GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία για αστυνομική βία και...

. ...αυθαιρεσία του υφ. Αντώνη Μπέζα , Του Σάκη Αλεξίου , Δεν έχω ξαναστείλει μήνυμα σε blog όποτε συγχωρέστε με που δεν γνωρίζω το ύφος ...

.
...αυθαιρεσία του υφ. Αντώνη Μπέζα
,
Του Σάκη Αλεξίου
,
Δεν έχω ξαναστείλει μήνυμα σε blog όποτε συγχωρέστε με που δεν γνωρίζω το ύφος και τον τρόπο γραφής της κατάστασης που θέλω να περιγράψω. Έχω ακούσει και έχω μελετήσει το blog σας τελευταία και θεωρώ ότι είναι πραγματικά ένας τρόπος να ακουστεί η φωνή των πολιτών γεγονός που σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι εφικτό.
Ο λόγος που σας γράφω είναι η έκφραση της αγανάκτησης και οργής που νοιώθω για τα τεκταινόμενα στην πόλη μου τον τελευταίο καιρό. Ζω λοιπόν στην Ηγουμενίτσα. Μία μικρή επαρχιακή πόλη της Ηπείρου. Μικρή πόλη - μικρή συντηρητική κοινωνία.
Στην πόλη μας λοιπόν τα τελευταία χρόνια, αλλά ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία ανεπανάληπτη έξαρση αστυνομικής βίας, η οποία στηρίζεται ως επί το πλείστον και στις επιταγές του εκπροσώπου - αφέντη τού τόπου και υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα.
Πολίτες συλλαμβάνονται και ξυλοκοπούνται επειδή συμμετέχουν σε διαδηλώσεις (ΧΥΤΑ Καρβουναρίου), φοιτητές συλλαμβάνονται μέσα σε καφετέριες και εξευτελίζονται στην ασφάλεια μόνο και μόνο επειδή είναι εκπρόσωποι αριστερών οργανώσεων, ασφαλίτες ξαμολιούνται σε κάθε καφενείο, καφετέρια μπαράκι για να κατασκοπεύσουν και να τρομοκρατήσουν απλούς πολίτες.
Η κατάσταση είναι τόσο νοσηρή όσο ακούγεται και αν για κάποιους θεωρείται μία συνηθισμένη συμπεριφορά αστυνομικών στα χρόνια ενός συστήματος που μόνο δημοκρατία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, για την πόλη της Ηγουμενίτσας είναι ένα ΣΟΚ. Νοιώθω πραγματικά απροστάτευτος και αδύναμος να αντιμετωπίσω όλη αυτή τη σαπίλα και διαφθορά. Η έκφραση δημόσιας διαμαρτυρίας ισοδυναμεί με απαρχή διώξεων (ψυχολογικών και ρεαλιστικών) από το κατεστημένο της πόλης. Τα μικροσυμφέροντα και οι μικρο ανάγκες των απλών ανθρώπων τους καθιστούν δέσμιους των απολυταρχικών αρχόντων με έκφρασή αυτών την αστυνομική και "γραφειοκρατική" βία.
Είμαι τρομοκρατημένος στη σκέψη ότι μια μέρα δεν θα είναι ένας άλλος αλλά κάποιος δικός μου άνθρωπος, ίσως και εγώ ο ίδιος. Ο στόχος είναι ένας. Να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ώστε να σταματήσει να σκέφτεται έστω και την ιδέα να διαμαρτυρηθεί, να διαδηλώσει, να συγκρουστεί, να αντιδράσει. Κάνω έκκληση στον κόσμο να μην πέσει σε αυτήν την παγίδα, να μην αφήσει κανένα Μπέζα ή όποιον άλλο άρχοντα ως άλλον φεουδάρχη να διαφεντεύει τη ζωή του. Να γυρίσει την πλάτη στα πουλημένα τοπικά εκδοτικά - ραδιοφωνικά μέσα που εκθειάζουν γλύφωντας τον άνθρωπο και τους ανθρώπους που αποφασίζουν από το ποιος θα προσληφθεί που και πότε μέχρι και ποιος άκουσον άκουσον θα πάρει εισιτήρια του Ολυμπιακού στο μάτς με την Τσέλσι.
Μέχρι και περιπολικό φυλάει -πού;;; στην Ηγουμενίτσα-το γραφείο του αφέντη μήπως και οι αναρχοκουμουνιστικές - τρομοκρατικές - οργανωμένες ομάδες της πόλης προβούν σε επεισόδια Γένοβας ή Σιάτλ άλλων εποχών.
Δηλώνω για το τέλος και όποιος θέλει ας το πιστέψει ότι δεν έχω καμία μα καμία σχέση με οποιαδήποτε οργάνωση - κομματικό σχηματισμό ή ομάδα , αλλά απλά εκφράζω μόνος μου και ανεπηρέαστος τις προσωπικές μου απόψεις σε ένα θέμα που με απασχολεί ως πολίτης της πόλης της Ηγουμενίτσας!

19 σχόλια

  1. Ο παλιός ΚΝιτης Μπέζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ είσαι επικίνδυνος, είναι ποτέ δυνατόν να σκέφτεται έτσι ένας σωστός πολίτης;
    Και δεν ανοίκεις και σε καμμιά οργάνωση δηλαδή ανοργάνωτος και πως θα ελέγχεσαι να οργανωθείς αμέσως γιατί σε βλέπω στο μπαλαούρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, μεγάλε, σε πιστέψαμε ότι δεν ανήκεις πουθενά... μην ορκίζεσαι κιόλας... τα δάκρυά μας έφτασαν στο πάτωμα... κοίτα μόνο μη σκίσεις το καλσονάκι σου... Άιντε, να δούμε μέχρι πού θα φτάσει η ηλιθιότητά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποτε εγιναν αυτα?Πεσ μας λεπτομεριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΖΑΣ; Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!
    ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρίξτε τον Μπέζα στα μπάζα!
    Κρατάτε ηγουμενιτσιώτες!
    Σκατά στα ΜΜΕ που ασχολούνται μόνο με το μαύρο (χρήμα, ράσο) και καθόλου με την καταστολή που έφτασε μέχρι την Ηγουμενίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ti egine re paidia de pirame xampari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα -ένα ξετσουτσουρώνουν τα παιδάκια της Δεξιάς. Και το βιογραφικό του κ. Μπέζα μας λέει ότι είναι και απο τους μετριοπαθείς πολιτικούς. Τα πολιτικά του πεπραγμενα άραγε τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nα τον χαιρονται οσοι τον πιστεψαν προεκλογικα και τον ψηφισαν.Ελπιζω ως τις επομενες εκλογες ολα αυτα να μην ξεχαστουν.Θα τον θυμουνται ολοι ως τον βουλευτη που εχει κανει τοσο κακο στον τοπο του.Ντροπη του.Δεν πρεπει να γινουμε ο σκουπιδοτοπος της πρεβεζας και της υπολοιπης ηπειρου επειδη ετσι θελει καποιος κυριος ονοματι μπεζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΖΑΣ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ". ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΗΜΙΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΘΡΕΜΕΝΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ( ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΘΕΜΙΤΑ ΜΕΣΑ)ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΑΞΙΟΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ SIEMENS

    1989-90
    ΟΤΕ 470.000 ψηφιακες παροχες

    1994
    ΟΤΕ 1000.000 ψηφιακες παροχες

    1997
    ΟΤΕ πενταετης προγραμματικη συμφωνια

    1998
    ΟΣΕ-Ναυπηγεια Σκαραμαγκα
    προγραμματικη συμφωνια για σιδηροδρομικο υλικο

    1999-2007
    προαστιακος σιδηροδρομος

    1992-2001
    ΜΕΤΡΟ
    προμηθειες τροχαιου υλικου και
    ηλεκτρομηχανολογικων υποδομων

    1990-2000
    συστηματα σηματοδοτησης και σημανσης

    1998-1999
    Συστηματα επικοινωνιων Ενοπλων δυναμεων ΕΡΜΗΣ

    C4I



    ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΚΗ,ΤΡΕΜΙΤΣΑ,ΜΑΚΟΥΚΟ,
    ΘΕΜΙΤΣΑ,ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΩ,ΤΣΙΜΑΚΟ ,ΣΤΑΗ
    ΝΕΑ,ΒΗΜΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΕΘΝΟΣ,Ε.Τ
    ΚΤΛ
    ΚΤΛ
    ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ
    ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΑΣΙΑ SIEMENS ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ?

    ΞΕΡΩ..
    ΜΟΥΓΚΑ
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ..
    ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΧΟΝΤΡΑ.




    ΤΙ ΠΑΘΑΝΕ ΟΙ ΤΗΛΕΑΝΑΚΡΙΤΕΣ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
    SIEMENS?
    ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?
    ΧΑΧΑΧΑ
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ
    ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ
    ΜΙΕΖΕΝΣ ΟΙ ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΕΣ ΜΑΣ.



    ΘΕΜΟ-ΜΑΚΗ-ΣΤΑΗ-ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΤΡΕΜΗ

    ΤΗΝ ΒΙΛΛΑ ΤΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ

    ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΒΙΛΛΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ SIEMENS
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ?




    ΓΙΩΡΓΑΚΗ-ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ
    ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ
    Η ΔΕΞΙΑ,ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ
    ΜΙΕΖΕΝΣ.
    ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΔΕΞΙΑ..ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ
    ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΔΕΞΙΑ..ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ
    ΜΕΓΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΜΙΕΖΕΝΣ




    17 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ
    ΧΑΜΠΑΡΙ...

    ΛΟΓΙΚΟ
    ΕΚΤΙΖΑΝ ΟΦ-ΣΟΡ
    ΕΚΤΙΖΑΝ ΒΙΛΕΣ
    ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ
    ΤΗΝ ΜΙΕΖΕΝΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι άνθρωποι της εξουσίας - της κάθε εξουσίας - είναι εξ ορισμού διεφθαρμένοι, διεστραμμένοι και επικίνδυνοι. Γιατί περίμενες να φερθεί διαφορετικά ο Ηγουμενιτσάρχης;
    Δεν τον γνωρίζω και για μένα δεν έχει καμιά σημασία πως λέγεται ο εν λόγω λεβέντης. Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μύτη, λένε στο χωριό μου.
    Μου αρκεί οτι είναι άνθρωπος της εξουσίας.
    Ότι και να γράψεις εις βάρος του θα το πιστέψω.
    Η Ελλάδα θα γίνει κράτος όταν οι Έλληνες μάθουν να σιχαίνονται τα πρόσωπα της εξουσίας και να σέβονται τους νόμους.
    Προς το παρόν γλείφουν τα πρόσωπα της εξουσίας και βλέπουν τους νόμους όχι σαν θεσμούς που πρέπει να σεβαστούν, αλλά σαν εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσουν.
    Όσο συμπεριφερόμαστε έτσι σαν πολίτες, τόσο περισσότερο αποθρασύνονται τα ζωντανά της εξουσίας.
    Περιγράφεις γλαφυρότατα την κατάσταση αλλά και την αιτία της με τη φράση:

    «Τα μικροσυμφέροντα και οι μικρο ανάγκες των απλών ανθρώπων τους καθιστούν δέσμιους των απολυταρχικών αρχόντων.»

    Όσο οι μικρο – αστοί θα βάζουν μπροστά από την αξιοπρέπειά τους, τα μικρο – συμφέροντα και τις μικρο – ανάγκες η κατάσταση αυτή θα διαιωνίζεται.
    Σε κάθε μικρο – κοινωνία θα υπάρχει και από ένας αγύρτης που θα το παίζει μικρο – αυτοκράτορας.
    Μήπως αυτοί οι «απλοί άνθρωποι» που αναφέρεις, δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ελευθερία έχει και κάποιο τίμημα, κάποιο κόστος;
    Αν δεν το έχουν αντιληφθεί ή αν δεν είναι διατεθειμένοι να το καταβάλουν, θα εξακολουθήσουν να είναι «δέσμιοι των απολυταρχικών αρχόντων».
    Μην ξεχνάμε ότι ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    Όσο για την αστυνομική βία, ειλικρινά πιστεύω ότι δεν φταίνε τα παιδιά της αστυνομίας. Κάποιος ηλίθιος εκπρόσωπος της εξουσίας τους είχε πει πριν από χρόνια « Εσείς είστε το κράτος» και τον πίστεψαν . . .

    DOMINUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και εγω δεν ανηκω σε καμια παραταξη αλλα αν συμβαινουν αυτα που λες μαζι σου. Κριμα που δεν ειμαι στην ηγουμενιτσα να βαλω ενα χερακι...

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12.38

    Αν μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν ακόμα να μάθεις τι θέλεις, ε, τότε είσαι άξιος την μοίρας σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιασασίν και όπατις και άλατις,να σου πω και παίξτο ,εδώ παπάς εκεί επιχειρ.....τσουτσουτονάπ .Μωρέ μορφονιέ κεφαλονίτη;;;Από κείθε που κατάγεται ο Βλάχος δεν έχουνε λέει αποτέτιονε νατούς βγάζει τα αθλητικά στο σφυρί καιβρήκανε τον καπατζόγιάκο τον παρατηρητή το τσουτσούνη της ΕΠΣ να κάνει τι τουλένε καρδιά μου στο ανεμογάστρι τους.Σίκω πάνω κάτσε κάτω τον έχουνε.Τα λαμόγια εδώ ,τα λαμόγια εκεί μπλέξαμε τζούφρε μου άσχημα.Και τι νακάμουμε λεβέντες μου στα σούργιελα;;;να πάεμε μαζί με τα παλικάρια από το Καρβουνάρι να ενώσουμε τους φούσκους μας κιάν χρειαστεί να πάρουμε κιαποέκει, πούναι η φεντομουτσουνάρα του βλάχου,τον " Κολιό " ,ξααδέλφια μου να τον εβάλουμε μπροστά να διώχνει τους μπάτσους με την βρώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 8a prepei eseis ekei panw na kataliksete ti 8elete kai ti den 8elete. 8elete telika na kanei to ergo tis h astynomia h oxi___
    Aoztoi pou les oti "eksefteliyontai" sthn Asfaleia einai ws gnostwn kapoia frouta (kai kala anarxikoi kai zamanfoutistes) pou exoune parousiastei thn teleytaia dekaetia sthn Hgoumenitsa kai mazi me ntopia frouta (anarxikoi kai ntopioi apotyxhmenoi "epixeirhmaties") kai Albanous exoune katasthsei thn Hgoumenitsa to Nr. 1 kentro ypodoxhs Narkwtikwn kai la8remporiou! To limani ths Hgoumenitsas exei kseperasei se aztous tous tomeis to limani ths Patras kai ekei kataf8anoune ola ta Narkwtika. H polh ths Hgoumeitsas telika plhrwnei tis malakies tou Pasokou Alekou Papadopoulou pou prokeimenou na mazeyei pshfalakia ekane thn Hgoumenitsa anoxyrwth polh ermaio stous Albanous kai sthn Ay8eraisia tou ka8e Pasokoaristerou ergatopatera kai eparxiakwn anarxikwn kolopaidwn ths kakias wras...! Plhrwste twra to multiculti sas... H Astynomia sthn Hgoumenitsa trexei na mazepsei ta assymazeyta kai dystyxws einai poly laska kai epieikhs me kati xamena kormia anarxoaytonomous kai loipous xasomerhdes, parasita ktl.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μην τρελλαθουμε κιολας!!!! Αστυνομικη βια στην Ηγουμενιτσα και πρασινα αλογα. Οχι τιποτα αλλο...αλλα μερικοι θα τα πιστεψουν και θα νομιζουν οτι κακοπερναμε.

    @ Σακης

    Αν θες να την πεις στον Μπεζα και καθε Μπεζα...βρες κατι που να ισχυει και να αντιπροσωπευει την εικονα της πολης στην οποια ζεις.

    Ασχολησου ισως με το θεμα της Περδικας και ζητησε τον λογο απο τον Μπεζα που σαν βουλευτης του νομου δεν εχει αποψη ( κι αν εχει 'δυσκολευεται' να την εκφρασει) για το θεμα του αγωγου φυσικου αεριου που θα καταστρεψει οικονομικα και περιβαντολογικα μια απο τις ομορφοτερες περιοχες της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το Καρβουνάρι κάνει πόλεμο


    Της ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ


    Οδομαχίες με τα ΜΑΤ, δακρυγόνα, πετροπόλεμος, δύο συλλήψεις, αλλά και ξήλωμα της ταμπέλας του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, περιελάμβανε το χθεσινό συλλαλητήριο των κατοίκων του Καρβουναρίου Θεσπρωτίας και της ευρύτερης περιοχής Παραμυθιάς.



    Καθημερινές οι μάχες με τα ΜΑΤ στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας
    Οι αψιμαχίες και οι συγκρούσεις των κατοίκων με τα ΜΑΤ έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, μετά την απόφαση να γίνει Χώρος Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων στο Καρβουνάρι σε άλλη τοποθεσία απ' αυτήν που είχαν αρχικά συμφωνήσει, σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από το κέντρο του χωριού τους. Χθες, οι δημόσιες υπηρεσίες στην Παραμυθιά παρέμειναν κλειστές σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ στο συλλαλητήριο συμμετείχαν ακόμη και μαθητές που δεν πήγαν στο σχολείο λόγω της αργίας των Τριών Ιεραρχών.

    Γύρω στις 11 το πρωί κάτοικοι από τα χωριά Καρβουνάρι, Ζερβοχώρι, Ξηρόλοφος, Προδρόμι, ακόμη και από την Παραμυθιά επιχείρησαν ν' ανεβούν, κοντά στη θέση Αριζα, που είναι εγκατεστημένα τα εκσκαπτικά μηχανήματα. Ακολούθησαν μικροεπεισόδια, σπρωξίματα και συγκρούσεις ενώ, όπως έλεγαν οι κάτοικοι, από παντού τούς έκαναν επίθεση τα ΜΑΤ. Κατά τις 12 παρά τέταρτο, η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου.

    Μερικοί ήρθαν σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς, ενώ έπεφτε βροχή από δακρυγόνα από τα ΜΑΤ, που είχαν αποκλείσει και την είσοδο δίπλα στο εκκλησάκι του Αϊ-Λιά. Ακολούθησε πετροπόλεμος μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων και συνελήφθησαν ο Κωνσταντίνος και ο Ανδρέας Παππάς, δύο ξαδέρφια από το Καρβουνάρι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Ηγουμενίτσας.

    Οι κάτοικοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν στην Ασφάλεια και λίγο μετά τις 2 πήγαν στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού και βουλευτή Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Αντώνη Μπέζα, που βρίσκεται σε πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας. Ορισμένοι φώναζαν «Παραιτήσου Μπέζα», «Είσαι ανίκανος», «Εχεις τον μοναδικό νομό με δύο ΧΥΤΑ». Η μία πόρτα έσπασε, έπεσαν κι άλλα δακρυγόνα από την Αστυνομία, ενώ κάποιοι ξήλωσαν την εξωτερική πινακίδα του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού και την έσπασαν.

    Ακολούθησε πορεία μες στην Ηγουμενίτσα από τους κατοίκους, που έκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα τον παραλιακό δρόμο, ενώ οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

    Σε ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας τόνισε: «Οι αντιδημοκρατικές αυτές ενέργειες είναι απαράδεκτες και έγιναν από μια μικρή ομάδα, που πιστεύω ότι δεν εκφράζει ούτε τους παρόντες στη διαμαρτυρία και πολύ περισσότερο ούτε αυτούς που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι». Επανέλαβε ότι «κανένα ζήτημα, όσο σοβαρό και αν είναι, δεν μπορεί να μετατραπεί σε βαρίδι στα πόδια μας, στην πορεία της Θεσπρωτίας προς τα εμπρός».



    annio@enet.gr



    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/01/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διάβασα ένα σχόλιο οτι ο Μπέζας είναι Κνιτης.

    Λάθος είναι Ακροδεξιός που στην πορεία έγινε Κομουνιστής και όταν είδε τα φράγκα έγινε Δεξιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση