GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Εσφιγμενίτικο θέμα.‏..

, Γράφει ο Άγγελος Κ. Κούγιας Κορωπί , Αγαπητο press-gr, εισαστε ο μονόδρομος για να ανοιξετε το Εσφιγμενίτικο, διοτι περα απο κάθε καταπά...

,
Γράφει ο Άγγελος Κ. Κούγιας
Κορωπί
,
Αγαπητο press-gr, εισαστε ο μονόδρομος για να ανοιξετε το Εσφιγμενίτικο, διοτι περα απο κάθε καταπάτηση τών Κανόνων των 7 οικουμενικών Συνόδων, του Αγίου
καταστατικου Χάρτου του Άγιου ορους από τόν ιδιο τόν Προκαθήμενο τής Ορθοδοξίας, που νομίζει οτι η ορθοδοξια ειναι δικό του χωράφι και κάνει ο,τι θέλει, υπαρχει και ενα τεραστιο οικονομικο πακετο.
Οι αθώοι Εσφιγμενίτες πατέρες στήθηκαν στόν τοίχο, και πυροβολούνται απο καθε λογής θέσεις, αξιώματα, κρατικές Υπηρέσιες, οργανα. Ολοι αυτοί στό χέρι και στό ονομα ενός Σεπτού Πατρειαρχίου αλλά ενός αμφιλεγόμενου προκαθήμενου, πού νομίζει οτι ειναι καισαρας.

43 σχόλια

  1. ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω ο κοσμος καιγεται και ...... ο μοναχος χτενίζεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αφορμή την ομιλία του Ζουράρη, περί ψευδοκράτους, αυτονομίας και άλλων, τα think tank αυτού του τόπου, γιατί να μην την επεξεργαστούν περισσότερο; μήπως μας συμφέρει μακροπρόθεσμα;

    Π.χ.

    1. Αυτόνομο κρατίδιο Ηπείρου με προοπτική εξάπλωσης προς τα βόρεια - αν το θέλουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, στα όρια του ιστορικού πασαλικιού της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σχεδόν μέχρι τη Σκόδρα! Η πλειοψηφία αυτού του πληθυσμού θα είναι ελληνική. Θα υπάρχουν εντός του Τσάμηδες, Τόσκηδες, Γκέκηδες ή όσοι άλλοι θέλουν, στα πλαίσια ισοπολιτείας.

    2. Αυτόνομο κρατίδιο Μακεδονίας Θράκης με προοπτική εξάπλωσης προ τα βόρεια ή και ανατολικά, αν το θέλουν οι τοπικοί πληθυσμοί. Στα όρια των ιστορικων βιλαετιών της Θεσσαλονίκης, του Μοναστηρίου κλπ.
    Κι εδώ ισοπολιτεία μεταξύ ελλήνων, τούρκων βουλγάρων, σλαβομακεδόνων και άλλων. Το ελληνικό στοιχείο είναι πλειοψηφία σε αυτές τις περιοχές, αυτό θα ασκεί διοίκηση.

    3. Αυτόνομο κρατίδιο στις ιστορικές περιοχές του δουκάτου των Αθηνών, του πριγκιπάτου του Μορέως, του πασαλικιού της Ρούμ-ελης… Εδώ οι Ρουμ- και οι κάτω απ΄τ αυλάκι είναι το κυρίαρχο στοιχείο 99% Ας τα βρουν μεταξύ τους Θυμηθείτε τις τοπικίστικες εκστρατείες Μοραϊτών οπλαρχηγών στη Ρούμελη και αντίστροφα το 1821-1830

    4. Αυτόνομο κρατίδιο νησιωτικής Ελλάδας με προοπτική ενσωμάτωσης των δυτικότροπων περιοχών της Μικράς ασίας. Όπως ήταν μέχρι το 1922. Η οικονομική γέφυρα της Ελλάδας προς την ανατολή.

    5. Αυτόνομη περιοχή Κρήτης με προοπτική δημιουργίας βάσης για εμπορικής-πολιτιστικής εξόρμηση σε Μέση Ανατολή - Αφρική

    6. Αυτόνομη περιοχή Ιονίων Νήσων… αυτή να γίνει το Λας Βέγκας- Νεβάδα - Ρενο- Χονγκκονγκ - Λιχτενστάιν της περιοχής

    Κι όλα αυτά σε μια χαλαρή συνομοσπονδία του τύπου ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.

    Κι αμα δε μας κάτσει το ξαναγυρνάμε.
    Όπως έκανε π.χ. η Αίγυπτος με τη Συρία, την Ηνμένη Αραβική Δημοκρατία.

    Θα είναι μια άλη συνέχεια της προ του 1922 κατάστασης, που μπορεί και να μας συμφέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιερώνυμε είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει. Πάμε κάπου που δεν έχουμε πάει. Εσφιγμένου μεριά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσι μπράβο.
    Μ'αυτά να ασχολείστε. Είναι ότι πρέπει για το επίπεδό σας.

    Μπράβο σας. Αυτό το θέμα που αναδεικνύεται είναι πολύ σοβαρό θέμα.

    Χωρια΄της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοί οι εσφιγμένοι, γιατί δε σφίγγονται λίγο παραπάνω; Ίσως να καταφέρουν να χέσουν τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χωριάτη δεν κοιμήθηκες ακόμη;

    Έχεις να πετάξεις και αετό αύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΡΕΤΟ???

    ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΡΧΕΤΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ...

    ΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΕΡΧΕΤΕ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ποδολαγνε δεν ξερεις τι σου γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. είναι δυνατόν αυτό εδώ το μπλογκ να έκαν αυτά που λένε;

    Γ.Τ.Π. είναι...

    όλος ο χαβαλές εδώ μαζεύτηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To Αγιο ορος πουλήθηκε. Η Μακεδονία το ίδιο. Και όλα αυτά γιατί κάποιοι πρέπει να συνεχίσουν να παραμένουν "αρχηγοί" και να τρώνε καλά, την ίδια ώρα που για όλους εμάς τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης.

    Η μονή εσφιγμένου, η μοναδική μονή που δεν δέχτηκε καμία βοήθεια από την "αγία" ευρωπαική ένωση, δέχεται επίθεση εδώ και αρκετά χρόνια.

    και σας ερωτώ: ποιός ξένος θα σας βοηθούσε χωρίς αντάλλαγμα; Στήσανε και μερικές τρελοπουτάνες ευροβουλευτίνες του κερατα για την άρση του άβατου...Υστερα απο χίλια χρόνια ήρθε η ώρα να βάλουν και γυναίκες μέσα για να είναι 100% σίγουρο ότι η ορθοδοξία θα διαλυθει. Από δω και στο εξής το άγιο όρος θα είναι ένας καλός προορισμός για να πηγαίνουμε με τις γκομενίτσες μας να βγάζουμε γούστα..τι ωραία!!

    Ξέχασα όμως και τους παππάδες.. τους παππάδες που είναι αφεντικά εκεί μέσα..διατηρούν βιοτεχνίες στο όνομα του θεού και έχουν δωρεάν εργατικά χέρια χωρίς ΦΠΑ κλπ έξοδα..και τώρα με την κατάσταση που έρχεται τρίβουν τα χέρια τους και πάνε για βιομήχανοι...οι αθλιοι!!

    Αλλά ο θεός αυτούς θα "σκαλώσει" πρώτους.

    Και για να μην νομίζετε πως είμαι κανας τύπος με μουστάκι η κανας ψάλτης, εκκλησία δεν πηγαίνω. Απλα η πιστη είναι inside. Το Α.ορος ηταν το μοναδικό μέρος που μπορούσες πραγματικά να καταλάβεις τι εστί θρησκεία, και να καταλάβεις ποιος πραγματικά είσαι και τι κάνεις.

    Χωριάτη αυριο μαζί με τον αετό πετα και το πληκτρολογιο... Ολο μαλακιες είσαι.

    καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχετικά με τον κ. Βαρθολομαίο έχω γράψει κάποια πράγματα στο:
    http://a-ergodes.blogspot.com/2008/03/blog-post_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ας μας εξηγήσει κάποιος, τι θα πεί εσφιγμένος;

    ποιός σφίγει, τι σφίγει, πόσο σφίγγει κ.λπ.


    sfixths

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. .ΤΑΠΑΝΙΔΗ ΚΛΑΣΕ ΜΑΣ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΑΛΕΜΠΑΝΕ


    ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟΝ ΠΙΚΑΣΟ ΜΕ ΤΟN ΧΟΛΜΣ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ.
    ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΜΑΣ Η ΕΙΔΗΣΗ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι είναι πάλι αυτοί οι σφιγμενίτες?

    Δηλ. τους έχει σφίξει σαν τον Babis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι πασίγνωστο ότι ο Βαρθολομαίος είναι πρόσωπο εριστικό. Εχει τσακωθεί και τσακώνεται συνεχώς με το ρωσικό πατριαρχείο, τους αντιοχείς, τους ιεροσολυμίτες, το μακαρίτη το Χριστόδουλο, με τους ανθρώπους της αρχιεπισκοπής Αμερικής, με τη πλειοψηφία σχεδόν της ιεραρχίας του πατριαρχείου του και, και, και.
    Με τους εσφιγμενίτες γιατί δηλαδή δε θα τσακωνόταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΤΣΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!
    --- «Με τετρακόσια σήμαντρα και εξήντα δυο καμπάνες! Κάθε καμπάνα και παπάς κάθε παπάς και διάκος!» Ενώ η πολιτεία ήθελε ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ, οι προδότες Ιερωμένοι της εβραιολατρικής χριστιανικής θρησκείας είχαν συγκεντρωθεί στις εκκλησίες για να μην τους πειράξει, διότι τέτοια συμφωνία είχαν κάνει με τον τούρκο Μωάμεθ, για την παράδοση της πόλης! Το ίδιο κάνουν και τώρα με ΤΑΧΑ ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ! Αντί να παραδώσουν οι ανθέλληνες μητροπολίτες, τους απατεώνες και ανώμαλους που έχουν μεταξύ τους, το έριξαν στις αγρυπνίες και προσευχές με μόνον λόγο ίσως ΠΟΛΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ θρησκόληπτοι τους πιστέψουν και τους βοηθήσουν να ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΟΥΝ και τους άλλους έλληνες!http://www.angelfire.com/planet/kolokotronis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξεχωριστό μπαιρακι έχουν σηκώσει στήν μονή Εσφιγμένου. Με τον φανατισμό τους είναι εκτός εκκλησίας. Μπορεί να μην καταλαβαίνουν στό blog αυτά πού λέω, αλλά έτσι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. '' Εσφιγμανιτες ''ειναι τελευταιοι θεματοφυλακες της ορθοδοξιας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. διορθωνω ΄΄Εσφιγμενιτες ΄΄ ειναι οι τελευταιοι θεματοφυλακες της ορθοδοξιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε μου 1.34
    Λές " Το Α.ορος ηταν το μοναδικό μέρος που μπορούσες πραγματικά να καταλάβεις τι εστί θρησκεία, και να καταλάβεις ποιος πραγματικά είσαι και τι κάνεις."
    Σωστά ! Αλλά αν γνώρισες αγίους γεροντάδες στό Αγιο Οορς , όπως π.χ. τον Πατέρα Παίσιο, θα θυμάσαι ότι δεν δέχονταν τούς φανατισμούς τύπου μονής εσφιγμένου, ειδικά γιά την μονή αυτή θεωρούσε ότι το να μην μνημονεύει το όνομα του εκάστοτε Πατριάρχη είναι εκτός εκκλησίας.
    Βέβαια η θρησκεία είναι inside όπως γράφεις, αλλά αν δεν συμετέχει κανείς στά μυστήρια της εκκλησίας,- θεία λειτουργία, εξομολόγηση, θεία κοινωνία, τότε απλώς σιγοκαίει η παρουσία Του Θεού μέσα μας, - χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι όποιος απλώς συμμετέχει σέ αυτά έχει γνωρίσει τον Θεό. Αλλωστε η πορεία πρός Τον Θεό δεν έχει τέλος σ΄αυτή την ζωή...
    Καλημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λαθος εκφραση ο φανατισμος η οι φανατικοι. αυτοι λεγονται Ζηλωτες και Ζηλωτες (για την θρησκεια)ονομαζονται αυτοι που υπηρετουν με ζηλο τον Θεο , καμμια φανατικοτητα , μαλλον παρεξηγημενοι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 9:22

    ασε να πιστεύω όπως νομίζω...

    μια ερώτηση μονο: το α.ορος πουλήθηκε απο το πατριαρχείο και τους πολιτικούς ναι η όχι;

    Αν ναι τότε δίκαια δεν μνημονεύουν.

    και αν θεωρείς φανατισμό αυτό το πραγμα τοτε παω πάσο.

    καλημερα και σε σενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σωστα το Α. ΟΡ πουληθηκε και απο το Πατριαρχειο με την βοηθεια των Πολιτικων. Δεν θελω να διαφωνισω μαζι σου αλλα φταινε τα ψευτοκονδυλια που αρνηθηκε να παρει ο εσφιγμενος . Μην ξεχναμε ομως μεχρι πριν λιγα χρονια ο Πατριαρχης δεν μνημονευοταν και απο τα περισσοτερα Μοναστηρια του Αγιου Ορους. Καλημερα απο καρδιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. αν είσαι λιγο αντικειμενικος θα καταλαβεις πως όποιος ειναι αντίθετος με το συστημα διώκεται και μπαίνει στο περιθωριο... οπως η δικαστινα... οποιος τολμαει να μιλησει παιρνει το μπουλο...

    και μετά λένε οτι είσαι τρελος γραφικος κτλ...

    ή ουσία παντως είναι μια καλε μου φίλε...το α.ορος θα γίνει χαλκιδική και κανείς μα κανείς δεν αντιστέκεται...και ομιλώ για τις υπόλοιπες μονές....χρήμα να ρέει και δεν τους νοιάζει...

    και γω δεν ειμαι υπέρ των φανατικων αλλά δεν είμαι και υπερ των ελαφρών..

    ο καθενας με τη γνώμη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν διαφωνω περι τουριστικου θερετρου...
    Ουτως η αλλως ετσι εχουν γινει οι περισσοτερες Μονες.
    Δεν πιστευω ομως οτι αντιστεκονται στο συστημα , το συστημα το ιδιο σαπισε και αλλαξε τον δικο του ρολο!!!
    Αν το Α.Ο ανηκε σε αλλη θρησκεια κανεις δεν θα τολμουσε να το αγγιξει.
    Εμεις δυστυχως παντα βγαζουμε τα ματια μας και με λυπει περισσοτερο πως δεν φροντιζουμε να τα προστατευσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γυναίκες στο Αγιο Όρος εδώ και τώρα.
    Ετσι κι αλλιώς αδερφές έχει μπόλικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μην λες μ@λ@κιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι,


    Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις πάντα

    Ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης και προστάτης εμάς των ομοφυλόφιλων, έχει λύση και στο μοναστηριακό.


    Θα με στείλει στη Μονή Εσφιγμένου για να ξεσφίξουν τα νεφρά των καλόγερων.

    Τέτοιες μεγαλοφυείς ιδέες του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου θα μας οδηγήσουν και πάλι στην κυβέρνηση.

    Πάντα με εκτίμηση,
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εγώ θα περιοριστώ εδώ στις "7 οικουμενικές Συνόδους". Αυτό σημαίνει ότι όσες έγιναν έγιναν στον μεσαίωνα, άλλες δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Οι "πατέρες" τα έχουν κάνει μπάχαλο και έχουν διασπαστεί σε δεκάδες αιρέσεις, οι οποίες τους τελευταίους αιώνες μεταλλάχθηκαν σε εθνοφυλετικές.

    Έχουν φέρει τη θρησκεία στο έσχατο σκαλοπάτι ακινησίας (και αναξιοπιστίας εννοείται), αφού έχουν αυτοπαγιδευτεί στις μεσαιωνικές αντιλήψεις και διαδικασίες. Δεν είναι σε θέση πλέον να πάρουν αποφάσεις και να εισαγάγουν πρακτικές που προσιδιάζουν στους αιώνες της βιομηχανικής κοινωνίας και των ανατρεπτικών εξελίξεων του 21ου αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. αυτός που δεν τολμά να πεί κουβέντα στον Τουρκο νομάρχη Ινσταμπούλ,στον οποίο υπάγεται και εννοώ τον πατριάρχη Βαρθολομαιο,επιτίθεται με δεσποτική μανία εναντίον των Εσφιγμενιτών.

    αναφέρθηκε ο π.Παίσιος απο τον ανώνυμο 1.34:
    τον πληροφορώ ,λοιπόν,πως ο π.Παίσιος είχε συμφωνήσει με την διακοπή μνημόνευσης του Πατριάρχη οταν ηταν στην Μ.Σταυρονικήτα και ηγούμενος ο π.Βασιλειος Γοντικάκης.

    αυτά για να μη διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα.


    το εντελώς απαράδεκτο και αισχρό είναι το εμπάργκο τροφίμων και ιατρικής περίθαλψης που έχει επιβλήθεί με παρέμβαση του κ.Βαρθολομαίου ,στη Μ.Εσφιγμένου!

    αυτός, ο οποιος διαμαρτυρεται για τις παρεμβάσεις της τουρκικής εξουσίας στο Πατριαρχείο, πραττει ακριβώς τα ίδια εναντιον ορθοδόξων μοναχών!



    μίλησε κανείς για τουρκοαναθρεμμένους γενίτσαρους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΡΟΣ 9:22
    ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΚΛΠ., ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΦΑΝΗ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΛΠ.,
    Π Ο Ι Ο Σ ΤΑ Ε Κ Α Ν Ε ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ Π Ο Ι Ο ΑΙΩΝΑ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ 10ο ΑΙΩΝΑ;
    ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Δ Ε Ν ΥΠΗΡΧΑΝ!

    ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟ!! ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ.

    Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ Θ Α Υ Μ Α , ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ!
    ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟ Δ Ω Ρ Ο ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ: ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.
    ΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙς ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙς ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙς ΘΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥΛΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΜΕ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    tamis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ,ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΠΛΑΓΙΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ##### ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΟΥΣ,ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
    ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΚΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕ. ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ??
    ΜΗΠΩΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥΣ?
    ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ,ΟΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΕΙΝΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΟΠΡΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΒΟΡΘΟΛΟΜΑΙΕ, ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΡΧΗΓΟ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΗ ΜΟΝΗ ΞΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΡΧΗΓΟ. ΑΝ ΒΑΣΤΑΝΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΣΟΥ ΟΡΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ. ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ξυπνυστε Θα μεινουμε τρεις και ο κουκος απο παντου μας ζοριζουν...
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πέρυσι το Αύγουστο είχα επισκεφτεί την Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος.
    Είχα πάει με τέσσαρους φίλους και αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες αρχικά για να μπούμε μέσα . Ίσως μας νόμισαν για ...πράκτορες του Πατριάρχη !!
    Νομίζω ότι πολλές υπερβολές (και από όλες τις πλευρές)έχουν γίνει .
    Είναι απαράδεκτο ,παραδείγματος χάριν , που εμποδίζουν τους μοναχούς να ψαρεύουν και να τους στερούν έτσι ένα μέρος της διατροφής τους .

    Παλικάρι από τα Σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Οι εσφιγμενίτες είναι ένα μάτσο καθυστερημένοι αν κρίνω από τη δυσφημιστική -είναι αλήθεια- "έρευνα" του Θεοδωράκη που είχε κάνει στο Ορος. Καμμία σχέση με την ανώτερη πνευματική κατάσταση των υπολοίπων μοναχών και κυρίως των ασκητών.
    Δυσφημούν το Ορος και καλό θα είναι η Ι. Κοινότητα και η Πολιτεία να τελειώνουν με αυτό το θέμα. Επίσης καλό θα ήταν οι ΤΣΥΡΙΖιώτισσες βουλευτίνες να το βουλώσουν και να μάθουν να σέβονται αρχές και παραδόσεις. ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ! Διαλύσατε την οικογένεια, το κύτταρο της κοινωνίας θέλετε τώρα να μπείτε και στο Αγ. Ορος!!! Φρίκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Οι εσφιγμενίτες είναι ένα μάτσο καθυστερημένοι αν κρίνω από τη δυσφημιστική -είναι αλήθεια- "έρευνα" του Θεοδωράκη που είχε κάνει στο Ορος. Καμμία σχέση με την ανώτερη πνευματική κατάσταση των υπολοίπων μοναχών και κυρίως των ασκητών.
    Δυσφημούν το Ορος και καλό θα είναι η Ι. Κοινότητα και η Πολιτεία να τελειώνουν με αυτό το θέμα. Επίσης καλό θα ήταν οι ΤΣΥΡΙΖιώτισσες βουλευτίνες να το βουλώσουν και να μάθουν να σέβονται αρχές και παραδόσεις. ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ! Διαλύσατε την οικογένεια, το κύτταρο της κοινωνίας θέλετε τώρα να μπείτε και στο Αγ. Ορος!!! Φρίκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 1) Οι Ζηλωτές της μονής Εσφιγμένου έχουν αποκοπεί (έθεσαν εαυτό εκτός Αγιορείτικης κοινότητας) από τις υπόλοιπες μονές του Αγίου Όρους από το 1972. Ο Βαρθολομαίος φταίει;
    2) Ο ίδιος ο Χριστός, η κεφαλή της Εκκλησίας μας, έχει καταδικάσει το φανατισμό (ζηλωτές) και με το παράδειγμά Του έδειξε ότι η υπακοή είναι χάρισμα.
    3) Το Άγιο Όρος το προστατεύει εδώ και 1000 χρόνια η Παναγία. Η κινδυνολογία είναι ύποπτη.
    4) Όσοι δεν κατέχετε τα της Ορθόδοξης πίστης ασχοληθείτε με κάτι άλλο, ή πηγαίνετε στο Άγιο Όρος 3-4 μέρες και θα καταλάβετε πολλά πράγματα.
    5) Το ότι τα μοναστήρια αναστηλώθηκαν και συντηρήθηκαν κειμήλια, περγαμηνές και χρυσόβουλα με τα "φράγκικα" χρήματα όπως έλεγαν κάποιοι, δεν σημαίνει ότι πουλήθηκε το Άγιο Όρος, ούτε ότι οι μοναχοί διαπραγματεύονται το άβατο. Προτιμούσατε να γκρεμίσουν τα μοναστήρια ή να καταστραφούν κειμήλια της χιλιόχρονης Ιστορίας του ελλείψει συντήρησης;
    6) Όσοι πιστεύουν πραγματικά γνωρίζουν ότι για να επιτρέψει ο Θεός την πτώση του Αγίου Όρους πρέπει να έχει επέλθει διάβρωση στο σύστημα αξιών του Αγιορείτικου μοναχισμού και στην ηθική των μοναχών. Επίσης πρέπει ήδη να έχει ανθίσει μια νέα κιβωτός που θα προετοιμάσει τους πιστούς εκείνους που θα αναπληρώσουν το τάγμα των αγγέλων που εξέπεσε και συντασσόμενο με τους υπόλοιπους αγγέλους θα πολεμήσει τον αντίχριστο. Και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται.

    Όλα αυτά βέβαια για τους πιστούς.
    Για τους υπόλοιπους συχωρέστε με για την ενόχληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. oι ζηλωτες της Μονης Εσφιγμένου ειχαν πολυ καλές σχεσεις με όλους τους υπόλοιπους αγιορειτες,παρά το οτι δεν ειχαν μυστηριακή κοινωνία.

    Το ζητημα αποπομπης τους τεθηκε αυταρχικά κι εξουσιαστικά από τον κ.Βαρθολομαιο,αμεσως μολις ανέλαβε την Πατριαρχεια.

    αναλόγως εδρασε και εναντιον των λιγων μοναχων της ρωσικής σκητης του Προφ.Ηλια,οπου μετά από δικε΄ς του ενέργειες καποια τσιράκια του κατέκλεψαν και εξορισαν τους ρωσους μοναχούς οι οποίοι προερχονταν από την ρωσική διασπορα.

    τσουβαλιαστους τους πηραν οι χωροφυλακες ,σηκώνοντας τους στα χέρια,βοηθούμενοι από καποιους αμόναχους μοναχους οργανωσιακής προελεύσεως.

    στο Αγιον Ορος οι ζηλωτες ζουσαν αρμονικα με τους λοιπους πατέρες εως οτου παρενεβη ο κ.Βαρθολομαίος ειτε ο ίδιος είτε μεσω του ,εως προτινος,μυστικοσυμβουλου του και αμφιλεγομενου κ.Μελιτωνος Καρρα.

    ο γερων Ιωσηφ ο ησυχαστης υπηρξε ζηλωτης,ο παπα Εφραιμ ο Κατουνακιωτης επίσης,ο γερ.Παίσιος για λιγο διαστημα εμεινε με ζηλωτή γεροντα.

    κανεις δεν τους κυνηγησε,κανείς δεν τους εξορισε.

    το προβλημα ειναι η διχαστική συμπεριφορα του κ.Βαρθολομαιου και τιποτα περαν αυτου.
    ειναι μαλωμενος με ολους.
    διεκοψε την κοινωνια με τα Ιεροσολυμα ενα φεγγαρι,αφορισε τον μακαριστο Χριστοδουλο για το ζητημα των Νεων Χωρων,δεν εχει κοινωνια με το πατρ.Μοσχας για το ζητημα της Εσθονιας και εσχατως αφορισε δυο ρωμηους της Πόλης επειδη δεντου παραχωρουσαν τα χτηματα της ελληνικης κοινοτητας.

    προς τον μονο που του περισσευει αγάπη είναι στον ηγετη της θρησκευτικοπολιτικης χουντας του Βατικανού και την κ.Αγγελοπουλου που του πληρωνει την πολυτελη διαβιωση του.

    δυστυχως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αδελφέ μου συγχώρεσε με που σου απευθύνομαι προσωπικά και εγω ένας πιστός είμαι και με το νέο κιολας (και αυτό το δηλώνω για να μην θεωρηθώ προκατειλημμένος).Για καιρό και εγώ δεν μπορούσα να δώ, όταν έχεις μεγαλώσει με κάποια δεδομένα δύσκολα βλέπεις την αλήθεια.Επειδή καταλαβαίνω οτι δεν είσαι τυχαίος, οσο αφορά στην πίστη, θα σου απαντήσω με την ίδια δομή κειμένου, όχι ειρωνικά αλλά για να καταλαβεις ότι απευθύνομαι σε σένα:
    1) Οι ζηλωτές της Μονής Εσφιγμένου δεν έχουν αποκοπεί τυχαία απο το 1972. Αντιθέτως, όντως φταίει ο Πατριάρχης που τρέφει τόση αγάπη στα άλλα δόγματα ώστε να είναι ικανός να τα ενσωματώνει(έχει κάνει πάρα πολλά συλλείτουργα και κοινωνίες και όχι μόνο με καθολικούς). Αυτό αδερφέ μου λέγεται αίρεση και αυτός που ακολουθεί τον αιρετικό ειναι και αυτός αιρετικός. Όπως εσύ και εγώ αυτή τη στηγμή. Γι'αυτό και οι μοναχοί αποσχίστηκαν γιατι οφείλουν να διαφυλάξουν την ορθή πίστη. Αν παρακολουθήσεις, χωρίς παρωπίδες,τις κινήσεις του Πατριάρχη θα το καταλάβεις και εσύ.
    2)Δεν πρόκειται για φανατισμό, πρόκειται για υπακοή στο λόγο του Θεού. Δεν μπορούν να υπακούσουν κάποιον ο οποίος παραβαίνει συνεχώς Κανόνες. Δεν υπάρχει λόγος να είναι φανατικοί δεν εχουν τίποτα να κερδίσουν. Αντιθέτως, δεν δέχονται χρήματα όπως οι άλλες μονές και ζουν λακωνικά. Η καλή ζωή των άλλων Μονών ισως θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με πρσσότερη καχυποψία (δεν καταδικάζω τους μοναχούς των άλλων Μονών, μιλάω για το ευχάριστο καθεστώς που υπάρχει).
    3) Συν "Αθηνά και χείρα, κίνει". Η Παναγία προστατεύει το Αγιο Όρος αλλά σέβεται και την ελέυθερη βούληση που μας χάρισε ο Κύριος. Αν οι άλλες Μονές, παραπλανήθηκαν και δεν ξέρουν που βαδίζουν κάποιος δεν πρέπει να αντιδράσει; Όντως Προστατεύει, διαφορετικά η Μονή Εσφιγμένου με τον πόλεμο που υφίσταται δεν θα υπήρχε πλέον και το οτι είναι Ολοφάνερη η Παρουσία της θα το συνειδητοποιήσεις όταν επισκεφτείς το Μοναστήρι. "Ερχου και είδε".
    4)Συγχώρεσε με αδελφέ μου, αλλά μάλλον εσύ εχεις μπερδευτεί λίγο με τα της Πίστης. Επισκέψου 3-4 μέρες τη Μονή Εσφιγμένου μόνο για να ενημερωθείς και μην εντυπωσιάζεσαι απο την Αγιότητα που φαινομενικά υπάρχει παντού.
    5)Μην είσαι τόσο σίγουρος για τα το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα και για ποιούς λόγους δόθηκαν. Ψάξ'το καλύτερα...Τόσα χρόνια διατηρούνται τα κειμήλια υπο ειδικές συνθήκες, τώρα χρειάστηκαν τα χρήματα...;Και τελοσπάντων τα χρήματα ειναι το λιγότερο. Το ότι πουλήθηκε το Άγιο Όρος είναι γεγονός και με τον όρο πουλήθηκε δεν εννοούμε απλά χρηματικώς αλλά και Χριστιανικώς. Αφού κάνει ότι λέει ο Πατριάρχης, σύντομα θα κάνει ότι λέει και ο Πάπας (για να μη σου πω ότι ήδη κάτι τέτοιο συμβαίνει...)
    6)Θεωρείς οτι δεν έχει επέλθει διάβρωση στο σύστημα αξιών του Αγιορείτικου μοναχισμού και στην ηθική των μοναχών...;Αδελφέ μου είσαι υπερβολικά καλοπροαίρετος Πιστός. Ο Θεός θέλει πνεύματα εν εγρηγόρσει, όχι εύκολα θύματα. Ψάξε καλύτερα. Μην απολαμβάνεις μόνο την ηρεμία, γαλήνη και ωραία φύση του Αγίου Όρους. ΥΠΟΒΟΣΚΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.Μην ξεχνάς οτι όταν ο Αντίχριστος έρθει θα διοικήσει μια πανθρησκεία στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται, αποκαμωμένη και η Εκκλησία μας. Όλα συναινούν στην ένωση των Εκκλησιών. Οι Γραφές εχουν αρχίσει να επαληθέυονται...
    Την κιβωτό που αναφέρεις εγώ την βλέπω εσύ μάλλον δεν μπορείς να τη δείς...Ψάξε περισσότερο γιατί μπορεί να "μείνεις απ'έξω" λόγω άγνοιας...
    Συγχώρεσε με δεν έχω καμμία πρόθεση να σε αντικρούσω, απλά βλέπω σε σ΄ενα τον εαυτό μου λίγο καιρό πριν. Προσπαθώ να σε βοηθήσω, όπως βοήθησαν και εμένα άλλοι... Η αλήθεια είναι στη μελέτη ψαξε να τη βρείς με αντικειμενικότητα.
    Και αν μπορείς απάντησέ μου : Το γεγονός ότι γίνονται Θείες Λειτουργίες που κοινωνούν βαπτισμένοι και αβάπτιστοι και που λειτουργούν καθολικοί, Ορθόδοξοι, Διαμαρτυρόμενοι κ.ο.κ, όλοι μαζί, δεν είναι ύποπτο; Σου φαίνεται απλά ότι υπάρχει πολύ αγάπη; Ή μήπως πρόκειται για Πανθρησκεία όπως είπα και πιο πάνω; Και αν όντως πρόκειται για πανθρησκεία θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και θα υπακούμε μέχρι να έρθει ο Αντίχριστος και να μας διοικήσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση