GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί μιζών και όχι μόνο...

. Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΛΗ . Επειδή κουράστηκα να ακούω και να διαβάζω για ΜΙΖΕΣ και ΜΑΥΡΑ χρήματα και αυτοί που τα πήραν να κρύβονται η να κάνο...

.
Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΛΗ
.
Επειδή κουράστηκα να ακούω και να διαβάζω για ΜΙΖΕΣ και ΜΑΥΡΑ χρήματα και αυτοί που τα πήραν να κρύβονται η να κάνουν την πάπια θέλω να δηλώσω ευθαρσώς ότι: ΔΕΧΟΜΑΙ ΜΙΖΕΣ - ΞΕΠΛΕΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ.
ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
Αφήστε ....μήνυμα και θα επικοινωνήσω μαζί σας.
-------------------------------

2 σχόλια

  1. Πολύ σωστά έκανε ο Γ. Παπανδρέου και συντάχθηκε χθες με τους υπόλοιπους σεισμοπλήκτους. Μόνο που στο ΠαΣοΚ έχουν το προνόμιο να συνυπάρχουν οι σεισμόπληκτοι με τον Εγκέλαδο αυτοπροσώπως. Κάνουν το κόμμα τους καλοκαιρινό χωρίς τη βοήθεια κανενός.

    Χθες οι παρεπιδημούντες τη Χαριλάου Τρικούπη δεν θα πρέπει να ήταν ευτυχείς για την αίσθηση που προκάλεσε η (κατ΄ αυτούς...) «επίδειξη πυγμής» του προέδρου τους. Αν εξαιρέσει κανείς μερικές εφημερίδες της Δεξιάς, δεν νομίζω ότι άκουσαν καλή κουβέντα από κανέναν άλλο. Εκτός κι αν τα χειροκροτήματα του Τράγκα θεωρούνται αρκετά.

    Ανησυχία, περίσκεψη, δυσφορία, μούδιασμα έστω, ήταν οι πιο επιεικείς χαρακτηρισμοί των αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση του Παπανδρέου. Μια απόφαση η οποία (αν κρίνω από τις πρώτες αυτές αντιδράσεις...) δεν κατάφερε να πετύχει ούτε τον πρώτο και σχεδόν μοναδικό στόχο της: να ανορθώσει το ηγετικό προφίλ του προέδρου του ΠαΣοΚ.

    Ο λόγος είναι απλός. Κανένας δεν πείθεται ότι ο Σημίτης δημιουργούσε πρόβλημα στον Παπανδρέου και στο ΠαΣοΚ. Εδώ και τεσσεράμισι χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε καμία εσωκομματική δραστηριότητα, δεν συμμετείχε σε κανένα όργανο, σε καμία διαδικασία, σε καμία απόφαση. Από τον Σεπτέμβριο και μετά, ούτε καν παρίστατο σε κομματικές συνεδριάσεις.

    Μιλούσε σπανίως και για γενικά θέματα, όπως η Ευρώπη ή η λειτουργία της δημοκρατίας. Ουδέποτε άσκησε δημόσια κριτική στον διάδοχό του και ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα στο ΠαΣοΚ με κάτι που είπε ή έπραξε. Σπανίως απερχόμενος πολιτικός έχει δημιουργήσει λιγότερα προβλήματα στον διάδοχό του.

    Αυτό σημαίνει ότι δεν είχε γνώμη για τα πράγματα και δεν ανησυχούσε για την πορεία του ΠαΣοΚ; Κάθε άλλο. Ουδέποτε όμως η γνώμη του ή η ανησυχία του λειτούργησαν αποσταθεροποιητικά. Μόνο στους εγκεφάλους των ανεγκέφαλων της Χαριλάου Τρικούπη μπορούσε ο Σημίτης να αποτελεί απειλή για τον αρχηγό τους.

    Εδώ λοιπόν είναι το μυστικό. Οι ανεγκέφαλοι εγκέφαλοι θεώρησαν ότι ο Παπανδρέου έκανε μια κίνηση εναντίον ενός αντιπάλου του. Μόνο που κανένας άλλος στην ελληνική κοινωνία δεν θεωρούσε ότι ο Σημίτης ήταν αντίπαλος του Παπανδρέου. Και γι΄ αυτό η «επίδειξη πυγμής» του προέδρου έπεσε στο κενό. Για να την αποτελειώσει ο ίδιος ο Σημίτης στη δεύτερη επιστολή του με το αδιάφορο και απαξιωτικό «κάνε ό,τι νομίζεις».

    Ετσι η μαγκιά απεδείχθη κουτοπονηριά. Ποιο ηγετικό προφίλ να ενισχυθεί λοιπόν; Απλώς οι ανεγκέφαλοι εγκέφαλοι ψάχνοντας μια λύση δημιούργησαν άλλο ένα πρόβλημα. Ούτε το ΠαΣοΚ ούτε ο Παπανδρέου το είχαν ανάγκη.

    for the copy paste
    ''PASOK poisonous'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να διαγράψει τον Σημίτη δεν είναι ευχάριστη για κανέναν και ειδικά για τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου , και αυτό είναι κατανοητό για όσους γνωρίζουν την αισθητική και τον πολιτικό πολιτισμό του ανδρός. Στην πολιτική όμως υπάρχουν και όρια και αυτά τα όρια τόσο ο Κώστας Σημίτης όσο και πολλοί άλλοι τα έχουν ξεπεράσει ζημιώνοντας το ΠΑΣΟΚ και εκμεταλλευόμενοι την ευγένεια και τον πολιτισμό του Γιώργου Παπανδρέου.

    Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απαξιώνει μια μεγάλη δημοκρατική παρατάξει και να αποδομή , συστηματικά έναν αρχηγό, μόνο και μόνο για να αυτόπροστατευθεί από τυχόν παραλήψεις η και κακοδιαχειρίσεις του ιδίου και των συνεργατών του.

    Εμείς οι απλοί στρατιώτες της δημοκρατικής παράταξης απαιτούμε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, σαφώς και θέλουμε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αλλά με εντελώς διαφορετικό ήθος και ύφος . Εάν είναι να έρθει ένα ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για να εξυπηρέτηση τα συμφέροντα των ολίγων σε βάρος των πολλών καλύτερα να μην έρθει ποτέ.

    Οι κλέφτες και οι μιζαδόροι δεν έχουν θέση στο δικό μας ΠΑΣΟΚ εάν επιθυμούν ας φτιάξουν δικό τους κόμμα , οι μεγάλο βιομήχανοι και οι μεγαλοεκδότες αναμένουν να αναλάβουν τη χορηγία τους.

    Σπ. Σκιαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση