GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα Ζωνιανά της Βοιωτίας (ΤΜ)

. Γράφει ο Βοιωτός http://www.viotia.blogspot.com/ Μutatis mutandis, ασφαλώς. Η περιοχή βρίσκεται στη Βοιωτία -πρέπει κάποτε να ήταν πολύ ...

.
Γράφει ο Βοιωτός
http://www.viotia.blogspot.com/

Μutatis mutandis, ασφαλώς. Η περιοχή βρίσκεται στη Βοιωτία -πρέπει κάποτε να ήταν πολύ όμορφη. Δεν είναι πια και επιπλέον παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με τα διαβόητα Ζωνιανά. Ποιες ομοιότητες; Να μερικές.
1. Τα προϊόντα που παράγονται εδώ πλημμυρίζουν την ελληνική αλλά και τις διεθνείς αγορές. Ομως πολλά από αυτά πιθανότατα δηλητηριάζουν τους καταναλωτές -νέους, γέρους και παιδιά χωρίς διακρίσεις.
2. Από την παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων αυτών κάποιοι έχουν πλουτίσει. Πολύ και παρανόμως. Εις βάρος άλλων. Οι Πόρσε και οι καταθέσεις είναι το λιγότερο. Εδώ ορισμένοι έχουν αποκτήσει off shore εταιρείες, ακίνητα στην Ελβετία και τα Στέιτς, θαλαμηγούς και ιδιωτικά λίαρ τζετ.
3. Ολα αυτά συμβαίνουν από χρόνια υπό την ανοχή του κράτους και όλων των φορέων δημόσιας εξουσίας. Σημαντικό ρόλο στη γιγάντωση των παρανόμων και στην επικράτησή τους στην περιοχή έχουν διαδραματίσει οι τοπικές αρχές: νομαρχία, δήμοι, ελεγκτικοί μηχανισμοί.
4. Φημολογείται ότι και εδώ υπάρχει από πολλά χρόνια υψηλή πολιτική κάλυψη από βουλευτές, υπουργούς και γενικότερα πρωτοκλασάτους πολιτικούς. Και μοιάζει βέβαιότητα όταν ληφθεί υπόψιν η έκταση, το εύρος της παρανομίας και η ευκολία αποκάλυψής της εφόσν υπάρχει πολιτκή βούληση.
5. Οι κάτοικοι έχουν ένα σχετικά καλό εισόδημα αλλά φυσικά πολύ χαμηλό επίπεδο ζωής. Στην πραγματικότητα -και παρά την έλλειψη στοιχείων που υπήρχε- κάπου βαθιά μέσα τους υποψιάζονταν ότι καταστρέφουν τον εαυτό τους και την περιοχή τους. Ομως η ιδιότυπη "ομερτά" που έχει επιβληθεί στην περιοχή, πάλι με κύρια ευθύνη των τοπικών αρχών, δεν τους αφήνει να μιλήσουν. Ολα αυτά δεν θυμίζουν Ζωνιανά;
Κι όμως, φίλες και φίλοι, επιτρέψτε μας να σας καλωσορίσουμε στα Οινόφυτα, στη βιομηχανική καρδιά της Ελλάδας, 60 χιλιόμετρα από την Πλατεία Συντάγματος. Εδώ που ασυνείδητοι επιχειρηματίες υπό την ανοχή με της κρατικής και την τοπικής εξουσίας έχουν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών ρυπαίνοντας ασύστολα, καταστρέφοντας ανελέητα και τώρα - όπως αποδείχτηκε μετά τις μετρήσεις στο νερό- δηλητηριάζοντας ανθρώπους με καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο.

Εδώ πότε θα φθάσει το κράτος, κ. Καραμανλή;

9 σχόλια

  1. ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

    ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
    ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

    ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ.ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ.ΟΥΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΛΥΜΕΝΟΥΣ ΕΚΔΟΥΛΕΥΤΕΣ.
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαμω τη Νου Δου και οσους τη Ψηφισαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά τα φαινόμενα φίλε μου είναι χαρακτηριστικά όλης της ελληνικής επαρχίας. Η πολιτική κάλυψη καταστρέφει τα πάντα. Οι υπηρεσίες κωφεύουν ο νόμος δεν εφαρμόζεται και χαμένος είναι ο αξιοπρεπής νομοταγής φιλήσυχος πολίτης.

    Γι αυτούς και για άλλους λόγους τα ικανά στελέχη έχουν φύγει από την επαρχία κι έχουν πάει Αθήνα. Οι πολύ ικανοί δε εκτός Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΝΟΥ ΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΟΥΝΤΑ - ΦΟΥΝΤΑ - ΚΑΙ ΝΟΥ ΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.ΜΗΝ ΑΠΟΡΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
    ΑΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ ΤΙ ΑΜΑΞΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΠΙΣΤΟΛΙ!ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ.ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΟΠΕΛ ΑΣΤΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΓΕΛΑΣΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΙΓΑ ΡΟ ΑΜΑΞΙ!Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ 4Χ4 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΝΗΘΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΥΙΟ ΣΟΥ ΑΜΑ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝΕ ΜΠΑΛΟΤΑΡΩ!
    ΤΟΥ ΛΕΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΕΑΡΕ(ΚΑΠΟΥ ΟΚΤΩ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΝ ΕΚΟΨΑ) ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ!!
    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΟΝΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ.
    ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΕΓΑΛΩΝΑΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑΣ.ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΕΚΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 8.43 κανεις λαθος.Ο Κος Μαρκογιαννακης εμεινε αναυδος-οπως δηλωσε-οταν ακουσε αυτα που γινονται στη Κρητη.Τετοιο ασπιλο και αμολυντο πολιτικο δικαιως τον ειχαν βαλει υφ. δημοσιας ταξης,ακριβως για να συλλαμβανει αμεσως ολους τους παρανομουντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Κος Μαρκογιαννακης δεν ξερει τιποτα.
    Ειναι λευκος σαν την αθωα περιστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΝΩ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΚΑΜΑΡΙ
    ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ"..
    ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ..
    Ο ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ,ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση