GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάθε παιδί μου… blogging

Ή πώς κάποιοι ξεπέρασαν την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να γράφουμε ό,τι πιστεύουμε και με τα κουβαδάκια τους βρέθηκαν εδώ και καιρό σε άλλη......

Ή πώς κάποιοι ξεπέρασαν την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να γράφουμε ό,τι πιστεύουμε και με τα κουβαδάκια τους βρέθηκαν εδώ και καιρό σε άλλη... παραλία
Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού ΝΕΜΕCIS που κυκλοφορεί, στο πλαίσιο μιας πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας -με την υπογραφή της Χριστίνας Γαλανοπούλου- για τα blogs και τους bloggers. Σε αυτό το αφιέρωμα, όπως σας έχουμε ενημερώσει, συμπεριλαμβάνεται κι ένα κείμενο του Press-gr με το οποίο δίνουμε, κατά κάποιο τρόπο, το στίγμα μας. Το κείμενο αυτό, με τίτλο "τα blogs είναι το σύγχρονο αντάρτικο" το αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια...
--------------------------------------------------------------------

Της Χριστίνας Γαλανοπούλου

Παλιός δάσκαλος της δημοσιογραφίας -τηλεοπτικά διόλου γνωστός, ευτυχώς- σε κουβέντες που είχε με δόκιμους δημοσιογράφους συνήθιζε να λέει: «Τα πρώτα δύο χρόνια στη δημοσιογραφία νιώθεις μια ορμή και μια τρομάρα... Ορμή για το ρεπορτάζ, για την είδηση, τρομάρα μην και τα κάνεις σκατά... Τα επόμενα δύο χρόνια -και εφόσον οι γκάφες σου δεν είναι πολλές- σε πιάνει μια σαχλαμάρα. Και κορδώνεσαι και νομίζεις ότι κάποιος είσαι, ότι ασκείς εξουσία. Αυτό κρατάει καιρό. Για κάποιους κρατάει μια ζωή... Εν πάση περιπτώσει όσοι καταφέρουν να περάσουν αυτό το στάδιο γίνονται δημοσιογράφοι της προκοπής. Και να θυμάστε ότι εκείνοι που έχουν διάρκεια στον χώρο είναι αυτοί, οι δημοσιογράφοι-συγγραφείς. Αυτοί που μακριά από το... “αποκλειστικό”, το πληρωμένο ρεπορτάζ ή το δημοσιοϋπαλληλίκι “μιλάνε” την είδηση στη γλώσσα του αναγνώστη».
Τα blogs -αν αποδεχθούμε ότι είναι η νέα μορφή έκφρασης και ενημέρωσης διά του «τυπωθείτω»- το ενδιάμεσο στάδιο του κομπασμού και της σαχλαμάρας φαίνεται ότι το ξεπέρασαν και μάλιστα πριν τη διετία. Άγνωστο πώς. Στην Ελλάδα τα blogs «ανθίζουν» τα τελευταία χρόνια. Με όλα τα καλά και τα κακά αυτής της «ανθοφορίας». Όπου καλά, βάλτε χιούμορ, έξυπνες πένες, χωρίς αυτολογοκρισία και χωρίς... εξαρτήσεις. Όπου κακά, βάλτε παρεξηγήσεις, αγωγές, μηνύσεις και δικαστήρια (όχι που θα γλίτωναν από τον Τυποκτόνο), ενδεχομένως σπιλωμένες υπολήψεις και σε -ευτυχώς- λίγες περιπτώσεις «πληρωμένες» ειδήσεις...

Για να διαβάσετε τη συνέχεια, πατήστε εδώ...

9 σχόλια

  1. Εμενα με ρωτησατε ρε λαμογια για να παρετε το κειμενο και να το δημοσιευσετε εδω στο καταπτυστο blog σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10.07

    Εντάξει ρε Θόδωρα, πως κάνεις έτσι;;;
    Αν θες να σε φωνάζουμε "Χριστίνα"... καμία αντίρρηση!

    Στο εξής Θόδωρα να σε λέμε Χριστίνα,
    ικανοποιημένος Χριστίνε;;;


    DF

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @γαλανοπούλου : ΤΟ περιοδικό Νέμεσις είναι από τα λίγα που έχει όλο το υλικό του κάτω από creative commons. Άρα αφού αναφέρουν την πηγή είναι οκ.
    @press-gr: Γιατί δεν απαντήσατε και σε προηγούμενο σχόλιο που έχω αφήσει σχετικά με αυτό που είδα στο περιοδικό; Η ομάδα του πολιτικού blog κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10:14
    Επιτρέψατέ μου να έχω επιφυλάξεις για το τι γράφει η φυλάδα μιας Λεσβίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την ώρα που ο πρωθυπουργός πασχίζει να παρουσιάσει την εικόνα μιας «σοβαρής και υπεύθυνης κυβέρνησης»,. Λάθη, παλινωδίες, και αποποίηση ευθυνών, επαναλαμβάνονται με συχνότητα . Ατράνταχτη απόδειξη των παραπάνω αποτελεί o
    ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ :
    1. Πάρνηθα
    «Την πατήσαμε»
    δδ Η πρωτοφανής οικολογική καταστροφή στην Πάρνηθα, με τα χιλιάδες καμένα στρέμματα δάσους, έφερε στο προσκήνιο με τον πλέον δραματικό τρόπο την πλήρη αδυναμία αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού , «την πατήσαμε», όπως είπε και ο Β. Πολύδωρας.
    2. Πανελλήνιες
    Διπλό λάθος
    δδ Η αποκάλυψη για αλλοίωση των βαθμολογιών στις Πανελλήνιες με «άνωθεν» εντολή. Σαν να μην ήταν αρκετός ο θόρυβος από την κατάρρευση της αξιοπιστίας του θεσμού, το υπουργείο Παιδείας επανήλθε ... δριμύτερο στέλνοντας λίγες μέρες αργότερα στα σχολεία, λάθος καταστάσεις βαθμολογιών.
    3. Καύσωνας
    «Κάηκε» το κράτος!
    δδ Ένα κύμα καύσωνα, για το οποίο είχε εγκαίρως προειδοποιήσει η ΕΜΥ, ήταν αρκετό για να καταρρεύσει το κράτος, πολύωρες διακοπές βύθισαν στο σκοτάδι ολόκληρες συνοικίες στην Αττική και το τελικό χτύπημα ήρθε με το μπλακ - άουτ που νέκρωσε όλη τη βόρεια Ελλάδα.
    4. Βασανισμοί
    Βίντεο - ντροπή
    Με την πλάτη στον τοίχο όμως βρέθηκε η κυβέρνηση και στην περίπτωση δημοσιοποίησης των βίντεο της ντροπής με σκηνές βασανισμού αλλοδαπών μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Οι εικόνες σόκαραν το Πανελλήνιο και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα.
    5. Παιδεία
    Η... ζαρντινιέρα
    Καθόλου ευτυχής δεν μπορεί να αισθάνεται η κυβέρνηση και για τον τρόπο αντιμετώπισης των κινητοποιήσεων στο χώρο της Παιδείας.
    Οι χειρισμοί του Β. Πολύδωρα και της ηγεσίας της Αστυνομίας . Ως κορυφαία στιγμή βέβαια ξεχωρίζει ο ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, από ... μία ζαρντινιέρα!
    6. Ναυάγιο
    Μαύρη κηλίδα
    Διεθνής διασυρμός υπήρξε και με την υπόθεση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, μέρα μεσημέρι στον κόλπο της Καλντέρας, στη Σαντορίνη. Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και λάθη συντονισμού είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν δύο ζωές, η περιοχή να υποστεί τεράστια ρύπανση και όλα αυτά στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.
    7. Αυθαίρετα
    Ακυρη τροπολογία
    Μελανό σημείο για μια κυβέρνηση που κατά τα άλλα διακήρυσσε την προσήλωσή της στην προστασία του περιβάλλοντος ήταν και η τροπολογία Μπασιάκου για αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις. Οι έντονες αντιδράσεις που ξεσήκωσε αλλά κυρίως η παρέμβαση Σουφλιά που διαχώρισε τη θέση του, οδήγησαν στην απόσυρσή της. Ωστόσο οι δικαιολογίες ότι αυτό έγινε γιατί δεν υπήρξε συναίνεση δεν ήταν επαρκείς...
    8. Ομόλογα
    Οι «ανίδεοι» των ταμείων
    δΑνεπανόρθωτο πλήγμα αποτελούν και οι ατυχείς χειρισμοί στο σκάνδαλο των ομολόγων. Οι αρχικές δηλώσεις Αλογοσκούφη περί «άπληστων χρηματιστών που εκμεταλλεύονταν ανίδεες διοικήσεις ταμείων», αλλά και η καθυστερημένη αποπομπή Τσιτουρίδη για έναν φαινομενικά άσχετο λόγο, δεν έπεισαν τηνκοινή γνώμη και δεν έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις για ένα θέμα που έπληξε χιλιάδες ασφαλισμένους.
    9. Αρειος Πάγος
    Ατυχής κάλυψη
    Ο τομέας, το κύρος του οποίου επλήγη περισσότερο από κάθε άλλο, ήταν σίγουρα η ικαιοσύνη.
    Πρόσωπο κλειδί σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου, ο οποίος συχνά βρέθηκε στο στόχαστρο σκληρής κριτικής, τόσο σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις του σε κρίσιμες υποθέσεις - όπως αυτή των συμβασιούχων - όσο και για τις δοσοληψίες του γιου του. Η στάση του Μαξίμου ωστόσο, να του παράσχει απόλυτη κάλυψη, δημιούργησε έντονα ερωτήματα και προκάλεσε αναταραχή στους κόλπους της δικαιοσύνης, πλήττοντας ακόμη περισσότερο το κύρος της.
    10. Πατριαρχείο
    «Ξέχασε» τα φλέγοντα
    Αλλά και σε ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως αυτό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι κυβερνητικοί χειρισμοί δεν μπορούν να θεωρηθούν ως επιτυχείς. Κατά την τελευταία συνάντησή του με τον Τ. Ερντογάν, ο Κ. Καραμανλής προτίμησε να «ξεχάσει» τα φλέγοντα ζητήματα που του είχε θέσει λίγο νωρίτερα ο κ. Βαρθολομαίος, όπως την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Προτίμησε μάλλον να εστιάσει περισσότερο στην προεκλογική στήριξη στον Τούρκο πρωθυπουργό .

    ’’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΕ ΤΑΣΟ


    ΚΛΑΣΕ ΜΑΣ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pisinous giati se kanoune poutana oi bloopers?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    23/07/07
    1. Το κινημα των bloggers στο
    Προεδρικο Μεγαρο.Στην αυριανη
    γιορτη υης Δημοκρατιας οι
    εκπροσωποι των κινητοποιησεων
    για την Παρνηθα.
    2. Λειτουργει το Ειδικο Ταμειο
    Κοινωνικης Αλληλεγυης(ΕΤΚΑ),
    στους Νομους με υψηλη ανεργια.
    Στα 900!!! ευρω το μηνιαιο
    επιδομα.
    3. Διεκδικουν καμενη γη στα
    Βριλησσια με τιτλους επι
    Ομερ Βρυωνη.
    4. "Βουλιαζουν" τα πλοια του
    Αυγουστου.Στο 95% φτανει η
    πληροτητα για τους επιβατες,
    στα 100% για τα αυτοκινητα.
    Αναρπαστα τα εισιτηρια τοσο
    για δημοφιλεις προορισμους οσο
    και για νησια της αγονης
    γραμμης.
    5. 16.49% ειναι η αποδοση του
    Γενικου Δεικτη του ΧΑΑ απο τις
    αρχες του χρονου μεχρι 19/7/07
    14.66% ηταν η ενισχυση των
    εταιρειων υψηλης
    κεφαλαιοποιησης, απο 1/1/07.
    30.68% τα κερδη της μεσαιας
    κεφαλαιοποιησης απο 1/1/07
    38.61% κερδισε ο FTSE/ASE 80
    17.715 κερδισε o FTSE/ASE 140
    Ζεστο χρημα φερνουν οι
    αυξησεις κεφαλαιου,Ξεπερνουν
    τα 6.4 δις ευρω απο τις αρχες
    του ετους γισ τις εισηγμενες
    στο Χ.Α.Α.
    6. Τσε,ο νεος "ερωτας" του
    Χολιγουντ.Τον βρηκε στο
    προσωπο του ΜΠΕΝΙΤΣΙΟ ΝΤΕΛ
    ΤΟΡΟ .
    7. "Δεν μου αρεσει η λεξη ηρωας"
    Δηλωσε ο 26χρονος που εσωσε
    συνταξιδιωτες του στο
    ναυαγιο του "Εξπρες Σαμινα"
    "Μου εκανε εντυπωση οτι δεν
    υπηρχε βοηθεια.παρα μονον
    απο εναν δυο καμαροτους"
    8. Το comeback του Φερναντο.
    Ο Ισπανος με τη νικη του μειωσε
    στους 2 βαθμους τη διαφορα του
    απο τον Αγγλο πρωτοπορο.
    9. Επεστρεψε στα κολουαρ η Θανου.
    Με επιδοση 11.41 πηρε την
    πρωτη θεση στο πρωταθλημα
    Ενοπλων.



    NEWS BALANCE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεωρεί ότι δημοσιεύεται εδώ ανακριβές και κομματικά πολωμένο.
    Για τον λόγο αυτό μας "σπαμμάρει.
    ΠΧ:

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    23/07/07
    1. Το κινημα των bloggers
    2. Λειτουργει το Ειδικο
    3. Διεκδικουν
    4. "Βουλιαζουν"
    5. 16.49% ειναι
    6. Τσε,ο νεος "ερωτας"
    7. "Δεν μου αρεσει η λεξη
    8. Το comeback του πορο.
    9. Επεστρεψε στα κολουαρ



    NEWS SPAM and BULLSHIT

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση