GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μπουρμπούλια γνωρίζει την αλήθεια....

. . ...για κρίσιμες πτυχές (και) της υπόθεσης Siemens! Νέα ερωτήματα για το ρόλο του κ. Γιαννίδη κλπ... , . Του Στάθη Παλαιολόγου . . Η δί...

. .
...για κρίσιμες πτυχές (και) της υπόθεσης Siemens! Νέα ερωτήματα για το ρόλο του κ. Γιαννίδη κλπ...
, .
Του Στάθη Παλαιολόγου
. .
Η δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα συνεχίζεται. Μια εκ των βασικών κατηγορουμένων είναι η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Όπως έχετε ήδη γράψει στο Press-gr, η κυρία Μπουρμπούλια κατηγορείται ότι απάλλαξε μεταξύ άλλων τότε κατηγορουμένους για υποθέσεις με χρηματιστηριακές φούσκες με τυπικές κλήσεις. Σε 11 υποθέσεις από αυτές δικηγόρος ήταν ο κ. Ιωάννης Γιαννίδης ο οποίος σήμερα συνήγορος του Μιχάλη Χριστοφοράκου της Siemens.
Φαίνεται όμως ότι το κουβάρι είναι ακόμη πιο μπλεγμένο. Και τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση αυξάνονται. Όπως για παράδειγμα, αληθεύει ότι η κ. Χρυσούλα Σανιδά (συμβολαιογράφος Αμαρουσίου σήμερα) έκανε την άσκηση της ως δικηγόρος στο γραφείο του κ. Γιαννίδη; Και η κ. Σανιδά έχει και ποια συγγενική σχέση με τον εποπτεύοντα τότε εισαγγελικό λειτουργό στις έρευνες που έκανε η κ. Μπουρμπούλια;
Στα ερωτήματα αυτά, και ο,τι ενδεχομένως τα συνοδεύει, τις απαντήσεις τις γνωρίζει η κ. Μπουρμπούλια. Το ...ερώτημα είναι αν θα πει την αλήθεια. Μια αλήθεια που συνδέεται και με σημερινές πτυχές της υπόθεσης Siemens.
-----------------------------------

8 σχόλια

  1. .



    A! Το κορίτσι που το φωτογράφησαν στο κότερο με τον επιχειρηματία !

    Εξω είναι και αυτή ?

    Κουράγιο!

    Θα περάσει ο χρόνος και θα γίνει παραγραφή.

    Όπως συνηθίζεται πάντα στην Ελλάδα!



    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει θητεύσει και στη Χαλκίδα? κι αν ναι πια περίοδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πούμε ότι ο I. Γιαννίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής Αθήνας και νυν Πρόεδρος του Τμήματος...

    Ίσως σπάνιο να είναι πρόεδρος τμήματος στις λεγόμενες 'μεγάλες' σχολές κάποιος από τη βαθμίδα αναπληρωτή καθηγητή.

    Συνήθως προεδριλίκια διεκδικούν,...και πετυχαίνουν, πρωτοβάθμιοι καθηγητές, μεταξύ άλλων, και λόγω κλίκας-συμμαχιών στα πανεπιστημιακά τμήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω να γράψω για το οικονομικό και ψυχολογικό δράμα ενός βουλευτή, που θεωρεί εαυτόν αδικημένο!
    Θέλω στοιχεία για το βασικό μισθό, αποζημιώσεις λόγω μη εξάσκησης επαγγέλματος, και τι άλλου είδους επιδοτήσεις δικαιούνται.

    diotima@spray.se

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν κάποτε είχα ενταλθεί να διαφυλάξω κάποια δημόσια περιουσία ή κάποια αντίστοιχα – ή περισσότερο – σημαντική πληροφορία για το δημόσιο ή/και το κράτος, θα μπορούσα άραγε σήμερα επικαλούμενος την «περί ιδιωτικοποίησεων» εμμονικής φύσεως ιδεοληψία μου να παραχωρήσω την πληροφορία - επ’ ωφελεία μου - στον πλειοδότη;

    Φυσικά ΟΧΙ.

    Αλλά πάλι, εγώ δεν είμαι Αλογοσκούφης, κάθε άλλο παρά επιθυμώ να γίνω και θα αισθανόμουν απερίγραπτη ντροπή αν είχα την κατάρα να μοιάζω. Όπως κάθε Έλληνας πολίτης. Εξαιρουμένων των «αντιπροσώπων βουλευτών» του εαυτού τους που θα το υπερψηφίσουν.

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΗΤΑΝΙΑ Κ ΑΘΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ !!!
    Η Τάνια στη χώρα των μεγάλων συμπτώσεων
    Το «ταξίδι» της κ. Μπουρμπούλια από την ανακριτική έδρα της Αθήνας και τα νησιά του Αιγαίου στις φυλακές του Παρισιού
    Του Σεραφειμ Κωνσταντινιδη
    Τον Μάιο του 2003, η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, η 19η ανακρίτρια, ήταν μια δικαστικός που παραστράτησε. Σήμερα, η Τάνια όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, έχει αναβαθμιστεί. Εμπλέκεται στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, ορισμένοι φίλοι και συνάδελφοί της είναι προφυλακισμένοι, οι ελβετικές αρχές ανοίγουν τους λογαριασμούς της, γαλλικά δικαστήρια εξετάζουν το αίτημα να εκδοθεί στην Ελλάδα.
    Η ίδια παλεύει με πείσμα και πάθος, επιμένοντας ότι είναι θύμα συμπτώσεων. Αλλωστε, χώρα συμπτώσεων είναι η Ελλάδα. Τίποτα δεν συμβαίνει από πρόθεση. Η σημαντικότερη σύμπτωση ήταν ότι 23 υποθέσεις που αφορούσαν χρηματιστηριακές φούσκες, οι περισσότερες θα έπρεπε να αποκαλούνται χρηματιστηριακές απάτες, ανατέθηκαν στην κ. Μπουρμπούλια.
    Την εποχή εκείνη η Τάνια απολαμβάνει την επιτυχία της. Είναι ωραία, προτιμά εντυπωσιακό ντύσιμο, επώνυμα ρούχα και ακριβά ρολόγια, οδηγεί σπορ αυτοκίνητο και είναι η γυναίκα που θα ξεκαθαρίσει τα χρηματιστηριακά σκάνδαλα. Θεωρείται το κατάλληλο πρόσωπο στη σωστή θέση και ενισχύει την άποψη αυτή με «ελεγχόμενη» δημοσιότητα. Στη διαμόρφωση αυτής της εικόνας συμβάλλει και το γεγονός ότι προέρχεται από εξαιρετικά εύπορη οικογένεια. Τουλάχιστον αυτό επισημαίνει η ίδια σε κάθε ευκαιρία και αυτό δεν είναι σύμπτωση. Θέλει να δημιουργεί την εικόνα αυτή, για άλλοθι, επειδή όποιος είναι πλούσιος θεωρείται υπεράνω υποψίας για δωροδοκία! Συχνά αναφέρεται στη μεγάλη περιουσία που κληρονόμησε από τον πατέρα της. Ο πατέρας της, Θεοδόσης, ήταν παιδίατρος στη Λιβαδειά, όπου διατηρούσε τη μοναδική στην περιοχή παιδιατρική κλινική. Για να ακριβολογούμε στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο ήταν το ιατρείο και οι κλίνες, ενώ στον πάνω όροφο ήταν η κατοικία της οικογένειας του γιατρού που είχε δύο κόρες. Η μικρή ήταν η Κωνσταντίνα, η οποία αφού σπούδασε στη Νομική ακολούθησε το επάγγελμα του παππού της. Εγινε δικαστικός. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δεν είναι απλά, ιδιαίτερα όταν οι συμπτώσεις είναι πολλές και αφορούν τα πάντα.
    «Πολιτισμικό κενό»
    Μοιραίος ήταν ο έρωτάς της με τον δικηγόρο κ. Σταύρο Κουμεντάκη. Εντελώς συμπτωματικά, πρόκειται για τον συνήγορο του κατηγορούμενου σε μία από τις υποθέσεις του Xρηματιστηρίου, κ. Παναγιώτη Κονταλέξη. Το μοναδικό «έγκλημα» που παραδέχεται με προθυμία η Τάνια είναι το ανθρώπινο, ο έρωτας με τον δικηγόρο. Δεν αποδέχεται ότι ευνόησε τον πελάτη του, αλλά η ίδια σε απολογία της «ομολογεί» και τον λόγο που χώρισαν. «Πήγαμε στη Ζυρίχη, είχε μια πινακοθήκη με Πικάσο, του είπα να πάμε, αλλά μου απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει. Οταν αργότερα επισκεφθήκαμε πρώτη φορά το Παρίσι δεν ήθελε να πάμε στο μουσείου του Λούβρου. Κατάλαβα ότι πολιτισμικά με τον άνθρωπο αυτό δεν επικοινωνώ...». Αυτό που δεν αποκαλύπτει στην απολογία της είναι ότι μπορεί να μην πήγαν στο μουσείο, αλλά επισκέφθηκαν μαζί την UBS στη Ζυρίχη. Το πολιτισμικό κενό ποτέ δεν αποτέλεσε εμπόδιο στις τραπεζικές συναλλαγές! Η καταδίκη όμως για δωροδοκία δεν επιβλήθηκε επειδή ερωτεύτηκε κάποιον με περιορισμένα πολιτιστικά ενδιαφέροντα. Ηρθε επειδή ο κ. Κονταλέξης πλήρωσε ως αμοιβή στον άλλο δικηγόρο του, τον κ. Θ. Βαρλάμη, το εξωφρενικό ποσό των 120 εκατομμυρίων δραχμών. Ο κ. Βαρλάμης, υποτίθεται, «πανικοβλήθηκε» όταν έμαθε από τον πελάτη του ότι η αρμόδια ανακρίτρια είναι η Μπουρμπούλια. «Τι πάθαμε, θα μας βάλει μέσα», έλεγε στον ήδη τρομοκρατημένο πελάτη. Ετσι έπεισε τον Κονταλέξη να πληρώσει τα 120 εκατ. δρχ., ο οποίος δεν γνώριζε ότι ο καλός δικηγόρος ήταν παλαιός φίλος της Τάνιας. Η κόρη της έκανε άσκηση στο γραφείο του! Ακόμα μία σύμπτωση. Ολοι οι δικηγόροι του κατηγορούμενου ήταν στενοί φίλοι με την ανακρίτρια. Αυτά έχει η ζωή. Αλλωστε και το ποσό που μάλλον μοιράστηκαν όλοι μαζί ήταν υπερβολικό ως δικηγορική αμοιβή, αλλά αποτελούσε μικρό μέρος των κερδών του κ. Κονταλέξη από το Xρηματιστήριο.
    Σε αναζήτηση κατοικίας
    Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος είναι μικρός και αναπόφευκτα οι συμπτώσεις συνεχίζονται. Οπως όλοι και η Τάνια δικαιούται να αγοράσει αξιοπρεπή κατοικία. Καθώς περιφέρεται σε αναζήτηση κατάλληλης οικοδομής, βλέπει ένα ωραίο συγκρότημα με μεζονέτες. Επισκέπτεται το γραφείο του κατασκευαστή για να συζητήσει το τίμημα και ποιον συναντά; Εκπληξη! Τον κ. Κ. Στέγγο κατηγορούμενο στην υπόθεση Τεχνική Ολυμπιακή που χειρίζεται η ίδια. Το πραγματικό απίστευτο είναι ότι ο κ. Στέγγος δεν συμφωνεί στην πώληση της κατοικίας στην ανακρίτρια και ακόμα τραβιέται με τα δικαστήρια. Θα δικαστεί πάλι για το μεγάλο χρηματιστηριακό σκάνδαλο που προκάλεσε η εταιρεία του. Φαίνεται όμως ότι μεγάλη ήταν και η σιγουριά που είχε• πίστευε ότι δεν κινδυνεύει από την ανακρίτρια...
    Αντίθετα, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι πιο τυχερός μέσα στην ατυχία του. «Καθάρισε» πριν από λίγους μήνες, με πρωτόδικη καταδίκη τριών ετών για πλημμέλημα που αφορά την υπόθεση «Αθηναϊκές Συμμετοχές» που επίσης χειρίστηκε η Τάνια. Η δυναμική δικαστικός, στο μεταξύ, αγόρασε σπίτι στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας. Ως δικηγόρος στα συμβόλαια για την αγορά παραστάθηκε στενός συνεργάτης και μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών του κ. Μυτιληναίου. Αλλη μία σύμπτωση, αλλά δεν είναι η τελευταία.
    Από τους βασικούς μετόχους στην ίδια φούσκα, που τότε ονομαζόταν «Αθηναϊκές Συμμετοχές» και τώρα «Ευρωσυμμετοχές» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ο Μίνως Κυριακού, ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού Αντένα. Ο κ. Κυριακού είναι πιο τυχερός απ' όλους. Δεν δικάστηκε καν, επειδή η κ. Μπουρμπούλια θεώρησε ότι δεν ωφελήθηκε από την άνοδο της φούσκας. Εντελώς συμπτωματικά η αδελφή της, Ιλεάνα, εργαζόταν στον Αντένα και μάλιστα ένα διάστημα ως ανταποκρίτρια του σταθμού στο Παρίσι. Εστελνε καλλιτεχνικές ειδήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελεος! γαμώ τα σεντόνια γαμώ...

    Βάλτε μια περίληψη με ένα λίνκ, ρε παλιομαλάκες!

    Τι θα κάνετε την επόμενη φορά;
    Θα ποστάρετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την εφημερίδα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιο απ' ολα τα "καλοπαιδα" θυμωσε με το ταχα "σεντονι"? Βρεγμενη σανιδα τού χρειαζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση