.

    Το ίδιο νόμισμα; Τα δικά μου φαίνεται θα είναι κάλπικα αφού βαραίνουν τόσο λίγο συγκριτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΝΑΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ.
    ΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙ ΠΟΥ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΒΟΘΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ,ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΡΕΙΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οτι κάηκε κάηκε.
    Ας χτίσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χτίζω οσο ζω.

    Το μέλλον ανήκει στο Τσιμέντο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 5.58


    ανδρεας.. ???


    μελάτη κουράδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υποσχέθηκε προεκλογικά το 2004, αλλά και με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, ο Κώστας Καραμανλής την «επανίδρυση του κράτους» υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Εποχή απαιτεί: «Ενα κράτος χωρίς κομματικές σημαίες. Μακριά από εξαρτήσεις, οργανωμένα συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις. Ενα κράτος με στέρεες και λειτουργικές βάσεις, που να ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη και να παρέχει στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη».
    Στα τρία χρόνια που πέρασαν με τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία δεν έγινε κάτι για να σταματήσει «το δράμα της διοικητικής κακοδαιμονίας της χώρας». Δεν έγιναν καν ενέργειες, που η εφαρμογή τους δεν απαιτούσε οικονομικό κόστος. Η επανίδρυση του κράτους έμεινε στα λόγια. Υπερίσχυσε η λογική της κομματοκρατίας και του «βολέματος» των ημετέρων, η λογική του κομματικού κράτους. Αυτό το καυτό θέμα δεν μπορούσε να συζητηθεί στο συνέδριο-φιέστα της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα προεκλογικά.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δεν ξεχνώ!! Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΨΕΥΤΕΣ, ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βεβαια!
    Λιτοτης! Λιτοτης!

    Αλλα οχι για την παμπλουτη
    οικογενεια Καραμανλη που
    οταν μπηκε στην πολιτικη
    ηταν ...παμφτωχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είχε πει κι άλλα ο θείος. Είχε κάνει τη δήλωση για τον σημερινό καταλληλότερο ότι δεν κάνει αυτός, γιατί είναι κρυψίνους. Να που αποδεικνύονται προφητικά τα λόγια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο καταλληλοτερος ειναι κρυφο-ομοφυλοφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. O Kostas Karamanlis odigei tin ND se mia deyteri megali niki!Opos sas eixa pei ta teleytaia stoixeia edeixnan diafora 2,5-4,5% alla tora meta k tin akoma megaliteri sispirosi giro apo to prosopo tou logo tou poli petiximenou sinedriou i niki tha nai sintriptiki!To pio pithano einai na plisiasei tin diafora ton eklogon tou 2004.Laiki entoli gia allages k metarrithmiseis!se ligo kairo tha sas pote tha ginoun oi ekloges...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στο Πασοκ ηδη εχουν αρχισει οι δελφινοι να φτιαχνουν τις ομαδες τους για την μερα μετα τις εκλογες.Μεσα στο Πασοκ ολο κ περισσοτεροι πιστευουν οτι ο Γιωργακης δεν θα μπορεσει να κρατηθει στην ηγεσια μετα απο τη νεα μεγαλη ηττα.Βενιζελος η Διαμαντοπουλου θα ναι το διλημα.Τον Βενιζελο θα τον στηριξουν οι νταβατζηδες αφου πιστευουν οτι ειναι ο μονος που μπορει να αντιμετωπισει στα ισα τον Καραμανλη ενω την Διαμαντοπουλου θα την στηριξουν τα ξενα συμφεροντα που την "αγαπουν" πολυ.Το μεγαλο φαβορι ειναι ο Βενιζελος κ στις εκλογες του 2010(λογω της μη εκλογης προεδρου δημοκρατιας)θα χουμε πραγματικη μαχη δυο αρχηγων κ οχι περιπατο Καραμανλη οπως τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν στην Ελλάδα υπάρχει φτώχεια τι έρχονται να κάνουν όλοι αυτοί οι μετανάστες από τις γειτονικές χώρες;Πηγαίνετε εσείς τότε στις δικές τους χώρες να ζήσετε πλούσια και ευτυχισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι το blog.
    Στην αρχή φαινόταν ενδιαφέρον αλλά τελικά τα θέματά σας επαναλαμβάνονται και κυρίως αφορούν κοκκορομαχίες μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. όσο για τους σχολιαστες - κοκκορομάχους, με τέτοια επιχειρήματα ΄κανείς δεν έκανε σοβαρή πολιτική.

    Οι διαχειριστές καλό θα ήταν να κρατήσουν λίγο πιο πάνω το επίπεδο του site αν θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι.

    Οι πιο πολλοί (διαχειριστές και επισκέπτες) είστε προφανώς πασόκοι και κάποιοι από τους επισκέπτες είναι Νεοδημοκράτες που επιτίθενται στους προηγούμενους.

    Και όλοι εσείς υποτίθεται ότι αναλύετε τα πολιτικά δρώμενα..
    Ας γελάσω..!

    Αηδία είστε.
    Και για να μιλήσω όπως σας αρμόζει,
    πάρτε τα posts και τα comments σας και βάλτε τα εκεί που ξέρετε!

    Αποτυχημένοι πολιτικάντιδες!

    Δ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΑΝ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΑΝ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΙΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ, ΕΝΟΣ ΓΚΑΛΟΠ, ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΔΡΟΜΟΥΣ,ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ.ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.ΠΟΥ ΡΙΞΑΤΕ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αντί να δίνονται απαντήσεις για το τεράστιο σκάνδαλο των ομολόγων, για τις μίζες και τις βαλίτσες, ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση.
    Μας είπαν (οι της ΝΔ) ότι ήταν οι αρχάγγελοι της κάθαρσης και αποδείχθηκε ότι ήταν οι πρωτομάστορες της διαφθοράς.
    Το τελευταίο αποκούμπι του κάθε Έλληνα, που αισθανόταν ότι ο δρόμος για το μέλλον του παιδιού του ήταν οι Πανελλήνιες, η κυβέρνηση κατόρθωσε και αυτό να το ξεθεμελιώσει.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση