GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμερα το ...ανακάλυψε το "Βήμα"...

...ότι θα πάει ο Τσίπρας στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Αφού διαβάζουν που διαβάζουν το Press-gr... . , Σήμερα, το έγκριτον "Βήμα" του κ...

...ότι θα πάει ο Τσίπρας στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Αφού διαβάζουν που διαβάζουν το Press-gr...
. ,
Σήμερα, το έγκριτον "Βήμα" του κ. Ψυχάρη ...ανακάλυψε ότι στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Συνασπισμού θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Κι εκτός από την πληροφορία, έχει γράψει και πρωτοσέλιδο σχόλιο για το "νόημα" αυτής της παρουσίας.
Μόνο που το Press-gr έχει γράψει για την παρουσία Τσίπρα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και για την σημασία που θα έχει ο τρόπος υποδοχής του, από την ...Δευτέρα. Διαβάστε εδώ τι ακριβώς είχαμε γράψει.
Να γιατί τα blogs, όχι μόνο εμείς, τους ...τραβάνε το χαλί της ενημέρωσης κάτω από τα πόδια. Κι γι' αυτό έχουν "λυσάξει" για να φιμώσουν την ενναλκτική ενημέρωση.
Κύριε Ψυχάρη, καλύτερα να βάλετε τους συντάκτες σας να σας φέρνουν καμιά είδηση, παρά να στήνουν ...μαϊμουδιές!

24 σχόλια

  1. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΤΑ
    ΠΙΑΝΟΥΝ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΛΑ
    ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΩΡΑΚΙΑ ΓΙΑ
    ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ.
    ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΩΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΑ
    ΟΠΟΙΑ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελληνίδες-Έλληνες

    To σύμφωνο συμβίωσης είναι άλλη μια τρανή απόδειξη ότι η Ελλάδα βαδίζει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Το σύμφωνο συμβίωσης διασφαλίζει τη περιουσία των κουμπάρων που με τόσες θυσίες απόκτησαν τη τελευταία 4ετία. Μην έλθει καμία κυρία όπως αυτή του μεγαλοδικηγόρου και μας ζητάει και όλη τη περιουσία μας. Ή κανένας σύντροφος -όχι αυτούς τους συντρόφους που έλεγε ο Χαρίλαος- αλλά αυτούς ξέρετε του στυλ Κωστέτσου που τους ξέρουμε εμείς καλά τι σκοπούς έχουνε.

    Θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές μεταρρυθμίσεις μόνο να έχετε υπομονή.

    Ευχαριστώ πολύ
    O Ποδολαγνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσίπρας : Το «κρυφό χαρτί» του δικομματισμού .


    Το ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικές μέρες άλλαξε αρχηγό . Ο Αλέκος Αλαβάνος έδωσε τη θέση του στον Αλέξη Τσίπρα . Αμέσως ξεκίνησε μία «συζήτηση» , γύρω από το νέο αρχηγό . Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν το αν ο Τσίπρας είναι δημιούργημα των ΜΜΕ ή όχι . Παρουσιάστηκε ως κάτι «νέο» , όντας ο ίδιος νεαρής ηλικίας , φέρνοντας λέει (μαζί με τα trendy ρούχα του)νέες ιδέες για την πολιτική , την κοινωνία κ.λ.π. .Όλα αυτά καλά είναι και μπράβο στο παιδί που κατάφερε να φτάσει εκεί που έφτασε , και προσωπικά εύχομαι και κάποια μέρα να τον δούμε και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Όχι δεν τα έχω χαμένα , αντιθέτως , έχω την βαθιά πεποίθηση πως για αυτόν ακριβώς το λόγο τα ΜΜΕ τον έφεραν εδώ που τον έφεραν . Όχι φυσικά για να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ , αλλά για να γίνει αρχηγός στο ακριβές αντίγραφο του ΠΑΣΟΚ που πολύ έξυπνα η ελίτ προσπαθεί να δημιουργήσει . Κατά την άποψή μου δεν τίθεται καν θέμα για το αν τα ΜΜΕ τον στηρίζουν , και το επιχείρημα σε αυτό είναι εξαιρετικά εύκολο να διατυπωθεί , και να ειπωθεί , αφού σε όλες τις «πεφωτισμένες δυτικές κοινωνίες» τα ΜΜΕ είναι αυτά που διαμορφώνουν γνώμη και ελέγχουν την σκέψη του κοινού . Το ερώτημα είναι γιατί να το κάνουν ; Γιατί θέλουν τον Αλέξη; Σε αυτό θα προσπαθήσω να απαντήσω στο κείμενο που ακολουθεί . Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν , κάτι που είναι λάθος για τέτοιου είδους κείμενα , απλά θέλω να προβληματίσω τον όποιον αναγνώστη .

    Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία άποψη για το τέλος των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα σε αριστερά και δεξιά . Άποψη που επικαλούνται κυρίως οι «υπάλληλοι» των κυβερνήσεων . «Όλοι παλεύουμε για μια δίκαιη κοινωνία» . Βέβαια θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μας αναλύσει κάποιος τι είναι αυτή η δίκαιη κοινωνία και πως ορίζεται , αλλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο . Ο λόγος είναι προφανής : κανείς τους δεν θέλει μία δίκαιη για όλους κοινωνία , αλλά μια κοινωνία δίκαιη απέναντι στα συμφέροντα που εξυπηρετεί ή κάθε κυβέρνηση . Δεν θα προσπαθήσω να αποδείξω αυτό που μόλις έγραψα γιατί απλά το γνωρίζουν και οι πέτρες
    Μέσα σε όλα τα ιδεολογικά ρεύματα που υπάρχουν τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Ελλάδα, υπάρχει και αυτό της σοσιαλδημοκρατίας .Μία ιδεολογία που έχει ως κύριο εκπρόσωπό της το ΠΑΣΟΚ(αυτοί προφέρουν την συγκεκριμένη λέξη συχνά πυκνά) και που τώρα στα καλά καθούμενα άκουσα και τον Αλέξη να μιλάει γι’ αυτό αν και η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα εκφράσθηκε πρώτα από το ΚΚΕ Εσωτερικού .Αν κάποιος διαβάσει κείμενα που έχουν σχέση με την σοσιαλδημοκρατία και είναι αριστερός , δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει με τα περισσότερα .Ένας από τους βασικότερους θεμελιωτές της είναι ο αείμνηστος Νίκος Πουλαντζάς που δραστηριοποιήθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού . Μελετώντας το έργο του και παρατηρώντας την γενικότερη διαδρομή του στην αριστερά , καταλαβαίνεις αμέσως πως πρόκειται για έναν μεγάλο διανοούμενο , που προσπάθησε να ενσωματώσει τον Μαρξισμό στις σύγχρονες κοινωνίες .Ένας στρατευμένος πολιτικός διανοούμενος που πάλευε για αυτό που ο ίδιος ονόμαζε «αριστερό ευροκομμουνιστικό ρεύμα» .Θέλησε να «βρει» τους ιστορικούς όρους που πρέπει να συντρέχουν ώστε να επιτευχθεί η σύνθεση ανάμεσα στη δημοκρατία και το σοσιαλισμό . Δεν θα αναλύσω περισσότερο την σοσιαλδημοκρατία , απλά θα πω με πλήρη ευθύνη πως αυτό που πρεσβεύει απέχει πάρα πολύ από ό,τι πράττει το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ . Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί κανένας δεν ζητά από τον Αλαβάνο τον Παπανδρέου ή τον Τσίπρα να μας εξηγήσουν τι είναι η σοσιαλδημοκρατία ; Με το ίδιο σκεπτικό, γιατί δεν ζητούν από τον Καραμανλή να μας εξηγήσει τι είναι ο νεοφιλελευθερισμός ; Αν το κάνουν ο κόσμος θα αποκτήσει γνώση και κατά συνέπεια γνώμη. Η γνώμη δεν τους χρειάζεται . Στην «κοινωνία του θεάματος» πρέπει να έχεις συγκεκριμένη γνώμη . Ας επιστρέψουμε στα ΜΜΕ .
    Είναι γνωστό πως μία μικρή ελίτ («οκτώ οικογένειες» που λέει και ο Τράγκας) κατέχει τα ΜΜΕ και τα χρησιμοποιεί ως μέσο ελέγχου και επιβολής απόψεων . (Χάριν συντομίας του κειμένου δεν θα αναλύσω το πώς επιτυγχάνεται αυτό ,απλώς παρακαλώ στο εξής να θεωρηθεί δεδομένο) Ταυτόχρονα , ελέγχει την οικονομία της χώρας έχοντας στα χέρια της τεράστια κεφάλαια που καθορίζουν την πορεία της . Κεφάλαια που κέρδισε με την συνδρομή του ΠΑΣΟΚ και του Σημίτη τα προηγούμενα είκοσι χρόνια . Αποτέλεσμα του ελέγχου και της επιβολής απόψεων είναι μία πολύ περίεργη άποψη περί δημοκρατίας : η εξουσία τους στηρίζεται στο ποσό των ευρώ που κατέχουν , άρα οι επιλογές τους περιορίζονται ανάμεσα σε εκείνες που κύρια δομούνται στη βάση πραγματικής συγκέντρωσης εξουσίας . Το σκεπτικό αυτό , είναι πλατειά αποδεκτό από όλους , ως η δημοκρατική λύση . Η φράση «δημοκρατική λύση» στηρίζεται στο ότι αφού τα ΜΜΕ είναι ιδιωτικά , υπάρχει πολυφωνία , σημαντικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας . Το ερώτημα είναι : μήπως η πολυφωνία που υπάρχει βασίζεται σε απόψεις προκαθορισμένου πλαισίου συζήτησης εξυπηρετώντας συμφέροντα της συγκεκριμένης τάξης ; Π.χ. , όταν μιλάμε στην τηλεόραση για ιδιωτικοποίηση ,συζητάμε τον καλύτερο τρόπο ιδιωτικοποίησης και μόνο , αποκλείοντας εξαρχής την περίπτωση της μη ιδιωτικοποίησης . Αλλά το ζήτημα της πολυφωνίας στην δημοκρατία είναι μία άλλη συζήτηση .
    Εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι στο ότι η ελίτ γνωρίζει πολύ καλά πως η Ελλάδα ανέκαθεν κυβερνιόταν από πρόσωπα και όχι από κόμματα και ιδεολογίες .Τα κόμματα στην Ελλάδα είναι προσωποπαγή , συνεπώς η ελίτ χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό μηχανισμό ελέγχου γνώμης» , κομμάτι του οποίου είναι και τα ΜΜΕ , καθορίζει το «πρόσωπο» που εξυπηρετεί καλύτερα το σκοπό της . Τον όποιο σκοπό . Ο μηχανισμός συμπληρώνεται από διάφορους θεσμούς του ευρύτερου κοινωνικοπολιτικού φάσματος που μπορούν να διαμορφώσουν γνώμη στο κοινό , όπως καθηγητές πανεπιστημίου , συνδικαλιστές , «έγκριτους» πολιτικούς αναλυτές κ.λ.π. .Όλοι μαζί δημιουργούν Λόγο για συγκεκριμένο πρόσωπο , και μόνον για αυτό , με αποτέλεσμα ο «πολίτης» να αποδέχεται χωρίς ουσιαστική αντίρρηση το συγκεκριμένο πρόσωπο . Μην ξεχνάμε όμως το βασικό μας ερώτημα : γιατί τον Τσίπρα ; Λίγο υπομονή και φθάνουμε .
    Στις τελευταίες εκλογές το δικομματικό σύστημα ταρακουνήθηκε . Έχουμε την ουσιαστική διάσπαση του ΠΑΣΟΚ σε δύο στρατόπεδα , η ΝΔ πηγαίνει συνέχεια «προς τα κάτω» , το ΚΚΕ ανέβηκε , το ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε και το ΛΑΟΣ μπήκε επιτέλους στη βουλή . Αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά θα δούμε πως στην πραγματικότητα , υπάρχουν τρία μεγάλα στρατόπεδα : ΔΕΞΙΑ =ΝΔ +ΛΑΟΣ , Σοσιαλδημοκράτες(ο θεός να τους κάνει) = ΠΑΣΟΚ + ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερά – Αριστερά = ΚΚΕ . Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι πάντα οι ίδιοι , γιατί απλά είναι αυτοί που έχουν ταξική και κατ’ επέκταση κομματική συνείδηση . Έτσι το ποσοστό του είναι πάντα σχεδόν το ίδιο δηλαδή 7,5% - 8,5% . Για τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ ισχύει απλά πως το 65% και πλέον των Ελλήνων ψηφοφόρων δεν τους θέλει . Άρα το πρόβλημα τις ελίτ είναι στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ , το να μπορέσει να διαχειρισθεί ένα 57% περίπου , το οποίο πρέπει να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη διαρροή προς το ΚΚΕ . Γιατί πραγματική «κοινωνική αλλαγή» έχεις μόνο με αυτό το κόμμα , από ιδεολογία και μόνο , όντας το μοναδικό που μιλάει για αναδιανομή του πλούτου και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής . Συνεπώς αφού το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να διατηρήσει τους ψηφοφόρους του , που επιτέλους ξύπνησαν , θα ανεβάσουμε ένα άλλο κόμμα που να εμφανίζεται αρχικά ως «κόμμα διαμαρτυρίας» και θα το χρησιμοποιήσουμε ως «κυματοθραύστη» της ροής ψηφοφόρων προς το ΚΚΕ , δηλαδή προς την «κοινωνική αλλαγή» . Φυσικά , δεν μπορεί ένα πρωί να ξυπνήσουμε και όλη η Ελλάδα να είναι με το ΚΚΕ . Απλώς θέλω να πω πως μέσω αυτού του κόμματος θα εξέφραζαν οι πολίτες μία αυθόρμητη διαμαρτυρία και όχι κατευθυνόμενη διαμαρτυρία όπως τώρα . Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε άμεση ρήξη με τα θέσφατα και όχι σε ρήξη της «ατέρμονης υπομονής» της ψιλοαριστεράς του Τσίπρα και των φίλων του με τα σκουλαρίκια και τις μηχανές των διανοούμενων των 10.000$ .
    Στο πρόσωπο του Τσίπρα βρέθηκε αυτός που αντιπροσωπεύει καλύτερα από τα υπάρχοντα πρόσωπα , το Φαντασιακό της υπάρχουσας νεολαίας που εν εύθέτο χρόνο θα αποτελέσει την επόμενη μεσαία τάξη . Εδώ θέλει η ελίτ να έχει λόγο , να μπορεί να την διαχειρισθεί , γιατί αυτή είναι η τάξη που στο μεγαλύτερο ποσοστό της αλλάζει ευκολότερα στρατόπεδο . Το ζητούμενο για την ελίτ είναι η «σταθερότητα» . «Σταθερότητα» σημαίνει «τα πράγματα να μείνουν πολιτικά και κοινωνικά ως έχουν» , να μην αλλάξει τίποτα . Αυτού του είδους η κοινωνική σταθερότητα απορρέει από τον τρόπο «διαχείρισης» της μεσαίας τάξης που είναι ικανή , αποκτώντας ένα συγκεκριμένο μέγεθος και αυτοπεποίθηση , να εξεγερθεί εναντίον αυτών που στην πραγματικότητα την δημιούργησαν . Σημαντικό κομμάτι της νεολαίας και σκαλοπάτι πριν τη μεσαία τάξη είναι και οι φοιτητές . Μην τους ξεχνάμε . Επάνω τους στηρίζεται κατά κύριο λόγο η «κοινωνική εξέγερση» που συντελείται στις μέρες μας . Ξεκίνησε από το ζήτημα της παιδείας και προχωρά με το ασφαλιστικό . Ο φοιτητής δεν μπορεί να εξεγερθεί ενάντια σε τίποτε αν πρώτα δεν εξεγερθεί ενάντια στις σπουδές του . Η αναγκαιότητα της εξέγερσης γίνεται λιγότερο αισθητή στον φοιτητή απ’ ότι στον εργάτη που εξεγείρεται αυθόρμητα ενάντια στις συνθήκες εργασίας του . Τα ΜΜΕ ανάγουν πάντα μία εξέγερση , στην «αιώνια εξέγερση της νεολαίας» στη «φλόγα» που ενυπάρχει σε κάθε γενιά . Σβήνει όμως όταν ο νέος θα ενταχθεί στη σοβαρότητα της παραγωγής εν όψει «συγκεκριμένων και αληθινών σκοπών». Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι κατέχοντες την εξουσία και δεν τους ενοχλεί καθόλου το να δημιουργήσουν ένα «διαφημιστικό μύθο» , βαθιά συνδεδεμένο με το νεοφιλελευθερισμό , ως έκφραση του δυναμισμού του . Ο φοιτητής και γενικότερα ο «νεολαίος» είναι προϊόν της κοινωνίας που ζει όπως ακριβώς η Coca-Cola που πίνει για να ξεδιψάσει κατά την διάρκεια της πορείας , ή τα παπούτσια της Nike που φορά για να κλωτσάει τους μπάτσους . Εδώ κολλάμε και την , άγνωστη στο 70% του πληθυσμού που ψηφίζει , ιδεολογία της σοσιαλδημοκρατίας και προχωράμε προς την ανανέωση . Στόχος μας είναι να ψηφίζουν αυτό που βλέπουν και όχι αυτό που πρεσβεύεται . Έτσι είναι δομημένη η κοινωνία του θεάματος , τι να κάνουμε ;
    Ξεκινάμε λοιπόν εμφανίζοντας ένα νέο «παιδί» , για το οποίο τονίζουμε πρώτα απ’ όλα το γεγονός ότι είναι πρώην στέλεχος της ΚΝΕ . Δυστυχώς όμως ο κομμουνισμός δεν αντιπροσωπεύει «αυτό που» θα ήθελε ο Αλέξης για την κοινωνία και φεύγει , βρίσκοντας το λιμάνι του στο ΣΥΡΙΖΑ και την σοσιαλδημοκρατία . Νέος σε ηλικία , αρθρώνει νέο πολιτικό λόγο . Αυτό το τελευταίο είναι κατά τη γνώμη μου λίγο «απάτη» . Δεν αρθρώνει νέο πολιτικό λόγο , απλώς λέει τα ίδια πράγματα με διαφορετικό τρόπο . Είναι πάντα ήρεμος και έχει αυτό το υφάκι της ειρωνείας που παραπέμπει στο «τι να μας πείτε τώρα εσείς όλοι οι τελειωμένοι;». Τα παραπάνω , σε συνδυασμό με το ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει να απογοητεύονται από τις κυβερνήσεις , αλλά και με το ότι οι κοινωνίες αλλάζουν , πράγμα που δεν θέλουν να το καταλάβουν οι καρεκλοκένταυροι πολιτικοί , δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την εμφάνιση αυτού που αποκαλούμε «φαινόμενο Τσίπρα» . Από πού θα τραβήξει ψήφους ; Μα από το ΠΑΣΟΚ φυσικά . Αφήστε τον . Είμαι σχεδόν βέβαιος πως σε μερικές μέρες τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσουν το 18-20% περίπου , ενώ ταυτόχρονα κάποια ή κάποιες εφημερίδες θα δημοσιεύσουν δημοσκοπήσεις που θα παρουσιάζουν την θέληση του «λαού» για συν – κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ .
    Συνεπώς , το ζήτημα δεν είναι ο Τσίπρας αλλά ο δικομματισμός , που σε καμία περίπτωση η ελίτ δεν θέλει να εγκαταλείψει . Αφού πλέον τα φοβικά επιχειρήματα του τύπου «μόνο όταν ένα κόμμα είναι στην εξουσία υπάρχει διαφάνεια και σταθερότητα» δεν πιάνει πλέον , ας παρουσιάσουμε τη βουλή ως πολυκομματική , και όταν με το καλό ο Καραμανλής αρχίσει να καταρρέει και τυπικά , θα φέρουμε στην εξουσία μία κυβέρνηση συνεργασίας που θα αποτελείται από «όλα» (τρία και μόνο τρία) τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ , αφού το ΛΑΟΣ θα παραδώσει «γη και ύδωρ» για ένα οποιοδήποτε υπουργείο . Βέβαια θα ήθελαν το Παιδείας ή το Εθνικής άμυνας , αλλά προς το παρόν θα βολευτούν με το Μεταφορών . Αλλά ακόμα και να μην είναι η ΝΔ και το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση και αναλάβει το ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ , πάλι μία από τα ίδια θα είναι αφού και αυτοί θα κάνουν ότι προστάζει η Ε.Ε. και το κεφάλαιο . Μόνο που αυτοί θα παρουσιάζονται ως ευροκομμουνιστές , αριστεροί του μέλλοντος , άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την δίκαιη κοινωνία και δεν πειράζει που ποτέ δεν μας λένε ποια είναι . Καλό είναι εμείς που θέλουμε να αλλάξουμε ουσιαστικά τις κοινωνίες να θυμόμαστε που και που εκείνον με τα μούσια , τον παλιοαναρχικό , τον Κροπότκιν , που έλεγε πως «ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ» .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε από πάνω

    κατανοητή η προσπάθεια του ΚΚΕ
    Είναι ολοφάνερο όρι εκτελείς εντεταλμένη υπηρεσία.

    Το ΚΚΕ άρχισε νε μετέρχεται και τέτοιων μέσων, με "εθελοντές" μέσω διαδικτύου.

    Ας μην αρχίσουμε βραδιάτικα

    Αλλα΄φευ!

    Ποιός επιτέλους θα απαντήσει γιατί το ΚΚΕ στηρίζει ΝΔ και προσωπικά Καραμανλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΓΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΤΟ ΜΙΝΩΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ,ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Ο ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ ;;
    Τι πολεοδομικές παρανομίες υπάρχουν στο εκεί ανάκτορο του Μίνωα ;
    Γιατί δεν εξέτησε την ποινή του ;

    O Tarzan της Ζούγκλας γιατί βγάζει τον σκασμό για τις παρανομίες του αφεντικού του ;

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με σένα φίλε μου. Θέλουν να έχουν το μονοπώλιο των ειδήσεων.
    Δεν μπορούν να φανταστούν νέους τρόπους ενημέρωσης.
    Κοιμούνται όρθιοι οι άνθρωποι, έχουν λυσσάξει, γουστάρω όμως πολύ όταν βλέπω ή ακούω πόσο μικροί γίνονται και ιδικά έχουν πλάκα όταν χάνουν την ψυχραιμία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μη βρίζετε τους bloggers, δεν είναι όλοι ....δημοσιογραφοι



    Και μη βρίζετε τους bloggers, δεν είναι όλοι ....δημοσιογραφοι




    Και μη βρίζετε τους bloggers, δεν είναι όλοι ....δημοσιογραφοι




    Και μη βρίζετε τους bloggers, δεν είναι όλοι ....δημοσιογραφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΕΝΟΠ-...............ΔΕΗ

    ΓΕΝΟΠ-τα παιρνω απο τους προμηθευτες-ανταγωνιστες της δεη-ΔΕΗ.

    ΓΕΝΟΠ-ειμαστε το μακρυ χερι των νταβαδων-ΔΕΗ.


    ΓΕΝΟΠ-χοντρες μιζες-ΔΕΗ


    ΓΕΝΟΠ-απαξιωνουμε την δεη,με εντολες των ανταγωνιστων της-ΔΕΗ.

    ΓΕΝΟΠ-διοριζουμε τα παιδια μας,στις
    εταιρειες των προμηθευτων-ανταγωνιστων της δεη-ΔΕΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απλά μαθήματα εξαπάτησης

    Η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου πρέπει να καθορίζει την διακύμανση της τιμής του πετρελαίου στην Ελληνική αγορά.


    Όταν κατρακυλάει το δολάριο, αυξάνονται και οι τιμές, λόγω πετρελαίου.

    Όχι όμως γι’ αυτούς που συναλλάσσονται σε ευρώ.

    Παραπληροφορούν συστηματικά για να δεχτούμε αυξήσεις στις τιμές

    Οι τιμές του πετρελαίου είναι συνδεδεμένες με το δολάριο, όταν λοιπόν το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και άλλων νομισμάτων, αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου. Η αύξηση όμως αυτή είναι γι΄ αυτούς που συναλλάσσονται σε δολάρια. Στα αλλά νομίσματα η τιμή του πετρελαίου θα είναι ανάλογη της ισοτιμίας του δολαρίου με το κάθε νόμισμα.

    Αναλυτικότερα, στη διεθνή αγορά, για μας που χρησιμοποιούμε το ανατιμημένο ευρώ για αγορά πετρελαίου, η μεταβολή είναι ανάλογη με την εξέλιξη της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου.

    Αν δηλαδή το ευρώ ανατιμηθεί κατά 10% του δολαρίου, και επειδή διολίσθησε το δολάριο, η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί 10%, τότε εμείς που χρησιμοποιούμε ευρώ, ως μέσω συναλλαγής, δεν κερδίζουμε, ούτε χάνουμε αγοράζοντας πετρέλαιο. Αυτά όλα στην διεθνή αγορά, γιατί στην ελληνική αγορά υπάρχει άλλος θεός, ο θεός της Ελλάδας.

    Είναι ενδεικτικό ότι στην Ελλάδα η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 24 %, λόγω κερδοσκοπίας του δημοσίου, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη, που χρησιμοποιούν το ευρώ, η αύξηση αυτή ήταν της τάξεως του 8 % περίπου.

    Δίνοντας έμφαση τα ΜΜΕ στην υποχώρηση του δολαρίου και την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, αλλά παραλείποντας να αναφέρουν την ανατίμηση του ευρώ, δίνουν την εντύπωση ότι η καταστροφή έχει έλθει.

    Αναφέρονται λοιπόν σε εφιαλτικά σενάρια και σε ψεύτικες δικαιολογίες, λέγοντας την μισή αλήθεια, για να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα, τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών που κάποιοι επιβάλουν.

    Και βέβαια εμείς το δεχόμαστε. Ακόμα και ο μανάβης της γειτονιάς σου λέει έντρομος ότι το πετρέλαιο αυξήθηκε, δεν ξέρει όμως γιατί; Γιατί αυξήθηκε λοιπόν αφού την ίδια στιγμή ανατιμήθηκε και το ευρώ έναντι του δολαρίου.

    Αυτό δεν το είπαν τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης στην τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΕ ΕΥΡΩ ΠΕΦΤΕΙ

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
    ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΑΝΟΔΟ...ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ..ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ?

    ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΕ ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ?
    ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ
    ΕΥΡΩ,ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ.

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ..ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ.
    ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΚΡΙΒΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ
    ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ
    ΔΟΛΑΡΙΟΥ.


    ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΕ
    ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ?
    Η
    ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kamarwste ta xalia sas, monoi sas xsefwnizete o enas ton allo, Episkeytite to blog mou:
    http://homo-gr.pblogs.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλοι τα αρπάζουν γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εφοριακοί, πολεοδομίες, πολιτικοί, τα τρωκτικά του δημοσίου...

    Παντού λαμόγια πίνουν το αίμα του λαού τι θέλετε αυτοί που μας κυβερνούν να είναι καλύτεροι?

    Κωλονεοέλληλες έχετε κάνει την Ελλάδα μπουρδέλο μόνο την τσέπη σας κοιτάτε άντε στο διάολο και ακόμα παραπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε ποιό κανάλι ήρθε χαρτί για κατάσχεση περιουσίας των μελών του Δ.Σ;


    Σε ποιο κανάλι ήρθε σήμερα έγγραφο κατάσχεσης της περιουσίας των μελών του Δ.Σ μέχρι να αποφασίσει ο εισαγγελέας τι θα πράξει με τις κατηγορίες που υπάρχουν; Άραγε...

    θα μιλήσει κανένα ΜΜΕ για όσα λέγονται ή θα επικρατήσει ο νόμος της σιωπής; Η πληροφορία ότι σε ένα κανάλι που εκπέμπει στην χώρα μας έφθασε σήμερα του μπουγιουρντί είναι εγκυρότατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΧΙ ΕΓΩ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ...ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ
    Αυτά που συμβαίνουν γύρω μου με φοβίζουν.


    Οτιδήποτε έχει να κάνει με το κράτος και τις υπηρεσίες του με καταδυναστεύει.
    Δεν μου παρέχει τίποτα και όλο μου ζητάει.
    Στρατιές ολόκληρες κρατικών λειτουργών, ανειδίκευτοι και άσχετοι υπάλληλοι, που μόνο μέλημα τους είναι να περνάει η ώρα ευχάριστα, χωρίς άγχος και ταλαιπωρία.


    Αστυνομία, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Σχολεία, Δήμοι, Πολεοδομίες. Εφορίες, Υπουργεία και πάει λέγοντας, μια ατελείωτη μηχανή ενός μεγαλύτερου μηχανισμού ανηθικότητας, σύγχρονης καταπίεσης και οικονομικής εκμετάλλευσης.
    Πόσα «μαγαζάκια» δεν υπάρχουν σε κάθε νοσοκομείο με τα χέρια ανοικτά, πολλά σίγουρα, ο κάθε γιατρός έχει στήσει και το δικό του.
    Βλέπεις αστυνομικό έξω στο δρόμο; Δεν νομίζω. Οι μόνοι που έχω δει εγώ, στέκονταν έξω από το τμήματα τους, με τσιγάρο και κινητό.
    Στα υπουργεία, στις εφορίες, στις νομαρχίες, καφές, τσιγάρο, κινητό, εφημερίδα και η ζωή κυλάει, σίγουρα καλά αν υπολογίσεις και το «γρηγορόσιμο».
    Και έξω, έξω η ζωή συνεχίζεται, αρκεί να μην χρειαστείς να πας εκτάκτως σε κάποιο νοσοκομείο, να μην χρειαστείς την αστυνομία για την προστασία σου, και να μην απευθυνθείς σε καμιά «αρχή» του κράτους για οποιοδήποτε θέμα σου.
    Αυτή είναι η κατάσταση της σύγχρονης Ελλάδας, ένα συνοθιλεμα ετερόκλητων πραγμάτων, αρχών, καταστάσεων, ανθρώπων. Ενωμένων όμως στην προσπάθεια να διατηρήσουν τις «εξουσίες» τους. Συντεχνίες, καρτέλ, μικροσυμφέροντα, μεγαλοσυμφέροντα. Παντελής έλλειψη της συντεταγμένης πολιτείας. Δεν υπάρχει καν σαν μορφή αυτή η πολιτεία πουθενά.

    Είμαστε όλοι υπεύθυνοι, γι’ αυτό και το γνωστό «φταίνε αυτοί που κυβερνούν» ή το «ψάρι βρομάει από το κεφάλι» διατυπώνεται για να απενοχοποιήση τους πραγματικούς ένοχους, αυτούς που με τις καθημερινές τους πράξεις διαμορφώνουν την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kατέσχεσαν τις περιουσίες ελλήνων καναλαρχών. Ωιμέ!

    Το καλά ενημερωμένο "troktiko", έγραψε χθες το εξης:


    "Σε ποιο κανάλι πήγε σήμερα έγγραφο κατάσχεσης της περιουσίας των μελών του Δ.Σ μέχρι να αποφασίσει ο εισαγγελέας τι θα πράξει με τις κατηγορίες που υπάρχουν; Άραγε...
    θα μιλήσει κανένα ΜΜΕ για όσα λέγονται ή θα επικρατήσει ο νόμος της σιωπής; Η πληροφορία ότι σε ένα κανάλι που εκπέμπει στην χώρα μας έφθασε σήμερα το μπουγιουρντί είναι εγκυρότατη."
    Αν υποψιασθώ οτι πρόκειται για το κανάλι που βρέθηκε πρόσφατα στη σέντρα, τρέμω στην ιδέα οτι το αγόρι με τη Πόρσε, θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να τσοντάρει τους εργοδότες του, με περικοπές απο το μισθά του. Εχει και μεγάλο στεγαστικό δάνειο ο μπαγάσας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το Κουίζ της εβδομάδας
    Ειδησιογραφικά blogs . Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ;
    Από ποιους δημιουργούνται τα …..ειδησιογραφικά blogs και σε τι αποσκοπούν ;

    Ποια MME κρύβονται από πίσω τους ;

    Ποια κόμματα μετέχουν και επιβουλεύονται τον χώρο μας και με ποιους μηχανισμούς ;
    Υπάρχουν ειδησιογραφικά blogs που…..εκτελούν συμβόλαια και τι σας θυμίζει αυτό ;

    Εκτός από αυτούς που αναφέρω ποιοι …..άλλοι μετέχουν στο παιχνίδι ;

    Ξεκαθαρίζω ότι δεν αναφέρομαι στην υπόθεση του press-gr.

    Τοκ - Τοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
    ............................................

    Δεν ξέρω αν το συνέδριο του ΠαΣοΚ είναι η τελευταία ευκαιρία του, ούτε μπορεί κανείς να το πει. Συνήθως τις τελευταίες ευκαιρίες τις αντιλαμβάνεσαι εκ των υστέρων και όταν έχουν περάσει αναξιοποίητες. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι το ΠαΣοΚ δεν πάει καλά και ότι κάτι πρέπει να κάνει για να πάει καλύτερα.

    Στο ζήτημα αυτό διατυπώνονται πολλές απαντήσεις. Από τις πιο τετριμμένες ως τις πιο σουρεαλιστικές.

    * Ο αμετακίνητος Τσοχατζόπουλος , ας πούμε, συνιστά «αριστερή στροφή» - χωρίς να προσδιορίζει αν το ΠαΣοΚ πρέπει να στρίψει αριστερά βγαίνοντας από το «Four Seasons» ή μπαίνοντας...

    * Ενώ η αεικίνητη Μαριλίζα απεφάνθη ότι «πρέπει να αποβάλουμε τα υπολείμματα της διαχειριστικής λογικής», άποψη που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί η κοπέλα έμπλεξε με το ΠαΣοΚ και δεν πήγε κατευθείαν στην ΑΚΟΑ ή στους «Χαρωπούς Αγωνιστές» όπου ουδεμία διαχειριστική λογική κυκλοφορεί.

    Δεν είναι οι μόνοι που επιδίδονται σε αυτό το σπορ. Δεν θα επεκταθώ, όμως, περισσότερο στη σταχυολόγηση. Κινδυνεύει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το ΠαΣοΚ έχει εκπέσει σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση του τύπου «Ανοησίες Χωρίς Σύνορα». Και τέτοιες ημέρες το ΠαΣοΚ δεν χρειάζεται τέτοιες εντυπώσεις.

    Δεν χρειάζεται καν μια πλειοδοσία ιδιοτελών υποδείξεων. Διότι εκείνο που το ΠαΣοΚ έχει να κάνει είναι και οφθαλμοφανές και αυτονόητο: Ο,τι έκανε ο Θαπατέρο στην Ισπανία (για να πάρω το πιο πρόσφατο επιτυχημένο παράδειγμα...) ή ο Μπλερ, το 1995, ίσως και ο Σημίτης του 1996. Οπως έλεγε και ο Αντονι Γκίντενς, χρειάζεται «ένα κόμμα,ένα σχέδιο,ένας ηγέτης». Τόσο απλό!

    Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι το κόμμα είναι ένας δραστήριος, μαζικός και ανοικτός πολιτικός οργανισμός, όπως το ισπανικό ΡSΟΕ ή το βρετανικό Εργατικό Κόμμα, και όχι μια συνάθροιση ανεπάγγελτων και εργατοπατέρων, χειροκροτητών και υπαλλήλων. Υπό την προϋπόθεση, επίσης, ότι το σχέδιο έχει τη σαφήνεια που είχε πάντοτε η δημοκρατική Αριστερά στις επιλογές της και οι οποίες αρθρώθηκαν ιστορικά στο τρίπτυχο «δημοκρατία,ανάπτυξη, εκσυγχρονισμός». Κανείς δεν ζητεί από το ΠαΣοΚ να ξανα-ανακαλύψει την Αμερική, κυρίως όταν οι «πράσινες οικονομίες» παραπέμπουν περισσότερο σε «πράσινα άλογα».

    Υπό την προϋπόθεση, τέλος, ότι ο ηγέτης κατορθώνει και να πείθει και να οδηγεί. Σοβαρά, μετρημένα, μεθοδικά και ψύχραιμα. Χωρίς φρουρές, χωρίς υποτελείς και χωρίς ανασφάλειες.

    Με αυτά το ΠαΣοΚ μπορεί να αναστρέψει το κλίμα. Και αυτά μπορεί να τα έχει. Αρκεί να το αποφασίσει.

    for the copypaste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "ΜΥΑΛΟ & ΨΥΧΗ"
    "Οι άλλοι δρόμοι έκλεισαν"
    Το προσεχές συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θεωρώ ότι δεν είναι από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του. Δεν έχει σημασία τι επιδιώκει η ηγεσία αλλά τι αντιλαμβάνεται ο κόσμος και έχω βέβαιη την πεποίθηση πως ο κόσμος δεν αναμένει κάτι συνταρακτικό από το συνέδριο. Το ΠΑΣΟΚ πέρασε και περνά τους τελευταίους μήνες πολλά δεινά μαζεμένα – μεγάλη εκλογική ήττα, οδυνηρό δίμηνο από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου, αποκαρδιωτικές δημοσκοπήσεις, κορυφωμένη καχυποψία στα υψηλά αλλά και τα χαμηλά κλιμάκια. Δεν είναι κρυφό πως μία γενικευμένη κατήφεια διαπερνά τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του κινήματος. Οποιαδήποτε προσπάθεια και για οποιαδήποτε λόγο, συγκάλυψης αυτής της κατάστασης το μόνο που επιτυγχάνει είναι να την επιδεινώνει. Ούτε τα ξόρκια ή τα ιδεολογήματα επίσης ωφελούν. Οι κατεργαριές και οι αλαζονείες απ’όπου κι αν προέρχονται είναι καταστρεπτικές γιατί πια δεν γίνονται όχι μόνο αποδεκτές ούτε καν ανεκτές.
    Για το πώς φθάσαμε ως εδώ έχει σχολιασθεί, έχει ειπωθεί, έχει γραφτεί κάθε δυνατή εκδοχή και ο κάθε ένας κάτι έχει να πει γι’αυτό. Δεν είναι απαραίτητο κάποιο μόνο απ’αυτά να έχει το απόλυτο δίκιο. Σε μια γενικευμένη κρίση δεν υπάρχει μόνο ένα αίτιο που τη γεννά, προφανώς ένα σύνολο από λόγους και συγκυρίες οδηγούν τα πράγματα σε τέτοιες καταστάσεις. Έχω πει και πιο παλιά, θα μπορούσα και τώρα να γράψω «άπειρα» πράγματα για το πώς φθάσαμε εδώ. Όμως αυτό πια δεν οδηγεί πουθενά. Το θέμα αυτό έχει κορεσθεί. Ο καθένας έχει σχηματίσει την άποψή του είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με αυτήν. Όποιος σήμερα επαναφέρει ζητήματα αυτής της μορφής βλάπτει σοβαρά το ΠΑΣΟΚ.
    Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν μουδιασμένοι και απογοητευμένοι μια πορεία προς ένα συνέδριο. Σκέφτομαι πολλές μέρες τι θα μπορούσε να προσφέρει ένα συνέδριο. Μήπως νέα ιδεολογικά βάθρα, νέες αναλύσεις, νέες τεκμηριώσεις, μήπως κάποιες νέες πολιτικές θέσεις ή μήπως νέα συντροφικά μαχαιρώματα; Κουβεντιάζω με πολλούς φίλους, με πολλούς απλούς ανθρώπους. Είμαι απολύτως πεπεισμένος πως ένα συνέδριο δεν θα μπορέσει έτσι μαγικά να αποδιώξει τον πεσιμισμό από την καρδιά του πασοκατζή, να του δώσει έμπνευση και δύναμη να παλέψει πάλι, να ελκύσει τη νεολαία, τον εργαζόμενο, τον απλό πολίτη.
    Άρα πάμε σε ένα «τζάμπα» συνέδριο; Κατά τη γνώμη μου ναι. Θα είναι συνέδριο πνιγηρής ρουτίνας με μοναδικό ενδιαφέρον ακόμη και μεταξύ των συνέδρων για το ποιος και σε ποια λίστα θα χωρέσει και ποιος από ποια ομάδα θα επιβιώσει. Πράγματα δηλαδή που ούτως ή άλλως δεν αφορούν την κοινωνία.
    Αν όμως το συνέδριο το απασχολήσει στην ουσία ένα θέμα με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και διάθεση προσέγγισης και επίλυσης του, τότε το συνέδριο αποκτά άλλη διάσταση, άλλο κύρος, άλλη βαρύτητα. Το θέμα αυτό είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ.

    ΕΝΟΤΗΤΑ

    Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να εκπέμψει σήμα ενότητας. Αν σέβεται την ιστορία του, αν επιθυμεί να ξαναγίνει ηγετική πολιτική δύναμη, ένα δρόμο έχει μπροστά του. Την ΕΝΟΤΗΤΑ. Ο απογοητευμένος κόσμος του ΠΑΣΟΚ πάσχει κυρίως από την ηθική αποτελμάτωση της ίδιας της εσωτερικής πολιτικής διαδικασίας. Η απαξίωση της πολιτικής μας, της ιστορίας μας, των στελεχών μας, της ηγεσίας μας προέκυψαν μέσα από τις δικές μας γραμμές. Δεν χρειάζεται κάποιος «βαμμένος» νεοδημοκράτης να μας πολεμήσει, αρκεί κάποιος «σύντροφος», που πάντα τα καταφέρνει καλύτερα στο θάψιμο της παράταξης και των στελεχών της. Φαινόμενα και πραγματικά γεγονότα δείχνουν παρακμή και εκφυλισμό.
    Αυτό δεν κρύβεται και ούτε πρέπει να κρύβεται.
    Έχουμε φθάσει στο απροχώρητο; Νομίζω ναι.
    Όταν πιάσεις όμως πάτο, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν.
    Ή απελπίζεσαι, τα παρατάς και πνίγεσαι ή με όλες σου τις δυνάμεις καταφεύγεις σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βγεις και πάλι στον αφρό.
    Η απέλπιδα προσπάθεια προφανώς αφορά την ενότητα. Είναι ρεαλιστική; Είναι εφικτή; Το ναι ή το όχι στην απάντηση δεν μετράει τόσο όσο το ότι η ενότητα είναι η μόνη πιθανή διέξοδος. Αλλιώς … Τέλος….
    Ουδείς αμφιβάλλει για τα δημιουργημένα «χάσματα» και πολύ περισσότερο για τα ψυχικά εξ’αυτών, που δηλητηριάζουν την ύπαρξη και τη δράση του κινήματος.
    Πλανώνται τα υπαρκτά ερωτήματα: Μα είναι δυνατόν να γεφυρωθούν τα «χάσματα»; Μα πως αυτός θα καθίσει δίπλα μ’αυτόν που τούσερνε τα εξ’αμάξης και άλλα παρόμοια;
    Οφείλουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, αλλιώς μας ξεπέρασαν τα γεγονότα. Η ιστορία δεν αναμένει κανέναν και το χειρότερο δεν λυπάται για κανέναν. Οι σελίδες της είναι γεμάτες από τέτοια παραδείγματα.
    Μόνο η ενότητα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης μπορεί να δράσει ελπιδοφόρα και αναγεννητικά στο σώμα του ΠΑΣΟΚ. Στις δύσκολες στιγμές όποιος δεν υπερβαίνει τις συμβάσεις χάνεται. Πρέπει να σβήσουμε τον «ανθρωπάκο» του ΠΑΣΟΚ που κατατρώει τις σάρκες μας. Θέλουμε «ΜΥΑΛΟ και ΨΥΧΗ».
    Μυαλό για να κατανοήσουμε απολύτως την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και να βρούμε διέξοδο.
    Ψυχή για να ξεφύγουμε από το μικρό και απρεπές και να πάρουμε δύναμη να καλύψουμε τα χάσματα.
    Ουδεμία μάχη κερδήθηκε με κουρελιασμένη σημαία. Ουδείς αγώνας κερδήθηκε με τσαλακωμένο ηθικό. Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να οδηγήσει σε συνειδητή, πειστική προσπάθεια για την ΕΝΟΤΗΤΑ. Αυτό έχει ανάγκη ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και η χώρα. Αν αυτό επιτευχθεί το 8ο συνέδριο από «τζάμπα» μπορεί να γίνει καθοριστικό στην ιστορία του κόμματος. Μια λαμπρή νέα αρχή.
    Το μήνυμα για πραγματική ενότητα μπορεί να ξυπνήσει το ναρκωμένο σώμα της παράταξης, να αφυπνίσει την πασοκική συνείδηση, να αλλάξει αξ’ολοκλήρου την πορεία του σημερινού διαμορφωνόμενου πολιτικού σκηνικού. Σημειώνω πως η προσπάθεια για ενότητα πρέπει να είναι πραγματική και όχι επίπλαστη. Πρέπει να είναι ευφυής, θαρραλέα και εύψυχη πολιτική πράξη, όχι άλλοθι πολιτικής απραξίας. Το κίβδηλο διακρίνεται από μακριά και οδηγεί σε χειρότερη κατάπτωση, εκεί απ’όπου δεν υπάρχει επιστροφή.
    Αυτά και παραπλήσια κουβέντιαζα τις προάλλες με φίλους. Η ομήγυρις έδειχνε όχι μόνο να συμφωνεί αλλά υπερακόντιζε κιόλας. Κάποιος όμως πεταχτηκε και μου είπε: Καλά όλα αυτά αλλά δεν χρειάζονται και θέσεις, πρόγραμμα, να ξέρουμε τι λέμε; Του απάντησα απλά:
    Φίλε!
    Το ΠΑΣΟΚ πάντα είχε τις καλύτερες θέσεις, το πιο προχωρημένο πρόγραμμα. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Μόνο που τώρα απλά δεν μας ακούνε. Όποια συζήτηση αφορά στο ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται για τις πολιτικές του θέσεις αλλά για τις προσωπικές αντι-θέσεις.
    Για να σε ακούει κάποιος πρέπει να σε φοβάται ή να σε σέβεται. Και επειδή σήμερα κανείς δεν φοβάται κανέναν (έτσι ελπίζω), αναζητείται ο σεβασμός. Αλλά ποιος σεβασμός όταν οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τους εαυτούς μας;

    ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΨΥΧΗ λοιπόν. Οι άλλοι δρόμοι έκλεισαν…

    speech of a Simitis Minister

    for the copy paste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΘΑΥΜΑΖΕΣΑΙ.ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε τι γίνεται αυτή η ψυχή από «Το Βήμα» που είχες την κόντρα? τα πήρε πίσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. egw pote tha gamisw enan apo tin rigillis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. -Πώς πέθαναν οι 2 τελευταίοι Πόντιοι ναύτες μέσα σε ένα υποβρύχιο;;
    -Έκλασε ο ένας και ο άλλος άνοιξε το παράθυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση