GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο 30% οι διακοπές ρεύματος...

...αλλά "κρύβουν" τα στοιχεία! .. Oι περικοπές ηλεκτρικού ρεύματος που κάνει σήμερα η ΔΕΗ είναι μεγάλες, όπως υποστηρίζουν στελέ...

...αλλά "κρύβουν" τα στοιχεία!
..
Oι περικοπές ηλεκτρικού ρεύματος που κάνει σήμερα η ΔΕΗ είναι μεγάλες, όπως υποστηρίζουν στελέχη του χώρου που είναι σε θέση να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση. Μεγαλύτερες μάλιστα απο τις εμφανιζόμενες.
Τα στελέχη αυτά υποστηρίζουν ότι μπορεί να φθάσουν και στο 30% , σε ο,τι αφορά το σύνολο της χώρας, αλλά τα στοιχεία αυτά θα αποφύγουν να τα παρουσιάσουν επίσημα.
Ευθύνες αποδίδονται για την έκταση αυτή του προβλήματος και στην κακή συντήρηση από την ΔΕΗ στις μονάδες του Αγίου Δημητρίου που βγήκαν εκτός λειτουργίας.
----------------------------

13 σχόλια

  1. Τι "στελεχη" ειναι αυτα? μηπως συνδικαλΗστες?

    Παντως δεν εχουμε στοιχεια για διακοπες μεχρι αυτη την ωρα εκτος απο λιγες βλαβες, νορμαλ για την εποχη.
    Πεστε στα συνδικαληστακια να το βουλωσουν, τους βαρεθηκαν τα αντερα μας πια τους αλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. "Καλοκαιρινές διακοπές ρεύματος για πάντα"

    Μια προφορά της ΔΕΗ, σε συνεργασία με τον "πάλαι ποτέ" κοτσανολόγο-παπαρολόγο Στεφάνου, το μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ και πρόεδρο του ΕΒΕΑ "πετυχημένο" τέκνο κομματικού κατεστημένου Κ. Μίχαλο, και υπό την "στιβαρή και υπεύθυνη" σημερινή πολιτική "ηγεσία" του Υπουργείου Υπανάπτυξης και Παθιασμένων Ιδιωτικών Περιπτύξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
    ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΩΠΩΝ,ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΧΑΛΑΝΕ,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΗΣ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΛΗΡΩΝΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ,ΑΥΙΟΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΛΟΓΟ ΖΕΣΤΗ ΠΕΤΑΜΕ ΚΡΕΑΤΑ,ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑΜΑΣ ΑΣ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνώ με τον τακις και προσαυξάνω.
    και γιατί να κάνει 30%;
    αμ πόσα θες;
    να κάνει 50%
    και γιατί να κάνει 50%;
    αμ πόσα θες;
    να κάνει 80%
    και γιατί να κάνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kar... alh δωσε αδεια στον ΟΤΕ να πουλαει ρευμα.θα μας ερχεται φθινωτερα.αλλωστε πουλαει και η ΔΕΗ τηλεφωνα.ΜΑΣ ΚΟΥΖΟΥΛΑΝΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συμφωνω με τον προλαλησαντα...απο κατανομη φορτιου της αττικης ολα κανονικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΗ - ΜΕΤΚΑ όπως SIEMENS- OTE
    ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ?

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006
    «Διαχρονική η διαπλοκή στην ενέργεια»
    Aποκαλυπτικό υπόμνημα του κ. I. Παλαιοκρασσά
    «To σχέδιο της διαπλοκής στην ηλεκτρική ενέργεια» αποκαλύπτει ο πρώην πρόεδρος της ΔEH σε υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Aθηνών. Tα στοιχεία αποτελούν ουσιαστικά την πολιτική απάντηση του κ. Παλαιοκρασσά στην αμήχανη αντίδραση των υπουργών Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφη και Aναπτυξης Δ. Σιούφα, ως προς το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησής του από τη θέση του προέδρου της ΔEH στις 2/12/2005, την οποία είχαν αποστείλει στον εισαγγελέα του Aρείου Πάγου. Tο υπόμνημα του κ. Παλαιοκρασσά υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Aθηνών στις 30 Mαρτίου 2006, συονδευόμενο από 43 σχετικά έγγραφα με τα όσα περί διαπλοκής καταγγέλλει.
    «H διαπλοκή στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ενεργεί ως άτυπος και αφανής μηχανισμός προώθησης οικονομικών συμφερόντων ορισμένων επιχειρηματιών, με τη συνεργασία κρατικών παραγόντων και μέσων μαζικής ενημέρωσης (MME), που τη στηρίζουν είτε με δημοσιεύματα είτε με συγκάλυψη και σιωπή», αρχίζει το υπόμνημα. Περιγράφοντας με αυτό τον τρόπο το πλαίσιο δράσης μιας «διαχρονικής όπως αποκαλύπτεται διαπλοκής» με επίκεντρο τη ΔEH, ο κ. Παλαιοκρασσάς προχωράει σε πιο συγκεκριμένες καταγγελίες, κατανομάζοντας αυτήν τη φορά πρόσωπα: από πλευράς του κράτους, η διαπλοκή αποδίδεται στο υπουργείο Aνάπτυξης (και σε όλες τις ηγεσίες από το 1999 και μετά) και δευτερευόντως στο υπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών, τη Pυθμιστική Aρχή Eνέργειας, τον Διαχειριστή του Eλληνικού Συστήματος Mεταφοράς Hλεκτρικής Eνέργειας (ΔEΣMHE) και τη ΔEH.
    «Tο φαινόμενο της διαπλοκής στη ΔEH», σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο κ. Παλαιοκρασσάς, αποδεικνύεται με στοιχεία που παραθέτει από το 2000 και μετά με την ανάληψη της διοίκησης από τον κ. Στέργιο Nέζη. Tην περίοδο αυτή, εμφανίζεται η METKA του Oμίλου Mυτιληναίου ως βασικός προμηθευτής της επιχείρησης, συγκεντρώνοντας ποσοστό 63,5% των συνολικών προμηθειών της επιχείρησης έναντι 24% του αμέσως επόμενου (AΘHNA -FOSTER) και 12,5% του τρίτου (AEΓEK). Στο υπόμνημα παρουσιάζονται στοιχεία μεθοδευμένων διαγωνισμών για την κατάληξη των έργων στη METKA. Στις μεθοδεύσεις αυτές, φέρονται να συμμετείχαν εκτός του κ. Nέζη, ο γενικός διευθυντής παραγωγής K. Πανέτας και ο διευθυντής ΔMKΘ Aβραάμ Mιζάν. H διοίκηση των κ. Σ. Nέζη και Δ. Παπούλια κατηγορείται για την τοποθέτηση γενικών διευθυντών και διευθυντών σε θέσεις-κλειδιά για την ανάθεση και κατασκευή θερμοηλεκτρικών σταθμών, προσώπων που συνδέονται με τη METKA. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι από μία ομάδα 10-12 στελεχών, 7 έχουν διασυνδέσεις με τη METKA, καθώς συγγενείς πρώτου βαθμού και συγγενείς εξ αγχιστείας, τους οποίους ο κ. Παλαιοκρασσάς κατανομάζει, εργάζονται στη METKA.
    Tη διαπλοκή αυτή φέρονται να στήριξαν, ο υπουργός Aνάπτυξης Δ. Σιούφας και ο γ.γ. του υπουργείου κ. Nίκος Στεφάνου. O κ. Παλαιοκρασσάς, εμφανίζει τη διοίκηση του YΠAN να παρεμβαίνει σε καθημερινή βάση σε καίρια θέματα για την ανάπτυξη της ΔEH, στην κατεύθυνση της εδραίωσης του παγιωμένου καθεστώτος της διαπλοκής, καθώς και για παρέμβαση στον Tύπο: «Eνδεικτική των διασυνδέσεων που υπάρχουν είναι η συνιδιοκτησία της εταιρείας επικοινωνίας PREMIUM A.E. από τους κυρίους Γρηγόρη Nικολόπουλο, διευθυντή Σύνταξης στο "Bήμα", Eυάγγελο Mυτιληναίο, πρόεδρο του Oμίλου MYTIΛHNAIOΣ και Παναγιώτη Ψυχάρη, υιό του Σταύρου Ψυχάρη, εκδότη του "Bήματος". Προκειμένου να διατηρηθεί ανέπαφο το σύστημα της διαπλοκής, το YΠAN χρησιμοποιούσε επιλεκτικώς μερικούς δημοσιογράφους, ως επί το πλείστον του αντιπολιτευόμενου της κυβέρνησης Tύπου, προκειμένου να προωθούν, με το αζημίωτο, τις θέσεις του YΠAN και να προβάλλουν τα "επιτεύγματα" της πολιτικής ηγεσίας του».
    O κ. Παλαιοκρασσάς κάνει εκτενή αναφορά στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης απελευθέρωσης της αγοράς, το οποίο, όπως σημειώνει, συνιστά «απιστία κατά της ΔEH», αφού καλείται να επιδοτήσει τους ιδιώτες ανταγωνιστές της. Aναφέρεται σε πρωτοφανή «τέρατα και σημεία, τεκταινόμενα υπό την αιγίδα του σημαίνοντος υπουργού, από επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας, όπως ο πρόεδρος της PAE, δεν επιδέχονται καμία λογική εξήγηση, άλλη από το ότι γίνονται υπό την πίεση των ισχυρών συμφερόντων της διαπλοκής». H ηγεσία του YΠAN κατηγορείται για μεθοδεύσεις, νομικές αλλά και απροκάλυπτες παραμβάσεις στη ΔEH. «O κ. Mανιατάκης, που επέλεξε ως διάδοχο του κ. Nέζη, είναι πρώην εργοδότης, κουμπάρος και προσωπικός φίλος του γ.γ. κ. Nίκου Στεφάνου, ενώ ο κ. Kυριακόπουλος που επελέγη ως αντικαταστάτης μου, είναι συνταξιούχος στέλεχος της ALPHA BANK και στενός φίλος του κ. Mανιατάκη», αναφέρει σχετικά ο κ. Παλαιοκρασσάς στο υπόμνημα και υπογραμμίζει τις σχέσεις της ALPHA BANK με τον Oμιλο Mυτιληναίου (χρηματοδότησε την εξαγορά της «Aλουμίνιον της Eλλάδας»).
    «Eίμαι πεπεισμένος, ότι ο βασικός λόγος της αντίθεσης του υπουργού, προς το πρόσωπό μου, ήταν ότι δεν ήμουν πειθήνιο όργανο της πολιτικής συμβιβασμού, με τα συμφέροντα της διαπλοκής. O ίδιος μού είχε πει χαρακτηριστικά, ότι η ΔEH δεν θα ησυχάσει, αν δεν τα βρουν μεταξύ τους οι Mυτιληναίος και Kοπελούζος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΚΟΛΠΟ;;; ΕΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ. ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Η ΔΕΗ ;; ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΥΣΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΖΙΕΜΕΝΣ;;
    (genitsaros)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΣΤΙ να τρώτε ότι σας πασάρουνε.
    Κύριοι ξέρετε πως πωλείται ΦΤΗΝΑ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ; την αφήνεις και φαίνετε ότι καταρρέει .
    Είναι δυνατόν να έχομε μια ΔΕΚΟ και να μην είναι κερδοφόρα; ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΗ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ; Η ΟΧΙ;.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ , ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΚΟΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ;;;???
    ΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ , ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ, ΕΔΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΜΕ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ .
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ; ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ.. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

    Μπούντζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. pou tis eidate tis diakopes re paidia??? poli "egkiri" i pigi opoia kai na einai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΔΕΗ με την μοναρχία στην παραγωγή ρεύματος κάνει ότι γουστάρει.
    Αυτή στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ αλλά και αυτοί οι πολιτικοί μας δεν γνωρίζουν
    τι σημαίνει Δ.Ε.Κ.Ο ?
    Αλλά είναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ όχι μόνο αυτή αλλά και αυτή που τους ψηφίζουν.
    Μάθετε επίσης εσείς στην ΔΕΗ ότι είμαστε πελάτες σας και πρέπει να μας φέρεστε καλύτερα.
    Το θέμα όμως είναι ότι γίνεται επίτηδες, το κόλπο είναι να αγανακτήσει ο κόσμος έτσι ώστε να ετοιμάσουν οι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ οι πολιτικοί μας το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της και την εισχώρηση ιδιωτικών εταιριών στο χώρο παράγωγης του ρεύματος. Δηλαδή ετοιμάζονται τα επόμενα χρόνια για μεγάλο φαγοπότι. Και όποιος νοώ νοητό. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε στο press-gr. Απλά όταν πας ρε ΒΛΑΚΑ να ψηφίσεις μην κοιτάς μόνο την πάρτι σου, για ένα κομμάτι ψωμί που σου πετάνε οι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ οι πολιτικοί μας τους κάνεις την χάρη, ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν νομιζω οτι ετοιμαζουν ιδιοτικοποιηση περαν του παραγωγικου τμηματος το οποιο εχει ηδη γινει. Η γνωμη μου ειναι οτι ετοιμαζουν το εδαφος για να ανοιξει η συζητηση για ατομικο εργοστασιο παραγωγης. Το ξερω, δυσκολο σε αυτη τη χωρα αλλα, πετρελαιο ακριβο, φυσικο αεριο ακολουθει τιμες πετρελαιου, λιγνιτης πολυ βρωμικος, τι μενει, καποιες ανεμογεννητριες που γινετε της ποπης οποτε καποιος παει να εγκαταστησει διοτι ο κοσμος δεν θελει να τις βλεπει στους λοφους γυρω του... καποτε πρεπει να σοβαρευτουμε και να δουμε τι θα γινει με το μελλον της χωρας, τουλαχιστον ασ αρχισει η συζητηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. takis 9:26
    ========

    "...καποιες ανεμογεννητριες που γινετε της ποπης οποτε καποιος παει να εγκαταστησει διοτι ο κοσμος δεν θελει να τις βλεπει στους λοφους γυρω του..."

    =========

    Δεν αφήνουμε τα καραγκιοζιλίκια με τις ανεμογεννήτριες;

    Να τις βάλουν στη θάλασσα, αν θέλουν! Μόνο που το κόστος εγκατάστασης θα ανέβει κατά 50%, για αυτό και θέλουν να τις βάλουν πάνω από το κεφάλι μας.

    Μία ανεμογεννήτρια στοιχίζει 1.000.000 ευρώ/ΜW. Kαι μία ανεμογεννήτρια του 1MW, σε "ανεμόεσσα" περιοχή του Αιγαίου, αποδίδει περίπου 10ΜWh ανά 24ωρο.

    Από τη στιγμή που το "ανανεώσιμο ρεύμα" επιδοτείται (από τα λεφτά των φορολογούμενων) με 0,5-06 Ε/ kWh, αυτό σημαίνει ότι ο "επενδυτής" εισπράττει, από το κράτος, 5000 ευρώ/24ωρο!

    Κάντε λογαριασμούς και υπολογίστε πόσο χρόνο θα του πάρει για να αποσβέσει την επένδυση (συμπεριλαμβανομένων και των μαύρων χρημάτων για τοπικούς βλαχοδήμαρχους και πολιτικούς μεσάζοντες για την απόκτηση της προνομιακής άδειας εγκατάστασης).

    Ε, λοιπόν, με τόσο χρήμα που κλέβουν από τις τσέπες μας, ας πάνε να τις εγκαταστήσουν στη θάλασσα ή, αν δεν τους αρέσει, να τις βάλουν στην τρύπα τους!

    Αρκετά με όλη αυτή την λαμογιοοικολογία του κώλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση