GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να, τι λέει ακριβώς το Σύνταγμα...

, Το άρθρο 56 του Συντάγματος, που αφορά την περίπτωση της Φ. Γεννηματά, είναι ρητό και κατηγορηματικό. Να τι λέει ακριβώς: **1. Έμμισθοι δη...

,
Το άρθρο 56 του Συντάγματος, που αφορά την περίπτωση της Φ. Γεννηματά, είναι ρητό και κατηγορηματικό. Να τι λέει ακριβώς:
**1. Έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου, υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας, υπάλληλοι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, διοικητές, υποδιοικητές ή πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ή διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου ή δημόσιων επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος ή επιχειρήσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές, αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξή τους ως υποψηφίων. Η παραίτηση συντελείται με μόνη τη γραπτή υποβολή της. Αποκλείεται η επάνοδος στην ενεργό υπηρεσία των στρατιωτικών που παραιτούνται. Τα ανώτερα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας για την οποία εξελέγησαν, ακόμη και αν παραιτηθούν.

15 σχόλια

  1. Πολύ σωστά!

    Να καταλύσουμε το Σύνταγμά μας και τον Άρειο Πάγο για να μπει η κα. Φώφη στην Βουλή των Ελλήνων;
    Δεν ανασταίνετε καλύτερα το ζόμπι του Παπαδόπουλου να σπάμε και πλάκα; (j/k)

    Ο Αθανασάκης (και όποιος τον συμβούλεψε) που έκανε τις χθεσινές δηλώσεις περί πραξικοπήματος πρέπει να μάθει ανάγνωση 1α και μετά να ανοίγει το στόμα του.

    Με τις μαλακίες (η λέξη υπάρχει στην βίβλο και τον επιτάφειο του Περικλέους) του ΠαΣοΚ θα βγει σίγουρα κυβέρνιση η υποτακτική (Aigaio sourotiri), νεοταξίτικη(βλ. Ανιστόριτο βιβλίο ιστορίας ΣΤ' δημοτικού), προδοτική ΝΔ (προδοτικά ψηφίσματα στο Ε/Κ).


    -----------

    - ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΥΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΛ. ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
    (φωτογραφίες χαμογελαστών βουλευτών του ΣΥΝ με αντίστοιχους ΑκροΔεξιούς και φασίστες Τούρκους, αναπαραγωγή τούρκικης προπαγάνδας στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και πάρε δώσε με το ΕΠΣΕ και τον ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΑ).

    - ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΛΑΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΚΕ

    - ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ (βουλευτές ΠαΣοΚ βασανιστές της Χούντας κ.α.)

    - ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΗ και του ανιστόριτου βιβλίου της ΣΤ' Δημοτικού -> ΝΔ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΑ
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ή εγώ δεν γνωρίζω ελληνιά ή τα το μπλογκ τα παίζει όλα για όλα τώρα στο τέλος!
    Πού γράφει για το Επικρατείας; Κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.Δικαίωμά σας, αλλά δεν είμαστε αδιάβαστοι χαχόλοι σαν αυτούς που μπαίνουν και ψηφίζουν χωρίς έρευνα!
    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ σας το είπα και παλιότερα. Αν βγει το ΠΑΣΟΚ θα είναι παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας να αναδείξει ως πρωθυπουργό ένα ΑΜΕΑ (άτομο με ειδικές ανάγκες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορία αφελούς!!!!!Ο Χηνοφώτης πώς πέρασε;;;;;;;;;;Εκεί ο καλός μας Πάγος γιατί δεν πάγωσε την υποψηφιότητα του;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΣ ΕΣΚΙΣΕ ΔΕΞΙΑΡΕΣ Η ΦΩΦΗ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΚΟΛΩΣΕΙ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ.
    ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΦΩΦΗ ΗΡΩΙΔΑ ΚΑΙ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΟDP και DTP βρε γελοίο ακροδεξιό σκουλήκι είναι κόμματα με χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες φυλακισμένους στις φυλακές της τουρκίας.

    Μαύρο στους γρίχους λύκους της ΔΕΞΙΑΣ(ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ Ο ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Β ΑΘΗΝΑΣ.

    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. o nomos leei :"Τα ανώτερα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού..."

    ara ta peri ntinopoulou einai asteioi antiperispasmoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Β΄ΓΕΛΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
    ΦΩΦΗ...
    ΒΟΥΛΑ...
    ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ?

    ΓΙΩΡΓΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ
    ΣΤΙΣ 17 ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΤΕ
    ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ
    ΓΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΠΑΡΕ ΤΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ, ΤΟΝ ΚΟΚΚΟ, ΤΗ ΦΩΦΗ, ΤΟΝ ΤΣΟΥΡΑ, ΤΟΝ ΔΟΛΗ, ΤΟΝ ΠΟΛΥΖΟΓΟΠΟΥΛΟ, ΤΗ ΒΑΡΤΖΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.
    Α ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ.
    ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9:50 πμ

    Ούτε να διαβάσεις δεν ξέρεις...


    **1. .....υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας........δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές, αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξή τους ως υποψηφίων (παραιτήθηκε ήδη ο Χηνοφώτης) Η παραίτηση συντελείται με μόνη τη γραπτή υποβολή της. Αποκλείεται η επάνοδος στην ενεργό υπηρεσία των στρατιωτικών που παραιτούνται. Τα ανώτερα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού (βλέπε φώφη) δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας για την οποία εξελέγησαν, ακόμη και αν παραιτηθούν.

    Πάντως είσαι δικαιολογημένος. Εδώ η ίδια το ηξερε και το δήλωνε, εδώ ο Αθανασάκης φωνάζει, οι χαχόλοι του πασοκ θα μείνουν πίσω;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η θητεία του Ντινόπουλου είχε λήξει. Επόμενη ερώτηση παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΑΝ Η ΦΩΦΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΧΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ;;
    ΕΛΕΟΣ , Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡNHΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΥΝΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ....ΣΤΗΝ ΦΩΦΗ !!!
    ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ , ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ GAY ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΝΟΝΟΣ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ :

    Οι ευθύνες είναι δεδομένες και αναμφισβήτητες. Και σ' αυτό δεν νομίζουμε να διαφωνεί κανείς, έστω κι αν τις ευθύνες αυτές δεν τις αποδίδει αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση και σε συγκεκριμένα μέλη της, αλλά στην κρατική μηχανή που δεν κινήθηκε όσο συντονισμένα έπρεπε, στις πυροσβεστικές δυνάμεις που δεν υπήρξαν όσο αποτελεσματικές όφειλαν να είναι ή ακόμη και στις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίες δεν επιτέλεσαν τον ρόλο τους.
    Οποιον, όμως, κι αν θεωρεί ο καθένας ως επιμέρους υπεύθυνο για την τεράστια οικολογική καταστροφή, εκείνο που δεν αλλάζει είναι ότι η βασική ευθύνη δεν μπορεί παρά να καταλογιστεί σ' εκείνον που είχε την ευθύνη της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων και αποδείχτηκε ανεπαρκέστατος καθώς και σ' εκείνον ο οποίος διαχειρίστηκε την κρίση και αποδείχτηκε ανίκανος. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση.
    Η διπλή αυτή αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την καταδίκη της κυβέρνησης από την κοινή γνώμη, έστω κι αν οι επιμέρους ευθύνες δεν είναι αποκλειστικά δικές της. Και όχι απλώς και μόνο για να υπάρξει κάποιος ένοχος, αλλά για να καταγραφεί ένα προηγούμενο που θα διδάσκει και ταυτόχρονα θα προβλέπει ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν καταστροφές τέτοιας έκτασης χωρίς να καταλογίζονται οι ευθύνες σ' αυτούς που θεσμικά ανήκουν.
    Οι κυβερνήσεις εκλέγονται και υπάρχουν για να έχουν την ευθύνη της λειτουργίας της χώρας. Και θα πρέπει να είναι αυτονόητο ότι, όπως ακριβώς η σωστή και αποτελεσματική διακυβέρνηση θα πρέπει να επιβραβεύεται από την κοινή γνώμη, έτσι ακριβώς η κακή και αναποτελεσματική θα πρέπει να τιμωρείται. Ανεύθυνες κυβερνήσεις δεν υπάρχουν και δεν πρέπει να υπάρχουν.
    Ο Κ. Καραμανλής και οι συνεργάτες του προσπαθούν επί τριάμισι χρόνια να πείσουν για το αντίθετο. Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν ανέλαβαν τις ευθύνες για τις πράξεις και παραλείψεις τους. Αλλά τώρα δεν έχουν περιθώρια να τις αποφύγουν.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. Τους φταίνε οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, οι παροχές προς τους πυροπαθείς, ο άρειος πάγος.....

    Στις εκλογές τι θα τους φταίει; Ο Ερμής που θα είναι ανάδρομος;


    Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΡΕΜΑΜΕ
    ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.
    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ




    Νεοι Πατριωτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. lathos!!stis 16 septembri tha nikisei o sosialismos kai oloi oi apatewnes epitelous tha pane sto spiti tous! eleos arketa fagane! PASOK!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση