GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί αποδιοργάνωσης ο λόγος...

Με αφορμή τις καταλήψεις λυκείων και γυμνασίων. . Του Αλέξανδρου Κυριακάκη ... Σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές είναι ώρα να λάβου με ένα ...

Με αφορμή τις καταλήψεις λυκείων και γυμνασίων.
.
Του Αλέξανδρου Κυριακάκη
...
Σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές είναι ώρα να λάβουμε ένα μήνυμα που πέρασε στα ψιλά...
Το γεγονός πώς αυτή τη στιγμή λύκεια και γυμνάσια είναι κατειλημμένα, η αμφισβήτηση θεσμών από 16χρονα (λέμε τώρα..), οι συζητήσεις για νέες καταλήψεις στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι νέες πορείες καταδεικνύουν τη παρουσία σ’ αυτούς τους χώρους του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μεθοδική προσπάθεια και έξυπνο σχεδιασμό. Οι συνθήκες, λοιπόν, επιβάλλουν να εστιάσουμε στη σημασία της ανόδου των ποσοστών του. Πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο; Μήπως για επανάσταση των 20ρηδων; Σίγουρα αποτελεί φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας που κάνει την εμφάνιση του κυρίως μετά το ’90.
Η απομάκρυνση των light κομμουνιστών από τη μαρξιστική ορθότητα (που αν μη τι άλλο είναι φορέας αρχών και αξιών) και η αναζήτηση ταυτότητας “ανανέωσης” οδήγησε στην αμφισβήτηση δομικών στοιχείων της ελληνικής κοινωνίας. Ο ισοπεδωτικός λόγος έδωσε διέξοδο σε κορεσμένους, βολεμένους και κοινωνικά ανάλγητους ελιτιστές, που με τη στάση τους εξυπηρετούν το σκληρό κεφαλαιοκρατικό κατεστημένο το οποίο συναλλάσσεται με την εκάστοτε εξουσία.
Ο ΣΥΝ συνεπικουρούμενος από τους δορυφόρους του(πρωτοβουλίες, κομματικά ριπίδια, συσπειρώσεις, παρατηρητήρια, στέκια και ΜΚΟ ) αποδεδειγμένα έχει καταστεί σταθερός ιδεολογικός ρυθμιστής της μεταβατικής μας κοινωνίας, υπερασπιζόμενος μια “πολιτική ορθότητα” που υποτάσσει τη βούληση της πλειοψηφίας σε αμφιλεγόμενες μειοψηφίες, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ελευθερία της έκφρασης.
Η προσκείμενη νεολαία, η γενιά των 400 Cayenne (και σίγουρα όχι των 400 ευρώ!) κινούμενη μεταξύ Manu Chao, ναρκωτικών και ανεξέλεγκτης βίας, συνέπεια των ψυχολογικών προβλημάτων που προκαλούνται από τη γονική απουσία και τις κοινωνικές πιέσεις, πρωτοστατεί σε κάθε κίνηση κοινωνικής απορρύθμισης. Η αποθράσυνση τους μετά την επιτυχία του 5% επιβάλλει τη κινητοποίηση των δυνάμεων του εθνικού χώρου, οι οποίες μέχρι σήμερα αναλώνονταν σε γκρίνια, συνομωσιολογία, μοιρολατρική φοβία και απάθεια ενώ οφείλουν να αποτελούν αντίβαρο στη κοινωνική αποδιοργάνωση.
Η ευκαιρία για αλλαγή και οργανωμένη δράση ενάντια στη βία και την αποδιοργάνωση δίνεται. Και επειδή η γνώση είναι φορέας ευθύνης, είναι προφανές πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό το τόπο...
Άμα δε σωθεί, εμείς θα φταίμε!

42 σχόλια

  1. σπεύδω να προλάβω πριν αρχίσουν τα σεντόνια και οι βρισιές (ρε παιδια του blog τι θα γίνει; αδύνατο να γράψουμε ενα σχολιο της προκοπης. Χάνεται μεσα στα σκουπιδια).
    Θαυμασια τοποθετηση. πετυχατε κεντρο. θα μας βρουν μπροστα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “Και επειδή η γνώση είναι φορέας ευθύνης, είναι προφανές πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό το τόπο...”


    Αγόρι μου μπράβο!
    Είσαι κανονικός φασίστας.
    Χρόνια είχα να διαβάσω καθαρό φασιστικό κείμενο.
    …και ξέρεις κάτι ο απροκάλυπτος φασισμός δεν σχολιάζεται, καθώς αποτελεί χυδαιότητα.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. index

    Αλέξανδρος Κυριακάκης είπαμε το όνομά σου;;;

    κυρ Αλέκο... Πες αλεύρι!
    "Καρατζαφέρης video" σε γυρεύει!

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό σχόλιο - περιεκτικό, σύντομο και σαφές, χτυπάει στην καρδιά του προβλήματος.
    Φυσικό είναι να προκαλέσει την μήνιν κάποιων εδώ που αρκούνται σε βαθυστόχαστες "αγιογραφίες" κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. bloopers

    ο Καρατζαφέρης είναι φασίστας, ενώ εσύ με το βιντεο - μονταζ που παρουσιάζεις είσαι βέρος δημοκράτης!!! Φαίνεσαι, φαίνεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άγιε

    βγάλε το φωτοστέφανο του "αριστερού αγωνιστή" και κατέβα απο το θρόνο της πολυπραγμοσύνης σου να δεις πώς έχει η πραγματικότητα.

    Οι αφορισμοί σου περι "φασιστών" είναι υπεκφυγές και προφάσεις εν αμαρτίαις.

    Απορία ψάλτου βήξ, γαρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομιζω πως δεν αξιζει σοβαρης απαντησης αυτο το κουρελογραφημα. Δεν ξερω αν ειναι φασιστας ο υπογραφων Κυριακακης-αυτος αλλωστε ειναι χαρακτηρισμος που σημερα δεν ξερω ποση αξια εχει-αλλα σιγουρα ο βαθυς συντηρητισμος του και η εθελοτυφλια δεν του επιτρεπει να δει τα προβληματα-ουτε καν να στρεψει το κεφαλι του προς αυτα-και συμφωνα με την παγια τακτικη των ελληναραδων απανταχου γης ψαχνει να βρει τον αποδιοπομπαιο τραγο και φυσικα τον βρηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ειναι ο ανησυχων νοικοκυρης-αληθεια κυρ Αλεξανδρε δεν εχεις δει χιλιαδες νεους που δουλευουν για 300,400 και 500 ευρω το μηνα? Εχεις μπει ποτε σε δημοσιο σχολειο? Και αν ναι ποτε? Πρωι η απογευμα? Ο ΣΥΡΙΖΑ σου αφταιξε κακομοιρη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 9.26

    Πρώτα δηλώνεις οτι δεν αξίζει απάντησης το κεντρικό σχόλιο αι αμέσως μετά επιδίδεσαι σε κανονικό σχολιασμό με χαρακτηρισμούς: "κουρελογράφημα, συντηρητισμος, εθελοτυφλια, ελληναράδες"...

    Πάγια τακτική των απανταχού κουρελοκουλτουριάρηδων που δεν έχουν επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξαιρετική ανάλυση, συγχαρητήρια.

    Οι δήθεν και μόνοι "προοδευτικοί" αυτής της κοινωνίας εκμεταλλεύονται το νεανικό εθουσιασμό 15 χρονων μαθητών- που δεν έχουν ακόμα ώριμα αξιολογικά κριτήρια- και τους βάζουν να κλείνουν τα σχολεία τους .Αντίθετα στα πανεπιστήμια ,που οι συνελεύσεις γίνονται από νέους επιστήμονες , που βλέπουν την ζωή και την κοινωνία πιό σοβαρα,έρχονται όλοι αυτοί οι προοδευτικοφανείς να τα κλείνουν με το ζόρι ( μιας και όταν μια ολόκληρη γενική συνέλευση που αποφασίζει ανοικτή σχολή "πλανάται πλάνην οικτρά" και δεν ξέρει να αποφασίσει για τα του οίκου της...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο γιός μου, μαθητής στην Τρίτη Λυκείου, έχει 2 εβδομάδες να πάει στο σχολείο λόγω "κατάληψης".

    Σήμερα θα του δώσω 480 ευρω (σχεδόν μισο μισθό) να πληρώσει το φροντιστήριο του.

    Προοδευτικάριοι του καναπέ με ακούτε;

    Και βέβαια δεν με ακούτε. Γιατί τα δικά σας παιδιά τα στείλατε όλοι σας σε ιδιωτικά σχολεία!

    Έτσι δεν είναι κυρία Παπαρρήγα, κύριε Αλαβάνο, κύριε Παπανδρέου κλπ κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 10:36 πμ

    Δηλαδή σαχλαμάρα γονέα αν δεν υπήρχε κατάληψη δεν θα έδινες τα χρήματα στο παιδί σου να κάνει φροντιστήριο;
    Οι καταλήψεις, ανώριμε άνθρωπε, οδήγησαν στην ανάπτυξη της παραπαιδείας ή ο συνειδητός εξευτελισμός το δημόσιου σχολείου από συμφέροντα που υπηρετούνται από τις κυβερνήσεις;
    Αντί λοιπόν να αγωνιστείς για ένα σύγχρονο και λειτουργικό δημόσιο σχολείο και για την εξάλειψη της παραπαιδείας τα βάζεις με αυτούς που ενδιαφέρονται και προτείνουν λύσεις!
    Εσύ θέλεις την ησυχία σου και την σιγουριά ότι και αύριο θα συνεχίσεις να πληρώνεις την δήθεν δωρεά παιδεία, χρυσάφι!
    Μήπως παραλογίζεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 10.55

    Αυτό που θέλω να πω ανόητε είναι ακριβώς αυτό. Οτι δηλαδή οι δήθεν "προοδευτικοί" ηγέτες ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ αφού τα παιδιά τους έτσι κι αλλοιώς τα έστελναν σε ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια.

    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ για τη Δημόσια Παιδεία γιατί ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ!

    Απλώς εκμεταλλεύονται τα 15χρονα για να ασκήσουν "πολιτική" μέσω των καταλήψεων και τίποτα άλλο.

    Γκέκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 10.55

    Ο σαχλαμάρας είσαι μάλλον εσύ ψευτοπροοδευτικέ του κώλου και όχι ο προβληματισμένος γονιός που ζει στο πετσί του την κοροϊδία των "αριστερών" πατρώνων σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή κάποιοι ενοχληθήκατε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας», τον οποίο, για πρώτη φορά, απέδωσα σε συντάκτη στο blog, εξηγούμαι:

    Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της φασιστικής πολιτικής κουλτούρας είναι η αναζήτηση υποκινητών και δόλιων συμφερόντων πίσω από την εκδήλωση ενός κοινωνικού φαινομένου.
    Ο φασίστας δεν απασχολείται με τα αίτια που προκαλούν το φαινόμενο – που ορίζουν την πραγματικότητα – αλλά αποκλειστικά με όσους νομιμοποιούν πολιτικά τη συγκεκριμένη μορφή δράσης ή αντίδρασης μιας κοινωνικής ομάδας. Ο πολιτισμός του φασίστα δεν σχετίζεται με τον διάλογο και τη σύνθεση , καθώς χαρακτηρίζεται από διάθεση αποκλεισμού όσων δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την μια και μοναδική, καθαρή, αλήθεια που ο ίδιος θεωρεί ότι κατέχει!
    Έτσι, ο φασίστας δεν απασχολεί φαιά ουσία για να διεισδύσει στα πιθανά αίτια (εκπαιδευτικό σύστημα, υποδομές, πολιτική πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) που οδηγούν στο φαινόμενο( καταλήψεις), αλλά περιορίζεται να σπεκουλάρει πολιτικο-ηθικά στη μορφή της κοινωνικής δράσης για την θεραπεία των προβλημάτων. Η χυδαιότητα του φασισμού βρίσκεται εδώ ακριβώς: δεν επιζητεί να προσεγγίσει τα γενεσιουργά αίτια, αλλά να εξοβελίσει όσους επιχειρούν να το πράξουν.
    Είναι, ίσως, το πλέον έκδηλο σημάδι φασισμού η προσέγγιση ότι τα προβλήματα δεν προκύπτουν μέσω της κοινωνικής διαδικασίας, αλλά από συγκεκριμένες προβληματικές οντότητες: άτομα, ομάδες, κόμματα, έθνη κλπ.
    Άρα, φίλοι ο χαρακτηρισμός μου «φασίστας» δεν αποτελεί αφορισμό με κανένα τρόπο, αλλά μάλλον ανάδειξη της συγκεκριμένης κουλτούρας που διατρέχει το top post, και διακατέχει προφανώς τον συντάκτη του.
    Ελπίζω να έγινα σαφής.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εντάξει ρε παιδιά, είναι γνωστό στην Ελλάδα ότι ο μόνος αρεστός φασισμός είναι ο αριστερός. Αλλά ναι, δεν είναι φασισμός, είναι "προοδευτισμός".

    Είναι πραγματικά κρίμα κόμματα όπως το ΣΥΡΙΖΑ να υποθηκεύουν το μέλλον της Ελλάδας, διαλύοντας την παιδεία.

    ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. με μιά ανάλυση στα εκλογικά αποτελέσματα θα δεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τα μεγαλύτερα του ποσοστά στις συνοικιες των μεγάλων τζακιών και των μεγαλοαστών και όχι βέβαια στα χωριά και απο τους νέους των 400 ευρώ...εκτός αν ο Αλαβάνος εννοούσε γενιά του ιντερνετ τα πλουσιόπαιδα του κολλεγίου και του Deree...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τον πατέρα που λέει ότι δίνει το μισό περίπου μισθό του για τα φροντιστήρια του γιου του. Σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι είναι παράλογο να πληρώνεις 500 ή 600 ευρώ τον μήνα στα φροντιστήρια; Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι αν η ελληνική εκπαίδευση λειτουργούσε σωστά δεν θα χρειαζόταν να δίνεις αυτά τα χρήματα, ούτε και ο γιος σου να χάνει τόσες ώρες κάθε μέρα σε μαθήματα εκτός σχολείου; Γιατί όλοι οι γονείς παίρνουν τα φροντιστήρια σαν ένα αυτονόητο και απαραίτητο συμπλήρωμα της εκπαίδευσης, κάτι σαν συμπλήρωμα διατροφής που παίρνουν όσοι δεν σιτίζονται σωστά;
    Σκέφτηκαν ποτέ οι γονείς να αντιδράσουν, να κατέβουν στους δρόμους, να κινητοποιηθούν με κάποιο τρόπο ζητώντας αναβάθμιση της εκπαίδευσης; Έχουμε χάσει τα μέτρα και τα σταθμά. Κατεβαίνουν, όσοι κατεβαίνουν στους δρόμους, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις κλπ, αλλά ποτέ για την παραπαιδεία που ανθίζει και λουλουδίζει στη χώρα μας όπως σε καμιά άλλη χώρα στην Ευρώπη.
    Γιατί η κάθε ελληνική οικογένεια θα πρέπει να καταβάλει τεράστια ποσά για την εκπαίδευση των παιδιών τους χωρίς οι γονείς να αντιδράσουν ποτέ; Πού την είδατε την δωρεάν εκπαίδευση στην Ελλάδα; Τα βάζετε με τους καταληψίες και αυτούς που τους δήθεν υποκινούν, αντί οι ίδιοι να κάνετε καταλήψεις ζητώντας το αυτονόητο: να μαθαίνουν τα παιδιά σας αυτά που πρέπει να μάθουν στο σχολείο, να έχουν βοηθητική διδασκαλία στα σχολεία τους αυτοί που την χρειάζονται, να μαθαίνουν ξένες γλώσσες εκεί και να προετοιμάζονται για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους μέσα στην τάξη και όχι στα φροντιστήρια.
    Για ξανασκεφτείτε το εσείς που με τόση ευκολία και αφοριστικά τα βάζετε με τους δήθεν υποκινητές των καταλήψεων και τους καταληψίες. Μεταθέτετε αλλού το πρόβλημα γιατί αρνείστε να πάρετε οι ίδιοι τις ευθύνες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και μια λεπτομέρεια…έτσι για την ιστορία!
    Δεν συμφωνώ με τις καταλήψεις, ως μια και μοναδική, σχεδόν, μορφή αγώνα από όσους εκφράζουν την αγωνία τους και τα αιτήματά τους για την εκπαίδευση.
    Οικονομία στις καταλήψεις παιδιά…υπάρχουν πολλές άλλες μορφές δράσης που αγνοείτε… και κάνετε λάθος.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εκτός αν ο Αλαβάνος εννοούσε γενιά του ιντερνετ τα πλουσιόπαιδα του κολλεγίου και του Deree...

    ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΠΑΛΑΒΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ!

    ΜΑΓΚΕΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φυσικά υπάρχουν και γενεσιουργά αίτια για τη διάλυση της παιδείας.Είναι η δράση της ΟΛΜΕ,η κατάργηση των επιθεωρητών,το ενιαίο μισθολόγιο,το τέλος κάθε αξιολόγησης των καθηγητών,η έλλειψη κάθε πειθαρχίας των μαθητών.
    Προ του "εκδημοκρατισμού" της Ελλάδος στα ιδιωτικά σχολεία πήγαιναν οι χειρότεροι μαθητές για να πάρουν απολυτήριο και τα δημόσια σχολεία θεωρούνταν πολύ καλύτερα από τα ιδιωτικά με την εξαίρεση ελάχιστων προνομιούχων ιδιωτικών.
    Είμαστε όλοι κάποτε μαθητές και το θυμόμαστε καλά.
    Τώρα ακόμη και μισθοσυντήρητοι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά για να γλυτώσουν από τη διάλυση των δημοσίων,τις καταλήψεις και τη συνδικαλιστική νοοτροπία ΟΛΜΕ.
    Πως μπορούν να φτιάξουν τα δημόσια σχολεία;Με την εφραμογή νόμων και κανονισμών που υπήρχαν όταν ήταν καλύτερα από τα ιδιωτικά πριν το 1981.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μα να σου απαντησω ευγενικα;
    αντε γαμησου αρχιφασιστα κυριακακη.
    αντε γαμησου οικογενειακως και απο καθε τρυπα παλιοσκουληκι.

    γαμω το κατατζαφερη σας γλοιωδη υποκειμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 12.31

    "Τα βάζετε με τους καταληψίες και αυτούς που τους δήθεν υποκινούν, αντί οι ίδιοι να κάνετε καταλήψεις ζητώντας το αυτονόητο: να μαθαίνουν τα παιδιά σας αυτά που πρέπει να μάθουν στο σχολείο, να έχουν βοηθητική διδασκαλία στα σχολεία τους αυτοί που την χρειάζονται, να μαθαίνουν ξένες γλώσσες εκεί και να προετοιμάζονται για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους μέσα στην τάξη και όχι στα φροντιστήρια."

    Πας γυρεύοντας να τα ακούσεις τώρα! Ποιοί καθηγητές; Αυτοί οι "προοδευτικοί" που αρνούνται πεισματικά την αξιολόγηση, λουφάρουν και κάνουν ιδιαίτερα μετά το σχολείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έχει σημασία αν οι καθηγητές είναι «προοδευτικοί» ή όχι, ή αν έχουν ή όχι τη δυνατότητα να λουφάρουν; Ποιος τους έχει δώσει αυτή τη δυνατότητα; Γιατί δεν ελέγχονται οι καθηγητές όπως γίνεται σ’ όλη την Ευρώπη; Θα τα βάλουμε με τους καθηγητές που σαφώς, ίσως, λουφάρουν όπως κάθε εργαζόμενος που έχει την ευκαιρία να το κάνει και να εκμεταλλευτεί την θέση του, ή με το πολιτικό σύστημα και την διοίκηση που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς την κοινωνία και κοροϊδεύουν τον κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η επίκληση του φασισμού από διάφορους αυτόκλητους προοδευτικάριους έχει γίνει ψωμοτύρι. Προφανώς η επιβολή της γνώμης μίας -και καλά- ελίτ που έχει αποφασίσει το πως θα πρέπει να είναι ο κόσμος είναι το απόγειο της δημοκρατίας. ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1.04

    Δεν είναι μόνον αυτά, αλλά είναι και αυτά.
    Είδες τι ωραία που είναι άμα συζητεί κανείς πολιτικά και δεν σπεκουλάρει φασιστικά!
    Ξέρεις τι όμορφα θα συζητούσαμε αν αυτά που σημειώνεις είχαν τοποθετηθεί εξ αρχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 1.16
    ¨...Θα τα βάλουμε με τους καθηγητές που σαφώς, ίσως, λουφάρουν όπως κάθε εργαζόμενος που έχει την ευκαιρία να το κάνει και να εκμεταλλευτεί την θέση του...;"

    Να, είναι αυτοί ακριβώς οι "προοδευτικοί" καθηγητές που ως φοιτητές κάτω απο τη ντιρεκτίβα των "αριστερών" παρατάξεών τους φώναζαν "όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών" και σήμερα ως εκπαιδευτικοί - συνδικαλιστές την εεφαρμόζουν στην πράξη!!! Εννοείται πως αυτό συνεπάγεται και τη μη-εντατικοποίηση της δουλειάς τους, δηλαδή απλοελληνιστί τη λούφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν, λέω ΑΝ, οι "προοδευτικές" παρατάξεις αντί να υποκινούν τις καταλήψεις που ουσιαστικά στρέφονται κατά των ίδιων των μαθητών, αναλάμβαναν δράση σε τοπικό επίπεδο, σε κάθε σχολείο,ΌΧΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ, αλλά παρεμβαίνοντας διαρκώς και ουσιαστικά, ελέγχοντας την ποιότητα των σπουδών, τους λουφαδόρους αναξιολόγητους καθηγητές, τις κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές, απαιτώντας δυναμικά τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ως γονείς και ως ενεργοί πολίτες, δίνοντας οι ίδιοι παράδειγμα στα νέα παιδιά για το ΠΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ, αν λέω, αν...

    Αυτά όμως απαιτούν δουλειά, συνεχή και συνεπή ... Ενώ με δυο αλυσίδες και άλλα τόσα λουκέτα το πράγμα τους είναι πολύ πιό εύκολο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καιρό είχαμε να διαβάσουμε στο μπλογκ ένα τόσο σύντομο,περιεκτικό και to the point άρθρο σαν του κυρίου Κυριακάκη.Κοντεύαμε να συνηθίσουμε τα πολυσύνθετα κυκλώματα του μυαλού του Αγιου,αναζητώντας ερμηνείες πίσω από κάθε λέξη αντικαθιστώντας την ποίηση με τα σχόλια του.Φυσικό να αντιδράσει υβριστικά,παρά τις εξηγήσεις του,αφού μόνο και μόνο το ύφος του άρθρου ,άσχετα με το περιεχόμενο,είναι διαμετρικά αντίθετο απο το δικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 1.41

    Άσχετο.

    Λές ο ΑΓΙΟΣ να είναι στην πραγματικότητα ο ποιητής Τηλέμαχος Χ?
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πρόκειται για ένα τσούρμο κακομαθημένα. Είναι ανεπίτρεπτο να καταλαμβάνονται σχολία. Κανονικά πρέπει να επέμβει εισαγγελέας. Αλλά ξέρω η Κυβέρνηση φοβάται το πολιτικό κόστος. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για ένα μάτσο ηλιθίους με πρώτο τον Αλαβάνο. Γι' αυτό τους βγαινει ο ένας κλέφτης και η άλλη ναρκομανής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτά δε μου αρέσουν!
    Αμέσως μόλις πει κάποιος πολίτης την άποψη του πάντα βρίσκονται οι υπερασπιστές της "πολιτικής ορθότητας" να τον κακοχαρακτηρίσουν και να το θίξουν.
    Λυπάμαι φίλοι μου αλλά η ελευθερία στο τέλος πάντα νικάει! Είτε πρόκειται για την ελευθερία του λόγου είτε πρόκειται για ελεύθερα σχολεία.
    Πιστεύω ότι εκφράζω τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών και των σπουδαστών και είμαι περήφανος που γεννηθηκα στη χώρα της ελευθερίας.
    Οι αποκλεισμοί και οι φιμώσεις πρέπει να σταματήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ούτε ένα σεντόνι, ούτε ενα spam!!!

    Ποιός φούρνος γκρεμίστηκε? Οι spamακηδες δεν δουλεύουν σαββατοκύριακο?

    Υ.Γ. Παιδιά πολύ γουστάρω τη συζήτηση, συνεχίστε όλοι έτσι!

    Ο ΑΣΧΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 2.48

    Οι spamάκηδες είναι απασχολημένοι με τις καταλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. index

    Μερικά πράγματα αν και αστεία δεν προκαλούν γέλιο.
    Γιατί άραγε;


    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 4.01
    Α.Γιατί δεν έχεις αίσθηση του χιούμορ.
    Β.Γιατί το αστείο έγινε εις βάρος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 2:40

    ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΕ ΦΙΜΩΣΕΙ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ;
    ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ;
    ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΣΟΥ;
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΔΕΝ ΣΕ ΒΡΙΣΑΝΕ
    ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑΝ ΤΟ ΛΟΓΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ.
    ΜΗ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΑΕΙ!
    ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 2.40

    Τί έγινε; Έφυγες απο την κατάληψη και πήγες σπίτι για φραπεδάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΕΠΑΝΩΡΘΩΝΩ ΠΑΡΑΥΤΑ

    4.25

    Τί έγινε; Έφυγες απο την κατάληψη και πήγες σπίτι για φραπεδάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ
    "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.
    ΠΩΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ
    ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

    Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.
    ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.

    ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
    ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟ
    ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ.

    Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΩΜΟΤΥΡΙ..
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΠΛΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ " ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ
    ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ,ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ
    ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ
    ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,
    ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΙ" ΣΤΟ
    ΣΥΣΤΗΜΑ" ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ,
    ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ
    ΧΩΡΑΣ.

    "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ
    ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ,ΝΑ ΠΕΙΘΟΥΝ,
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ
    ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.

    ΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ
    ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ..

    ΜΑΘΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ,
    ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ,
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΟΡΑ ΤΩΝ ΑΛΗΤΟΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
    ΣΑΣ.

    ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ....

    ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..

    ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ
    "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.
    ΠΩΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ
    ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

    Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.
    ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.

    ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
    ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟ
    ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ.

    Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΩΜΟΤΥΡΙ..
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΠΛΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ " ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ
    ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ,ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ
    ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ
    ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,
    ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΙ" ΣΤΟ
    ΣΥΣΤΗΜΑ" ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ,
    ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ
    ΧΩΡΑΣ.

    "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ
    ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ,ΝΑ ΠΕΙΘΟΥΝ,
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ
    ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.

    ΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ
    ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ..

    ΜΑΘΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ,
    ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ,
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΟΡΑ ΤΩΝ ΑΛΗΤΟΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
    ΣΑΣ.

    ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ....

    ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ ΣΑΣ

    ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..

    ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ.



    OI ΠΑΛΙΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ
    ΤΙΣ ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ
    ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ
    ΤΗΝ ΚΑΜΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ,ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ
    ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΜΙα χαρά τα λέει ο άνθρωπος! Ρε αλήτες με τις καταλήψεις που κάνετε,που κλείνονται μέσα 10 με 20 παιδάκια κατόπιν οδηγιών της ΚΝΕ και των ανταγωνιστών τους της νεολαίας του Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ , τόσα χρόνια από το 90 και μετά τί καταφέρετε; Πετύχατε κάτι εκτός από να μαζέψετε κόσμο στά κόμματά σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση