GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιθέσεις εναντίον Ελλήνων στα Σκόπια;

. To www.Greece-Salonika.blogspot.com αναφέρει πως: Τελικά η ένταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα Σκόπια και για την οποία η Σκοπιανή κυβέ...

.
To www.Greece-Salonika.blogspot.com αναφέρει πως: Τελικά η ένταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα Σκόπια και για την οποία η Σκοπιανή κυβέρνηση αλλά και ο Ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος που δραστηριοποιείται στη γείτονα ευχόταν να μη μετατραπεί σε ακρότητες, μάλλον άρχισε να ξεσπά. Eπίθεση από αγνώστους με πέτρες και μπουκάλια δέχτηκε νωρίς το πρωί Σούπερ Μάρκετ της Ελληνικής αλυσίδας"Βερόπουλος" στην πόλη Μοναστήρι (Μπίτολα) της Νότιας ΠΓΔΜ. Απ΄την επίθεση προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην πρόσοψη του καταστήματος ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς.
Η αλυσίδα "Βερόποπουλος"(Vero) είναι η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ τα τελευταία χρόνια στην ΦΥΡΟΜ.Επίσης αναφέρθηκε επίθεση σε αυτοκίνητο Έλληνα επιχειρηματία στα Σκόπια. Άγνωστοι αφού πρώτα έβγαλαν τις Ελληνικές πινακίδες του οχήματος στη συνέχεια προξένησαν φθορές και έγραψαν με μπογιά συνθήματα κατά της Ελλάδος επάνω του...
------------------------------------------------

37 σχόλια

  1. Εκλεκτοί και αγαπημένοι μου φίλοι


    Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις όπως πάντα.


    «Η Ελλάδα επιθυμεί την συνεννόηση και την επίλυση»

    «Στο Βουκουρέστι αποτρέψαμε μία αρνητική εξέλιξη για τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα ήταν αναγκασμένη να αμυνθεί και το έκανε», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Το ΠΑΣΟΚ, έγκαιρα, χάραξε και επέμεινε στην «κόκκινη γραμμή», η οποία έγινε και κτήμα του Ελληνικού λαού, σημείωσε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, και υπογράμμισε ότι, με την στάση του, το Κίνημα συνέβαλε καθοριστικά «στην δημιουργία ενός ισχυρού εθνικού μετώπου». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι, «στόχος είναι και ήταν η λύση» του ζητήματος της ονομασίας, και κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Στέλνοντας μήνυμα στην γειτονική χώρα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε ότι, «η Ελλάδα επιθυμεί την συνεννόηση», καθώς και να παραμείνει ακόμα «το όχημα για την ένταξη της γείτονας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ».

    Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση ενός μεγάλου πολιτικού, με υψηλό φρόνιμα, γνώσεις και εμπειρία για επιτυχή διέξοδο από την κρίση.

    Το ΠΑΣΟΚ έχοντας υψηλές παρακαταθήκες με την ευόδωση και διευθέτηση κρισίμων εθνικών προβλημάτων υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου ως ΥΠΕΞ που δίκαια έχει καταγραφεί ως ο πιο επιτυχημένος Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μετά την μεταπολίτευση, παραμένει με τη στάση του ακόμη και από την αντιπολίτευση σαν χρυσή εφεδρεία και εν δυνάμει πρωθυπουργός για καινούργιες επιτυχίες και διεθνείς διακρίσεις για το καλό όλων των Ελλήνων με την ανάθεση των υψηλώτερων καθηκόντων του πρωθυπουργού που σύντομα ο Ελληνικός λαός θα του αναθέσει.

    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!

    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗN ΕΥΓΕΝΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ PRESS-GR!

    ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ PRESS-GR ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ GRSex.com

    ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΟ 92% ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ GRSex.com!!

    ΟΜΟΡΦΑ ΚΟΡΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΛΩΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ - ΟΧΙ ΜΟΥΦΕΣ, ΜΟΝΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΛΥΓΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΤΟ GRSex.com

    MONO ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ, ΚΑΛΟ ΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ LIBIDO!








































    ///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νo problem μαγκες, οσοι πηγαν εκει "πηγαν" με χρημα για να το αυγατισουν ακομα περισσοτερο.
    Ας ξοδεψουν τωρα και για καμμια "ανακαινιση".

    Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΡΙΣΚΑ ΤΟΥ, και οι μαγκες το ξερουν πολυ καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΛΑΚΕΣ ΟΠΑΔΟΥΣ








    ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Α.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΚΟΝΟΜΕΣ. ΕΔΩ Η ΚΟΣΜΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΚΟΣΜΟΦΟΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ; ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΦΑΓΟΥΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ.....

    ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΛΑΚΕΣ ΟΠΑΔΟΥΣ








    ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Α.Π.

    4 Απρίλιος 2008 11:30 μμ

    ))))))))))))))))))))))))))))))))))
    KALA RE FILE ESY AKOMH EKEI EISAI KOLHMENOS? GIA ALLO THEMA EINAI AYTH H ANARTHSH. KSYPNA REEEEEEE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κονόμα δεν ήθελαν ας δούνε και την γλύκα... δεν τους χάλασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαποιες απλες παρατηρησεις=

    1
    Βετο τρανταχτο μπηκε . Και ειναι πλεον αδυνατον καποια κυβερνηση (αυτη η αλλη) να κανει πισω , περα απο αυτη τη γραμμη..

    2
    Το επισημο καθαρογραφημενο κειμενο λεει ξεκαθαρα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ οτι η ΠΓΔΜ ειναι 'ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ'... και καθιστα το θεμα της ονομασιας ΝΑΤΟΙΚΟ πια... και οχι μονο εξαρτωμενο απο μια χωρα.. (ΕΛΛΑΔΑ)επισης δεν προβλεπει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ θα προσκληθουν οι σλαβοσκοπιανοι..

    3
    Εστω και ετσι ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΜΠΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ (ενω ουρλιαζε μεχρι και 1 ωρα πριν το ΒΕΤΟ οτι 'ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑ ΠΛΗΡΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ'....και μετα απο μια ωρα εφαγε την ροχαλα... ακομη σταζει η μουρη του..

    4
    Βρηκαμε αναπαντεχα ενα ΜΕΓΑΛΟ φιλο και υποστηρικτη (ΜΕΛΟΣ ΜΟΝΙΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...) τον ΣΑΡΚΟΖΥ... και θα τον χρειαστουμε και αυτον και τον ΡΩΣΣΟ φιλο μας σε λιγο... ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΣΥΝΤΑΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΙΑ ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ και πρεπει να το καταλαβουμε ...ενω μονο ζημια μπορουμε να εχουμε απο την κοινοπραξια των 'ηπα' ...

    5
    Οσο ο χρονος κυλα , τοσο διαλυεται αυτο το φαρμακερο μορφωμα... και εμεις πρεπει να το βοηθησουμε να τελειωνει οσο πιο γρηγορα γινεται.. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ οτι δεν σωζεται πια με τιποτα... γιαυτο καθε ημερα που περνα φτανουμε στην ολοκληρωτικη νικη..


    6
    Την μπαμπεσια του τουρκου πρεπει να την ξεπληρωσουμε την καταλληλη ωρα... οταν το ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ θα κηρυξει την ανεξαρτησια του ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ (οπως κανανε και τα τουρκαλια με την ΠΓΔΜ...) μαχαιρα εδωσαν ΧΑΤΖΑΡΑ θα παρουν..

    7
    Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι Η ΑΠΟΦΑΣΗ του ΝΑΤΟ επηρεαζει ΑΜΕΣΑ και την επερχομενη αποφαση της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ (Οκτωβριο) αφου τα περισσοτερα κρατη (σχεδον ολα) μετεχουν και του ΝΑΤΟ οπου υπεγραψαν οτι τα σκοπια πρεπει να αλλαξουν ονομα για να εισελθουν..

    8
    Οπως και ενας αδαης μπορει να καταλαβει Η ΣΥΖΗΤΗΣΙΣ για το ονομα ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.. κατι που μας 'ξαλαφρωνει' απο την υποχρεωση μας να δεχτουμε την λεξη 'μακεδονια' και συνθετη ονομασια... αυτη η υποχωρηση ειχε γινει για να υποχωρησουν τα σκοπια ΠΡΙΝ την συναντηση στο Βουκουρεστι... τωρα την χασανε αυτη την ευκαιρια και στο επισημο ανακοινωθεν δεν λεει πουθενα οτι το ονομα πρεπει να περιλαμβανει την λεξη 'μακεδονια'..


    χαιρετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΓΕΝΙΑ που έχει αναλάβει εδώ και μια πενταετία τα ηνία της ελληνικής πολιτικής διακρίνεται για τον Ατλαντισμό της. Καραμανλής, Παπανδρέου και Ντόρα αντιλαμβάνονται ρεαλιστικά τη σχέση με την Ουάσιγκτον. Υπάρχει ασφαλώς και η Ευρώπη. Αλλά τα πολιτικά παιδιά της Μεταπολίτευσης δεν έχουν αντιαμερικανικά συμπλέγματα.
    ΑΠΟ ΤΗΝ άποψη αυτή, η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι αποτελεί τομή. Πριν από τις 2 Απριλίου 2008 το βέτο έμοιαζε άχρηστη λέξη στη διπλωματική ορολογία μας. Φυσικά, για λόγους σημειωτικής, Καραμανλής και Ντόρα προτίμησαν τη φόρμουλα: «μη λύση, μη πρόσκληση». Ωστόσο, στο Σκοπιανό η ελληνική στάση έλαβε σαφώς μορφή αρνησικυρίας. ΕΙΝΑΙ Η ακαμψία του συστήματος Μπους που ανάγκασε την Αθήνα να πάρει την απόλυτη αυτή θέση. Στο τηλεφώνημα της Ράις- «Ντόρα, έχουμε πρόβλημα»- προς την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών την περασμένη Παρασκευή φάνηκε πού όδευαν τα πράγματα- αλλά και πού έχουν φθάσει οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις. Ωστόσο, το «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)» δεν μπορούσε να το προσυπογράψει η «σύμμαχος Ελλάς».
    ΤΑ ΟΦΕΛΗ στο εσωτερικό για το δίδυμο κορυφής της Ν.Δ. είναι προφανή. Η υπουργός Εξωτερικών πιστώνεται τα πολύμηνα ταξίδια και τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που απέτρεψαν το 25-1 στο Βουκουρέστι. Και επιβεβαιώνεται ξανά ως στήριγμα του Πρωθυπουργού. Ωστόσο, το βέτο κάνει ήρωες σαράντα οκτώ ωρών. Μετά; Άραγε θα σκοπιανοποιήσουμε τα εξωτερικά; Θα τρέχουμε πίσω από το όνομα; Θα μας στήσουν οι Αμερικανοί καμιά κρίση της μαύρης νύχτας στο Αιγαίο; Η ροζ εκδοχή είναι πως θα βάλουν μυαλό οι Σκοπιανοί και θα λύσουμε το θέμα του ονόματος στην πόρτα της Ευρώπης σε κάνα εξάμηνο.
    ΤΕΛΙΚΑ, ΜΕ τον Σαρκοζίξ Μακεδονομάχο, το Σκοπιανό πήρε γαλατικό άρωμα. Γαλλοτραφής και η Ντόρα. Ομολογουμένως, το βέτο είναι σαν γαλλική μουστάρδα. Σημασία δεν έχει τόσο η πρώτη γεύση όσο η επίδρασή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι σύμπτωση ότι μετά το ΒΕΤΟ Καραμανλή "έχουν βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια", bloopers, ΑΓΙΟΣ και Χωριάτης;

    Είναι σύμπτωση ότι έχουν εξαφανιστεί από το Press;

    Είναι σύμπτωση ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έγραφαν ανοησίες που διαψεύστηκαν οικτρά;

    Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να μπούμε στην Μπίτολα να προστατέψουμε τα αδέρφια μας...

    όπως μπήκε η Τουρκία το '74 στην Κύπρο


    Θα τους αρέσει τους Σκοπιανούς το Μακεδονικό ΚΑΥΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΟΠΛΑ
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

    33 Μ/Κ ΤΑΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λεπτερεια στο Οορανιο τοξο. Σε 3 μερες θα φτασουμε ατινα. Τσιπρα φιλος μας παρει γκοβερνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12:03 πμ

    XA XA TI ΕΓΙΝΕ ΑΛΒΑΝΟΠΑΙΔΟ

    ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ???

    ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ... ΤΟ ΚΑΥΛΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ... ΡΩΤΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Chameria UCK Turkeyia τσακισουν ελληνα στανιο. Κορη σου πουτανακι αλβανου και πεχλιβανι μακεδονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. xaxaxaxaxaxaxaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
    mprabo re magkes m'aresei o xabales ....! exo oi poystides apo thn porta.........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας προσεχε ο Βεροπουλος.

    Ασε που πηγα μια φορα να παρω λιγο απο του πουλιου το γαλα και δεν ειχανε λεει, φαινεται το δινουν ολο στα Σκοπια.

    takis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι πινετε ρε και δεν μας δινετε, πολυ χαβαλες ειχει πεσει εδω μεσα.

    takis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ....κάτι που αποκαλείται..
    αποζημίωση ή επιδοτηση
    για θύματα τρομοκρατικών ενεργιών
    ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΡΙΣΤΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ 1995!!

    ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ??

    ΜΗ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ!!

    ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

    INTERIM ACCORD
    Minister Karolos Papoulias, representing the Party of the First Part (the "Party of the First Part") and Minister Stevo Crvenkovsky, representing the Party of the Second Part (the "Party of the Second Part"), hereby DECLARE AND AGREE as follows:

    Recalling the principle of the inviolability of frontiers and the territorial integrity of States incorporated in the Final Act of the Conference on Security and Cooperation in Europe, signed in Helsinki,

    Bearing in mind the provisions of the Charter of the United Nations and in particular, those referring to the obligation of States to refrain in their international relations from the threat or use of force against the territorial integrity or political independence of any State,

    Guided by the spirit and principles of democracy and fundamental freedoms and respect for human rights and dignity, in accordance with the Charter of the United Nations, as well as the Helsinki Final Act, the Charter of Paris for a new Europe and pertinent acts of the Organization for Security and Cooperation in Europe,

    Considering their mutual interest in the maintenance of international peace and security, especially in their region,

    Desiring to confirm the existing frontier between them as an enduring international border,

    Recalling their obligation not to intervene, on any pretext or in any form, in the internal affairs of the other,

    Desiring to develop their mutual relations and to lay firm foundations for a climate of peaceful relations and understanding,

    Realizing that economic cooperation is an important element for the development of mutual relations on a stable and firm basis, as well as desiring to develop and promote future cooperation.

    Desiring to reach certain interim agreements that will provide a basis for negotiating a permanent Accord,

    Have agreed as follows:
    A. FRIENDLY RELATIONS AND CONFIDENCE-BUILDING MEASURES
    Article 1

    1. Upon entry into force of this Interim Accord, the Party of the First Part recognizes the Party of the Second Part as an independent sovereign state, under the provisional designation set forth in a letter of the Party of the First Part of the date of this Interim Accord, and the Parties shall at an early date establish diplomatic relations at an agreed level with the ultimate goal of relations at ambassadorial level.

    2. The Party of the First Part shall as promptly as possible establish a liaison office in Skopje, the capital of the Party of the Second Part, and the Party of the Second Part shall as promptly as possible establish a liaison office in Athens, the capital of the Party of the First Part.
    Article 2

    The Parties hereby confirm their common existing frontier as an enduring and inviolable international border.
    Article 3

    Each Party undertakes to respect the sovereignty, the territorial integrity and the political independence of the other Party. Neither Party shall support the action of a third party directed against the sovereignty, the territorial integrity or the political independence of the other Party.
    Article 4

    The Parties shall refrain, in accordance with the purposes and principles of the Charter of the United Nations, from the threat or use of force, including the threat or use of force designed to violate their existing frontier, and they agree that neither of them will assert or support claims to any part of the territory of the other Party or claims for a change of their existing frontier.
    Article 5

    1. The Parties agree to continue negotiations under the auspices of the Secretary-General of the United Nations pursuant to Security Council resolution 845 (1993) with a view to reaching agreement on the difference described in that resolution and in Security Council resolution 817 (1993).

    2.. Recognizing the difference between them with respect to the name of the Party of the Second Part, each Party reserves all of its rights consistent with the specific obligations undertaken in this Interim Accord. The Parties shall cooperate with a view to facilitating their mutual relations notwithstanding their respective positions as to the name of the Party of the Second Part. In this context, the Parties shall take practical measures, including dealing with the matter of documents, to carry out normal trade and commerce between them in a manner consistent with their respective positions in regard to the name of the Party to the Second Part. The Parties shall take practical measures so that the difference about the name of the Party to the Second Part will not obstruct or interfere with normal trade and commerce between the Party of the Second Part and third parties.
    Article 6

    1. The Party of the Second Part hereby solemnly declares that nothing in its Constitution, and in particular in the Preamble thereto or in Article 3 of the Constitution, can or should be interpreted as constituting or will ever constitute the basis of any claim by the Party of the Second Part to any territory not within its existing borders.

    2. The Party of the Second Part hereby solemnly declares that nothing in its Constitution, and in particular in Article 49 as amended, can or should be interpreted as constituting or will ever constitute the basis for the Party of the Second Part to interfere in the internal affairs of another State in order to protect the status and rights of any persons in other States who are not citizens of the Party to the Second Part.

    3. The Party of the Second Part furthermore solemnly declares that the interpretations given in paragraph 1 and 2 of this Article will not be superseded by any other interpretation of its Constitution.
    Article 7

    1. Each Party shall promptly take effective measures to prohibit hostile activities or propaganda by State-controlled agencies and to discourage acts by private entities likely to incite violence, hatred or hostility against each other.

    2. Upon entry into force of this Interim Accord, the Party of the Second Part shall cease to use in any way the symbol in all its forms displayed on its national flag prior to such entry into force.

    3. If either Party believes one or more symbols constituting part of its historic or cultural patrimony is being used by the other Party, it shall bring such alleged use to the attention of the other Party, and the other Party shall take appropriate corrective action or indicate why it does not consider it necessary to do so.
    Article 8

    1. The Parties shall refrain from imposing any impediment to the movement of people or goods between their territories or through the territory of either Party to the territory of the other. Both Parties shall cooperate to facilitate such movements in accordance with international law and custom.

    2. The Parties agree that the European Union and the United States may be requested to use their good offices with respect to developing practical measures referred to in paragraph 2 of Article 5 so as to assist the Parties in the implementation of Article 8.
    B. HUMAN AND CULTURAL RIGHTS
    Article 9

    1. In the conduct of their affairs the Parties shall be guided by the spirit and principles of democracy, fundamental freedoms, respect for human rights and dignity, and the rule of law, in accordance with the Charter of the United Nations, the Universal Declaration of Human Rights, the European Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms, the International Convention on the Elimination of all Forms of Racial Discrimination, the Convention on the Rights of the Child, the Helsinki Final Act, the document of the Copenhagen Meeting of the Conference on the Human Dimension of the Conference on Security and Cooperation in Europe and the Charter of Paris for a New Europe.

    2. No provision of the instruments listed in paragraph 1 above shall be interpreted to give any right to take any action contrary to the aims and principles of the Charter of the United Nations, or of the Helsinki Final Act, including the principle of the territorial integrity of States.
    Article 10

    Convinced that the development of human relations is necessary for improving understanding and good-neighbourliness of their two peoples, the Parties shall encourage contacts at all appropriate levels and shall not discourage meetings between their citizens in accordance with international law and custom.
    C. INTERNATIONAL, MULTILATERAL AND REGIONAL INSTITUTIONS
    Article 11

    1. Upon entry into force of this Interim Accord, The Party of the First Part agrees not to object to the application by or the membership of the Party of the Second Part in international, multilateral and regional organizations and institutions of which the Party of the First Part is a member; however, the Party of the First Part reserves the right to object to any membership referred to above if and to the extent of the Party of the Second Part is to be referred to in such organization or institution differently than in paragraph 2 of the United Nations Security Council resolution 817 (1993).

    2. The Parties agree that the ongoing economic development of the Party of the Second Part should be supported through international cooperation, as far as possible by a close relationship of the Party of the Second Part with the European Economic Area and the European Union.
    D. TREATY RELATIONS
    Article 12

    1. Upon entry into force of this Interim Accord, the Parties shall in their relations be directed by the provisions of the following bilateral agreements that had been concluded between the former Socialist Federal Republic of Yugoslavia and the Party of the First Part on 18 June 1959:

    * (a) The convention concerning mutual legal relations,
    * (b) The agreement concerning the reciprocal recognition and the enforcement of judicial decisions, and
    * (c) The agreement concerning hydro-economic questions.

    The Parties shall promptly consult with a view to entering into new agreements substantially similar to those referred to above.

    2. The Parties shall consult with each other in order to identify other agreements concluded between the former Socialist Federal Republic of Yugoslavia and the Party of the First Part that will be deemed suitable for application in their mutual relations.

    3. The Parties may conclude additional bilateral agreements in areas of mutual interest.
    Article 13

    Having regard to the fact that the Party of the Second Part is a land-locked State, the Parties shall be guided by the applicable provisions of the United Nations Convention on the Law of the Sea as far as practicable both in practice and when concluding agreements referred to in Article 12.
    Article 14

    1. The Parties shall encourage the development of friendly and good-neighborly relations between them and shall reinforce their economic cooperation in all sectors, including that of water resources management. In particular they shall promote, on a reciprocal basis, road, rail, maritime and air transport and communication links, using the best available technologies, and facilitate the transit of their goods between them and through their territories and ports. The Parties shall observe international rules and regulations with respect to transit, telecommunications, signs and codes.

    2. To this end the Parties agree to enter forthwith into negotiations aimed at promptly implementing agreements of cooperation in the aforementioned areas, taking into account the obligations of the Party of the First Part deriving from its membership in the European Union and from other international instruments. Such agreements shall relate to visas, work permits, "green card" insurance, airspace transit and economic cooperation.
    E. ECONOMIC, COMMERCIAL, ENVIRONMENTAL AND LEGAL RELATIONS
    Article 15

    1. The Parties shall strengthen their economic relations in all fields.

    2. The Parties shall in particular support development and cooperation in the field of capital investments, as well as industrial cooperation between enterprises. Special attention shall be paid to cooperation between small and medium-size companies and enterprises.
    Article 16

    1. The Parties shall develop and improve scientific and technical cooperation as well as cooperation in the field of education.

    2. The Parties shall intensify their exchanges of information and of scientific and technical documentation, and shall strive to improve mutual access to scientific and research institutions, archives, libraries and similar institutions.

    3. The Parties shall support initiatives by scientific institutions and by individuals aimed at improving cooperation in the sciences.
    Article 17

    1. The Parties shall take great care to avoid dangers to the environment and to preserve natural living conditions in the lakes and rivers shared by the two Parties.

    2. The Parties shall cooperate in eliminating all forms of pollution in border areas.

    3. The Parties shall strive to develop and harmonize strategies and programs for regional and international cooperation for protecting the environment.
    Article 18

    The Parties shall cooperate in alleviating the consequences of disasters.
    Article 19

    1. The Parties shall cooperate in improving and promoting business and tourist travel.

    2. Consistent with the obligations of the Party of the First Part arising from its membership in the European Union and from relevant instruments of the Union, the Parties shall make joint efforts to improve and accelerate customs and border formalities, including simplification in the issuance of visas to each other's citizens, taking into account Article 5, paragraph 2, of this Interim Accord.

    3. The Parties shall endeavor to improve and modernize existing border crossings as required by the flow of traffic, and construct new border crossings as necessary.
    Article 20

    The Parties shall cooperate in the fight against organized crime, terrorism, economic crimes, narcotics crimes, illegal trade in cultural property, offenses against civil air transport and counterfeiting.
    F. FINAL CLAUSES
    Article 21

    1. The Parties shall settle any disputes exclusively by peaceful means in accordance with the Charter of the United Nations.

    2. Any difference or dispute that arises between the Parties concerning the interpretation or implementation of this Interim Accord may be submitted by either of them to the International Court of Justice, except for the differences referred to in Article 5, paragraph 1.
    Article 22

    This Interim Accord is not directed against any other State or entity and it does not infringe on the rights and duties resulting from bilateral and multilateral agreements already in force that the Parties have concluded with other States or international organizations.
    Article 23

    1. This Interim Accord shall enter into force and become effective on the thirtieth day following the date on which it is signed by the representatives of the Parties as set forth below.

    2. This Interim Accord shall remain in force until superseded by a definitive agreement, provided that after seven years either Party may withdraw from this Interim Accord by a written notice, which shall take effect 12 months after its delivery to the other Party.

    IN WITNESS WHEREOF the Parties have, through their authorized representatives, signed three copies of this Interim Accord in the English language which shall be registered with the Secretariat of the United Nations. Within two months of the date of signature, the United Nations is to prepare, in consultation with the Parties, translations into the language of the Party of the First Part and the language of the Party of the Second Part, which shall constitute part of the registration of this Accord.

    _______________________________ _________________________________
    Representative of the Representative of the
    Party of the First Part Party of the Second Part

    WITNESSED, in accordance with Resolution 845 (1993) of the Security Council, by:

    ______________________________________
    Cyrus Vance

    Special Envoy of the Secretary-General

    of the United Nations

    DONE at New York on the 13th day of September 1995

    5 Απρίλιος 2008 3:06 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. TSAKISTE TOUS SKOPIANOUS

    http://athensfront.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σαλονικιε κι εσυ εδω; :-)
    Ο ave74 ειμαι εγω. Εχεις δικιο φυσικα. Οταν πηγαν στα Σκοπια οι Ελληνες επιχειρηματιες το κανανε μονο για την τσεπη τους. Ας πληρωσουν λοιπον τωρα τους μπραβους τους για προστασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. i malakoelleda pou edo kai kamia 15aria xronia asxolite me ta giftobalkania pou o karamanlhs evale ti xwra stin europi mono kai mono na fygei apo afto to tripaki kai pali emeis asxoloumaste me tous giftous ...re vgalte kamia sira armata leopardalis sta sinora na trexoun na kriftoune etsi kialios plin tis serbias kamia giftoxwra twn balkaniwn den mas simpathei kai to idio kai emeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. oi giftoi pou 8eloun na ginoun europaioi...XAxaxAXAXxaxAXAXAxa..mia serbia den einai europi akoma me tetia iperifania kai o kathe giftoulas balkanios poulaei mouri stin ellada ..mexri na ta paroume kai na pistepsete oti iste mono na kobete stafilia kai na mazebete elies giftobalkanioi..maresei pou sas mazeboun kai ergolaboi ellines oti kserete texnes..ti tifla sas de kserete ta kserete ola kai tpt ..ou na mou xathite bromiarides

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Eπίθεση από αγνώστους με πέτρες και μπουκάλια δέχτηκε νωρίς το πρωί Σούπερ Μάρκετ της Ελληνικής αλυσίδας"Βερόπουλος" στην πόλη Μοναστήρι (Μπίτολα) της Νότιας ΠΓΔΜ. Απ΄την επίθεση προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην πρόσοψη του καταστήματος ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς
    ==
    Και καλα μας δουλευουν??
    Ρε τους πουστηδες μηπως τους "βαλανε" να το κανουν επιτηδες?

    Να "δωσουν το μηνυμα"??

    Θυμαμαι καποτε υπηρχε ενα καναλι στην τηλεοραση "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ",δεν θυμαμαι το ονομα του ιδιοκτητη..
    Εγινε καποτε η φαση με το ονομα ,κατευθειαν ο μπασταρδος ιδιοκτητης το αλλαξε σε "Μ."..

    Ο Βεροπουλος ,ξερει κανεις απο που κραταει η σκουφια του??

    ΕΓΩ πιστευω οτι επιτηδες εδωσε κατι δολλαρια σε κατι γυφτοσκοπιανα
    να την "κανουν την δουλεια",...
    "Ειδατε .."αντιδρα ο λαος των σκοπιων",το ..μηνυμα..

    Ρε ξεφτιλισμενε βεροπουλε ,με 405 δολαρια ακριβως ,θα μπορουσες να ειχες νοικιασει ΕΠΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ 30 ειδικους φρουρους....

    Και αμα βλεπαν κανα γυφτακι των σκοπιων να παει να κανει .."μαγκλια" να το πατανε επι τοπου μεχρι να ψοφησει...

    Ρε πουστη ,βεροπουλος ,πλακα μας κανεις????

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα Σκόπια υπέστησαν μια ψυχρολουσία στο Βουκουρέστι. Οι αντιδράσεις τους μπορεί να κρίνονται υστερικές, αλλά δεν είναι καθόλου ακατανόητες: μια «εθνική στρατηγική» τόσων ετών κατέρρευσε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Μια χώρα με παράδοση στις εθνικές υστερίες, όπως η δική μας, θα έπρεπε να δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση σε αυτά τα ξεσπάσματα.

    Διότι το μόνο που προέχει τώρα είναι η ψυχραιμία. «Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα» έλεγε ο Μιτεράν και τα Σκόπια είναι πλέον υποχρεωμένα να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα που διαμόρφωσαν τα γεγονότα του Βουκουρεστίου. Αργά ή γρήγορα θα το κάνουν. Και είτε αργά είτε γρήγορα η Ελλάδα θα πρέπει να αποδειχθεί έτοιμη να ανταποκριθεί.

    Αντιλαμβάνομαι ότι οι υστερικές εξάρσεις στοιχειοθετούν μια γραφική αλλά και ενοχλητική επιθετικότητα. Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν σε μια αυτιστική αντίληψη των εξελίξεων. Μιλούν για γενοκτονίες, σφαγές και άλλα συναφή, λες και αναζητούν επιχειρήματα να στηρίξουν την έχθρα τους. Γι΄ αυτό και το χειρότερο λάθος που θα μπορούσε να κάνει η ελληνική πλευρά είναι να παρασυρθεί στο ίδιο κλίμα έχθρας.

    Για να είμαι ειλικρινής, δεν το φοβάμαι ιδιαίτερα. Οσο μίζερος και κομπλεξικός αποδεικνύεται συνήθως ο Ελληνας στην αποτυχία του, άλλο τόσο φωνακλάς και μεγαλόψυχος προκύπτει όταν τα πράγματα πάνε καλά. Και ακριβώς επειδή τα πράγματα πήγαν καλά, ακριβώς επειδή η Ελλάδα κατέγραψε μια επιτυχία, θέλω να πιστεύω ότι στα μεθεόρτια θα εμφανιστεί ο καλός εαυτός μας.

    Διότι μια επιτυχία δεν σημαίνει τίποτε, αν δεν συνοδεύεται από μια επιτυχή διαχείριση αυτής της επιτυχίας. Και αυτή είναι η δυσκολότερη δουλειά που περιμένει εφεξής την κυβέρνηση.

    - Αφενός να διατηρήσει το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας που συγκροτήθηκε στο εσωτερικό της χώρας και το οποίο ενισχύει αφάνταστα τη διαπραγματευτική θέση της.

    - Αφετέρου να προωθήσει τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια ώστε το πρόβλημα να οδηγηθεί επιτέλους σε μια αξιοπρεπή λύση. Ο,τι και αν πούμε για τα δικά μας, όμως, η μπάλα δεν βρίσκεται στην Αθήνα αλλά στα Σκόπια. Μόλις καταλαγιάσουν οι υστερίες, θα αρχίσει το «blame game» για το ναυάγιο. Θα ακολουθήσουν εκλογές. Θα αναζητήσουν κυβέρνηση. Θα εξετάσουν διεξόδους. Και τότε μόνο θα δούμε αν αποφάσισαν επιτέλους να καθήσουν στο τραπέζι.

    Λογικά, δεν έχουν πλέον κανένα άλλο περιθώριο. Λογικά, ο χρόνος κυλάει σε βάρος τους. Αλλά η λογική ουδέποτε ήταν ο καλύτερος σύμβουλος της υστερίας.

    for the copypaste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με πετρες και μπουκαλια? Θεε μου τι ερασιτεχνες!
    Να στειλουμε τα δικα μας τα ξεφτερια να τους εκπεδευσουν λιγο στα γκαζακια και τις μολοτοφ, κριμα ειναι.

    takis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Kαποιες απλες παρατηρησεις=

    1
    Βετο τρανταχτο μπηκε . Και ειναι πλεον αδυνατον καποια κυβερνηση (αυτη η αλλη) να κανει πισω , περα απο αυτη τη γραμμη..

    2
    Το επισημο καθαρογραφημενο κειμενο λεει ξεκαθαρα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ οτι η ΠΓΔΜ ειναι 'ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ'... και καθιστα το θεμα της ονομασιας ΝΑΤΟΙΚΟ πια... και οχι μονο εξαρτωμενο απο μια χωρα.. (ΕΛΛΑΔΑ)επισης δεν προβλεπει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ θα προσκληθουν οι σλαβοσκοπιανοι..

    3
    Εστω και ετσι ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΜΠΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ (ενω ουρλιαζε μεχρι και 1 ωρα πριν το ΒΕΤΟ οτι 'ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑ ΠΛΗΡΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ'....και μετα απο μια ωρα εφαγε την ροχαλα... ακομη σταζει η μουρη του..

    4
    Βρηκαμε αναπαντεχα ενα ΜΕΓΑΛΟ φιλο και υποστηρικτη (ΜΕΛΟΣ ΜΟΝΙΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...) τον ΣΑΡΚΟΖΥ... και θα τον χρειαστουμε και αυτον και τον ΡΩΣΣΟ φιλο μας σε λιγο... ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΣΥΝΤΑΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΙΑ ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ και πρεπει να το καταλαβουμε ...ενω μονο ζημια μπορουμε να εχουμε απο την κοινοπραξια των 'ηπα' ...

    5
    Οσο ο χρονος κυλα , τοσο διαλυεται αυτο το φαρμακερο μορφωμα... και εμεις πρεπει να το βοηθησουμε να τελειωνει οσο πιο γρηγορα γινεται.. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ οτι δεν σωζεται πια με τιποτα... γιαυτο καθε ημερα που περνα φτανουμε στην ολοκληρωτικη νικη..


    6
    Την μπαμπεσια του τουρκου πρεπει να την ξεπληρωσουμε την καταλληλη ωρα... οταν το ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ θα κηρυξει την ανεξαρτησια του ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ (οπως κανανε και τα τουρκαλια με την ΠΓΔΜ...) μαχαιρα εδωσαν ΧΑΤΖΑΡΑ θα παρουν..

    7
    Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι Η ΑΠΟΦΑΣΗ του ΝΑΤΟ επηρεαζει ΑΜΕΣΑ και την επερχομενη αποφαση της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ (Οκτωβριο) αφου τα περισσοτερα κρατη (σχεδον ολα) μετεχουν και του ΝΑΤΟ οπου υπεγραψαν οτι τα σκοπια πρεπει να αλλαξουν ονομα για να εισελθουν..

    8
    Οπως και ενας αδαης μπορει να καταλαβει Η ΣΥΖΗΤΗΣΙΣ για το ονομα ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.. κατι που μας 'ξαλαφρωνει' απο την υποχρεωση μας να δεχτουμε την λεξη 'μακεδονια' και συνθετη ονομασια... αυτη η υποχωρηση ειχε γινει για να υποχωρησουν τα σκοπια ΠΡΙΝ την συναντηση στο Βουκουρεστι... τωρα την χασανε αυτη την ευκαιρια και στο επισημο ανακοινωθεν δεν λεει πουθενα οτι το ονομα πρεπει να περιλαμβανει την λεξη 'μακεδονια'..


    χαιρετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ρε βλακα απο την 33η ταξιαρχια τι γραφεις συνεχεια; δεν καταλαβαινεις οτι εαν θελουν θα σε βρουνε;αλλη δουλεια δεν εχεις; πηγαινε κανε κατι καλυτερο και ασε τα σχολια της μαλακιας οκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ συνεχίζει τον αγώνα της για δημόσιο έλεγχο του ΟΤΕ και για μια ακόμη φορά γνωστοποιεί της λόγους για τους οποίους είναι αντίθετη στην εκχώρηση της Διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ και την ιδιωτικοποίησή του:

    . ΠΛΗΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
    Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας υποδουλώνεται μ' ένα νέο τρόπο. Τον οικονομικό.
    Οι μεγάλες βιομηχανίες, το τραπεζικό σύστημα, το λιανικό εμπόριο, τα ναυπηγεία, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια πέρασαν ή περνούν οριστικά στα χέρια ξένων επενδυτών.
    Οι μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις κρίσιμων τομέων της εθνικής οικονομίας (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές) μετοχοποιήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό τους.
    Δεν είναι τυχαίο ότι οι κυβερνήσεις στα ισχυρά κράτη μέλη της Ε.Ε. κρατούν τους αντίστοιχους οργανισμούς υπό δημόσιο έλεγχο.
    Η απόφαση πλήρους ιδιωτικοποίησης και αυτών των επιχειρήσεων διαμορφώνει τους όρους της πλήρους οικονομικής εξάρτησης της χώρας από τους ξένους και εμείς διαφωνούμε με αυτή την επιλογή.

    . ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ.
    Εδώ και πάνω από μισό αιώνα ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης ο ΟΤΕ και οι εργαζόμενοί του δημιούργησαν μια τεράστια εθνική τηλεπικοινωνιακή υποδομή πηγαίνοντας το τηλέφωνο και στην πιο μακρινή και δύσβατη γωνιά της πατρίδας μας.
    Με συνεχείς προσπάθειες και μεγάλες επενδύσεις ανταποδίδονται στον 'Ελληνα πολίτη και στον επιχειρηματία οι σύγχρονες υπηρεσίες συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας σε όλους της τους τομείς.
    Με επενδύσεις στο εξωτερικό και με την δημιουργία θυγατρικών εταιρειών, εντός και εκτός Ελλάδας, έκαναν τον όμιλο ΟΤΕ την μεγαλύτερη κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.
    Η κοινωνική συνεισφορά του ομίλου, συνάρτηση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα του, είναι μοναδική κι εμείς έτσι θέλουμε να παραμείνει.

    . ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
    Η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ομίλου εταιρειών ΟΤΕ θα σημάνει άμεση αλλαγή των λειτουργιών του με μοναδικό προσανατολισμό το κέρδος. Εγκατάλειψη των μη αποδοτικών περιοχών (ύπαιθρος, νησιά).
    Περιορισμό επενδύσεων σε περιοχές άμεσης απόδοσης και αύξηση των τιμολογίων. Κίνδυνο εκποίησης της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του για άμεση είσπραξη κεφαλαίων από τους ξένους ιδιοκτήτες του. Ακόμα μεγαλύτερη μείωση θέσεων εργασίας. Αλλαγή της πολιτικής προμηθειών σε βάρος εγχώριων επιχειρήσεων. Σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

    . Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    Σοβαρές της επιπτώσεις θα υπάρξουν στην άμυνα της χώρας (μέσω του δικτύου του λειτουργούν συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης στρατιωτικών μονάδων και αεράμυνας), στην εσωτερική ασφάλεια (αστυνομία, πυροσβεστική κλπ), στην λειτουργία της Κεντρικής Διοίκησης (Βουλή, Κυβέρνηση, Υπουργεία, Δημόσιοι Οργανισμοί κλπ).
    Ασυδοσία στη διαφύλαξη του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων των συνδρομητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ποτε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ οι γυφτοσποπιανοι , ειναι ομαδα ανθελληνικη που νομιζει οτι εχει κρατος και το μονο που κανει (απο την βρωμερη γεννα του) ειναι να προσπαθει να αποσπασει με καποιον νταβατζη του (ειναι πολλοι..) την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ - ΠΟΤΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ 'ΣΥΜΦΕΡΕΙ' ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , συμφερει αυτους που ΜΗΔΙΣΑΝ επι χρημασι , που εσκυψαν τον διατρητο πρωκτο τους επανειλλημενα σε αμερικανους - τουρκους - αλβανους και τωρα γυφτοσκοπιανους..

    ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ - μην ΞΕΓΙΕΛΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ .....

    Α-Ν-Τ-Ι-Σ-Τ-Α-Θ-Ε-Ι-Τ-Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 3:38 μμ
    Καναμε ενα βετο και σου σηκωθηκε το λιλι ρε μεγαλε?

    Ο Μιλοσεβιτς σε συμβουλευει να σου πεσει αμεσως.

    takis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. POLITIS-GR (εκπληκτικό BLOG)!

    Σάββατο, 5 Απρίλιος 2008
    Ποιος κοροϊδεύει ποιόν σε αυτόν τον τόπο !

    Αποκλειστικό

    Με μεγάλη μου έκπληξη σήμερα ανακάλυψα ότι στην ηλεκτρονική εφημερίδα των Σκοπίων Macedonia Independent News Agency ( MINA), του κύριου εκφραστή της προπαγάνδας της γείτονος χώρας ,φιλοξενείται διαφήμιση της ….φοιτητικής παράταξης Πανσπουδαστικής.

    Ναι ! καλά το διαβάσατε ! Της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ.!!!!!!

    Κάτω από άρθρα και φωτογραφίες που χαιρετίζουν με ….υπερηφάνεια τις πληροφορίες τους ότι θα υπογραφεί συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ - Σκοπίων σε θέματα στρατιωτικά και …..ασφάλειας ,που παρόμοια ΜΟΝΟ με το Ισραήλ έχουν συνάψει οι ΗΠΑ, και κάτω από θερμές χειραψίες μεταξύ των ηγετών των δύο αυτών χωρών , υπάρχει με μεγάλα γράμματα διαφήμιση της Πανσπουδαστικής σχετικά με τις επικείμενες φοιτητικές εκλογές.

    Κάτω από άρθρα που αναφέρονται ……με περίσσια υπερηφάνεια σε δηλώσεις του δημάρχου των Σκοπίων Trifun Kostovski , σχετικά με την εισήγησή του , να ονομαστεί πλατεία της πόλεως με το όνομα ….G. Bush , υπάρχει παρόμοια διαφήμιση της φοιτητικής παράταξης του ….ΚΚΕ.
    (Τα σχετικά link εδώ απλώς ως δείγμα και εδώ )

    Δίπλα σε σχόλια του τύπου : «Τώρα είναι η ώρα για να αναγνωρίσουμε το Κόσσοβο» ή «Οι Έλληνες είναι ……ομοφυλόφιλοι» και σε πλήθος άλλων σχολίων υβριστικού ,αλυτρωτικού και προπαγανδιστικού χαρακτήρα(μέχρι και την ….Θήβα σκέπτονται) υπάρχει διαφήμιση της ΠΣΚ.

    Εκ των πραγμάτων τίθεται μέγα θέμα ,τόσο πολιτικό όσο και ηθικό.

    Ποιος χρηματοδοτεί την Πανσπουδαστική;

    To Κουμμουνιστικό Kόμμα Ελλάδος.

    Από πού χρηματοδοτείται το ΚΚΕ ως πολιτικό κόμμα;

    Από τον Ελληνικό δημόσιο κορβανά.

    Ποιες λοιπόν ….υπόγειες διαδρομές ακολουθούνται και τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου καταλήγουν σε …..προπαγανδιστικά μέσα των Σκοπίων;

    Ποια η ……θέση του Περισσού στο γεγονός ;

    Επιτέλους από το ΚΚΕ θα πρέπει να απαντήσουν στα συνειρμικά ερωτήματα του Έλληνα πολίτη.

    Μήπως ……αναβιώνουμε συναλλαγές του 1947 ή μήπως δεν …..σταμάτησαν καθόλου αυτές;

    Κάποιος επιτέλους από τα πολιτικά ……μουχλιασμένα μυαλά του Περισσού θα πρέπει να απαντήσει.

    Όχι με την …ξύλινη πολιτική γλώσσα αλλά με αυτή των απλών πολιτών.

    Να απαντήσει όχι σ` εμένα αλλά στο σύνολο των φορολογουμένων από τους οποίους αντλούν και τα ….κεφάλαια τους.

    Καιρός να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του !

    Δεν πάει άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @agiografies
    "Θα μας στήσουν οι Αμερικανοί καμιά κρίση της μαύρης νύχτας στο Αιγαίο;"
    Φίλε πας καλά; Θα χαλάσουν οι Αμερικάνοι συμμαχική σχέση 55 χρόνων με την Ελλάδα γιά την ΠΓΔΜ; Το πολύ-πολύ να μας λαμβάνουν λίγο πιό στα σοβαρά και να συνειδητοποιούν πως όταν λέμε μη λύση, μη πρόσκληση εδώ και μήνες, το εννοούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. παντως ολη αυτη η ιστορια με βαζει καπως στη θεση των σερβων που ειχαν να αντιμετωπισουν οχι μια αλλα περισσοτερες χωρες να γινουν ανεξαρτητες σε βαρος τους ,οχι φυσικα για ζητημα ονοματος αλλα για αλλαγη συνορων ,που ξερετε λοιπον μπορει να το ζησουμε κι εμεις αυτο το σεναριο οσο αντιδρουμε στους κολοαμερικανους?
    Απο την αλλη καλα καναμε φυσικα και βαλαμε βετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τελικα μονο απο εναν εγινε η σκεψη οτι μπορει η επιθεση στου βερο-πουλου να ειναι φτιαχτη!

    Παρομοιως, πιστευω οτι ο παντοπωλης δεν εχει καμια σχεση με την Ελλαδα.

    Τι μπορει να συνεβη?

    α) οι σκοπιανοι πιτσιρικαδες να μην εχουν ιδεα οτι ο παντοπωλης δεν ειναι ελληνας.

    β) Οι ανεγκεφαλοι εγκεφαλοι των τουρκοβουλγαρων που ειχαν την ιδεα αυτη, να το γνωριζαν μεν, αλλα να εκριναν οτι παρ' ολα αυτα μια τετοια επιθεση αξιζει απο σημειολογικης πλευρας.

    Θα συνεχισουμε να παρακολουθουμε τοσο τους τουρκοβουλγαρους, οσο και τους "ελληνες" επιχειρηματιες!
    Πολυ βλαχια μου μυριζει αυτο το Vero!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Υπάρχει ένα καλό άρθρο σχετικό με τα ΣΚΟΠΙΑ και τους λόγους για τους οποίους πουλάνε τσαμπουκά.
    Το βρήκα και το αναδημοσιεύω στο http://pneymatikilixnia.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση