GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χτίστε ουρανοξύστες...

. ...για να μείνουν ελεύθεροι χώροι και να γίνουν πάρκα! . Γράφει ο Αντώνιος Ολυμπίου Εργοδηγος - Εργολαβος Αθηνα . Διαβαζω για δυσκολιε...

.
...για να μείνουν ελεύθεροι χώροι και να γίνουν πάρκα!
.
Γράφει ο Αντώνιος Ολυμπίου
Εργοδηγος - Εργολαβος
Αθηνα
.
Διαβαζω για δυσκολιες στο παρκινγκ και ιδιαιτερα στην προσβαση για τα ατομα με ειδικες αναγκες και το πως καταντησαμε ΖΟΥΓΚΛΑ μεσα στη Αθηνα και θαθελα να πω ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ! Αν υπαρξει πολιτικη βουληση of course που λενε και στου χουριό'μ!..
Μια απο αυτες ειναι: Να ΞΗΛΩΘΟΥΝ μερικα οικοδομικα τετραγωνα και να γινουν ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ, ενας για καθε ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, που θα εχει τοσα διαμερισματα όσα εκεινα που θα κατεδαφιστουν συν μερικα ακομα = το κερδος του εργολαβου και ο υπόλοιπος χωρος να ειναι ενα μικρο ΠΑΡΚΟ, ΙΔΙΩΤΙΚΟ, που θα ανηκει στους διαμερισματουχους του ουρανοξυστη, ο οποιος θα διαθετει και ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ για ΟΛΑ τα διαμερισματα!
Θα υπαρξει πραγματικη ΑΝΑΣΑ για την πολη μας, δεν νομιζετε;
-------------------------------------------

22 σχόλια

  1. Από το στομα σου και στου Σουφλια το αυτι !!
    Αλλα αυτος βαρυακουει
    οποτε... καλα κρασια!!

    ΑΡΧΙΜΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα... κρατησε μου ενα ρετιρε με θεα την ακροπολη.
    Ξερεις τι θα σου πουνε? εδω ειναι ελλαδα και θελουμε ποιοτητα ζωης. ΧΑ!

    takis

    takis-gr.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ!!
    ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΙΣ ΜΕ ΠΑΤΩΣ ΣΕ!
    ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ....

    ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΧΗΜ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστή βάση για συζήτηση, αρκει να μην εμπλακούν οι νταβατζήδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έμ, Εργοδηγός είσαι, εργολάβος είσαι, απ' τού χουριό'σ, είσαι, πετάς ... ίες.

    Στό Sheffield, πρίν καμμιά δεκαπενταριά χρόνια, κάνανε το ίδιο ακριβώς. Αφού τελειώσανε τα κτίρια, οι ΜΟΝΟΙ πού δέχτηκαν να πάν να μείνουνε στόν ....23 ο όροφο, ήτανε οι μαύροι μετανάστες της πόλης, και τα περισσότερα διαμερίσματα μένανε άδεια.
    Επί πλέον, ακόμα κι' αυτοί, σέ λίγο, πηδάγανε απ' τόν 23 ο και το παίζανε ... Γενικοί Γραμματείς.
    Άσε, μόρτη, το πρόβλημα θα λυθή μόνο του απ' την Αγορά, τον χρόνο και την φτώχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα προτεινω και γω κατι, στο πνευμα αυτουνου του εργολαβου.

    ΠΡΟΤΑΣΗ:

    Να γινει η Αθηνα οσο πιο ομορφη και ανθρωπινη γινεται!


    --------------
    Ανθρωπε μου, ολη η ιστορια δεν ειναι οι προθεσεις αλλα η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ!

    Για να χτισεις κατι εκ του μηδενος, χρειαζεται χρημα.

    Επισης πρεπει να ξοδευτει επιπλεον χρημα για οσους πρεπει να στεγαστουν εως την περατωση οποιασδηποτε οικιστικης μεταρρυθμισης.

    Η ανοησια των ανθρωπων που ηταν στα πραγματα τοσα πολλα χρονια, ειχε μεγαλης εκτασης και σοβαροτατες επιπτωσεις... οχι αστεια!
    Γι' αυτο και τους βριζει ο κοσμος με τοση μανια, γι' αυτο και τους αναφερουμε με τοση πικρα και περιφρονηση. Λογω των σοβαροτατων επιπτωσεων της ανοησιας τους και της απληστιας.

    Σημερα, συμβαινει περιπου ο,τι και με τους ανοητους του παρελθοντος.
    Αυτα τα μικρα καθικια που ενεδρευουν στις πολεοδομιες περιμενοντας τον "χοντρο μαλακα" με το παχυ πορτοφολι να "τα αρπαξουν", παρουσιαζουν την ιδια εγκληματικη συμπεριφορα με τους παλιοτερων εποχων σκυλους Υπουργειων και Πολεοδομικων Υπηρεσιων.

    Κανουν τα στραβα ματια 3 φορες τη βδομαδα, λαδωνονται 5 φορες το μηνα, εμπλεκονται σε παρεκτροπες 100 φορες το χρονο.
    Συνεργουν εις βαρος της Ελλαδος, οχι ομως χωρις την δικη μας συμμετοχη και ΠΡΟΤΡΟΠΗ!

    Αν τυχον βρεθει καποιος να τους κοψει το βηχα, θα μπορουσαμε τοτε να περηφανευτουμε οτι ο τοπος αυτος βγαζει ακομα ηρωες.
    Διοτι τετοιου ειδους ειναι σημερα εν καιρω ειρηνης, οι ηρωες.

    Επισης, αξιοι μνειας ειναι και οσοι Συμπολιτες απαξιουν να συνδιαλλαγουν με τετοια κουμασια.
    Αυτοι ειναι οι Αγνωστοι Στρατιωτες σημερα! Που περιφρονουν τετοιες αμορφωτες μουχλες, τετοιους χοντροειδεις χωριαταραδες!

    Οταν παψουμε να τροφοδοτουμε τετοιες σκροφες, θα παψει να τρεφεται το αδηφαγο συστημα και οι αθλιες φαγανες που το απαρτιζουν και το υπηρετουν!

    Παντως, για να ειναι σχετικα αρτιο το παρον σχολιο, πρεπει να υπογραμμισω οτι ο χωριαταρας μηχανικος της καρεκλας, εχει πολλαπλασια μεγαλυτερη ευθυνη απο τον κοινο χωριαταρακο. Ο απλος χωριατης, ως αγραμματος, πρεπει να καθοδηγηθει ωστε να αποφυγει να διαπραξει αδικημα κατα του περιβαλλοντος και της μικρης του κοινωνιας στην οποια ζει.

    Οι ανθρωποι της Υπηρεσιας εχουν αυτη την ευθυνη - διοτι εχουν τη γνωση!
    Κι ομως, αντι να ειναι αξιοσεβαστοι οι Πολεοδομικοι, παρουσιαζουν την εικονα ενος διεφθαρμενου υπαλληλου, ερμαιου στα καλεσματα ενος ευκολου και αδικου πλουτισμου, εις βαρος ολων των υπολοιπων.

    ΕΡΜΟΔΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστό, αλλά η μοίρα αυτής της πόλης είναι να γίνεται όλο και χειρότερο,ακαλαίσθητο και μη ανθρώπινο Μπουρδέλο.
    Έτσι την έκαναν και τώρα προφανώς δεν μπορούν να σπάσουν το απόστημα των αντιπαροχών.
    Κανένα όραμα για τη πόλη , κανένας προγραμματισμός, κανένα όνειρο για μια Αθήνα μοντέρνα και σύχγρονη.
    Όλοι ενδιαφέρονται για τις καρέκλες τους και τίποτα παραπάνω.

    Εδώ δεν κατασκευάζουν ένα πύργο τηλεπικοινωνιών όπως σε όλες τις σύχγρονες πρωτεύουσες σε όλο το πλανήτη με το πρόσχημα ότι θα γίνει σεισμός και έχουν αφήσει τις εταιρίες να τοποθετούν αναγκαστικά κεραίες στις πολυκατοικίες με κίνδυνο την ασθένεια των πολιτών . Ασθένεια όχι μόνο με την έννοια που δίνουμε στον όρο αλλά και οφθαλμολογική ασθένεια που έχει να κάνει με την ακαλαισθησία .

    Είναι ΜΑΛΑΚΕΣ και θα το λέω και θα το φωνάζω και αν δεν το ακούν να πάν να γαμηθούν.

    Έτσι και αλλιώς χεσμένους μας έχουν αλλά άλλο τόσο τους έχουμε και εμείς χεσμένους.
    Είναι άχρηστοι και εξυπηρετούν συμφέροντα με δικαιολογίες τους σεισμούς και τους καταποντισμούς και τον ΓΟΚ(Γενικό οικοδομικό κανονισμό).

    Παπάρια Μάντολες όπως λέει και ο γνωστός ...Γεωργίου !!

    Πάρτε το απόφαση όλοι. Αυτή η πρωτεύουσα που λέγεται Αθήνα και είναι η πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης, η πιό άναρχη και από τις περισσότερο τσιμεντοποιημένες του κόσμου θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ όπως έχει και μόνο μερικές εικαστικές παρεμβάσεις του Κώλου και μερικά αρχιτεκτονικώς σχεδιασμένα σύχγρονα KITS κτίρια θα θυμίζουν ότι προσπαθεί να ακολουθήσει το τρένο.

    Μείναμε πίσω πολύ. Η έρημος γίνεται πεδιάδα και σπέρνεται, το Dubai έχει γίνει η Νέα Υόρκη της Ανατολής και ντρέπεσαι να πατήσεις το πόδι σου με το που προσγειώνεται το αεροπλάνο,οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εκμοντερνίζονται και εμείς εδώ ξύνουμε τα ΑΡΧΙΔΙΑ μας .
    Αυτή είναι η πραγματικότητα και συγνώμη για τς λέξεις αλλά δεν κρύβομαι πίσω από αυτές.
    ....Και κάτι για τα τρένα (που είπα πριν ότι έχουμε μείνει πίσω) .

    Εδώ τα τρένα εκτροχιάζονται όταν τρέχουν με 60-120 χιλιόμετρα την ώρα και στη Γαλλία , Γερμανία , Αγγλία , Αυστρία (δεν σας λέω βέβαια για Ιαπωνία) ,τα τρένα δεν εκτροχιάζονται ούτε όταν τρέχουν με 600 περίπου χιλιόμετρα την ώρα.

    .....γι αυτό σας λέω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...........και κάτι άλλο που μόλις θυμήθηκα .

    Είναι τόσο μα τόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ που δεν έχουν ακόμα κάνει ένα δίκτυο TRAM που θα έλυνε κατά το ήμιση περίπου το πρόβλημα της κυκλοφορίας στο κέντρο.
    Στη Λ.Μεσογείων , στη Κηφισίας , στη Βουλιαγμένης και στην Λ.Αθηνών έπρεπε ήδη να υπήρχε δίκτυο TRAM διότι κανένα επίγειο ή υπόγειο δίκτυο συγκοινωνίας δεν λύνει το πρόβλημα αν παράλληλα δεν υπάρχει άλλο βοηητικό δίκτυο με άλλα μέσα συγκοινωνίας.
    Πως να μην πάρω ρε Καράβλαχοι το αυτοκίνητο μου από την Αγία Παρασκευή για να πάω στο κέντρο της Αθήνας αν κάνω μια ώρα για να βρώ parking στο μετρό της Εθνικής άμυνας ή της Κατεχάκη ;

    Πως να μην το πάρω στο κέντρο ρε βλήματα όταν η συγκοινωνία περνάει κάθε μισή τουλάχιστον ώρα και πως να μην το πάρω ρε ΜΑΛΑΚΕΣ όταν η συγκοινωνία μέσα στους Δήμους της Αθήνας είναι ανύπαρκτη ;

    ΜΑΛΑΚΕΣ , ε ΜΑΛΑΚΕΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πως να μην το πάρω στο κέντρο ρε βλήματα όταν η συγκοινωνία περνάει κάθε μισή τουλάχιστον ώρα και πως να μην το πάρω ρε ΜΑΛΑΚΕΣ όταν η συγκοινωνία μέσα στους Δήμους της Αθήνας είναι ανύπαρκτη ;

    ΜΑΛΑΚΕΣ , ε ΜΑΛΑΚΕΣ ;

    Ειναι αυτό που έλεγε, ο Σεφερλής στο θεατρικό που έπαιζε προχθές ο Antenna: Eπίπεδοοοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 7:06'.: "Για να χτισεις κατι εκ του μηδενος, χρειαζεται χρημα.

    Επισης πρεπει να ξοδευτει επιπλεον χρημα για οσους πρεπει να στεγαστουν εως την περατωση οποιασδηποτε οικιστικης μεταρρυθμισης."...
    -------
    χρημα ΥΠΑΡΧΕΙ.....
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΛΥΣΗ....
    ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ...
    ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΥΨΕΛΗ, ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ....

    ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΙΔΕΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η.. ΦΤΩΧΕΙΑ(!) ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, οπως ειπε καποιος, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΘΗΝΑ........


    ΝΙΚΟΣ
    ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ σωστό, αυτό λέγαμε και προχθές σε μια παρέα. Είναι η μόνη λύση. Καλά ο μαλάκας πριν λίγο βρήκε και εδώ να βρίσει τον Τσίπρα; Λύσσαξε το φασισταριό και οι Πασόκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαφωνώ με το χτίσιμο των ουρανοξυστών. Στην Αθήνα πρέπει να "επικρατεί" αισθητικά η Ακρόπολη και όχι τερατουργήματα. Ούτως ή άλλως λύση δε θα υπάρξει, κατά τη γνώμη μου, παρά μόνο πρόσκαιρη κερδοφορία των μεγαλοεργολάβων. Εκτός αυτού, πρόσφατα επισκέφθηκα τη Ν.Υόρκη και πέρα από την αρχική έκπληξη που μου προκάλεσαν οπτικά οι ουρανοξύστες, τη δεύτερη μέρα τους είχα βαρεθεί και μου έκρυβαν και τον ήλιο.
    Για μένα θα έπρεπε οι "Αθηναίοι" σιγά σιγά να αρχίζουν να φεύγουν από την Αθήνα και να διασκορπιστούν σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας. Επομένως προτείνω το χτίσιμο υποδομών(νοσοκομεία, σχολεία, δρόμους, λιμάνια κτλ.) στην περιφέρεια, παρά την περεταίρω αστικοποίηση του κλεινού άστεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ...συν μερικα ακομα = το κερδος του εργολαβου και ο υπόλοιπος χωρος να ειναι ενα μικρο ΠΑΡΚΟ, ΙΔΙΩΤΙΚΟ....

    Οι πόλεις δεν χτίζονται για να κερδίσουν οι εργολάβοι και οι οικοπεδούχοι, αλλά για να ζήσουν οι άνθρωποι.
    Και ο άνθρωπος δεν είναι πουλί για να ζεί στον πεντηκοστό όροφο κάποιου ουρανοξύστη, σε ύψος 150 - 200 m.
    Κανονικά όλοι θα έπρεπε να κατοικούν σε μονοκατοικίες.
    Κάθε οικογένεια έπρεπε να έχει ένα οικόπεδο 500 τετραγ. μέτρα και να έχει δικαίωμα να χτίσει 150 τετραγ. μέτρα το πολύ και ένα υπερυψωμένο υπόγειο.
    Κανένα κτήριο (ούτε ιδιωτικό ούτε δημόσιο) δεν πρέπει να υπερβαίνει τους δυο ορόφους, δηλ. μέγιστο ύψος το πολύ 8 μέτρα.
    Κανένας δεν έχει δικαίωμα να στερεί τον ήλιο από τους άλλους.
    Ερωτήματα του τύπου "και που θα βρεθούν τόσα οικόπεδα" είναι εκ του πονηρού.
    Προφανώς δεν θα ζήσουν όλοι στην Αθήνα, ούτε στις μεγαλουπόλεις.
    Η ύπαιθρος έχει ερημώσει με ευθύνη των αρμοδίων.
    Άλλωστε αν δεν χωράμε - δηλ. αν είμαστε πολλοί, δεν δίνουμε κίνητρα στους πολύτεκνους.
    Αν είμαστε λίγοι δεν υπάρχει λόγος να συγκεντρωθούμε όλοι στην Αθήνα.
    Η λύση του ουρανοξύστη ειναι η μεγαλύτερη οικιστική βαρβαρότητα.
    Τέτοιες λύσεις αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο σαν εσταυλισμένο ζώο
    .
    Έτσι τον αντιμετώπισαν και οι εγκληματίες της εξουσίας τις προηγούμενες δεκαετίες και σώριασαν 5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Αθήνα!
    Οι μεγάλες πόλεις είναι εστίες εγκληματικότητας, μόλυνσης του περιβάλλοντος, παραοικονομίας και κάθε μορφής παρανομίας.
    Στις μεγάλες πόλεις συνθλίβεται η ανθρώπινη προσωπικότητα, καταστρέφονται οι κοινωνικές σχέσεις, εκμηδενίζεται ο ανθρωπισμός, ο διπλανός μας δεν αντιμετωπίζεται ως συνάνθρωπος αλλά ως εμπόδιο και ως ενόχληση, όλοι είναι όμηροι κάποιων επιτήδειων.
    Το μοντέλο της μεγαλούπολης είναι αδιέξοδο και καταδικασμένο.


    DOMINUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αμα δεν ήταν οι εργολάβοι και οι μηχανικοί τόσο άρπαγες, και οι πολιτικοί τόσο διεφθαρμένοι δεν θα ήταν η Αθήνα σε τέτοιο χάλι.
    Δε βάζουμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα κύριε εργολάβε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υποψιασμενοι, καχυποπτοι, αδικοιμενοι, αγανακτησμενοι, ανημποροι να απαλλαγουμε απο το βαρη συναισθημα του μαλθιακου και ευκολου θηματος, ερμαιο του καθε οπορτουνιστη λειτουργου, πολιτικου παραγοντα και του καθε καρεκλοΒρυκολακα, που περιμενη παντα στη "σωστη " θεση να "εξυπηρετηση" καθε μας θεμητη αναγκη.
    Εχη τελος ο εφιαλτης; Μπορει να σταματηση αυτη η οικονομικη, πνευματικη-ψυχικη, "αρτιριακη αιμοραγια" ; η αυτη ειναι η "μοιρα μας" ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΛΗ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 8:23

    Ευτυχώς που έχεις επίπεδο εσύ και το δικό μου είναι χαμηλό :)

    Στο όνομα του επιπέδου σου , θα μείνεις για πάντα ένας βλάκας.

    (Αν ήξερες ποιός είμαι θα βούλωνες το στοματάκι σου , βλακέντιε και θλιβερέ ραγιά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φύγετε από την Αθήνα και μεινετε σε μονοκατοικίες με κήπο, γκαραζ, αποθηκες, παιδικα δωμάτια, μπαρμπεκιου, κληματαριά, ησυχία.
    Και για να το αποκτησετε θα δώσετε λιγότερα από ότι θα δινατε για ενα τριαρακι στην Αθήνα.
    Και αν ειστε δημόσιοι υπάλληλοι και πάτε "παραμεθοριο" περνετε 40% επιδοτηση στεγαστικου δανείου.
    Οποιος δεν τον δεσμευει κατι στην Αθηνα (πχ δουλειά κτλ) και δεν φευγει ειναι κοροιδο, σας μιλάω εκ πειρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ με τον/την 12 Απρίλιος 2008 11:13 μμ

    ... και επαυξάνω ότι, η κατασκευή ουρανοξυστών, που τόσο εύκολα κι ανέξοδα υπερθεματίζουν πολλοί, μπορεί να δίνει λύσεις στην Κίνα π.χ., αλλά στην Αττική και γενικότερα σε οπιαδήποτε παραθαλάσσια τοποθεσία, θα ήταν έγκλημα.

    Με τους ουρανοξύστεσ αλλάζει το τοπικό κλίμα (π.χ. δρόμοι και χαμηλοί όροφοι δεν εκτίθενται ΠΟΤΕ στο ηλιακό φως και αναπτύσσουν... αρκτική χλωρίδα), η θερμοκρασία και η υγρασία φτάνουν σε ακραίες τιμές, κλπ.

    Το χειρότερο, όμως, είναι ότι δημιουργείται μια νέα κάστα προνομιούχων: αυτοί που διαμένουν στους υψηλούς ορόφους και απολαμβάνουν την άπλαιτη θέα, σε αντιδιαστολή με τους φτωχούς που "πνίγονται" κάτω από τα μεγα-κτήρια και δεν βλέπουν ούτε τον ουρανό.

    Κάποιοι προτείνουν την κατασκευή ουρανοξυστών στο πρώην αεροδρόμια του Ελληνικού, με θέα στη θάλασσα.... Φανταστείτε... Ακόμα κι απ' το Λυκαβηττό όλοι θα βλέπουν την πλάτη των ουρανοξυστών και τη θάλασσα θα τη βλέπουν μόνο κάποιες εκατοντάδες σαλταδόροι που θα έχουν βάλει λυτούς και δεμένους για ν' αρπάξουν τα προνομιούχα διαμερίσματα. Οι από πίσω θα βλέπουν την κίνηση στη Βουλιαγμένης και τα αυθαίρετα στον Υμηττό....

    Ή μήπως είναι οι ουρανοξύστες κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώνουν παιδιά;!
    Μη χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μα είναι δυνατόν να λέτε για ουρανοξύστες στην Αθήνα και να μην συγκαταλέγετε το σεισμογενές του υπεδάφους? Και ποιος είπε ότι αυτές είναι παπαριές και στηρίζονται τα πάντα? Στηρίζονται, αλλά για να στηρίξεις 6 πολυκατοικίες σε μια θες πολλά πολλά λεφτα. Μακάρι, να γίνουμε Τόκυο, που είναι κ αυτοί σεισμογενείς και ζουν σε θηριώδεις κατασκευές. Σκάνε όμως λεφτά γερά. Εσύ θα δώσεις στον κατασκευαστή για ένα διαράκι στον 21ο ενοίκιο 1400 ευρώ όπως κα΄νουν οι γιαπωνέζοι? Άσε που πρέπει να κρατάς μετά λεφτά και για τον ψυχολόγο που θα χρειάζεσαι.
    Αν θέλετε παρκιν, να μείνετε στα χωριά σας όσοι είστε από χωριά. Αν θέλετε παρκιν, να αγοράζετε μηχανάκια και ποδήλατα. Αν θέλετε παρκιν, πληρώστε τον κατασκευαστή σας παραπάνω να κάνει πιλωτή με παρκιν. Αν θες παρκιν και παίρνεις το αμάξι για να πας στο κέντρο είσαι βλαξ. Αν μένεις ψυχικό και δουλεύεις κέντρο και παίρνεισ αμάξι είσαι πάλι βλαξ. 5 λεπτά με λεωφορείο από το σπίτι σου το μετρό και 10 λεπτά από κει η δουλεια σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση