GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναφορά προς τον κ. Πρωθυπουργό...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. Κοινοποίηση: υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο. Θάνατος στο Νοσοκομείο Κιλκίς λόγω λευκής απεργίας του ΕΚΑΒ! Του Αχιλλέα Σ...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. Κοινοποίηση: υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο. Θάνατος στο Νοσοκομείο Κιλκίς λόγω λευκής απεργίας του ΕΚΑΒ!

Του Αχιλλέα Σ. Καλεμκερίδη
κατοίκου ΚΙΛΚΙΣ
Τηλ.: 6974303111

Κύριε Πρωθυπουργέ, είμαι νοσηλευτής, εργάζομαι επί 18 έτη στο Νοσοκομείο Κιλκίς, είμαι Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν. Κιλκίς, αντιπρόσωπος στην Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν και αντιπρόσωπος στο Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κιλκίς.
Με την παρούσα απευθύνομαι σ΄ εσάς, μ΄ ένα έγγραφο μου, που κοινοποιείται αποκλειστικά στον κ. Υπουργό Υγείας, καθώς θεωρώ ότι αφορά ένα θέμα που χρήζει της άμεσης παρέμβασής σας. Ειδικότερα, το Ε.Κ.Α.Β-2 Θεσσαλονίκης και το παράρτημά του στο Κιλκίς, πραγματοποιεί λευκή απεργία-αποχή, από τις δευτερογενείς διακομιδές εδώ και ένα έτος, γεγονός που ταλαιπωρεί ασθενείς και πολίτες , ενώ συγχρόνως τους εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους.
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι
1) Το ΕΚΑΒ Κιλκίς , αρνήθηκε την 14/05/07, την 25/05/07 και την 03/06/07 να διακομίσει διασωληνωμένους ασθενείς με συνοδεία Ιατρού σε άλλα Νοσοκομεία και
2) την 07/07/07 αρνήθηκε να μεταφέρει ασθενή που έκανε αιμοκάθαρση από την Μ.Τ.Ν στο Νοσοκομείο μας.
Το παρόν έγγραφο αποτελεί συνέχεια της προ διημέρου καταγγελίας μου που σας απέστειλα, με όλα τα σχετικά έγγραφα. Παρακαλώ πολύ με τη γνωστή ευαισθησία που έχετε επιδείξει, να παρέμβετε άμεσα προς επίλυση του ως άνω σοβαρότατου προβλήματος, που ταλανίζει το Νοσοκομείο Κιλκίς και τους ασθενείς -πολίτες του Νομού μας, πριν θρηνήσουμε περισσότερα θύματα, καθώς ήδη υπήρξε το πρώτο.
Ειδικότερα, σας παραθέτω αυτούσιο το πλήρες κείμενο του συμβάντος, όπως αυτό καταγράφηκε στο Βιβλίο Συμβάντων του Νοσοκομείου Κιλκίς την Τετάρτη 09/08/2006(11-7):
02:45. Προσήλθε στα Ε.Ι. ο Αργυράκης Παναγιώτης 62 ετών από Άσπρο Κιλκίς. Διεγνώσθη «ανεύρισμα κοιλιακής αορτής » από τους χειρουργούς. Έγιναν όλες οι ενέργειες για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ειδοποιήθηκε το Ε.Κ.Α.Β. στις 03:20, απάντησαν πως θα καθυστερούσε περίπου 20' επειδή ο οδηγός θα ερχόταν από το χ. Γαλλικό Κιλκίς. Ήρθε το ασθενοφόρο (μονάδα) στις 03:50, δηλαδή 30' αργότερα με οδηγό τον Π. Σωτηράκη. Ξεκίνησε η διακομιδή, στις 04:08 , επέστρεψε λόγω ανακοπής. Ακολούθησαν ενέργειες ανάνηψης 30', ο ασθενής κατέληξε στις 05:00.
Το παραπάνω θλιβερό περιστατικό συνέβη διότι το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και ο τηλεφωνητής, προφασιζόμενοι την λευκή απεργία - αποχή, έκριναν το περιστατικό ως μη επείγον και κάλεσαν οδηγό για να το διακομίσει με άλλο ασθενοφόρο του Νοσοκομείου, με καθυστέρηση μιας ώρας περίπου. Σημειωτέον ότι το ΕΚΑΒ στεγάζεται στον χώρο του Νοσοκομείου...
κ. Πρωθυπουργέ, τελειώνοντας την παρούσα αναφορά μου σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να λάβει έκταση το θέμα αυτό ώστε να ασκηθούν διώξεις, αλλά να αποτελέσει την αφορμή ώστε στο Νοσοκομείο Κιλκίς να εξυπηρετούνται και να καλύπτονται όλα ανεξαιρέτως τα περιστατικά, εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών.
Αντιλαμβάνεστε ότι αν ήθελα να εκμεταλλευτώ το θέμα «κομματικά» θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω άλλους τρόπους και μεθόδους και δεν θα επέλεγα την οδό της άκρας επείγουσας και εμπιστευτικής αναφοράς μου, προς εσάς. Πραγματικός μου στόχος και κίνητρό μου είναι η άμεση και αποτελεσματική επίλυση του ως άνω ζητήματος, πέρα και πάνω από οποιαδήποτε «κομματική σκοπιμότητα».
Ευτυχώς στην προσπάθεια για την ευδοκίμηση του παραπάνω στόχου έχουμε αρωγό και συμπαραστάτη τον ικανότατο και εξαίρετο Διοικητή του Ιδρύματος κ. Ασημακίδη Δημήτριο, που αναλώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό του Ιδρύματος και των πολιτών του Νομού μας, και πραγματικά είναι μια εξαίρετη επιλογή η τοποθέτηση του στην θέση αυτή, για τον τόπο μας.
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;

5 σχόλια

  1. Ο παροξυσμός της παροχολογίας συνεχίζεται. Κάθε μέρα νέες εξαγγελίες, κάθε μέρα νέα ψέματα. Τώρα φτάσαμε μετά το 2010!
    Το πράγμα θα ήταν φαιδρό, αλλά υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών και πλήττει την αξιοπρέπειά τους, ιδιαίτερα όσων δυσπραγούν.
    Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Καραμανλή, έχει να επιδείξει μόνο τα ψέματα, την αναξιοπιστία της, την οπισθοδρόμηση για την χώρα, την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των πολλών υπέρ των λίγων και ισχυρών.
    Ο λαός έχει γνώση και κρίση και την απάντησή του θα την δώσει στις εκλογές.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ρε πούστη πίσινους, ουτε αυτό το θέμα δεν σέβεστε;
    Φτού σου ρε σιχαμένε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΓΡΟΤΗ Η ΕΡΓΑΤΑΚΟΥ.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΚΤΡΟΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ; Η ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ; ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΤΗ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.


    ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Brikes tora Atomo pou tha sigginithei!!
    O Xontros sas exxei grammenous ..xonepse to.
    NEA DHMOKRATIA THELATE!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση