GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι νταβατζήδες της ακρίβειας‏...

,,, Ακρίβεια. Ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί το σύνολο των Ελληνικών οικογενειών και δυστυχώς λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Την...

,,,
Ακρίβεια. Ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί το σύνολο των Ελληνικών οικογενειών και δυστυχώς λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Την ώρα που οι εταιρείες βλέπουν τα κέρδη τους να μεγιστοποιούνται, τους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών να αυξάνονται και τον κ. Αλογοσκούφη να παινεύει τον εαυτό του για τους δείκτες της οικονομίας, η αισχροκέρδεια βασιλεύει, οι τιμές τραβάνε καθημερινά την ανηφόρα και η αγοραστική αξία των εργαζομένων μειώνεται!
Τα περισσότερα προϊόντα της αγοράς, ακόμη και τα εγχώρια, τα πληρώνουμε ακριβότερα από ότι ο αντίστοιχος Ευρωπαίος καταναλωτής ο οποίος αμείβεται με μισθό πολύ μεγαλύτερο από τους δικούς μας. Ακόμη και στις περιόδους των εκπτώσεων, οι τιμές στις περισσότερες περιπτώσεις μειώνονται κατά 10 - 20% όταν στις υπόλοιπες χώρες είναι πραγματικά 50% ή κάποιες φορές και παραπάνω.
Από τους υπουργούς και όλους τους πολιτικούς, ακούμε όπως πάντα μεγάλα λόγια αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Πως θα μπορούσε φυσικά να γίνει διαφορετικά όταν όλοι αυτοί ουσιαστικά συμβάλουν σε αυτή την κατάσταση για να μπορούν να τρώνε όσα περισσότερα γίνεται. Βλέπετε, αν δεν μπορούσαν οι εταιρείες να αισχροκερδούν και να έχουν αυτά τα υπέρογκα κέρδη, δεν θα είχαν καμία διάθεση να πληρώνουν όλες αυτές τις μίζες που δίνουν δεξιά - αριστερά σε «κουμπάρους, συγγενείς, και φίλους» των εκάστοτε υπουργών και πολιτικών.
Θα προσπαθούσαν μέσα από τη σωστή λειτουργία και την ποιότητα, να κερδίζουν τα φυσιολογικά ποσά. Αλλά αυτά δεν είναι αρκετά για τις μίζες, οπότε δημιουργούν τα διάφορα καρτέλ για να έχουν συμφωνημένες υψηλές τιμές και κέρδη. Καρτέλ - όπως του γάλακτος και των Super Markets - τα οποία ακόμη και όταν αποκαλύφθηκαν, αφενός καμία ποινή δεν τους επεβλήθη, κι αφετέρου, οι κουμπάροι των καρτέλ αυτών κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάλιστα ετοιμάζουν και νέες αυξήσεις.
Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτές τις καταστάσεις; Ως πότε θα επιτρέπουμε τις εταιρείες να κάνουν ότι θέλουν;
Ως πότε θα επιτρέπουμε τους πολιτικούς να μας ρουφούν το αίμα μέσω της αισχροκέρδειας των εταιρειών και να βάζουν τα χρήματά μας στις τσέπες τους με τη μορφή μίζας από αυτές; Ως πότε θα επιτρέπουμε στους πολιτικούς να ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος μας σαν παράσιτα και να μας ρουφούν το αίμα σαν βδέλλες;
Υ.Γ. Θα ήθελα να προτείνω στους αγαπητούς φίλους του press-gr να ξεκινήσουμε όλοι μαζί ένα μποϊκοτάζ μιας γαλακτοβιομηχανίας ή μίας αλυσίδας Super Market από αυτές που οργάνωσαν τα διάφορα καρτέλ, αφού πρώτα διοργανωθεί ένα γκάλοπ για να επιλεγεί από όλους τους αναγνώστες η εταιρεία. Ας κάνουμε όλοι μαζί την απαράδεκτη συμπεριφορά των εταιρειών αυτών να γυρίσει μπούμερανγκ εις βάρος τους και αρχή για οργανωμένες πλέον αντιδράσεις από μέρους των καταναλωτών!
ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------

13 σχόλια

  1. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ

    από ΤΓΚ 1:44μμ, Τρίτη 1 Απριλίου 2008
    (Τροποποιήθηκε 2:35μμ, Τρίτη 1 Απριλίου 2008)
    ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ .....ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

    TO LOBBY ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
    ΕΠΙ ΣΕΙΡΑΝ ΕΤΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΖΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ.
    ΑΣ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΠΡΟΞΕΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΑΘΕ ΞΕΝΗΤΕΜΕΝΟΣ ΙΤΑΛΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΙΑΣΤΑ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xreiazete agwnas enandion oswn mas klevoun anadhmosieyw kai egw analogo keimeno sto homo-gr Oloi mazi prepei na mpoikotaroume tous kleftes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τους νταβατζηδες της ακριβειας...

    Σωστα ολα! και αλλα πολλα.
    Στο STOP CARTEL τα γραφουν συνεχως και αναλυτικα και συγκεκριμενα.

    Μπες στο www.stopcartel.org
    και ενημερωσου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ σωστες οι παρατηρησεις του κυρίου που έγραψε το σχόλιο..
    Η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο...Δεν πάει να λεει ο Αλογοσκούφης...εμεις την τσεπη μας βλέπουμε που δεν μας μένει τίποτα..
    Πας το Σάββατο με 200 ευρω στο σουπερ μαρκετ και δεν σε φτάνουν..μιλάμε για σπίτι και οικογένεια..
    Το λάδι απο 14 ευρω που ειχε το 5κιλο
    έχει φτάσει τα 28 ευρω μέσα σε 6 μήνες..Τα απορρυπαντικα πλυντηρίου...απο 10 ευρώ το 5κιλο Σκιπ ,έχει 20 και κάτι..
    Να μην σας πρήζω όμως με αυτα..
    Λέει ο "πολίτης" να κάνουμε μπουκοτάζ..Απο ποια προιόντα ? Απο το λάδι? το γάλα? τη ζαχαρη?
    Μπουκοταζ μπορεις κάνεις σε κάτι όχι και τόσο απαραιτητο...για την καθημερινή μας διαβίωση...Αλλα στα παραίτητα πως να την κάνεις?
    Δεν θα φάς?Δεν θα πιεις νερό?Δεν θα δώσεις γάλα στα παιδιά σου?
    Ετσι νομίζω..
    Ισως αν μπορουσαμε να κάνουμε κάτι άλλο...Ριχτε προτάσεις...Ισως να κάνω λάθος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ωργανωσουμε ΟΛΟΙ μαζι μια συγκεντρωση για την ακριβεια, για τα καρτελ και τα μονοπωλια στο Συνταγμα.
    Πως ?
    Με τον τροπο που εγινε το καλοκαιρι για την Παρνηθα.
    Να στειλουμε SMS ΟΛΟΙ οσοι διαβαζουν τα blogs ,Ιστοσελιδες κλπ σχετικους τοπους στους γνωστους και φιλους με συνθημα
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
    ΣΤΟΠ στα ΚΑΡΤΕΛ
    ΟΛΟΙ εκει ....στις...
    να φωναξουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ .
    -Που οφειλεται η ακριβεια.
    -Ποιοι ακριβως ευθυνονται.
    -Να αποφασισουμε απο κοντα πως θα αντιδρασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Η δεξιά παράταξη όχι μόνο εδώ αλλά παντού, είναι για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των λίγων. Ειδικά όμως στην Ελλάδα δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Υπερασπίζονται καθαρά -για αυτούς που καταλαβαίνουν- απροκάλυπτα τους ισχυρούς και δεν ενδιαφέρονται για τον εργαζόμενο.
    Ιστορικά έχουν δείξει ποιοι είναι. Προεκλογικά όμως με ψευτιές, συκοφαντίες εξαπατούν τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Ακρίβεια;


    Ειδικά κατασκευασμένο για τον καλύτερο πελάτη μας, τον Κώστα μας!

    click εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. KALA SAS KANOUNE.
    ETSI BRAVO.
    OI ERGATOPATERES TWN KOUMOUNISTWN FTENE.
    KATARGISTE OLOUS TOUS ERGATOPATERES KAI TA KOUMOUNIA.
    ETSI THA VRI FOS H ELLADOULA MAS.
    KATW TA KOUMOUNIA.
    ZHTW H AMERIKH H PRAGMATIKH DHMOKRATIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1 Απρίλιος 2008 3:43 μμ

    Symfwnw mazi sou file 100% nisafi exome varethei to doulema na akoume apo periferomenous ellhnes politikous na mas tsampounane.."Eseis oi Ellhnes tou exwterikou eiste pio Ellhnes apo aytous pou zoune sthn Ellada".Vre den pate sto diaolo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι μαυραγορίτες όσο θα μένουν ατιμώρητοι τόσο θα βασιλεύουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπραβο φιλε καλα τα λες!
    Καθε φραση περιγραφει την ουσια του προβλήματος.

    Εχεις δικιο για το μπουκοταζ. Και δεν χρειαζεται γκαλοπ. Μια εγκυρη στατιστικη δημοσιευση χρειαζεται για το ποια ειναι η μεγαλυτερη σε πωλησεις επιχειρηση του κλαδου. Αυτη πρεπει να χτυπηθει πρωτη. Γιατι οταν εισαι ηγετης στον κλάδο αποκλείεται να υπαρχει καρτελ εν αγνοια σου. Διοτι δεν θα μπορουσε το καρτελ να ανταγωνιστει τον ηγετη. Οποτε οταν εισαι ο μεγαλύτερος του κλαδου οπου λειτουργει καρτελ ειναι αποδειξη ενοχης.

    Δεν χρειαζεται να ψαχνομαστε. Βρισκουμε τον ηγετη οργανωνομαστε και χτυπαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντιγράφω από το site της ΔΕΛΤΑ:

    " ...Η Vivartia κατέχει την πρώτη θέση στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων, όπου δραστηριοποιείται. Αναλυτικότερα κατέχει:

    • Την 1η θέση στην αγορά του φρέσκου γάλακτος στην Ελλάδα.

    ..."

    Νομίζω οτι βρηκαμε το πρωτο στοχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πάρε και το δευτερο στοχο

    αντιγραφω απο το site της carrefour:
    "Το 1999 σηματοδοτείται από την άφιξη της Carrefour στην Ελλάδα. Σε λιγότερο από 2 χρόνια γίνεται ο πρώτος όμιλος διανομής σε εθνικό επίπεδο χάρη στη συγχώνευση και τη συμφωνία του με τη Μαρινόπουλος."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση