GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξηλώνει ονόματα από τις εκλογικές λίστες...

... του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου . Θα διαβάσετε και θα ακούσετε ίσως αρκετά για τις εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ που καθυστερούν. Η πραγματικότ...

...του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου
.
Θα διαβάσετε και θα ακούσετε ίσως αρκετά για τις εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ που καθυστερούν. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου, όπως μαθαίνουμε από στενό συνεργάτη του (επειδή του κάνουμε σκληρή κριτική, νομίζετε ότι δεν μαθαίνουμε τι γίνεται;), θέλει να φέρει τα πάνω κάτω στη σύνθεσή τους. Και να κάνει πολύ μεγάλη ανανέωση. Γι' αυτό και πολλά ονόματα που ακούγονται σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες δεν είναι καθόλου δεδομένα. Οι προτάσεις που του έχουν δώσει, δεν του άρεσαν καθόλου!
Άλλο βέβαια τι θέλει και άλλο τι θα βγει στο τέλος...

48 σχόλια

  1. Επιτέλους να πάρει ο Γιώργος το παιχνίδι πάνω του γιατί διαφορετικά δε βλέπουμε να γίνεται τίποτα.. Τα λαμόγια που τον περιτριγυρίζουν βάζουν εμπόδια συνεχώς στην ανανέωση.
    Η πλάκα θα ναι να δουμε και κανάν Κουλούρη να επιστρέφει στις λίστες, όπως σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγεται.
    Προχτές είχε επικοινωνία με Αθανασάκη και κατά 80% παίζει να επανέλθει... δριμύτερος ο Κίμωνας!Αλίμονο σ εμας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αμερικανάκι ας μάθει πρώτα σωστά ελληνικά..

    ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το κάψιμο των δασών είναι είναι και το ΠΑΣΟΚ υπεύθυνο που έφαγε με τον δικό τους Λαλιώτη και τον τότε ΠΑΣΟΚο πρόεδρο του Τ.Ε.Ε., τα χρήματα της Ε.Ε. για το κτηματολόγιο. Συνέπεια αυτού είναι να μην υπάρχει σαφή ιδιοκτησία και ο κάθε αλήτης να θέλει να κάνει επιμήκυνση των ορίων του οικοπέδου του που γειτνιάζει με δάσος. Τώρα κανονικά, μιά και δεν υπάρχει δάσος Πεντέλης που κάηκε πέρυσι και Πάρνηθος που κάηκε εφέτος να απολυθούν όλοι οι πυροσβέστες σαν ανίκανοι. Μόνον αν έρθει το ΕΑΡ (Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα), http://www.ear-hellas.gr μπορεί να σώσει σαν οικολογικό κίνημα τα δάση της Ελλάδος. Φιλόλαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΚ ?

    ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ Ο κ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΠ ?

    ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ Ο κ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ .

    ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΗΚΕ .

    ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΣΟΚΟΤΡΑΦΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Μητροπουλος δεν γίνετε …Θα είναι ο αδελφός του υποψήφιος στην Ηλεία.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί να εκπαιδεύτηκε δίπλα στον Χριστοδουλάκη, αλλά καμιά σχέση. Η ευπρέπεια ,το ήθος ,οι ευαισθησίες και η προσωπικότητα του Χριστοδουλάκη δεν έχουν ουδεμία σχέση με τον κύριο Χαζοχαρούμενο .
    Άλλο ήθος ,άλλο υφος, άλλο επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο λαός των Χανίων ένας δύσκολος νομός της Κρήτης με Νομάρχη και δήμαρχο από τη ΝΔ ,τον εξέλεξε πρώτο βουλευτή στους 4 που έχει εκλέξει.
    Ανόμοια πράγματα.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H ananewsi eprepe na eihe ginei apo ta teli toy 2004 . Otan vazei ypefthino gia tin misi Ellada ton sfogokolario tis Mimis ton Panagiotakopoulo ayto legetai akraia anapalaiwsi .
    Lypamai pou to lew alla twra einai arga .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΠ ?

    ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ Ο κ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι το επναλμβανεις....απαντησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι παγκόσμια τεχνική σε όλους τους προεκλογικούς αγώνες να προσπαθίσει κάθε σχηματισμός να επαναφέρει τους ψηφοφόρους που του είχαν φύγει στις τελευταίες εκλογές . Από όλες τις σφηγμομετρήσεις κοινής γνώμης φαινόταν ότι μετακινήθηκε το 2004 ένα ποσοστό (περίπου) 3% απο Πα.σο.κ. προς Ν.Δ. κεντρώων ψηφοφόρων .
    Αυτοί για να επανέλθουν έπρεπε , κατα την ταπεινή μου γνώμη , να δουν μία ουσιαστική ανανέωση όχι μόνο με νεολαίους αλλά από νέες ιδέες τις οποίες δεν εκφράζει το θολό βλέμμα της Βάσως ούτε τύποι σαν τους κκ Παπουτσή και Παναγιωτακόπουλο ...
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπάρχουν πολλοί νέοι ψηφοφόροι, οι οποίοι έχουν πλήρη ΑΓΝΟΙΑ σχετικά με την πορεία της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό ώστε φτάνουν στο σημείο να πιστεύουν ότι την Ελλάδα στην Ευρωπαική κοινότητα έβαλε ο κ. Σημίτης!!!

    Υπάρχουν πολλοί νέοι ψηφοφόροι, οι οποίοι βέβαια δεν μπορούν να θυμούνται τι έγινε επι Ανδρέα στην Ελλάδα, και ακούνε σήμερα δημοσιογράφους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ να «φορτώνουν» (πολύ έντεχνα θα έλεγα) τα οικονομικά ελλείματα και χρέη της χώρας στην κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη (1990-1993).

    Για την οκταετία 1981-1989, ο πολύς κόσμος ο οποίος αποτελεί την πλειοψηφία της «κοινής γνώμης», θυμάται μόνο τα «πακέτα παροχών». Ουδείς θυμάται ή έκατσε ποτέ να σκεφτεί από πού προέρχονταν αυτές οι «παροχές», ουδείς θυμάται την κατάσταση της χώρας πρίν τις εκλογές του 1989, και ουδείς θυμάται τα στοιχεία τα οποία παρατίθενται σε αυτή την κοινότητα.

    Θυμάται άραγε κανείς, την εξευτελιστική αποχώρηση του τότε υπουργού Εθνικής οικονομίας του ΠΑΣΟΚ κ.Τσοβόλα από την εκπομπή του κ.Βίκτωρ Νέτα στην ΕΡΤ1, (αμέσως μετά την αύξηση των φορολογικών συντελεστών και της κατάρτισης του ΦΠΑ) αδυνατώντας να απαντήσει στα ερωτήματα του δημοσιογράφου?

    Θυμάται κανείς τον απίστευτα προκλητικό «νόμο Κουτσόγιωργα», τα Pampers και την ανέλεγχτη/αλόγιστη και χωρίς προηγούμενο κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος? Το οικονομικό κράχ του 1989, όπου η Ελλάδα ήταν στα όρια της χρεοκωπίας, και παράλληλα την οδήγηση της χώρας σε 3 απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις το 1989-1990 με τον απίστευτα προκλητικό και άδικο εκλογικό νόμο του Ανδρέα Παπανδρέου, (αφού ήταν τόσο δημοκράτης, γιατί δεν έκανε τον νόμο το 1985, όπου δεν θα έβγαινε???).

    Τον συνεχή δανεισμό, την κατασπατάληση όλων των κοινοτικών πόρων «στα μπουζούκια», τις απανωτές υποτιμήσεις της δραχμής, την χρεωκοπία της χώρας από τον υπερδανεισμό σε μια περίοδο όπου είχαν εισρεύσει μέσω των Ευρωπαικών πακέτων στήριξης τα μεγαλύτερα ποσά που έχει δεί ποτέ αυτή η χώρα…

    Θυμάται κανείς την άρνηση του κ.Παπανδρέου να παραιτηθεί το 1995, αφήνοντας μήνες την χώρα ουσιαστικά χωρίς κυβέρνηση, την απίστευτη φορολογική επιδρομή επι Σημίτη και τις αλλεπάλληλες πολιτικές λιτότητας οι οποίες όχι μόνο δεν βοήθησαν αλλα επιβράδυναν τους ρυθμούς ανάπτυξης και κατέπνιξαν κάθε ιδιωτική επενδυτική πρωτοβουλία?

    Το πώς τώρα, η οικονομική διάλυση της χώρας κατά την περίοδο 1981-1989 μετατοπίστηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη 1990-1993, είναι η πιο πετυχημένη «πατέντα» του κινήματος, σε βαθμό μάλιστα να βγαίνει ο κάθε κκ του ΠΑΣΟΚ να ομιλεί περι «βρώμικου 89», αναστρέφοντας ολοκληρωτικά την αλήθεια. Εκεί και μόνο φαίνεται πόσο κακό μνημονικό έχει ο Έλληνας πολίτης.

    Υπάρχουν βέβαια πάρα πολλά στοιχεία τα οποία δεν συμπεριελήφθησαν (σκάνδαλο Τόμπρα, χρηματιστήριο, συνάφειες, και δε συμμαζεύεται...), αλλα εγώ δεν πληρώνομαι για αυτή την προσπάθεια ούτε κάθομαι να ασχολούμαι όλη την ώρα με τα αμαρτήματα του ΠΑΣΟΚ, είναι τόσα πολλά που συμπληρώνουν άνετα μια πολύτομη εγκυκλοπαίδεια. Συνοπτικά έχουν παρατεθεί τα κυριότερα εδώ.

    http://clubs.pathfinder.gr/pasokkateleth/606035

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 10,25 /ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΤΗΛ.ΣΤΑΘΜΟ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ.

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ φοβάμαι οτι είναι γενικώς αδιέξοδο αφού η λέξη "πολιτική" (των Πολιτών) δεν περιέχει πλέον Πολίτες αλλά μόνον κόμματα πολιτικούς και ψηφοφόρους τους. Στερείται δηλαδή - κατά την αποψή μου - νομιμοποίησης.

    Ενδιαφέρεται κανείς για ένα "ντράφτ" κάπως μεγάλο η θα το κατατάξετε στα σεντόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ►Η προδοσία ενός λαού
    ΙΜΙΑ 31η Ιανουαρίου 1996: Τούρκοι δημοσιογράφοι αποβιβάζονται τις βραχονησίδες Ίμια και υψώνουν την τουρκική σημαία. Ενώ ελληνικό ελικόπτερο συντρίβεται μαζί με τρεις Έλληνες αξιωματικούς και το ηθικό του στρατεύματος από τα πυρά Τούρκων κομμάντος που βρίσκονται κοντά - ή πάνω - στην βραχονησίδα, η κυβέρνηση του κ. Σημίτη αποσύρει τον Ελληνικό Στόλο από το Αιγαίο, υποστέλλει την Ελληνική Σημαία από το νησί, και ευχαριστεί δημοσίως τον πρόεδρο Κλίντον. Από εκείνη την ημέρα η Ελλάς βρίσκεται σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και το Αιγαίο σε όλο του το πλάτος - σχεδόν μέχρι την Εύβοια - μια απέραντι γκρίζα ζώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τον Οκτώβριο του 1981 όταν το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην κυβέρνηση, έχασε τη μοναδική ευκαιρία (λόγω του κλίματος ανοχής που υπήρχε) να ξαναδρομολογήσει την οικονομία στη σταθερότητα και την ανάπτυξη, που είχε διαταραχθεί από τη παγκόσμια οικονομική συγκυρία.
    Παρά τη τεράστια βοήθεια που πήρε από την ΕΟΚ (2 ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΑ + ΤΑ ΜΟΠ), κατάφερε να σπαταλήσει μια ολόκληρη δεκαετία και να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας. Την περίοδο 1981-1989, εισέρρευσαν στην χώρα οι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ κοινοτικοί πόροι απο την ΣΥΣΤΑΣΗ του Ελληνικού κράτους εώς τότε!
    Επίσης αναφέρουμε ότι η Ελλάδα μπαίνοντας το 1981 στην ΕΟΚ, ήταν η ΠΡΩΤΗ χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη σε ρυθμό ανάπτυξης 3,1%, έναντι 0,8% που ήταν ο μέσος όρος των υπολοίπων κρατών-μελών!
    Μεταξύ 1982 - 1989 το ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμούς αισθητά μικρότερους απ' αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (με ρυθμούς μέσων όρων για την Ελλάδα 1,7%, για δε την ΕΟΚ 2,7%), για πρώτη φορά από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του Α.Ε.Π. απο 30% το 1980 ανήλθαν στο 50% το 1990, αποτέλεσμα της πρωτοφανούς διεύρυνσης του Δημοσίου τομέα.
    Την ίδια περίοδο ο πληθωρισμός υπερτετραπλασιάστηκε απ' αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (πληθωρισμός για την Ελλάδα 18,2%, για δε την ΕΟΚ 4,5%).
    Η ανεργία αυξήθηκε από 4,1% το 1981 σε 8,3% το 1989 και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι το 60% των ανέργων ήταν νέοι ηλικίας μικρότεροι των 29 ετών. Το δώρο του ΠΑΣΟΚ στη νεολαία ήταν ότι ο ένας στους δύο ανέργους ήταν νέος.
    Οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου καθηλώθηκαν στα επίπεδα του 1975, ο δε εξωτερικός δανεισμός ξεπέρασε τα 20 δις δολάρια!!!
    'Οσα δάνεια έκανε την δεκαετία του '80 η Ελλάδα στο εξωτερικό δεν είχαν γίνει από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους.

    Kαι σαν να μήν έφταναν αυτά, το ΠΑΣΟΚ την οκταετία 1981-1989 προχώρησε σε υποτίμηση 30%!!! του εθνικού μας νομίσματος (2 διαδοχικές υποτιμήσεις της τάξεως του 15% εκάστη) βάζοντας οριστική ταφόπλακα στο εθνικό εισόδημα και στην Ελληνική οικονομία!
    'Ολα αυτά συνέβησαν παρά την ευνοική διεθνή συγκυρία, δηλαδή τα οφελήματα από την ΕΟΚ (1981 - 1989 η Ελλάδα εισέπραξε 1,5 τρις δρχ. ) τη μείωση της τιμής του πετρελαίου (υπολογίζεται ότι η Ελλάδα εξοικονόμισε 1,1 τρις) και τη μείωση της τιμής του δολλαρίου διεθνώς και των επιτοκίων, που συνεπάγεται όφελος για την ελληνική οικονομία εκείνη την εποχή 3 τρις δρχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Copy - paste. Οτι δηλαδη και τα κόμματά σας δηλαδη. Μια ζωή σκούπισμα πασάλειμμα...

    Κύριοι, θα σας μελαγχολήσουμε. Θα βγει αυτός που θελουμε εμείς, οσοι δηλαδή κινούμαστε στον χώρο που και οι δυό καπηλεύονται αλλά κανείς τους δεν ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Tο μεγάλο σκάνδαλο του Xρηματιστηρίου είχε μόνο θύματα και όχι θύτες. Tα εκατομμύρια των μικροεπενδυτών «έπαιξαν και έχασαν». Oπως συμβαίνει στα ανά την επικράτεια καζίνο και γενικώς στα τυχερά παίγνια, που πολλαπλασιάσθηκαν επί «σοσιαλιστικού» ΠAΣOK. Aν η «υπεύθυνη» κυβέρνηση δεν μερίμνησε, όπως είχε καθήκον, να διασφαλίσει σε αυτό το «παιχνίδι» στοιχειωδώς τίμιους όρους, αν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της εμφανίζονται αναμεμιγμένοι σε παράνομα κόλπα, στα οποία παγιδεύτηκαν οι μικροεπενδυτές και πλούτισαν οι ίδιοι, αυτό δεν έχει σημασία. Oι χαμένοι «ας πρόσεχαν», όπως παρατήρησε ο κ. Σημίτης…

    Aλήθεια, ποια ερμηνεία μπορεί να δοθεί στην παρατήρηση αυτή; Διότι η πλέον εύλογη είναι ότι στις ημέρες μας ο απλός πολίτης δεν πρέπει να απαιτεί από τους κυβερνώντες ήθος, δικαιοσύνη, προστασία. Aλλά να «τους προσέχει» και να αυτοπροστατεύεται από τις λαθροχειρίες, τις παγίδες και τις δολιότητές τους(!) Kαι μη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. -

    Κάποτε γελούσαμε με το "100 πιθανές ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους".
    Λογικό, αν δεν μπορείς να σκέπτεσαι κάποιος πρέπει να σκέπτεται αντί για σένα.
    Best seller όμως!
    Βλέπω η μέθοδος εκσυγχρονίστηκε σε copy-paste και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και από τα υπόλοιπα κόμματα!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 1) Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς
    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι... ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8) Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ, αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν; Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο...
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )

    10) Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!
    ( Γιωργάκης Παπανδρεου 16-5-2007 )
    Babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπερκομματικές Πολιτικές Σκέψεις

    Στην Ελλάδα - κατά την ταπεινή γνώμη και γνώση μου - σε οτι αφορά τα δύο τουλαχιστον μεγάλα κόμματα, υπάρχει και λειτουργεί - ασταθώς μεν αλλά συντηρούμενο δε- ένα ιδιότυπο σύστημα το οποίο με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δομικών του στοιχείων στηρίζεται στηρίζει και ανατροφοδοτείται θετικά με τρόπο που η διακοπή ενός τέτοιου κύκλου να φαίνεται οχι μόνο αδύνατη αλλά και δυνητικά επικίνδυνη.

    Εξηγούμαι:

    Υπάρχει μια σχεδόν ομοιογενής βάση η οποία όμως στερείται ως κοινή αντίληψη την πολιτική στάση/θέση - αφού δεν διαθέτει την βασική τουλάχιστον πολιτική (του πολίτη) παιδεία - και κοινωνικές όπως και δημοκρατικές αντιλήψεις.
    Ετσι ως "συνδετική ουσία" δυστυχώς έχει αυτό που τα τελευταία χρόνια λέγεται "πολιτική πρακτική", δηλαδή κακώς νοούμενα συμφέροντα, φανάτισμό με γηπεδική συμπεριφορά και ακρίτως αντίθετη στάση στους "άλλους" ανεξαρτήτως της αντιπρότασής των, συχνότατα δε και του ιδίου του θέματος.
    Στο επίπεδο αυτό της δομής δεν γίνεται καν συζήτηση περί εσωκομματικής δημοκρατίας. Τέτοια δομικά στοιχεία μπορεί κανείς να συναντήσει παντού αφού είναι ευδιάκριτα για τον φανατισμό τους.

    Η "βάση" αυτή στηρίζει το αμέσως ανώτερο επίπεδο όπου προωθούνται αυτοί που μπορούν να φαίνονται, να καθοδηγούν και αργότερα μετά απο επιλογή, αφου αξιολογηθεί η "προσφορά" στο κόμμα και δευτερευόντος τα τυπικά, να λειτουργήσουν την Δημόσια Διοίκηση όταν "ο λαός δικαιώσει κλπ" δηλαδή αλώσουν το κράτος. Αυτό ισχύει διότι ο υπεύθυνος πολίτης, η λαός η όχλος όπως απεύχομαι αλλά φοβάμαι οτι έτσι τον αντιλαμβάνονται τα κόμματα, στή πραγματικότητα δεν έχει δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής. Εδώ πολύ συχνά γίνεται σημαντική εργασία που ατυχώς όμως αυτοσαμποτάρεται με πόλωση ακαλαισθησία και βαθύτατα αντιδημοκρατική αντίληψη αφού την θέση της άμιλλας και συναγωνισμού έχει καταλάβει πλέον ο αγχωμένος ανταγωνισμός.
    Και πάμε στα στελέχη...

    Εδώ... δέσαμε! Μεγαλύτερη σπατάλη φαιάς ουσίας δεν μπορεί να γίνει. Εδώ, εκτός απο τους προωθημένους "αποκάτω" - που πάντα "αποκάτω" θα παραμένουν στην συνείδηση πολλών απο εμάς - έχουμε πολλούς ανθρώπους με γνώση και εμπειρία, οι οποίοι μέσα απο μια διαφορετική δομή και αντίληψη για τα κόμματα και κάτω απο έναν κοινοβουλευτικό έλεγχο, θα μπορούσαν να προσφέρουν ώση (σπρώξιμο?) που ασχέτως γωνίας θα έδινε τάση/κίνηση εμπρός.
    Εδώ όμως είναι που γίνεται και το μεγάλο γέλιο, πχ "στις φλέβες μου τρέχει το αίμα του κυρίου ΧΧΧΧ" (λάθος φίλε, τα ούρα μας τρέχουν) και άλλα τέτοια απίστευτα. Πως μπορεί να εμπιστευτεί ο πολίτης έναν τέτοιο τύπο οσο ικανός κιαν είναι - που δεν είναι - οτι θα τον σεβαστεί όταν στον βωμό της φιλοδοξίας και του κέρδους δεν σέβεται τον ίδιο του τον εαυτό;
    Εδώ επίσης είναι οι στερημένοι που θέλουν τώρα ένα σκάφος. Εδω είναι και οι απελπισμένοι, όλοι δηλαδή οσοι δεν τα κατάφεραν όσο καλά θα ήθελαν στην ζωή τους και γνωρίζουν οτι δεν θα τα καταφέρουν ούτε στο μέλλον, αλλά άνθρωποι είναι, ενα "σπιτάκι με πισίνα";
    Δεν είναι μόνο αυτό, είναι και οι διευκολύνσεις!
    ΠΧ, δεν σου δίνει εκείνη την ρημάδα την πρωτεύουσα σύνδεση ο ΟΤΕ; Πάρε τον τάδε και δεν έχει σημασία αν είναι στην κυβέρνηση η την αντιπολίτευση.
    Καθυστερεί και δεν εκδικάζεται η υποθεσή σου (παλιό αυτό αλλά πάντα ωραίο); Πάρε τον δείνα!
    Για οτιδήποτε δηλαδή.
    Πάρε τηλέφωνο τον κερατά δηλαδή που λέει και το λαικό ...άσθμα!

    Μα καλά θα έλεγε κανείς, δεν υπάρχουν στελέχη; Δεν έχω την απάντηση και παρακαλώ όποιον την έχει εφόσον ειναι καταφατική να μου το πει, κάποιον πρέπει σε λίγο να ψηφίσω.

    Και πάμε στην κορυφή...
    Εδώ θα είμαι απόλυτος.

    Υπάρχει κύριοι εντολοδόχος χωρίς εντολέα;
    Μήπως έχετε ξεχάσει αμφότεροι οι κύριοι απο ποιόν και για ποιόν πηγάζουν όλες οι εξουσίες;
    Μήπως δεν αντιλαμβάνεστε οτι ι ισχύς που σας δώσαμε και που εκάστοτε αισθάνεστε είναι απλώς το γεωμετρικό άθροισμα των τάσεων και απόψεών μας;
    Μήπως έχετε εντελώς αποθρασυνθεί αποσιωπούντες το καθοριστικό γεγονός οτι η αντιπροσώπευση χωρίς έλεγχο ούτε υφίσταται ούτε νομιμοποιήται;
    Μήπως έχετε την ψευδαίσθηση οτι "μανατζαρετε" το κόμμα και αυτό σας στηρίζει; Ποιοί συμμετέχουν απαρτίζουν και νομιμοποιούν κάθε κόμμα; Μήπως οι πολίτες;
    Μήπως έχετε προκαλέσει μια τεράστια ζημία στο πολιτικό σύστημα το οποίο τόσο λιβανίζετε;
    Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει νομιμοποίηση της δημοσιογραφικής εξουσίας; Τα όποια δικαιώματα των δημοσιογράφων πηγάζουν απλά απο το δικαίωμα των πολιτων στην ενημέρωση. Εσείς κύριοι μετατρέψατε αυτό σε εξουσία διαπλακήκατε μαζί της και τελικά εξουσιάζεστε - και μέσα απο εσάς και εμείς - απο την άτυπη και άνομη "Δημοσιογραφική Εξουσία".

    Προσωπικά και σε οτι αφορά την δική μου θέση για τα πράγματα θεωρώ πως οτι αλλαγές και να κάνει ο ένας η ο άλλος αρχηγός κόμματος δεν έχει ουδεμία απολύτως σημασία.
    Μπορεί όμως να αποκτήσει αν προηγουμένως έχει καθιερώσει δημοκρατία και αξιοκρατία στο κομμα του.
    Μπορεί να αποκτήσει αν προηγουμένως σεβαστεί τον εαυτό του και τον όρκο του σε οτι εχει σχέση με τους νόμους και το Σύνταγμα.
    Μπορεί να αποκτήσει αν επιτέλους μαζέψει όλα αυτά τα Λούμπεν στοιχεία που μας κάνουν επίδειξη αντιδημοκρατικού ήθους απαγορεύοντας στον άλλον να ακουστεί η άποψή του.

    Με φοβίζει η πιθανότητα τέτοιοι άνθρωποι να είχαν μεγαλύτερη πολιτική οικονομική η επί το χείρον στρατιωτική δύναμη! Καλύτερα έτσι.




    SNB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οριστικά εκτός των εκλογικών συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ θα είναι η ομάδα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που λιγο πριν τις εκλογές του 2004 ψηφισε εν κρυπτω την τροπολογία Παχτα για το ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ. Την αποφαση του-που είναι οριστική και αμετακλητη να θέσει εξω απο τις λίστες όλη την ομαδα Πάχτα(Στρατηλάτης, Ανθοπουλος, Κουρουμπλής κλπ-την ανακοινωσε ο Γιωργος πριν απο λίγες μερες σε σενους του συνεργάτες. Το σκεπτικό του ΓΑΠ είναι απλο. Παμε σε εκλογές όπου θα κυριαρχήσουν τα σκανδαλα της ΝΔ και άρα ο Γιωργος δεν είχε κανεναν λόγο να θυμιζει τα σκανδαλα της διακυβέρνησης Σημίτη. Αν τους εβαζε θα δεχόταν επιθεσεις απο την ΝΔ επαναφέροντας παλιές ιστορίες και θα ήταν αναγκασμένος να απολογείται για παλιά ντράβαρα για τα οπία δεν έχει και ευθύνη. Ο ίδιος άλλωστε στην Θεσσαλονίκη είχε πεί οτι δεν απολογούμαι για το παρελθόν δεσμευομαι μονο για το μελλον. Ε πιπλεον εκτιμήθηκε το γεγονός οτι όλα αυτά τα στλέχη είναι φθαρμένα δεν'εχουν καμία ιδιαιτερη απήχηση σε εθνικό επίπεδο και μονο κακιές μνημες μπορούν να τροφοδοτήσουν. Επιπλεον οι περισσοτεροι, προέρχονται απο το Τζοχατζοπουλικό ρεύμα και είναι βεβαιο οτι σε περίπτωση αμφισβητησης μετά τις εκλογές θα πήγαιναν με τον Βενιζελο. Αρχικά υπήρξε η σκεψη να κριθούν ανα περίπτωση ωστε να διασωθει ο Βουγιας και κανα δυο άλλοι, αλλά τελικά έμαθαν οτι η ΝΔ έχει στα χερια της αποδείξεις και για άλλες συναλλαγές καποιων εξ αυτών που θα δημιουργουσαν προβλημα κατα την προεκλογική περίοδο. Πήρε λοιπόν την αποφαση να τελειωσει μαζι τους και να προχωρήσει μπροστα. Εκτος θα μείνει και ο Μιχαλης Νεονακης γιατί ο όγκος των συναλλαγων του στο χρηματιστηριο ακομα και αν είναι αθωος δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς. Στις εκλογες αυτές ο Γιωργος θελει να βγάλει όσο πιο πολλούς νεους και αφθαρτους βουλευτές γινεται για να φιαξει μια πιστη ΚΟ γιατί την επομενη των εκλογων-χασει κερδισει-θα ροχωρησει σε μεγαλες ανατροπές στο ΠΑΣΟΚ. Ετοιμαζει ήδη μια νεα γενια κοινοβουλευτικων στελεχων την οπία και θα φερει στο προσκηνιο την επομενη μερα. Γι αυτο ίσως πριν απο καιρό ο Δόλλης είπε στον Βουγια εκέινο το μυστηριο " και πως το ξέρεις οτι θα είσαι υποψηφιος βουλευτής".Τωρα όλα εξηγουνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. pros babis 10.06

    eiste ontws enimerwmenos ws pros to b skelos tou sxoliou sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Από τη σημερινή επιφυλλίδα του Χρήστου Γιανναρά στην Καθημερινή:

    Επιπλέον, υπάρχει στη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση και η εκκρεμότητα του αρχηγού. Οσα προσχήματα και αν τηρούνται, όσο και αν είναι συμπαθής η ευγένεια και λανθάνουσα αμηχανία του σπρωγμένου μεθοδικά στον θώκο κατά παραγγελίαν ηγέτη, τα υστερήματα είναι τόσο κραυγαλέα που υποχρεώνουν να δοθεί τέλος στην παντομίμα. Οταν αλλάζει ο αρχηγός, ενδέχεται να αλλάξει και το ήθος της πολιτικής αυτού του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Από της επιφυλλίδα της περασμένης Κυριακής (24-6-07) του Χρήστου Γιανναρά στην Καθημερινή:

    Σε κάθε προεκλογική αναμέτρηση οι κενές επαγγελίες καταιγιστικά περισσότερες, η αποσιώπηση των λαθών πιο αδιάντροπη, οι ευτελείς καυχησιολογίες όλο και πιο παιδαριώδεις.
    Αυτή τη φορά έχει προστεθεί και ένας καινούργιος παράγων που επιτείνει εντυπωσιακά τον πληθωρισμό της επιθετικής ευτέλειας: Ενα συμπτωματικό γεγονός, με ξεχωριστό ενδιαφέρον όχι κυρίως για τους πολιτικούς όσο κυρίως για τους γλωσσολόγους. Μιλώ για τη σύμπτωση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην έχει μητρική του γλώσσα τα ελληνικά.
    Θα ήταν αφελές ή πολιτικά απαράδεκτο να θεωρήσουμε το γεγονός σαν έλλειψη ελληνοπρέπειας, υστέρημα πατριωτισμού. Οι αρνητικές επιπτώσεις είναι σε άλλο επίπεδο: Στη μητρική μας γλώσσα προσλαμβάνουμε, μέσα από την εμπειρία της καθημερινής πρακτικής, όχι μόνο το νόημα (σημασία) των λέξεων, αλλά και το κριτήριο (μη συνειδητοποιημένο) της πρέπουσας χρήσης τους: Πότε και πού, σε ποιες συνθήκες και περιστάσεις, περιβάλλοντα και αφορμές χρησιμοποιούμε την κάθε λέξη ή με διαφορετικές λέξεις τις νοηματικές αποχρώσεις της ίδιας σημασίας.
    Για παράδειγμα: Αν δούμε τον μικροπαντοπώλη και γείτονα να αυθαιρετεί στο ζύγισμα ή στον υπολογισμό της οφειλής μας, δεν θα του πούμε ποτέ «είσαι κλέφτης». Θα προτιμήσουμε την έκφραση «κάποιο λάθος έγινε» ή κάτι ανάλογο. Αν σε φιλική παρέα βρεθεί κάποιος να ισχυρίζεται τα ανυπόστατα, δεν θα του πούμε «λες ψέματα, είσαι ψεύτης», θα καταφύγουμε στο ερώτημα: «μήπως υπερβάλλεις; Εχεις τεκμήρια γι’ αυτό που λες;». Με αυτά τα κεκτημένα (από τις παιδικές γλωσσικές καταβολές μας) αντανακλαστικά προσαρμόζουμε τη γλωσσική μας συμπεριφορά στην πρωτεύουσα ανάγκη να λειτουργούν στον συλλογικό μας βίο σχέσεις στοιχειώδους κοινωνίας. Εστω και συμβατικές οι καλές σχέσεις επιτρέπουν καλύτερη ποιότητα ζωής.
    Αυτή τη «διακριτική» (διάκρισης συνθηκών και περιστάσεων) γλωσσική συμπεριφορά στερείται, άθελά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και είναι μάταιο σε αυτή την ηλικία να τον δασκαλέψει κανείς: Να του υποδείξει ποιες λέξεις και εκφράσεις τις χρησιμοποιούμε ανέμελα με φιλαράκια των παιδικών μας χρόνων ή σε παρέα που χαλαρώνει με ελευθεροστομίες. Αλλά ποτέ από το βήμα της Βουλής ή σε δημόσιο λόγο.
    Δύο μοιάζει να είναι οι σοβαρές συνέπειες της γλωσσικής «αδιακρισίας» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Ενας αριθμός πολιτών (όσο μεγάλος, άγνωστο) εκδέχεται αυτή την έκδηλη εκφραστική ακρισία ως ανεπάρκεια φυσικού χαρίσματος κριτικής οξύνοιας, δείγμα νοητικής υστέρησης – κάτι που είναι άδικο και εύκολα μπορούν να το καπηλευθούν οι κομματικοί του αντίπαλοι. Δεύτερη συνέπεια είναι το κλίμα της οξύτητας που αναπόφευκτα δημιουργείται όταν ένας πολιτικός αρχηγός διολισθαίνει στην αμετροέπεια. Οι ανοίκειοι για τον χώρο του Κοινοβουλίου χαρακτηρισμοί εξάπτουν τους αντίπαλους αγορητές, τους προκαλούν να επιστρατεύσουν αντίστοιχης ανοικειότητας εκφράσεις, για να μη θεωρηθεί ότι υστερούν σε μαχητικότητα.
    Είναι σύμπτωση και μόνο που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ως μητρική του γλώσσα τα ελληνικά. Ομως, δεν είναι καθόλου συμπτωματική η επιλογή του να μιλάει (ακόμα και με την αθέλητη «αδιακρισία» του) τη γλώσσα των «αλαθήτων». Το κόμμα στο οποίο αρχηγεύει κυβέρνησε είκοσι χρόνια τη χώρα και τώρα, για γαγγραινιασμένα προβλήματα που συνεχώς χειροτερεύουν, του φταίει αποκλειστικά η σημερινή, τριών χρόνων κυβέρνηση. Και την καταγγέλλει με μύδρους και χειρονομίες γραφικού επαρχιώτη εισαγγελέα της δεκαετίας του ’60. Δεν «διακρίνει» ούτε τον αυτοδιασυρμό.
    Βεβαίως και αποδείχτηκαν εγκληματικά απροετοίμαστοι και θλιβερά ανίκανοι οι σήμερα κυβερνώντες τη χώρα. Αλλά, στα είκοσι χρόνια που προηγήθηκαν, οι σοσιαλεπώνυμες κυβερνήσεις είχαν μεθοδικά κακουργήσει, με ολόκληρη τη σημασία που έχει αυτό το ρήμα στη γλώσσα της μάνας μας. Βύθισαν την κοινωνία σε τεταρτοκοσμική διαφθορά, αμοραλισμό, αδιαντροπιά, ευτελισμό κάθε ποιότητας. Μπορεί να έχει άλλη εκτίμηση των πραγμάτων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είναι φυσικό: Κρίνει μέσα από τον γυάλινο πύργο της φεουδαρχικής δυναστείας την οποία κληρονομικώ δικαιώματι συνεχίζει αμιλλώμενος τους Γλύξμπουργκ. Δεν μπορεί όμως να μην έχει ποτέ σκοντάψει η ευαισθησία του έστω και σε ένα λάθος του κόμματός του ικανό να τον διεγείρει σε δημόσια αίτηση συγγνώμης.
    Η λοιμική των «αλαθήτων» βασανίζει τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ".

    "Μαζί ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. μετεκλογικά"
    Εκλογές τον Σεπτέμβριο προβλέπει και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτη.

    In.gr 30.6.7
    ...................................
    Μιλώντας για τη ΝΔ λέει ότι είναι η παλιά Δεξιά, που έχει «προτεραιότητα να εξολοθρεύσει τους άλλους, να παραπλανήσει, να δημιουργήσει ένα σύστημα εξουσίας, να μην υπάρχουν ελεύθερες φωνές».
    ...................................
    Για τον Κώστα Καραμανλή λέει ότι του «θυμίζει λίγο τον Κωνσταντάρα με τις τυποποιημένες παντομίμες του» από τα βήματα των προσυνεδρίων της ΝΔ, ενώ για τον Γ.Παπανδρέου λέει ότι «καλά κάνει και κινείται εντατικά».

    in.gr 30.6.7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να την κάνει όσο είναι καιρός!!

    Με το δικό του όνομα πρέπει να αρχίσει το ξήλωμα!!!

    Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει άλλο!!!!

    Επιτέλους τέλος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Από Γ. Τριάντη, Ελευθεροτυπία:


    Η εκπληκτική Συμφωνία της Μαδρίτης - άλλο ένα αριστούργημα της διακυβέρνησης Σημίτη


    "...Σα να μη συνέβη τίποτε! Σα να μην ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας που βγήκε ξιφήρης προχθές στο Αιγαίο, ζητώντας να ασκήσει τα... «ζωτικά και νόμιμα» συμφέροντα της χώρας του. Αυτά που εκχώρησε στη γείτονα ο κ. Σημίτης με τη Συμφωνία της Μαδρίτης και τις -ομολογημένες- «καλές υπηρεσίες» των Αμερικανών... Εδώ, λοιπόν. Εμμανώς. Για την τιμή των όπλων. Και ας σφυρίζουν αδιάφοροι οι αυτουργοί και τα θλιβερά παπαγαλάκια τους... Εδώ, με γεγονότα και ονόματα, με παραθέματα και δηλώσεις που είχαν γίνει τότε, τον Ιούλιο του '97. Με τη σειρά: «ξεχνώντας» ότι η κατάπτυστη Συμφωνία της Μαδρίτης ήταν έργο της δικής του κυβέρνησης, ο κ. Γ. Παπανδρέου έσπευσε να... απαντήσει στις δηλώσεις Γκιουλ, λέγοντας ότι «τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος είναι αδιαπραγμάτευτα»! Θέατρο του παραλόγου ή αποθέωση της υποκρισίας και του αντιπολιτευτικού λαϊκισμού; Πάντως, θα ήταν σκόπιμο να θυμηθεί ο κ. Παπανδρέου τι έλεγε τότε η κυβέρνηση Σημίτη και το κόμμα του εναντίον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είχαν ξεσηκωθεί εναντίον της Συμφωνίας. Διότι, ναι: από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προήλθαν οι πιο πολλές και σθεναρές αντιδράσεις. Από τολμητίες, όπως ο Πεπονής, ο Αρσένης, ο Καψής, ο Κουλούρης, ο Βαλυράκης, ο Ανωμερίτης, ο Κουρουμπλής, ο Παπαθεμελής, η Νόρα Κατσέλη, ο Βερυβάκης, ο Πιπεργιάς κ.ά. Τους οποίους τα έντυπα «στρατιωτάκια» του Μαξίμου λοιδορούσαν με φτηνούς χαρακτηρισμούς και ασύστολη ακράτεια... Τότε, είχε συνέλθει και το περίφημο Πειθαρχικό του ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας τους ενιστάμενους με διαγραφή και τιμωρίες! (Ω, ναι. Η κυρία Διαμαντοπούλου ήταν η ψυχή του Πειθαρχικού)... Αξιοσημείωτες αντιδράσεις σημειώθηκαν από το ΚΚΕ, καθώς και από λίγους βουλευτές της Ν.Δ. (π.χ. Σαμαράς), οδηγώντας κάποιες θλιβερές πένες, που αρκούνται στη σχετλιαστική παραπολιτική, και διακρίνονται για την έλλειψη διεισδυτικότητος, να μιλούν για «μαυροκόκκινη συμμαχία» και για «αποκρουστική σούπα»... Η οργιώδης προπαγάνδα του Μαξίμου, με εκφραστή τον κ. Πρωτόπαπα, είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύννεφο ευφορίας, το οποίο είχε κατασκηνώσει στις οθόνες και στα πρωτοσέλιδα. Δυστυχώς, η «Αυγή» συνέπραξε σ' αυτή την προπαγανδιστική απάτη της κυβερνήσεως, υποστηρίζοντας διά κορυφαίων αρθρογράφων της την κατάπτυστη Συμφωνία, την οποία σήμερα βρίσκει μπροστά της η χώρα... Αυτό ακριβώς έλεγαν τότε όσοι αντιδρούσαν: ότι θα 'ρθει σύντομα η στιγμή που θα εμφανιστεί η Τουρκία και θα επικαλείται τη Συμφωνία της Μαδρίτης. Οπως και έγινε... Από τους δημοσιογράφους που είχαν σθεναρά αντιδράσει ήταν ο Βασίλης Τζαννετάκος και ο Νότης Παπαδόπουλος στα «Νέα», ο Σταύρος Λυγερός στην «Καθημερινή», ο ημέτερος Στάθης (τότε, από τα «Νέα»), ο Νίκος Μπογιόπουλος του «Ριζοσπάστη» κ.ά. Μια ένσταση είχε προβάλει και ο Αντώνης Καρκάγιαννης της «Καθημερινής», που αφορούσε στο ότι ο κ. Σημίτης δεν είχε ενημερώσει κανέναν για τη Συμφωνία. Ούτε καν τους υπουργούς και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ... Και ο σημερινός πρωθυπουργός; Ο Καραμανλής επί της ουσίας συμφωνούσε με τον κ. Σημίτη, γι' αυτό και βρήκε κατ' αρχάς (και κατ' αρχήν) καλή τη Συμφωνία. Οταν «ξύπνησε», δηλαδή όταν είδε ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός, ξιφούλκησε λάβρος. Θλιβερή συμπεριφορά... Που είχε τη συνέχειά της στον τομέα των ελληνοτουρκικών σχέσεων: κουμπαριές, μισόλογα και τέλμα. Οπως και πριν, με τα ζεϊμπέκικα και την ανέξοδη φλυαρία περί ελληνοτουρκικής φιλίας. Κι έτσι, απολύτως φυσιολογικά, ο κ. Καραμανλής δεν είπε χθες κουβέντα για τις δηλώσεις Γκιουλ, ενώ παρέκαμψε περιφρονητικά τη δραματική υπόμνηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου... Δεν ακούσατε τίποτε στην TV για όλα τούτα; Μα γιατί ν' ακούσετε; Τι να πουν; Οτι κάποτε έλεγαν και έγραφαν ανοησίες οι υμνωδοί του «εκσυγχρονισμού»;"


    "Ας θυμηθούμε όμως ορισμένες δηλώσεις για τη Συμφωνία:

    - Κ. Σημίτης: «Οι αρχές του κειμένου εξυπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις της χώρας μας». (Ιούλιος 1997)

    - Αναστάσιος Πεπονής: «Με το κείμενο της Μαδρίτης αναγνωρίζονται για πρώτη φορά οι τουρκικές αξιώσεις ως δήθεν διαφορές· εξισώνεται το κράτος των αυθαίρετων διεκδικήσεων με το ειρηνικό κράτος που υφίσταται την απειλή».

    - Γιάννης Καψής: «Η Συμφωνία της Μαδρίτης είναι η πρώτη υποχώρηση της Ελλάδος στο Αιγαίο μετά την καταστροφή του 1922».

    - Αλέκα Παπαρήγα: «Με απίστευτο κυνισμό και δουλοπρέπεια, ο κ. Σημίτης παρέλαβε από την κ. Ολμπράιτ το χαρτάκι της συμφωνίας και το υπέγραψε, γνωρίζοντας εκ των προτέρων και με σιγουριά ότι πρόκειται για κατ' ευθείαν υπαγόρευση της ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου».

    - Και ο Κ. Καραμανλής, ο σημερινός πρωθυπουργός; Στην αρχή επικρότησε(!) την κατάπτυστη Συμφωνία. Ομως, με την πάροδο των ημερών -και αξιοποιώντας το εκρηκτικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ- άρχισε να ασκεί κριτική... Πονηρός, άσχετος ή δεινός λαϊκιστής;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κυριε μπαμπη,

    εσυ αγωνιζεσαι και γραφεις αλλα εισαι κακοκοιρης.Δεν βλεπεις οτι δεν τραβαει ο Γιωργο?
    Μονη της πεφτει η ΝΔ καιο Γιωργο δεν μπορει.Ειναι τρομερο να κανεις τοσα λαθη (Τριτεκνοι,ξυλο μπατσων,Πανεπιστημια ,δασκαλοι απεργιες πεσρι χειμωνα,χωρις ρευμα περση Η Λευκαδα,αποκλεισμοι δρομων απο χιονια,πυρκαιες.ομολογα) και να να μην πεφτεις.
    Και γραφεις ,γραφεις.τι γραφεισ?
    Αμα δεν τραβαει οσο και να γραψεις ,τιποτε δεν θα γινει.
    Πριν απο τις εκλογες ενας παχταε ειχε βγει και εγινε χαμος.Θυμασαι?
    και αυτο γιατι 20 χρονια βρε και τιποτε δεν εγινε

    Μπαμπη φουκαρα.
    Σε λυπαμαι...



    Μετα τιμης

    κ Σμιθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και ναχεις τωρα τα θλιβερα παπαγαλακια του ΜΕΓΚΑνισταν να μας ζαλιζουν τωρα στο μεσημεριναο δελτιο με τα "δυο καρφια" του Σουφλια...
    Φτου..γαμωτο οι αθλιοι.

    Και να ρωταει τωρα η κλωσσα τον αλλον χοντρομπαλα δημοσιοκαφρο σε ¨ζωντανη συνδεση"! :

    "Για πες μας τακη χοντρομπαλα τι ακριβως συνεβη".. και να τεντωνει και την μουρη της με αγωνια.

    και ο τακης να παιρνει μικροφωνο και υφος ντετεκτιβ που αποκαλυπτει:

    1 Το πρωτο καρφι του κ.Σουφλια ειναι οταν ξεκινησε την ομιλια ,οι νεολαιοι της Ν.Δ και της ΔΑΠ(φοιτητικη παραταξη της Ν.Δ..εξηγει ο μαλακας,ουστ ρε)..
    χειροκροτουσε παρατεταμενα και ελεγε και διαφορα συνθηματα.
    Και ο Σουφλιας ειπε:
    Χαιρομαι οταν η νεολαια Ν.Δ αντιδρα ετσι αλλα λυπαμαι που δεν μπορω να ακουσω τι λεει!
    (Φοβερο καρφι?Ε??)

    Πες μας και το δευτερο τον παροτρυνει η κλωσσα

    Και αυτος:
    Το δευτερο ειναι προς το τελος της ομιλιας του ,οι νεολαιοι χειροκροτουσαν και αυτος ειπε:
    "Παρακαλω να σταματησετε γιατι αν συνεχισετε ετσι δεν θα σταματησω να μιλαω!"
    (μιλαμε για τα .."καρφια"!!)

    Και αυτη η "ενημερωση" εγινε στη αρχη του "δελτιου ειδησεων" μετα τις πυρκαιες και κατι καμμενα δυστυχισμενα ελαφια και τετοια..

    Ρε οι ξεφτιλισμενοι τοχουν παραγαμισει οι αθλιοι..

    Ειναι ικανοι να μας ζαλιζουν για κανενα μισαωρο με "ενημερωση" οτι ο Σουφλιας ειχε πιο γαλαζια γραβατα απο αυτη του Καραμανλη,ηταν σε αλλη αποχρωση να λεει ο αλλος,αυτος την αγορασε απο το ταδε μαγαζι, ο αλλος απο το αλλο ,οχι να λεει ο ειδικος στελεχος σκατοπασοκος:
    "ηθελε να δειξει την διαφοροποιηση του απο την πολιτικη Καραμανλη"

    και να το παιζουν αυτο το καραγκιοζιλικι για μερες.

    "εντονη διαφωνια Σουφλια"..

    Ρε ουστ κεραταδες που παιζετε με την νοημοσυνη μας αχρειοι λεχριτες.

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πόσο εύκολο νομίζετε ότι είνια για νέους και άφθαρτους ανθρώπους να ανανεώσουν το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων;

    ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ.

    Τα παλιά στελέχη τους κόβουν με κάθε δυνατό τρόπο, θεμιτό ή (συνήθως) αθέμιτο.

    Και δυστυχώς οι ηγεσίες δύσκολα πληροφορούνται γι αυτό το άθλιο παιχνίδι που παίζεται (ουσιαστικά εις βάρος τους) σε όλες τις περιφέρειες.

    Γιώργο Παπανδρέου,

    καθάρισέ τους όλους!

    Μόνο έτσι θα επιστέψουν οι Έλληνες.

    Μην ακούς τις σειρήνες του Πολιτικού Συμβουλίου που μιλούν για "έμπειρα στελέχη που τα γνωρίζει ο κόσμος".

    Ο κόσμος δεν επιστρέφει ακριβώς επειδή το ΠΑΣΟΚ παραμένει αγκυλωμένο από τα στελέχη αυτά.

    Εμπιστέψου τη δική σου κρίση, την υγιέστερη όλων μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

    Μην τους αφήσεις να σε κάνουν να συμβιβαστείς με ημίμετρα.

    Δώσ τους ένα καλό μάθημα και οι πολίτες θα το εκτιμήσουν.

    Βάλε τους δικούς σου όρους στο παιχνίδι. Μόνο τους δικούς σου.

    Είμαστε μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πόσο εύκολο νομίζετε ότι είνια για νέους και άφθαρτους ανθρώπους να ανανεώσουν το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων;

    ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ.

    Τα παλιά στελέχη τους κόβουν με κάθε δυνατό τρόπο, θεμιτό ή (συνήθως) αθέμιτο.

    Και δυστυχώς οι ηγεσίες δύσκολα πληροφορούνται γι αυτό το άθλιο παιχνίδι που παίζεται (ουσιαστικά εις βάρος τους) σε όλες τις περιφέρειες.

    Γιώργο Παπανδρέου,

    καθάρισέ τους όλους!

    Μόνο έτσι θα επιστέψουν οι Έλληνες.

    Μην ακούς τις σειρήνες του Πολιτικού Συμβουλίου που μιλούν για "έμπειρα στελέχη που τα γνωρίζει ο κόσμος".

    Ο κόσμος δεν επιστρέφει ακριβώς επειδή το ΠΑΣΟΚ παραμένει αγκυλωμένο από τα στελέχη αυτά.

    Εμπιστέψου τη δική σου κρίση, την υγιέστερη όλων μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

    Μην τους αφήσεις να σε κάνουν να συμβιβαστείς με ημίμετρα.

    Δώσ τους ένα καλό μάθημα και οι πολίτες θα το εκτιμήσουν.

    Βάλε τους δικούς σου όρους στο παιχνίδι. Μόνο τους δικούς σου.

    Είμαστε μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Dexiwn malakiwn to anangnwsma :
    (1)To kolopaido pou legetai Triantis exei dikastei epaneilimenws kai katadikastei dia sykofantikes Dysfimiseis stelehwn toy Pa.so.k.
    (2) H epanalamvanomeni malakia gia to keimeno tis symfwnias tis Madritis DEN aforouse mono Ellada kai Toyrkia alla DEKAPENTE KRATH kai anefereto aorista peri kyriarxikwn dikaiwmatwn .
    (3) Giati KAMIA koufala apo KANENA komma pote den leei PWS xanabikame sto stratiwtiko skelos toy NATO meta tin apohwrisi to 1974??? .Otan thelise o K.Karamanlis (o presvyteros ) na xanaboume i Toyrkia evale veto . Pws episthi na ypoxwrisei ?? poso Kwlo dwsame tote ?? Min ta skalizete giati vrwmane .
    (4) Tin perifimi nyhta tvn Imiwn tin ekrine o Ellinkos laos se dyo eklogikes anametriseis , to 1996 kai to 2000 .
    (5) Telika ti e;ipe o Boulis sto shdio Anan?? NAI i OXI ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ G.P.O. ΕΙΝΑΙ Ο ‘’ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ’’
    ...............................................................................
    *Εμφανίζεται ως ο «πρωθυπουργός των έργων» όταν επί μία τετραετία: Στη ΔΕΗ δεν έχει προστεθεί ούτε μία μονάδα παραγωγής. Ο διαγωνισμός για 1.100 τεχνικούς έχει βαλτώσει (το ΑΣΕΠ τον έχει «επιστρέψει» τρεις φορές επειδή προβλέπει τη διαβόητη «γαλάζια» συνέντευξη). Η πυροσβεστική έχει 4.500 κενές θέσεις κι από τα 82 οχήματα της Αττικής κυκλοφορούν μόνο τα 50. Την ίδια στιγμή, «προσλαμβάνει» αγροφύλακες...
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτο με τον Σημιτη και την καταπτυστη ιστορια με ταχα μου δηθεν ζ. συμφεροντα τουρκων στην Ελλαδα οπου παντου, δεν θελω να πιστευω οτι θα περασει στο ντουκου.

    Η αχρειοτητα εχει 2 συμμαχους, την θρασυτητα και την ανοησια του αγραμματου.
    Η πρωτη ειναι εκεινη που του υπαγορευσε να εξακολουθει να επισκεπτεται την Βουλη των Ελληνων ( αντι να δραπετευσει )για να μην δωσει στοχο!
    Με τη δευτερη δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα, παντως οχι τοσο γρηγορα οσο θα επρεπε.

    Οσο για τον σημερινο πρωθυπουργο, νομιζω οτι δεν ειχε συνειδητοποιησει τιποτα. Ηταν πολυ νωρις για να "πιανει" τετοια κυματα και ισως πολυ απασχολημενος με την οργανωση ... του κομματος!!

    Ο papandreu χορευει επειδη απλως πιαστηκε στον χορο. Απαιτειται τεραστια αυτογνωσια για να ξερει κανεις για ποιο ποστο ειναι καταλληλος και για ποιο, οχι. Απαιτειται και τεραστια τολμη για να ληφθει η αποφαση να τα βροντηξει χαμω και να επιστρεψει στην χωρα του. Εξ αλλου τοσα κομματοσκυλα βασισαν την ευημερια τους ( και οχι την ευημερια της χωρας ) πανω του.

    Η μονη περιπτωση να εγκαταλειψει το pasok, θα ηταν να του δωσουν κανα δυο δισεκατομμυρια για το ιδρυμα 'Andrew Papandrew - Mineiko'. Δλδ να τον προικισουν, οπως ακριβως απαιτουσαν και οι γερμανοι βασιλιαδες για τις κορες τους καποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Oloi i neolaia opos k ego k oloi i Ellada einai mazi me ton Karamanli giati einai o monos pou mporei na kanei ayti tin xora pragmatika isxiri k pragmatika eyropaiki!Alles dio tetraeteies Kosta Karamanli!To 2004 eixa psifisi kapoio mikro komma alla tora karamanli dagoto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κυριε Τζων,

    Εμαθα οτι θα εισαι υποψηφιος με το ΛΑΟΣ.Σε παρακαλω ενημερωσε μας για να ξερουμε που θε σε ψηφισουμε
    Δεν θελω διαψευσεις γιατι η πηγη μου ειναι πολυ σοβαρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΤΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΒΙΛΩΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ.

    ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΞΙΑΣ 3 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ...

    ΠΕΣ ΜΕ ΡΕ ΠΕΤΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΧΤΙΣΕΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΟΥ;

    ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΦΟΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΗΤΑΝ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΚΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑΤΙ... ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΗΣΟΥΝΑ ΚΕΚΕΣ!

    ΜΕΤΑ ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΛΕΕΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Ν Α ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ! ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ; ΤΟ 8 ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; Η ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ ΜΟΝΟ;
    ΑΝΤΕ... ΑΣ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΔΡΟΣΙΖΕΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ - ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ!

    ΜΕΤΑ ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ , ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΧΕΣ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ (ΕΙΠΑΜΕ ΗΣΟΥΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΑΙΔΙ)...
    ΑΝΤΕ... ΑΣ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ "ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΠΗΔΑΩ ΤΗ ΒΑΡΥΒΛΕΦΑΡΗ ΒΑΣΟΥΛΑ ΑΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ"...

    ΜΕΤΑ ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΝΕΙΣ - ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΡΦΩΣΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΥΘΗ ΕΝ ΠΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ, ΘΥΜΑΣΑΙ;
    ΑΝΤΕ... ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΤΛΟΥΣΕΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΣΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ -ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ... ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

    ΜΕΤΑ ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΚ ΤΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑ ΑΡΘΟΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΙΛΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ ΑΙΔΟΙΟΥ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ (ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΓΝΩΡΙΜΑ ΛΗΜΕΡΙΑ, ΜΠΑΓΑΣΑ)

    ΑΝΤΕ... ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΗΔΗ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΟΥΡΑΓΕ, ΕΝΩ ΣΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ...

    ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΗΔΟΥΛΑ, ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΝΙΤΡΟ, ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΕΣΤΗΣΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ!
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΕ...
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ; ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΙΝΕ Ο ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ; ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ;
    ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΙΜΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΣ ΤΥΠΟΣ, ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΑΝ...

    ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ;
    ΜΗΠΩΣ Ο "ΚΟΛΛΗΤΟΣ" ΣΟΥ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ" ΣΕ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ;

    ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΒΑΡΩΝΟΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙ ΕΣΥ, ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.

    ΕΝΑΣ ΜΑΚΗΣ ΠΟΥ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Μ ΆΥΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΕΙΣΤΕ!
    ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑΡΖΑΝΙΕΣ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ(ΤΑ)ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟΝ(ΤΑ) ΠΑΙΡΝΕΙ...

    ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ;
    ΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΙΛΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ ΑΙΔΟΙΟΥ ΒΕΒΑΙΑ!
    ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. "Εκσυχρονιστικών" καθικιών to anangnwsma :
    (1)To kolopaido pou legetai Triantis exei dikastei epaneilimenws με τον Τυποκτόνο νόμο Βενιζέλου (περί "αγωγών"), τον οποίο υιοθέτησε ο μπούλης νο 2 για να φιμώσει με μπόλικα σοσιαλιστικά φράγκα κάθε αντίθετη φωνή στα νεοφιλελεύθερα εγκλήματα των προηγούμενων και βέβαια των νεότερων(2) Φυσικά και η Σουηδία όπως και η Φινλανδία που δέχτηκαν το κείμενο είχαν μεγάλη καούρα για τα ζωτικά συμφέροντα των γειτόνων τους. Καλά, σε βλήματα νομίζετε ότι απευθύνεστε; Γενίκευση για το ξεκάρφωμα το εννοείτε εσείς ως επιχείρημα; Φοβερή ευθυκρισία και επαγωγική σκέψη.
    (3) Γιατί καμία κουφάλα δε λέει για τα εγκλήματα του Γεωργίου Παπανδρέου εναντίον των Αριστερών και τη φιλοβασιλική του τάση καθόλη τη διακυβέρνηση του; Γιατί επίσης δε λέτε τίποτα για την κεκαλυμμένη τυραννίδα του Περικλέως; Μήπως γιατί δε θέλετε να αποπροσανατολίζετε και να νομίζετε ότι απευθύνεστε σε λοβοτομημένα υβρίδια ανθρώπου-πασόκου;
    (4) ΟΙ εκλογές δεν αποτελούν κανενός είδους συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα του παρελθόντος, πόσο μάλιστα όταν αυτά είχαν θαφτεί με κυνικό τρόπο από τα διαπλεκόμενα Μ.Μ.Ε. και πόσο μάλλον όταν κάθε αντίθετη φωνή είχε λοιδορηθεί από τους μεγαλοδημοσιογράφους τραμπούκους με τη βολική λογική...της ισοπέδωσης της κριτικής.
    (5) Ο μπούλης είναι και ήταν χοντρός μπούλης και τραγικό καθίκιον αλλά τόσο προκλητικός και απροσχημάτιστα αμοραλιστής δεν έχει υπάρξει όσο ο κ. Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου κανείς στον τόπο. Και επίσης, δε συγκρίνουμε τη Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ αν δεν έχετε καταλάβει...Μιλάμε για τα διαχρονικά εγκλήματα της διακυβέρνησης του που εμπέδωσε την αποχαύνωση στη χώρα και συνεχίζεται πλήρως και σήμερα. Να χαίρεστε τον ΓΑΠ, το θιασώτη των ανθρωπιστικών βομβαρδισμών, των προληπτικών πολέμων και της Νέας Τάξης Πραγμάτων της βαρβαρότητας. Αλλά και για εσάς η λέξη "βαρβαρότητα" είναι πασέ και μπανάλ... Είναι γραφικοί οι άλλοι, ο "νέος, τολμηρός κόσμος" επιζητεί υποτελή καθίκια να τον κυβερνούν, γιατί με αυτό το σκεπτικό έχετε μάθει να διοχετεύετε στον κόσμο ειδήσεις και να πείθετε τα ζώα που σας ακούν. Με το σκεπτικό των λοβοτομημένων οπαδών κάθε ευθυκρισίας και πολιτικής σκέψης. Και επιμένετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 2.41 Μιστερ Σμιθ

    Να λυπασαι τον εαυτο σου, που παραμενεις νεοδεξιος και παραπληροφορημενος
    Που να τα καταλάβεις τώρα εσύ αυτά...Στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης συμβαίνουν ενιοτε διάφορα περίεργα και ακατανόητα για σένα. Η αγωνιστικότητα και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο δεν συνοδεύετε από υστεροβουλία .Έτσι σκέπτονται και έτσι ενεργούν οι δημοκράτες αγωνιστές. Σκέψου παλιότερα έδιναν μέχρι και τη ζωή τους σε αυτόν το αγώνα. Πως να τα καταλάβεις εσύ όλα αυτά. Η πίστη στον αγώνα και η προσφορά για τον άνθρωπο και τη δημοκρατία είναι ένας αγώνας που τον χαρίζουμε στην κοινωνία και στον εαυτό μας. Δεν περιμένουμε ανταλλάγματα.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κυριε μπαμπη,

    κατα βαθος σε λυπαμαι.Ακομη και να βγει το τυροπασοκ.,κανενασ δεν θα αναγνωριζει οτι εβαλεσ ενα λιθαρακι.παλι φουκαρασ θα παραμεινεις.Τοτε θα καταλαβεις και θα ντιδρασεισ.


    Κυριε Τζων,

    αρχιζω να πιστευω οτι αν καπιος δεν πει ζητω η ΝΔ 10 φορες ειναι εχθρος σου.Υπαρχουν κουκκια και κουκκια αλλα εσυ εισαι το κατι αλλο.Παιρνεις χρηματα για τις τυροκροκετες που γραφεις ή εισαι και συ φουκαρας σαν τον Μπαμπη>?
    Μου φαινεσαι,ομως, λιγο κολοπετσωμενος.Αν σου δωσω 50 ευρω θα πεις κατω η ΝΔ.? Θα πεις θα πεις.Τα λαμογια ολα τα κανουνε.Αντε ρε βλαχο πανε στην Αυστραλια να δεις το ACCTV να αγιασεις τυροβλαχαδερο.Κανε και καμια μετανοια βλαχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 9:26
    ΚΥΡΙΕ ΜΗΝ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΥΣ ΒΑΒΙς ΚΑΙ ΤΖΩΝΥ.
    ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Ο ΒΑΒΙς ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΧΝΑ,
    Ο ΔΕ ΤΖΩΝΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.
    ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΟΙΧΤΟΙ" ΣΕ ΟΛΑ,
    ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙΣ ΤΟΥΣ.
    ΜΕΣΑ ΠΕΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. O δρόμος της προσφοράς και της αγάπης στον άνθρωπο, το επαναλαμβάνω είναι χωρίς ανταλλάγματα. Οι αγωνιστές της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού το ξέρουν καλά αυτό. Βεβαία όταν απευθύνεσαι σε νεοδεξιους αυτά είναι δύσκολα να κατανοηθούν και να εμπεδωθούν
    Τοχω πληρώσει αρκετά ακριβά και τοχω γευτεί αυτό που περιγραφείς. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να συνεχίζω να αγωνίζομαι και να υπερασπίζομαι τις ιδέες μου. Γιαυτες πολεμώ γιαυτες υπάρχω,
    Οι ιδέες του νέου ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου είναι πλήρως ταυτίσιμες με τι ςδικες μου και γαιυτο τις υπερασπίζομαι. Είμαι πάντα ενεργός πολίτης και να είσαι σίγουρος ότι ξέρω πότε και αν προδοθούν οι αρχές μου να κάνω τις αναγκαίες προσαρμογές.
    Η ηθική ικανοποίηση της νίκης ,η αναγνώριση από φίλους και συγγενείς και όσοι με ξέρουν είναι πολύ υψηλή για μένα. Σε αυτούς με ενδιαφέρει να είμαι νικητής και όχι να δικαιωθώ από την κομματική γραφειοκρατία δίδοντας μου κάποια καρέκλα. Αυτά σε όσους είναι καρεκλοκένταυροι και ψευτο-αγωνιστές. Μου αρκεί ηθική δικαίωση και η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα να ελέγχω και να αποδίδω ευθύνη σε εκείνους που είναι κατώτεροι των περιστάσεων.
    Όσο αφορά τον 9.41 Αισχρολόγε και παπαρολογε , σκύλε ,αποκαλύπτεσαι . γύρισες από το ταξιδάκι που σε στέλνει συχνά πυκνά ο αγράμματος προϊστάμενος σου με την βίλα των τεραστίων διαστάσεων στο Κπανδριτη ? Έπιασες δουλεία? Πόσα έβγαλες ? Αλλάξαμε ψευδώνυμα? .Καλά ούτε το ψευδώνυμο που έδινες την σφραγίδα σου μπόρεσες να διασώσεις. Όλοι σε εχουνε πάρει χαμπάρι. Όσιο αφορά τις σεξουαλικές προτιμήσεις σου είναι γνωστό ότι ανήκεις στο συνδικάτο των αδερφων αφού κρίνεις τους άλλους με α δικά σο κριτήρια και λες τον καθε ένα με τις δικες σου αδυναμίες.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. τι να ξηλώσει το καημένο?


    δικό του είναι το μαγαζί?


    ο σημίτης έχει την ψιλή κυριότητα και οι αμερικάνοι την επικαρπία


    μέχρι κανά πουλόβερ να ξηλώσει, παραπέρα τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. 5:51 , 6:55 ,mr Smith 2:41
    ΠΕΡΙ ΤΙΜΙΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ
    ...............................................
    Από το 1981 και μετά η Δεξιά προπαγάνδα έχει ανακαλύψει και διοχετεύσει στην ΄΄πολιτική πιάτσα’’ διάφορα παραμύθια για να πλήξει την Δημοκρατική παράταξη.
    Ένα από αυτά είναι και η περίφημη κουβέντα (που ποτέ δεν είπε) του Ανδρέα που επέτρεπε κλοπή 50 εκατομ. Δρχ αλλά απαγόρευε κλοπή 500 εκατομ. Δρχ.
    Απαντώντας σε αυτές τις συκοφαντίες θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τις ΄΄κονόμες΄΄ της οικογένειας των Καραμανλήδων .
    Πως έκαμε τα δις σαν εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του ‘’καταλληλότερου΄΄ ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του’’Εθνάρχη’’) την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;
    Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ στην Βουλή .
    Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!!
    Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
    Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 5:10 Πέστα μεγάλε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κάποιες υπερβάσεις σε πρόσωπα πρέπει να γίνουν,αλλωστε μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα ιστορικό σε κάποιους...
    Απο κει και πέρα δεν πρέπει να αποψιλωθεί το ΠΑΣΟΚ απο τα στελέχη που είναι καθαρά και έχουν συνεισφέρει πολλά με την πολιτική τους δράση...
    Ο Κώστας Σημίτης έχει πολύ δίκιο για ΝΔ κ ΛΑΟΣ και θα αποδειχθεί μετεκλογικά αυτό...
    Εχουμε την περίπτωση Κατσίκη να επαναλαμβάνετε πάλι...
    Γι αυτό και διστάζει να βάλει ο Καρατζαφέρης τον Μαντούβαλο υποψήφιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση