GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επιλογή Αρχιεπισκόπου και...

. ,, ...οι κρίσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων . Του Ιωάννη Σφυρή . Σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν οι ετήσιες κρίσεις των στελεχών των Ενό...

. ,,
...οι κρίσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
.
Του Ιωάννη Σφυρή
.
Σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν οι ετήσιες κρίσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι πολιτικοί μας θα προσπαθήσουν να υποστηρίξουν τους κομματικούς φίλους τους, Τα σημειώματα με τις εντολές ή απλά τις επιθυμίες των πολιτικών θα καταλήξουν στα χέρια των αρχηγών των κλάδων οι οποίοι και θα τις εφαρμόσουν.
Αν περισσέψει κάποια θέση τότε οι αρχηγοί θα προτείνουν για προαγωγή κάποιον που αξίζει. Ο πολιτικός που παρεμβαίνει κομματικά για την προώθηση συγκεκριμένου στελέχους, έχει υπ' όψιν του ότι κατά κανόνα ταυτόχρονα αποκλείει κάποιον άλλον ίσως ποιο άξιο και χρήσιμο.
Οι πολιτικοί μας και ιδιαίτερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μήπως γνωρίζουν ότι εμπλοκή τους στην προώθηση στελεχών με κομματικά κριτήρια διαλύει το στράτευμα; Αν το γνωρίζουν εγκληματούν κατά της πατρίδας μας, αν δεν το γνωρίζουν ή απλά λένε ότι έτσι γίνεται κάθε φορά τότε είναι μέρος της διαφθοράς που έχει ποτίσει κάθε κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας.
Κύριε Πρωθυπουργέ όπως γράφτηκε στον Τύπο δώσατε οδηγίες να μην εμπλακεί η κυβέρνηση στις «κρίσεις» για την εκλογή Αρχιεπισκόπου.
Μήπως θα έπρεπε να κάνετε το ίδιο και για τις κρίσεις αυτών που θα κληθούν να προασπίσουν τόσο εσάς αλλά κυρίως την πατρίδας μας;

14 σχόλια

  1. Χθες στην εκπομπή του ο Σπύρος Καρατζαφέρης είπε ότι στέλεχος της ΝΔ σε ένα μπαρ είχε πιεί και έβριζε τον πρωθυπουργό λέγοντας διάφορα. Ως στοιχείο έδωσε το γεγονός ότι μετά τις εκλογές έφυγε για Αμερική και από Καραμανλικός έγινε Μπακογιαννικός.
    Εννοει τον Ν.Κ.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως βλέποντας σήμερα το δελτίο του Μεγα μου κανε εντύπωση, ότι , μολονότι το ρεπορτάζ ήταν επικεντρωμένο στη διαμάχη του Μητροπολιτη Μεσσηνίας με τοπικούς παράγοντες και δημοσιογραφους της Καλαμάτας και κατοίκους που στηρίζουν και φώναζαν τον Μητροπολίτη Σπάρτης, εντούτοις πετάχτηκε "ξεκούδουνα" ο

    Μανώλης Καψής στο τέλος του δελτιου και μίλησε για έναν Ιεράρχη τον οποίον απο χθες φωτογράφιζε , υπαινισσόμενος ενδεχόμενη εμπλοκή επειδή ήταν αυτός ο οποίος στήριξε ευθαρσώς πρώτος και δημοσίως τον Σπάρτης την ώρα που καποιοι άλλοι κρύβονταν και έλεγαν και πως θα στηρίξουν δύο τουλάχιστον ταυτόχρονα....!

    Εύγε στην δημοσιογραφία του κ.Καψή. Ηθελα να ξερα πως θα του φαινόταν εάν ακολουθούσαν και αυτή τη φορά μερικοί Ιεράρχες την πρακτική της μηνύσεως για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε ακολουθήσει απέναντι σε ΜΜΕ ο Θηβών όταν λειτουργούσαν με τον ίδιον τρόπο κάποτε, προβοκάροντας τον διχασμό στην Ιεραρχία κάποιοι άλλοι εκ των ΜΜΕ, και δημιουργούσαν θέμα εκ του μη όντος με αποτέλεσμα να λάβει και δικαίως τρελλές αποζημιώσεις ο Σεβ.Θηβών αποδεικνύοντας πόσο "επαγγελματίες" είναι μερικοί του συναφιού που λένε το μακρύ και το κοντό τους ο καθένας και νομίζουν ότι τα παίρνει ο άνεμος.

    Δικαίως και μπράβο στον Στραβελάκη που τον έκοψε τον Καψή. Επιτέλους ο Καψής εκτός από πολιτικός αναλυτής, ιατρικός συντάκτης, ειδικός επί των φορολογικών, αναλυτής περί των σκανδάλων της διαπλοκής μεταξύ δημοσιογράφων εκδοτών και εξουσίας, έμπειρος περί των εσωτερικών συσχετισμών της Αντιπολίτευσης, (οπως τον έχουμε απολαύσει κατά καιρούς στα πάνελ) έχει και την ιδιότητα του εκκλησιαστικού επαίοντος???

    Γιατί δεν αφήνουν να μιλήσουν οι εκκλησιαστικοί που τα ξέρουν καλύτερα μερικοί "μεγαλοδημοσιογράφοι"? Η τουλάχιστον να τους συμβουλεύονται??

    Δυστυχώς πολλοί από τον χώρο, όπως αποδεικνύεται καθημερινά είναι οι ίδιοι που συμβάλλουν κάθε φορά στην "πόλωση" και στην "πλύση" εγκεφάλου και άλλη, ως όργανα σε διατεταγμένη υπηρεσία, λέγοντας άλλα στον έναν και άλλα στον άλλον για να βγάζουν έτσι "ειδήσεις" και να χουν να "σχολιάζουν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10.49
    ο Καψης μπορεί να μιλάει γιατί
    ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟ DVD !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι

    Το πισωγύρισμα της εκκλησίας μας που συνίσταται στην εκοσμικευση και στην πολιτικοποίηση της εκκλησίας μας στα χρόνια του Χριστόδουλου έλαβε τέλος με το θάνατο του.O Μακαριστός αρχιεπίσκοπος μετέτρεψε εμφανώς την εκκλησία μας σε φανερό όργανο έντονης πολιτικοποιημένης Δεξιάς η ακροδεξιάς .Δεν είναι τυχαίοι οι κλαυθμοί και οδυρμοί των Δεξιών και ακροδεξιών της χώρας μας με το θάνατο του που σε πολλές περιπτώσεις έφτασαν στα όρια της γραφικότητας .Τι να πρωτοθυμηθούμε.. Τις ταυτότητες , τις έντονες πολιτικές παρεμβάσεις του ,τα χειροκροτήματα εντος των ιερών ναών κλπ. Η εκκλησία μας επί των ημερών του έχασε τον βηματισμό της. Έγινε πολιτικό παραμαγαζο της ΝΔ και της ακροδεξιάς.
    Με την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου δίνεται η ευκαιρία στους σεβαστούς Μητροπολίτες, αναλογιζόμενοι το λάθος δρόμο που έχει πάρει η εκκλησία μας από την πολιτική που ακολουθησε ο Χριστόδουλος , με την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου να σηματοδοτήσουν την νέα πορεία. Η νέα πορεία σηματοδοτείται με την εκλογή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδειας Ιερωνύμου στην ηγεσία της εκκλησίας μας. Ο Σεβασμιότατος Ιερώνυμος είναι ένας παπάς με Π κεφαλαίο. Σεβάσμιος ,τίμιος ευσεβής. Ένας πνευματικός άνθρωπος που λείπει από την κεντρική σκηνή. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και θεατρινισμούς , χαμηλών τόνων , είναι απαραίτητος για να δώσει νέο σωστό βηματισμό στην εκκλησία μας. Ένας παπάς που εμπνέει, πνευματικότητα, αγάπη, σωφροσύνη. Τίποτα άλλο. Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο. Πιστοί και άπιστοι μπορούν να εμπνευστούν από αυτόν.

    Με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς μετά τον Μάρτιο του 2004 και με την πρώτη κρίση που ακολουθησε με την καινούργια διακυβέρνηση δεν έμεινε ρουθούνι διαφορετικής πολιτικής ιδιοσυγκρασίας που να υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις μας .Όλοι που είχαν οποιαδήποτε σχέση , επαφή , θέση και το κυριότερο είχαν διαφορετική πολιτικό πιστεύω , άδικα και βίαια αποστρατευτήκαν.
    Έτσι σήμερα δεν υπάρχει λόγος και χώρος για παρεμβάσεις. Απλά οι παρεμβάσεις είναι εντος του ιδίου πολιτικού χώρου. Είναι όλοι τους Δεξιοί καθαρόαιμοι όσοι υπηρετούν στις ανώτατες βαθμίδες και απλά η επιλογή συνίσταται στο ποιος είναι ο δικός σου , η δικός μου και ποιος πάτρωνας έχει το πάνω χέρι. Δεν υπάρχει πολιτική η άλλη επιλογή. Όλοι είναι Δεξιοί. Απλά ποιος έχει τη κατάλληλη πρόσβαση στον χ η ψ πολιτικό και να έχει αυτός το πάνω χέρι η την κατάλληλο πρόσβαση στον Υπουργό η Υφυπουργό.
    Δυστυχώς αυτή είναι η υπάρχουσα κατάσταση σήμερα . Άξια στελέχη και τίμιοι αξιωματικοί έχουν οδηγηθεί σε πρόωρη αποστρατεία και στις θέσεις ευθύνης παραμένουν στελέχη που υπό φυσιολογικές συνθήκες και αξιοκρατικές διαδικασίες θα ήταν σπίτι των από πολλά χρόνια. Ο θεός να βάλει το χέρι του.
    Ούτε για δείγμα δεν υπάρχει ένα στέλεχος διαφορετικής πολίτικής συγκρότησης που να υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα. Είναι όλοι καθαρόαιμοι πατενταρισμένοι Δεξιοί. Για ποια επιλογή λοιπόν μιλάμε.


    Ένας απόστρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xaxaxaxax 10.52

    Nice sence of humor, I like

    gia kane mia volta kai apo to
    www.mkka.blogspot.com

    na deis ti egine meta apo osa eipe o kapshs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aπο το mkka@blogspot.gr το κάνω εγώ copy paste για να μη κουράζεστε :p

    "Κύριε Καψή, περιμένουμε ......

    Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε προ ολίγου στο κεντρικό δελτίο του MEGA τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Καψή να λέγει ξεκάρφωτα: «εξάλλου ο Καλαβρύτων μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες» ή κάπως έτσι.

    Η απαράδεκτη και αυθαίρετη αυτή τοποθέτηση μας οδήγησε να προβούμε αμέσως σε έντονη τηλεφωνική διαμαρτυρία προς τον Διευθυντή των Ειδήσεων κ. Στραβελάκη. Διά του κ. Διευθυντού καλέσαμε τον κ. Καψή, για την αξιοπιστία τόσο του εαυτού του όσο και του μεγάλου Καναλιού, να μας εξηγήσει τι εννοεί και να μας πληροφορήσει με κάθε λεπτομέρεια πως, πότε και που ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων προέβη σε ενέργειες και πράξεις που αντιβαίνουν στα χρηστά ήθη.
    Η στάση του κ. Στραβελάκη υπήρξε άψογη. Τώρα περιμένουμε τον κ. Καψή να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

    + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
    2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H Ekklhsia ths Ellados exei shmantikes proswpikothtes. Oloi osoi einai ypopshfioi exoun eksairetikes ikanothtes kai kaneis den moiazei me ton allon gia na mporoun na ginoun sygkriseis. einai ksexwristes proswpikothtes.

    Einai omws anepitrepto na afhnontai nefelwmata kai aioles kathgories ston aera apo dhmosiografous dixws na yfistantai. Den einai swsto

    Kalo tha einai na elegxoun poly kala tis phges pou exei o kathenas kai na kseftontai ti kinhtra exoun merikoi ek toy asfalous na tous perousiazoun ws dedomena pragmata pou den yfistantai gia allous kai na tous vazoun aytous na ektithentai

    Antistoixws kai oi Ierarxes tha prepei nan einai poly prosektikoi ws pros ton rolo pou diadramatizoun kapoioi dhmosiografoi oi opoioi metaferoun apo dw kai apo kei molotof gia na dynamitistei to klima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ !!!

    Λένε ότι από μικρό κι’ από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Μέγα λάθος!!
    Τη μαθαίνεις κι’ από μεγάλο και λογικό, αρκεί …να τάχει πάρει στο κρανίο.
    Η παραπάνω φράση είναι μάλλον η πιο χαρακτηριστική περίπτωση και αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη συνεισφορά του εθνάρχη σ’ αυτόν τον τόπο.
    Όχι γιατί δεν το ξέραμε – πάντα την σιγοψιθυρίζαμε μεταξύ μας - αλλά γιατί από τη στιγμή που την είπε κι’ ο μακαρίτης, μπορούμε να την βροντοφωνάζουμε χωρίς να φοβόμαστε ότι κάποιος ηλίθιος θα μας σύρει στα δικαστήρια με το αιτιολογικό ότι προσβάλλουμε το εθνικό μεγαλείο ή ότι μειώνουμε την εθνική αξιοπρέπεια.
    Το γιατί δεν έκανε κανένας μήνυση στον συγχωρεμένο για αποκάλυψη κρατικού μυστικού αποτελεί ένα ερώτημα εξίσου σημαντικό με το ερώτημα «Ποιος επί τέλους κυβερνάει αυτή χώρα;»
    Προφανώς ο μακαρίτης δεν την είπε υπονοώντας τους απλούς πολίτες.
    Στους ανθρώπους της εξουσίας αναφέρονταν, δηλαδή σε ανθρώπους των οποίων οι αποφάσεις επηρεάζουν, ρυθμίζουν ή ακόμη και καθορίζουν τη ζωή των άλλων ανθρώπων.
    Με αυτή την έννοια δεν έχουμε μόνο πολιτική εξουσία.
    Μπορούμε να διακρίνουμε - σε μια πρώτη κατηγοριοποίηση - τις εξής:
    α) κοινωνική εξουσία – οι επώνυμοι. Γι’ αυτό και όλοι πλέον διεκδικούν τα 15 λεπτά δημοσιότητας. Η πλέον θλιβερή φιλοδοξία.

    β) οικονομική εξουσία – η πλέον ζηλευτή. Εκείνο το αρχαίο ρητό «Τον πλούτον πολλοί εμίσησαν, την δόξαν ουδείς» δεν ισχύει πλέον. Σήμερα είσαι ότι έχεις.
    Αν δεν έχεις, απλούστατα δεν είσαι - δεν υπάρχεις.
    Η φτώχεια είναι το μόνο έγκλημα που δεν συγχωρείται και επισύρει ισόβια ποινή.
    Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι εκπρόσωποι κάθε μορφής εξουσίας και γι αυτό τελικός τους στόχος είναι να μεταπηδήσουν στην οικονομική εξουσία.
    Ακόμη και την πολιτική εξουσία, σαν εφαλτήριο για την οικονομική την βλέπουν.

    γ) πνευματική εξουσία – μην ξεχνάμε τους (σχεδόν ανύπαρκτους σήμερα) πνευματικούς ταγούς. Τα σημερινά ψευδεπίγραφα και αξιοθρήνητα υποκατάστατά τους μόνο μελαγχολικά χαμόγελα προξενούν.
    Άλλωστε ποιος και γιατί να ασχοληθεί με τη γνώση; Η γνώση στην Ελλάδα δεν αμείβεται εκτός αν είναι on camera!!!

    δ) εξουσία των ΜΜΕ. Η πλέον ύπουλη και επικίνδυνη. Κοιμίζει συνειδήσεις και ασκεί την πλέον αποτελεσματική πλύση εγκεφάλου προκειμένου να κάνει τη δουλειά της. (Είδατε το δίδυμο Χοντρός – Λιγνός;)
    Δεν την αμφισβητεί κανένας λογικός άνθρωπος.
    Ο πόλεμος μεταξύ δημοσιογράφων, εκδοτών και πολιτικής εξουσίας είναι συναρπαστικός και προσωπικά εύχομαι να συνεχιστεί «μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός τους». Αρκεί τα θύματα να είναι μόνον από αυτούς τους χώρους.

    ε) ποδοσφαιρική εξουσία. Ο ιδιοκτήτης ή ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, με μια απόφασή του κάνει ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους χιλιάδες αφελείς οπαδούς.
    Και το χειρότερο είναι ότι ασκεί πίεση στην εκάστοτε πολιτική εξουσία.
    Η έννοια «επαγγελματικός αθλητισμός» είναι η πλέον αντιφατική έννοια.
    Θυμίζει τα εκτροφεία μονομάχων που διατηρούσαν κάποιοι ισχυροί Ρωμαίοι την εποχή της Ρωμαϊκής παντοδυναμίας. (Λίγο μετά άρχισε η κατάρρευση).
    Θεωρώ αδιανόητο να «παίζει μπάλα» κάποιος και να πληρώνεται.
    Πως είναι δυνατόν να παίζει και να πληρώνεται κάποιος, όταν άλλοι εργάζονται και δεν πληρώνονται;
    Και μιλάμε για αστρονομικά ποσά.
    Πώς είναι δυνατόν φτωχοί και μεροκαματιάρηδες άνθρωποι, όχι απλά να ανέχονται αλλά να χειροκροτούν αυτή την κατάσταση;
    Μόνο μια ερμηνεία υπάρχει!
    Η κατά κεφαλήν βλακεία στη χώρα μας να είναι μεγαλύτερη από το κατά κεφαλήν ΑΕΠ!!!.

    στ) θρησκευτική εξουσία. Το εξουσιαστικό δίδυμο - πρότυπο “φύλαρχος και μάγος” κυριαρχεί σε όλες τις πρωτόγονες κοινωνίες, γιατί όχι και στην ελληνική;
    Άλλωστε οι τιμές αρχηγού κράτους που επιδαψιλεύονται στους θρησκευτικούς ηγέτες όταν εγκαταλείπουν τα εγκόσμια, μαρτυρεί ότι το εξουσιαστικό δίδυμο χαίρει άκρας υγείας.

    ζ) εξουσία των μανδαρίνων.
    Πολλά πολιτικά πρόσωπα είναι άσχετα με τον χώρο του οποίου προΐστανται.
    Οι «ανίδεες διοικήσεις» δεν αφορούν μόνον 5 - 10 ταμεία. Είναι η εφιαλτική πραγματικότητα που διαμόρφωσαν οι κατά καιρούς ηλίθιοι που διαχειρίζονται τις τύχες αυτού του τόπου.
    Αλλά ακόμη κι’ αν ξέρουν κάποιοι κάτι, αλλάζουν ρόλους τόσο συχνά (οι περίφημοι ανασχηματισμοί, αναδομήσεις καρατομήσεις κλπ.) που δεν προλαβαίνουν ούτε να ενημερωθούν, ούτε να προσφέρουν έργο.
    Κατ’ ανάγκην διοικούν μέσω του γενικού γραμματέα (κάθε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα ΔΕΝ είναι συμπτωματική) και μιας κλίκας μανδαρίνων που «ξέρουν τη δουλειά».
    Συνήθως οι μανδαρίνοι της Ελλάδας είναι άτομα που προέρχονται από κοινωνικά στρώματα χαμηλής έως μηδενικής παιδείας και ήθους, μέτριας νοημοσύνης αλλά με μεγάλες φιλοδοξίες και ισχυρά ένστικτα επιβίωσης και «κοινωνικής ανάδειξης». Άλλωστε είναι γνωστό οτι όσο πιο πρωτόγονος είναι ο άνθρωπος, τόσο πιο ισχυρά ένστικτα διαθέτει.
    Προσκολλώνται σε κάποιο κόμμα εξουσίας και … η συνέχεια είναι γνωστή.
    Η ικανοποίηση που αισθάνονται όταν στον οικογενειακό τους περίγυρο, ή στον κοινωνικό τους μικρόκοσμο γίνονται αντικείμενο θαυμασμού αλλά και παράδειγμα προς μίμηση, δικαιολογεί και δικαιώνει κάθε εξευτελισμό που υπέστησαν μέχρι να «καταλάβουν τη θέση».
    Που να ξέρει η κυρά Μαλάμω όταν λέει στο γιό της «Διάβασε να γίνεις σαν τον Γιάννη του μπάρμπα Νίκου», πόσες κατουρημένες ποδιές φίλησε και πόσα χιλιόμετρα αφίσες κόλλησε ο Γιάννης του μπάρμπα Νίκου!!!
    Τέτοια ζωντανά παρεπιδημούν σε κάθε χώρο και σε κάθε μορφή εξουσίας.
    Είναι τα γνωστά σαπρόφυτα που αποτελούν το «περιβάλλον» των ισχυρών.
    Πόσες φορές ακούσαμε ή διαβάσαμε π.χ. τη φράση: Από το περιβάλλον του κ. Ξύπνιου Αγυρτόπουλου διέρρευσε ότι… κλπ.»
    Δεν υπάρχει «περιβάλλον» στο χώρο του αθλητισμού; Στον χώρο της πολιτικής;
    Στον χώρο των ΜΜΕ; Και πάει λέγοντας.
    Μιλάμε για τα πιο άχρηστα και πιο επικίνδυνα ζωντανά του πλανήτη.
    Και το χειρότερο είναι οτι αυτά τα σαπρόφυτα διακρίνονται για την μακροζωία τους. (Θα τα φάνε οι τύψεις;) Έτσι δεν συμβάλλουν ούτε στην οικολογική διαδικασία της ανακύκλωσης.

    η) εξουσία των όπλων. Η πλέον καθετοποιημένη επιχείρηση εξουσίας. Παραγωγή – εμπορία – χρήση – καταστροφή και πάλι από την αρχή. Η πλέον ωμή και κυνική μορφή εξουσίας. Το ότι δεν την νοιώθουμε στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και δεν μας εκβιάζει. (Μην αγοράζετε όπλα από μας και τα λέμε!!!)

    Είναι απόλυτα φυσιολογικό οι διάφορες μορφές εξουσίας να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με συχνό το φαινόμενο της μεταξύ τους όσμωσης και διαπίδυσης, αλλά και ως αντίπαλα στρατόπεδα με συχνές συγκρούσεις, αφού ο στόχος είναι κοινός.
    Η εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης δύναμης και κοινωνικής επιρροής.
    Για ποιο λόγο;
    Για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ικανοποίηση του εγωισμού και του ναρκισσισμού που εμφωλεύει στο διεστραμμένο μυαλό τους.
    Αμφιβάλλει κανένας ότι οι άνθρωποι της εξουσίας πάσχουν από εγωπάθεια;
    Την άποψη ότι δήθεν επιδιώκουν την – όποιας μορφής - εξουσία για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, μόνον ηλίθιοι την πιστεύουν και μόνον αγύρτες την υποστηρίζουν. Θα προσέφεραν πολύ περισσότερο αν συμμετείχαν στα συσσίτια απόρων. Αλλά αυτά δεν έχουν προβολή. Ή αν κάθονταν στο σπίτι τους με τη νοσοκόμα τους να τους δίνει τα ψυχοφάρμακά τους.

    Έτσι κάθε προσπάθεια να απαγκιστρωθεί η πολιτική από τα «διαπλεκόμενα» είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη, ακόμη και αν είναι ειλικρινής.
    Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι «Πώς μπορούμε να απελευθερώσουμε την πολιτική από τα διαπλεκόμενα», αλλά «Αν μπορεί πλέον (στην κατάντια που βρισκόμαστε) να υπάρξει πολιτική χωρίς διαπλεκόμενα».

    Το ατύχημα για τον απλό πολίτη είναι οτι όπως διαμορφώθηκε η κοινωνία μας, οι διάφορες μορφές εξουσίας είναι σαν τις σωματικές ανάγκες, δηλ. σιχαμερές αλλά απαραίτητες.
    Και προφανώς αν συνεχίσουμε τον παραλληλισμό θα δούμε οτι και τα σαπρόφυτα της εξουσίας, κάθε εξουσίας, οικονομικής - κοινωνικής – ΜΜΕ κλπ. είναι σαν τα προϊόντα των σωματικών αναγκών, αηδιαστικά και δύσοσμα.

    Το επόμενο ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι:
    Γιατί φτάσαμε ως εδώ;
    Κάθε κοινωνία έχει την εξουσία αλλά και τη διαφθορά που της αξίζει.
    Η κατάντια της Ελλάδας είναι ερμηνεύσιμη για όποιον έχει το θάρρος να δει κατάματα την πραγματικότητα.
    Ας υποθέσουμε ότι χωρίζουμε τους ανθρώπους μιας κοινωνίας σε δυο ομάδες, Α και Β. Στην ομάδα Α τοποθετούμε τους ιδεολόγους, τους πατριώτες, τους γενναίους, τους αλτρουιστές, τους αξιοπρεπείς, τους τίμιους και γενικά τους ανθρώπους με αξίες.
    Στην ομάδα Β τοποθετούμε τους δειλούς, τους συμβιβασμένους, τους μαυραγορίτες, τους προδότες, τους γλύφτες, τους κλέφτες και γενικά τους ανθρώπους χωρίς ηθικές αξίες.
    Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλάβουμε ότι σε περίπτωση πολέμου, η ομάδα Α θα έχει πολλαπλάσιες απώλειες από την ομάδα Β.
    Η Ελλάδα μέσα στον 20ο αιώνα έζησε πέντε (5) πολέμους! (Δυο Βαλκανικοί, δυο παγκόσμιοι και ένας Εμφύλιος).
    Καταλαβαίνετε πόσοι αξιόλογοι άνθρωποι χάθηκαν και τι ανάξια πλάσματα επιβίωσαν! Ο ανθός της Ρωμιοσύνης εξοντώθηκε.
    Η χειρότερη συνέπεια κάθε πολέμου είναι ότι σκοτώνονται οι άνθρωποι με αρετές και ζουν τα σαπρόφυτα. Κάποιες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
    Από αυτούς που επιβίωσαν προέκυψε η μεταπολεμική κοινωνία και η μεταπολεμική εξουσία – κάθε μορφής εξουσία - στην Ελλάδα.
    Και απόγονοι αυτών που επιβίωσαν είμαστε εμείς και αυτοί που μας εξουσιάζουν.
    Να μας χαιρόμαστε!!
    Με τι αρετές θα μεγαλώσει ο γλύφτης τα παιδιά του;
    Τι αξίες θα τους μεταδώσει ο μαυραγορίτης;
    Τι γονίδια θα μεταβιβάσει ο δειλός στους απογόνους του; Και πάει λέγοντας.
    Γιατί να μας εκπλήσσει η κατάντια και η διαφθορά;
    Τούτος ο τόπος θα ξαναβρεί το δρόμο του, αλλά χρειάζονται κάποιες γενιές για να στρώσει πάλι η ράτσα! Μέχρι τότε έτσι θα πορευόμαστε.

    DOMINUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ…

    Όσο περνάει ο χρόνος τόσο περισσότεροι πείθονται ότι από την ανάληψη της εξουσίας το 2004 από τη Ν.Δ. η χώρα διαρκώς οπισθοδρομεί σε όλους τους τομείς και προκαλούνται ζημίες των πολιτών σε όλα τα επίπεδα, που εξαρτώνται από την πολιτική δράση της κυβέρνησης. Η πιο μεγάλη ζημιά όμως είναι αυτή που προκάλεσε στο ίδιο το πολιτικό σύστημα της χώρας καταρρακώνοντας με τις επιλογές της την αξιοπιστία των πολιτικών και της πολιτικής στο σύνολό της. Η αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ. πριν το 2004 έθεσε τις βάσεις για τη σημερινή κατάσταση , όταν επέλεξε ως μέσο επιδρομής για την ανάληψη της εξουσίας την ηθική απαξίωση των πολιτικών της αντιπάλων μιλώντας γενικά και αόριστα για τα «λαμόγια», τους «κλέφτες», τους «αρχιερείς της διαπλοκής» και το «σάπιο» κατεστημένο του «κακού» ΠΑΣΟΚ , σε αντιπαράθεση με τους «σεμνούς και ταπεινούς», τους «καλούς χριστιανούς», τους «νοικοκυραίους», τους «μεταρρυθμιστές» και «επανιδρυτές» του κράτους.
    Πολύ γρήγορα όμως , χωρίς να περάσουν ούτε 4 χρόνια στην εξουσία κατάφεραν και μάλιστα οι πρωτεργάτες αυτής της πολιτικής να αποδειχθούν χειρότεροι οι ίδιοι και από τις περιγραφές, που έλουζαν τους αντιπάλους τους. Εφευρέθηκε ένα καινούργιο παραμύθι. Εμείς, λένε, στέλνουμε στον εισαγγελέα οποιοδήποτε κρούσμα διαφθοράς εμφανίζεται , ενώ οι άλλοι τα έκρυβαν με επιμέλεια και ποτέ δεν αποκαλύπτονταν η αλήθεια. Με λίγα λόγια κι αυτοί τα ίδια «σκατά» με μας ήταν , αλλά επιτήδειοι στο να μπορούν να κρύβονται από τη Δικαιοσύνη ή η Δικαιοσύνη ήταν τόσο διεφθαρμένη που τους κάλυπτε στις ανομίες τους. Αν συνέβαινε το πρώτο πρέπει να ήταν μεγάλες «γάτες» για να μπορέσουν μόνοι αυτοί να τους αντιληφθούν και να τους καταγγείλουν στον Ελληνικό λαό αποκαλύπτοντας μάλιστα και τον «αρχιερέα» τους, αλλά δεν εξηγείται πως τότε αυτές οι «γάτες» πιάνονται σαν «αθώα ποντικάκια» στην πρώτη επιδρομή τους στο «τυρί». Αν συνέβαινε το δεύτερο τότε έχουμε να κάνουμε με μια εμφανώς διεφθαρμένη Δικαιοσύνη, οπότε τα πονηρά μας τα μυαλά μπορούν εύκολα να υποθέσουν ότι δεν τρέχει και τίποτα, άν οποιαδήποτε λαμογιά από «κουμπάρους» ή «κολλητούς» πάει στη Δικαιοσύνη. Αργά ή γρήγορα η υπόθεση θα πάει στο Αρχείο και οι «κουμπάροι» και οι κολλητοί» θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους. Ηθελημένα ή αθέλητα λοιπόν καταρρακώνεται στα μάτια των πολιτών και ο θεσμός της Δικαιοσύνης.
    Όσο για τα ΜΜΕ; Υπάρχει παγιωμένη η εντύπωση ότι είναι χωμένα μέχρι τα μπούνια στη διαπλοκή. Σαν γνήσιοι «νταβατζήδες» της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα στηρίζουν με νύχια και με δόντια τον φυσικό τους πολιτικό φορέα , ως αυθεντικοί επιχειρηματίες και έμποροι, είτε παράνομων , είτε νόμιμων DVD, δημιουργούν, προβάλουν και προστατεύουν τους πολιτικούς τους υφισταμένους αναδεικνύοντάς τους με επικοινωνιακά τερτίπια, που πολύ καλά μελετούν, οργανώνουν και υλοποιούν σε «καταλληλότερους» πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές. Φωτογραφίζουν μάλιστα το σκηνικό που οι ίδιοι δημιουργούν σερβίροντάς το σαν «την κοινή γνώμη» με μετρήσεις που τις ονομάζουν «δημοσκοπήσεις». Η επιβράβευση της «καλής δουλειάς» είναι οι κρατικές διαφημίσεις, οι αναθέσεις δημοσίων έργων και οι νόμιμες κρατικές επιχορηγήσεις από τους «ειδικούς λογαριασμούς» στις διάφορες «ανθρωπιστικές», «πολιτιστικές» κ.α. εφευρέσεις των συγκροτημάτων. Μου προξενεί μάλιστα εντύπωση , ότι έχουμε γεμίσει από «φιλάνθρωπους», που, ενώ από μόνοι τους μπορούν να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα, εν τούτοις οργανώνουν επίσημες ζητιανιές απευθυνόμενοι πάλι στους απλούς και φτωχούς πολίτες.
    Όσοι από τους πολιτικούς δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν το ρόλο που τους αναθέτουν έντεχνα απαξιώνονται στο υποσυνείδητο των πολιτών , ακόμα και όταν φαινομενικά τον «υποστηρίζουν». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιώργος Παπανδρέου. Επιτυχημένος υπουργός Παιδείας, επιτυχημένος υπουργός εξωτερικών, όταν του αναγνωρίζονται σημαντικές επιτυχίες σε δύσκολες ιστορικά συγκυρίες στη διεθνή σκηνή, (πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν , στο Ιράκ) εκπροσωπώντας μάλιστα την Ε.Ε. σε κάποιες απ΄ αυτές, εκλεγμένος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής διεθνούς, πολλοί από τους ηγέτες της οποίας είναι πρωθυπουργοί στις χώρες τους, αποδεκτός από τους πολίτες για την εντιμότητα και την ειλικρίνειά του και όμως κατάφεραν να περάσουν έντεχνα την εικόνα του «Γιωργάκη», που δεν πείθει, που δεν εμπνέει, που δεν μπορεί… . Είναι οι ίδιοι που όταν διαπιστώσουν ότι το «άλογο» που έχουν καβαλικέψει και πορεύονται δεν τραβάει πια θα το στείλουν εύκολα για «σαλαμοποίηση» και θα ανακαλύψουν ξαφνικά τις ηγετικές ικανότητες του Γιώργου…..
    Είναι ανάγκη να ξεφύγουμε απ΄ αυτή τη μίζερη κατάσταση απαξίωσης της πολιτικής, των πολιτικών και των θεσμών υπακούοντας στη λογική του σκεπτόμενου πολίτη και όχι των πονηρών και ύποπτων αλαλαγμών των ΜΜΕ.
    Λαμόγια , κλέφτες, απατεώνες και ανάξιοι πολιτικοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, καθώς και έντιμοι , αξιοπρεπείς και άξιοι πολιτικοί άνδρες. Είναι χρέος όλων μας να φωνάζουμε δυνατά και με ονόματα για όσους ανήκουν στην πρώτη ή τη δεύτερη ομάδα. Να στείλουμε στα σπίτια τους τούς πρώτους και να απαιτήσουμε από τους άλλους να φωνάξουν δυνατά τις θέσεις τους, να ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους σε πολιτικό επίπεδο και να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ξεφύγουμε απ΄ αυτή την μίζερη κατάσταση. Οι συμψηφισμοί στη διαφθορά τους μοναδικούς που ωφελούν είναι αυτούς που έπρεπε ένα υγιές πολιτικό σύστημα να τους είχε ήδη αποβάλει.
    Όχι λοιπόν στους συμψηφισμούς! ‘Όχι στα εύκολα αναθέματα επί δικαίων και αδίκων! Να εμπιστευθούμε και να στηρίξουμε τους έντιμους , τους άξιους , τους άφθαρτους! Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ακόμα σε όλους τους πολιτικούς χώρους μ΄ αυτά τα χαρακτηριστικά! Υπάρχει ακόμα ελπίδα….

    Χρήστος Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε Σφυρη ξεχνας τι ειχε γινει την δεκετια του 80 που ο στρατος και ιδιαιτερα η αεροπορια ειχε γινει κλαδικη του Πασοκ
    ουστ απο εδω ρε πασοκοσκυλα
    κανατε την Ελλαδα να βαζει την ουρα στα σκελια στα Ιμια ,τον σπυριαρη να ζηταει ευχαριστω στους Αμερικανους και τα παιδια που πεθαναν στα Ιμια να κατηγορουνται οτι αυτα κανανε το λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απίστευτο και όμως αληθινό. Κύκλοι προσκείμενοι στην ιερά σύνοδο, διαρρέουν τις τελευταίες ώρες, πως η πλειοψηφία των μητροπολιτών αποφάσισε να ζητήσει απο το νέο και ταλαντούχο πολιτικό Αλέξη Τσίπρα, να είναι ο νέος αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, μετά την κοίμιση του Μακαριοτάτου Χριστόδουλου. Οι άγιοι πατέρες κατάληξαν σε αυτή την απόφαση καθώς πιστεύουν πως χρειάζεται ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, προερχόμενο απο τα κινήματα και όχι απο τη γραφειοκρατική επετηρίδα της ιεραρχίας, για να εισάγει την εκκλησία μας στον εικοστό πρώτο αιώνα. Θεωρούν μάλιστα πως ο Αλέξης είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να βοηθήσει την εκκλησία να ανακόψει την επιρροή που ασκούν τα αντιδραστικά και σατανικής προέλευσης ρεύματα των emo και των trendy, στη νεολαία μας. Οι ίδιοι κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί πως ό νέος και ταλαντουχος πολιτικός ήταν και η προσωπική επιλογή του εκλιππόντος αρχιεπισκόπου, κάτι που το συζήτησε και με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο, όταν ο τελευταίος τον επισκέφτηκε προ ημερών για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

    Και ο Αλέξης; Σύμφωνα με πηγές κοντά στο νεαρό και ταλαντούχο πολιτικό δηλώνουν πως ο ίδιος εξεπλάγη καθώς δεν ήταν στα σχέδιά του να γίνει αρχιεπίσκοπος αυτό το καιρό, αφού είχε δεσμευτεί να παραμείνει στην Ανοιχτή Πόλη και τη δημοτική παρέμβαση. Ωστόσο «πολλές φορές η ζωή τα φέρνει αλιώς και θα αναλάβει το ιστορικό του χρέος να βοηθήσει την εκκλησία να βγεί απο τη δύσκολη θέση» ήταν τα ακριβή του λόγια. Σε κάθε περίπτωση το λόγο έχουν τα συντεταγμένα όργανα της εκκλησίας.

    Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη χαρά τους γι αυτή την εξέλιξη, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους:

    Η ΚΟΕ ελπίζει πως υπό την ηγεσία του Αλέξη η εκκλησία θα ηγηθεί της πάλης του λαού μας ενάντια στο μουσουλμανικό – ιμπεριαλιστικό τόξο Τουρκίας – Σκοπίων – Αλβανίας και των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης, που ως δημιουργήματα των αμερικανών απειλούν τα εθνικά μας συμφέροντα.

    Το ΚΟΚΚΙΝΟ πιστέυει πως ο Αλέξης θα στρέψει την εκκλησία προς τη θεολογία της απελευθέρωσης και πως θα βοηθήσει να μετατραπεί η κάθε ενορία σε κέντρο για τη συσπείρωση των δυνάμεων της αριστεράς και την ανασύνθεση, ώστε να δημιουργηθεί το πλατύ αντικαπιταλιστικό κόμμα που θα θέσει τέλος στο δικομματισμό.

    Η ΑΚΟΑ θεωρεί πως με τη βοήθεια του νέου αρχιεπισκόπου Αλέξη, η εκκλησία της Ελλάδος θα ασκήσει αποτελεσματική πίεση στο Άγιο Όρος, για την άρση του άβατου των γυναικών και την εναρμόνιση επιτέλους της χώρας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Έτσι θα μπορούν τα μέλη αυτής της οργάνωσης της ανανεωτικής αριστεράς, άνδρες και γυναίκες, να αποσυρθούν ήσυχα απο την ενεργό πολιτική δράση, μετά την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της οργάνωσης: την εκλογή του Γιάννη Μπανιά στο κοινοβούλιο.

    Η ΔΕΑ προβλέπει πως η επιλογή Τσίπρα για τη θέση του αρχιεπισκόπου θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες, οικονομικής κυρίως ανάπτυξης του κινήματος, ενώ ζήτησε, με βάση τις προεκλογικές συμφωνίες, να της επιδοθεί μία επαγγελματική θέση σε κάθε μητρόπολη.

    Τέλος η Νεολαία Συνασπισμού, η πιο πολιτική απο όλες τις συνιστώσες, ζήτησε να κλείσει την αρχιεπισκοπή για πάρτυ και συναυλίες τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΩΣΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΡΟΥΘΟΥΝΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΡΙΣΗ,ΠΑΜΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το Υπουργείο Άμυνας πρέπει να αποστρατεύσει όλους τους Αξιωματικούς που επί διοικήσεώς τους αυτοκτονήσαν φαντάροιστη Μονάδα τους ή τους σκοτωθήκαν φαντάροι σε ασκήσεις.Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν Στρατηγοί και να διοικούν τις Ένοπλες Δυνάμεις όταν σαν μικροί Αξιωματικοί δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν την ζωή των ολίγων στρατιωτών τους.Για φαντάσου να είναι ο συγγενής σου στο μνήμα και να βλέπεις Στρατηγό κάποιον που δεν έδωσε σημασία πριν από χρόνια για την ζωή των ανθρώπων που του εμπιστεύθηκε η Ελλαδα. Έλεος να βλέπετε και ποιόν κάνετε Στρατηγό,μη βλέπετε μόνο από ποιόν Υπουργό έχετε σημείωμα για την προαγωγή του!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση