GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μα γιατί αναρωτιέσαι κ.Τσίπρα;...

. Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης . Στη ζωή οι ορισμοί και η νοηματοδότηση που τους προσδίδουμε, εμπεριέχει ενα στοιχείο υποκειμενικότητας που...

.
Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης
.
Στη ζωή οι ορισμοί και η νοηματοδότηση που τους προσδίδουμε, εμπεριέχει ενα στοιχείο υποκειμενικότητας που στις περισσότερες των περιπτώσεων τους καθιστά και ενδιαφέροντες. Δεν γνωρίζω αν γίνεται το ιδιο ενδιαφέροντες και στην πολιτική, σίγουρα ομως κινδυνεύει να καταστεί γραφικό.
Αναφέρομαι στην προτροπή του Αλέξη Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει σε ποιους απευθύνεται. Ομολογώ οτι ως προτροπή την βρίσκω ενδιαφέρουσα. Μονο που ο κ.Τσίπρας θα έπρεπε να ειναι δικαιώμενος.
Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στο κομμάτι της κοινωνίας στο οποίο αποζητά εκλογική δικαίωση ο κ. Τσίπρας. Το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στο κομμάτι αυτό της κοινωνίας που θεωρεί τον Παναγιωτακόπουλο τυπικο παράδειγμα συγχρονου πολιτικού άνδρα, τον κ.Παπασπυρο ακομματιστο και πραγματιστή συνδικαλιστή και τους πρώην διατελέσαντες πρωτο-παλλίκαρα του ΚΚΕ ως αναγκαίους συνεχιστες της ιδεολογικής ζύμωσης του ΙΣΤΑΜΕ.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι εκνευρίζεται ο κ. Τσίπρας. Υπάρχει ομορφότερο πράγμα απο ενα κόμμα που κυβερνούσε επι δεκαετιες να διολισθαίνει στις απόψεις ενος συνοθυλευματος συνιστωσών που ξεκινάει απο τον αξιοπρεπέστατο ΣΥΝ και καταλήγει στον συλλογο προάσπισης των δικαιώματων των καλαμπάγκος.
Αλλα, είπαμε, ολα στη ζωή ειναι υποκειμενικα. Στην πολιτικη αυτο, επι παραδείγματι, το λένε πολιτική αυτοκτονια.
------------------------------------

15 σχόλια

  1. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ? ΤΙ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ? ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΟ Ο ΛΟΥΤΡΑΔΗΣ ΜΑΣ ΛΟΥΖΕΙ ΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΒΑΛΤΟΝ ΦΡΕΝΟ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ Ν ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣ ΤΟ ΠΡΕΣ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΛΟΚΕΡΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν να βγάζεις τα λογίδρια Αλέξη να συνενοείσαι με τον ''πατερούλη'' Αλαβάνο . Γιατί όταν αυτός κραυγάζει ότι ''αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει'' ,πες μου πως θα φύγει αν δεν βρείτε μια προγραμματική σύγκλιση με το Πασοκ;

    Τα υπόλοιπα είναι , συγγνώμη για την έκφραση , πορδές .


    Παλικάρι από τα Σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2.44

    Ενώ αν είχε γράψει έναν ύμνο για κάποιο διάδοχο κάποιας αγίας οικογενείας , κάποιον Κώστα Κ. , κάποιον Κυριάκο Μ. η προ πάντων τον Γιώργο Π. θα είχες επαινέσει τον Καψαμπέλη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι μαλάκας θεέ μου...
    Εσύ ο Πάνσοφος, είναι δυνατόν να έκανες τον Λουτράδη;
    Εκτός κι αν η σοφία Σου ήθελε να μας δώσει ένα παράδειγμα. Προς αποφυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ημιμαθείς εκνευρίζονται, και όπως και ο Γιωργάρας, δεν αντέχουν τη διαφορετική άποψη.

    Ο ιδεατός κόσμος για αυτούς είναι σαν την κοινωνία του Σαντάμ Χουσεϊν: λατρεία της προσωπικότητας και μηδενική ανοχή στη διαφορετική άποψη.

    Τα blogs είναι ωραίο πράγμα, αρκεί να μη γράφουν πράγματα που δεν μας αρέσουν (δηλαδή η αυτοαναίρεση της έννοιας ενός blog).

    Ο Ρουσσόπουλος και η ΝΔ τώρα δικαιώνονται. Καλά κάνουν και θέλουν να λογοκρίνουν τα blogs. Αυτό λένε μερικοί ανεγκέφαλοι εδώ μέσα.

    Εγώ λέω: πέστα ρε Λουτράδη!!

    Έλεος με τους ημιμαθείς που αρνούνται τη διαφορετική άποψη στους άλλους και εκσπερματώνουν ως πρωτόγονοι όταν ακούν τη λήψη αυταρχικών μέτρων, όπως διαγραφές.

    Σε λίγο παλαιότερες εκδοχές θα είχαμε και εκτελέσεις αντιφρονούντων, όπως έκανε επί δεκαετίες η εγχώρια δεξιά. Αυτή τη φορά στο όνομα του γιωργακικού "σοσιαλισμού"

    Όμως ο παππούς μου και ο πατέρας μου δεν έκαναν από κοινού 15 χρόνια εξορία για να έλθει το κάθε αρτίδι να μας πει σήμερα τι θα λέμε και τι όχι, ανάλογα με το αν αυτό αρέσει ή όχι στον Γιωργάρα (αν δεν τον ξέρετε είναι αυτός που συναγωνίζεται τον "Κανέναν" στις δημοσκοπήσεις).

    Η Δημοκρατία δεν είναι για τα κοπάδια που βελάζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Λουτράδη κοπανομπουρδολόγε,



    Δες αυτό
    για να καταλάβεις πως σε βλέπουμε όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν ο παππους και ο πατερας σου εκαναν εξορια ηταν γιατι δεν ηθελαν την Ελλαδα της δημοκρατιας.Γουσταριζαν περισσοτερο τη ρωσια του σταλιν.Προδοτες ετσι κι αλλιως, οπως εισαι κι εσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λουτράδη
    Τα λες πολύ καλά .

    Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αυτοκτονεί , απλά αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να κρατήσει το κόμμα (μαζί με το ταμείο του) που θεωρεί κληρονομιά από τον πατέρα του.

    Μένει σε μας να αποφασίσουμε αν είμαστε και εμείς κλρονομιά σρον Γιώργο .
    Προσωπικά εγώ το αρνούμαι.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΘΟΥΝ.ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ.ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΑΣΟΚΤΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΥΝΤΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ (ΠΑΤ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΕΣ ΤΟΥ) ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΎΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΕΙ, ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ (ΤΟΥ ΣΥΝ) ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ. ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ.

    ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απάντηση στον 3:55 μμ που έγραψε:

    "Αν ο παππους και ο πατερας σου εκαναν εξορια ηταν γιατι δεν ηθελαν την Ελλαδα της δημοκρατιας.Γουσταριζαν περισσοτερο τη ρωσια του σταλιν.Προδοτες ετσι κι αλλιως, οπως εισαι κι εσυ."

    Εσύ προφανώς δεν έχεις κανένα πρόβλημα να εξορίζονται, βασανίζονται και εκτελούνται άνθρωποι. Άρα εσύ ταυτίζεσαι με τις μεθόδους του Στάλιν. Εξάλλου οι δεξιοί και αριστεροί φασίστες είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος.

    Τις μεθόδους του Στάλιν και του Χίτλερ εφάρμοσε στην Ελλάδα η χούντα αλλά και η άθλια "Ελληνική" δεξιά μέχρι το 1967.

    Μάθε λοιπόν αγράμματε τενεκέ πως θύματα εξοριών και βασανισμών στην Ελλάδα δεν ήταν μόνο οι θιασώτες του Στάλιν, αλλά και γνήσια δημοκράτες πολίτες που αγωνίστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να μιλάμε ελεύθερα και να μην έχουμε φάκελλο φρονημάτων.

    Αλλά για αυτά τα προδικτατορικά της εγκλήματα Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Μόνο ο γελοίος άχρηστος Καραμανλής (που όμοιός του σε αχρηστία είναι μόνο ο Γιώργος) είχε το θράσος να επισκέπτεται τον Αη Στράτη για να υφαρπάσσει τις ψήφους των "αριστερών" που είναι αυτοί που στην πραγματικότητα τον στηρίζουν, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

    Αλλά εμείς φταίμε που είμστε λωτοφάγοι και τα ξεχνάμε όλα σε 2 μέρες. Ποιος τον άνοιξε τον Αη Στράτη κε Καραμανλή, ποιος έστλενε εκεί συνέλληνες πολίτες; Το ΠΑΣΟΚ μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκλεκτοί και αγαπημένοι μου φίλοι

    Πάντα σημαντικά νέα


    Βαθειά συγκλονισμένοι και αναστατωμένοι παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του Κινήματος . Η υπονόμευση και η παραπληροφόρηση που γίνεται σε βάρος του Κινήματος και του Προέδρου μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας και καλώς εννοημένης δημογραφικής δεοντολογίας. Πρόσωπα , εφημερίδες και ΜΜΕ που υποτίθεται στηρίζουν την παράταξη βρίσκονται σε μια οργανωμένη προσπάθεια υπονόμευσης του Προέδρου και απαξίωση της πολιτικής μας ταυτότητας και δράσης.
    Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
    Παραμένουμε πιστοί στον πρόεδρο μας Γιώργο Α. Παπανδρέου ,τον πρόεδρο της διεθνούς Σοσιαλιστικής , τον ηγέτη της Δημοκρατικής παράταξης και αυριανό Πρωθυπουργό.
    Καταδικάζουμε τις προσπάθειες που γίνονται για την απαξίωση και την υπονόμευση του προέδρου μας.
    Αισθανόμαστε κάθε μέρα την έλλειψη ΜΜΕ που να εκφράζει τις απόψεις και τις αρχές του Κινήματος μας.
    Θεωρούμε ότι η δημιουργία μιας δικής μας φωνής είναι επιτακτική ανάγκη πλέον.
    Είμαστε αποφασισμένοι μέχρι τέλους να στηρίξουμε τον πρόεδρο μας πιστοί στις αρχές του Κινήματος και τις αξίες του Σοσιαλισμού και του πατριωτισμού που εκφράζει με το διεθνές του κύρος και την προσωπικότητα του.
    Επικροτούμε τα πρόσφατα μέτρα και τις θέσεις που εκφράστηκαν από τον πρόεδρο και περιμένουμε να πάρει και άλλα ανάλογα για τους υπονομευτές και παραπληροφορητες στελέχη η μη του κινήματος . Δεν πάει άλλο . Αρκετά προβλήματα έχουν δημιουργήσει στο κίνημα εμποδίζοντας συνειδητά την ανάκαμψη του . Καιρός είναι ο πρόεδρος να τους θεσει στο οριστικό περιθώριο για να συνεχίσουμε απτόητοι και απερίσπαστοι στο δρόμο προς την νίκη και την επιτυχία του αγώνα . Ο λαός με αγωνία μας παρακολουθεί και περιμένει από όλους εμάς αποφασιστικότητα και δράση. Με τέτοιες δράσεις εμείς είμαστε βέβαιοι ότι η νίκη έρχεται.

    Με εκτίμηση για κάθε ένα από εσάς

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο αλβανος τσιπρας αμπελοφιλοσοφει παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε συ λουτραδη ,σταληθεια πιστευεις οτι εισαι "δημοσιογραφος"??

    Σταληθεια πιστευεις οτι μπορεις ΕΣΥ,να παραξεις ¨πολιτικη" "ειδησεις"
    "προβληματισμους" η δεν ξερω εγω τι αλλο??
    Με τα δικα σου "στανταρς"??
    Σταληθεια πιστευεις κατι τετοιο??

    Ασε αγορι μου,τραβα σε καμμια κωλοφυλλαδα,εκει θα λες οτι μαλακια θελεις ,αντιλογο δεν εχεις,αλλα ΜΑΚΡΙΑ απο μπλογκς, βλημα!!

    Τσακισου ... Προκαλεις την "μηνι" η στη καλυτερη των περιπτωσεων την χλευη η εστω .."αει στο διαολο ρε αχρηστε"...
    Φιλε σου τοπα και παλιοτερα .
    Αλλαξε επαγγελμα,θα πεινασεις !!
    Ειναι πολυ ανταγωνιστικο το επαγγελμα αυτο..

    Και μαλιστα αμα θες να μας την "βγεις" !σαν δημοσιογραφος,εδω!!

    Την εκανες απο κουνια.. Δρομο! για το καλο σου σου το λεω..
    Εδω ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΟΙ!!!
    Και λεμε αυτο ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ! Και αν εσυ διαφωνεις ,θα πρεπει να μας ΠΕΙΣΕΙΣ οτι κατι ΔΕΝ λεμε σωστο..
    Οχι με ακριβοπληρωμενους (τσατσο) δικηγορους και (τσατσο) δικαστες..
    Αν το καταλαβεις ,ειμαι σιγουρος θα καταλαβεις ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. loutradi katalavaino apolita tin apognosi pou sou prokalei o gap ki o cheap.

    den katalavaino omos tin apognosi pou prokaleis ston anonumo tzwn-tzwn (imarton!!)+ tous hate-speakers frankesteinbloopers..

    tous trws to fagito?
    poli tzampa magkia gia na tin plironeis toso akriva me to onoma sou..


    ontos, giati grafeis edw?,,,


    anonimos ken

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση