GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όχι στα νέα "Ζωνιανά"...

. Το ghetto του ιστορικού κέντρου‏ της Αθήνας... . . Από τον Σύλλογο "Παναθήναια " και τους Ενεργούς Πολίτες της Αθήνας . - Λέμε ...

.

Το ghetto του ιστορικού κέντρου‏ της Αθήνας...
. .
Από τον Σύλλογο "Παναθήναια"
και τους Ενεργούς Πολίτες της Αθήνας
.
- Λέμε όχι στο γκέτο της εξαθλίωσης και του φόβου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
- Λέμε όχι στην εκμετάλλευση μεταναστών και μη από τα κυκλώματα των ναρκωτικών, της πορνείας και της κάθε λογής παρανομίας.
- Αρνούμαστε να ζούμε και να εργαζόμαστε μέσα στη συνειδητή υποβάθμιση και την εγκατάλειψη του "ιστορικού τριγώνου".
-Αρνούμαστε την εικόνα που προσφέρει η Αθήνα στους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες της, λίγες εκατοντάδες μέτρα από την Ακρόπολη και τα ιστορικά μας μνημεία.

- Απαιτούμε από κάθε φορέα της Πολιτείας (δήμος, νομαρχία, κυβέρνηση) να αναλάβει τις ευθύνες του και να μη τις μεταθέτει συστηματικά "στους άλλους".
- Απαιτούμε τη συνεργασία όλων, για να τεθεί επί τέλους σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, τους τελευταίους μήνες.
Όλοι μπροστά από το Δημαρχείο, τη Δευτέρα 26/5/2008, στις 3 το μεσημέρι, για να απαιτήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει επί τέλους δράση!
-----------------------------------------------

12 σχόλια

  1. Τι δουλειά έχει ο δήμος;;
    αυτά ανήκουν στις αρμοδιότητες α΄λλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο δήμος έχει εύθύνες. Καταρχάς έχει δημοτική αστυνομία. Να μην παίρνει μόνο τα πανάκριβα δημοτικά τέλη, να κάνει και κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ine aplo to kratos [diladi i kinonikoikonomikes elit]adiafori giati i katastasis to eksipireti.moni lisis i maziki aftodikia.tote ofelos ton elit ginete mikrotero i iso me kostos kinoniko.ola talla ine flinafimata gia tous adistaktous kerdothires.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι δουλειά έχει ο δήμος;;
    αυτά ανήκουν στις αρμοδιότητες α΄λλων

    22 Μάϊος 2008 2:45 πμ

    ===============================

    ΠΟΙΩΝ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δουλειά του Δήμου είναι να ανβαθμίσει τη χείριστη ποιότητα ζωής που προσφέρει στους πολίτες του Α! Διαμερίσματος Αθήνας σε σχέση με τα πιο ακριβά Δημοτικά Τέλη στην Ελλάδα, που δεχόμαστε να πληρώνουμε εμείς οι κόπανοι ψηφοφόροι.

    Ανύπαρκτα δέντρα, άπλυτα, σπασμένα και δύσβατα πεζοδρόμια, κάγκελα, κολωνάκια, τραπέζια & καρέκλες, παρκαδόροι, πουτάνες, πρεζάκια, άσχημες ή ακαλαίσθητες πλατείες...

    Έλεος πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καί τί θέλετε ρέ σκατοϋποκριτές, πού σάς μάρανε ξαφνικά το "ενδιαφέρον" γιά τούς πρεζάκηδες ?, έ ?

    Έπεσε η αγοραία αξία των ακινήτων στην περιοχή, έ?

    Άμα είσαστε μάγκες, τραβάτε να τούς διώξετε μόνοι σας.

    Αφήστε τούς ελλατωματικούς να διαλέξουν μόνοι τους, δημοκρατικά, τον τόπο και τον τρόπο τού θανάτου τους.

    Ειδ' άλλως, αλλάχτε τη "Δημοκρατία" σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναδημοσίευση απο το "Πρώτο Θέμα"

    Απειλή για τη δημόσια υγεία η ανύπαρκτη περίθαλψη στους μετανάστες
    22 Μαΐου 2008, 14:55

    της Παναγιώτας Καρλατήρα
    Κινητές εστίες μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών αποτελούν οι μετανάστες που καταφτάνουν κατά εκατοντάδες κάθε εβδομάδα στη χώρα μας. Και αυτό διότι ουδείς μπορεί να ελέγξει και ως εκ τούτου να διασφαλίσει εάν πάσχουν από «ξεχασμένες» μεταδοτικές ασθένειες όπως η φυματίωση, σοβαρές δερματικές παθήσεις όπως η ψώρα, και «σιωπηλές» λοιμώξεις.

    Η απουσία ενιαίας πολιτικής ως προς την παροχή ιατρικής φροντίδας στο μεγάλο αυτό ανθρώπινο κύμα που δέχεται ανά τακτά διαστήματα η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από ορατή. Και φυσικά οι μεμονωμένες προσπάθειες κάποιων γιατρών όσο εντατικές και αν είναι δεν αρκούν για την... έξωθεν καλή εικόνα, ούτε παρέχουν εγγυήσεις για τη δημόσια υγεία.

    Τις κάθε άλλο παρά αισιόδοξες σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της δημόσιας υγείας διαπιστώσεις κάνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα - διαπιστώσεις στις οποίες κατέληξαν έπειτα από διερευνητική αποστολή τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο σε τέσσερις περιοχές της χώρας, όπου υπάρχουν κέντρα κράτησης μεταναστών, συγκεκριμένα στη Χίο, στη Λέσβο, στη Σάμο και στην Πάτρα.

    «Δεν υπάρχει σαφές ιατρικό πρωτόκολλο που να εφαρμόζεται εν γένει για τις βασικές εξετάσεις στον πληθυσμό των μεταναστών», αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενιαίος τρόπος υποδοχής και εξέτασης των μεταναστών σχετικά με το μείζον ζήτημα της υγείας τους. Σε άλλες περιπτώσεις οι μετανάστες εξετάζονται στο νοσοκομείο της περιοχής, σε κάποιες άλλες η εξέταση γίνεται κατόπιν αιτήματος. Πάντως, η όποια οργανωμένη ιατρική φροντίδα σταματά ουσιαστικά κατά την έξοδο των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης.

    Ιδίως στις περιπτώσεις που οι διαγνώσεις που γίνονται αφορούν κρούσματα φυματίωσης και ψώρας -τα οποία μάλιστα αυξάνουν με ανησυχητικό ρυθμό- οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. «Οι ασθενείς μετανάστες σπάνια συνεχίζουν τη θεραπεία εκτός των κέντρων κράτησης. Συνήθως αφήνονται ελεύθεροι από τα κέντρα, μόνο με θεραπεία δύο εβδομάδων ή το πολύ ενός μηνός και στη συνέχεια παραπέμπονται σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας, πλην όμως ασυνόδευτοι. Και φυσικά ουδείς πηγαίνει, προφανώς εξαιτίας της έλλειψης πληροφόρησης, της δυσκολίας επικοινωνίας και κυρίως του φόβου για απέλαση», τονίζουν οι εκπρόσωποι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

    ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ, ΟΙ ΣΗΜΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΖΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝ.

    ΒΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΞΩ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρέπει να αναλάβει ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ Π.Ν.





    http://swell-swell.blogspot.com/2007/11/blog-post_06.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ekei μωρε χαζοχαζε, υπαρχουν και κπιοιοι ανθρωποι, που κανουν καπιες δουλειες, για να βγαλουν το μεροκαματο και αντι γι αυτο, προσπαθουν να φυλλαχτουνε απο τους πρεζακηδες, που προπσπαθουνε να βρουν λεφτα για τη δοση τους, οποτε μπουκαρουν ανα πασαν στιγμη, οπυ βρουν και κλεβουν ο,τι βρουν.
    Δηλαδη, γιατι θα πρεπει να τους ανεχονται αυτους τους αρρωστος ανθρωπους, να γυριζουν μες τα ποδια τους και να τους αναγκαζουν να κλεινουν τα μαγαζια τους, απο το μεσημερι, γιατι φοβουνται μηπως πεσει η νυχτα;
    Εγω προτεινω, να τους δινουν ο,τι σκατα θελουν να παιρνουν, αφου δε θελουν να κοψουν τη μαλακια που τους σκοτωνει και να πεθανουν με ησυχια, χωρις να ταλαιπωρουν και τους αλλους γυρω τους.Δικαιωμα τους ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eσείς να τα βλέπετε που βγαίνατε στα διάφορα παράθυρα κοπτόμενοι δήθεν μεγαλόκαρδοι αφήνοντας έρμαιο όποιον βαφτήζατε οικονομικό μετανάστη και που μην έχωντας στόν ήλιο μοίρα να γκετοποιήτε.
    Τώρα πάρτε τους στα σπίτια σας να τους ταιζετε και να τους χαρτζιλικόνεται ώστε να μην σας (μας), ρυπαίνουν,εμπορεύωνται αρώματικα είδη, κλέβουν μεχρι και να δολοφονούν.(Τώρα τελευταία σ'αυτό το Σπορ επιδίδωνται και οι δικοί μας).
    Καταντήσαμε την όμορφη Ελλαδίτσα μας ξέφραγο αμπέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση