GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις 2 Νοεμβρίου οι εκλογές!

Φουντώνουν τα σενάρια στα πολιτικά παρασκήνια... ... Στις 26 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος αφότου ξεκίνησε τις εργασίες της η παρού...

Φουντώνουν τα σενάρια στα πολιτικά παρασκήνια...



...

Στις 26 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος αφότου ξεκίνησε τις εργασίες της η παρούσα Βουλή μετά τις εκλογές του 2007.

Αυτό σημαίνει ότι αν προκηρυχθούν εκλογές νωρίτερα, θα διεξαχθούν σύμφωνα με το Σύνταγμα με υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής όχι τον Κ. Καραμανλή αλλά κατά πάσα πιθανότητα τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Ύστερα από την ημερομηνία αυτή, αν στηθούν κάλπες οι εκλογές θα γίνουν από την κυβέρνηση Καραμανλή.

Με τη σημερινή τροπή των πολιτικών εξελίξεων, στα παρασκήνια έχουν ήδη αρχίσει να συζητούνται και οι πρώτες πιθανές ημερομηνίες για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Ορισμένοι υποστηρίζουν πάντως ότι πρόκειται περισσότερο για σενάρια που διακινούνται για να δημιουργήσουν "κλίμα".

Ποιες είναι λοιπόν οι ημερομηνίες αυτές;

Η Κυριακή 2 Νοεμβρίου και -εναλλακτικά- η Κυριακή 9 Νοεμβρίου.

Με βάση αυτό το σενάριο, την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου θα έχει ανοίξει η Ολομέλεια της Βουλής η οποία στη συνέχεια θα διαλυθεί για να προκηρυχθούν οι εκλογές.

(Και τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση με το θέμα του σκανδάλου Ζήμενς και τις ευθύνες πολιτικών προσώπων;).

--------------------------------

18 σχόλια

  1. Νέα Scandal, φυστίκι, φράουλα, cookies και brownies.
    Προσφορά της ΝΔ!k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ !!!!!!

    ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ/ΟΙ ?

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΦΕΛΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NON STOP DANCE HITS WEB RADIO ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΜΕ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ http://irakliowebradio2.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΓΙΜΕΙ ΕΦΝΗΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΡΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥΜΕ "ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ " ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΗΣΟΥΜΕ ?
    ΨΗΦΗΣΤΕ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ LIFE STYLE ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑΠΕΙΝΟ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΓΑΜΙΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ .
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ.
    ΣΥΚΩΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ 114 ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ !
    ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΤΣΤΗΜΕΝΟ ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ
    ΓΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΔΕΛΦΙΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΟΥΜΕ.
    ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΨΗΦΟΙ.
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μυαλό σας και μιά λίρα.
    Μην κρατάτε και την αναπνοή σας μέχρι τις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ζήτημα με το πολιτικό χρήμα είναι αρκετά πολύπλοκο.

    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

    Δεδομένο (1)

    Η ροή των χρημάτων από και προς τους πολιτικούς πρέπει να ελέγχονται τακτικά.

    Βασικό ερώτημα (2)
    Σε ποιο στοιχείο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, (α) στον έλεγχο η (β) στα όρια.

    Με βάση τα παραπάνω γεννάται εύλογα το ερώτημα:

    Ποιος πρέπει να ελέγχει το πολιτικό χρήμα, φυσικά θα πει κάποιος ο λαός οπότε λογικό είναι να κάνει τον έλεγχο η βουλή αφού η δημοκρατία μας είναι αντιπροσωπευτική.

    Μπορεί όμως ο ελεγχόμενος να κάνει και τον έλεγχο;

    Συμπέρασμα:

    O λαός πρέπει να ψηφίζει με ξεχωριστή ψηφοφορία το εκλεκτικό ΣΩΜΑ της βουλής που θα ελέγχει και θα έχει υπό την εποπτεία του τόσο τη ροή του πολιτικού χρήματος από και προς τους νομοθέτες και τα κόμματα όσο και την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.
    t. v.

    Διαβάστε περισσότερα.
    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε λεβέντες ,κορόιδα είναι να αφήσουν τη κουτάλα για εκλογές?
    Το Καραμανλέικο θέλει και άλλα βραχώδη όρη...
    οι υπόλοιποι ξεβράκωτοι βίλες και σαλέ σε Μύκονο και Αράχωβα...
    Περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάνε με καί μένα μάντη νά σέ
    κάνω πλούσιο. Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝ δεν χασει την πλειοψηφια, η ΝΔ θα κανει εκλογες το 2011 η τελος 2010. Και βαζω και στοιχημα, σοβαρα δεν βλεπω το λογο για να κανουν εκλογες, αν κανουν τωρα κοντα θα πρεπει να συνεργαστουν με αλλο κομμα να γινουν κυβερνηση, ποιο? το πασοκ? ποιο πασοκ αυτο που δεν θα υπαρχει του χρονου?
    Καθηστε πισω λιγο να απολαυσετε τα 2 επομενα χρονια, θα εχουν ΠΟΛΥ ενδιαφερον, η πολιτικη οψη της χωρας θα αλλαξει πολυ, παρα πολυ, να'ναι καλα οι γερμανοι δλδ, οχι τιποτα αλλο, επιτελους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aς γίνουν εκλογές όποτε γουστάρετε.
    Ο Ελληνικός λαός είναι κάθε στιγμή έτοιμος να επιβραβεύσει τον πρωθυπουργό για όλες τις προσπάθειες του για ήθος, διαφάνεια, εντιμότητα, σεβασμό του Ελληνικού λαού. Ο Κώστας Καραμανλής θα κερδίσει ξανά με μιά άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία χωρίς τα ζωντόβολα που εκμεταλλεύονται συμφεροντολογικά τον οριακό αριθμό 151 για να αυτοπροβληθούν.
    Είναι ο πρωθυπουργός που για 10 συνεχόμενα χρόνια βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο στην υπόληψη του λαού μας λόγω της αδαμάντινης εντιμότητας του δέν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει σε κανένα ΠΑΣΟΚο αρχικλέφταρο να την αμφισβητήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας γίνουν εκλογές όταν τους γουστάρι η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι έτοιμοι να θριαμβεύσουν με άνετη πιά πλειοψηφία χωρίς ζωντόβολα που εκμεταλλεύονται τον οριακό αριθμό 151 για να αυτοπροβληθούν.
    Ο Ελληνικός λαός αναγνωρίζει την αδαμάντινη εντιμότητα, το ήθος, την διαφάνεια, την ειλικρίνεια του Έλληνα πρωθυπουργού γι'αυτό η εκτίμηση του για το πρόσωπο του βρίσκεται δικιολογημένα στα ύψη την τελευταία δεκαετία. Δέν θα επιτρέψει κανέναν ΠΑΣΟΚοκλέφτη απόλους αυτούς που επι 25 χρόνια ρήμαξαν τα πάντα να τα αμφισβητήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ταγματασφαλίτες, αποστάτες, προβοκάτορες, προδότες των συμφερόντων του Ελληνικού λαού όλοι μαζί ενωμένοι!!!

    Oι δεξιοί συκοφάντες προδότες και λαμόγια έχουν κατακλέψει διαχρονικά το πλούτο της χώρας. Κάθε φορά που η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη κατόρθωνε και ερχόταν στην εξουσία και επιτύγχανε ορισμένα θετικά πράγματα για το πολύ κόσμο, ερχόντουσαν μετά οι προδότες,οι συκοφάντες οι υβριστές και τα λαμόγια οι δεξιοί και τα κατεδάφιζαν, και τα άρπαζαν όλα.

    Oι χουντοφασίστες δεξιοί, ακροδεξιοί προβοκάτορες του Περισσού και της Κουμουνδούρου βρήκαν ευκαιρία με τη διαγραφή Σημίτη να βγάλουν τη χολή τους εναντίον της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

    Ρε δεν βλέπετε που η δεξιά θα μας πάρει και τα παντελόνια θέλετε να μιλάτε για έναν πολιτικό που είναι αδιάφθορος;

    Τόσο ηλίθιοι ήσαστε, ή είσαστε τίποτα κουμπάροι από αυτούς που έχουν ορμήξει στο κράτος, σαν τα κοράκια και τους γύπες;

    Υποστηρίζετε ρε βόιδα το καταλληλότερο και τους προβοκάτορες.

    Υπάρχει και η παροιμία " κάποιος έκοψε τη π----α του να φοβερίσει τη γειτόνισσα"

    H Μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη που είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι συνέχεια του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Πλαστήρα, του 114, του αντιδικτατορικού αγώνα, ούτε διαλύεται ούτε μπορεί να διαλυθεί.

    Μόνο ανασυγκροτείται, για να πάει την Ελλάδα μπροστά σε αντίθεση με τις καταστροφικές πολιτικές της δεξιάς που προκαλούν συμφορές στον απλό κόσμο και φέρνουν την Ελλάδα πίσω στη πολιτική της ψωροκώσταινας.

    Άμα θέλει ο κόσμος να έχει δικαίωμα στην ελπίδα, θα πρέπει να ψηφίσει το Γιώργο Παπανδρέου για πρωθυπουργό, που είναι αδιάφθορος έχει εκσυγχρονιστικές και καινούργιες ιδέες και ικανός να καθαρίσει τη κόπρο του Αυγεία που έχει μαζευτεί.
    Θυμηθείτε όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών πόσες μεγάλες επιτυχίες είχε σημειώσει η Ελλάδα και πως οι Έλληνες κοιμόντουσαν ήσυχοι αφού ήταν σίγουροι ότι τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα ήταν εξασφαλισμένα.

    O κος Σημίτης αν είχε βάλει πλάτη για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, στα χάλια που το παρέδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου, θα μπορούσα να καταλάβω το ξαφνικό πόνο του και τη κριτική. Aυτή όμως έρχεται σε μια στιγμή που η ΝΔ είναι στριμωγμένη και ο προστατευόμενος του Κυριάκος Μητσοτάκης και το Μητσοτακέϊκο γενικά αντιμετωπίζουν κατηγορίες και το σκάνδαλο της SIEMENS είναι σε εξέλιξη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αρχιαποστάτης ήταν ο συνεχής υποστηρικτής του στην 8ετία που κυβέρνησε ενώ αντιμετωπίζει το Γιώργο Παπανδρέου με υβριστικό και χλευαστικό τρόπο.

    Αφού ο κος Σημίτης δεν θέλει, ή δεν ξέρω για ποιους άλλους λόγους δεν θέλει να υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ , δεν πρέπει να το υπονομεύει.
    Για αυτό θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε πολύ καλώς που τον έθεσε εκτός ΠΑΣΟΚ.

    Θεωρώ ότι το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, έχει καταφέρει να χειραγωγήσει τον κόσμο και είναι ο λόγος που δεν θέλει το Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Έχουν καταφέρει όλα τα βάρη να έχουν πέσει στη μεσαία και στη κατώτερη οικονομικά τάξη. Αυτό ενώνει όλους αυτούς γι’αυτό πολεμάνε λυσσαλέα το Γιώργο Παπανδρέου, επειδή διαισθάνονται ότι θα κληθούν να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούν εάν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένη κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aν γίνουν εσπευσμένα εκλογές, η αιτία θα είναι η πρόθεση δρομολόγησης διαδικασιών κουκουλώματος και παραγραφής.

    Εκεί θα πρέπει να προσέξει ο Τατ. μήπως και, ερήμην του έχει μετατραπεί σε "λαγό" για τη δρομολόγηση των εξελίξεων.

    (Yποθέτω το "ερήμην του" - αλλα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεννήθηκαν πριν δέκα περίπου χρόνια ταυτόχρονα με την γέννηση των blogs. Ονομάζονται Σχόλια και είναι απαραίτητο συνθετικό και εξισορροπητικό στοιχείο, ενώ παράλληλα αποτελεί εξ αγχιστείας αδερφάκι του συνόλου που μας είναι γνωστό ως Ανάρτηση.

    Αργότερα, επί κατοχής από το εκστρατευτικό σώμα του τσοντέμπορα grsex, το Σχόλιο αντιμετώπισε ορισμένα υπαρξιακά προβλήματα προσωπικότητας και σκοπιμότητας, ιδίως όταν ήρθε σε επαφή με τον δύσμορφο κλώνο αδελφό του που είχε το όνομα Σπάμ. Τα μέτρα απαγωγής και εξολόθρευσης με την κωδική ονομασία moderation τα οποία κατά καιρούς εφαρμόστηκαν από το Πρεςς - αλλά και άλλους - κατά του Σπαμ, είχαν σαν αποτέλεσμα την παράπλευρη απώλεια του αθώου και αμάχου Σχολίου. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

    Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι για την τύχη του Σχολίου (της Ανάρτησης και του Κειμένου), να ειδοποιήσει τις αναζητήσεις του Ελληνικού Ερυθρού "Β" (blogger).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΛΑ,-ΕΛΛΑΔΑ (σημαινει) ΑΡΠΑΞΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ....... ΧΟΥΝΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ....ΑΦΕΛΕΙΑ!!!
    ΠΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ....ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ...ΠΟΤΕ?????
    ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εκλογές (ανάδειξης συμφερόντων) να γίνουν... αλλά μια από τα ίδια...
    Εκλογές με ουσία θα γίνουν στην Ελλάδα αν και εφόσον η κυρά Μαρία δεν είχε σκοπιμότητα ψηφίζοντας τον κυρ Τάκη για να "βολέψει" την μή ικανή κορούλα της στο Δημόσιο, παρακάμπτωντας κάθε κανόνα δικαίου και αξιοκρατίας.

    Αυτοί μας (σας) αξίζουν.
    Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία του βολέματος της αρπαχτής και της μίζας,... ουδέποτε θα υπάρξουν πραγματικές εκλογές παρά μόνο μία τυπική διαδικασία ανάδειξης συμφερόντων.

    Κρατάω την ακόλουθη εικόνα,..
    Ο γύφτος με το ντέφι (Siemens) και τις αρκούδες του (NΔ - ΠΑΣΟΚ) μαζί και με τις μαϊμουδίτσες να χορεύουν(Μικρά κόμματα)... στον ίδιο ρυθμό και σκοπό...
    Πλανάστε πλάνην οικτρά αν θεωρείτε ότι μόνο ένα κόμμα τα "παίρνει" ή τα "πήρε"... και ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη,... όταν οι ίδιοι θωρακίστηκαν κάτω από την βουλευτική ασυλία που μεθόδευσαν για κάθε ενδεχόμενο ξεκουκουλώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση