GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Παρθενώνας πωλείται σε τιμή ευκαιρίας...

Μέρος 2ον: Τα καλοκαιρινά κόλπα του Μ. Σιώψη για τους φορητούς ξεναγούς των Μουσείων. Πώς έγινε η κατακύρωση, το ...εξώδικο σε διαγωνιζόμε...

Μέρος 2ον: Τα καλοκαιρινά κόλπα του Μ. Σιώψη για τους φορητούς ξεναγούς των Μουσείων. Πώς έγινε η κατακύρωση, το ...εξώδικο σε διαγωνιζόμενο και η άμεση "συμμόρφωση". Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει;

Όλα αυτά που αναφέρθηκαν στο προηγούμενο μέρος (πατήστε εδώ), ήταν το περιτύλιγμα της διαπλοκής και του σκανδάλου.
Ας μπούμε και στις λεπτομέρειες για τις παρανομίες του κ. Σιώψη…και των υπολοίπων της παρέας.
Ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου των φορητών ξεναγών των Μουσείων προκηρύχτηκε επί ΠΑΣΟΚ τον Αύγουστο του 2003 (εκδήλωση ενδιαφέροντος – προεπιλογή) και στη συνέχεια τον Ιανουάριο του 2004 (βʼ Φάση – κλειστός διαγωνισμός των προεπιλεγμένων υποψηφίων). Βέβαια με τις ξαφνικές εκλογές του Μαρτίου του 2004, ο έλεγχος της κατάληξης της σύμβασης πέρασε στα χέρια του «εκλεκτού» του λαού, πρωθυπουργού και πρώην Υπουργού Πολιτισμού Κ. Καραμανλή και βέβαια στα «δόντια» των δικών του παιδιών.
.

Στον τελικό διαγωνισμό συμμετείχαν 6 εταιρείες (οι μεγαλύτερες γνωστές ελληνικές και οι πλέον καταξιωμένες εταιρείες για αντίστοιχα έργα σε μουσεία από το εξωτερικό). Η αξιολόγηση των προσφορών κράτησε 2 χρόνια!!!, γιατί όλες οι αποφάσεις της επιτροπής διενέργειας ήταν αυθαίρετες και πέρα από κάθε επιστημονική και πολιτιστική δεοντολογία με αποτέλεσμα οι προσφυγές και οι ενστάσεις να πέφτουν βροχή.
Με δικανικά κόλπα ο κύριος Σταμάτης Μαύρος και με την αμέριστη στήριξη του νομικού του συμβουλίου (σημειωτέον ότι σε αυτό το όργανο συμμετέχουν δήθεν διακεκριμένοι πρώην δικαστές που αμείβονται για τις «διακεκριμένες» υπηρεσίες τους πλουσιοπάροχα, εκτός της υψηλής σύνταξης που λαμβάνουν) και του υπουργείου Δικαιοσύνης που εξασφάλιζε δικαστική «προστασία», κατάφερε να ανταπεξέλθει και να φέρει σε πέρας τις οδηγίες που του είχαν δοθεί από τους ανωτέρους του. Για την επιτυχία που είχε, του δόθηκε το χρίσμα του υποψηφίου βουλευτή για τις επόμενες εκλογές (σήμερα δεν χρειάζονται οι κουμπαριές, αρκούν 2-3 διαπλοκές με ανάλογα οφέλη)
Επειδή όμως έπρεπε να παραιτηθεί τον Σεπτέμβριο του 2006 και επειδή η «καυτή» πατάτα ήταν πλέον στα χέρια του, αφού προηγουμένως ήταν στο συρτάρι του Βουλγαράκη για 4-5 μήνες, αποφάσισε μέσα στο δεκαπενταύγουστο του 2006 να προχωρήσει στην κατακύρωση της σύμβασης στην Hewlett Packard. Τότε που οι περισσότερες εταιρείες είναι κλειστές, τα δικαστήρια δεν δικάζουν και ο κόσμος όλος βρίσκεται στην εξοχή, μπας και την γλυτώσει και δεν του κάνουν προσφυγή.
Δεν του βγήκε σε κακό, γιατί μέχρι που έφυγε μετά από 2-3 βδομάδες ούτε προσφυγή δέχτηκε ούτε στα δικαστήρια τον πήγαν και η «καυτή» πατάτα ήρθε στα χέρια του Σιώψη. Αντιρρήσεις βέβαια για την κατακύρωση της σύμβασης στη Hewlett Packard δεν υπήρχαν μόνο από την πλευρά των άλλων υποψηφίων αλλά και εσωτερικά στον ΟΠΕΠ. Σε άλλους πήραν τα κεφάλια, και άλλοι όταν είδαν την αποφασιστικότητα για την κατακύρωση της σύμβασης από πλευράς Μαύρου και Ζαχόπουλου, παρά τις σοβαρές ελλείψεις της προσφοράς, υποχώρησαν μην πάρουν και τα δικά τους.

.
Έτσι φτάνουμε στην εποχή Μιχάλη Σιώψη και στη μυστηριώδη παραίτηση της Hewlett Packard πριν την υπογραφή της σύμβασης το Νοέμβριο του 2006.
Πολύ πιο αποφασιστικός και «γρήγορος» ο Μιχάλης από τον Σταμάτη (μην μπερδεύουμε του Μαύρους, άλλος ο Σταμάτης και άλλος ο Δημήτρης ο συνεταίρος του Μιχάλη, αυτός της PRC-group - MRB κλπ), προχώρησε στην ανάθεση της σύμβασης στην δεύτερη στο διαγωνισμό SIEMENS, μέσα σε 1-2 βδομάδες.

Και εκεί έγινε το ανήκουστο!!!. Έστειλε εξώδικο (?) στην τρίτη στο διαγωνισμό PRINTEC απειλώντας την ότι αν τους κάνει πάλι προσφυγή (η PRINTEC ήταν η εταιρεία που είχε καταθέσει τις περισσότερες ενστάσεις και προσφυγές μέχρι εκείνη τη στιγμή) θα διεκδικήσει ο ΟΠΕΠ αποζημίωση για πιθανές απώλειες χρηματοδότησης από την μη έγκαιρη (πριν το τέλος του 2006) ανάθεση της σύμβασης. Πρωτοφανές στα χρονικά, μια δημόσια αναθέτουσα αρχή που διαχειρίζεται δημόσιο και κοινοτικό χρήμα, να απειλεί έναν διαγωνιζόμενο να μην προσφύγει και του χαλάσει τη δουλειά!!! Από πότε ο κύριος Σιώψης έγινε και δικαστής.
Και εκεί συνέβη το τελείως παράδοξο. Η PRINTEC που πλέον είχε με αυτή την απειλή κάθε ατού στα χέρια της και ταλαιπωρούσε τον Σταμάτη για δύο χρόνια και έκανε προσφυγές και κατά της Hewlett Packard και κατά της SIEMENS, όχι μόνο δεν έκανε προσφυγή, αλλά απάντησε στον Μιχάλη αμέσως συμμορφούμενη προς τας υποδείξεις ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμιά δικαστική διαμάχη. Είπαμε το παιδί είναι γρήγορο και ξέρει καλά το κουρμπέτι. Είναι όμως και αυθαίρετο και δεν έχει αναστολές. Έπρεπε με κάθε τρόπο να δώσει την δουλειά στη SIEMENS. Έτσι αν και η ίδια η SIEMENS oμολογούσε ότι πρέπει να τροποποιηθεί και να αλλοιωθεί η προσφορά της για να μπορεί να είναι σύμφωνη με την αρχαιολογική δεοντολογία ο Μιχάλης, υποκρύπτοντας την πραγματικότητα της αλλοίωσης (αυτό και αν είναι παράνομο) από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΕΠ προχώρησε στην κατακύρωση.

Και βέβαια όταν όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού ήρθαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, την αρμόδια δικαστική αρχή για τον έλεγχο της νομιμότητας όλων των διαδικασιών για τη σύναψη των μεγάλων δημοσίων συμβάσεων, όπως της συγκεκριμένης, οι ανώτατοι ελεγκτικοί δικαστές εν ολίγοις είπαν ότι αφού η τρίτη στο διαγωνισμό PRINTEC δεν έφερε εκ νέου αντιρρήσεις μέσω προσφυγών, γιατί οι ίδιοι να έχουν αντίρρηση (!!!)...
Για να γραφτεί κάθε λεπτομέρεια χρειάζονται πολλές σελίδες. Και βέβαια αν υπήρχε δικαστική εξουσία σε αυτή τη χώρα θα έπρεπε αυταπάγγελτα να παρέμβει και να ερευνήσει την όλη υπόθεση σε βάθος. Υπάρχει κάποιος έντιμος εισαγγελέας να παρέμβει και να αποδώσει ευθύνες;
Είπαμε, ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ. Θα τον αγοράσουν κάποιοι με χρήματα του κράτους (του ελληνικού λαού δηλαδή) και θα τον πουλάνε συνέχεια στο μέλλον σε όλους εμάς και τους ξένους. Μόνο όσοι είναι δικαστές δεν θα πληρώνουν γιατί κι αυτοί είναι στο κόλπο….

J.A.

9 σχόλια

  1. ΣΙΩΨΗΣ!!!
    Σιτιστης στο Λαγκαδά επί εποχής ΠΑΣΟΚ (1988). 9 το πρωι στο γραφείο (σούζα δοικητής, υποδιοικητής και υπόλοιπο στράτευμα) 13.00 αποχώρηση (ολόκληρο τετράωρο κάθε ημέρα, πολύ κουραστικό), διανυκτέρευση Θεσσαλονίκη. Στρατιώτης μερικής απασχόλησης ο Σιώψης και ποιός μπορούσε να του κουνηθεί? Δεξιό παιδί, χαρά (και κακία) γεμάτο αλλά στην περίοδο των πρασινορουφιάνων υπήρχαν και οι γαλαζορουφιάνοι.
    Και εσείς βρίζεστε μεταξύ σας. Βρε ουστ. Αυτοί στα ψηλά την εξουσία την έχουν μοιρασμένη. Για τον απλό άνθρωπο, που τους βλέπει και τρέμει βρίζεστε έτσι χυδαία μεταξύ σας άρα είστε βαλτοί. Γιατί τι έχετε να μοιράσετε; Το μήκος των πισινών σας ή το μήκος των αυτοκινήτων σας; Βρε Ουστ.
    ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΚΚΕ εσ. την έχουν μοιράσει την πίτα. Μπροστά σας τσακώνονται, (τηλεόραση, δηλώσεις στις εφημερίδες)και μετά πίνουν ουζάκια (καλοκαίρι δα!!). Ξυπνήστε ρε!!! Ψηφίστε και κανέναν άξιο που υπάρχουν στα κόμματα. Σηκωθείτε από τον καναπέ και τον Χ"νικολάου, την Τρέμη, τον Πρετεντέρη, Λαμπράκηδες, Αγγελοπουλαίους, Θέμηδες και Μάκηδες. Μην περιμένετε από αυτούς να σας τους βρουν. Αυτοί στο τέλος της τηλεοπτικής χρονιάς, μετά πό πολύ κούραση, θα πάρουν το τηλεοπτικό βραβείο. Εσύ στο τέλος της τηλεοπτικής χρονιάς θα κοιτάς τι βραβείο αμοιβής σου περισσεύει για να πας κανά τετραήμερο διακοπές. Γιατί αυτοί κουραστήκαν πιο πολύ από σένα για σένα ενώ εσύ τα έξυνες κατά τη λογική τους και για αυτό αξίζει να είσαι η γενιά των κάτω των χιλίων ευρώ. Βρε Ουστ. Μόνοι σας και μόνοι μας πεινάμε.
    Ά ρε Σιώψη!!! Τυχερούλη!!! Εξωκοινοβουλευτικός, γαλαζορουφιανάκος, έφαγε καλά 2001-2003 τρώει και 2006-2007. 2008? Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι ανεπάγγελτοι στην γωνία αλλά είναι κα ψηλός πανάθεμα τον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι χοντρό (λέγε με Βενιζέλο?) παίζεται εδω με τους Τατούλη, Βουλγαράκη, Ζαχόπουλο και τα τσιράκια τους Μαύρο και Σιώψη αλλά μη ξεχνάτε πως το μπλογκ ΔΕΝ το διαβαζουν ΜΟΝΟ ανεγκέφαλοι "οπαδοί". χανετε την όποια αξιοπιστία λαϊκιζοντας χωρίς καμια λογική.

    Πωλείται λέει ο Παρθενώνας!! Δηλαδή πώς πωλείται ρε παιδιά? Με τα φορητά συστήματα ξενάγησης? Που θα τα δίνουνε ΔΩΡΕΑΝ για τοπική χρήση στους επισκέπτες όπως γίνεται ήδη στο εξωτερικό? Είστε ΕΝΑΝΤΙΟΝ των φορητών ηλεκτρονικών ξεναγών? Εξηγείστε γιατι! Θα χάσουνε τη δουλειά τους οι ξεναγοί? Ας το ρθυμίσουνε να πάρουν ποσοστά απ τα εισιτιρια, ΕΛΕΟΣ!
    Μαλλον είστε εναντίον του ΠΟΙΟΣ θα κανει τη δουλεια! Μα λετε οτι ήρθαν οι μεγαλυτερες εταιριες παγκοσμιως με πειρα σε μουσεια κλπ κλπ. ΠΟΙΟΣ να ερχοταν, ο ξαδερφος του συντακτη του ποστ με την Ο.Ε. στα Μεγαρα? Καποια μεγαλη εταιρια σιγουρα ιθα επαιρνε τετοια δουελια. Δηλαδη να ΜΗ γινονται τα μεγαλα εργα επειδή δεν ειναι καλες οι πλουεθνικές?? Και σ αυτο φταιει ο Βενιζελος ή ο Βουλγαρακης??? ΕΛΕΟΣ!

    Το θεμα ειναι οτι ΣΙΓΟΥΡΑ θα υπηρχε υπογεια συνενοηση και επι Βενιζελου και ΣΙΓΟΥΡΑ θα τουμπαραν τα συμφωνημενα επι Τατουλη και ισως ΞΑΝΑ επι Βουλγαρακη και γι αυτο βρισκει δηθεν θεμα "Πωλειται ο Παρθενωνας" ο συντακτης και ξεφωνιζει... Μοιαζει και γκαντεμικο το εργο, ασχετο διεθνες σκανδαλο στη ΗΡ, μετα αλλο ασχετο διεθνες σκανδαλο στη SIEMENS, το πηρε και το σηκωσε. Αυτη τη PRINTEC δε την ξερω αλλά δεν εχει τω ρα λόγους να φωναζει μπας και παρει τιποτα?? Ε? Το ψαξατε γιατι πρωτα φωναζε και μετα εκανε τουμπεκι? Και τωρα ΤΙ κανει?

    Βρειτε αν δοθηκανε ΜΙΖΕΣ απο την ΗΡ, βρειτε αν μετα δοθηκανε άλλες μιζες απο τη SIEMENS και παρουσιάστε τα! Όχι ο Σταμάτης είναι κοντός κι ο Γρηγόρης είναι ψηλός!! Ωραία επιχειρηματα για ΗΛΙΘΙΟΥΣ να εχουνε να βριζουνε. Αυτό λεγεται αποπροσανατολισμός και λασπη. Εδω θελουμε ΤΕΚΗΜΡΙΩΜΕΝΑ σκανδαλα. Αλλιώς οπως τα λεει ο 3.33 γινεστε ΕΝΑ με τουθς Χατζηνικολαου, Λαμπρακηδες και Μακηδες κι ο καθενας αναρωτιεται ΠΟΙΑΝΟΥ συμφεροντα προβαλετε εσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρα από τον άκρως περίεργο τίτλο, η έρευνα με άφησε άναυδο.

    ( Όποιο αριστούργημα κι αν πουληθεί, παραμένει ιδιοκτησία τής Ελλάδος. Είναι πράγματα που δεν είναι δυνατόν να πουλιούνται, ακόμα κι αν συνομωτίσει όλος ο Πλανήτης. Άριστο παράδειγμα, η Μακεδονία ή τα γλυπτά τού Φειδία τού Παρθενώνα τής Αθηνάς. Να το γράψουμε αυτό και στα Αγγλικά, στα σερβοκροατικά και στα βλάχικα?? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ
    ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ Α Η ΤΟΥ Β ΚΟΜΜΑΤΟΣ
    ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΑΙ ΗΛΘΑΤΕ ΕΔΩ ΛΕΤΕ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ
    ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΟΥΖΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΙΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΣΑΣ
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΨΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΑΙ
    ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΜΑΣΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΣΣΟΝΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
    Ο ΧΑΖΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ
    ΟΖΟΡΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν, ο τίτλος-΄κράχτης΄ είναι αλλ'αντ'άλλων, οπότε να προσπαθησουμε να βγάλουμε άκρη τι εννοεί ο ποιητής.

    Αν το θέμα είναι μια γενική αρχή εναντίον του "ξεπουλήματος" της Ελλάδας, θα την έπεφτε ο συντάκτης στο ΠΑΣΟΚ που εκπόνησε και προκήρυξε το έργο το 2003... Και άντε μετά στη ΝΔ που το συνέχισε. Ουδεμία αναφορά στο σκεπτικό όμως του έργου! Αλλού στοχεύει το άρθρο.

    Αν το θέμα ήταν οι διαδικασίες και τα "δικανικά" κόλπα επί 2 χρόνια, γιατί δε μας δίνει ο συντάκτης περισσότερα στοιχεία, αφού είναι προφανές ότι έχει πληροφόρηση από "μέσα"; Ποιός ήταν πρόεδρος στις επιτροπές αξιολόγησης; Ποιοί ήταν μέλη; Έγιναν παρεμβάσεις; Ήταν όλες οι προσφορές για τα μπάζα; Έπρεπε να την πάρει τη δουλειά ΑΛΛΗ εταιρία αλλά έπεσε υπόγεια συναλλαγή; Τι περιεχόμενο είχαν οι ενστάσεις;

    Τελικά, η δουλειά κατέληξε στην Hewlett Packard, η οποία όμως αποσύρθηκε μόνη της για εσωτερικούς (διεθνείς εταιρικούς) λόγους! Δεν έχει νόημα λοιπόν να φωνάζει κανείς της Hewlet Packard. Η Siemens πήρε τη δουλειά, διαβάζουμε εδώ, ως 2η με παράτυπη/παράνομη παραποίηση των δεδομένων της προσφοράς της. Μα άμα θέλανε να τη δώσουνε τη δουλειά στη Siemens, γιατί δεν το κάνανε εξαρχής και τη δώσανε στη Hewlett Pacard; Χαζοί ήτανε; Μήπως όλα αυτά ήταν σατανικό σχέδιο και έπρεπε να την πάρει η 3η PRINTEC; Και τι έγινε; Φοβήθηκε και έκανε πίσω; Γιατί έκανε την πάπια; Και τώρα άλλαξε γνώμη και τη θέλει τη δουλειά; Γιατί από τις εταιρίες που αναφέρονται στο άρθρο η PRINTEC είναι η μόνη που έχει λόγο να κάνει θόρυβο.

    Ξέρει ο συντάκτης να μας πει επί της ουσίας - υλοποιείται το έργο; θα βοηθήσει τον τουρισμό και την προβολή των μουσείων και των αρχαίων μας; Κυρίως να μας πει, είναι υπερβολικά τα λεφτά που πληρώνει το Γ' ΚΠΣ (οι κουτόφραγκοι δηλαδή); Μπαίνουν λεφτά σε τσέπες πολιτικών προσώπων; Σε τσέπες στελεχών και επιτροπών; Σε τσέπες δικαστικών, εν ενεργεία ή συνταξιούχων; Αν το έργο ακυρωθεί, ποιός θα χάσει και ποιός θα κερδίσει; Τελικά πωλείται ρε παιδιά ο Παρθενώνας ή κάποιος βγάζει απλώς το άχτι του σε πρόσωπα για άλλους λόγους (εκλογές έρχονται, λίγη λάσπη δε βλάπτει) και μας ζαλίζει άνευ ουσίας;

    Ο πι-μι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΑΝ ....
    Η ΔΕΗ ΣΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑ ή ΤΕΡΕΝΣ ....

    ΟΤΑΝ ....
    ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΖΙΠ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΙΛΕΤΟ-ΠΛΗΣΤΕΡΙΑΣΜΟ ....

    ΟΤΑΝ ....
    Η ΠΑΠΑΡΟΦΩΝ ΣΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ...

    ΟΤΑΝ ....
    ΣΕ ΚΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΓΙΑΠΗΔΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ...........

    ΟΤΑΝ ....
    ΣΟΥ ΚΟΠΕΙ Η ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΜΑΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΪΖΟΥΝ .......

    ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΡΥΒΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.
    ...ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ, ΑΔΥΝΑΜΟ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ.....

    .. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΓΑΒΓΙΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ...
    .. ΘΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ..
    " ΜΗΔΕΝΙ ΣΥΜΦΟΡΑ ΟΝΕΙΔΙΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΗ ΓΑΡ Η ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΟΡΑΤΟN"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις δεκαεπτά μέρες χρειάστηκαν για να καταρρεύσουν οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τα προνόμια των πολύτεκνων. Το θεαματικό άδειασμα των πρωθυπουργικών δεσμεύσεων προήλθε χθες στη Βουλή από τον υφυπουργό Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος ουσιαστικά δήλωσε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει,
    Για το ίδιο θέμα ο πρωθυπουργός στις 2 Ιουλίου, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή είχε πει: «Συνεχίζουμε τις ρυθμίσεις, προκειμένου να εξομοιωθούν σταδιακά οι τρίτεκνες οικογένειες με τις πολύτεκνες οικογένειες. Εγιναν έως τώρα σταδιακά βήματα. Μέσα στο 2008 χορηγείται στους τρίτεκνους και το πολυτεκνικό επίδομα».
    Ο υφυπουργός Υγείας πάντως χθες, έσπευσε με τη δήλωσή του να παραπέμψει στις καλένδες την υπόσχεση του πρωθυπουργού. Η ανακολουθία λόγων και έργων επισημάνθηκε στον υφυπουργό από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Παπαχρήστου, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Κωνσταντόπουλο τού είπε: «Κάνετε κριτική στον ίδιο τον πρωθυπουργό». Στον ίδιο τόνο ο βουλευτής του ΣΥΝ Φ. Κουβέλης παρατήρησε:
    «Η διελκυστίνδα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπει καμία συζήτηση. Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τη δέσμευση για τους τρίτεκνους».
    Η συνέχεια όμως της συζήτησης απρόβλεπτη τροπή, όταν η βουλευτίνα του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη κλείνοντας την ομιλία της σημείωσε αιχμηρά «στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης, υπάρχει μόνο η ΝΔ. Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ. Και κρίνουμε από κοινού την πολιτική τους, ενιαία και στην ίδια ζυγαριά».
    «Συγχαίρω την κυρία συνάδελφο στο ρόλο του δεκανικιού της παρούσας κυβέρνησης της Δεξιάς» σχολίασε δηκτικά η κ. Χριστοφιλοπούλου, για να απαντήσει η κ. Παντελάκη «Δεν κυβερνά το ΚΚΕ. Συνεχίζετε την γραμμή Πάγκαλου. Κυβερνά η ΝΔ». «Έχει όμως και τα δεκανίκια της» παρενέβη εκ νέου η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ που υπενθύμισε το γνωστό Ζαχαριαδικό σύνθημα «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος».

    ’’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση