GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάλι μαζί Ντόρα - Βενιζέλος...

. Υστερα από καιρό , έκαναν πάλι κοινή δημόσια εμφάνιση σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δεν μίλησαν όμως για τις πολ...

.
Υστερα από καιρό, έκαναν πάλι κοινή δημόσια εμφάνιση σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δεν μίλησαν όμως για τις πολιτικές εξελίξεις. Παρουσίασαν στη Στοά του Βιβλίου ένα νέο (πολύ ενδιαφέρον) βιβλίο για το Μακεδονικό. Είναι το βιβλίο του Ευάγγελου Κωφού με τίτλο «Μακεδονικές Ταυτότητες στο Χρόνο - Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις» (εκδόσεις Πατάκη).
----------------

6 σχόλια

  1. Ωραίο ζευγάρι!
    Ταιριάζουν σε όλα και το δείχνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To βόδι και η δρακουλιάρα.

    Εκσυγχρονιστές και Μητσοτακικοί
    θα κάνουν ένα κόμμα όνειρο*



    *εφιάλτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρης είσαι....στ'αρχίδια σου όλα....πρωτάθλημα και κύπελλο στην αρειανάρα κ οι πολιτικοί να πάνε να γαμηθούν........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το 2004, όταν ο Σημίτης παρέδωσε τη σκυτάλη στον Παπανδρέου, για το ΠαΣοΚ υπήρχε ένα δεδομένο και ένα ζητούμενο. Το δεδομένο ήταν η ενότητα της παράταξης. Τίποτε και κανένας δεν την απειλούσε.

    Το ζητούμενο ήταν η πολιτική ηγεμονία. Αν δηλαδή το ΠαΣοΚ θα μπορέσει να τη διατηρήσει ή να την ανακτήσει.

    Σήμερα, τεσσεράμισι χρόνια αργότερα, για το ΠαΣοΚ υπάρχει πάντα ένα δεδομένο και ένα ζητούμενο.

    Το δεδομένο είναι η απώλεια της πολιτικής ηγεμονίας. Το ΠαΣοΚ όχι μόνο την έχασε, όχι μόνο δεν κατάφερε να την ανακτήσει αλλά ούτε δείχνει ικανό να το κάνει σε ορατό μέλλον.

    Το ζητούμενο είναι πλέον η ενότητα της παράταξης. Μία ενότητα η οποία δοκιμάζεται πρωτίστως από την ηγεσία του ΠαΣοΚ και κανείς δεν μπορεί σήμερα να πει με το χέρι στην καρδιά αν και για πόσο το ΠαΣοΚ θα παραμείνει μία ενιαία παράταξη.

    Συμπέρασμα; Ποτέ άλλοτε μετά το 1974 μία από τις δύο μεγάλες παρατάξεις δεν απαξιώθηκε πολιτικά τόσο πολύ και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Οι τελευταίες αγωνιώδεις προσπάθειες του Γ. Παπανδρέου να αναστρέψει το κλίμα δείχνουν αν μη τι άλλο ότι το έχει καταλάβει. Το ερώτημα είναι αν το έχει συνειδητοποιήσει και αν μπορεί ακόμη να κάνει κάτι για να το αλλάξει. Αν δηλαδή υπάρχουν ακόμη περιθώρια ή αν τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί.

    Οι οιωνοί δεν είναι οι καλύτεροι. Οι τελευταίοι χειρισμοί στη σύγκρουση με τον Σημίτη δείχνουν (πέραν όλων των άλλων) όχι μόνο έλλειψη ωριμότητας αλλά και απώλεια ψυχραιμίας.

    Μετά τη σύγκρουση ακολουθούν οι απειλές. Το βέβαιο είναι ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να διεκδικήσει όχι την εξουσία αλλά ούτε καν τη στοιχειώδη πολιτική επιρροή, ευρισκόμενο σε κατάσταση διαρκούς εσωτερικού τσαμπουκά. Οι φιλοδοξίες και οι διαφωνίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής. Δεν αποτελούν ούτε πρόσχημα ούτε άλλοθι. O Ταλεϊράνδος είχε πει κάποτε τη φράση: «Ηταν χειρότερο από έγκλημα. Ηταν λάθος».

    Το λάθος της σύγκρουσης με τον Σημίτη έρχεται να κορυφώσει μία αλληλουχία λαθών, αστοχιών και παραλείψεων. Ηταν λάθος το θέμα του δημοψηφίσματος, το απέδειξαν ήδη οι Ιρλανδοί με την ψήφο τους. Ηταν λάθος και ο χειρισμός της διαφωνίας με τον πρώην πρωθυπουργό.

    Εξυπνοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που δεν κάνουν λάθη. Εξυπνοι άνθρωποι είναι αυτοί που δεν επιμένουν στα λάθη τους. Το ερώτημα τώρα είναι αν ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα επιμείνει στα δικά του.

    for the copypaste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε μεγάλε PASOK poisonous, θα λες τα ίδια και τις επόμενες ημέρες όταν θα βλέπεις να κατανομάζονται ως μιζαδόροι όλα τα λαμπρά εξαπτέρυγα του σημιτισμού (ευρύτερα γνωστά και ως υποσημίτες, όπως λέμε υπολοχαγοί)?
    Αυτά τα τσουτσέκια πληρώνουμε και μας
    έχουν κάτσει στο σβέρκο ο μπουχέσας ο
    'καταλληλότερος', ο αλογογκούφης, η θυγατέρα το βαμπίρ και από κοντά η σαπιοκοιλιά ο Μπενίτο, ο μελλοντικός 'ηγέτης', ο οποίος είχε ξεκωλλωθεί στα μυστικά ραντεβού με τη Θεοδώρα παρουσία γνωστού εκδότη, τόσο προεκλογικά (13/09/2008) όσο και μετεκλογικά (26/09/2007, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Μπεκιάρη - εφημερίδα ΑΞΙΑ). Από τότε είχαν να βρεθούν τα πιτσουνάκια μου και είναι προφανές ότι πεθύμησε ο ένας τον άλλο!
    Μην ανησυχείς όμως αντράκι μου για την τύχη του Κινήματος (δεν σε κόβω δα και για υποστηριχτή του), αυτή είναι ήδη προδιαγεγραμμένη και αυτό γιατί είναι στη μοίρα των Παπανδρέου να λοιδορούνται, να υπονομεύονται, να κατασυκοφαντούνται και στο τέλος ΠΑΝΤΟΤΕ να δικαιώνονται πανηγυρικά και να κερδίζουν για το καλό του λαού. ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΓΥΠΑΡΗΣ - ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΣΦΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν αυτή ήταν η αποκάλυψη για Ντόρα που είχατε προαναγγείλει ,είστε για πολλές μούτζες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση