GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σας θυμίζουμε ότι...

...διαψεύδουμε τον Ουμπέρτο Έκο: Στο Press-gr, τον Αύγουστο, οι μεγάλες ειδήσεις! . " Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις!" έχει ...

...διαψεύδουμε τον Ουμπέρτο Έκο: Στο Press-gr, τον Αύγουστο, οι μεγάλες ειδήσεις!
.
"Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις!" έχει πει ο Ουμπέρτο Έκο.
Ομως, το Press-gr θα τον διαψεύσει.
Τον Αύγουστο λοιπόν (καλό μήνα!) διαβάστε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Press-gr:
α Ποιος υπουργός έκλεισε και ...άλλη αγορά ακινήτων σε όμορφο νησί του Αιγαίου;
α Ποιος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αγόρασε κι άλλο κότερο μέσω off shore εταιρείας;
α Πόσα βούτηξε επί κυβερνήσεων ...ΠΑΣΟΚ ο περιβοήτος Σιώψης, κουμπάρος του Βουλγαράκη και πρόεδρος του αμαρτωλού ΟΠΕΠ;
α Ποιος υπουργός διόρισε όλους τους εκδότες του ...χωριού του σε κρατικές θέσεις;
α Ποιοι είναι οι δυο εξ απορρήτων σύμβουλοι του Γ. Παπανδρέου που τους έχουν στο χέρι για λαμογιές;
α Ποιο υπουργείο έβγαλε στο σφυρί την ιστοσελίδα του;
α Πώς αντιμετώπισε τον Κ. Λαλιώτη ο Γ. Παπανδρέου;
α Τι έμαθε ο Κ. Καραμανλής κι έπαθε σοκ για το σκάνδαλο των ομολόγων;
α Ποιος βουλευτής καταγγέλει μεγάλες αρπαχτές από δημοσιογράφους για τις εκλογές;
α Ποιος υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι ...εφαψίας;
α Τι αποκάλυψαν οι θεράποντες γιατροί του Χριστόδουλου;
Αυτά και άλλα πολλά... μόνο στο αυγουστιάτικο Press-gr!

19 σχόλια

  1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ'ΑΡΙΘΜ. 11/2007 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    Επιστροφή

    31 Ιουλίου 2007

    Tο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνήλθε σήμερα Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007 υπό την προεδρία του τακτικού μέλους συν. Ιωάννη Αποστολόπουλου, λόγω απουσίας του προέδρου συν. Παναγιώτη Τερζή και με την παρουσία των τακτικών μελών συν. Παναγιώτη Μπόσδα, Μανώλη Καραμπατσάκη, Ελένης Ανδριανού, του αναπληρωματικού μέλους Άρη Καρρέρ, που αντικαθιστά το τακτικό μέλος Π. Τερζή, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επί της αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης του Συμβουλίου κατά του συν. Νίκου Ευαγγελάτου.

    Το ΠΠΣ στην 63η συνεδρίασή του της 21.11.06 άσκησε αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά του συν. Νίκου Ευαγγελάτου, επειδή από την εκπομπή του "Αποκαλύψεις" στις 01.11.06 που παρουσιάζει στον Τ/Σ "AΝΤ1", προέβαλε πορνογραφικές εικόνες που αφορούσαν ανηλίκους. Παραβίαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α' και θ' του Καταστατικού και άρθρου 2, παρ. δ' και άρθρου 7, παρ. β' του Κώδικα Δεοντολογίας.

    Ο μάρτυρας του εγκαλουμένου, συν. Γιώρ. Βλαβιανός (β' αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ), κατέθεσε μεταξύ άλλων τα εξής:
    "Καταρχάς θέλω να διευκρινίσω ότι δεν έχω δει την επίμαχη εκπομπή. Θυμάμαι ότι γενικότερα υπήρξε κατακραυγή για την παρουσίαση των βίντεο σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Δεν έχω κάτι άλλο ν' αναφέρω, πλην του ότι ο εν λόγω συνάδελφος είναι έντιμος και επαγγελματίας…".

    Απολογούμενος ενώπιον του Συμβουλίου, ο εγκαλούμενος συν. Ν. Ευαγγελάτος ανέφερε:
    "Η εκπομπή δεν προέβαλε καμία πορνογραφική σκηνή και κανένα πρόσωπο μαθητή ή άλλου ανηλίκου, αφού ήταν όλα καλυμμένα με το ειδικό εφέ. Στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε γονείς και μαθητές για ένα πρόβλημα υπαρκτό και σοβαρό, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια…
    Με την προβολή των βίντεο, στόχος μας ήταν να δείξουμε την πραγματική διάσταση, ώστε να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι αυτό που ξεκίνησε ως αστεϊσμός, έχει λάβει επικίνδυνες και ενίοτε ανεξέλεγκτες διαστάσεις…
    Το Ε.Σ.Ρ. επέκρινε όλες τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων που προέβαλαν το υλικό…".

    Το ΠΠΣ αφού έλαβε υπόψη τη μαρτυρική κατάθεση, την απολογία του εγκαλουμένου και τα στοιχεία του φακέλου, αποφαίνεται ως ακολούθως:

    Η ενημέρωση των γονέων, αλλά και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου για ζητήματα που αφορούν την προστασία ανηλίκων από καταστάσεις που προκαλούν κινδύνους για την όλη υπόστασή τους, είναι δημοσιογραφικό καθήκον. Ιδιαίτερα μάλιστα για τα όσα συμβαίνουν στη σχολική ζωή και την γενικότερη συναναστροφή των παιδιών μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες. Η δημοσιογραφική αυτή παρέμβαση θα πρέπει να γίνεται μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο, χωρίς να εκτρέπεται από το στόχο της ενημέρωσης σε διαδικασίες που υποβαθμίζουν τα εξεταζόμενα θέματα ή προβάλλουν στοιχεία ανεπίτρεπτα για την δεοντολογία, με καταφανή την σκοπιμότητα αύξησης της τηλεθέασης.

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο εγκαλούμενος συν. Ν. Ευαγγελάτος και στην εκπομπή του "Αποδείξεις" στις 01.11.06, παρουσίασε από τον Τ/Σ "AΝΤ1", το θέμα σεξουαλικών εμπλοκών μαθητών στα σχολεία, ώστε να ενημερωθούν οι γονείς και να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες και συστάσεις. Δυστυχώς, όμως, δεν απέφυγε τον πειρασμό της τηλεθέασης και δρομολόγησε προβολή ερωτικών σκηνών μεταξύ ανηλίκων, που ναι μεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, αλλά δεν απέφυγε η όλη παρουσίαση το πορνογραφικό στοιχείο. Και κατά το σημείο αυτό παραβίασε την δεοντολογία. Σχετικά μάλιστα η συγκεκριμένη εκπομπή επικρίθηκε και από το ίδιο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως και ο ίδιος ο εγκαλούμενος παραδέχθηκε.

    Ως εκ τούτου, κρίνεται ομόφωνα ότι ο εγκαλούμενος συν. Νίκος Ευαγγελάτος είναι πειθαρχικά ελεγκτέος κατά το κατηγορητήριο. Ως προς την ποινή επιβάλλεται ομόφωνα επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.

    Η απόφαση καθαρογράφηκε την Τετάρτη, 25.07.07.

    Ο προεδρεύων Η γραμματέας



    Ιωάν. Αποστολόπουλος Μαρία Χριστοφοράτου
















    Τελευταία ενημέρωση: 07/31/2007
    webmaster@esiea.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ'ΑΡΙΘΜ. 12/2007 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    Επιστροφή

    31 Ιουλίου 2007

    Tο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνήλθε σήμερα Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007 υπό την προεδρία του τακτικού μέλους συν. Ιωάννη Αποστολόπουλου, λόγω εξαίρεσης του προέδρου συν. Παναγιώτη Τερζή και με την παρουσία των τακτικών μελών συν. Παναγιώτη Μπόσδα, Ελένης Ανδριανού, του αναπληρωματικού μέλους Άρη Καρρέρ, που αντικαθιστά το τακτικό μέλος Π. Τερζή, του αναπληρωματικού μέλους Αικατερίνης Δουλγεράκη, που αντικαθιστά το εξαιρεθέν τακτικό Μανώλη Καραμπατσάκη, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επί της υπ' αριθμ. πρωτ. 2154/16.01.07 εγκλήσεως της συν. Έρρικας Βαλλιάνου κατά των συν. Γιάννας Παπαδάκου, Γιάννη Μιχελάκη και Νίκου Ευαγγελάτου.

    Η έγκλησή της εγκαλούσας, όπως συμπληρώθηκε, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
    "Καταγγέλω την κα. Γιάννα Παπαδάκου για αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά σε βάρος μου, που κατατείνει στην επαγγελματική μου μείωση ως υπεύθυνης δικαστικής συντάκτριας του "ΑΝΤ1" (από την ίδρυσή του)…
    Η κα. Παπαδάκου έσπευσε να μου τηλεφωνήσει και να μου δηλώσει τη λύπης της για την απόλυση του συζύγου μου, Μάκη Γεωργίου, από τον "ΑΝΤ1", αλλά και εγώ της εξέθεσα και τα δικά μου προβλήματα με τη νέα διεύθυνση υπό τον κ. Ευαγγελάτο (αφού είναι εμφανές πλέον σε όλους ότι στον "ΑΝΤ1" δεν εμφανίζομαι!). Και όμως εργάζομαι ακατάπαυστα, υπεύθυνα και φιλότιμα.
    Δεν έσπευσε, όμως, να μου τηλεφωνήσει και τώρα η κα. Παπαδάκου και να μάθει τι μου συμβαίνει, αφού εμφανίζεται και ξαναεμφανίζεται εκείνη στον "ΑΝΤ1" ως προσκεκλημένη δικαστική συντάκτρια…
    Σε συνέχεια της έγκλησής μου κατά της κας. Γιάννας Παπαδάκου σας καταγγέλω ότι ανενδοίαστα τόσο η ίδια όσο και ο γενικός διευθυντής ειδήσεων του "ΑΝΤ1" κ. Γιάννης Μιχελάκης και ο διευθυντής ειδήσεων κ. Νίκος Ευαγγελάτος, προχωρούν στη συνεργασία τους σε βάρος μου, προκαλώντας μου προσωπική μείωση και επαγγελματική δυσφήμιση.
    Την Πέμπτη 25.01.07 για την προκήρυξη του Ε.Α. επικοινώνησα και πάλι με τους εισαγγελείς, αλλά αναγκάσθηκα να δώσω και πάλι τις πληροφορίες μου στον κ. Γιώργο Καραϊβάζ…
    Αλλά και πάλι η κα. Παπαδάκου ήταν προσκεκλημένη στο δελτίο, με παρόντα τον αστυνομικό συντάκτη κ. Καραϊβάζ, ο οποίος είχε κάνει και το βίντεο, του είχα παραδώσει τις πληροφορίες μου, και παρότι σαφώς με μικρότερη εμπειρία από εμένα, πάντοτε είναι παρών -και σωστά- έστω και αν είναι προσκεκλημένος και άλλος αστυνομικός συντάκτης.
    Κατανοείτε ότι την είδησή μου την ήθελαν και έσπευσαν να την διαφημίσουν. Αλλά η εντολή ήταν όλα να τα παραδώσω στον κ. Καραϊβάζ και προσκεκλημένη στο στούντιο να είναι η κα. Παπαδάκου. Αυτά, όταν από ιδρύσεως του "ΑΝΤ1" έχω χειριστεί ως υπεύθυνη του δικαστικού ρεπορτάζ όλα τα θέματα (ευθύνες μου ζητούνται βέβαια και σήμερα), όπως και στο ραδιόφωνο του "ΑΝΤ1" και βέβαια και για το μείζον θέμα της τρομοκρατίας…".

    Το ΠΠΣ έκρινε βάσιμη την έγκληση και άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον των συν. Γιάννας Παπαδάκου, Γιάννη Μιχελάκη και Νίκου Ευαγγελάτου, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α' και θ' του Καταστατικού και του άρθρου 6, παρ. 1, εδ. α' του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

    Η μάρτυρας της εγκαλούσας συν. Ελένη Πλαβούκου, (εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Μικτό Συμβούλιο), ανέφερε μεταξύ άλλων:
    "Εργάζομαι στον Τ/Σ "ΑΝΤ1" ως εσωτερική συντάκτρια και είμαι εκπρόσωπος στο Μικτό Συμβούλιο. Η κα. Παπαδάκου έχει φιλοξενηθεί στο δελτίο ειδήσεων του Τ/Σ "ΑΝΤ1" 3-4 φορές. Την τελευταία φορά ως συντάκτης αποκλειστικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία". Η κα. Βαλλιάνου μου είπε ότι θεωρεί ότι εμφανίζεται λιγότερο από όσο οι πληροφορίες της επιβάλλουν στα δελτία τα κεντρικά. Εμφανίζεται, βεβαίως, στα μεσημεριανά, όπως και η ίδια δέχεται, αλλά σπάνια στο κεντρικό των 8μμ το βράδυ. Η κα. Βαλλιάνου καλείται στις συσκέψεις σχεδόν καθημερινά, λόγω θεματολογίας, για να συζητηθούν πληροφορίες της. Η κα. Βαλλιάνου θεωρώ ότι είναι εξαιρετική επαγγελματίας και καλή συνάδελφος…".

    Ο μάρτυρας της εγκαλούσας συν. Γιώρ. Καραϊβάζ, κατέθεσε μεταξύ άλλων:
    "Εργάζομαι στον Τ/Σ "ΑΝΤ1" ως αστυνομικός συντάκτης. Σχετικά με την εμφάνιση της συν. Γιάννας Παπαδάκου, δεν γνωρίζω αν έγινε επανειλημμένα, αλλά θυμάμαι μια συγκεκριμένη φορά που εμφανίσθηκε. Σε επίπεδο πληροφορίας δεν είχε να προσφέρει κάτι πρόσθετο από αυτό που είχε ήδη μεταφέρει στο σταθμό η κα. Βαλλιάνου. Βασικά τους προσκεκλημένους τους επιλέγει ο κ. Ευαγγελάτος. Σε άλλες περιπτώσεις μετέχει και ο κ. Μιχελάκης, αλλά στη συγκεκριμένη δε γνωρίζω αν είχε συμμετοχή στη πρόσκληση της κας. Παπαδάκου.
    Δεν είναι αθέμιτο το να προσκαλούνται συνάδελφοι που καλύπτουν ομοειδές ρεπορτάζ σε άλλο Μέσο Ενημέρωσης, αρκεί βέβαια να παρίσταται -κατά τη γνώμη μου- ο επίσημα διαπιστευμένος του σταθμού…".

    Οι εγκαλούμενοι συν. Γ. Μιχελάκης και Ν. Ευαγγελάτος δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την εξέταση μαρτύρων για την υπόθεση.

    Ο μάρτυρας της εγκαλουμένης συν. Γιάννας Παπαδάκου, συν. Αντώνης Δελατόλλας, κατέθεσε για την υπόθεση:
    "Εργάζομαι ως σχολιαστής στο δελτίο ειδήσεων του Τ/Σ "ΑΝΤ1" και έχοντας γνώση του ζητήματος που έχει ανακύψει, δηλώνω ότι η συν. Γ. Παπαδάκου εκλήθη από την διεύθυνση του σταθμού να καταθέσει τις απόψεις της για θέματα επικαιρότητας κι όχι για να καλύψει το ρεπορτάζ της διαπιστευμένης συντάκτριας κας. Βαλλιάνου. Αυτό, άλλωστε, είναι σύνηθες σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και γίνεται για την πληρέστερη και σφαιρικότερη ενημέρωση των τηλεθεατών. Άλλωστε, κι αυτή την περίοδο στον "ΑΝΤ1", αλλά και σε άλλα κανάλια διάφοροι συνάδελφοι του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ παρουσιάζονται για να εμπλουτίσουν τις ειδήσεις, κι όχι για να δημιουργήσουν προβλήματα στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους…
    Ποτέ η συν. Γ. Παπαδάκου δεν θα έκανε μια κίνηση για πρόσληψή της, δίνοντας αφορμή να απολυθεί μια συνάδελφος. Εκτιμώ ότι δεν το επιτρέπει το ήθος της. Όμως, κατανοώ την ανησυχία της κας. Βαλλιάνου για το επαγγελματικό της μέλλον στο σταθμό, τη συμμερίζομαι, αλλά αυτή δεν θα έπρεπε να συνδυαστεί με τις 2-3 εμφανίσεις της κας. Παπαδάκου…".

    Ο μάρτυρας της εγκαλουμένης συν. Γιάννας Παπαδάκου, συν. Γιάννης Αγγέλης, κατέθεσε για την υπόθεση:
    "Εργάζομαι στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ως οικονομικός συντάκτης. Σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει θέλω να αναφέρω ότι η κα. Παπαδάκου, απ' ότι γνωρίζω, καλείται συχνά σχεδόν σ' όλα τα κανάλια, κυρίως για θέματα δικαστικού ρεπορτάζ. Το αντικείμενό της είναι το δικαστικό ρεπορτάζ και θέματα που έμμεσα ή άμεσα συνδέονται μ' αυτό. Απ' ότι γνωρίζω, για τις έκτακτες αυτές εμφανίσεις της δεν αμείβεται…
    Άλλωστε, και ο ίδιος έχω κληθεί και έχω πάρει μέρος σε συζητήσεις σε διάφορους σταθμούς για οικονομικά θέματα. Η παρουσία συναδέλφων σε συζητήσεις επί μέρους θεμάτων στα οποία έχουν αρμοδιότητα, λόγω του αντικειμένου του ρεπορτάζ που κάνουν, συνήθως είναι θετική για την καλύτερη παρουσίαση του θέματος. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται από τον συντονιστή μιας τέτοιας συζήτησης και τις προθέσεις του".
    Απολογούμενος ενώπιον του Συμβουλίου, ο εγκαλούμενος συν. Νίκος Ευαγγελάτος, μεταξύ άλλων είπε:
    "Η κα. Ε. Βαλλιάνου είναι εργαζόμενη στον Τ/Σ "ΑΝΤ1", όπως είναι όλοι οι συνάδελφοι. Τον τελευταίο χρόνο που εργάζομαι στον Τ/Σ "ΑΝΤ1" κάνει κανονικά το ρεπορτάζ της, τα βίντεό της, ενίοτε τα παρουσιάζει και ζωντανά στα δελτία ειδήσεων.
    Απ' την άλλη πλευρά, δεν μπορεί ο σταθμός να απολέσει το δικαίωμα να καλεί κι άλλους δημοσιογράφους για να παρουσιάσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους. Συμβαίνει κατά κόρον στο πολιτικό ρεπορτάζ, στο οικονομικό ρεπορτάζ και σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους της δουλειάς μου, όπου αναγνωσμένης αξίας συνάδελφοί μας προσκαλούνται απ' όλα τα δελτία ειδήσεων σε καθημερινή βάση.
    Με την κα. Βαλλιάνου δεν έχω κανένα πρόβλημα, όσον αφορά την εργασία της στο σταθμό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα απεμπολήσω το δικαίωμά μου να καλώ όποιον επιλέγω στο δελτίο ειδήσεων…".

    Απολογούμενος ενώπιον του Συμβουλίου, ο εγκαλούμενος συν. Γιάννης Μιχελάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων:
    "Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σταθμός καλεί άλλους συναδέλφους από άλλα Μέσα για να καταθέσουν την άποψή τους ή στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας που έχουν κάνει στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Μια πρακτική που εφαρμόζεται από όλα τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης…
    Επί της ουσίας της υπόθεσης, ακόμα στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού εμφανίζονται κατά καιρούς συνάδελφοι και από άλλα ρεπορτάζ, όπως το πολιτικό και το εξωτερικό δελτίο, χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα για τους συναδέλφους του σταθμού που καλύπτουν το ίδιο ρεπορτάζ…
    Με την κα. Βαλλιάνου είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις και της έχω εξηγήσει ότι δεν πρέπει να έχει καμία ανησυχία για τη θέση της…".

    Απολογούμενη ενώπιον του Συμβουλίου, η εγκαλούμενη συν. Γιάννα Παπαδάκου, μεταξύ άλλων είπε:
    "Πραγματικά έχω εμφανισθεί στον Τ/Σ "ΑΝΤ1", μετά από σχετική πρόσκληση, ποτέ στο στούντιο, εκτός από την πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη. Πάντα μου έστελναν κινητές φορητές μονάδες (link) στο σπίτι μου. Μετά τη δεύτερη πρόσκληση μάλιστα είχα ρωτήσει τον άνθρωπο που με κάλεσε αν είχε πρόβλημα -σε σχέση με τη δική μου παρουσία- η κα. Βαλλιάνου και μου απήντησε ασφαλώς όχι.
    Το περιεχόμενο των δηλώσεών μου στο κανάλι ήταν πάντα σχόλια, ποτέ δεν έδωσα είδηση, τις οποίες δίνω έτσι κι αλλιώς στα Μέσα που δουλεύω και την ίδια περίοδο είχα κληθεί ως προσκεκλημένη για τον ίδιο λόγο και στον Τ/Σ "Mega" και αν θυμάμαι καλά και στον Τ/Σ "Alter" και πάντοτε με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με link…".

    Το ΠΠΣ αφού έλαβε υπόψη τις μαρτυρικές καταθέσεις, τις απολογίες των εγκαλουμένων, θεωρεί ότι αποδείχθηκαν τα εξής:

    Η εγκαλούσα συνάδελφος που για πολλά χρόνια εργάζεται στον Τ/Σ "ΑΝΤ1", δίκαια παραπονείται για επαγγελματική υποβάθμισή της. Κατ' αρχήν δεν αμφισβητείται το δικαίωμα των επικεφαλής των τμημάτων ειδήσεων να προσκαλούν διάφορα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφους από άλλα Μ.Μ.Ε. Θα πρέπει, όμως, να λαμβάνεται υπόψη και η θέση του κατά περίπτωση αρμόδιου συντάκτη, ώστε να μην δημιουργούνται καταστάσεις επαγγελματικής μείωσης με παραγνώριση και του δικού του ρόλου.

    Στην εξεταζόμενη όμως περίπτωση η εμφάνιση της συν. Γιάννας Παπαδάκου, έστω και δύο ή τρεις φορές στα δελτία ειδήσεων του Τ/Σ "ΑΝΤ1", έγινε κατά παραγνώριση της εγκαλούσας συν. Έρρικας Βαλλιάνου, η οποία μάλιστα έχει μακρά και ευδόκιμη παρουσία στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Άλλωστε και η ίδια η συν. Παπαδάκου δηλώνει ότι πριν εμφανισθεί είχε ρωτήσει αυτόν που την κάλεσε, μήπως έχει πρόβλημα η κα. Βαλλιάνου και εκείνος απάντησε όχι. Δηλαδή, αναγνώριζε ότι η συν. Βαλλιάνου δεν ήταν δυνατόν να αγνοηθεί.

    Εξάλλου, διαπιστώθηκε ότι η γενικότερη επαγγελματική αντιμετώπιση της εγκαλούσας συναδέλφου είναι προβληματική, με μειωμένη παρουσία της στα δελτία ειδήσεων και άλλες ενέργειες. Και προς τούτο είναι υπεύθυνος κυρίως ο συν. Ευαγγελάτος, ο οποίος μετά την προκλητική απόλυση του συζύγου της, συν. Μάκη Γεωργίου, θα έπρεπε τουλάχιστον πέραν των άλλων, να επιδείξει την επιβαλλόμενη ευαισθησία προς το πρόσωπό της. Καθώς αναμφίβολα η απόλυση αυτή, όπως σε κάθε άνθρωπο, έτσι και στην συν. Βαλλιάνου, είχε αναπόφευκτα προκαλέσει ψυχική δοκιμασία. Και η όλη αυτή συμπεριφορά του, ανθρώπινα ανάλγητη και συναδελφικά απαράδεκτη κατά την πλειοψηφία, παραβιάζει τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Δύο μέλη όμως διατηρούν επιφυλάξεις για το αν υπάρχει πειθαρχικό παράπτωμα.

    Ως προς την ευθύνη του εγκαλουμένου συν. Γιάννη Μιχελάκη, το ΠΠΣ κατά πλειοψηφία διατηρεί ορισμένες επιφυλάξεις, αφού ο συν. Ευαγγελάτος ήταν ο κύριος χειριστής του όλου θέματος. Δύο μέλη, όμως, τον θεωρούν συνυπεύθυνο.

    Ως προς την συν. Γιάννα Παπαδάκου η πλειοψηφία διατηρεί ορισμένες επιφυλάξεις, καθόσον μάλιστα εκείνη έλαβε διαβεβαίωση πριν εμφανισθεί ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με την εγκαλούσα. Δύο μέλη, όμως, θεωρούν ότι υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, καθώς όφειλε τουλάχιστον να επικοινωνήσει απευθείας με την εγκαλούσα πριν εμφανισθεί και όχι να αρκεσθεί σε διαβεβαιώσεις τρίτων.

    Με βάση τα όσα προεξετέθησαν το ΠΠΣ αποφασίζει:

    α) Κρίνει κατά πλειοψηφία (με ψήφους 3 έναντι 2) ότι ο εγκαλούμενος συν. Νίκος Ευαγγελάτος είναι πειθαρχικά ελεγκτέος, κατά το κατηγορητήριο. Η μειοψηφία έκρινε ότι είναι πειθαρχικά μη ελεγκτέος, λόγω αμφιβολιών.

    Ως προς την ποινή, επιβάλλεται με ψήφους 3 έναντι 2 η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την ποινή της απλής επίπληξης.

    β) Κρίνει κατά πλειοψηφία (με ψήφους 3 έναντι 2) ότι ο εγκαλούμενος συν. Γιάννης Μιχελάκης είναι μη ελεγκτέος πειθαρχικά, λόγω αμφιβολιών. Η μειοψηφία τον θεώρησε πειθαρχικά ελεγκτέο.

    γ) Κρίνει κατά πλειοψηφία (με ψήφους 3 έναντι 2) ότι η εγκαλούμενη συν. Γιάννα Παπαδάκου είναι πειθαρχικά μη ελεγκτέα, λόγω αμφιβολιών. Η μειοψηφία έκρινε ότι είναι πειθαρχικά ελεγκτέα.

    Η απόφαση καθαρογράφηκε την Τετάρτη, 25.07.07.

    Ο προεδρεύων Η γραμματέας



    Ιωάννης Αποστολόπουλος Μαρία Χριστοφοράτου



















    Τελευταία ενημέρωση: 07/31/2007
    webmaster@esiea.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ!!!!

    ΕΛΕΓΚΤΕΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΠΛΗΞΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

    ΤΟΥ ΕΚΛΑΣΑΝ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΑΡΧΙΔΙΑ χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ... ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ
    …………………………………………………..

    ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ, είναι θλιβερό: την ώρα που η χώρα καίγεται και οι πολίτες δοκιμάζονται, η κυβέρνηση συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ, όχι για να μελετήσει, όπως κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει, συντονισμένους τρόπους αντιμετώπισης της καταστροφής, αλλά για να επιλέξει τον επικεφαλής των... αγροφυλάκων!
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ αυτή η μοναδική «μεταρρύθμιση» που θα καταφέρουν τελικά να φέρουν εις πέρας: η ανασύσταση ενός σώματος ξεπερασμένου από τις εξελίξεις, την αναβίωση του οποίου επιβάλλει η μακρά παράδοση κομματισμού της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα και η φανατική προσκόλληση της κυβέρνησης Καραμανλή στο ρουσφέτι.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ εντυπωσιακό; Την ίδια ώρα που η κυβερνητική μηχανή εμφανίζει σαφέστατα συμπτώματα απορρύθμισης και που οι υπουργοί εισπράττουν τη δικαιολογημένη μήνι των πυροπαθών, το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκει την ώρα και τη διάθεση -μήπως και το θράσος;- να προχωρήσει στις διακηρυγμένες τακτοποιήσεις ημετέρων.
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ προκλητικό το γεγονός ότι, ενώ συλλαμβάνονται ανέτοιμοι και ανεπαρκείς, αδύναμοι να διαχειριστούν τις κρίσεις, αποδεικνύονται μονίμως πολυπράγμονες και εφευρετικοί σ' αυτό που ιστορικά αποδεικνύεται ότι γνωρίζουν: στη συγκρότηση, δηλαδή, ενός κράτους, που δεν προστατεύει τον δοκιμαζόμενο πολίτη, αλλά θωπεύει την κομματική πελατεία.
    ΣΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ωστόσο που ζει η χώρα, με τον κρατικό ιστό διαλυμένο και τις υπηρεσίες ανυπόληπτες, το μείζον δεν είναι πώς θα βολευτούν τα «δικά τους τα παιδιά», αλλά πώς θα ανασυγκροτηθούν οι δημόσιες λειτουργίες και με ποιο τρόπο θα αναστηλωθεί το κύρος των χωρίς πολιτική και επιχειρησιακή διεύθυνση κρατικών υπηρεσιών.
    ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, το κρίσιμο στις μέρες που διανύουμε είναι πώς θα λειτουργήσει το κράτος. Αλλά, για να λειτουργήσει, δεν λείπουν οι... αγροφύλακες. Λείπει η βούληση, το σχέδιο και, κυρίως, η υπευθυνότητα. Το πολιτικό αγαθό που κατέστησε ουσιώδες εν ανεπαρκεία η πομπωδώς κάποτε αυτοδιαφημιζόμενη και, τώρα, παραπαίουσα κυβέρνηση Καραμανλή .

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επίσης τον Αύγουστο μάθετε πως να αρμέξετε αγελάδες, πως να τρώτε καρπούζια και να φτύνετε τα κουκούτσια και φυσικά πως κουνιούνται οι αχλαδιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ola kala kai wraia,kala kanete pou fernrtr "eidiseis" kai ton aygousto i aporia mou omws einai mia:
    PWS STO DIAOLO KATALAVATE OTI EINAI EFAPSIAS ENAS YPOPSIFIOS VOULEYTIS??????!????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναμένομεν τα νέα λοιπόν και τις αποκαλύψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή η (ανα)δημοσίευση της... προαναγγελίας, μήπως δίνει και αρκετό χρόνο στους εμπλεκόμενους σε όλα αυτά, ώστε να επικοινωνήσουν μαζί σας και να κάνετε κάποιο "διακανονισμό" για την υπόθεσή τους; Λέω τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 6.18-6.40

    ακόμα περιμένουμε τις "αποκαλύψεις" του πρεςς για τη συμμετοχή του πρώην γενικου διευθυντή του πασοκ γιάννη παπακωνσταντίνου στο σκάνδαλο κοσκωτά που είχαν προαναγγελθεί με τυμπανοκρουσίες στις 3 Ιουλίου

    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=31249303&postID=5943647978181707722

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για τον 8:19
    Η χρησιμοποίηση του ονόματος του ανθρώπου που δεν μπορείς να αντικρούσεις τις πολιτικές θέσεις δεν προσθέτει οπαδούς στην παράταξη που υπηρετείς. Εδώ συγκεκριμένα αναφέρεις λεπτομέρειες μιας σωματικής συμπεριφοράς που φανερώνει πως είσαι από πρώτο χέρι καλός γνώστης:ο παθών, μαθών!! Περαστικά!

    Για το press:
    Θα μας αποκαλύψετε, λέει, τι έμαθε ο Καραμανλής για τα ομόλογα και έπαθε σοκ! Δηλαδή δΕν έμαθε για την ύπαρξη των ομλόγων, αλλά κάτι για τα ομόλογα, που σημαίνει ότι ήξερε την ύπαρξή τους! Άρα ή έμαθε πως το μυστικό διέρρευσε ή εμαθε πως το αποτέλεσμα της απόδοσης ήταν μόνο κάποια ψωρο-εκατομμύρια ευρώ!
    Μπορεί και τα δύο και τότε θα ήταν γερό το σοκ αφού δε φτάνει που ήταν λίγα βγήκαν και στη φόρα και γίνανε ρεζίλι παγγκοσμίως για το τίποτα!!

    Έτσι θάναι! Γιατί γκοτζάμ αρχηγάρα δεν πτοείται από τα μικρο-τίποτα! Εδώ δεν του ίδρωσε το αυτί για το κάψιμο της μισής χώρας! Και μάλιστα θα το χάρηκε, που του δόθηκε μια ακόμα ευκαιρία να κατακεραυνώσει την αντιπολίτευση, τρομάρα μας!


    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 10.28 εσένα μόνο τα ομόλογα σου μείνανε?

    όταν την επαύριο των εκλογών θα βρίζεις το γιώργο σαν αποτυχημένο για 2 συνεχόμενες ήττες στις εθνικές εκλογές (γιατί ενδιάμεσα έχει χάσει και κάμποσες άλλες, δημοτικές, φοιτητικές κλπ) και αναγκαστικά θα πιπιλάς την καραμέλα και θα λιβανίζεις το σημίτη σαν καταλληλότερο για να βγεί το πασοκ από το τέλμα (που ο ίδιος ο σημίτης το έριξε) θα γελάσουμε πολύ

    καλά σαράντα (όχι τοις εκατό, τα άλλα του μνημοσύνου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ 1-8-2007

    Με μεγάλη επιτυχία εμφανίσθηκε στην πόλη μας η παράσταση του έργου του ποιητή ΜΠΑΪΡΟΝ "Θα σε κάψω Γιαννη, θα σε αλλοίψω μέλι" από το θίασο "ΘΑ, και σας κοιτώ στα μάτια". Ο θίασος ενθουσίασε τα πλήθη και η παράσταση τόνωσε το ηθικό των κατοίκων: εργολάβων, νταβατζήδων και καταπατητών.
    Οι ηθοποιοί ΠΑΚΗΣ, ΜΠΑΓΑΣΙΑΚΟΣ, καταχειροκροτήθηκαν και απεκάλυψαν για μια ακόμη φορά το πηγιαίο ταλέντο τους. Ο ΠΑΚΗΣ βέβαια έπαιζε σε γνωστό ρόλο.
    Ο ΜΠΑΓΑΣΙΑΚΟΣ όμως ήταν αληθινή αποκάλυψη. Ο ηθοποιός αυτός έχει μέλλον, να το θυμώμαστε.
    Η σκηνοθεσία ανήκε για μια ακόμη φορά στον μεγάλο σκηνοθέτη ΚΩΤΣΟΘΟΔΩΡΟ.
    Η μουσική, όπως πάντα στον ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΝΑΣΤΑΖΙΑ.
    Το έργο γράφηκε από τον ποιητή ΜΠΑΪΡΟΝ λίγο μετά την ανάσταση της ΠΑΡΝΗΘΑΣ και απέπνεε πατριωτισμό και αισιοδοξία.

    Παράλληλα η FANY παρουσίασε το μονόπρακτο του Α. ΣΑΜΑΡΑΝΘ "Η Ξανθιά Μαϊμού" που επίσης κατενθουσίασε τα πλήθη που ολοφυρόμενα εκραύγαζον PALI-PALI FANY.

    Η περιοδεία θα συνεχισθεί και σε άλλους νομούς της χώρας -σε στύλ Retro και κατά τα πρότυπα της δεκαετίας του 50 και 60, όπου ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ καλλιτεχνών, ΠΙΟΥΡΙΦΟΪ εμπνεύσεως, περιόδευαν ανά τους στρατώνες της χώρας. Μάλιστα ανακοινώθηκε πως οι παραστάσεις του θιάσου θα εμπλουτισθούν με δρώμενα της καλλιτέχνιδος ΑΝΙΤΑS PANIA και ζωντανές εμφανίσεις των μελών του FAME STORY, τα οποία με μεγάλη αποδοχή και επιτυχία εμφανίζονται στις πνευματο-καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ.

    Οσον αφορά τις διαμαρτυρίες θεατών της Αιγιαλείας κατά την παράσταση, αυτές οφείλονται σε 2 πιθανόν λόγους.
    Ο πρώτος λόγος αφορά την μη-παρουσία του σκηνοθέτη και ο δεύτερος την εμφάνιση της FANY. Δυστυχώς τα κουστούμια της FANY δεν απέδιδαν το ταλέντο της, πράγμα που απογοήτευσε εν μέρει τους θεατάς. Αυτό το πρόβλημα δημιουργήθηκε, διότι τα κοστούμια της παράστασης, έχοντας φορεθεί και τη βραδυά της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, ξεθώριασαν ολίγον τι από τη φεγγαράδα εκείνης της νυκτός και έτσι η καλλιτέχνις θεώρησε σκόπιμο να μην τα ξαναφορέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ...

    ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ....
    ----------------------
    ΜΙΑΝ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΟΤΣΥΦΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ 'ΛΕΓΑΝ ΣΑΒΒΑ.
    ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΓΥΡΙΖΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ-ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ.
    ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ (ΛΟΓΩ ΚΟΛΗΤΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ "ΑΕΤΟ") ΤΡΕΧΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ:
    ΣΟΥΦΡΑΚΙΑ, ΑΛΟΓΟΠΕΤΕΙΝΟΙ, ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΙΤΣΕΣ, ΧΑΜΟΚΑΙΛΕΣ, ΠΟΛΥΔΩΡΙΝΕΣ, ΚΟΡΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΠΤΗΝΑ, ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ, ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΑΝ ΚΙ' ΕΛΕΓΑΝ:
    -ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΑΒΒΑ !
    - ΔΕΝ ΜΕ ΛΕΝΕ ΣΑΒΒΑ & ΚΥΡ ΣΑΒΒΑ, ΜΕ ΛΕΝΕ ΣΑΒΒΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΜΥΤΗ !

    ΠΕΡΑΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΝΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΝΑ ΚΟΜΠΙΝΕΣ, ΝΑ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ,
    ΠΑΕΙ Ο ΘΩΚΟΣ, ΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ !

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ.....
    ...ΣΟΥΦΡΑΚΙΑ, ΑΛΟΓΟΠΕΤΕΙΝΟΙ, ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΙΤΣΕΣ, ΧΑΜΟΚΑΙΛΕΣ, ΚΟΡΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΠΤΗΝΑ ..
    ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΑΝ ΚΙ' ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ 'ΛΕΓΑΝ.
    -ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΑΒΒΑ, ΑΦΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΜΥΤΗ !!
    - ΔΕΝ ΜΕ ΛΕΝΕ ΣΑΒΒΑ ΑΦΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΜΥΤΗ, ΜΟΝΟ ΣΑΒΒΑ ΜΕ ΛΕΝΕ, ΣΑΒΒΑ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. προς ’PASOK poisonous’’ Και αλλη μια φορα σε καλω να διαβασεις τις αρμοδιοτητες της αγροφυλακης, και μετα πες την γνωμη σου, αν χρειαζεται η οχι.Οσο αν η πλειοψηφια των διοριζομενων ειναι δεξιοι,τι να κανουμε, δεν μπορουμε μονα- ζυγα δικα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και γιατι να θελει το ΠΑΣΟΚ τους Αγροφυλακες? Ξεχασατε τι ειχε δηλωσει ο αρχηγος? Το χασισι στις γλαστρες ειχε πει. Το θυμαστε συντροφοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι δεξιοί και αριστεροί στην αγροφυλακή; Αυτό είναι το πρόβλημα; Η ανεργία στη χώρα μας παρουσιάζεται μειωμένη όπως και ο πληθωρισμός με τερτίπια και μαγικά τρυκ των μαθητευόμενων μάγων. Ο κόσμος έχει ανάγκη για δουλειά και όταν του τη δίνουν τη δέχεται. Εδώ μιλάμε για ανοησία πρώτου μεγέθους. Ο Μητσοτάκης έκοψε τις συντάξεις από τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης για να τις δώσει στις πολύτεκνες μητέρες που είχαν εγκόνια!Σκέφτηκε να αναστήσει και ένα θεσμό που με τη διαβολή και τη ρουφιανιά κουβάλαγε ψήφους. Το ΠΑΣΟΚ το σταμάτησε. Τούτοι εδώ τώρα αποφάσισαν να συνεχίσουν την μέθοδο Μητσοτάκη. Η κατακρυγή όμως τους ανάγκασε να κάνουν έναν κανονισμό που να χωνεύεται από τον κόσμο μια και δεν τους απασχολεί η υγεία του απλού λαού, που εξυπηρετείται από προσωπικό νοσοκομείων και όχι προσωπικό των ανύπαρκτων χωραφιών τύπου 1950!

    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στα καναλια ολοι τους ειναι,μου-ειπες-σου-ειπα-θα-πουμε.
    Ορεξη που την εχουν να ασχολουνται με μαλακιες.
    Μικροτητες και ξεκατινιασματα απο ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χορός με «χρυσούς» μισθούς και μπόνους χιλιάδων ευρώ σε υψηλόβαθμα στελέχη έχει στηθεί στην ΕΡΤ, σε σημείο που η βουλευτική αποζημίωση να αποτελεί... ψίχουλα σε σύγκριση με αυτούς!
    Οι υπέρογκοι μισθοί στην κρατική τηλεόραση αποτέλεσαν το βασικό σημείο κριτικής του ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταψήφισε την πρόταση του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου για επαναδιορισμό του Χρ. Παναγόπουλου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.
    Ωστόσο η επιτροπή ΔΕΚΟ με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον επαναδιορισμό του, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΝ ψήφισαν «λευκό». Εκτός από τις παχυλές αμοιβές, το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κομματική άλωση» της ΕΡΤ με επίσημα «γαλάζια» κομματικά στελέχη που μετέχουν στο ΔΣ της επιχείρησης και εκατοντάδες νέες προσλήψεις, καθώς και για έλλειψη αντικειμενικότητας στα δελτία ειδήσεων και αποκλεισμό βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης από εκπομπές.
    Πιεστικές ερωτήσεις
    Στις πιεστικές ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , ο πρόεδρος της ΕΡΤ επιβεβαίωσε ότι οι μηνιαίες μεικτές απολαβές του φτάνουν τις 22.000 ευρώ και των γενικών διευθυντών και εντεταλμένων συμβούλων τις 16.000 ευρώ.
    Παραδέχθηκε ακόμη ότι υπήρξε μπόνους έως και 50.000 ευρώ που έλαβε η γενική διευθύντρια εσόδων της ΕΡΤ, επειδή -όπως είπε- ανέβασε κατά 56% τα έσοδα της διαφήμισης.
    Ο κ. Παναγόπουλος δικαιολόγησε τα παραπάνω ποσά λέγοντας ότι «πρέπει να είναι ζωντανά στελέχη από την αγορά που διαχειρίζονται μεγάλα ποσά και δεν μπορούν να υποαμείβονται». Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τον Φ. Πετσάλνικο, ο οποίος παρατήρησε ότι και οι υπουργοί διαχειρίζονται πολύ μεγαλύτερα ποσά, αλλά δεν παίρνουν πάνω από τη βουλευτική αποζημίωση (περίπου 6.500 ευρώ), ενώ έκανε λόγο για «πανηγύρι που έχει στηθεί στην ΕΡΤ». «Τα ποσά που δίδονται δεν είναι νηστεία», είπε χαρακτηριστικά.
    Σχετικά με το προσωπικό που υπηρετεί στην ΕΡΤ, ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι έχουν αυξηθεί κατά 700 οι συνεργάτες (οι 470 είναι δημοσιογράφοι) με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ το μόνιμο προσωπικό είναι 3.840, εκ των οποίων οι 1.100 είναι δημοσιογράφοι.
    Το ΠΑΣΟΚ εστίασε την κριτική του και στο θέμα των κομματικών στελεχών που μετέχουν στο ΔΣ στην ΕΡΤ, όπως είναι ο Μεν. Δασκαλάκης, γενικός διευθυντής της ΝΔ και ο Δ. Ζακυνθινός
    «Πώς το ανέχεστε; Υπάρχει μια δεοντολογία», σχολίασε ο Τ. Χυτήρης.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΡΕΜΑΛΑ ΜΕ ΣΥΡΜΑΤΙΝΗ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ
    ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ- ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΤΟΥΣ
    ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ
    ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ ΠΟΥ
    ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙΤΛΟ "ΕΘΝΟΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ
    ΑΛΛΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ "MEGA" ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    ΠΕΝΤΕΛΗ(95000 στρεμματα με τη μια)
    μετα την αναδασωση του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση