GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μπάχαλο της ανώτατης ιδιωτικής εκπαίδευσης...

. Την προηγούμενη τετραετία τα δύο μεγάλα κόμματα είχαν συμφωνήσει να αλλάξουν το άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος στα πλαίσια της αναθε...

.
Την προηγούμενη τετραετία τα δύο μεγάλα κόμματα είχαν συμφωνήσει να αλλάξουν το άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος στα πλαίσια της αναθεώρησης, για να μπορούν οι πολίτες αυτής της χώρας να απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες με τους υπόλοιπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό δεν έγινε βέβαια εφικτό διότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπαναχώρησε (για λόγους εσωτερικών αντιδράσεων του κόμματος του) και έτσι μια ζωή οι Έλληνες θα είναι ουραγοί, γιατί αυτοί που ψηφίζουμε κοιτάζουν πάντα τα δικά τους συμφέροντα και όχι του Ελληνικού λαού που τους βάζει στις θέσεις που είναι. Το νόμισμα βέβαια έχει δύο όψεις, διότι τα είδη υπάρχοντα ξένα - ελληνικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα δεν παρέχουν την ίδια ποιότητα εκπαίδευσης (με το καθεστώς μη επίβλεψης από το Υπουργείο Παιδείας) με τα αντίστοιχα τους στο εξωτερικό.
Για του λόγου το αληθές δείτε το Blog μου (http://eyeonshowbiz.blogspot.com/) ή το site μου ( http://www.eyeonshowbiz.com) που γράφω σχετικά με το θέμα το τη συμβαίνει (8000 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, μη σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση και πολλά άλλα) στα 3 πιο μεγάλα ιδιωτικά κολέγια στην Ελλάδα και προ πάντων σε ότι έχει σχέση με τα MEDIA.
Dr. Stephanie Cross

10 σχόλια

  1. Το γεγονός ότι πληρώνεις δίδακτρα σχεδόν σε όλα τα μεταπτυχιακά των δημόσιων πανεπιστημίων σου λέει κάτι? Μήπως πρέπει επιτέλους να μπει και λίγος έλεγχος στα κολλέγια και να πάψουν να υπάγονται στο υπουργείο εμπορίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΤΥΧΩΣ που παλεύουμε για δημόσια εκπαίδευση (και δεν λέμε βέβαια όχι σε κάθε έλεγχό της από το επίσημο κράτος, για τη σωστή λειτουργία των ιδρυμάτων - ΑΕΙ-ΤΕΙ-σχολεία, κ.λπ.)
    ΓΙΑΤΙ, αν πάμε στην ιδιωτική εκπαίδευση, ΔΕΝ θα μαθαίνουμε ελληνικά (βλέπε το κείμενο της Αρχικής Ανάρτησης: "το τη συμβαίνει", "τα είδη υπάρχοντα ξένα πανεπιστήμια", κ.λπ.)
    ΣΩΣΤΕ μας από την ιδιωτική εκπαίδευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά που γράφεις ρε ντόκτορα τι σημαίνουν; Έχεις κάνει αντίστοιχη έρευνα και στα δημόσια; Έχεις δει τα κάμπους κάποιων δημοσίων σχολών; Ή μήπως πήρες αντίστοιχες "συνεντεύξεις" και από φοιτητές δημοσιων πανεπιστημίων;

    Ο άλλος λέει τι σημαίνει το ότι πληρώνεις δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια. Σημαίνει ότι δε μπορεί το δημόσιο πανεπιστήμιο να διεκδικεί μονοπώλιο και να πληρώνεις χωρίς να μπορείς να ελέγξεις τίποτα.

    Ο άλλος πάλι λέει ότι δε θα μαθαίνει ελληνικά στην ιδιωτική εκπαίδευση (προφανώς εννοεί την τριτοβάθμια). Δηλαδή περιμένεις στο πανεπιστήμιο να μάθεις ελληνικά; Τόσα χρόνια στο σχολείο τι μάθαινες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΜΑΚΗ


    Δώστε "ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΜΑΚΗ" στο Google και πατείστε "Αισθάνομαι τυχερός"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Osoi einai anti8etoi sta idiwtika einai palio lamogia twn kommatwn kai den endiaferontai gia tpt allo para na ikanopoihsoun tous anwterous tous!
    Ta eidan oi foithtes to kalokairi me tis katalipseis! 100 komatoskyla apofasizan na kratane klistes tis sxoles kai gia auta ta 100 komatoskyla o malaka o giwrgakhs eipe oxi sta idiwtika!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΘΕΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΜΕΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΥΨΗ.
    ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΛΠ.ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ.ΑΝ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ,ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΖΑΝ ΕΥΚΟΛΩΤΕΡΑ ,ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Dr. Stephanie Cross,

    Ξαναβάλε το κράνος σου και επίστρεψε στο διάστημα στο οποίο ανήκεις.
    Τόσοι αγώνες και δεν κατάλαβες τίποτα;
    Γράψε καμια συνταγή στο blog σου και άσε αυτά τα θέματα σε μας τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα μάθουμε ελληνικά;

    Ρε μεγάλε στο Deree σπούδασα και ελληνικά δόξα τω θεώ έμαθα. Μάλλον γιατί στο Δημοτικό είχαμε "άλλων εποχών" δασκάλες που δεν σήκωναν κουβέντα στο "δεν πρόλαβα να διαβάσω".

    12 χρόνια αρκούν. Και στο κάτω-κάτω διάβαζε και καμμια εφημερίδα ή, αν σ'αρέσει, και λογοτεχνία.

    Ψευτο-πατριοτισμός για να προστετεύσετε τα λαμόγια των δημοσίων ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία, και με όλα αυτά τα σχόλια λύσαμε το θέμα του άρθρου 16 του Συντάγματος; Πετάει μια αοριστολογία η Dr. Stephanie Cross, ακολουθούν με άλλες γενικότητες οι υπόλοιποι και κάναμε μια τρύπα στο νερό.

    Dr Stephanie Cross, λες "να αλλάξουν το άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος στα πλαίσια της αναθεώρησης, για να μπορούν οι πολίτες αυτής της χώρας να απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες με τους υπόλοιπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης."
    α) Ξέρεις τι ακριβώς περιλάμβανε η περιβόητη αναθεώρηση του άρθρου 16;
    β) Είσαι σίγουρη ότι θα απολαμβάνουν τι ίδιες υπηρεσίες με την υπόλοιπη Ε.Ε;
    γ) Θέλουμε να "απολαμβάνουμε" τις ίδιες υπηρεσίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα σοβαρότερα επιχειρήματα υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 τα προσφέρουν απλόχερα κάποιοι...
    υπερ-επαναστάτες και ριζοσπάστες του κώλου που αναμασούν τα επιχειρήματα της πιο αντιδραστικής μερίδας των πανεπιστημιακών.
    Αντί να πάρουν αμπάριζα τους δήθεν 'προοδευτικούς' συνδικαλιστές πανεπιστημιακούς για το χάλι στο οποίο οδήγησαν τα δημόσια πανεπιστήμια με την ελλιπή διδασκαλία,τις αυθαιρεσίες,
    τα ρουσφέτια και την ευνοιοκρατία,
    τη μηδενική έρευνα,
    τα παιχνίδια με τα κοινοτικά κονδύλια και τόσα άλλα γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ...πάνε και τους γλείφουν σαν υποτακτικοί.
    Κολεγιές στους Τομείς,
    'στήριξη' στις Πρυτανικές,
    αποδοχή της γνωστής 'ποσόστωσης' στις εξεταστικές και ορισμός 'επιτυχόντων' από τους φοιτητοπατέρες,
    'εύκολα' πτυχία και 'σίγουρα' μεταπτυχιακά εδώ και στο εξωτερικό,είναι μερικά από τα υλικά της πρωτοπόρας αγωνιστικής στάσης!
    Κι έρχονται αυτοί να μας 'σώσουν' από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια,επικαλούμενοι τον ''δημόσιο χώρο''...
    Άσε μας ρε φίλε!Κάνε μας τη χάρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση