GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το μποϋκοτάζ στο γάλα...

. Από το paramagazo.blogspot.com Στην σημερινή πρωϊνή εκπομπή (30-05-08) της Πόπης Τσαπανίδου στη ΝΕΤ,ήταν καλεσμένη η Μελίνα Μουζουράκη,ν...

.
Από το paramagazo.blogspot.com

Στην σημερινή πρωϊνή εκπομπή (30-05-08) της Πόπης Τσαπανίδου στη ΝΕΤ,ήταν καλεσμένη η Μελίνα Μουζουράκη,νομική σύμβουλος του ΕΚΠΟΙΖΩ.
Στην ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με τις ανατιμήσεις στην τιμή του γάλακτος,η κα Μουζουράκη ανακοίνωσε την αντίδραση των καταναλωτών (γενικά) με μποϋκοτάζ στο συγκεκριμένο προϊόν.Σε μια τελευταία ερώτηση από την κα Τσαπανίδου,ακούω την ημερομηνία έναρξης της διαμαρτυρίας,από 11 Ιουνίου και για μια εβδομάδα.Ολα ακούγονται καλά μέχρις εδώ και βέβαια όλοι συμφωνούμε για μια μαζική διαμαρτυρία σ’ αυτή τη χιονοστοιβάδα των ανατιμήσεων.
Όμως,η φιλοξενούμενη κυρία εκπρόσωπος του ΕΚΠΟΙΖΩ,ξέχασε ή έκανε πως ξέχασε κάτι σημαντικό.
Η πρωτοβουλία καθώς και η κινητοποίηση για το μποϋκοτάζ της 11ης Ιουνίου ξεκίνησε από τους bloggers και συγκεκριμένα από το
greek-warrior.blogspot.com.
Τα μηνύματα που δέχτηκε το ΕΚΠΟΙΖΩ από bloggers είχαν αυτή ακριβώς την προτροπή.
Αυτοί που το πρότειναν ήταν καταναλωτές που αφιέρωσαν όμως το χρόνο τους να κάνουν αναρτήσεις μέσα από τα δικά τους blogs,ορισμένα από αυτά με μεγάλη επισκεψιμότητα.Aρχίζω να αναρωτιέμαι για ποιο λόγο η νομική σύμβουλος απέφυγε να αναφέρει αυτούς που πήραν την πρωτοβουλία;
Μήπως ο συνδυασμός μιας οργανωμένης κινητοποίησης μέσα από το διαδίκτυο σε συνδιασμό με το φόβο του «καπελώματος» εκλεγμένων οργάνων και λόγω απραξίας προκαλεί γενικευμένη «αμνησία»;
Λέω μήπως..!
---------------------------------

8 σχόλια

  1. ...Κατά τ' άλλα,μόνο μερικοί εθνοπατέρες και μεγαλοστελέχη δεν βλέπουν την ακρίβεια.
    Δεν βλέπουν τις χαώδεις διαφορές που υποβαθμίζουν μέρα με τη μέρα το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.Δε βλέπουν τίποτα γιατί δεν τους αγγίζει το πρόβλημα.Φαίνεται πως στην (πραγματική) Ευρωπαϊκή Ενωση ανήκουν οι λίγοι.Οι υπόλοιποι,σύμφωνα με τα στοιχεία ανήκουν σε άλλη Ήπειρο εκτός ΕΕ.Κάπου στον τρίτο κόσμο.Το μόνο που τους κρατάει ζωντανούς στην Ελλάδα είναι η εικονική πραγματικότητα που τους ταϊζουν κάθε μέρα απο τα χαζοκούτια..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΜΟΓΙΑ , ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,
    ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.
    ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΤΕ? Ε????
    ΡΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΙΚΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΧΑΙΡΕΣΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ?
    ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΥ ΡΕ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ.
    ΠΙΟΝ ΤΡΙΤΟ?
    ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το γάλα στο Παρίσι έχει 1 ευρώ (όχι 1,8 που λέει ο πίνακας) το φρέσκο, λίγο λιγότερο το μακράς διάρκειας (σε συνοικιακά σουπερ μάρκετ - σε κεντρικά Careffour λιγότερο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο στόχος μας με τις καταναλωτικές οργανώσεις είναι ο ίδιος.

    Το ποιός είχε την πατρότητα της ιδέας δεν έχει (κατά την γνώμη μου) καμμία σημασία, εξάλλου δεν κάναμε κάτι πρωτότυπο κατα διαστήματα πάρα μα πάρα πολλοί μιλάνε για αποχές απο διάφορα προιόντα.

    Ίσως το πρωτότυπο ήταν ότι το κάλεσμα ήταν για τους bloggers και η ενημέρωση προσπαθούμε να γίνει μέσω του διαδικτύου.

    Σε μερικές ημέρες θα δούμε αν κατορθώσαμε κάτι και τι ήταν αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΘΗΝΑ, και :

    ΠΑΡΙΣΙ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ κλπ,κλπ,κλπ.


    Κι' η Μυλωνού τον άντρα της, με τούς πραματευτάδες ...

    Εκεί κατοικούν ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΑΟΙ, δέν κατοικούν κομπλεξικοί τουρκαλβανορωσσόβλαχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σχόλιο που έχω αναρτήσει στο ΠΡΕΣΣ, το ανήρτησα και στο μπλόγκ του ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ και το έκρυψε κάνοντάς μου μάθημα για το αν πρέπει να αναφερόμαστε σε ονόματα εταιρειών ή ΟΧΙ.

    Για τόση ελευθερία έκφρασης μιλάμε.
    Μη θιγούν η ΔΕΛΤΑ και η SHELL.

    Μετά μας γράφει εδώ για πατρότητες ιδεών και κουραφέξαλα.

    Αντε μη πω καμμιά βαριά κουβέντα .
    Κακώς ο Καψαμπέλης δεν τον κόβει.
    Δεν χρειάζεται να μπλέκουν με τα δύσκολα άνθρωποι που φοβούνται, όχι μόνο να γράψουν οι ίδιοι τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά όταν επώνυμα οι σχολιαστές πέρνουν τις ευθύνες τους.

    Νάταν ανώνυμο σχόλιο να το καταλάβω, αλλά σχόλιο υπογεγραμμένο, δεν καταλαβαίνω, τι έννοια έχει, να το κρύβεις.

    Μη φοβάσαι ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ, δεν θα σε κάνει "ντά" κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχω να σχολιάσω την ουσία του κομματιού.
    Ωστόσο πρέπει να πω για τον πίνακα με τις συγκρίσεις ότι 1ον ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι +1/6% (+16,6%) πάνω από αυτόν, γιατί εμείς παίρνουμε 14 μισθούς ετησίως ενώ οι άλλοι 12, και 2ον ότι στις περισσότερες από τις χώρες αυτές αναλογεί πάνω από 1 αγελάδα ανά κάτοικο.
    Ωστόσο δεν διαφωνώ, το γάλα είναι πολύ ακριβό στην Ελλάδα και οι Έλληνες δεν ξέρουν να ψωνίζουν. Πάμε σαν τα ζώα και αγοράζουμε ότι σαχλαμάρα μας πλασάρει η τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πάμε για μπουκοταζ γερά.Μία άλλη κλή ιδέα ειναι να προτιμάμε τα προιόντα των σούπερ μάρκετ και όχι τα προιόντα των άλλων εταιρειών στις οποίεσ πληρώνουμε τη διαφήμιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση