GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα κονδύλια επί Σημίτη...

. Από τον Κώστα Μανώλη . ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙ...

.
Από τον Κώστα Μανώλη
.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΣΗΜΙΤΗ, ΗΤΑΝ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;;;
------------------------------

4 σχόλια

  1. Αφού άνοιξαν το καπάκι με τα σκάνδαλα της εποχής του ΠΑΣΟΚ, ας εξεταστεί κι αυτό από όσους έχουν διάθεση και πόστο με δύναμη (να ψάξουν και να δημοσιοποιήσουν).

    Η κατάσταση αυτή ξεκίνησε επί Πασοκ και συνεχίζεται και σήμερα, καθώς τη βρήκαν έτοιμη. Κι όπως ξέρουμε, ότι δουλεύει καλά, δεν το σταματάμε.

    Το 2001-2 στα πλαίσια του 3ου ΚΠΣ έγινε διαγωνισμός κι αγοράστηκαν για τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας περίπου 20.000 υπολογιστές. Δηλαδή για 2.200 σχολεία Χ 8-10 υπολογιστές το καθένα

    Η κατάσταση προμηθειών συνεχίστηκε και συνεχίζεται τμηματικά και τα επόμενα χρόνια. Μαζικές προμήθειες ΗΥ ανά περιφέρεια πλέον κι όχι πανελλήνια, ώστε να μη γίνεται άμεσα έλεγχος από όσους το ψάχνουν - χωρίς να έχουν πρόσβαση στα αρχεία της υπηρεσίας.

    Με λίγα λόγια από το 2001-2 ως σήμερα έχουν μπει στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ σχολεία 50.000 υπολογιστές, συγκεκριμένων τεχνικών προδιαγραφών, που προμηθεύτηκαν από συγκεκριμένες εταιρείες εισαγωγής που στήθηκαν για αυτό το σκοπό και την επόμενη του διαγωνισμού διαλύθηκαν οι περισσότερες.
    4-5 μεγάλα γνωστά ονόματα του χώρου εισαγωγής κι εμπορίας των ΗΥ.

    Στο μεταξύ στα δημοτικά σχολεία αυτά ούτε στο πρόγραμμά τους είχαν το μάθημα της πληροφορικής ούτε και καθηγητή! Δεν προβλέπεται από το νόμο διορισμός καθηγητή ΠΕ19-ΠΕ20 στην πρωτοβάθμια.
    Έτσι λοιπόν οι 50.000 αυτοί Η/Υ σκούριασαν - χωρίς ποτέ να λειτουργήσουν. άχρηστοι.

    Για να καλύψουν (ίσως) την πρωτοφανή κρατική σπατάλη (και απόδοση προμηθειών σε τρίτους ή τέταρτους ή πέμπτους) το 2005 και μετά, έστειλαν σε μερικά σχολεία καθηγητή πληροφορικής για 2 ώρες διδασκαλία τη βδομάδα! Χωρίς πρόγραμμα, Χωρίς μεθοδολογία. χωρίς διδακτική & παιδαγωγική υποδομή. Να παίζουν με τα παιχνίδια του Ramkid ή να παιδεύουν τα καημένα τα παιδιά στο να μάθουν συναρτήσεις του Excell σε μαθητές ηλικίας 8-9 ετών. Άσχετα ακόμα και από τις οδηγίες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπως τις έχει αναρτημένες στο σιτέ του *ΔΕΠΠΣ Ενιαίο Πλαίσιο Σπουδών Πληροφορικής για το Δημοτικό.

    Με την κίνηση αυτή καλύπτονταν αφενός μεν το αδικαιολόγητο της προμήθειας των ΗΥ στα σχολεία (έτσι χωρίς πρόγραμμα), αφετέρου λυνόταν το πρόβλημα κάποιων αδιόριστων ΠΕ19-ΠΕ20 με τη μέθοδο της ωρομισθίας.

    Σήμερα συζητάνε και ξεκίνησαν διαδικασίες για μαζική αγορά χιλιάδων υπολογιστών, του λεγόμενου μαθητικού υπολογιστή. Άλλη υπόθεση για προμήθεια και μίζενς. Και το κακό είναι ότι συμφωνούν και οι του ΠΑΣΟΚ που έκαναν την πρόταση, και οι της ΝΟΥΔΟΥ που την αποδέχτηκαν και του Τσύριζα που κι αυτός τρώει κάτι (από τη μερική πανεπιστημιακή επιμόρφωση στο αντικείμενο αυτό Π1-Π2, την ελέγχουν οι δικοί του πανεπιστημιακοί). Μόνο οι της Αλέκας είναι στην απέξω! Καθώς θεωρούνται παλαιολιθικοί, ζούν ακόμα στην εποχή της επικοινωνίας με περιστέρια.

    Κι ενώ ΚΑΝΕΝΑΣ δάσκαλος δεν ΜΠΟΡΕΙ και δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει αυτό το αντικείμενο στη διδασκαλία, γιατί και δεν το γνωρίζει, δεν έχει επιμορφωθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ, αφετέρου δεν υπάρχει η συνολική εκπαιδευτική υποστήριξη (δεν υπάρχουν σχολικοί σύμβουλοι πληροφορικής στην πρωτοβάθμια, οι υπάρχοντες σχολικοί σύμβουλοι γνωρίζουν απέξω τους στίχους του Σεφέρη και του Ελύτη, αλλά δε γνωρίζουν από ΤΠΕ στη διδακτική διαδικασία, επομένως αυτοαπομακρύνονται)

    Διαμορφώθηκε λοιπόν και συνεχίζει να διαμορφώνεται μια ιστορία, όπου γεμίζουν το δημόσιο με υλικά που δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ και κάποιοι παίρνουν τις προμήθειες. Γίνονται πλούσιοι.

    Αλλά ας αρχίσει πρώτα η έρευνα για τις παραγγελίες του 2001-2 και ποιοι τσέπωσαν το χρήμα;

    Τα ονόματα είναι πολύ γνωστά…. τα έχουμε ακούσει και στον πασίγνωστο φιλοξενούμενο υφυποουργό δημόσιας τάξης κι αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ρε Κώστομανώλη δεν τα βγάζουν;

    Να μας απαντήσεις εσύ που ξέρεις απ' ότι φαίνεται...

    Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα μεγάλε.

    Να τα βγάλεις επωνύμως αφού καταφέρεσαι εναντίον άλλου προσώπου ονοματίζοντάς το...

    Αυτή θα είναι μαγκιά μεγάλε...

    Καλή η ανώνυμη λάσπη αλλά καταντά φασισμός αν δεν τεκμηριώνεται...

    Αν στείλω ως Μανώλης Κώστας στον κ. Καψαμπέλη post που λέει "Γιατί δεν βγάζετε στη φόρα τα άπλυτα αυτού που υπογράφει ως Κώστας Μανώλης (φοροφυγάς, νταβατνζής με τρίπατο αυθαίρετο);;" θα το δημοσιεύσει άραγε;;;

    Φιλάκια καραμάγκα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8:45

    Γιατί δεν μας λες ποιοι τα τσέπωσαν, αφού εσύ ξέρεις; Τι φοβάσαι; την ανωνυμία σου ή τις ασυναρτησίες σου;

    Την μία γράφεις:
    - "προμηθεύτηκαν από συγκεκριμένες εταιρείες εισαγωγής που στήθηκαν για αυτό το σκοπό και την επόμενη του διαγωνισμού διαλύθηκαν οι περισσότερες"

    Αμέσως μετά λες:
    - "4-5 μεγάλα γνωστά ονόματα του χώρου εισαγωγής κι εμπορίας των ΗΥ."

    Και στο τέλος λες ξανά:
    - "Τα ονόματα είναι πολύ γνωστά…. "


    Τελικά τι ισχύει ρε φίλε: τα τσέπωσαν "εταιρείες που στήθηκαν για αυτό το σκοπό και την επόμενη του διαγωνισμού διαλύθηκαν" ή "4-5 γνωστά ονόματα" που προφανώς δεν διαλύθηκαν και ακόμα υπάρχουν;

    Και ποιοι θα έπρεπε να προμηθεύσουν τους 20.000 υπολογιστές; Αν ήταν "άγνωστα ονόματα" αντί για 4-5 "γνωστά" τι θα έλεγες ρε μεγάλε;;

    Κοινώς λές αρλούμπες, ή παπαρολογίες όπως λέει ο Σουφλιάς.

    Σε δουλειά να βρισκόμαστε με το κόμπλεξ του καθενός που βλέπει παντού συνομωσίες. Αγοράζουν από μεγάλους και γνωστούς; ΑΙΣΧΟΣ! Αγοράζουν από μικρούς και άγνωστους; Και πάλι ΑΙΣΧΟΣ!

    Έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΕ ΕΙΝΑΙ Η ALTEC TOY ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ. ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση