GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βραβεία στα "λαμόγια" της ΔΕΗ...

. Του Α. Αποστόλου . Δημοσίευμα από το paron: Ιδού οι «νταβατζήδες», κύριε πρωθυπουργέ. Ένας δικός σας, ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς, τους «δίνει...

.
Του Α. Αποστόλου
.
Δημοσίευμα από το paron:
Ιδού οι «νταβατζήδες», κύριε πρωθυπουργέ. Ένας δικός σας, ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς, τους «δίνει» με ονόματα και διευθύνσεις Στημένοι είναι όλοι οι διαγωνισμοί που γίνονται στη ΔΕΗ! Και κατευθύνουν τα αποτελέσματα προς τον επιθυμητό ανάδοχο, αφού προηγουμένως έχουν αποκλεισθεί μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού και οι προδιαγραφές αποκλείουν τους ανεπιθύμητους
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΕΤΚΑ:
Λ. Γεωργούλης βοηθός δ/ντής ΔΜΚΘ Η κόρη του Λώρα Γεωργούλη είναι προϊσταμένη Ελέγχου της ΜΕΤΚΑ από το 2004.
Λ. Λαμπρόπουλος υπεύθυνος Έργων Β. Ελλάδος Νονός παιδιών του κ. Πάλλα γενικού δ/ντή ΜΕΤΚΑ
Χρ. Αργυριάδης υπεύθυνος Έργων Ν. Ελλάδος. Ο κ. Πάλλας είναι νονός της κόρης του.
Χρ. Μαυρογόνατος τομεάρχης ΔΜΚΘ. Η κόρη του Μαρία Μαυρογόνατου είναι υπάλληλος της ΜΕΤΚΑ από το 2004.
Ελ. Μπονατάκη μηχανικός ΔΜΚΘ, βοηθός κ. Γεωργούλη. Η αδελφή της Ευαγγελία Μπονατάκη είναι υπάλληλος της ΜΕΤΚΑ από τις αρχές 2004.
Γ. Μπαλάσης τομεάρχης ΔΕΘ ΑΗΣ Μεγ/πολης. Ο γιος του Αγγελής είναι υπάλληλος της ΜΕΤΚΑ από το 2005.
Καλ. Παπαπαναγιώτου τομεάρχης ΔΜΚΘ. Η κόρη της Ελ. Μπουτοπούλου είναι υπάλληλος της ΜΕΤΚΑ από τέλος 2004.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η προαγωγή του διευθυντή της ΔΜΚΘ κ. Α. Μιζάν, που κατά την τεκμηριωμένη άποψή μου ευθύνεται για όλες σχεδόν τις υποθέσεις οι οποίες έχουν οδηγηθεί στην ελληνική ή την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, σε γενικό διευθυντή, με πραξικοπηματική συνεδρίαση του Δ.Σ. παρά τη δηλωμένη αντίθεσή μου.

Και ανακοίνωση ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. (http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4101&nt=18&lang=1)
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ειδική Τιμητική Διάκριση απονεμήθηκε από τον οργανισμό πιστοποίησης TÜV HELLAS στη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. και στη Διεύθυνση Μελετών Κατασκευών Θερμοηλεκτρικών Έργων για τη διαχρονική σταθερή προσήλωσή τους στην ποιότητα, με επιθεωρήσεις και πιστοποιήσεις του εξοπλισμού όλων των θερμικών Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής που κατασκευάζονται από τη ΔΕΗ Α.Ε. στη χώρα μας μετά από διεθνείς διαγωνισμούς.Επίσης, τιμήθηκε η Γ. Δ. Παραγωγής για την πιστοποίηση κατά ISO 14001 των Συστημάτων Περιβάλλοντος Διαχείρισης του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, που είναι ο μεγαλύτερος Λιγνιτικός Σταθμός Παραγωγής της χώρας μας, και του ΑΗΣ Χανίων.

Την Ειδική Τιμητική Διάκριση παρέλαβαν από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Δούκα, ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αβραάμ Μιζάν και ο Διευθυντής ΔΜΚΘ κ. Χρήστος Μαυρογόνατος.
Η απονομή πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 ετών δραστηριότητας του μεγάλου οργανισμού πιστοποίησης TÜV HELLAS, μέλους του Ομίλου TÜV Nord Γερμανίας. Σημειώνεται ότι ετοιμάζονται για πιστοποίηση κατά ISO 14001 τα Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης άλλων ένδεκα (11) Σταθμών Παραγωγής εντός του 2008.
Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2008.

9 σχόλια

  1. Meta ton ebraio Moysi, o ebraios Nisan! Opos o theios kai o anipsios. Me ebraioys anebhke kai proothei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ φρέσκο ...... το δημοσίευμα στο ΠΑΡΟΝ (16/04/2006) εεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νεα δημοκρατια δεν θελατε φατε τους ολοι Δακιτες ειναι βολεψανε τις κορες και τους κολλητους.Αυτη ειναι κυβερνηση των γνωστων και των κουμπαρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε και στο διάολο ΠΑΣΟΚια που μόνο τις ερωμένες σας και τους gay συντρόφους σας δε βολέψατε στο Δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ SIEMENS

    1989-90
    ΟΤΕ 470.000 ψηφιακες παροχες

    1994
    ΟΤΕ 1000.000 ψηφιακες παροχες

    1997
    ΟΤΕ πενταετης προγραμματικη συμφωνια

    1998
    ΟΣΕ-Ναυπηγεια Σκαραμαγκα
    προγραμματικη συμφωνια για σιδηροδρομικο υλικο

    1999-2007
    προαστιακος σιδηροδρομος

    1992-2001
    ΜΕΤΡΟ
    προμηθειες τροχαιου υλικου και
    ηλεκτρομηχανολογικων υποδομων

    1990-2000
    συστηματα σηματοδοτησης και σημανσης

    1998-1999
    Συστηματα επικοινωνιων Ενοπλων δυναμεων ΕΡΜΗΣ

    C4I




    ΤΙ ΠΑΘΑΝΕ ΟΙ ΤΗΛΕΑΝΑΚΡΙΤΕΣ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
    SIEMENS?
    ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?
    ΧΑΧΑΧΑ
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ
    ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ
    ΜΙΕΖΕΝΣ ΟΙ ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΕΣ ΜΑΣ.



    ΘΕΜΟ-ΜΑΚΗ-ΣΤΑΗ-ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΤΡΕΜΗ

    ΤΗΝ ΒΙΛΛΑ ΤΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ

    ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΒΙΛΛΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ SIEMENS
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ?




    ΓΙΩΡΓΑΚΗ-ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ
    ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ
    Η ΔΕΞΙΑ,ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ
    ΜΙΕΖΕΝΣ.
    ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΔΕΞΙΑ..ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ
    ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΔΕΞΙΑ..ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ
    ΜΕΓΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΜΙΕΖΕΝΣ

    6 Φεβρουάριος 2008 5:02 μμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    17 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ
    ΧΑΜΠΑΡΙ...

    ΛΟΓΙΚΟ
    ΕΚΤΙΖΑΝ ΟΦ-ΣΟΡ
    ΕΚΤΙΖΑΝ ΒΙΛΕΣ
    ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ
    ΤΗΝ ΜΙΕΖΕΝΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O MEGA-λος ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ

    Ο ΜΕΓΚΑ-λος ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ

    ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ..

    «Η μεγαλύτερη επιχείρηση μίζας"


    «Η μεγαλύτερη επιχείρηση μίζας, πιέσεων και εκβιασμών έχει στηθεί εδώ και χρόνια σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα. Σε άρθρα της, σε σχόλια, σε ρεπορτάζ, αναγνωρίζεις αμέσως το μήνυμα: « Δώστε μας προμήθεια , αλλιώς σας χαλάμε τη δουλειά». Φυλλομετρούσαμε χθες τις σελίδες , τα άρθρα και τους …υπαινιγμούς της μεγάλης εφημερίδας. Και καταγράψαμε άπειρους εκβιασμούς σε επιχειρηματίες «που δεν τα ακούμπησαν ακόμη», ύμνους σε μεγάλους προμηθευτές που υπέκυψαν και ενίσχυσαν τους ήδη φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς των ηγητόρων της μεγάλης εφημερίδας και υπονοούμενα για άλλους επιχειρηματίες που δεν προσήλθαν να προσκυνήσουν εμπράκτως τον άπληστο δημοσιογραφικό παράγοντα! Έναν αδίστακτο άνθρωπο με σωρεία συμμετοχών σε επιχειρήσεις – εξεβίαζε την συμμετοχή του σε αυτές τις επιχειρήσεις – έναν άνθρωπο που επαίρεται ότι: «Ναι , ρε, έχω τραπεζικούς λογαριασμούς και στην Αγγλία και στην Αμερική και άμα θέλετε να σας δώσω και τους αριθμούς των λογαριασμών μου»!!!

    Αυτά έγραφε το «Αντι» σε παλαιότερο τεύχος του.
    η «μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα» δεν είναι το ΘΕΜΑ. Είναι το ΒΗΜΑ. Και ο «άπληστος δημοσιογραφικός παράγοντας», δεν είναι ούτε ο Θέμος, ούτε ο Μάκης. Είναι ο κ. Σταύρος Ψυχάρης.

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΙΖΑΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΓΥΡΩ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ.

    ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
    ΕΧΟΥΝ ΧΩΣΗ ΔΙΣ ΜΑΥΡΑ ΣΕ ΕΚΔΟΤΕΣ
    ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ
    ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΟ DEAL ME THN RWE.

    ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ
    ΝΕΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΒΗΜΑ,ΕΘΝΟΣ,ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ..

    ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ..
    ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ"
    ΑΛΛΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ "ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ"
    ΑΛΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡ
    ENDESA-MYTIΛΗΝΑΙΟΥ,ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.
    ΑΛΛΟΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS - Ολόκληρη η διαδρομή του μαύρου χρήματος της Siemens σε λογαριασμό μεγάλου στελέχους της στην Ελλάδα!!
    [Δημοσιεύτηκε στις 5/2/2008 - 7:59:00 πμ] [Συντάκτης:γράφουν οι Γιώργος Αδαλής και Γιάννης Νέγρης]



    "Πρόκειται για ΤΕΣΣΕΡΙΣ πρώην υπουργούς των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ΔΥΟ της ΝΔ" -Από το ΠΑΣΟΚ: Eνας πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξης, ένας πρώην Υπουργός Αμυνας, ένας πρώην υπουργός Πολιτισμού καθώς και ένας πρώην υφυπουργός Δημοσίας Τάξης που είχε επί χρόνια «δικαστικούς αγώνες» με έναν γνωστό εκδότη Αθηναϊκής εφημερίδας ! ΝΔ: Ενας πρώην υπουργός Πολιτισμού και ένας πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ...

    γράφει ο Γιώργος Αδαλής
    Δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών θα βρίσκονται στη Γερμανία και τη Γερμανία πριν τις 15 Φεβρουαρίου για την υπόθεση της Siemens, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά.
    Ο ένας θα είναι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος διερευνά την υπόθεση εδώ και 15 μήνες, ενώ ο δεύτερος δεν έχει οριστεί ακόμα.

    Μεταξύ άλλων οι έλληνες εισαγγελείς θα ζητήσουν το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων προσώπων για να διαπιστώσουν τη διαδρομή των χρημάτων, καθώς και τους παραλήπτες.

    Πάντως στην υπόθεση των "ονομάτων" που εμπλέκονται (όχι μόνο) στην υπόθεση C4I, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ΕΝΝΕΑ συνολικά άτομα. Πρόκειται για ΤΕΣΣΕΡΙΣ πρώην υπουργούς των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ΔΥΟ της ΝΔ. Για τον έναν εκ των δύο βουλευτών της ΝΔ πάντως παρ ότι έγιναν εκτεταμένες έρευνες, εν τούτοις δεν αποδείχτηκε κάτι μεμπτό. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για βαρύγδουπα ονόματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής .

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται στο Σκάνδαλο της Siemens, από καταθέσεις ή αναφορές στην δικαστική έρευνα που διεξάγεται στη Γερμανία, αποτελούν κορυφαία στελέχη του Κινήματος που διαδραμάτισαν και συνεχίζουν να διαδραματίζουν Κεντρικό ρόλο.

    Πρόκειται για έναν πρώην Υπουργό Δημοσίας Τάξης, έναν πρώην Υπουργό Αμυνας, έναν πρώην υπουργό Πολιτισμού καθώς και έναν πρώην υφυπουργό Δημοσίας Τάξης που είχε επί χρόνια «δικαστικούς αγώνες» με έναν γνωστό εκδότη Αθηναϊκής εφημερίδας !

    Από την πλευρά της ΝΔ, δύο κορυφαίοι υπουργοί που έχουν περάσει ο πρώτος από το Υπουργείο Πολιτισμού και ο δεύτερος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Σε ότι αφορά στον πρώτο, έδειξε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αξιοσημείωτες αντιστάσεις στην υπογραφή επίμαχων συμβάσεων μαμούθ και αντιδρούσε στην προώθησή τους, γεγονός που έχει καταγραφεί στην Γερμανική έρευνα.

    Την λίστα των εννέα ατόμων πλαισιώνουν και δύο μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων που είχαν στενές συναλλαγές με τον ΟΤΕ για τα οποία γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες μέρες στον Τύπο. Ειδικά για τον πρώτο , ερευνάται πως βρέθηκαν σε προσωπικούς του λογαριασμούς , υπέρογκα ποσά, που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας του μέσου Ελληνα πολίτη.

    Πάντως, όλα αυτά τα ονόματα είναι γνωστά στις ηγεσίες των δύο κομμάτων, ενώ οι πληροφορίες που διοχετεύονται στον Ελληνικό Τύπο προέρχονται από καλά ενημερωμένες δημοσιογραφικές πηγές που καλύπτουν το δικαστικό ρεπορτάζ της Γερμανίας !

    Πάνω από 1,3 δις ευρώ διοχετεύθηκαν μέσα σε λίγα χρόνια μέσα από σκοτεινά κανάλια για αξιόποινες πράξεις όπως οι δωροδοκίες πολιτικών σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων και οι εννέα που προαναφέραμε.

    Όπως είχαμε αποκαλύψει την εβδομάδα που μας πέρασε, σε άρθρο του Γιάννη Νέγρη, ένας «χορός» εκατομμυρίων είχε στηθεί γύρω από τον λογαριασμό του πρώην στελέχους της Ζήμενς Ελλάς κ. Πρόδρομου Μαυρίδη ο οποίος είναι ένας από τους εννέα που προαναφέραμε.

    ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ SIEMENS
    Στον αστερισμό του σκανδάλου
    γράφει ο Γιάννης Νέγρης

    Σύμφωνα με το διάγραμμα κινήσεων που έδωσε η Τράπεζα Dresdner Bank στην Εισαγγελία του Μονάχου, περίπου 25 εκατ. ευρώ είχαν κατατεθεί σε προσωπικό του λογαριασμό που διατηρούσε σε υποκατάστημα της Dresdner στην Ελβετία. Συνολικά, και για την περίοδο 2001 - 2005, είχαν κατατεθεί από διάφορες πηγές 16,2 εκατ. ευρώ και περίπου 8,7 εκατ. δολ. Οπως επεσήμανε η τράπεζα, αυτό συνιστούσε μέρος των συναλλαγών που αποτυπώνονται στο σχετικό διάγραμμα.

    Σημαντικά ποσά στον λογαριασμό του κ. Μαυρίδη στην Dresdner Bank στην Ελβετία είχαν κατατεθεί από τις υπεράκτιες επιχειρήσεις Martha Holding Corp. (10,1 εκατ. ευρώ και 8,7 εκατ. δολ. ΗΠΑ) και Martha Overseas Corp. (2 εκατ. ευρώ). Και οι δύο υπεράκτιες εταιρείες διατηρούσαν λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα και θεωρούνται συμφερόντων Μαυρίδη.

    Σύμφωνα με το διάγραμμα, από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε στην τράπεζα ο κ. Μαυρίδης, καταβλήθηκαν σημαντικά ποσά σε δύο επιχειρήσεις - ιδρύματα της Ελβετίας -PGE Children SA (5 εκατ. ευρώ) και MP Security SA (9 εκατ. ευρώ) σε μια μόνο ημέρα (3/2/2005). Επίσης από τον ίδιο λογαριασμό εκταμιεύονται άλλα 6 εκατ. ευρώ προς τον προσωπικό του λογαριασμό σε υποκατάστημα της Societe Generale στην Αθήνα στις 28/1/2005. Δηλαδή μέσα σε μια εβδομάδα εκταμιεύτηκαν από τον προσωπικό του λογαριασμό 20 εκατ. ευρώ.

    Από τον ίδιο λογαριασμό βγαίνουν και άλλα μικρότερα ποσά (100.000 ευρώ στις 12/11/2002) προς λογαριασμούς της τράπεζας σε φυσικά πρόσωπα που η τράπεζα κατονομάζει ως Μάριος Νικολιδάκης και Ροδίτσα Ζωσιμάδου. Επίσης, από τον ίδιο λογαριασμό στις 19/8/2003 ο κ. Μαυρίδης σήκωσε 760.000 που εστάλησαν σε λογαριασμό στελέχους της Siemens (Martin Rahn) και εικάζεται ότι είναι το ποσό για την αγορά οικίας στο Μόναχο.

    Τα χρήματα στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Μαυρίδη έρχονται σε προγενέστερες περιόδους από πολλαπλούς προορισμούς. Ρόλο κλειδί ωστόσο διαδραματίζουν οι εταιρείες Martha Hodling και Martha Overseas, όπως επίσης και η εταιρεία Fiberlite LLC, του Dubai που τροφοδοτεί εκτός από τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Μαυρίδη και τους λογαριασμούς των δύο εταιρειών που η Dresdner λέει ότι του ανήκουν.

    Ειδικότερα η Fiberlite τροφοδοτεί την περίοδο Οκτώβριος 2002 - Σεπτέμβριος 2003 τη Martha Holding με 5,6 εκατ. ευρώ και 1,6 εκατ. δολ. με έξι διαφορετικές καταβολές. Η ίδια εταιρεία τροφοδοτεί τη Martha Οverseas με 4,6 εκατ. ευρώ με διαφορετικές 6 πληρωμές που γίνονται την περίοδο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2004.

    Τέλος, η Fiberlite τροφοδοτεί τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Μαυρίδη στην Dresdner Bank σε δύο διαφορετικές πληρωμές με 1,6 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2002 και τον Μάρτιο του 2003.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι στις πληρωμές της Fiberlite προς τους τρεις προαναφερόμενους λογαριασμούς εγγράφεται και η αιτιολογία. Για παράδειγμα, τα εμβάσματα προς τη Martha Overseas αφορούν πληρωμές για το έργο WMPN (WMPN Project) και χαρακτηρίζονται ως:

    - WMPN Project - 1st 40%, 785.000 ευρώ, 21/1/2004.
    - Ref. wmpn - 2nd 45%, 884.000 ευρώ, 30/1/2004.
    - Nmpn 3rd portion and extension (3ο μέρος και επέκταση), 589.000 ευρώ, 12/5/2004.
    - Pyt ref. Wmpn design and imp phase 50% (πληρωμή αναφορικά με το WMPN φάση σχεδιασμού και υλοποίησης), 811.000 ευρώ, 5/7/2004.
    - Wmpn design and imp phase 50% 2nd (WMPN φάση σχεδιασμού και υλοποίησης 50% 2η), 884.000 ευρώ, 2/9/2004.
    - Eπέκταση Α του WMPN (672.000, 13/10,2004).

    Aνθρωποι των τηλεπικοινωνιών και του ΟΤΕ που ρωτήθηκαν, τι μπορεί να σημαίνει η ονομασία WMPN, δεν στάθηκε δυνατό να δώσουν πειστική απάντηση. Επίσης, δεν έδωσαν απάντηση για το τι μπορεί να σημαίνει το έργο AC, για το οποίο αιτιολογούνται μεγάλες πληρωμές της Fiberlite προς τη Martha Holding

    Την ίδια ώρα, τελεσίγραφο προς όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους της εταιρίας στέλνει η Siemens, ζητώντας τους να καταθέσουν ο,τιδήποτε γνωρίζουν για το σκάνδαλο με τα "μαύρα" ταμία και τις μίζες. Σε διαφορετική περίπτωση η Siemens αξιώνει αποζημιώσεις ύψους ενός εκατ. ευρώ για τα στελέχη εκείνα που εμπλέκονται, αλλά αρνούνται να συνεργαστούν με τις αρχές.

    Το σκάνδαλο με τις μίζες της Siemens εξακολουθεί να προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, επί κυβερνήσεως του οποίου έγιναν οι διαπραγματεύσεις για το C4I.

    O βουλευτής Χανίων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος ως υφυπουργός Δημόσιας Τάξης είχε χειριστεί επί ΝΔ, την επαναδιαπραγμάτευση με τη Siemens του συστήματος C4I, ζήτησε να αποκαλυφθούν τα ονόματα των χρηματισθέντων, προειδοποιώντας ακόμα και με παραίτηση, καθώς "δεν ανέχεται – όπως είπε- να διασύρονται οι θεσμοί".

    "Αυτή τη στιγμή πλανάται το φάσμα της μίζας πάνω από τον πολιτικό κόσμο. Δεν ανέχομαι να ντρέπομαι να κυκλοφορώ στο δρόμο", δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κ. Μαρκογιαννάκης.

    Να χυθεί άπλετο φως ζήτησε και ο πρώην υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, για τον οποίο ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ άφησαν να εννοηθεί ότι το υπουργείο του χειρίστηκε την προμήθεια των τεχνολογικών συστημάτων για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

    Από την πλευρά του Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι κακώς ενοχλήθηκε ο κ. Παπαντωνίου και έκανε μία δήλωση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες. "Όποιος θέλει να είναι περήφανος που είναι πολιτικός και Έλληνας, πρέπει να ζητά αμέσως εδώ και τώρα όλα τα πράγματα να δοθούν στο φως και στην κοινή γνώμη και στη Δικαιοσύνη", είπε χαρακτηριστικά.


    [Συντάκτης:γράφουν οι Γιώργος Αδαλής και Γιάννης Νέγρης]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ισως θαπρεπε να κανουμε οτι εκαναν και τα μισα ζωνιανα να μην πληρωνουμε δεη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτος ο αλητης ο μιζαν οχι μονο κανει οτι περναει απ το χερι για να μην επενδυσει η ελλαδα σε ανανεωσιμες πηγες ενεργειας, αλλα εχει δεσμευσει κ τις γεωθρμικες πηγες σε μηλο,νισηρο κ λεσβο.
    επισης το μονο που εχει κανει ως διευθυντης παραγωγης ΔΕΗ για να μειωσει τις εκπομπες CO2 της χωρας, ειναι να διακοψει τις εξαγωγες και να αυξησει τις εισαγωγες ρευματος.και ολοι οι βουλευτες μουγκα.Τα σπασμενα τα πληρωνουμε εμεις σε υγεια και χρημα.
    ΞΥΠΝΑΤΕ !! ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ
    Απαιτηστε ΚΑΘΑΡΗ ενεργεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση