GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλος εποχής...

, Του Παναγιώτη Τριτάρη* , Τον προηγούμενο μήνα, με την αδιανόητη (και παντελώς ατιμώρητη ακόμα και σήμερα) πυρκαγιά στην Πάρνηθα να μου κα...

,
Του Παναγιώτη Τριτάρη*
,
Τον προηγούμενο μήνα, με την αδιανόητη (και παντελώς ατιμώρητη ακόμα και σήμερα) πυρκαγιά στην Πάρνηθα να μου καίει τα σωθικά, μίλησα για εθνική καταστροφή, για την Χούντα των εκδοτοεργολάβων, για την δικτατορία των βολεμένων, για την Κατοχή της χώρας από τους προσκυνημένους και τους λιγόψυχους. Κάποιοι φίλοι και αναγνώστες με πήραν και μου είπαν πως μάλλον το παρατράβηξα. Να όμως που πριν κλείσει το καλοκαίρι, ξαναβρίσκομαι ακριβώς στην΄ιδια θέση. Ή μάλλον για να ακριβολογώ ακόμα πιο βαθιά στον πάτο που σκάβει με θαυμαστή επιμέλεια η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.
Το κείμενο αυτό γράφεται ένα ξημέρωμα του Αυγούστου, με την φωτιά να καίει πέντε μερόνυχτα τώρα και να κατατρώει το σώμα και την ψυχή της πατρώας μου γης, της Ηλείας (μαζί και άλλων περιοχών βεβαίως). Δεν έχει νόημα να επανέλθω στα σημεία και τέρατα που έγιναν όλες αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για μία από τις πιο μαύρες -όνομα και πράγμα- σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας μας, με το κράτος να παρουσιάζει τέτοια εικόνα διάλυσης που -όπως εύστοχα έγραψε ο Νίκος Δήμου- θύμισε την κατάσταση που αντιμετώπισαν οι επιστρατευμένοι το 74.
Έχω την εντύπωση ότι αυτή η καταστροφή (εκτός ίσως αν βρούμε ακόμα χειρότερη στον πάτο του βαρελιού που σκαλίζουμε) είναι οι τίτλοι τέλους μιας ολόκληρης εποχής. Είναι το ξεβράκωμα της μεταπολίτευσης, η απόλυτη έκπτωση μιας περιόδου ειρήνης και πολιτικής σταθερότητας που όμοιά της σε διάρκεια δεν γνώρισε ποτέ ετούτος ο τόπος. Και σαν μια εκδίκηση της Ιστορίας, την ταφόπλακα σ' αυτή την περίοδο την βάζει η ίδια γενιά που πολέμησε και μάτωσε για να την φέρει: η γενιά του Πολυτεχνείου.
Τα ίδια πράγματα θα πείτε έγιναν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι άνθρωποι της αμφισβήτησης, οι πρωτεργάτες του Μάη και των φοιτητικών εξεγέρσεων, γίναν οι σκληρότεροι αστοί, οι πιο συντηρητικοί και οι πιο αντιδραστικοί. Τουλάχιστον εκείνοι -λόγω στέρεης παιδείας και κουλτούρας- ενσωματώθηκαν στο σύστημα, το τάϊσαν και τους τάισε, στήριξαν και εδραίωσαν το αστικό κράτος. Στην Ελλάδα το μόνο που κατάφεραν είναι το κράτος αστείο.
Μπουλούκια μικροσυμφερόντων, σαλταδόροι και λαμόγια, ανεπάγγελτοι και αμόρφωτοι, πρεζόνια της εξουσίας, πλιατσικολόγοι δημόσιου χρήματος και χατζηαβάτηδες των κοινωνικών οραμάτων δημιούργησαν ένα κράτος οπερέτα. Ένα σώμα άρρωστο από την κορφή ως τα νύχια, γεμάτο καρκινώματα που κάνουν διαρκώς και καινούργιες μεταστάσεις.
Περάσαμε τρεις δεκαετίες χωρίς πράξεις αλλά με συνθήματα. Χωρίς να παράγουμε αλλά μόνο να καταναλώνουμε και να φλυαρούμε. Πετάξαμε από πάνω μας την τσίπα και το φιλότιμο, και φορέσαμε το lifestyle της Ψαρούς και την λαπαδιασμένη πλαδαρότητα των μπακαλόγατων της διαπλοκής. Δημιουργήσαμε όλοι μαζί ένα πολυπλόκαμο τέρας που πλέον όχι μόνο δεν μας εξυπηρετεί, αλλά μας καταστρέφει και μας σκοτώνει (να μην ξεχνάμε και εκείνο το παληκάρι που σφάδαζε επί δώδεκα ώρες από τον Έβρο μέχρι την Θεσσαλονίκη, γιατί δεν υπήρχαν ασθενοφόρα, γιατροί, οδηγοί... γαμώτο!!!).
Κοιτάζω γύρω μου και βλέπω μια κοινωνική σούπα, θολή και άγευστη. Στην οποία και πάλι δεν κινείται τίποτα. Για άλλη μια φορά οι λούληδες επικοινωνιολόγοι και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων θα αναλάβουν να οδηγήσουν το καράβι πιο βαθιά στον πάτο, σε ένα πέλαγος ξεδιαντροπιάς και ατιμωρησίας (θυμάται κανείς τόσες Ρικομέξ και Σάμινες που μας έφεραν ως εδώ;). Όπως όλα δείχνουν, ούτε αυτό το απίστευτο σοκ είναι ικανό να συγκινήσει τούτον τον μεταλλαγμένο Έλληνα του νέου αιώνα, να τον κάνει ν’ αφήσει τα διακοποδάνεια και τις Πόρσε και να κοιτάξει το πρόσώπό του ίσια στα μάτια. Τίποτε δεν φαίνεται ικανό να τον βγάλει στους δρόμους, να σμίξει με τον διπλανό του και να ζητήσει μια καινούργια αρχή, μια επανίδρυση του ίδιου του του εαυτού.
Σε ό,τι με αφορά, και μετα λόγου γνώσεως, δηλώνω τα εξής. Το φέρνω από εδώ, το πηγαίνω από εκεί, αλλά δεν έχω άλλο τρόπο αντίδρασης από την σιωπή. Την απαράδεκτη για μένα μέχρι πριν λίγα χρόνια ιδιώτευση. Απλά θα δώσω άλλη μία ευκαιρία. Θα περιμένω έναν ακόμα μήνα. Και θα στηθώ από το πρωί της Κυριακής των εκλογών στην τηλεόραση και τα τηλέφωνα. Για να μάθω δυο πράγματα μονάχα. Αν οι πατριώτες μου στα καμένα χωριά δέχθηκαν να στηθούν κάλπες πάνω στις στάχτες. Και αν δέχτηκαν και δεν τους πήραν με τις πέτρες και τα φρύγανα (πιθανόν εξ ανάγκης λόγω του Συντάγματος και των νόμων), θα περιμένω να δω τι ψήφισαν. Αν η αποχή, το λευκό η οργή και τα καρβουνιασμένα όνειρα δεν έχουν ποσοστό πάνω από 80%, η στήλη αυτή θα σταματήσει να γράφεται από τον υπογράφοντα. Περιμένω λοιπόν (χωρίς πολλές ελπίδες είναι η αλήθεια...).

*Διευθυντής Σύνταξης
του περιοδικού Car&Truck

31 σχόλια

  1. index

    Ερώτηση του CNN προς τον μαλακόν άνδρα:
    Που βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με το θέμα των πυρκαγιών;

    Απάντηση του μαλακός ανδρός:
    Αυτό που θα ήθελα να πω (τραλαλα τραλαλα... χεστήκαμε για το τι θες, επί της ερώτησης ρε) είναι αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός (μα δεν τον ρωτήσαμε, αλλά αν είναι σχετικό πες το) ότι τόσες πυρκαγιές σε τόσα πολλά σημεία (άρα δεν το ψάξατε καν) δεν μπορεί να είναι σύμπτωση (ε τότε ρε καράφλα τι είναι, τι λένε οι έρευνες, απο εκεί ξεκινήσαμε).

    Προφανώς το ζώο νόμιζε ότι μιλάει στην γονατιστή ΕΡΤ.
    Άντε στα τσακίδια πια ανθέλληνες κυβερνήτες, αντί να πείτε «όχι, ακόμα δεν έχουμε τέτοια στοιχεία, πρόκειται για παρερμηνεία δηλώσεων, η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα» αποφεύγετε τις ευθύνες συκοφαντώντας τη χώρα χωρίς στοιχεία, επαγγελματίες ψεύτες!


    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αποχη απο τις καλπες, το ακυρο , το λευκο οπως και η ψηφος σε κομματα κατω του 3%(πχ λεβεντης)
    λειτουργουν υπερ του πρωτου κομματος
    δεν το ξερετε αυτο κ. Τριτάρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. poly kompleksikos re bloopers
    des kana psixiatro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε κάψετε και τους δεξιούς να μην μιλούν καθόλου. Φασίστες έφτασε η ώρα σας.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Μόνο αηδία μπορεί να νιώσει κανείς για την στάση των ΠΑΣΟΚων.

    Είναι δυνατόν να διαμαρτύρονται επειδή δίνονται (και θα δοθούν και άλλα) χρήματα στους πυρόπληκτους;;

    Ακόμα και τώρα συνεχίζουν να κάνουν πολιτική πάνω στα αποκαϊδια.

    Ν Τ Ρ Ο Π Η - Α Ι Σ Χ Ο Σ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμ βέβαια, αν η ΝΔ παίρνει εκεί πάνω από 50% μην τυχόν και τύχει να την ξαναψηφίσουν.

    Τόση καμένη γη να μην το ρισκάρουμε στήνοντας κάλπες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. index

    CNN QSTN:
    "Where are the investigations related to the causes of the fire"

    ASSHOLE (Goverment's Spokesman):
    "Well, errr, I don't really give a shit what the question was, but, I can sing a song for you because this is the only thing I was prepared for as I thought I would be addressing viewers of the Greek Govermental TV where we say pretty much whatever we like to, no matter what the question was.
    Although we have no evidence whatsoever about any organized thread, we are scarred shitless of the forthcoming elections and instead of being responsible we prefer to blame it ufocused all over the country."

    That much of Democracy in Greece!

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. bloopers
    SYGNWMH!
    diabasa grigora to comments sou,
    kai egrapsa ma....
    kai pali signwmi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οχι αποχή-λευκό!
    Τιμωρήστε όλα τα καθάρματα, με ψήφο σε μικρά κόμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Τώρα τους φταίνε οι εταιρίες δημοσκοπήσεων.

    Στις εκλογές τι θα τους φταίει; Ο Ερμής που θα είναι ανάδρομος;


    Βρε άντε από δω τυμβωρύχοι....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΝΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

    ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΔΕΞΙΟΙ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΧΑΨΑΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ;
    ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΧΑΨΑΤΕ, ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΝΙΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΣΤΙΣ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.
    ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΓΟΥΡΙ!

    Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΞΑΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ
    ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ"

    1) "Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.

    Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"

    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )


    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )


    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"

    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )


    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )


    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"

    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"

    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )


    8) "Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;

    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"

    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )


    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."

    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )



    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"

    ( Γιωργάκης Παπανδρεου 16-5-2007 )




    Δια στόματος ΠΑΣΟΚων η αλήθεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΖΗΤΩ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΚΑΦΑΤΖΗΔΩΝ BLOOPERS ΜΠΑΤΣΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ [ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ]
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕ ΜΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ετσι γαμάει ο Καραμανλής!
    ...και έτσι εγώ αφού πρώτα με γαμήσει του κάνω και μια πίπα καπάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΡΕ αφηστε τους στημενους γαλαζοπρασινους καυγαδες
    δεν τσιμπα ο κοσμος
    τα αρχιδια μου θα παρετε και οι 2 αχρηστοι
    το τελος του δικομματισμου ειναι αυτο
    απολαυστε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 10.00 10.01 10.09

    Είσαι ο ιδιος.
    Να σου πω κάτι;

    Φάε σκατά και ψώφα κομματόσκυλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Tετάρτη, 8 Aυγούστου 2007
    Χθες, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Πρόγραμμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εκτέλεση έργων συμβολής στην εθνική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική πρόοδο του τόπου για την Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013».

    Η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση των έργων, τα οποία θα ενταχθούν στην Προγραμματική Σύμβαση εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, ανέρχεται ενδεικτικά σε 30.571.917,18 ευρώ

    ------
    Διάλειμα για πυρκαγιές
    ------

    Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007 07:00
    ΤΟ ΠΟΣΟ των 500.000 ευρώ διαθέτει η Εκκλησία της Ελλάδος υπέρ των πυροπαθών. Το ποσό αυτό κατατέθηκε στο Λογαριασμό 146/546010-70 της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου. Στο λογαριασμό αυτό μπορούν να καταθέτουν εκκλησιαστικοί φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες.

    Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου μεταξύ άλλων:

    - Στις 26 Αυγούστου 2007 σε όλους τους Ιερούς Ναούς αναπέμφθηκε δέηση για να σταματήσει η πύρινη λαίλαπα και να σωθούν άνθρωποι, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον.


    -----
    Διάλειμα για χριστοπαναγίες
    -----

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_08/08/2007_236982
    http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/08/28/1403850.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τί βλέπω? Και στις νέες δημοσκοπήσεις προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, ε? Τί συνωμοσία των εταιριών δημοσκόπησης είναι αυτή βρε παιδιά, γιατί κρύβουν την πρωτιά του Γιώργου, γιατί ντε και καλά να βγάλουν τον Κωστάκη μπροστά? Αφού στις 17 θα φτιάξει κυβέρνηση ο Γιωργάκης! Διαπλοκές, όλοι οι δημοσκόποι είναι υπάλληλοι της Ρηγίλλης...

    Αν με τέτοια ανεπάρκεια και τέτοιες γκάφες της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ μένει σταθερά δεύτερο, καταλαβαίνετε πόση καχυποψία έχουν οι ψηφοφόροι απέναντί του, δεν μπορούν να ξεχάσουν τα περίφημα έργα του.

    Λέτε να πέφτουν τώρα μπουνιές στη Χαρ. Τρικούπη, να δέρνονται Λαλιώτης με Αθανασάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στην Ηλεία συμπίπτουν πολλοί περίεργοι παράγοντες:

    Τεράστιες χασισοφυτείες

    Χάραξη Ιονίας Οδού

    Περιοχή Καϊάφα και εργολαβικά συμφέροντα - ξενοδοχειακές επενδύσεις

    Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΤΩΡΑ

    ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΣΤΗΛΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ!!!!!!!!!

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥ? ΣΕ ΞΕΡΕΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Ο ΤΡΙΤΑΡΗΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

    ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΝΕ ΟΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα έπρεπε να χαίρεσαι που γράφουν και τέτοιοι άνθρωποι -αντί να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια...
    Εγώ τουλάχιστον δεν έχω διαβάσει κάτι πιο ουσιαστικό για τον πρόσφατο Αρμαγγεδώνα.
    Και πες μας σε παρακαλώ: αν αυτοί είναι νούμερα(!) ποιοι είναι οι σοβαροί?!
    Αλλά έτσι είναι η αλήθεια, σκληρή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν έχει ψήφο μάγκες, ξεχάστε το. Ψόφο έχει και για τους δυό σας τεμπελόσκυλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εκεινο που χρειαζεται τωρα η Γαλαζοσκυλια ειναι μια στημενη δημοσκοπηση απο καποιον φαρσερ "εταιρεια δημοσκοπησης" (ας πουμε σαν αυτη τη ΜRB Γαλαζοσκυλαιικη,που δινει προβαδισμα στην Νεα Δημοκρατια του κ Καραμανλη,(οπως λεει όλος ο κόσμος) ,επαναλαμβανω μια δημοσκοπηση φαρσα,που να δινει στην Γαλαζοσκυλια ενα μεγάλο προβαδισμα εναντι της Ν.Δ ,οχι λίγο γιατι δεν θα την πιστεψει κανεις,ας πουμε 500,01 τοις χιλιοις...

    Χα! θα εχει πλακα!

    Να βγουν μετα οι Γαλαζοσκυλαιοι στην τηλεοραση και να υμνουν αυτη την δημοσκοπηση και ο λαος ειδε την "ελλειψη συντονισμου" κλπ Γαλαζοσκυαλαιικα γαυγισματα...

    Και μετα τσουφ! οι εγκυρες κατα καποιο τροπο δημοσκοπησεις ,επισημων εταιρειων δημοσκοπησεων και πουφ ! 0,005% παραπανω η Νεα δημοκρατια (του κ.Καραμανλη ξέρετε το χοντρού εκείνου του gay καταλληλότερου)!!!

    Πλακα θα εχει !

    Ουτως η αλλως ενα τσουρμο τσιρκο καραγκιοζηδων ειναι οι Γαλαζοσκυλαιοι,ας τους κανουν και καμμια πλακα..
    Να τους ξεφτιλισουν τελειως.

    Βεβαια γουρουνοπετσοι ειναι αυτοι και δεν ιδρωνει το αυτι τους..

    Κατι αλλο θα ηταν πιο δικαιο και πιο τιμιο...
    Και ας .."αιωρουνται"..Έκαψαν τα μαλακισμένα τα Νεοδημοκρατάκια 65 Έλληνες πολίτες και το μόνο που σκέφτηκαν ήταν να ντύσουν τον χοντρό καταλληλότερο με τζάκετ για να προεδρεύσει των αρχηγών των επιτελείων που ήταν όλοι με κοντομάνικα . Ο κόσμος καίγεται και κλασσομπανιέρας χτενιζεται με τζάκετ !!!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ σβήσει ακόμη οι φωτιές και, φυσικά, παραμένει άγνωστη η έκταση των καταστροφών από την πύρινη λαίλαπα των τελευταίων ημερών και ήδη καταγράφονται και οι πρώτες παράπλευρες απώλειες, οι οποίες προδικάζουν σοβαρή υποβάθμιση του διεθνούς κύρους της χώρας και βαριές οικονομικές και άλλες παρενέργειες. Και είναι εξαιρετικά ανησυχαστικό ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιχειρεί να εμποδίσει ή να ακυρώσει αυτές τις δυσμενείς συνέπειες, αλλά αντίθετα είναι εκείνη που με τις πράξεις της την τροφοδοτεί.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δύσκολο να σταθμίσει κανείς πόσο βαθιά έχει πληγεί το κύρος της χώρας. Αρκεί ν’ αναλογιστεί πού είχαμε φτάσει και πού ξανακυλήσαμε. Από το «Ευχαριστούμε Αθήνα» για τους μεγαλειώδεις Ολυμπιακούς Αγώνες, στον σημερινό οίκτο για την ανικανότητα να προστατεύσουμε ακόμη και το Ιερό της Ολυμπίας. Από τη ζηλευτή Ελλάδα του 2004, στην κατάντια μιας τριτοκοσμικής χώρας που μετρά δεκάδες νεκρούς από φωτιές.
    ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΜΕ χρόνια για ν’ αποβάλουμε τη ρετσινιά της χώρας που δεν μπορεί να χτυπήσει την τρομοκρατία και χρειάστηκαν μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να μας κατατάξει και πάλι η εγκληματική επιπολαιότητα ενός πρωθυπουργού και μερικών υπουργών στις χώρες που αντιμετωπίζουν τρομοκρατική απειλή.
    ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ προσπάθειες χρόνων για να καταχωρισθούμε στους ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς, αλλά ήταν αρκετή η πανικόβλητη προσπάθεια των κυβερνώντων ν’ αποποιηθούν τις ευθύνες τους για να ξαναζήσουμε τη γνωστή διαδικασία των ταξιδιωτικών οδηγιών σε βάρος της χώρας μας και τις απόπειρες υπονόμευσης του τουρισμού μας από τους ανταγωνιστές μας.
    ΜΕΣΑ σε διάστημα λίγων εικοσιτετραώρων, η χώρα ολοκλήρωσε με δραματικό τρόπο το άλμα προς τα πίσω, στο οποίο επί τριάμισι χρόνια την έχει υποχρεώσει η πολιτική του Κ. Καραμανλή και της κυβέρνησής του. Και αυτή η πραγματικότητα ούτε αλλάζει ούτε κρύβεται. Η χώρα χρειάζεται μια νέα αρχή. Το χαμένο έδαφος χρειάζεται άλλης ποιότητας διακυβέρνηση για ν’ ανακτηθεί.

    ’’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "car & track"...
    Σε ποιον απευθυνεται με τετοιον τιτλο, σε αγγλοφωνους ινδους Ελλαδος;

    Mα, θα μου πει κανεις, εδω ο αλλος ο χαζοβιολης ολοκληρο θεατρικο στη βρεττανικη γλωσσα εκατσε και σκαρφιστηκε, λες και μιλαει στον φαδερ του και τη μαδερ του, το καρ και τρακ δεν θα αφησουμε να περασει στο ντουκου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γειά σου ρε παλαιέ συναγωνιστή Π.Τ. Όλα σωστά εκτός από την προτροπή σε αποχή: παρακαλάνε τα μεγάλα κόμματα να απέχουμε, για να μας κάνουν και επισήμως αμερικανάκια.
    Μην ξεχνάμε: τα ποσοστά των εκλογών προκύπτουν επί των ΕΓΚΥΡΩΝ ψηφοδελτίων, άρα η αποχή συμφέρει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Χωρίς πολλές ελπίδες, αναμένω τη "λαϊκή ετυμηγορία". Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς_Κ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μπράβο Παναγιώτη !
    Ορθα σωστά καθαρά και ξαστερα τα λες
    Είμαστε πολλοί ! Να το γνωρίζεις
    Ας αποκαλυφθούμε
    Ας προχωρήσουμε
    Lazáre ήτοι Λάζαρος
    Απο Θεσσαλονίκη++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ως μάννα εξ ουρανού προσμένει ο Ελληνικός Λαός το κίνημα των υγιών και εντίμων Αξιωματικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση