GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν υπάρχει συναίσθηση;...

. Συνεχίζεται ο "βιασμός" της Θεσσαλονίκης... . Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης . Ειναι λυπητερό οταν επιβεβαιωνεσαι οχι γιατι χάνεις...

.
Συνεχίζεται ο "βιασμός" της Θεσσαλονίκης...
.
Γράφει
ο Χρήστος Λουτράδης
.
Ειναι λυπητερό οταν επιβεβαιωνεσαι οχι γιατι χάνεις την διάθεση να συνεχίσεις να διεκδικεις το απολυτο αλλά ισως γιατί πάντα είχες την ψευδαίσθηση μέσα σου ότι τα πράγματα δεν ειναι τόσο μίζερα και αποτροπιαστικά οσο πιστεύες. Ότι ο επαρχιωτισμός των διοικούντων δεν θα έφτανε στο σημείο να καθυποτάξει μια πολή σε ενα μικροαστικό συντηρητισμό της δεκαετίας του 50 χρησιμοποιώντας προπαγανδιστικές μεθόδους που θα ζήλευαν ακόμα και στην Κομμουνιστική Κίνα.
Αναφέρομαι στην Θεσσαλονική που παγιδευμένη ανάμεσα σε εναν μεγαλομανιακό συντηρητισμό και μια πολιτεία που αθετεί ακατάπαυστα τις στοιχειώδεις υποχρέωσεις που έχει απέναντ της, αυτοικανοποιεται παρακουλουθώντας προπαγανδιστικά προγράμματα στην δημοτική τηλεόραση της Πόλης, που πληρώνει μαζί με τον Λογαριασμό της ΔΕΗ κάθε μήνα , μονο και μονο για να θωπεύσει το υπερ-Εγώ κενόδοξων παραγοντισκών.
Την ίδια στιγμή που το υπο κατασκευή δημαρχείο της πολής, τυπικο συμβολο και ένδειξη το ποσο κοντα μπορεί να ειναι η κομμουνιστική αρχιτεκτονική με την μεταμοντερνα εκδοχή της αρχιτεκτονικής της δεξιάς, δεν μπορείνα συνεχίζει να χτίζεται αφου αναζητουνται διακάως πόροι για να συνεχίσει η καταστροφή της αισθητικής και του περιβάλλοντος. Μια πόλη που οι ηγήτορες της ορίζουν ως παρέμβαση πνοής την μπετοποιήση των ελευθερών χώρων και την χρησιμοποιηση λευκών μαρμάρων ως διακοσμητικό συμπλήρωμα και καταστροφη του φυσικού κάλλους τις πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ειναι λυπητερο. Οχι ο βιασμός των λέξεων. Αυτόν μπορείς να τον διαχειριστείς. Αλλα ο βιασμός της συλλογικής αυτο-εικόνας μια πολής. Αυτο σε πληγώνει...
---------------------------------

18 σχόλια

  1. Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι ακόμα πιο θλιβερή:

    Στη παραλία πρόκειται να γίνει για άλλη μια χρονιά γιορτή στη μνήμη του Μ. Αλεξάνδρου, υπό την αιγίδα του Νομάρχη και του Δημάρχου. Μετά την γιορτή ακολουθεί παραδοσιακά πορεία των φασιστών και νεοναζί της Χρυσής Αυγής στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακάτω παραθέτω ένα από τα πολλά μαργαριτάρια του Παπαγεωργόπουλου. Δεν ξέρω όμως αν οι Θεσσαλονικείς πρέπει να γελάν ή να κλαίνε...

    Αντιγράφω από http://www.thessalonikicity.gr/Dioikisi/ap_2004/ap_04_prasino.htm τις δηλώσεις του Δημάρχου για το πράσινο στη Θεσσαλονίκη:

    "Το 9 % της έκτασης του Δήμου Θεσσαλονίκης καλύπτεται από πράσινο

    Η Θεσσαλονίκη της οικολογίας και της ευθύνης, σέβεται τους πολίτες της και την ποιότητα της ζωής τους και οικοδομεί δυναμικά και με συνέπεια το μέλλον της , μέσα στα χρώματα και στα αρώματα των χιλιάδων λουλουδιών της, ανάμεσα στο γαλάζιο του Θερμαϊκού και το πράσινο του Κέδρινου Λόφου.

    Περισσότερο πράσινο σημαίνει περισσότερο οξυγόνο, περισσότερες ανάσες, καλύτερη υγεία, περισσότερη ευτυχία."

    ΕΛΕΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιος δε γουστάρει φεύγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. giatiexei kleisei i paralia me lamarines?ti erga kanoun kai den prepei na xeroun oi polites?
    giati prosethesan maura pania?
    poso ektrwma akoma tha kanei tin poli mas autos o psuxakias tou tritou enikou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστα ! ! !

    "Οποιος δε γουστάρει φεύγει..."

    Εχω να προτινω
    μια βολτα σε ευρωπαικες μεγαλουπολης των κατοικων της θεσσαλονικης. Για να δουμε πως ζουν οι "χαζοι" ευρωπαιοι και πως οι "μαγκες" οι ελληνες.
    Μετα απο αυτο νομιζω οτι θα λυθουν τα προβλήματα (κανενας δε θα μεινει)


    εκνευρισμενος πολιτης της πόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βόδι ο δήμαρχος της μίζας των πεζοδρομίων και του μπετόν βόδια και οι Θεσσαλονικείς που τον ψηφίζουν . Οι δε δημοτικοί σύμβουλοι καθάρματα ως τον τελευταίο αφού έχουν καταχραστεί τα πάντα 20 χρόνια τώρα και χρησιμοποιούν πόρους χρηματικούς για τις προσωπικές δουλειές τους και προσωπικό του δήμου για γραμματείες στα ιδιωτικά γραφεία τους. Μέχρι και οδηγό έχουν μερικοί που τον χρεώνουν στον δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλυτερα να φυγει οποιος δεν γουσταρουμε..ετοιμασου μηδενικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΝΩ ΛΟΥΤΡΑΔΗ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΛΟΥΓΚΡΟ-ΣΥΡΙΖΑ Η ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ?!

    ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΔΗ?
    ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΟΔΟΣ" ?
    ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΣΥ, ΕΓΩ ,Ο ΔΙΠΛΑ Η ΑΛΛΑ 10.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ?

    ΚΑΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΠΡΟΟΔΟΥ" ΕΙΝΑΙ Η "ΘΕΙΚΗ" ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΗ ΟΠΟΙΑ ΕΣΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ?

    ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΥΡΕΩΣ ΤΙΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΑΜΠΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.

    ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΞΕΓΕΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΛΙΓΟΥΣ.

    ΥΓ. ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΣ" "ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ" ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 19 Ιούνιος 2008 12:39 πμ


    ΤΟ ΠΟΙΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΑΤΟΜΩΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ,ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΙΖΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ .

    ΜΠΡΑΒΩ ΣΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΑΣ ,ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ,ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Θεσσαλονίκη κατέχει τα πρωτεία στις υπερβάσεις ρύπανσης σε μικροσωματίδια σε όλη την Ευρωπη. . Οι όμορφες ελληνικές πόλεις είναι πολεοδομικά εκτρώματα.Ευτυχώς αξιώθηκα να επισκεφθώ ευρωπαικές πόλεις και είδα την ποιότητα ζωής που εκεί απολαμβάνουν. Κυκλοφοριακό πρόβλημα ανύπαρκτο,δίκτυο μετρό και τραμ για γρήγορη μετακίνηση,τα δε πάρκα αμέτρητα και τεράστια. Αλλά εκεί είναι κουτόφραγκοι και εδώ έξυπνοι νεοέλληνες . Δε φεύγω απο την πόλη θα μείνω εδώ να γκρινιάζω και να περιμένω να αφυπνισθούν και άλλοι(πλανεμένοι που νομίζουν ότι ζουν σε όμορφη πόλη). Ακόμη ανώνυμος,γεια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΟΡΙΣΤΑ ΞΕΦΩΝΗΤΑ ΜΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ Η ΤΗΣ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΜΑΛΟΝ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΞΕΦΩΝΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΠΙ 3 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΑΛΑΚΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαλλον δεν εχετε καταλαβει τι ειναι ή τι εχει καταντησει η Θεσσαλονικη. Ποιων η φωλια εχει γινει η Θεσσαλονικη? Ποια ειναι η σχεση των ανθρωπων αυτων με το τριτο ποδι Χαλκιδικης?
    Αυτος ο ανθελληνικος συρφετος πρεπει να εκδιωχθει.
    ( αυτα, για να μην νομιζουν τα μιασματα οτι ειναι καλα κρυμμενοι και οτι δεν τους βλεπει κανεις )

    Απορουμε ομως και για το ποια μπορει να ειναι η αιτια που ορισμενοι ενοχλουνται με Ημεριδες Μνημης υπερ του Αλεξανδρου...

    Μηπως ειναι περσες και τσιριζουν καθε τοσο? Προσοχη σ' αυτους τους αλητες, οποιοι και να 'ναι, γιατι θα μας μαλωσουν με την κατηγορια του φασισμου και του ναζισμου!

    Σε λιγο θα φωναζουν, οτι ο Ναζισμος δεν ειναι του Χιτλερ και του Μουσολινι αλλα δημιουργηθηκε απο τον Αλεξανδρο! Αλλοδαποι κωλομπινεδες, γαμηθειτε πουθενα αλλου. Εξω απο την Ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν γουστάρω καθόλου. Μακάρι να μπορούσα να φύγω. Θα το έκανα ευχαρίστως. Όσο συνεπώς μένω θα προσπαθώ με κάθε τρόπο να ομορφύνω το περιβάλλον μου και να αντιστέκομαι στη κακοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αυτής της πόλης αλλά και της αισθητικής των πολιτών της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάλά προχθές έριξα μία ματιά στην ανακαινισμενη ακόμα παραλία στο ύψος του μεγάρου μουσικής... μιλαμε για πολύ τσιμέντο και για πάρα πολυ μαρμαρο... 2-3 παρτέρια και το υπόλοιπο τσιμέντο!!! ευτυχως που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα...προλαβαίνουν να ρίξουν τσιμέντο και στα παρτέρια να τελειώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιά μιά πόλη πού οι κάτοικοί της επιλέγουν νά τήν διοικει ενας ..Ψωμιάδης, καί νά τήν εκπροσωπούν στό.. Κοινοβούλιο..
    οι κυρίες Καιλη καί Ράπτη..τί να πει κανείς...
    Ντίνο Χριστιαν'οπουλε, πως αντέχεις...

    ΙΣΚΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τι σχέση έχει η εορτή τιμής στον Μ. Αλέξανδρο;

    ο κίναιδος Χριστιανόπουλος θα μας σώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. oi tupoi den paizontai........
    h nomarxia thessalonikis tmaei ton megastratilati alexandro se ekdilwsi 22/6 me kentriko omiliti ton Anthimo..

    h vlavh einai anhkestos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το νιώθω καθημερινά αυτόν τον νεο-συντηριτισμό είναι δυνατό συστατικό της παρακμής , οι κλέφτες εναντίον των ενεργών πολιτών.
    Γερά γερά να πέσει η παρακμή και η δεξιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση