GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μποϋκοτάζ 365 μέρες το χρόνο...

. Από το www.paramagazo.blogspot.com . Tο μποϋκοτάζ πρέπει να συνεχιστεί σε όσα προϊόντα υπάρχει αισχροκέρδεια και για τις 365 ημέρες του χ...

.
Από το www.paramagazo.blogspot.com
.
Tο μποϋκοτάζ πρέπει να συνεχιστεί σε όσα προϊόντα υπάρχει αισχροκέρδεια και για τις 365 ημέρες του χρόνου. Να γίνει συνείδηση όλων και να μάθουμε να ενεργούμε σύμφωνα με τα αυτονόητα.
Η ασυδοσία των εταιριών και μεσαζόντων συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο δεν θα υπάρχει αντίδραση. Γνωρίστε την αγορά.Κάνετε την έρευνά σας. Μην αγοράζετε προϊόντα αν δεν έχετε άποψη για την ποιότητά τους και τις τιμές τους.
Γνωρίζω ότι οι καθημερινές μας υποχρεώσεις μας έχουν στενέψει το χρόνο για έρευνα αγοράς. Ομως, μόνο έτσι θα αποφύγετε τις παγίδες. Μη τσιμπάτε από τα «δωράκια» που συνοδεύουν ορισμένα προϊόντα.Τις περισσότερες φορές είναι άχρηστα και κρύβουν την ανατίμηση πίσω από το «δωράκι».
Προσέχετε τις εκπτώσεις στις τιμές, για παράδειγμα 19,95 ευρω – 3 Ευρώ=16,95.
Οι περισσότεροι από μας το αγοράζουν γιατί έχει έκπτωση! Η πονηριά βρίσκεται στην ψυχολογία του πελάτη που συνηθίζει σιγά-σιγά την αρχική τιμή των 19,95 ενώ το παιγνίδι της τιμής που δεν είναι ούτε 20 Ευρω,ούτε 19 Ευρώ, εφαρμόζοντας τα γνωστά κόλπα της διαμόρφωσης της τιμής που «δουλεύουν» μέχρι τις μέρες μας.
Τα πενιχρά εισοδήματα της πλειοψηφίας των Ελλήνων πάνε απο το κακό στο χειρότερο. Δεν υπάρχει άλλη λύση.Αρχίστε ν’αγοράζετε τα απολύτως απαραίτητα και μετά από έρευνα της αγοράς. Σαν και μας υπάρχουν χιλιάδες που ενημερώνουν, ανταλλάσουν απόψεις και μειώνουν την πιθανότητα να γίνουν θύματα των κερδοσκόπων. Ξεκινήστε αγώνα διαρκείας για να περισώσουμε οτι απέμεινε απο τη λαίλαπα των κερδοσκόπων και τα καρτέλ των πολυεθνικών εταιριών.
-------------------------------

7 σχόλια

  1. Τέτοιου είδους άρθρα μου θυμίζουν τα μηνύματα που υπάρχουν πάνω στα πακέτα των τσιγάρων (το κάπνισμα σκοτώνει, το κάπνισμα καταστρέφει το σπέρμα κτλ).

    Όσο ο έλληνας έχει φράγκα στη τσέπη θα αγοράζει για να φάει ακόμη και αν γνωρίζει ότι αυτό που αγοράζει είναι υπερτιμημένο. Εξάλλου τι δεν είναι υπερτιμημένο στις μέρες μας; Πάρτε για παράδειγμα τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Με ποιο σκεπτικό αυξάνονται όταν μάλιστα πρόκειται για αγορά γης με βραχυπρόθεσμη κτήση ; Ο κανόνας της προσφοράς-ζήτησης ισχύει πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις.

    Μέχρι σήμερα δόξα την εργατικότητά μας έχουμε ακόμη φράγκα για φαΐ και διασκέδαση. Απλά μειώνεται η συχνότητα αγοράς.

    Ακόμη και αν γίνει μια οργανωμένη εκστρατεία εναντίων της ακρίβειας ακόμη και αν οργανωμένοι σύλλογοι βρίσκονται έξω από κάθε μεγάλο σούπερ μάρκετ της χώρας ενημερώνοντας τον πολίτη και παροτρύνοντας τον να αγοράζει μόνο τα σχετικά ο πολίτης θα κάνει αυτό που τελικά θέλει. Θα αγοράζει ότι θέλει όσο έχει τα φράγκα. Τόσο απλό.

    Η συχωρεμένη γιαγιά μου κάποτε μου έλεγε «Να τρως παιδί μου. Τι να το κάνεις να βγάζεις λεφτά αν τα τσιγκουνεύεσαι στο φαΐ!».

    Η αγορά ξέρει να ελίσσεται ανάλογα πάντα με την αγοραστική συμπεριφορά των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @6.30
    Έχεις απόλυτο δικιο, όμως δεν σκάφτηκες οτι έτσι η αγορά δεν λειτουργεί (θυμίζει και διαβασε σχετικά τις αγορές της Ρωσίας του 2000. Αν δεν κάνω λάθος τότε αυτός που έχασε ήταν ο καταναλωτής ο οποίος δεν ήταν τότε ενημερωμένος και δεν είχε οικονομική δύναμη τελικά.

    Μήν φτάσουμε και εκεί...να βγάλουμε τα ματακια μας μόνοι μας...ετσι φίλε μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημερινή είδηση:
    "Ρυμουλκείται αυτή την ώρα προς το λιμάνι της Ιθάκης, το ιστιοφόρο Captain Morgan με 4 επιβαίνοντες, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο από νωρίς το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή, μεταξύ Ιθάκης και Στερεάς Ελλάδας.

    Το υπό ελληνική σημαία σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη και κανείς από τους επιβαίνοντες δε γνώριζε, πώς να το πλοηγήσει με τα πανιά.

    Στην περιοχή κατέπλευσε για λόγους ασφαλείας το επιβατηγό –οχηματαγωγό «Κεφαλλονιά», το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Σάμη-Αστακός, ενώ κατέφθασαν φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού και ένα αλιευτικό.

    Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι 4 μποφώρ."

    Γαμώ τους νεόπλουτους "θαλασσόλυκους" που αγοράζουν ιστιοπλοϊκό και δεν ξέρουν να δέσουν ένα κόμπο, αγοράζουν τζιπ όχι για να πάνε στο χωράφι αλλά να καβαλάνε το πεζοδρόμιο στο Κολωνάκι...

    Άντε πάλι να πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι την κινητοποίηση των αρχών για τη διάσωσή τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ".. 15 Ιούνιος 2008 6:30 μμ ..."

    Μπράβο ρέ αδερφέ !

    Μιά παρατήρηση, να την σκεφτείς:

    Τό κυρίως υπερτιμημένο αγαθό στην ΕΛΛΑΔΑ σήμερα, είναι η ΕΙΔΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !
    Πολλά λεφτά (Μαύρα ή κρατικο - δανεισμένα) γιά ΜΗΔΕΝΙΚΗ παραγωγική εργασία, μόνο γιά δήθεν "δουλειές", παρασιτικές, χωρίς καμμιά ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
    Και επειδή, τα έτσι βγαλμένα λεφτά, δημιουργούν τό σύνδρομο τού "χαρτοπαίκτη", ο οποίος χάνει την αίσθηση της αξίας τού χρήματος, ξοδεύονται αλόγιστα, και τα περί μποϋκοτάζ κλπ., γιά ΕΛΛΑΔΑ, είναι περιττές (υστερόβουλες καί επικίνδυνες) ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα με την
    αναρτησή σου.
    Είναι αναγκαίο να κάνουμε συνεχές μποϋκοταζ στις προκλητικές τιμές ανεξάρτητα απο τα αν έχουμε την οικονομική δυνα-
    τότητα σε αυτή τη φάση να τις ακολουθήσουμε ή όχι.
    Γιατί αν ανήκουμε σε αυτούς που τώρα μπορούν να
    ακολουθήσουν τις τιμές με
    σχετική ευκολία, αύριο δεν
    θα μπορούμε.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ
    ΑΛΗΘΕΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ Η
    ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 60-70 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΜΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΣΟ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΖΕΙ ΚΑΙ
    ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
    ΕΝΩ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΕΝΗΤΕΣ.
    ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ
    ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΊΟΝΤΑ 30-40% ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΩΝ 1200 ΕΥΡΩ
    ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ,(ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΑΔΕΛΦΕΣ, ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΗΓΑΝΕ 11.000 ΜΙΛΙΑ ΜΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΦΩΚΛΑΝΤ ΜΕ ΤΡΑ-
    ΓΟΥΔΙΑ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑ-
    ΛΕΙΨΑΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ), ΚΑΙ ΑΠΟ-
    ΦΑΣΙΣΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΟΤΙ
    ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΧΟΝΤΡΟ ΚΩΛΟ-
    ΔΑΚΤΥΛΟ, ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ Η ΣΟΥΦΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ.



    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Η γκράν ΜΑΛΑΚΙΑ της ημέρας:


    «το τέρας της ακρίβειας δεν βγαίνει νοκ-άουτ».

    ...καταπολεμάται μόνο με 42 εξορκιστικούς, συνεχείς, συστηματικούς αυνανισμούς.

    ...και με ιστορικά καταγεγραμμένες ηλίθιες δηλώσεις του ενός βλήματος στο άλλο βλήμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aν δεν υπήρχε κι ενας μαλάκας όπως ο "the bloobers team" στο διαδίκτυο θα γινόταν ανιαρή η επικοινωνία με τους άλλους μπλόγκερς..!
    Γι αυτό να τον βλέπετε με συμπάθεια!
    Είναι κι αυτός ενας συνάνθρωπός μας..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση