GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη, πόλη της ..FYROM;

, ,, Από το greece-salonika. . Μήπως η Θεσσαλονίκη ανήκει σε κάποια χώρα που για τα ΕΛ.ΤΑ. "αναγνωρίζεται απ΄την Ελλάδα ως ΦΥΡΟΜ;;;&qu...

, ,,
Από το greece-salonika.
.
Μήπως η Θεσσαλονίκη ανήκει σε κάποια χώρα που για τα ΕΛ.ΤΑ. "αναγνωρίζεται απ΄την Ελλάδα ως ΦΥΡΟΜ;;;" Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό που περιγράφεται στο παρακάτω e-mail-καταγγελία που δεχτήκε το www.Greece-Salonika.blogspot.com ..
E-mail του Ι.Π.,Θεσσαλονίκη:
"Έχω τακτική αλληλογραφία με έναν φίλο στη Γερμανία .Ανέκαθεν χρησιμοποιώ στην διεύθυνση μου τον προσδιορισμό της χώρας μας ως (σημειωτέον ζω στη Θεσσαλονίκη ) το Mazedonien- Hellas (όπως φαίνεται και στη Φώτο)
1 . Παρακαλώ θα ήθελα να με κατατοπίσετε ποιος φορέας έβαλε την σφραγίδα ;
2 . Και τι ακριβώς εννοεί ;
3. Βάση ποίας συνθήκης γίνεται αυτό ;
4.Πότε άλλαξα διεύθυνση ; και γιατί δεν το πήρα χαμπάρι ;"

*To GREECE-SALONIKA έχει απευθυνθεί στη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. για το θέμα αυτό και περιμένει απαντήσεις τις οποίες θα δημοσιοποιήσει αμέσως...

16 σχόλια

  1. MHN TΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

    Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ.
    Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΑΣ
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΚ ΠΕΡΙΣΟΥ ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣΛΑΒΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ "2:16 πμ" ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣΛΑΒΟΥΣ ΩΡΕ ΑΡΒΑΝΙΤΑΡΑ ΤΣΑΜΟΥΡΟΠΟΡΔΙΤΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ξέρω για το Μακεδονία - Ελλάς αν είναι κατα τον φίλο σωστό
    αλλά το Ίμια - Ελλάς ..μας τελείωσε
    και ποιός άλλος ξέρει τι ακόμα θα επακολουθήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xaxaxa... Kala, tha trelathoume "entelws" ?

    Egrapses lathos thn dieu8unsh. Mia einai h Thessaloniki, den exei 45 gia na grafeis "Thessaloniki-Mazedonia".

    H Germania anagnwrizei telos thn FYROM epishmws ws Mazedonien, ara kai o filos ths allhlografias kanei lathos. H Makedonia sta germanika tha grafotan Makedonien kai oxi Mazedonien.

    Xairetismata ek Patras - Peloponisou xaxaxaxa h na grafw Patras - Peloponnisou - Dutikhs Ellados ?

    Legame gia tous Krhtous alla ekei panw einai pio fanatikoi mou fainetai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε ζώα εθνίκια δηλαδή εμείς που μένουμε Αθήνα θα πρέπει να γράψουμε Αθήνα - Στερέα Ελλάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΥΧΕΡΕ !!!!
    ΑΝ ΟΜΩΣ , ΛΕΩ ΑΑΝΝΝ
    ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΕΩ ΑΑΝΝΝ ΑΜΦΙΣΒΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ , ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΡΕ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΟΡΟΙΔΟ -

    ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ , ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΜΠΑΤΙΡΛΙΚΙΑ Ή ΓΥΦΤΛΙΚΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟ - ΛΙΓΟ , ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ ΘΑ ΛΕΝΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KALA KANEI KAI GRAFEI TO MAKEDONIA.STO EKSWTERIKO EXOYN ARXISEI NA KSEXNOYN OTI H MAKEDONIA EINAI ELLHNIKH LEKSH.YPARXEI MIA GENNIA OLOKLHRH TA TELEYTAIA 17 XRONIA POU MEGALWSE MH EXONTAS AKOUSEI POTE PWS H MAKEDONIA EINAI ELLHNIKO KOMMATI.
    AYTO TO LAUOS TWN ELTA PANTWS DEN MPOREI NA EKSHGHTHEI LOGIKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. KALA KANEI KAI GRAFEI TO "MAKEDONIA".
    STO EKSWTERIKO EXOYN ARXISEI NA KSEXNOYN OTI H MAKEDONIA EINAI ELLHNIKH LEKSH.
    YPARXEI MIA GENNIA OLOKLHRH TA TELEYTAIA 17 XRONIA POU MEGALWSE MH EXONTAS AKOUSEI POTE PWS H MAKEDONIA EINAI ELLHNIKO KOMMATI.
    AYTO TO LATHOS TWN ELTA PANTWS DEN MPOREI NA EKSHGHTHEI LOGIKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. KALA KANEI KAI GRAFEI TO "MAKEDONIA".
    STO EKSWTERIKO EXOYN ARXISEI NA KSEXNOYN OTI H MAKEDONIA EINAI ELLHNIKH LEKSH.
    YPARXEI MIA GENNIA OLOKLHRH TA TELEYTAIA 17 XRONIA POU MEGALWSE MH EXONTAS AKOUSEI POTE PWS H MAKEDONIA EINAI ELLHNIKO KOMMATI.
    AYTO TO LATHOS TWN ELTA PANTWS DEN MPOREI NA EKSHGHTHEI LOGIKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλα ρε καραγκιοζάκο, κι εσύ έγραφες πάντα και το "μακεδονία" μπας και δε βρούν τη θεσσαλονίκη; ή νόμιζες ότι κάνεις εξωτερική πολιτική με την αλληλογραφία σου;
    και στο τέλος τέλος, χεστήκαμε για το πως θα την πούνε, ας την πουνε και νέα αθήνα. και αμα κάνουν και ντου οι μακεδόνες να σας πάρουν τη δικιά σας τη μακεδονία, χάρισμά τους. η θεσσαλονίκη είναι η βρωμερότερη πόλη της ευρώπης. σερβιέτες και αρουραίοι είναι το μόνιμο αξιοθέατο της θάλασσας στην παραλία.
    κι εσείς κολλάτε με τα ονόματα.
    ουστ ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ................
    στον αγαπητό φίλο του θεάτρου σκιών ,Τον γνώστη της εξωτερικής πολιτικής και Δεξιοτέχνη της διπλωματίας και της παπαρολογίας δεν έχω παρά να κλίνω ταπεινά το γόνυ –

    TERASTIEEEE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μιας και έσκυψες πάρε μας και μια πίπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. TIC MANA COU : ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΕΖΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 10.34 σκατοσλαβε, αντε και
    γκαμισου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Μακεδονία είναι μια γεωγραφική περιοχή,η οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος της ανήκει στο Ελληνικό κράτος.
    Ο όρος Μακεδονία χρησιμοποιείται και στην περιοχή των Σκοπίων πολλά χρόνια πριν διαμελιστεί η Γιουγκοσλαβία (ήδη από το τέλος του Β'Παγκοσμίου Πολέμου).
    Είναι απαράδεκτη η από μέρους των Σκοπιανών οικειοποίηση
    (για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη) του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του ήλιου της Βεργίνας .
    Μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας ,λόγω της μη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων ,η τεράστια πλειοψηφία των κρατών της διεθνούς κοινότητας αναγνώρισαν τα Σκόπια με τον όρο Μακεδονία,χωρίς γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό.
    Οι ελληνικές αντιδράσεις είχαν ως μόνο αποτέλεσμα την επίσημη υιοθέτηση του FYROM (που κι αυτός περιέχει τον όρο Μακεδονία) στη γλώσσα των διεθνών οργανισμών,μια ονομασία ωστόσο την οποία χρησιμοποιεί μόνο η Ελλάδα.
    Οι λοιπές χώρες ,με διμερείς συμφωνίες με τα Σκόπια τα αναγνωρίζουν ως Μακεδονία (πρόσφατο παράδειγμα οι ΗΠΑ το φθινόπωρο του 2004).
    Η εκ νέου έξαρση του ζητήματος συνδέεται με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της FYROM με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ,δηλαδή με οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουμε και (θεωρητικά) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το veto.
    Η κατάσταση όμως για μας είναι πλέον εξαιρετικά δυσχερής για τέσσερις λόγους:πρώτον,γιατί μας πιέζουν οι ΗΠΑ ,οι οποίες σπρώχνουν τη FYROM για τους δικούς τους γενικότερους σχεδιασμούς στα Βαλκάνια.
    Δεύτερον,γιατί καθυστερήσαμε και χάσαμε μια σημαντική ευκαιρία να καταλήξουμε τα προηγούμενα χρόνια σε συμφωνία για σύνθετη ονομασία,όταν υπήρχε διαλλακτική ηγεσία και στα Σκόπια (η προσπάθεια ξεκίνησε με ΥΠΕΞ Παπούλια ,συνεχίστηκε με ΥΠΕΞ Παπανδρέου,αλλά δεν κατέληξε).
    Τρίτον,γιατί πλέον σχεδόν όλες οι χώρες της διεθνούς κοινότητας,οι οποίες φυσικά δεν θα περίμεναν πότε θα δεήσουμε να συμφωνήσουμε με τους Σκοπιανούς,αποκαλούν τα Σκόπια Μακεδονία.
    Τέταρτον,γιατί τόσα χρόνια αγωνιζόμασταν και τελικά πετύχαμε να μπει η Κύπρος στην ΕΕ χωρίς να λυθεί πρώτα το πολιτικό της πρόβλημα.Με ποια αξιοπιστία τώρα θα αξιώσουμε πριν να μπουν τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ να διαφοροποιήσουν την συνταγματική τους ονομασία που έχει αναγνωριστεί από όλα σχεδόν τα κράτη ;Πολύ περισσότεερο,ποιος θα μας ακούσει στα σοβαρά αν απαιτήσουμε,σύμφωνα με τις απόψεις κάποιων φίλων,να μην υπάρχει το 'Μακεδονία' ;
    Χάσαμε χρόνο και το πληρώνουμε.
    Εκεί που είχαμε τη σύνθετη ονομασία στο χέρι,τώρα φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται σημαντικό κατόρθωμα για τον Έλληνα ΥΠΕΞ που θα την πετύχει.
    Δεν μπορείς να επιβάλεις σήμερα να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία ή παράγωγά του.Είναι άτοπο και να το συζητάει κανείς και καλό θα ήταν να μην παίζουμε με την ευαισθησία του κόσμου.
    Μπορείς όμως να προσπαθήσεις να πετύχεις μια συμφωνία με προσδιορισμό που θα διαχωρίζει σαφώς την περιοχή των Σκοπιανών και θα διασώζει την αξιοπρέπειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Giorgos Tarakoulas
    Από ότι κατάλαβα έπεσε πολύ κουλτούρα.
    Αντί να σκύψουμε τα κεφάλια μας από ντροπή ( δεν έχει σημασία τι φταίει και ποιος φταίει ) που φτάσαμε να παλεύουμε να αποδείξουμε ότι η Μακεδονία ήταν και είναι Ελληνικός όρος , κάποιοι προσπαθούν με κρύες εξυπνάδες να αποδείξουν ότι είναι ………… ( ο καθένας συμπληρώνει ότι θέλει ).
    Το δημοψήφισμα για την Μακεδονία - αν τελικά γίνει – θα απόδειξη πόσο γρήγορα θα διαμελιστεί και η Ελλάδα. Αν αυτό θέλετε γράψτε το ευθέως.
    Ο σπόρος του οχαδελφήσμου και της διχόνοιας άρχισε να φυτρώνει.
    Αυτά για κάποιους ανεγκέφαλους ανώνυμους « κουλτουριάρηδες» που τους ενόχλησε γιατί κάποιος έγραψε "Thessaloniki-Mazedonia-HELLAS".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση