GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

28 - 27 σε βάρος του Καραμανλή...

.. ...μπορούν, όλα μαζί, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τον υποχρεώσουν να παρουσιαστεί στη Βουλή για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου! "Δεκαν...

..
...μπορούν, όλα μαζί, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τον υποχρεώσουν να παρουσιαστεί στη Βουλή για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου!
"Δεκανίκι" από τον Γ. Καρατζαφέρη;
.
Σήμερα είναι πραγματικά μια δύσκολη μέρα για τον Κ. Καραμανλή. Συνεδριάζει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που θα αποφασίσει αν θα τον καλέσει ή όχι να καταθέσει ως πρώην υπουργό Πολτισμού, για την υπόθεση Ζαχόπουλου.
Ομως η Επιτροπή αυτή είναι μία από τις δύο Επιτροοπές της Βουλής που όλα μαζί τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) έχουν περισσότερους βουλευτές από τη ΝΔ.
28 έναντι 27.
Αν ψηφίσει όλη η αντιπολίτευση "ναι", ο Κ. Καραμανλής θα υποχρεωθεί να πάει να απολογηθεί.
Ο Γ. Καρατζαφέρης έχει δηλώσει βέβαια ότι δεν συμφωνεί, "για να μην γίνει η Επιτροπή παραμορφωτικών υποθέσεων." Κι αν ψηφίσουν και σήμερα "όχι" οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, θα μπορεί να λέει και ...επίσημα ότι αυτός είναι το "δεκανίκι" του Κ. Καραμανλή. Ο οποίος και μόνο στη σκέψη αυτή, θα παθαίνει ανατριχίλα.

11 σχόλια

  1. Αν τελικά αποδειχθεί και με τη βούλα ότι ο Θέμος «συνεργάστηκε» με την Κυβέρνηση με το αζημίωτο, δε θα είναι ο πρώτος που το έκανε, αλλά ο πρώτος που ξεσκεπάζεται επίσημα.
    Ο πρώτος για τον οποίο υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι το έκανε είναι ο Μάκης.
    Η αξιοπιστία του έχει ένα πολύ μεγάλο τραύμα για για χιλιάδες τηλεθεατές στο Νομό Θεσσαλονίκης και πιθανά σ΄όλη τη χώρα.
    Σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία να απαντήσει για να επουλώσει αυτό το τραύμα.

    Υπενθυμίζω : Μετά τις εκλογές του 2000, και με αφορμή το πόθεν έσχες των πολιτικών είχε αναδείξει το ζήτημα του πόθεν έσχες του Βουλευτή Β΄Θες/νίκης και πρώην Περιφερειάρχη Θράκης Χάρη Τσιόκα.
    Ο Χ.Τσιόκας δεν ήταν ένας τυχαίος βουλευτής. Ήταν στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου από την αρχή της καριέρας του (Νομάρχης, Περιφερειάρχης Αν.Μακεδονίας-Θράκης, Γενικός Γραμματέας Υπ.Εσωτερικών με Άκη Υπουργό, Βουλευτής)
    Η εκπομπή του είχε συντριπτικά στοιχεία και δημιουργούσε τεράστια ερωτηματικά που δεν απαντήθηκαν ποτέ, δεν διερευνήθηκαν από τη δικαιοσύνη, ούτε αποδόθηκαν πολιτικές ευθύνες.. Μαρτυρίες για μίζες 15% επί των επενδύσεων στη Θράκη, μερίσματα από μετοχές που αντιστοιχούσαν σε αξία μετοχών 1 δις δρχ., Ακίνητα κλπ. που δεν δικαιολογούνταν
    Αρκετές μέρες στη συνέχεια ο Μάκης έβγαινε στο βραδινό Δελτίο Ειδήσεων και συντηρούσε το θέμα προαναγγέλλοντας νέα στοιχεία στην επόμενη εκπομπή του.
    Η «επόμενη εκπομπή» όμως με αυτό το θέμα δεν ήρθε ΠΟΤΕ.
    Αντί αυτού παρουσιάστηκε ένα θέμα σχετικό με την ανεύρεση ενός κομματιού Ουρανίου στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.
    Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δεν είχε τη ευαισθησία να κάνει μια στοιχειώδη, έστω προσχηματική, αναφορά στο θέμα που όλοι οι τηλεθεατές περίμεναν.
    Για να φθάσει ένας δημοσιογράφος του δικού του μεγέθους να κάνει αυτό το ατόπημα πρέπει να συνέβη κάτι πολύ σοβαρό. Και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ.

    Οι πληροφορίες που μέχρι σήμερα έχουν φθάσει για το πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα σε αρκετούς ενδιαφερόμενους στη Θες/νίκη προέρχονται από δύο πλευρές :
     Από τον ίδιο το Μάκη που ισχυρίζεται κατ΄ιδίαν ότι δέχθηκε παρέμβαση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Δεν εξηγεί όμως γιατί την αποδέχθηκε.
     Από συνεργάτες του Βουλευτή που από τότε υποστήριζαν ότι το θέμα θα κλείσει γιατί έγινε «παρέμβαση» συνοδευόμενη από «πακέτο», μέσω πολύ γνωστού δικηγόρου (δε ζει πιά).
    Ο Μάκης πρέπει να απαντήσει γιατί και με ποιο αντάλλαγμα σταμάτησε την πολύκροτη υπόθεση Τσιόκα και μετά να παριστάνει τον τιμητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Καραμανλή,
    όταν σημαία σου είναι το ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ, και το ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, και άλλες τέτοιες παπαριές που τσαμπουνάς κάθε 3 και 10, και έχεις όλα τα παρακάτω να συμβαίνουν, τότε το αποτέλεσμα είναι να οδηγηθείς όχι μόνο εσύ, αλλά να παρασύρεις και όλη την κοινωνία σε Ηθικό ΚΡΑΧ.

    - Μπεν Χούρ/Ζαχοπουλιάδα (απ'όλα έχει ο μπαξές, η τσόντα του κολλητού από την Θεσσαλονίκη που από καθηγητής σε Γυμνάσιο έγινε στο τσάκο απίκο 'ακούνητος' Γενικός Γραμματέας, αποτυχημένες αυτοκτονίες, χρήματα που μόνο στον Πολιτισμό δεν πήγαν, ψέματα, διαφθορά, εκβιασμοί, σερβιρισμένα μέ ολίγη σάλτσα από Πολιτισμό και την έλλειψη αυτού)

    - Μαγγίνας (Υποκρισία, ανευθυνότητα επί του αντικειμένου ευθύνης, παρανομία και ψέματα, διασκέδαση για όλη την οικογένεια στο αναψυκτήριο)

    - Πυρκαγιές καλοκαιριού(Απίστευτη ανικανότητα, απίστευτο μπάχαλο, απίστευτη τραγωδία, ολοκληρωτική υποκρισία και χειραγώγηση της κοινής γνώμης μετά ασύμμετρων απειλών)

    - Ομόλογα (Διαφθορά, διαφθορά, διαφθορά, και συγκάλυψη)

    - Υποκλοπές (Ρε μπάς και σε γράψαν και κάνα DVD τότε ρε Κώτσο, και στο σερβίραν τώρα στην επιφάνεια; Μμμ..Καλά αν συνδέονται και οι υποκλοπές με την Ζαχοπουλιάδα, πάει αυτό ήταν, αλλάζω χώρα πριν φρικάρω τελείως)

    - Πακιστανοί (Απαγωγές πολιτών, κουκούλες, και ξύλο μετά μουσικής -αμερικάνικης-)

    - Κουμπάροι (Ο Κουμπάρος, ο Πανίκος και όλα τ'άλλα καρντάσια που θέλουν να αντιπροσωπεύουν την Θεσσαλονίκη)

    - Ρεγκούζας (διαπλοκή μετά παλαμακίων και μετά τσόντας στην TV)

    ..ανάμεσα σε όσα θυμάμαι απ'όσα έχουν γίνει μέσα σε λιγότερο από 4 (εώς σήμερα παρά τις 2 εκλογικές νίκες) χρόνια ΣΕΜΝΟΤΗΤΑΣ και ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑΣ.

    Και μην ακούω μαλακίες τύπου, ναιιι αλλάαα το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση έκανε αυτό, έκανε εκείνο, τ'άλλο κτλ. Ε ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ; ΣΑΝ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ; Και αν το θέλετε και αλλιώς, εν είδη διαγωνισμού δηλαδή, έχετε κερδίσει με διαφορά μέχρι τώρα. Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είδε τόση σκατίλα να έρχεται μαζεμένη στο φώς. Συγχαρητήρια για το ιστορικό ρεκόρ, α και ναι να μη ξεχάσω να σας ευχαριστήσω επειδή εσείς είστε τώρα που τα αποκαλύπτετε όλα αυτά(αχαχαχα) ενώ πριν ήταν όλα κρυμμένα.

    Για να τελειώνει η μαλακία που μας δέρνει λοιπόν, τέρμα τα αστεία. Ο Καραμανλής είτε είναι έντιμος είτε όχι(πλέον δεν έχει σημασία μια και τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράν) αποδεικνύετε πέρα για πέρα ΑΝΙΚΑΝΟΣ ή ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ, είτε ως υπουργός Πολιτισμού(στην αρχή είχαν το τροπάρι ότι αυτή του η κίνηση δείχνει την σημασία και ώθηση που θέλει να δώσει στον Πολιτιστισμό, τώρα το κάναν περαστικός ήταν για συμβολικούς λόγους), είτε ως Πρωθυπουργός, αδυνατεί ή δεν θέλει να επιβάλλει την διαφάνεια, αξιοκρατία και την τάξη, που τόσο ο ίδιος ευαγγελίζεται στις εκθέσεις ιδεών που απαγγέλει σαν να βρίσκεται στο σανίδι του θεάτρου, με τα βόδια να παρακολουθούν από κάτω.

    ΤΡΙΞΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τις πρώτες μέρες της υπόθεσης Ζαχόπουλου είχαμε σημειώσει ότι η ουσία της βρίσκεται στο ερώτημα: συναλλαγή ή εκβιασμός; Δεν νομίζω πλέον να διαφωνεί κανείς με αυτή τη διαπίστωση- πλην ίσως ολίγων ανοήτων που εξακολουθούν να μιλούν για «πόλεμο εκδοτικών συμφερόντων».

    Το ένα σκέλος της υπόθεσης, ποιος δημοσιογράφος επεδίωξε τη συναλλαγή ή άσκησε τον εκβιασμό, απαντήθηκε (μετά κόπων και βασάνων) από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στον ανακριτή. Τώρα τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους. Ο υπαίτιος θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα με τη Δικαιοσύνη, με τα πειθαρχικά της ΕΣΗΕΑ και με τη δημόσια κατακραυγή.

    Το άλλο σκέλος όμως παραμένει προς το παρόν αναπάντητο. Και εκεί βρίσκεται το πολιτικό ζουμί της ιστορίας. Τι έκανε η κυβέρνηση; Απεδέχθη τη συναλλαγή ή υπέκυψε στον εκβιασμό; Το ζήτημα αυτό δεν έχει απαντηθεί.

    Προς το παρόν υπάρχουν μια σειρά ανοιχτά ερωτήματα.

    Ερώτημα πρώτο: Γιατί παρέλαβε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού το επίμαχο DVD; Από απλή περιέργεια;

    Ερώτημα δεύτερο: Αν το παρέλαβε από απλή περιέργεια, τότε γιατί δεν το είδε αμέσως και (κατά την κατάθεσή του) περίμενε πρώτα να επιστρέψει από τη Μόσχα και να πηδήξει ο Ζαχόπουλος για να ικανοποιήσει την περιέργειά του;

    Ερώτημα τρίτο: Γιατί καθυστέρησε να παραδώσει το DVD στη Δικαιοσύνη; Δεν αντελήφθη αμέσως ότι είχε στην κατοχή του προϊόν εγκληματικής πράξης;

    Ερώτημα τέταρτο: Γιατί αρνιόταν πεισματικά επί τρεις εβδομάδες και με μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση να αποκαλύψει το όνομα του κομιστή; Τι και ποιον προστάτευε; Κυρίως, όμως, γιατί τον προστάτευε;

    Ερώτημα πέμπτο: Για ποιον λόγο το Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός προσωπικά αποδέχθηκαν επί τρεις εβδομάδες την προστασία που παρείχε στον κομιστή ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου; Τι τους συνέφερε αυτή η προστασία;

    Ερώτημα έκτο: Θα είχε δημοσιοποιηθεί τίποτε για το DVD και τα ραντεβού στο «Βυζαντινό» αν ο Ζαχόπουλος δεν είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας;

    Στα ερωτήματα αυτά πειστική απάντηση δεν έχει δοθεί. Και δεν έχει δοθεί επειδή η κυβέρνηση αποφεύγει επιμελώς να δώσει εξηγήσεις.

    Χωρίς τις εξηγήσεις της όμως είναι δύσκολο να αγγίξουμε την πολιτική ουσία της υπόθεσης. Η οποία προφανώς δεν είναι ποιος συγκεκριμένος δημοσιογράφος πήγε το DVD, αλλά ποιο ήταν το περιεχόμενο της συναλλαγής ή/και του εκβιασμού. Και αυτό ακριβώς είναι που ζητούμε να μάθουμε όλοι - πλην των ανοήτων που μιλούν για «εκδοτικό πόλεμο»...

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λέτε οι ΠΑΣΟΚΟΙ να ψηφίσουν υπέρ της κατάθεσης του Καραμανλή, στην Ε.Μ.Υ.της Βουλής, ως πρώην Υπ. Πολιτισμού ????
    Πρίτσσσσσσσσσσ.

    ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην παρούσα συγκυρία- λίγους μήνες μετά τις εκλογές- ο μέχρι πρότινος πολλά υποσχόμενος κ. Κ. Καραμανλής μοιάζει αιχμαλωτισμένος σε δίχτυ αδιαπέραστο. Ο ένας μετά τον άλλον οι στενοί συνεργάτες του ακυρώνονται, η παρέμβασή του εξασθενεί συνεχώς, το σύνδρομο της δεύτερης τετραετίας τον καταδιώκει και οι δυνατότητές του περιορίζονται. Αν δεν βρει ταχέως διέξοδο πραγματική σε λίγο θα ψάχνει χέρι να δώσει το δαχτυλίδι. Και επειδή η εναλλακτική της άλλης πλευράς μοιάζει πολύ με την υπάρχουσα, το τίμημα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ιταλοποίηση της ελληνικής πολιτικής. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πέσουν οι μάσκες σήμερα.
    Όποιος δεν ψηφίσει στην Επιτροπή την κλήση του Καραμανλή,είναι δεκανίκι του.
    Τα λοιπά μπορούμε να τα συζητάμε και αύριο.Σήμερα έχουμε αυτό το γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακριβά τανκς μας έφερε από τη Ρωσία, ο Καραμανλής, σύμφωνα με την «Πατσαβουροτυπία»!


    Η πατσαβούρα της «Ελευθεροτυπίας» βλέπει ότι είναι ακριβά τα τανκς που αγόρασε η κυβέρνηση από τη Ρωσία. Ταυτίζεται με τα αμερικανικά συμφέροντα και κόπτεται για το χρήμα που έχασε η συμμορία των μεγαλοεκδοτών-εκβιαστών. Προσβάλλονται οι διάφορες εταιρείες που συστεγάζονται στα κτίριά της, υπό την αθώα «προστασία» της. Απαιτούν επιστροφή στο καθεστώς Σημίτη με ανεξέλεγκτα εξοπλιστικά προγράμματα, με μαχητικά που θα πέφτουν από τα περιττά ηλεκτρονικά του Μπόμπολα, με πολυεθνικές μίζες και ανεξέλεγκτες αστρονομικές υπερκοστολογήσεις. Φανταστείτε ότι αυτά τα τανκς αγοράστηκαν χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων αλλά με απευθείας διακρατικές συμφωνίες. Δηλαδή θίχτηκαν άμεσα τα συμφέροντα των εμπόρων όπλων που κρύβονται πίσω από τα μεγαλοεκδοτικά τζάκια και…… χρηματοδοτούν την καταγραφή κάθε ύποπτης περιπέτειας μεγαλοστελέχους της κυβέρνησης. Βάλανε οι παρακρατικοί νταβατζήδες την πατσαβούρα, να «φωνάξει». Τους πάτησε τον κάλο ο Καραμανλής. Χωρίς να μας πει πόσο κόστισαν ανάλογες αγορές από αμερικάνικα τραστ. Όλο το σήριαλ με το Ζαχόπουλο ήταν «κατασκευασμένο» από τα τζάκια των εκδοτών-εμπόρων όπλων για να «τιμωρήσουν» το θράσος του Καραμανλή. Η προσπάθεια αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου, τους χάλασε τα σχέδια

    Εντύπωση προκαλεί για άλλη μια φορά το…. Πασόκ, που επίσης διαμαρτύρεται και αναρωτιέται αν τα τανκς αυτά καλύπτουν τους επιχειρησιακούς όρους του ελληνικού στρατού! Πάλι διαπλοκή, χρήμα, ψέμα, Καρχιμάκης και εμπόριο όπλων με απευθείας αναθέσεις στους νταβατζήδες. Όσο για τη συμβατότητα με τα γερμανικά «Λέοπαρντ» που ξαφνικά τους έκοψε το ενδιαφέρον, δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια για να καλύψουν τα συμφέροντα των πραγματικών εμπόρων που εξυπηρετούν……"Θωρακίζεται" το σύστημα προμηθειών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ!
    ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ,ΔΙΑΦΘΟΡΕΣ, ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΧΑ ΧΑ!, ΙΤΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΜΠΟΥΡΔΑ ΤΟΥΣ ΜΟΣΤΡΑΡΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ Σ'ΑΓΓΙΞΟΥΝ. ΚΙ ΟΛΑ ΥΑΤΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΟΥ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ! ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΟΛΥ!! ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σιγά μη ψηφίσουν υπέρ το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ.

    Το ΚΚΕ θα ζητήσει έλεγχο από το 1821 και το ΛΑΟΣ από την πρώτη έλευση των EL στην Γή από την Ανδρομέδα.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τριγμοί από την υπόθεση Ζαχόπουλου
    Θύελλα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για την κλήτευση του πρωθυπουργού

    ΑΠΕ
    Τελικά, ο Μ.Λιάπης δεν ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής
    Αθήνα




    Ένταση προκλήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση -που έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή- ζήτησε ψηφοφορία για την κλήτευση του πρωθυπουργού, που όμως δεν πραγματοποιήθηκε. Εξαιτίας της ταραχής, ο υπουργός Πολιτισμού Μ.Λιάπης δεν προχώρησε στην ενημέρωση της Επιτροπής.

    Η ατμόσφαιρα στη συνεδρίαση της Επιτροπής ηλεκτρίστηκε όταν, παρόντος του υπουργού Πολιτισμού, η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ζήτησε να υπάρξει περιορισμένος αριθμός ερωτούντων και υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε κατόπιν αιτήματος των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι ζητούν την εξέταση της λειτουργίας του υπουργείου Πολιτισμού από το 1996 και εντεύθεν.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν στον περιορισμό των τοποθετήσεων, όπως επίσης και στην έναρξη κύκλου συνεδριάσεων της κοινοβουλευτικής Επιτροπής σχετικά με τα πεπραγμένα των υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

    «Εμείς ζητάμε συζήτηση επί συγκεκριμένου θέματος για το βίο και τα έργα Ζαχόπουλου στο υπουργείο Πολιτισμού. Εσείς θέλετε να συζητήσουμε για οτιδήποτε άλλο, πλην της υπόθεσης Ζαχόπουλου» είπε στην προεδρεύουσα η Αννα Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε: «Πρέπει να έρθουν όλοι όσοι ήσαν προϊστάμενοι του Ζαχόπουλου, και βεβαίως ο πρωθυπουργός. Παραλαμβάνοντας το υπουργείο, είπε ότι το είχε αναλάβει, έχοντας ως μέλημα τον πολιτισμό και την παιδεία. Πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζετε ότι δεν είχε ευθύνη του υπουργείου του;»

    «Στο αρμόδιο ΦΕΚ, αναφέρεται ότι η άσκηση των αρμοδιοτήτων του υπουργείου επαφίεται στην αναπληρωτή υπουργό και τους υφυπουργούς. Είναι σαφές ότι ο Κώστας Καραμανλής, ουδέποτε είχε ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού» απάντησε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    «Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση να συζητηθούν όλα. Δεν φοβάται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός» συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και σημείωσε: «Για να λάμψει όμως η αλήθεια δεν μπορεί να είναι μονομερής η διαδικασία. Όσοι θέλουν να εστιάσουν την προσοχή τους στην υπόθεση Ζαχόπουλου, να το πράξουν. Είναι σαφές ότι θέλουν να θίξουν και να προσβάλλουν τον κ. Καραμανλή, να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να συσκοτίσουν την πραγματικότητα και να επιχειρήσουν να βλάψουν πολιτικά τον πρωθυπουργό της χώρας».

    Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Κώστας Αλυσανδράκης, συμφώνησε με τη ΝΔ να κληθούν όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί Πολιτισμού, καθώς «σκάνδαλο είναι το θεσμικό πλαίσιο», ωστόσο συμφώνησε και με το ΠΑΣΟΚ, ότι θα πρέπει να εξεταστεί πρώτα το τρέχον πρόβλημα και οι υπουργοί της ΝΔ.

    «Προφανώς και έχει ευθύνες ο κ. Καραμανλής. Αυτός δεν ανέθεσε υπερεξουσίες στον κ. Ζαχόπουλο; Δεν λέμε πως είναι συμμέτοχος, αλλά έχει επιδείξει ανικανότητα ελέγχου» παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

    «Πράγματι υπάρχει κόπρος του Αυγείου, αλλά δεν συσσωρεύτηκε τα τρισήμισυ τελευταία χρόνια» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Η κλήτευση του κ. Καραμανλή δεν θα βοηθούσε τις ανάγκες της Επιτροπής. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε πως οι πρωθυπουργοί κρίνονται από το λαό και διαπιστώνω ότι και ο νυν πρωθυπουργός δεν θα μπει στη βάσανο των ερωτήσεων».

    Μετά τις τοποθετήσεις αυτές, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχοντας την πλειοψηφία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ζήτησαν να διεξαχθεί ψηφοφορία σχετικά με την κλήτευση ή μη του Κώστα Καραμανλή, με εξαίρεση τον ΛΑΟΣ, που δήλωσε πως θα τοποθετηθεί πριν από την ψηφοφορία.

    Στο σημείο εκείνο, η κ. Τσαρουχά ανακοίνωσε την έναρξη της ακρόασης του Μιχάλη Λιάπη, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Η προεδρεύουσα αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση, χωρίς ωστόσο να παύσουν οι διαμαρτυρίες, με αποτέλεσμα να αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας.

    Αργότερα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης συνέταξαν και απέστειλαν προς την προεδρεύουσα της Επιτροπής επιστολή, με την οποία ζητείται η κλήτευση του Κ.Καραμανλή, προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τη λειτουργία του υπουργείου Πολιτισμού επί των ημερών του.

    Στην επιστολή επισημαίνεται: «Τα τέσσερα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, με σαφήνεια τοποθετήθηκαν για την υποχρέωση διεξαγωγής ψηφοφοριών, με σκοπό τον καθορισμό της διαδικασίας.

    »Συγκεκριμένα: α) Για τη σειρά κλήτευσης των διατελεσάντων υπουργών Πολιτισμού, καθώς και β) για την παρουσία του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή στην Επιτροπή.

    »Οι αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου, επιβάλουν -και εμείς ζητάμε- την άμεση διεξαγωγή ψηφοφορίας για τα ως άνω κρίσιμα διαδικαστικά θέματα. Η τυχόν άρνησή σας να θέσετε σε ψηφοφορία τα ως άνω θέματα, παραβιάζει ευθέως τον κανονισμό της Βουλής και οδηγεί σε διεξαγωγή της διαδικασίας, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η Αντιπολίτευση, με δική σας ευθύνη».

    Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής και διά του εκπροσώπου Τύπου Γ.Ραγκούση, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η κυβέρνηση φοβάται. Κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην έρθει η αλήθεια στο φως, για να μην μάθει ο ελληνικός λαός, τι πραγματικά έχει συμβεί σε αυτό το πολύ μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο Ζαχόπουλου που συγκλονίζει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

    »Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, δυστυχώς, ζήσαμε μια απίστευτη κυβερνητική μεθόδευση συγκάλυψης και κουκουλώματος. Προσπαθούν, ενώ είναι μειοψηφία στην Επιτροπή να επιβάλλουν τη γνώμη τους και δεν αφήνουν να αποφασίσει η πλειοψηφία της Επιτροπής».

    Newsroom ΔΟΛ
    -------------

    Να επισημάνω ότι το ΚΚΕ συμφώνησε με την ΝΔ να εξετασθούν όλοι οι Υπουργοί πολιτισμού από το 96 μέχρι σήμερα, το ΛΑΟΣ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί πρίν την ψηφοφορία.

    Η ψηφοφορία δεν έγινε με τσαμπουκά της προέδρου της επιτροπής.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση