GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία για το ασφαλιστικό...

. Τα μέλη του Συλλόγου Προσωπικού ΤΑΝΠΥ συνήλθαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν ομόφωνα τα ακόλουθα, σε σχέση με το κατατεθέν Σ...

.
Τα μέλη του Συλλόγου Προσωπικού ΤΑΝΠΥ συνήλθαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν ομόφωνα τα ακόλουθα, σε σχέση με το κατατεθέν Σχέδιο Νόμου για τη "μεταρρύθμιση" του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης:
-Την απόρριψη και καταγγελία του συνόλου του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο δεν απαντά στα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Έχει συνταχθεί πρόχειρα χωρίς διοικητικές, αναλογιστικές και οικονομοτεχνικές μελέτες, από ανθρώπους που έχουν πλήρη άγνοια των αναγκών και της λειτουργίας των Φ.Κ.Α. Οι διοικητικές αλλαγές που εμπεριέχει είναι αυθαίρετες και ανεφάρμοστες , οι δε ασφαλιστικές του ρυθμίσεις απαράδεκτες.
Με έκπληξη σημειώνουμε ότι δεν υπήρξε διάλογος με τους ενδιαφερόμενους και θιγόμενους από τις διατάξεις του. Η προπαρασκευή και σύνταξή του έγινε κρυφά από μια κλειστή ομάδα ανευθυνοϋπευθύνων
(συνέχεια)
,
-Η διάθεση επιβολής – με το έτσι θέλω- των διατάξεών του, μας γυρνά σε καταστάσεις και εποχές που, λανθασμένα, πιστεύαμε ότι είχαν παρέλθει οριστικά τον Ιούλιο του 1974.
Το κυρίως κομμάτι του σχεδίου αφορά τη Διοικητική Απορύθμιση του συστήματος. Ενοποιήσεις χωρίς μελέτη, σχέδιο, κοστολόγηση, προσανατολισμό και χωρίς καμία πιθανότητα ομαλής λειτουργίας προς όφελος του πολίτη.
Ειδικότερα σχετικά με τα προβλεπόμενα για το ΤΑΝΠΥ σημειώνουμε:
- Δεν προηγήθηκε επίσημη, υπεύθυνη ενημέρωση και διάλογος. Υπήρξε πλήρης υποτίμηση και απαξίωση , από πλευράς Κυβέρνησης, του κόσμου του Τουρισμού και της Ναυτιλίας. Οι απόψεις όσων παράγουν το 40% του ΑΕΠ της Οικονομίας μας δεν έχουν καμία αξία για την Κυβέρνηση. Έγινε ορατή , για άλλη μία φορά, η αυταρχικότητα, η αλαζονεία, η αδυναμία στήριξης αποφάσεων, η έλλειψη μέτρου και δημοκρατικής συνείδησης των κυβερνώντων.
- Δεν ελήφθησαν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του ταμείου ή καλύτερα αγνοήθηκαν στον προαποφασισμένο στόχο διάλυσής του. Δύο κλάδοι αλληλοεξαρτώμενοι, που λειτουργούν συμπληρωματικά με ένα καταστατικό, ένα οργανισμό και με υπαλλήλους που εξυπηρετούν ταυτόχρονα και τους δύο κλάδους. Δεν ελήφθη υπόψη ότι ο διαχωρισμός λειτουργίας είναι αδύνατος και οργανωτικά ανέφικτος μια και στον ένα κλάδο ασφαλίζεται ο εργοδότης και στον άλλο οι υπάλληλοί του. Η κατάτμηση θα φέρει το λειτουργικό αδιέξοδο, το τέλος, την αύξηση της εισφοροδιαφυγής, την αδυναμία ελέγχου και την αδυναμία εξυπηρέτησης. Είναι φανερό ότι αυτός είναι ο στόχος.
- Δεν εκτιμήθηκε η ιστορικότητα, ο ρόλος και η θέση του Ταμείου διαχρονικά, η προσφορά του και ακόμα-ακόμα η σημασία και ο συμβολισμός της επιλογής του τόπου έδρας του. Αγνοήθηκε η προσπάθεια των υπαλλήλων, των διοικήσεών του και των φορέων που ασφαλίζονται σε αυτό, ώστε το καθ΄ όλα προβληματικό Ταμείο που παραδόθηκε το 1993, να είναι σήμερα ένα οργανωμένο σύνολο, που λειτουργεί ικανοποιητικά ,χωρίς λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα όπως ψευδώς αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου – αναμένουμε και τον πειθαρχικό έλεγχο του συντάκτη-, με ιδανική σχέση ασφαλισμένων/συνταξιούχων 5/1, με χορήγηση σύνταξης εντός μηνός από την αίτηση, με οικονομική προοπτική 30ετίας τουλάχιστον, χωρίς ποτέ να έχει λάβει κοινωνικό ή άλλο πόρο, πέραν των εισφορών των ασφαλισμένων του. Οι αυτόνομοι, ικανοποιητικά λειτουργούντες φορείς προς όφελος των πολιτών, φαίνεται ότι ενοχλούν, γιατί χαλάνε τη μαγιά επικράτησης της άποψης περί << κακού >> Κράτους και του ξεπουλήματος των πάντων που επικρατεί.
- Υπάρχει ένα διαδικαστικό και ουσιαστικό νεφέλωμα για την τύχη και την πορεία των υπηρετούντων υπαλλήλων, που με σεμνότητα και ταπεινότητα από πλευράς πολιτικής ηγεσίας αφήνονται σε ένα μη σαφώς καθορισμένο καθεστώς απασχόλησης, χωροθέτησης και αξιοποίησης σε μια φανερή προσπάθεια να κενωθούν θέσεις , μέσω αποχωρήσεων , για να έρθουν κάποιοι άλλοι και να ικανοποιηθούν οι προεκλογικές κουταμάρες περί δικαιοσύνης , αξιοκρατίας και μη διαχωρισμού των πολιτών.
Οι βαρύγδουπες εξαγγελίες περί μείωσης λειτουργικών δαπανών είναι παραπλανητικές και επικοινωνιακού χαρακτήρα κατά τη συνήθη κυβερνητική πρακτική. Η κατάργηση μη στελεχωμένων για χρόνια θέσεων δεν είχε κόστος και φυσικά δεν προσφέρει μείωση δαπανών, η δημιουργία Τοπικών Διοικητικών και Μεταβατικών Επιτροπών για βόλεμα ημετέρων, η δημιουργία θέσεων συμβούλων, η αύξηση αποδοχών Προέδρων και Μελών Δ.Σ ( θεσπίζονται μέχρι δώρα και επιδόματα αδείας για τους Προέδρους Δ.Σ, ίσως αργότερα και επίδομα κύησης και λοχείας ),η σύσταση νέων Διευθύνσεων, Τμημάτων και Αυτοτελών Γραφείων, θα αυξήσει παρά θα μειώσει το σημερινό κόστος λειτουργίας των Ταμείων, η απώλεια εσόδων που θα προκύψει λόγω των δυσλειτουργιών που θα δημιουργήσουν ρυθμίσεις όπως το κλείσιμο τριών ισολογισμών σε μία χρονιά – μνημείο προχειρότητας και ασχετοσύνης-, αδιευκρίνιστη φορολογική λειτουργία των τομέων ( φορέας και ΑΦΜ ή τομέας και ΑΦΜ) , η υπεξαίρεση περιουσίας και αποθεματικών μέσω των προβλέψεων για ολικές αποσβέσεις και κατανομής του λειτουργικού κόστους, είναι μερικά από τα σημεία , που πέρα από τις οικονομικές και λογιστικές στρεβλώσεις που προκαλούν, την αυθαιρεσία σχεδιασμού και επιβολής τους, είναι και μη σύννομες και είναι βέβαιο ότι θα έχουμε σωρεία προσφυγών στη Δικαιοσύνη. Δεν υπήρξε η στοιχειώδης πρόνοια μεταβατικών διατάξεων και ξεκινήματος των αλλαγών από την αρχή του έτους. Η προχειρότητα, οι αβλεψίες, οι ύποπτες και πονηρές στοχεύσεις στη σύνταξη του νομοσχεδίου θα παραμείνουν μνημειώδεις για δεκαετίες. Δημιουργούν, δε, τη βεβαιότητα ότι πραγματικός στόχος είναι η μη λειτουργία αυτού του μορφώματος – εκτρώματος, ώστε με αυτό το πρόσχημα να οδηγηθούμε στην τελική λύση- που θυμίζει την αντίστοιχη << τελική λύση >> των εθνικοσοσιαλιστών για ένα άλλο ζήτημα τη δεκαετία του 1940- του περιορισμού του ρόλου της Κοινωνικής Ασφάλισης, την εξίσωση των παροχών σε ένα ελάχιστο επίπεδο και την ενίσχυση της Ιδιωτικής Ασφάλισης, που φανερά πατρονάρεται από το όλο εγχείρημα, σε μια κραυγαλέα και ξεδιάντροπη παραβίαση των συνταγματικών επιταγών περί του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και την εγγύηση των παροχών και της λειτουργίας της από το Κράτος.
Θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι οι πολιτικά υπεύθυνοι, προσωπικά αξιοπρεπείς και έντιμοι Βουλευτές θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, περισσότερο δε, οι γυναίκες τις οποίες τίμησε ο λαός με αυτό το αξίωμα, μια και το υπό ψήφιση νομοσχέδιο αποτελεί ευθεία βολή στις εργαζόμενες και τη μητρότητα. Η επίκληση της κομματικής πειθαρχίας είναι ένα πρόσχημα, πίσω από το οποίο κρύβονται οι άβουλοι και ανάξιοι της λαϊκής επιλογής εκπρόσωποι. Οι λεονταρισμοί και τα φληναφήματα του τύπου "θέλω να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός", δείχνουν απλά την άγνοια των θεμάτων, την έλλειψη διάθεσης σοβαρής ενασχόλησης με αυτά, την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της εξουσίας και την έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα και τις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα. Η Κυβέρνηση των χαριστικών ρυθμίσεων οφειλών, του χαρίσματος δισεκατομμυρίων ευρώ στο Τραπεζικό Κεφάλαιο, των εθελουσίων-προώρων εξόδων εις βάρος των Ταμείων, των δομημένων ομολόγων, των ανασφάλιστων Ινδών, της μη απόδοσης νομοθετημένων πόρων στα Ταμεία, των κουμπάρων, των υπογείων συναλλαγών με τα ΜΜΕ και τους κομιστές-ωτακουστές καταγραφείς, μπορεί να έχει – αν και μειοψηφία στη λαϊκή ψήφο- την πολιτική νομιμοποίηση , αλλά έχει χάσει την ηθική , ώστε να νομοθετεί αυθαιρετώντας σε τόσο σημαντικά ζητήματα ζωής για τον πολίτη, όπως είναι οι ασφαλιστικές διατάξεις και η λειτουργία των Ταμείων. Ελπίζουμε η έκλυση των πολιτικών μας ηθών, η αναξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος να μην δεχθεί κι άλλο κτύπημα, γιατί τότε η απαξίωση του πολιτικού κόσμου θα φθάσει σε έσχατο σημείο.
Οι υπάλληλοι του ΤΑΝΠΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ , ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ , ΦΥΣΙΚΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ.
Το παρόν ψήφισμα να προωθηθεί στα ΜΜΕ, σε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στους λοιπούς συνδικαλιστικούς φορείς και σε όλους τους ασφαλισμένους του ΤΑΝΠΥ μέσω του δικτυακού του τόπου.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τ.Α.Ν.Π.Υ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

9 σχόλια

  1. Προβλήματα αντιμετωπίζουν ΟΙ ΜΜΕ


    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα τελευταία χρόνια απεργούν, χάριν των δικαίων αιτημάτων τους, με αντίκτυπο στην καθημερινότητα του πολίτη, γιατροί του ΕΣΥ, εκπαιδευτικοί,τραπεζικοί, δημοσιογράφοι, ΔΕΗτζήδες, εργαζόμενοι στα λιμάνια, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ, στην Τράπεζα της Ελλάδος, κ.λ.π. κ.λ.π. Όλοι αυτοί απολαμβάνουν καθεστώς μονιμότητας, ενώ οι μέσες αποδοχές τους είναι 1.500-1.800 ευρώ. Δεν θέλω αντιρρήσεις, ο πρώτος μισθός εφοριακού (με ΔΙΒΕΤ κ.λ.π.-ξέρουμε!) είναι 1.840 ευρώ.
    Την ίδια ώρα οι παρακάτω προνομιούχες τάξεις εργαζομένων:
    -πωλήτριες σε σουπερ-μαρκετς
    -βοηθοί σε κομμωτήρια
    -σερβιτότοι σε εστιατόρια, ταχυφαγεία, μπαρ, καφέ, κέντρα διασκέδασης κ.λ.π.
    -εργαζόμενοι σε κρεοπωλεία
    -διανομείς σε πιτσαρίες, σουβλατζίδικα, ταβέρνες
    -εργάτες σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, γαζώτριες, κοπτοραπτούδες, φασονατζήδες, υποδηματοποιοί, λούστροι, αχθοφόροι, οδηγοί φορτηγών εφοδιασμού
    -τεχνικοί τηλεόρασης και εφημερίδων, ηλεκτρολόγοι σε οικοδομές, υδραυλικοί σε εργολάβους
    -μικροεπαγγελματίες, περιπτεράδες, κυλικειάρχες, καταστηματάρχες
    -καθηγητές σε φροντιστήρια, που δουλεύουν 5 και 6 φορές περισσότερο από τους διορισμένους
    -υπάλληλοι σε ινστιτούτα ομορφιάς
    -υπάλληλοι ξενοδοχείων, νυχτοφύλακες, σεκιουριτάδες
    -παιδιά, που σας βάζουν βενζίνη στα βενζινάδικα
    -παιδιά που συντηρούν το ασανσέρ σας, το λέβητά σας, την οικοδομή σας
    -εργαζόμενες που ξεποδαριάζονται όλη μέρα για να μοιράζουν διαφημιστικά φυλλάδια, με 10 ευρώ μεροκάματο
    -νοσοκόμες σε ιδιωτικές κλινικές, αποκλειστικές νοσοκόμες, που ξενυχτούν
    -λογιστές, που δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα, 18 ώρες την ημέρα
    -ανθοπώλες, που δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα, 18 ώρες την ημέρα
    -καθαρίστριες σε οικοδομές, εργοστάσια, σπίτια....
    ....
    και άλλες προνομιούχες τάξεις, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ ΠΟΤΕ!

    Μάλλον, είναι λυμένα όλα τα προβλήματά τους. Προφανώς παίρνουν περισσότερα χρήματα από τους τεχνικούς της ΔΕΗ ή είναι λιγότερο "ήρωες" ή θεωρούν άδικο να κάθονται 114 μέρες όταν γεννάνε, ενώ οι ξαδέρφες τους στο δημόσιο κάθονται 1.114.

    Προφανώς θεωρούν ότι τα 600 ευρώ που παίρνουν, με ΞΕΠΑΤΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, είναι πολλά μπροστά 1.800 των εφοριακών.
    Προφανώς θεωρούν άδικο να κάθονται και αυτοί, όταν πεθαίνει ο αρχιεπίσκοπος, να κάθονται 15 μέρες τα Χριστούγεννα, να κάνουν συνελεύσεις και εκλογές την ώρα της δουλειάς,.... κ.ο.κ.
    Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

    Τέλος, πως ακριβώς, εννοούν την κοινωνική αλλελεγγύη, στην πράξη, οι βολεμένοι;
    Η θεωρία, ότι οι "δικές μας κατακτήσεις συμπαρασύρουν και τις δικές σας", πρωτοακούστηκε το 1974. Από τότε όμως "κατακτήσεις" υπάρχουν μόνο για τους βολεμένους, ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν να δουλεύουν, να δουλεύουν, να δουλεύουν......

    ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΩΠΗΛΗ ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ;

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΒΕ ΤΟΥΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ;

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΩΝ (ΜΟΝΙΜΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ) ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ;


    Το αντέγραψα από τα http://taxalia.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΤΑΧΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το πλοιο που προσάραξε στον Πορο...

    Χαρηκα που βγαλανε εξω τους τουριστες. Καπως το περιορισαμε το ρεζιλεμα.

    Το πλοιο λεει μπαζει νερα. Και μου ηρθε η εξης ιδεα: να το ξεκολλησουν απο τον υφαλο, να το γεμισουν πασοκοσκυλα ("συνεδρους") να το βγαλουν στ'ανοιχτα (Πορο-Φαλκονερα δεν απεχει και πολυ) και να το φουνταρουν.

    Αμα πετυχει το κολπο, το ξανακανουμε τον Απριλη (21) με διαπλεκομενους Νεοδημοκρατες (να, ξερετε, Ρεγκουζα, κουμπαρους, αυτο το βλαμμενο το Μιλτο κλπ κλπ).

    Το Μαιο Τσιπρα και λοιπα "προοδευτικα".

    Τον Ιουνιο κομουνια και ΛΑΟΣ χερι-χερι.

    Ετσι, καθε μηνα και βαπορι.

    Με τους συνδικαλΗστες ρε γαμωτο δεν ξερω τι θα κανουμε. Ολος ο ελληνικος στολος δε μας φτανει.



    Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν είδατε σήμερα “Ζούγκλα” με το Μάκη Τρανταφυλλόπουλο δεν είδατε τίποτα!
    Αποκάλυψε πως έστηναν τα “νομικά συμβόλαια” “συνδικαλιστικής εμπορίας” των συμβασιούχων μέσα από τα γραφεία της ΓΣΕΕ
    Είναι η ίδιοι που με απέλυσαν βρώμικα παράνομα καταχρηστικά για να μου αφαιρέσουν εργασία και αποζημίωση 18 χρόνων εργασίας
    Αυτοί που κατασκεύαζαν δυσφημιστικές και βρώμικες ανακοινώσεις σε βάρος μου για να δικαιολογήσουν την βρώμικη ενεργεία τους να με απολύσουν όπως με απέλυσαν
    Και αυτοί που έστησαν την ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΟΥ . ΜΕ ΨΕΥΤΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΚΟΛΠΑ …
    ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ … ΚΑΙ ΤΗ BUSINESS ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΣΕΕ !
    ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΛΕΎΩ ΆΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΈΝΟΣ …ΧΩΡΊΣ ΑΠΟΖΗΜΊΩΣΗ
    ΠΑΛΕΥΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΉΜΑ …
    ΕΝΑ ΤΈΤΟΙΟ ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ ΜΕ ΈΚΑΝΑΝ
    ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ! 100.000 ευρώ ( ΤΟΣΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΠΑΝ)
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΆ ΠΕΡΙ ΠΟΛΛΏΝ ΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΒΟΥΛΏΝ …ΣΤΗ ΓΣΕΕ!
    ΉΤΑΝ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΓΝΩΣΤΌ ΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΟΥ ΔΟΎΛΕΥΕ ΤΗΝ “ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΉ ΕΜΠΟΡΊΑ” ΜΈΣΩ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΏΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΏΝ !
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΊ ΆΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ στη ΓΣΕΕ “ΕΚΒΙΆΖΟΝΤΑΙ” ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΊΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
    ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΏΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΎΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΘΡΌΑ ΈΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΤΙΣ ΘΈΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΣΤΗ ΓΣΕΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούτε η Παπαρήγα, ούτε ο Τσίπρας, ούτε το Πασοκ, ούτε τα λαμόγια οι δημοσιογράφοι, ούτε κανένας άλλος απολύτως μίλησε για τους νέους φορολογικούς συντελεστές!
    Το οτι μας πηδάει μια κλίμακα (και οχι μόνο) και μας πηγαίνει όλους στο 30% και 40% ο κύριος Αλογοσκούφης, θα το θίξει κανείς αυτό στο πρες-gr για να το μάθει ο κόσμος?
    Από φέτος θα πληρώνουμε διπλάσια εφορία κύριοι σε σχέση με πέρυσι, το συνειδητοποιήσατε καθόλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν με εξέπληξε ότι η κυβέρνηση έφτιαξε ένα άτεχνο και άδικο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό: μεταξύ μας, δεν έχει ως τώρα αποδειχθεί ικανή για κάτι καλύτερο... Δεν με εξέπληξε ότι η ίδια κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει αυτό το νομοσχέδιο ως μεταρρύθμιση: μεταξύ μας, το ίδιο κόλπο έκανε πέρυσι και με το εκπαιδευτικό... Ούτε με εξέπληξε ότι το νομοσχέδιο προκάλεσε αντιδράσεις: μεταξύ μας, είναι μάλλον μικρότερες από τις αναμενόμενες...

    Τι με εξέπληξε; Οτι είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές. Οτι ο κυβερνητικός θίασος ανεβάζει μονότονα την ίδια παράσταση και κανείς σε αυτή τη χώρα δεν αποδεικνύεται ικανός να την παρεμποδίσει.

    Πρώτα μιλούν για μεταρρύθμιση. Μετά εμφανίζουν ένα νομοσχέδιο που δεν έχει καμία σχέση με μεταρρύθμιση. Η αντιπολίτευση τσιμπάει και επιτίθεται στο νομοσχέδιο που έχει εμφανιστεί ως μεταρρύθμιση. Οι συνδικαλιστές κάνουν απεργίες ζητώντας την απόσυρση ενός νομοσχεδίου που υποδύεται τη μεταρρύθμιση. Ο κόσμος πληρώνει το κόστος των απεργιών και ταυτοχρόνως υποψιάζεται ότι για να υπάρχουν τόσες αντιδράσεις ενδεχομένως αυτό που προωθεί η κυβέρνηση είναι όντως μεταρρύθμιση.

    Αποτέλεσμα; Το πεδίο της μεταρρύθμισης εγκαταλείπεται στην κυβέρνηση και το πεδίο της αντίδρασης μονοπωλείται από την αντιπολίτευση. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω ποιος βγαίνει κερδισμένος από τη μοιρασιά.

    Σχεδόν προ διετίας ένας στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού μου παρουσίαζε τα φιλόδοξα σχέδια της κυβέρνησης σε διάφορους τομείς.

    - Μα αυτά δεν αποτελούν μεταρρυθμίσεις, τόλμησα να υπαινιχθώ. - Μην ανησυχείς, με προειδοποίησε. Θα τσιμπήσει η αντιπολίτευση, τα συνδικάτα θα ξεσηκώσουν τον κόσμο και όλοι θα νομίζουν ότι κάνουμε μεταρρύθμιση! Ομολογώ ότι τότε δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία στα λόγια του. Τώρα βλέπω ότι πρόκειται για μέθοδο και μάλιστα επαναλαμβανόμενη. Το ερώτημα είναι αν το βλέπω μόνο εγώ ή αν το αντιλαμβάνεται και η αντιπολίτευση. Η οποία σε όλες αυτές τις συγκρούσεις δρα ως οπισθοφυλακή των συνδικάτων. Και οι μεν συνδικαλιστές κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν μια χαρά. Αυτοί, εξ όσων γνωρίζω, δεν διεκδικούν την κυβέρνηση του τόπου, απλώς εκπροσωπούν ομάδες εργαζομένων.

    Αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Τι συμφέρον έχουν να εμφανίζονται ως προέκταση των συνδικάτων; Με ποια τμήματα της ελληνικής κοινωνίας συνομιλούν; Και σε ποιους προσβλέπουν για μια νίκη στις εκλογές; Οι συνδικαλιστές θα τους ψηφίσουν ούτως ή άλλως...

    Εκτός κι αν δεν ενδιαφέρονται για τις εκλογές. Για τις οποίες ενδιαφέρεται, πάντως, η κυβέρνηση.

    for the copy paste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι συμαίνει κοινωνικός πόρος που λένε μερικοί ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω πάθει την πλάκα μου με αυτούς του τσαμπουκάδες δημοσιογράφους, σου βουτάνε ρε φίλε μου τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ και τον χτυπάνε σαν χταπόδι.
    Να ρε γιατί κάνεις αυτές τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, και την στιγμή μάλιστα που ο κατήγορος δημοσιογράφος ξέρει πολύ καλά ή αλλιώς δεν ξέρει την δουλειά του, ότι τις διακοπές, πόσο και που, τις καθορίζει η ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΕΗ ΑΕ,
    και του είναι γνωστό ότι αν αυτές γινόντουσαν συνετά και μοιρασμένα κανονικά θα ήταν ελάχιστες, αλήθεια είχαν τις ίδιες διακοπές Κηφισιά και Πατήσια ;
    Να ρε γιατί αφήνατε και συνεχίζετε να αφήνετε τις ασφαλιστικές σας εισφορές στην οικονομική διαχείριση της ΔΕΗ τόσα χρόνια και έγινε αυτό που είναι σήμερα, μια τεράστια επιχείρηση, γιατί ρε όρνιο χωρίς αυτές τις εισφορές θα ήτανε η μισή, και άρα το άλλο μισό θα το είχε κάποιος μεγάλος άνθρωπος της πιάτσας, ένα Ελληνόπουλο ; ακόμη θα διακρινόταν για την επιχειρηματικότητα του.
    Να ρε γιατί πέθανε ο παππούς στο χωριό, ( ο έρμος Θεός σχωρέστον, είχε φάει τόσες σφαίρες στην ζωή του από παντού, από το κράτος, από τους δικούς του, από ξένους, αλλά εσύ με την απεργία σου του έδωσες την χαριστική βολή )
    Να γιατί ο χασάπης που πουλά το βουλγάρικο αρνί για Ελληνικό δεν έχει ψυγείο να το βάλει, αν και αυτός δεν έχει πρόβλημα θα το πουλήσει έτσι κι αλλιώς.
    Να ρε γιατί ο φούρναρης που με τα βελτιωτικά που βάζει το κιλό το αλεύρι που αγοράζει, σου το κάνει τρία κιλά και τρως αέρα κοπανιστό πληρώνοντας το και για παντεσπάνι.
    Να ρε γιατί ο βιομήχανος που έκανε σκατά το περιβάλλον με την βιομηχανία που έστησε με δανεικά και αγύριστα από το κράτος και που δεν έχει κανένα ηθικό ενδοιασμό να σου πουλήσει το ένα άλλο ένα ή να σου δώσει να φας ότι χειρότερο υπάρχει σε ένα όμορφο περιτύλιγμα, δεν μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο του, ( ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΔΟΥΛΕΨΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΕ ΝΑΧΕΙΣ )
    Να ρε γιατί μερικά εκατομμύρια μικροί και μεγάλοι που φοροδιαφεύγουν δεν μπορούν να κάνουν ισολογισμούς με τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.
    Να ρε γιατί οι ίδιοι που δεν πληρώνουν τις εισφορές τους στο ΙΚΑ και αλλού για τους εργαζόμενους τους, δεν ξέρουν τι τους γίνετε αυτές τις μέρες, ΕΧΟΥΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΣΟΔΟΥΛΕΨΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ Η ΟΧΙ;
    Να ρε γιατί η κυβέρνηση που όπως ισχυρίζεσαι, σου κλέβει τον ιδρώτα σου μπορεί να έχει και δίκιο, ( το δίκιο είναι πάντα και κατά μία έννοια με το μέρος του ισχυρού )
    Να ρε γιατί όλοι αυτοί που κλέβουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το κράτος τους συμπολίτες τους, την μάνα και τον πατέρα τους δεν θα δουν την αγαπημένη τους εκπομπή στην τηλεόραση.
    Να ρε γιατί οι νεκροί συνάδελφοι σου και ανάπηροι κάθε χρόνο δεν είναι αρκετοί για να σε στείλουνε στο ψυχιατρείο καθώς έχεις κατά νου ότι έρχεται και η σειρά σου.
    Να ρε γιατί εσύ είχες την πρόνοια ( οι παλιότεροι δεητζήδες ) να μην κάνουν ταμείο με την στενή έννοια του όρου αλλά να επενδύουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο μεγάλωμα της επιχείρησης αυτής της επιχείρησης που και στο τελευταίο χωριό, που δεν θα βγάλει ποτέ τα χρήματα που επένδυσε πήγε ηλεκτρικό ρεύμα, και το καλοκαιράκι ο αστός που θα πάρει το αυτοκίνητο του θα πάει και θα έχει τουλάχιστον το ψυγείο του, ή που η μάνα του κάθε ενός που ζει ακόμη εκεί μπορεί να μην στραβώνετε μόλις σκοτεινιάσει, και για να γίνει αυτό χρειαστήκανε και οι δικές σου ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και το δικό σου αίμα ουκ ολίγες φορές.
    Να ρε γιατί οι εναερίτες αυτοί που δουλεύουν στις κολώνες, αυτοί που δουλεύουν στις βλάβες και αυτοί που δουλεύουν στα ορυχεία δύσκολα πιάνουν τα εβδομήντα χρόνια ζωής, ( κάποιος ετοιμοθάνατος συνάδελφος μου είπε κάποτε, μην στεναχωριέσαι ρε, εμένα κάποιος θα με κλάψει, την φουκαριάρα την γυναίκα μου ποιος θα της ανάψει ένα κερί, (ήταν άτεκνοι)
    Να ρε γιατί εγώ ο δημοσιογράφος, ( ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ ) δεν έχω το θάρρος να φέρω στην εκπομπή μου αυτόν που έστησε το ασφαλιστικό για εσένα έκτρωμα και να τον ρωτήσω έτσι απλά το αυτονόητο¨
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΞΙΖΕΙ, ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ( ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ Η ΔΕΗ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΉΡΙΟ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΙΝΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ;
    Η ΜΗΠΩΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΙΣΑΣΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΣΕ ΜΙΚΡΟ Η ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ( ΤΑΜΕΙΟΥ ) ΤΟΥΣ ;

    Eπίλογος.
    Όλα αυτά τα γράφω έχοντας καθαρά στο μυαλό μου ότι ουδείς αθώος του αίματος, οι παλιότεροι το έλεγαν, όπου καμπάνα και πουτάνα, και δεν αναφερόταν το λογοπαίγνιο τους μόνο σε αυτές που δεν κρατιόντουσαν σωματικά αλλά κυρίως στις ΑΛΛΕΣ, που ήταν και οι πολλές, όμως όσον αφορά το ασφαλιστικό για εμάς στην ΔΕΗ είναι τεράστιας σημασίας, που αν και τόσο μεγάλη δεν μπορεί πολύς κόσμος να την δει ή δεν θέλει να την δει ή κάνει πως δεν την βλέπει, γιατί προσωρινά χάνει την ησυχία του.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Ένας εναερίτης από την ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση