GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκανδαλώδεις καταπατήσεις του Διόνυσου...

. ... στου Φιλοπάππου και σκανδαλώδης ανοχή-συγκάλυψη των αρμόδιων φορέων! . Από την Eπιτροπή Φιλοπάππου . Διαβάστε το αποκαλυπτικό κείμενο ...

.
...στου Φιλοπάππου και σκανδαλώδης ανοχή-συγκάλυψη των αρμόδιων φορέων!
.
Από την Eπιτροπή Φιλοπάππου
.
Διαβάστε το αποκαλυπτικό κείμενο καταγγελίας, έξι πολιτών από την περιοχή του Φιλοπάππου που εξηγούν και τεκμηριώνουν πως το εστιατόριο της Διόνυσος-Zonars ABEE έχει προχωρήσει σε σκανδαλώδεις και παράνομες προεκτάσεις του κτιρίου της μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Φιλοπάππου και πώς η αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων (Α' ΕΠΚΑ - Εφορεία Ακροπόλεως) και η πολεοδομία έκαναν και κάνουν πως δεν βλέπουν.
Αυτά την ίδια στιγμή που κύκλοι της Α' ΕΠΚΑ και του ΥΠΠΟ μεθοδεύουν εκ νέου προσπάθεια, να μετατρέψουν του Φιλοπάππου σε “οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο”, να τον περιφράξουν και να επιβάλουν όλες τις απαγορεύσεις που ισχύουν σε όλου τους αρχαιολογικούς χώρους. Δηλαδή να στερήσουν από τους πολίτες έναν ακόμα σημαντικό ελεύθερο χώρο αναψυχής. (και θα έρθει και το εισιτήριο...)
Το κείμενο αποτελεί μια εξαιρετικά τεκμηριωμένη σύνοψη της υπόθεσης του Διονύσου/ΖΟΝΑRʼS ABEE. Δηλαδή ένα ιστορικό: α) των απίστευτων καταπατήσεων του αρχαιολογικού χώρου από την ΖΟΝΑRʼS ABEE β) της προκλητικής αδιαφορίας-συγκάλυψης εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών και ειδικά της Εφορείας Ακροπόλεως και γ) του αγώνα των κατοίκων για να μην παγιωθούν οι καταπατήσεις.
Αφορμή για το κείμενο αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού εφετείου, μετά από προσφυγή πολίτη και όχι φορέα, που ακυρώνει οικοδομική άδεια της πολεοδομίας στον Διόνυσο για εσωτερικές εργασίες, που στην ουσία αποτελούσε ένα κόλπο για να νομιμοποιήσει όλες τις παράνομες προεκτάσεις του. Τα σχέδια που κατέθεσε γι' αυτή την “αθώα” άδεια, περιείχαν όλες τις παράνομες προεκτάσεις που θα έπαιρναν έτσι έμμεσα την σφραγίδα της πολεοδομίας. Και η Εφορεία Ακροπόλεως παρέμενε και παραμένει θεατής, ενώ ξοδεύει τον ιδρώτα της ενάντια στους κατοίκους της περιοχής. Μιλά για προστασία πολιτιστικής συγκληρονομίας τη στιγμή που στο χώρο ευθύνης της ο Διόνυσος έσκαβε και έχτιζε χωρίς καν να ζητάει άδεια.

Μάλιστα στις επίμονες ενοχλήσεις των πολιτών για το θέμα όταν γίνονταν οι εργασίες η τότε έφορος ακροπόλεως απάντησε σε έγγραφο της με το αμίμητο: “«θεωρούμε αδιανόητο να εγκαλείται από ιδιώτη μια δημόσια υπηρεσία (Α' ΕΠΚΑ) γιατί δεν προσέφυγε εναντίον της άλλης (ΕΟΤ), για ένα τόσο νομικά σύνθετο και πολύπλοκο θέμα, κυβερνητικού ενδιαφέροντος”!!! 01/11/2005, [σελ.1]-[σελ.2].
Διαβάστε το κείμενο στο blog των ενεργών πολιτών της περιοχής http://filopappou.wordpress.com/
Στη φωτογραφία, με κόκκινο οι προεκτάσεις που φαίνονται οπτικά από την Ακρόπολη.
----------------------------------------------------------------------------------------------

13 σχόλια

  1. Μου ήρθε αυτό το SMS, προωθήστε το.

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.

    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΦΩΤΑ.


    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.

    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΤΡΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.

    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εκτός των άλλων,το πιο ανησυχητικό είναι οτι ακόμα και όταν οι καταγγελίες γίνονται από τα ΜΜΕ δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ego leo tin ora pou tha milisi na xisoume oloi oi adres t arxidia mas oso gia tis gynekes KYRIES mou xeretai ti tha xisetai eseis etsi den eine?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου ήρθε αυτό το SMS, προωθήστε το.

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.

    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΦΩΤΑ.

    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΘΑ ΕΧΩ ΣΤΗΣΕΙ ΚΩΛΟ. ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ


    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΨΤΕ ΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να ανοίξουν τον δρόμο μπροστά που τον έχουν κάνει πεζόδρομο και έχουν κόψει την Αθήνα στη μέση υποχρεώνοντας τους οδηγούς να κάνουν μεγάλους κύκλους, ή να κάνουν υπόγειο δρόμο εκεί από στήλες ολυμπίου Διός μέχρι Πειραιώς η ιερά οδό. Τα κονδύλια υπάρχουν από την ευρωπαϊκή ένωση αλλά τα μυαλά δεν υπάρχουν εδώ.

    Όλο μαλακιες σαν το τραμ κάνουμε.

    όσο γεια το Διόνυσο, νομίζω η έκταση που είναι γύρω του είναι ιδιοκτησία του, οπότε... καλά κάνει όποιος έχει πρόβλημα να πάει στη Κούβα του Fidel να ζήσει και να μας αδειάζει τη γωνιά

    takis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. proteinetai h elenxwnenh kausis tou dionisos club kai akolouthos xoroesperida epi ton apokaidion gia na xaroun oi megaloi kai na diaskedasoun oi neoi.
    ena eksairetika dyskolo kalokairi promhnietai agapitoi
    anagnwstes gia ton takis pou tha prepei na ksesynithisi ta apoxwrithria tou dionisos kai na katyforhsh pros sygrou merian opou eimetha sigouri pws tha ebrei mian adian gwnian o ilithios.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11:05 μμ
    ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΜΩΡΗ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΤΡΑΒΕΣΤΩ Ε;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝΕ.
    Η ΒΡΩΜΕΡΩΤΕΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ κτίσαμε μέσα στο δρόμο, στην Ανατολική Αττική στον Γέρακα και δε μιλάει κανείς.
    Ούτε Πολεοδομία ούτε Δήμος ούτε κάτοικοι .Διερχόμενος, που παραλίγο να μπει στο σπίτι οδηγώντας, το κατήγγειλε.
    Δείτε τα Link
    http://dias-press.blogspot.com/2008/03/blog-post_23.html
    http://dias-press.blogspot.com/2008/03/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση