GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πρώτα ο TGI και μετά ο South Stream"‏!

. Ο Αμερικανός αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών, Μάθιου Μπράιζα , δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με τον αγωγό South Stream αρκεί πρώτα να λε...

.
Ο Αμερικανός αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών, Μάθιου Μπράιζα, δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με τον αγωγό South Stream αρκεί πρώτα να λειτουργήσει ο τουρκο-ελληνικό-ιταλικός αγωγός TGI που θα μεταφέρει Αζέρικο αέριο μέσω Τουρκίας.
Ο Μπράιζα σε δηλώσεις του σε Έλληνες δημοσιογράφους που δόθηκαν επισήμως στην δημοσιότητα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Δευτέρα, καλεί την Ελλάδα να υλοποιήσει την φιλοδοξία της να γίνει σημαντικός ενεργειακός κόμβος ολοκληρώνοντας τον αγωγό TGI. "Μπορείτε να έχετε τον TGI και τον South Stream εάν ολοκληρώσετε πρώτα τον TGI. Εάν κατασκευάσετε πρώτα τον South Stream φοβούμε ότι θα μείνετε μόνο με αυτόν", δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Ο Μπράιζα χαρακτήρισε το κόστος της κατασκευής του South Stream (15-20 δισ. δολάρια) "το πιο ακριβό έργο που έχει αναληφθεί" και προειδοποίησε ότι οι Έλληνες καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν "υψηλή τιμή" για το φυσικό αέριο.Η Γκάζπρομ αγοράζει φυσικό αέριο από την Κεντρική Ασία στο ένα τρίτο της τιμής που χρεώνει τους πελάτες της στην Δύση και έτσι καρπώνεται όλα τα κέρδη. "Δεν τα μοιράζεται μαζί σας. Οι καταναλωτές στην Ελλάδα θα πληρώσουν για την μονοπωλιακή δύναμη που έχει ο κύριος προμηθευτής (δηλαδή, η Γκάζπρομ)", προειδοποίησε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Περισσότερα στο Foreignpress-gr.com
-----------------------------------

10 σχόλια

  1. Ενώ αν είχαν το μονοπώλιο οι Αμερικάνοι τι ωραία θα ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανεργία, ακρίβεια, σκάνδαλα, διαφθορά, αναξιοκρατία, ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων και του κόπου των εργαζόμενων.

    Είχαν πει ότι θα εξοικονομούν από την περικοπή δαπανών 10 δις το χρόνο που το "σπάταλο" ΠΑΣΟΚ έκανε.

    Αντί αυτού έχουμε αύξηση των δαπανών περίπου 20 % το χρόνο με αποτέλεσμα ο δανεισμός της χώρας να έχει αυξηθεί επικίνδυνα, έχουν αφήσει ασύδοτους τους μεσάζοντες στην αγορά, έχουν ταράξει το κόσμο στους φόρους, και το εισόδημα των εργαζομένων να έχει υποστεί καθίζηση στα χρόνια διακυβέρνησης τους .

    Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει, να αντιμετωπίσει τη πραγματικότητα, και όχι να πιστεύει τους συκοφάντες, τα λαμόγια, τους κουκουλοφόρους και τους ψεύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κος Μπραιζα στεναχωριεται μηπως και η χωρα μας αποκτησει επιτελους ανεξαρτησια επιλογων στον τομεα της ενεργειας και σε αλλους τομεις.Προτιμα την Ελλαδα να εξαρτιεται απο τον καθε κο Αλιεφ δικτατορα της κακιας ωρας που σημερα το κεφαλι βρισκεται στους ωμους του και αυριο μπορει να βρισκεται στο ''ντορβα ''του μαζι με το δικο μας εαν συνεγαστουμε μαζι του. Επιπλεον εαν δεν κανω λαθος αυτος ο αγωγος θα δουλευη στην βαση οτι η Τουρκια θα αγοραζει απο τον παραγωγω ( Αζερμπαιτζαν) ολη την ποσοτητα , θα κρατα τις αναγκες της και μετα θα πουλα το υπολοιπο σε εμας , στους Ιταλους κ.λ.π.Μηπως ο κυριος Μπραιζα εχει δια βασει στο κουτελο μας την λεξη βλακας η' Μαλα...... Ρε αι' σιχτιρ.Εαν ο Καραμανλης κρατησει το τσαγανο του μεχρι τελους και δεν υποκυψει σε πιεσεις ειτε εσωτερικες βλεπε Μητσοτακαιικο , ειτε εξωτερικες τοτε θα τους χωρεψει στο ταψι..

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός ο αντι-αμερικανισμός δεν κάνει καλό. Βεβαίως και οι ΗΠΑ προωθούν τα συμφέροντα τους στην περιοχή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ΠΑΝΤΟΤΕ τα δικά τους συμφέροντα είναι ενάντια στα δικά μας. Ποιός πραγματικά μπορεί να διασφαλίσει ότι στο μέλλον η Ρωσία δεν πρόκειται να μας εκβιάσει? Ποιός μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να "κλείσει την στρόφιγγα"? Τι θα κάνουμε τότε που το 80% του φυσικού αερίου που εισάγουμε θα προέρχεται από εκεί? Μήπως "τρέξουμε" στους Αμερικάνους για βοήθεια και συμπαράσταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα πόσο ηλίθιους μας περνάνε αυτοί οι Αμερικάνοι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ιδανικό είναι να παίρνουμαι 40% από τους 2 μεγάλους προμηθευτές και ενα 20% υγροποιημένο, σε συνδυασμό με αρκετές αποθηκευμένες ποσότητες, οπότε δεν παίζει εκβιασμός από κανέναν. Αλήθεια, εμείς γιατι το κανοθμε tranzit το αέριο και δεν το αγοράζουμε, οπως οι τουρκοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε συνεχεια του προηγουμενου αρθρου μου θα ηθελα να προσθεσω . Η ποσοτητα του αεριου που χρειαζομαστε ειναι πολυ περισοτερη απο αυτη που θα προμηθευτουμε απο την Ρωσια. Ας βρουμε λοιπον και ετερον προμηθευτη και τοτε ας συγκρινουμε αποτελεσματα , επαρκειες και ''φιλους''.Εαν δεν κανω λαθος οι Αμερικανοι κοπτονται να ξεκινηση η κατασκευη του δικου τους αγωγου πρωτα και μετα του South Stream. Γιατι? Κατι υπαρχει εδω που θελει Ψαξιμο. Μηπως ετοιμαζουν κατι στην περιοχη επειγον και δεν το εχουμε παρει χαμπαρι? Εν'πασει περιπτωση η λυση ειναι μια. Αυτη που εφαρμοζουν και οι Αμερικανοι. Τα δικα τους πετραιλαια τα αποθηκευουν σαν στρατηγικα αποθεματα ''ντε και καλα'' για τον στρατο τους και ξοδευουν τα εισαγομενα τα οποια αγοραζουν Μπιρ Παρα .Οποτε καθε φορα που υπαρχει κριση στην αγορα τιμων , επαρκειας κ.λ.π τα ριχνουν στην αγορα και κρατανε τις τιμες χαμηλα. Αυτος ειναι ο λογος που τα καυσιμα ειναι τοσο φθηνα στην Αμερικη . Ας κανουμε και εμεις το ιδιο. Ας φορολογουμε κατα καποιον τροπο τις εταιρειες φυσικου αεριου σε ειδος. Και το ειδος αυτο να ειναι υγροποιημενο αεριο . Να το αποθηκευουμε ΟΛΟ για ωρες εκτατου αναγκης .Οσο για τους Αμερικανους τους ξερουμε τι παιδια για υιοθετηση ειναι.



    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με κανα δυο ακομη τετοιους φλωρους θα το κλεισουνε για τα καλα το μαγαζι της κοινοπραξιας ηπα..

    Μπορει ρε παιδια να εχουμε ξεπεσει τοσο πια ? να ασχολουμαστε με τον καθε τυχαρπαστο φλωρο που κανει καποια περατζαδα απο την γειτονια μας και λεει τις οποιες μαλακιες του ?

    Ας του κλεισουν την πορτα στην χαζοχαρουμενη μαπα του και ας τον στειλουν να παιξει αλλου με τα κουβαδακια του , ελεος πια ! μια μιλαμε με κατι τσογλανια σαν τον μιλοσοσκι (υπεξ λεει των γυφτοσκοπιανων) μια με τον αθλιο φακιρη της πορδης νιμιτς και πανω απο ολα βαζουμε τον 'αμερικανικο παραγοντα' ως διαιτητη λεει στο σκοπιανο... ΠΟΙΟΝ ? ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και αναγνωρισε αυτο το κωλοκρατιδιο σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...αυτον που υποστηριζει παντου λυσσαλεα καθε εχθρο μας.. αυτον που πανε τωρα 50 χρονια που δεν πηρε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.. αυτην την πολυεθνικη κοινοπραξια εταιρειων (ηπα) διαλεξαμε για διαιτητη.. ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ? ρε ΞΥΠΝΗΣΤΕ ! αυτο που νοιωθετε στο προσωπο σας δεν ειναι βροχη, ΦΤΥΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ ! ΦΤΥΣΙΜΟ ΑΠΟ ΧΟΛΕΡΙΚΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση