GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο απόλυτος χαμός στην Κύπρο!

. . Ο απόλυτος χαμός γίνεται στην Κύπρο για το θέμα του αρχιεπισκόπου και του Mega ( δείτε κι εδώ ) ενώ απόψε μεταδόθηκε η έκτακτη εκπομπή...

.







.
Ο απόλυτος χαμός γίνεται στην Κύπρο για το θέμα του αρχιεπισκόπου και του Mega (δείτε κι εδώ) ενώ απόψε μεταδόθηκε η έκτακτη εκπομπή με τον ίδιο φιλοξενούμενο στο κανάλι.
Τα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων φούντωσαν από τις δηλώσεις του κ. Χρυσόστομου ότι η Εκκλησία δεν πρόκειται να σιωπήσει, αλλά αντίθετα πρόκειται να πει ευθαρσώς την άποψή της για το εθνικό θέμα και τις θέσεις των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία παρενέβη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανέφερε ότι βάση του συμβολαίου με την ελλαδική εταιρεία, στην οποία έχει ενοικιαστεί ο σταθμός, την εθνική στρατηγική χαράζει η Εκκλησία. Είπε επίσης ότι επειδή η προεκλογική εκστρατεία θα στηριχθεί στο εθνικό θέμα, φρόντισε να επισημάνει ότι ο σταθμός θα πρέπει να ακολουθήσει την πολιτική τυης Εκκλησίας και όχι της εταιρείας. "Δεν είναι δυνατό", είπε, "ο σταθμός που δημιούργησε η Εκκλησία, να αντιστρατεύεται τις θέσεις της".
Διαβάστε εδώ περισσότερα.

5 σχόλια

  1. Αααα ρε Χρυσοδουλε
    ανοιξες σχολη
    ..........


    Ζήτω το Έθνος
    Ζήτω η Κύπρος
    Κάτω οι ριψάσπιδες και τουρκοπροσκυνημένοι
    Κάτω οι Ενδοτικοί
    Κάτω Πατήσια
    Κάτω Αχαγιά

    Κάτω στο γιαλό, κάτω στο Περιγιάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμερική: Εκκλησία και Σκάνδαλα Παιδεραστίας

    Μεταφέρω από το ΒΗΜΑ της Κυριακής μακροσκελές άρθρο, που αναφέρεται σε σκάνδαλα παιδεραστίας, τα οποία ταλανίζουν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.


    Καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων από ιερείς συγκλονίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία
    Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας
    Ολα για όλα στη μάχη για την επόμενη μετά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο ημέρα

    ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ


    Αναυδοι πριν από τρία χρόνια οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν το FBI να εισέρχεται σε ναούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, να συλλαμβάνει ιερείς και να τους οδηγεί στα δικαστήρια με την κατηγορία της παιδεραστίας. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καταποντίστηκε οικονομικά από τις αποζημιώσεις που εκλήθη να καταβάλει στα θύματα των παιδεραστών κληρικών της. Το ιστορικό κτίριο της Επισκοπής Βοστώνης πουλήθηκε στο Τάγμα των Ιησουιτών μοναχών σε μια προσπάθεια να διασωθεί από τις κατασχέσεις. Ο ισχυρός καρδινάλιος της Βοστώνης ανεκλήθη στην Αγία Εδρα και οι papabillis της Αμερικής - δηλαδή, οι εν δυνάμει διάδοχοι - του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' ανέκρουσαν πρύμναν, «εγκατέλειψαν» τις φιλοδοξίες τους και προσπάθησαν να διασώσουν την παρουσία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τρία χρόνια έπειτα από εκείνα τα δραματικά γεγονότα η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική αντιμετωπίζει τα δικά της ανάλογα προβλήματα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος έχει καταβάλει από τα ταμεία της Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια 8.300.000 δολάρια ως αποζημιώσεις και έξοδα δικαστηρίων για υποθέσεις παιδεραστίας ή σεξουαλικής παρενόχλησης.





    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος έχει καταβάλει από τα ταμεία της Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια 8.300.000 δολάρια ως αποζημιώσεις και έξοδα δικαστηρίων για υποθέσεις παιδεραστίας ή σεξουαλικής παρενόχλησης



    Πρόκειται στην πλειονότητά τους για υποθέσεις που εκτυλίχθηκαν πριν από 20 και πλέον χρόνια αλλά έρχονται σήμερα στην επιφάνεια. Μάλιστα μία εξ αυτών αποτελεί ακόμη μία αφορμή για τη διατύπωση σοβαρών επιθέσεων κατά του κ. Δημητρίου, ίσως γιατί, όπως εκτιμούν εκκλησιαστικοί κύκλοι, ορισμένοι θα ήθελαν να έχει το τέλος του καρδιναλίου της Βοστώνης. Την ίδια ώρα και αφού έχει ήδη αρχίσει η μάχη της διαδοχής στη μεγαλύτερη επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στην Αμερική ζει τη δική της θύελλα που προκάλεσε η καταγγελία ενός σπουδαστή της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Βλαδίμηρου: αφού κατήγγειλε ότι είχε σεξουαλική σχέση με κληρικό του σεμιναρίου, στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
    Από τις αρχές Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ζει στη δίνη της αποκάλυψης μιας υπόθεσης παιδεραστίας η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, διαδραματίστηκε πριν από 20 και πλέον χρόνια. Κατηγορούμενος είναι ένας 72χρονος σήμερα έγγαμος ιερέας, πατέρας κληρικού και παππούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NEA apo KYPRO (Logos) 96-03-14

    Η Ιερά Σύνοδος, συνήλθε το πρωί, μέσα σε αυστηρά μέτρα ασφαλείας, και συνέχισε την εκδίκαση του θέματος του Αρχιμανδρίτη Παγκράτιου Μερακλή. Ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Πανίκος Χατζηλοίζου αποκάλυψε το απόγευμα ότι υπήρχαν πληροφορίες για απόπειρα κατά της ζωής του Αρχιεπισκόπου, γι'αυτό και είχαν ληφθεί τα αυστηρά μέτρα. Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, αναφέρει ότι στη σημερινή συνεδρία παρέστη και κατέθεσε ένας ακόμη μάρτυρας - κληρικός - ενώ άλλοι τρεις μάρτυρες, δεν μπόρεσαν να παραστούν και εξήγησαν τηλεφωνικώς στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ότι τόσον αυτοί όσο και οι οικογένειές τους, δέχθηκαν απειλές από υποστηρικτές του Αρχιμανδρίτη Παγκράτιου. Στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου ο Αρχιμανδρίτης Παγκράτιος Μερακλής, κληθείς να απολογηθεί στις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί, δήλωσε γενικά ότι δεν παραδέχεται τις κατηγορίες. Ως εκ τούτου αναφέρει η ανακοίνωση, η Ιερά Συνοδος, επέδωσε εγγράφως τις κατηγορίες στον Αρχιμανδρίτη Παγκράτιο, καλώντας τον να απαντήσει γραπτώς σε προσεχή συνεδρία της. Ο Αρχιμανδρίτης Παγκράτιος, δήλωσε εξάλλου, ότι εκλήθη να απαντήσει στο κατηγορητήριο, εντός των προσεχών πέντε ημερών. Στο χώρο μπροστά από την Αρχιεπισκοπή, σημειώθηκαν σοβαρές συμπλοκές, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών που προσπαθούσαν με κάθε μέσο να διασπάσουν τον κλοιό και να εισβάλουν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Η αστυνομία έκανε και χρήση γκλόμπς και δακρυγόνων, ενώ σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί, τόσο πολιτών, όσο και αστυνομικών. Τέσσερα άτομα, από τα οποία δύο αστυνομικοί, τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Τουλάχιστον πενήντα άτομα διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο, ενώ δεκάδες άλλα σε ιδιωτικές κλινικές με αναπνευστικά προβλήματα. Κατα τη διάρκεια των επεισοδίων διαδηλωτές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα καθηγητών του Παγκυπρίου που βρίσκονταν σταθμευμένα στο προαύλιο της Αρχιεπισκοπής, ενώ ένα βυτιοφόρο έχυσε πετρέλαιο το οποίο και πυρπολήθηκε. Η Αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα κυρίως νεαρούς
    --------------------------------------------------------------------------------
    Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας Πανίκος Χατζηλοίζου σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε η αστυνομία μετά το πέρας των επεισοδίων έξω απο την Αρχιεπισκοπή.Ο κύριος Χατζηλοίζου είπε πως η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι θα γινόταν απόπειρα κατά της ζωής του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμουτα γι'αυτό και λήφθησαν τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ο κύριος χατζηλοίζου είπε ακόμη ότι πληροφορίες ανέφεραν ότι η απόπειρα θα γινόταν με εκρηκτικά, και όπλα τύπου τζι τρία με τα οποία είναι εφοδιασμένοι οι Εθνοφύλακες.
    --------------------------------------------------------------------------------
    Σε μέγα πολιτικό θέμα επιχειρούν κάποιοι να αναγάγουν τις διαδικασίες για την εκλογή Μητροπολίτη Μόρφου. Η στάση ωρισμένων πολιτικών δυνάμεων αποκαλύπτει πλήρως τους υποκινητές της όλης κατάστασης, που στοχεύουν να πλήξουν ταυτόχρονα τόσο τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και την Εκκλησία της Κύπρου, όσο και την κυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι τοπικά παραρτήματα πολιτικών δυνάμεων στην περιοχή Σολιάς, ενώ γιά χρόνια ολόκληρα ουδέποτε πραγματοποίησαν συσκέψεις για να οργανώσουν την συμμετοχή των πολιτών στις πάμπολες αντικατοχικές εκδηλώσεις που γίνονταν για την σκλαβωμένη Μόρφου, τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούν ολονύχτιες συσκέψεις, ψάχνοντας τρόπους υποκίνησης των πολιτών. Πάντως ερωτηματικά προκαλούν οι ανακοινώσεις ωρισμένων κομμάτων, με τις οποίες επιχειρούν να μετατρέψουν το θέμα σε διαμάχη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου εναντίον του Αρχιμανδρίτη Παγκράτιου, παραλείποντας εντέχνως να αναφέρουν ότι το θέμα Παγκράτιου Μερακλή, δεν το εξετάζει προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου,ως θέμα εφαρμογής των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού της Εκκλησίας. Εν τω μεταξυ, η κυβέρνηση απηύθηνε σήμερα νέα έκκληση πρός όλες τις κατευθύνσεις για εκτόνωση της κατάστασης, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει πρόθεση ανάμειξης της, σε ένα καθαρά εσωτερικό θέμα της Εκκλησίας. Αδιαμφισβήτητες πληροφορίες του ΛΟΓΟΥ, αναφέρουν ότι μεταξύ των συγκεντρωθέντων σήμερα έξω απο την Ιερά Αρχιεπισκοπή, παρεισέφρυσαν "αναρχικά στοιχεία" που έχουν τάξει ως στόχο τους, την κατάλυση του κράτους. Οι πληροφορίες αυτές, εμμέσως επιβεβαιώθηκαν και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος δήλωσε ότι η Αστυνομία είχε απο χθές πληροφορίες ότι ετοιμάζονταν έκτροπα με πετροβολισμούς και άλλες μεθόδους.
    Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου
    Λευκωσία,Κύπρος,03/05/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η "Μάχη" έχει κύριο τίτλο "Σε Μοναστήρι ο Παγκράτιος Μερακλής" και σημειώνει ότι η υποκρισία των αρμοδίων αλλά και των ΜΜΕ για την περίπτωση του νέου θύματος της νόσου του AIDS, προκαλεί αναστάτωση και προβληματισμό στην κοινή γνώμη. Ο Μερακλής, γράφει, θα μετατεθεί σε Μοναστήρι χωρίς να του αφαιρεθούν τα ράσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποκρισία κομπλεξικών ψευτοαριστερών. Αυτό που ισχύει είναι ότι θέλουν μία χούφτα ξεπουλημένα λαμόγια να κάνουν ότι θέλουν και να μην μιλάει κανένας. Η Εκκλησία είναι ο συνδετικός ιστός του λαού και θέλουν να τη φιμώσουν. Το MEGA είναι στην Ελλάδα ΤΟ Διαπλεκόμενο κανάλι και σκυλιάζουν που δεν μπορεί να φτύσει δηλητήριο και στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χίλιες φορές συγχαρητήρια στον κ.κ. Χρυσόστομο.
    Καλά τους τα είπε, θα βάλουμε το κανάλι μας να λέει υπέρ των εχθρών μας και δε θα προβάλλουμε τις θέσεις μας;
    Δηλαδή οι άλλοι που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για προπαγάνδα του κερατά είναι καλύτεροι;
    Μια χαρά θεμιτό είναι αυτό που κάνει.
    Και μπράβο του που λέει αυτά που λέει.
    Η εκκλησία θα πει τη γνώμη της από το κανάλι αυτό και όποιος θέλει ας μην την ακούσει.
    Και επί τη ευκαιρία ζήτω ο Τάσσος Παπαδόπουλος και ο πατριωτισμός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση