GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την ΔΕΗ...

. Γράφει ο Παντελης Παρασκευάς . Τον τελευταιο καιρο θαυμαζω το site σας και τη δυναμη της καθαροτητας του. Αναρωτιεμαι ομως γιατι δεν ...

.
Γράφει ο Παντελης Παρασκευάς
.
Τον τελευταιο καιρο θαυμαζω το site σας και τη δυναμη της καθαροτητας του. Αναρωτιεμαι ομως γιατι δεν αναφερεται τιποτα για τα τεραστια συμφεροντα πισω απο ολα οσα ακουγονται το τελευταιο καιρο για τη ΔΕΗ. Μενουμε στις μιζες της RWE και τη μολυνση του λιθανθρακα και ξεχναμε τα υπερκερδη, και μαλιστα εις βαρος των καταναλωτων ηλ. ενεργειας, που θα προκυψουν για συγεκριμενο επιχειρηματια αν η ΔΕΗ δεν προχωρησει στις επενδυσεις εκσυγχρονισμου της. Σημειωτεον οτι καποιος πρεπει να βγει και πει την αληθεια, δηλαδη οτι τα εργοστασια λιθανθρακα ειναι μονοδρομος αν η χωρα θελει να παραμεινει ανταγωνιστικη και να μην εξαρταται απο τη Ρωσια.
Ο κ. Μυτιληναιος γνωριζει πολυ καλα πώς να επηρρεαζει τα ΜΜΕ, καποιους πολιτικους, συνδικαλιστες, δημαρχους, κτλ. .Αυτα δε θα τα πειτε; Τα 100εκ το χρονο που διεκδικει και που σαφως θα ζημιωσουν τις τσεπες μας ποιος θα τα βγαλει στη φορα; Γιατι ολοι μυστηριωδως τα βαζουν με τη ΔΕΗ τη στιγμη που δοιηκείται απο εναν εντιμο μανατζερ για τον οποιον μονο καλα ακουγονταν παντα και τη στιγμη που αν καταρρευσει θα δημιουργηθει στην αγορα ενεργειας ενα cartel ιδιωτων που θα δρουν ανεξελενγκτα εχοντας διαφθειρει τους παντες.

Καλη η απελευθερωση των αγορων αλλα πρεπει να γινεται με προσοχη γιατι εχουμε και οδυνηρο παρελθον (βλεπε τραπεζες, γαλα, κ.α.). Παντα μια παρεουλα βρισκει κολπα και τελικα η Ελλαδα εχει καταντησει η ακριβοτερη χωρα της Ευρωπης σε βασικα ειδη. Βαλτε λοιπον και τον κ. Μυτιληναιο στη θεση του γιατι αν αφεθει οι επιπτωσεις θα ειναι οδυνηρες για την οικονομια, την ανταγωνιστικοτητα και το εισοδημα μας.

17 σχόλια

  1. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ?
    ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΑ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.
    ΜΙΖΑΡΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΠ
    ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
    ΤΗΝ ΡΑΕ
    ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΜΜΕ
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ
    ΚΤΛ
    ΚΤΛ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΛΥΣΗ
    122 εκατ. ευρώ θα ζημιωθεί η ΔΕΗ εξαιτίας Μυτιληναίου
    Του Νικου Νικολαου

    Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έστω και συρόμενο, απέκτησαν ήδη αρκετή εμπειρία από τις επιδρομές στα γραφεία της ΔΕΗ προκειμένου να παρεμποδίσουν τη διοίκησή της να προχωρήσει στη δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής ρεύματος με λιθάνθρακα. Μια λύση, που όμως είναι αναπόφευκτη και επιβεβλημένη, αν θέλουμε η ΔΕΗ να παραμείνει ο μεγάλος εθνικός παραγωγός, μια και εν ονόματι της ψευδεπίγραφης απελευθέρωσης της αγοράς, το κράτος δεν της επιτρέπει να δημιουργήσει νέες μονάδες με πρώτη ύλη το φυσικό αέριο.

    Οι επιδρομές, όμως, και το κομματικό αβαντάρισμα των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ γίνονται με το πρόσχημα ότι τα «προοδευτικά» κόμματα έχουν χρέος να προασπίσουν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, κάτι που δεν συμβιβάζεται βέβαια με τις πράξεις τους, αφού ισοδυναμούν με τη νομοτελειακή αποδυνάμωση της ΔΕΗ και τη μακροπρόθεσμη κυριαρχία των ιδιωτικών μονάδων. Το ότι άλλωστε αυτά τα δύο κόμματα ουδόλως ενδιαφέρονται για την ενδυνάμωση της ΔΕΗ, προκύπτει ευθέως και από την ένοχη σιωπή τους στο μέγα σκάνδαλο των ζημιών που υφίσταται η κρατική επιχείρηση από τις επιθέσεις που δέχεται από το συγκρότημα Μυτιληναίου!

    Οπως έγραψε η «Καθημερινή» στο φύλλο της στις 29 Φεβρουαρίου, η «Αλουμίνιον της Ελλάδος», η μεγαλύτερη βιομηχανία του συγκροτήματος Μυτιληναίου, επέτυχε με «δικονομικό παίγνιο» απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, με βάση την οποία παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2009 η αποικιακή σύμβαση του 1960, που είχε ως γνωστόν υπογράψει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τη γαλλική Πεσινέ, σε μια περίοδο όμως που η Ελλάδα είχε ανάγκη για ξένες επενδύσεις και βιομηχανίες που θα αξιοποιούσαν τον μεταλλευτικό της πλούτο.

    Πέραν αυτού του χαρατσιού ο Μυτιληναίος, ως γνωστόν, διεκδικεί και τον αποχαρακτηρισμό της μονάδας αυτοπαραγωγού συμπαραγωγού ισχύος 335 ΜW, που σχεδίασε και υλοποίησε για την ηλεκτροδότηση της «Αλουμίνιον», σε μονάδα συμπαραγωγού, που του δίνει το δικαίωμα να πουλάει τις παραγόμενες κιλοβατώρες σε υψηλή τιμή στο σύστημα και ο ίδιος να αγοράζει σε χαμηλή τιμή από τη ΔΕΗ.

    Εκανα ρεπορτάζ στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ για να έχω στοιχεία όσον αφορά τις οικονομικές συνέπειες εις βάρος της από τη δικαστική αναβολή και πληροφορήθηκα τα εξής:

    - Εάν η «Αλουμίνιον» εντασσόταν στο τιμολόγιο Α-150, που πληρώνουν όλες οι μεγάλες βιομηχανίες, τότε θα πλήρωνε σήμερα 54 ευρώ / MWH. Με το ειδικό τιμολόγιο τον Ιανουάριο 2008 πλήρωσε 38 ευρώ / MWH.

    - Εάν οι τιμές αυτές διατηρηθούν ως έχουν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2009, που θα εκδικαστεί η αναβληθείσα υπόθεση, τότε στο 16μηνο που μεσολαβεί η ΔΕΗ θα χάσει έσοδα 53 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τις τιμές που πληρώνουν οι άλλες μεγάλες βιομηχανίες.

    - Ας σημειωθεί ότι το μέσο κόστος της φθηνής λιγνιτικής παραγωγής βάσης χωρίς οποιοδήποτε κέρδος, η απόδοση είναι 52 ευρώ / MWH και της λοιπής θερμικής παραγωγής βάσης άνω του 70 ευρώ / MWH.

    - Ετσι, και αν ακόμη δεχθούμε ότι παραχωρείται ειδικά στην «Αλουμίνιον» ένα μέρος της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής με τιμή στο μέσο κόστος χωρίς κέρδος ή απόδοση, πάλι η ΔΕΗ θα ζημιώσει 47 εκατ. ευρώ. Εάν δε η τιμολόγηση γίνει στο μέσο κόστος της θερμικής της παραγωγής βάσης χωρίς κέρδος ή απόδοση, τότε η αντίστοιχη ζημία της ΔΕΗ θα είναι περίπου 65 εκατ. ευρώ.

    - Εάν δεχθούμε ότι η «Αλουμίνιον» θα πουλάει το ρεύμα στη ΔΕΗ στην τιμή 75 ευρώ / MWH και θα το αγοράζει πάλι πίσω προς 38 ευρώ / MWH, τότε η ΔΕΗ θα χάσει στους προσεχείς 16 μήνες περίπου 122 εκατ. ευρώ. Η «Αλουμίνιον» θα κερδίσει αντίστοιχα από την πώληση του ρεύματος στην αγορά περίπου 42 εκατ. ευρώ και από την αγορά με το ειδικό τιμολόγιο, έναντι του τιμολογίου Α-150 των μεγάλων βιομηχανιών, 53 εκατ. ευρώ, ήτοι συνολικά 95 εκατ. ευρώ.

    - Στις παραπάνω ζημιές της ΔΕΗ θα πρέπει να συνυπολογισθούν το κόστος της αγοράς δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα που θα πληρώσει η ΔΕΗ, όπως επίσης και μια εύλογη απόδοση στα κεφάλαιά της.

    Ιδού λοιπόν η πρόκληση για τον κ. Τσίπρα. Ας καβαλήσει τη μοτοσικλέτα του, ας ειδοποιήσει και τις κάμερες και ας πάει στα γραφεία του κ. Μυτιληναίου, για να μάθουμε και εμείς τι επιδιώκει η Αριστερά!











    Ιδού λοιπόν η πρόκληση για τον κ. Τσίπρα. Ας καβαλήσει τη μοτοσικλέτα του, ας ειδοποιήσει και τις κάμερες και ας πάει στα γραφεία του κ. Μυτιληναίου, για να μάθουμε και εμείς τι επιδιώκει η Αριστερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 40 εκατ.ευρω τον χρονο μιζες στην
    ενεργεια.
    ποιος τα δινει?
    ποιοι τα παιρνουν?
    ποιοι μαλακες τα πληρωνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OIKOΛΟΓΟΙ,ΕΚΔΟΤΕΣ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕΣ-ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΚΟΜΙΣΙΟΝ,
    ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ
    ΓΙΑΤΙ?
    ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ?
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΑΡΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε σεις τι μας τσαμπουνάει ο τύπος;
    ο λιθάνθρακας μονόδρομος;
    ρε μπας και να γυρίσουμε στην βιομηχανική επανάσταση; να ανακαλύψουμε τον τροχό μήπως;

    το περιβάλλον καταστρέφεται και οι άλλοι λένε για λιθάνθρακες και μαλακίες.

    πω πω τι άλλο έχουμε να ακούσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι,


    Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις πάντα.

    Ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης, προστάτης εμάς των ομοφυλόφιλων, μπροστά στην απειλή του να μείνει η χώρα στο σκοτάδι, έχει λύση και στο ενεργειακό.


    Όταν το ΠΑΣΟΚ έλθει στην κυβέρνηση, θα μου συνδέσει ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος στον κώλο, έτσι ώστε την ώρα που με γαμάνε να αποθηκεύεται η ενέργεια σαν ηλεκτρική. Τα γαμήσια που τρώω θα διασφαλίσουν την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.


    Τέτοιες μεγαλοφυείς ιδέεςτου Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου θα μας οδηγήσουν και πάλι στην κυβέρνηση.

    Πάντα με εκτίμηση,
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "δηλαδη οτι τα εργοστασια λιθανθρακα ειναι μονοδρομος αν η χωρα θελει να παραμεινει ανταγωνιστικη και να μην εξαρταται απο τη Ρωσια."
    Ότι είναι ο ήλιος για την Ελλάδα είναι το πετρέλειο για τους άραβες. Έχει ειπωθεί σε διεθνές συνέδριο ενέργειας. Ο λιθάνθρακας είναι μονόδρομος για τον καρκίνο και τα πρόστιμα απο την συμφωνία του Κιότο. Μια βόλτα στην Πτολεμαιδα όπου με τον λιγνίτη εχουν εκτοξευτεί ολοι οι ρυπογόνοι δείκτες αλλα και τα κρούσματα καρκίνου θα σας πείσει. Με κρατική επένδυση σε φωτοβολταικα συστήματα και αιολικά πάρκα στο Αιγαίο απεξαρτητοποιείται η χώρα σε μεγάλο βαθμό απο μορφές ενεργειας τόσο μοντέρνες όσο και η Βιομηχανική Επανασταση του 19ου αιώνα.

    Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Electricity in Karachi out


    A massive power outage left Karachi, Pakistan -- the nation's largest city with a population of 15 million people -- without electricity on Thursday, an official said.

    The city uses power from a national electricity supplier to make up for its shortfall. When the supplier suddenly cut power for an unknown reason, a short occurred, knocking out electricity to all of Karachi, a spokesman for Karachi Electric Supply Corp. told CNN.

    Power was expected to return by Thursday evening.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε καθίκια, ρε αλήτες, ρε μαθημένοι καταχραστές κλέφτες μαφιόζοι νεοδημοκράτες με τα παπαγαλάκια σας!

    Ενας τεχνίτης της ΔΕΗ έχει προσδόκιμο ζωής από 10-20 χρόνια λιγότερο από εσάς.

    Ρε κομματόκοπρόσκυλα, ο άνθρωπος αυτός ΖΕΙ με το καρκινογόνο κλοφέν, αναπνέει καρκινογόνο αμίαντο, έρχεται καθημερινά σε επαφή με βαρέα μέταλλα (πχ PB) μπουσουλάει και έρπει από ανθρωποθυρίδες στην κόλαση την ίδια.

    Ρε παπαδάκια του Πάπα της Διαφθοράς, εραστές της κυβέρνησης των αρχειοθετημένων σκανδάλων, οι άνθρωποι αυτοί στα ορυχεία πεθαίνουν κατά κανόνα από ασθένειες του αναπνευστικού, κρέμονται από κλουβιά σε πυλώνες ΥΥΤ, παθαίνουν συχνά ατυχήματα η δυστυχήματα, έχουν σχεδόν πάθει εθισμό στις ηλεκτροπληξίες, κάνουν την πιο βαριά και ανθυγιεινή δουλειά και σέρνονται συχνά στα δικαστήρια για πράγματα που δεν φταίνε!

    Ολα αυτά για να ζούμε καλύτερα εμείς, για να έχουμε ένα υψηλό δείκτη ποιότητας ζωής και ανάπτυξης ενώ πληρώνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ πολύ αυξημένες σε σχέση με άλλους εισφορές που γίνονται κεφάλαιο της ΔΕΗ.

    ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ στο κράτος, αφού το κράτος δεν χρειάζεται να καλύψει έλλειμμα, το ταμείο τους είναι κατά πολύ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ.

    Εσείς ΚΛΕΦΤΕΣ ενώ χρωστάτε παντού, ενώ τα κάνατε σκατά με τον Τσιτουρίδη, τα ομόλογα, τους κουμπάρους, τον κομπιναδόρο (απάτη σε βάρος του Δημοσίου ΚΑΙ των ψηφοφόρων) καντινιέρη Μαγγίνα (θα ξεράσω με τον γλοιώδη που ήταν απόψε στον ΑΛΦΑ) με τις εισφοροαπαλλαγές των δικών σας και με την χρήση των περιουσιών των ταμείων για να σωθεί ο Αλογοσκούφης αι ο προϋπολογισμός του, ΤΩΡΑ θέλετε να βάλετε χέρι και στα λεφτά αυτών των ανθρώπων!

    Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν σας δούμε στην φυλακή η στον τάφο, εσάς που κλέβετε, εσάς που καταστρέφετε την χώρα με όλη την υποδομή και κοινωνική της συνοχή.

    Η μεγαλύτερη προσφορά που μπορεί να κάνει η μελλοντική κυβέρνηση στον τόπο είναι δικαστήρια για όλες αυτές τις πολιτικές μαφιόζικες συμμορίες που από την θέση κλεμμένης εξουσίας λυμαίνονται την χώρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ:
    ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΔΕΗ-τζιδων ΟΠΩΣ Η ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ,
    ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΩΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ, ΕΝΝΟΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΔΟΣΗ),

    ΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ

    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ (ΕΙΔΙΚΑ Ο ΠΑΡΑΓΥΙΟΣ του ΠΑΡΑΓΥΙΟΥ του κ. ΠΟΛΥΖΟΓΩΠΟΥΛΟΥ)ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΒΒ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟΣΟΣ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΣ ΑΕΡΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΚΡΙΜΑ. ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΓΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΕΤΟΙΜΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα δικαιώματα του απλού πολίτη οι"κύριοι" συνσυκαλιστές της ΔΕΗ τα έχουν γραμμένα. Δεν νοιάζομαι ποια αν τα αιτήματα τους είναι δίκαια ή άδικα διότι με γύρισαν εναντίον τους. Ας πάτε να κλείσετε τη βουλή να διαμαρτυρηθείτε, εγώ τι σας φταίω? Μην ξέχνάτε ότι από εμένα πληρώνεστε. Τί εκβιαστικές πρακτικές είναι αυτές? Αυτός είναι ο συνδικαλισμός που θέλουμε? Αν δε γουστάρετε κάντε ότι κάνει κάθε άνθρωπος που δεν είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά του...αλλάξτε δουλειά. Αλλά δε βλέπω κανέναν από εσάς να το κάνει. Γιατί ξέρετε ότι είστε οι ποιο βολεμένοι τεμπέληδες στην Ελλάδα. Οπότε σοβαρευτείτε και μη μας πρήζετε τ'αρχίδια. Λαμόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. παντων για να ειμαστε δικαιοι να αναφερουμε οτι δεν ειναι ολοι οι εργαζομενοι της ΔΕΗ το ιδιο. Δεν ειναι το ιδιο αυτος που δουλευει στο ορυχειο και στην παραγωγη με αυτον που ειναι στο γραφειο. Αλλα το θεμα ειναι οτι για 1 που ειναι στην παραγωγη υπαρχουν αλλοι 6-7 που εχουν αραξει στα γραφεια και δεν κουνιουντε με τιποτα. Ομως ολοι ασχετως αν δουλεβουν η οχι ζητανε και αυξησεις και προνομια...
    Οσο για τον λιθανθρακα, οντως θα καταστησει τη ΔΕΗ πιο ανταγωνιστικη στο μελλον - δεν το θελουν οι ιδιωτες με τιποτα, για να αλωνιζουν - γιατι το κοστος παραγωγης ρευματος με λιθανθρακα ειναι απειρως φθηνοτερο σε σχεση με τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας. Επισης ο λιθανθρακας μολυνει, αλλα μολυνει πολυ λιγοτερο σε σχεση με τον λιγνιτη, στον οποιο βασίζεται σημερα η παραγωγη ενεργειας στη χωρα. Μονοδρομος δεν ειναι παντως, αρκει βεβαια να αποφασισουμε - καταναλωτες - οτι προτιμαμε να πληρωνουμε περισσοτερο για το ρευμα ωστε αυτο να παραγεται απο καθαροτερες πηγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ολοι απεργία παιδιά.Η κυβέρνηση δυσκολεύεται να αναπνεύσει.Τα λεφτά από τα ταμεία τα οποία θα τα πάρει η κυβέρνηση για να τα δώσει στους πλούσιους μπορεί και να γλίτ'ωσουν.Μιά φωνή και μια γροθι'α όλοι
    Gia τις διακοπές στο ρεύμα φταίει ο κρυφόγκέυ ο κωστάκης δεν φταίνε οι απεργοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φαντάσου τι θα γινότανε αν η Πουλημένη (ΓΣΕΕ) δεν ήταν πουλημενη και τράβαγε μια 3ήμερη γενική...!Θα τα παίζανε!
    το άλλο το καλό που έκαναν κάποτε τα αναρχικά συνδικάτα στην Ισπανια(εκει οι αντιεξουσιαστές κάνουν και σοβαρότερα πράγματα από το να πετάνε πετρούλες....): κατέβαιναν ας πούμε σε κινητοποίηση τα λεωφορεία, ε οι οδηγοί δούλευαν αλλά δε δέχονταν εισητήριο...αντίστοιχα φανταστείτε στη ΔΕΗ να έκλειναν τους μετρητές και να έδιναν τσάμπα ρεύμα τι θα γινόταν!!!πολλαπλά εγκεφαλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγω εγραψα το πρωτο σχολιο.
    Για αυτους που εγραψαν για τον λιθανθρακα, ο λιθανθρακας ειναι 2 φορες πιο καθαρος απο το λιγνιτη, χωρις να υπολογιστει η πολυ νεωτερη τεχνολογια φιλτρων που χρησιμοποιηται σημερα, σε σχεση με αυτα που εχει τωρα η ΔΕΗ. Οι αναννεωσιμες πηγες ειναι οτι καλυτερο αλλα δεν επιζουν χωρις επιδοτηση, μιλαμε για πολυ χρημα. Οι λυσεις ειναι 3 , αεριο,ανθρακας,
    πυρηνικη. Αεριο σημαινει εξαρτηση απο Ρωσια, ανθρακας οχι τοσο καθαρος αλλα ειμαστε ανεξαρτητοι και μας κοστιζει λιγοτερο. Πυρηνικη ενεργεια σημαινει απολυτη καθαροτητα αλλα τεραστιο πολιτικο κοστος Σημειωστε οτι πυρηνικο σταθμο θα βαλει η Αλβανια, η Κροατια, εχει η Βουλγαρια, η Τουρκια (θα βαλει 3 ακομα) και η Ρουμανια. Προσφατα πυρηνικο σταθμο τελευταιας απολυτα σιγουρης τεχνολογιας εγκατεστησε η Φιλανδια, μια χωρα που εχει παρα πολυ υδροηλεκτρικη ενεργεια και φημηζεται για τη πολιτικη της στο περιβαλλον...Διαλεξτε λοιπον και παρτε....με ανοιχτο μυαλο και ρεαλισμο, γιατι οι γειτονικες χωρες δεν αστειευονται. Σε λιγο θα πληρωνουμε διπλη τιμη για το οικιακο ρευμα, ολες οι επενδυσεις εκει θα γινονται θα ψιλοριμαξουμε ... και θα λεμε δικαιολογιες για παπαγαλακια και καρκινους και το δικιο του εργατη. Ας ειμαστε λοιπον ρεαλιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση