GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καιρός να ισορροπήσουμε...

. Του Νικου Κρεμιδα . Φοβάμαι ότι έχουμε πάθει τον τελευταίο καιρό μιά ομαδική Υστερία. Βοηθούντος καί του ελληνικού DNA μας,- τι μεγα...

.
Του Νικου Κρεμιδα
.
Φοβάμαι ότι έχουμε πάθει τον τελευταίο καιρό μιά ομαδική Υστερία. Βοηθούντος καί του ελληνικού DNA μας,- τι μεγαλύτερη απόδειξη της αδιαλείπτου συνέχειας της Ελληνικής φυλής !, αλλά καί των ΜΜΕ, έχουμε αποτρελλαθεί τελείως.
Μήπως πρέπει ο καλός Θεός να σταματήσει γιά λίγο τον χρόνο στήν μικρή αυτή χώρα, γιά να συνέλθουμε καί να προβληματιστούμε; Να σκεφτούμε λίγο τον χρόνο μέσα στήν Ιστορία, να δούμε τίς ιδιαίτερες διεθνείς συγκυρίες, τίς μεγάλες "αλλαγές" σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικοπολιτικά, γεωλογικά, να έρθουμε στό κλίμα της εποχής μας, τέλος πάντων να αναλάβουμε κάποιες ευθύνες, σαν άτομα απέναντι στό εαυτό μας καί στά παιδιά μας,- αυτή η αίσθηση της συνέχειας ήταν ότι πιό γοητευτικό σ΄αυτόν τον τόπο, σαν Ελληνες, σαν Ευρωπαίοι, έστω σαν παραστάτες κάποιας στιγμής μέσα στήν ιστορία.
Με τα θετικά καί τα αρνητικά τους,- η εποχή των "μεγάλων" πέρασε. Η γενιά μας έζησε τον θείο τον Καραμανλή καί τον Ανδρέα τον Παπανδρέου. Ισως με την εξάπλωση των ΜΜΕ καί την τωρινή επιρροή τους, μπορεί να μην είχαν την δύναμη καί την αποδοχή την τότε, αλλά ούτε κατά διάνοια δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν με τον "αδιάφθορο" αλλά "αδιάφορο" Κωστάκη ή τον "αχρωμο" Γιωργάκη.
Το καράβι πάει ακυβέρνητο, καί σαν να μην φτάνει αυτό, οι επιβάτες του έχουν τελείως τρελλαθεί. Την αρχή την έκανε ο Ζαχόπουλος, την σκυτάλη την πήρε το δίδυμο Μάκης - Θέμος, με ολίγη Κουκοδήμος - Κλαδάς, τώρα θα ξεκινήσει το σήριαλ της διαδοχής του Αρχιεπισκόπου, ο τέλειος αποπροσανατολισμός ! Αποχαύνωση πλήρης με άμεσα αλλά καί έμμεσα αποτελέσματα γιατί αυτή η αδράνεια καί η παθητική στάση με την ρηχή σκέψη μάλλον πρός Alzheimer οδεύει...
Λείπει ό,τι ξέρουμε καί κατανούμε όλοι αλλά δεν το λέμε: μιά κίνηση πολιτών, μιά "επανάσταση", πέρα από συμφεροντολόγους καθοδηγητές, επικοινωνιολόγους του τύπου Λούλη κτλ.,- ουσιαστικά νταβατζήδες των αισθημάτων καί των οραματισμών μας, μήπως έτσι στήν ιστορία της η Ελλάδα δεν απεγκλωβίστηκε κατά καιρούς;
Καιρός δεν είναι κάποιοι να πάνε μπροστα;

8 σχόλια

  1. TI ENNOYSE O ZAXO ????

    "Μου ζήτη-
    σαν χρήματα και εμμέσως δι-
    ευκολύνσεις σε αρχαιολογικά
    θέματα. Αρνήθηκα ..."

    "Μου ζήτη-
    σαν χρήματα και εμμέσως δι-
    ευκολύνσεις σε αρχαιολογικά
    θέματα. Αρνήθηκα ..."

    "Μου ζήτη-
    σαν χρήματα και εμμέσως δι-
    ευκολύνσεις σε αρχαιολογικά
    θέματα. Αρνήθηκα ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ο Ζούγκλας στην εκπομπή 31/1/08 κάνει συνεχώς αναφορές σε... κοκαϊνη;
    Είναι το... επόμενο αποκλειστικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H AΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...

    ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΞΑΝΑ
    ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ..
    ΤΗΣ ΚΥΠ..ΤΩΝ DVD..ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ.
    ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΜΑ
    ΕΛΠΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ
    ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιζει ομαδική υστερία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν η ζωή ήταν PC θα μπορούσαμε να κάνουμε επαναφορά και να γυρίζαμε τουλάχιστο στη μέρα πριν την εκλογή του "καταλληλότερου " ως δείγματος πρωθυπουργού!

    yanis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΤΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2004 ΠΟΥ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΣΥΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ .
    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2007 , ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ 898 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ .
    ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕ ‘’Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΧΙΤΩΝΑΣ ΝΑ ΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑ’’ .
    Ο ΑΠΟΘΑΝΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 30 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΡΕΑ .

    ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ .
    ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .

    Σχετικά με το πλήθος των πιστών . Σε ένα Λεκανοπαίδιο με 5 εκατομύρια κατοίκους, ένας αποθανών που είχε 62% δημοφιλία , δεν είναι παράξενο που συγκέντρωσε περίπου 200.000 πιστούς .
    Εγώ είναι Χριστιανός , αλλά αντιπαθούσα τον αποθανόντα βαθύτατα διότι μου είχε δώσει την εντύπωση του υποκριτή και εγωιστή .

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λυπαμαι που θα σε απογοητευσω
    αλλα οπως ελεγε και ο Καστοριαδης
    το "επαναστατικο υποκειμενο" δεν
    φαινεται πουθενα στον οριζοντα
    ακομη και για τις πιο προχωρημενες
    κοινωνιες, ποσο μαλλον για την
    Ταλιμπανικη Ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν οι Φιλικοί (Μασόνοι, για να μην ξεχνάμε τους ηθικούς αυτουργούς της Απελευθέρωσης, μετά απο 1967 χρόνια σκλαβιάς, επειδή: "εθνικό το αληθές")είπαν στον Κοραή ότι αποφασίστηκε η έναρξη της Επανάστασης, αυτός διαφώνησε έντονα. Πίστευε ότο ο λαός ήταν τόσο αμόρφωτος, που και νικηφόρα να ήταν η έκβαση του Αγώνα, δεν υπήρχαν τα εχέγγυα για να πάρει την τύχη του στα χέρια του, ή, αλλιώς, να ασκήσει ΠΟΛΙΤΙΚΗ που να κατοχυρώνει τα συμφέροντά του. Τους δήλωσε, ξεκάθαρα, ότι απαιτούνται τουλάχιστον άλλα 30 ΧΡΟΝΙΑ διαφωτισμού- εκπαίδευσης του λαού, για να μην γίνει έρμαιο των ...ενδιαφερομένων "για το καλό του". Οι Φιλικοί του αντέτειναν ότι οι γεωπολιτικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες και ότι κανένας δεν ήταν δυνατόν να εγγυηθεί πως θα είναι ξανά ίδιες στο αβέβαιο μέλλον. Ο Κοραής πίστηκε απο το επιχείρημα, μεν, και συμμετείχε ένθερμα στον Αγώνα, ΑΛΛΑ, αποδείχτηκε πως είχε δίκιο.

    Σήμερα, αυτό το κενό οφείλουμε να το καλύψουμε. Όλοι, απο την ..."μακαριστή" 17Ν μέχρι την "Χρυσή Αυγή", καλοπιάνουν, χαϊδεύουν και, εν τέλει, γλείφουν τον λαό. Ο ελληνικός λαός μπορεί "κληρονομικώ δικαίω" να είναι "πολεμικός" και να έδρεψε δάφνες στα πεδία των μαχών ("Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες", Τσώρτσιλ), αλλά, αυτό είναι ενστικτώδικη δράση, όχι έν-λογη, επίκτητη.
    Την ευθύνη για την λειτουργία του Πολιτεύματος την έχουν οι Πολίτες, όχι οι πολιτικοί. Διότι δεν υφίστανται Πολιτικοί άνευ Πολιτών. Εμείς είμαστε ανίκανοι, γι' αυτό κάνουν πάρτυ στην πλάτη μας οι ...ενδιαφερόμενοι "για το καλό μας", - που 'λεγε και κείνη η ψυχή ο Μηλιώκας. Εμείς "τα γράψαμε στον 'κόκορα'", εμείς, οι "παραλίες" όλοι, αναρτήσαμε ταμπελάκι "κλειστόν λόγω διακοπών" και φύγαμε "για γούστα", εμείς, μέγιστε, οι της ημιμάθειας θεράποντες, "δώσαμε θάρρος στον χωριάτη και ανέβηκε στο κρεββάτι" μας. Εμείς δώσαμε χώρο στα "φαινόμενα Νεοφασισμού", που καταγγέλει κι ο Ζαχό.
    Τι κάνουμε, τώρα; Τα μαζεύουμε και γυρίζουμε σπίτι. Στο σπίτι μας. Ευτυχώς, έστω κι υποθηκευμένο, είναι ακόμα δικό μας! Θέλει πολλή δουλειά, αλλά μπορεί να γίνει κουκλί. Ξανά! It's up to YOU! Είναι κρίμα και crime, το καλλίτερο ...οικόπεδο του πλανήτη Γη, να έχει τέτοιο βρώμικο και ξεχαρβαλωμένο σπίτι.

    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

    "30 χρόνια οικτρής εκπαίδευσης στην ελληνική Γραμματεία και Ιστορία". Κι όλα είναι εφικτά, κατόπιν. Μέχρι τότε, κοινωνική αυτοοργάνωση "των κοινής Πολιτικής Παιδείας μετεχόντων" και απόσυρση απο τον τρόπο φέρεσθαι του Homo Teleopticus.

    Eναλακτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιστορικής Συνέπειας

    Σύζευξη αρχαίας και Νέας Ελλάδος, -στο "π" + "φ" και με το "νι" και με το "σίγμα"-, μέσω της ΙΣΤΟΡΙΑΣ (= ΓΝΩΣΗΣ)

    ΥΓ. Καλό μήνα, αδέρφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση