GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η …καύση κτυπάει τα …τύμπανα!

. Γράφει ο gianniotis.gr . Ε π ι τ έ λ ο υ ς: Πριν καλά - καλά προλάβει να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία, το σχέδ...

.

Γράφει ο gianniotis.gr

.

Ε π ι τ έ λ ο υ ς: Πριν καλά - καλά προλάβει να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, με βάση το οποίο θα επιτρέπεται και στη χώρα μας η καύση των νεκρών, άρχισαν να χτυπάνε με δύναμη, οργή και λύσσα τα …ρασοφόρα και …κορακίστικα τύμπανα.
Στην ίδια ορχήστρα συμμετέχουν κι’ άλλοι …καλλιτέχνες. Μα πάρα πολλοί οργανωμένοι …καλλιτέχνες. Καλλιτέχνες πάσης φύσεως. Γλύπτες και επεξεργαστές μαρμάρων, λουλουδάδες με ανακυκλωμένα υλικά κατά περίπτωση, καταστήματα πώλησης μακάβριων παρασκευασμάτων, και ότι άλλο μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Κοινή συνισταμένη όλων αυτών. Η χοντρή κονόμα. Και καλά όλοι οι παραπάνω. Ομολογώ ότι θίγονται επαγγελματικά. Οι ρασοφόροι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί κόπτωνται τόσο πολύ, αφού έτσι κι’ αλλιώς το μισθό τους τον παίρνουν;

Μην προλάβετε και με πείτε αφελή. Την γνωρίζω πολύ καλά την πραγματικότητα.

Αυτοί θίγονται πιο πολύ απ’ όλους, και ας κοροϊδεύουν με τον πόνο των συγγενών του τεθνεώτος, ως δήθεν συμπάσχοντες με προσποιητά τεθλιμμένο ύφος.

Ο Φαρισαϊσμός και η υποκρισία στη χώρα μας, ζει και βασιλεύει πιο πολύ μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, παρά απ’ ότι έξω απ’ αυτούς.

Οργίζεσαι πραγματικά όταν ακούς τους ρασοφόρους να μιλάνε για το άψυχο σώμα του νεκρού. Έχει τον προορισμό του λένε, σύμφωνα με τα της εκκλησίας οριζόμενα. Τι εννοούνε άραγε με αυτό; Ότι μαζί με την ψυχή του νεκρού, πάει και το σώμα του στην κόλαση ή στον παράδεισο.

Δεν είδα όμως ποτέ να δείχνουν ανάλογη ευαισθησία για τα άψυχα σώματα που μένουν στα ψυγεία επί μήνες, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς γι’ αυτά.

Ε…βέβαια!!! Αυτό το σώμα δεν έχει προορισμό, και επομένως ούτε οικονομικό όφελος.

Κύριοι παπάδες και δεσποτάδες, μήπως η επί μακρόν παραμονή ενός νεκρού μέσα στα ψυγεία, μπορεί να θεωρηθεί και ως περιϋβριση νεκρού;

Για σκεφθείτε το λίγο, και αφήστε τα δήθεν…χριστιανικά κ.λ.π. βαρύγδουπα επί του θέματος της ταφής, κατά τα δικά σας και όχι της θρησκείας οριζόμενα.

Όλα αυτά τα λέω, με δεδομένο ότι είμαι Χριστιανός ορθόδοξος και …λαδοβαπτισμένος. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο.

Ήρθε η ώρα να γίνουμε κράτος, καθώς και η δική σας για να γίνετε άνθρωποι.

Κύριοι Εθνοπατέρες και λοιποί εμπλεκόμενοι με το θέμα αυτό. Νομοθετείστε πάραυτα και με την διαδικασία του κατεπείγοντος την καύση των νεκρών. Δίνουμε δισεκατομμύρια το χρόνο στο εξωτερικό για την θεραπεία των ασθενών. Τουλάχιστον ας μη πληρώνουμε και για την καύση των δικών μας ανθρώπων, που η νομοθετική ανάγκη μας αναγκάζει να τους πάμε πάλι στο εξωτερικό.

Παπάδες!!! Συμπλεύστε επιτέλους με την πολιτεία αυτή τη φορά, μόνο και μόνο για το καλό των Χριστιανών. Αν βέβαια μέσα σας έχετε …χριστιανικά ένστικτα.

---------------------------------------------------

49 σχόλια

  1. Η ρύθμιση υπάρχει ήδη ως πρόβλεψη στο νέο μεταρρυθμιστικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ακριβώς μετά από εκείνη που προβλέπει σύνταξη στα 72 και ευθανασία στα 75.

    Νέα Δημοκρατία.

    Εργασία για πάντα,
    ευθανασία για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε πόσα χρόνια λέτε να έχουμε την πραγματικ΄νόμιμη πρώτη καύση νεξρού στην ελλάδα;
    και πόσο υπολογίζεται να στοιχίζει;

    οι άφραγκοι θα έχουν δικαίωμα σε δωρεάν καύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΡΑ !

    Τέλος στην κομωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. otan oi ellines polites mathoun ta xristianika egklimata tvn rasoforon enanti tis ellados, tote apla
    tha gemisi o topos rasoforous kremasmenous se oles tis mouries aytou tou topou.
    mono etsi ha pesi ayto to evreoioudaikoxristianiko katestimeno.
    alios eiste aksioi ths moiras sas. eroxnte kai xeirotera sxediasmena ola apo to evreoxristianiko ieratio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΥ.

    ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΙΛΕ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑ ΜΠΕΤΟΝΑΚΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΣΟΥ.

    ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.

    ΤΩΡΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΥΧΗ, ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν είσασταν στοιχειωδώς χριστιανός ορθόδοξος όπως λέτε δεν θα μιλούσατε για καύση και θα σεβόσασταν το σώμα το οποίο αποτελεί Ναό ψυχής. Το να αλλάζουμε τα δόγματα της πίστης κατά τη προσωπική μας επιθυμία συνιστά ασφαλώς μία νέα προσωπική θρησκεία και σίγουρα όχι Ορθόδοξη Πίστη. Αντιλαμβάνομαι την αδυναμία σας να κατανοήσετε ότι κάποιοι μπορεί να υπερασπίζονται τα ορθόδοξα ιδεώδη χωρίς να σκέφτονται τον παράγοντα χρήματα, για τα οποία βλέπω ότι δίνετε πολύ μεγάλη σημασία στη ζωή σας και καλό θα ήταν να απεγκλωβιστείτε κάποια στιγμή από το άγχος τους. Σε κάθε περίπτωση αφού διακατέχεστε από χριστιανικά ιδεώδη και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω κάντε μία κουβέντα με τον πνευματικό σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριοι παπαδογλέντηδες. Προαισθάνεστε ότι θα χάσετε την χοντρή κουτάλα και βάζετε μπροστά τα δήθεν χριστανικά σας.
    "Και ο Χριστός απέθανεν και ετάφη".
    Ρε δεν αφήνετε αυτό το τροπάριο.
    Ο Χριστός πέθανε, αλλά δεν πέσανε πάνω του ρασοφόροι με μνημόσυνα, μαραμαράδες, λουλουδάδες και ούτε για τον τάφο του πλήρωσε κανένας.
    Αφήστε τις ηλίθιες συγκρίσεις.
    Και κάτι ακόμα.
    Μετά το μνημόσυνο που κάνετε, γιατί πηγαίνεται και από το σπίτι του νεκρού;
    Πάλι για φαί και χρήμα.
    Ρε τσίπα δεν έχετε.
    Ο άλλος ο των Αθηνών Μητροπολίτης, κράταγε ένα δισεκατομμύριο για τα "γεράματά" του και το λέει με θράσος.
    Θου κύριε φυλακή τω στόματί μου.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φοβάμαι πως θα χάσω το χρόνο μου σχολιάζοντας τα αυτονόητα, εξάλλου ο θρησκευτικός φανατισμός είναι πολύ βαθιά ριζωμένος, αλλά θα εκφράσω μερικές απόψεις προσπαθώντας να αποφύγω την οξύτητα:
    1. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο το ότι οι χώροι ταφής στην χώρα μας τελούν υπό την "αιγίδα" της εκκλησίας και το ότι ο κάθε ιερωμένος εμφανίζεται ως έχοντας τον τελικό λόγο πάνω στο νεκρό κορμί κάποιου ανθρώπου που φέυγει από τη ζωή.
    2. Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να αποφασίσει προτού φύγει από τη ζωή τον τρόπο με τον οποίον θα διαχειριστεί το κορμί του.
    3. Όπως υπάρχει πολιτικός γάμος πρέπει ΑΜΕΣΑ να καθιερωθεί πολιτική κηδεία και να γίνουν είτε ξεχωριστοί χώροι ταφής για τους μη-χριστιανούς είτε να φύγουν οι εκκλησίες από τους χώρους ταφής εφόσον η πολιτεία αποφασίζει πως αυτοί οι χώροι ανήκουν σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
    4. Η καύση των νεκρών είναι μια άριστη πρακτική και οικονομική λύση σε θέματα τόσο χώρου όσο και αξιοπρέπειας και πρέπει να θεσμοθετηθεί επίσης ΑΜΕΣΑ.
    5. Δεν έχουν καμία επιστημονική επάρκεια και καμία θεωρητική κατάρτιση οι χριστιανοί (ή άλλου θρησκέυματος) ιερωμένοι να συζητούν και να αποφασίζουν για θέματα καθαρά βιολογικά και ιατρικά του τύπου "υπάρχει και τι είναι ψυχή;", "τι απομένει από το άψυχο κορμί" κλπ κλπ. Με το να έχεις διαβάσει στη ζωή σου δύο χαλκευμένα βιβλία (διαθήκες) καθώς και ορισμένα άλλα που σχολιάζουν τα δύο προηγούμενα δε σε κάνει σε καμία περίπτωση ειδικό για πολύπλοκα θέματα νευροβιολογίας και νευροφυσιολογίας, ιατροδικαστικής και φυσικά αν πάμε πιο μακριά σε θέματα κοσμοφυσικής, οντογένεσης κλπ η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη.
    6. Τέλος, επιτέλους το ελληνικό κράτος πρέπει να τροποποιήσει το σύνταγμα του και να αποβάλλει τον θρησκευτικό χαρακτήρα του που προσβάλλει μια πολύ μεγάλη μερίδα ελλήνων άθεων, αγνωστικιστών και φυσικά αλλόθρησκων. Οι εποχές των εθνικών καθάρσεων τελείωσαν (ελπίζω) - δε χρειαζόμαστε πια τα βαρίδια του μεσαίωνα. Φτάνουν οι τεμενάδες των πολιτικών (ιδίως αυτών που παριστάνουν τους προοδευτικούς και τους σοσιαλιστές) στους παπάδες - σκεφτείτε πια επιτέλους πάνω από το πολιτικό κόστος...
    7. Επιτέλους τέλος στη χορήγηση μισθών από το ελληνικό κράτος στον χριστιανικό κλήρο, δε μας περισσεύουν. Η ορθ.χρ. εκκλησία είναι ακμαίος οικονομικά οργανισμός που μπορεί ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ να θρέψει τις οικογένειες αυτών των κυρίων...εξάλλου ας αδυνατίσουν και λίγο, τα προβλήματα υγείας που συνοδεύουν τη νοσογόνο παχυσαρκία είναι πολλαπλά και δε λύνονται με προσευχές.
    Ένας ψύχραιμος άθεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιαννιώτη έριξες τους παπάδες στα βαθιά νερά. Όποιος τα έβαλε μ' αυτούς άσχημα ξέμπλεξε.
    Ξεκινάνε όλοι ομαδικό πυρ σαν μασονία και όποιον πάρει ο χάρος.
    Ντροπή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ.

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
    ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ.

    Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ...

    ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ?

    ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΠΑΣ".

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟ'Ι' ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

    Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ 1981 ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ Χ Ε Σ Τ Η Σ...

    Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΙΧΕ ΤΑ ΑΡΧ.. ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ.

    ΤΟ ΡΥΠΑΡΟ ΡΑΣΟ ΜΕ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΑΠΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.

    ΚΑΠΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α Λ Λ Α Γ Η ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.

    ΡΟΔΕΡΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 8,28 gia papa se kovo. Kai an o pneumatikos pou les tou vali xeri?.
    Eukairia psaxnoyn oi papades gia xouftoma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. the Bloopers team.
    San omada kala ta pate. Mono se sxolia sas vlepoume. Gia anartiseis den exete kolo.
    Telika gia tin tampakiera tipota.
    San skatofatsi omada eiste iper i kata tis kafsis ton nekron???
    Sas epitrepoun oi iexovades na exete apopsi.
    Fige apo to plano mori skatofatsa.
    Neodimokrati mou esi.
    An i ND eixe tetia apovrasmata tha dialiontan san koma.
    get lost nowwwwwwwwwwww bitch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8.28: Μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν εν έτει 2008 αυτά που γράφεις:
    1. "Σώμα - Ναός Πίστης": Παίρνουμε παράδειγμα πως σέβονται οι παπάδες τον "ναό" τους - άπληστα τεμπέλικα παχύδερμα που τους αρέσει η κακοποίηση του πρωκτού - δικαίωμα τους βέβαια, αλλά και η υποκρισία έχει τα όρια της. Το σώμα είναι μια βιολογική μηχανή χωρίς μεταφυσικές ιδιότητες - δεν υπάρχει μεταφυσική μόνο φυσική και όποιος θέλει να ισχυριστεί το αντίθετο ας ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ με επιστημονικούς όρους, όχι με θεωρητικές αμπελοφιλοσοφίες. Το βάρος της απόδειξης πέφτει στους ντεϊστές και όχι στον άθεο. Με την ίδια λογική ας μου αποδείξει κάποιος ότι δεν υπάρχει ας πούμε ο Ντάμπο το ελεφαντάκι...
    2. "Τα δόγματα". Αν ο άνθρωπος είχε κολλήσει στα δόγματα σας αμόρφωτοι τενεκέδες ακόμα η γη θα ήταν επίπεδη, και θα πιστεύαμε ότι ο προπαππούς μας ήταν ο Αδάμ...
    3. "Τα χρήματα...και το άγχος...". Ας απεγκλωβιστούν πρώτοι λοιπόν σαν καλό παράδειγμα οι κληρικοί για να μας δείξουν τον φωτεινό δρόμο, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί είναι χαραμοφάικα σκυλιά που σκέφτονται μόνο το στομάχι τους και την γελοία εξουσία τους...
    4.Το καλύτερο το κράτησε για το τέλος: "Ο πνευματικός σας!!!!!!!" Που ζείτε τέλος πάντων; Ποιός σοβαρός και μορφωμένος άνθρωπος (που δεν έχει εξαρτήσεις φυσικά από το παπαδαριό και την ψήφο του) θα προσφύγει σε έναν αμόρφωτο δογματικό αγκυλωμένο γενειοφόρο ταλιμπάν ρασοφόρο για να του δώσει λύση σε οποιοδήποτε θέμα. Εκτός αν έχει ιδιαίτερα "ήθη" φυσικά, οπότε μπορεί τότε καλλιστα να καλυφθούν οι ανάγκες του.
    ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Bloopers team:

    Εσείς αποβολές, δεν έχετε φόβο. Ούτε τρώγεστε, ούτε καίγεστε. Τυχερούλες πουτανίτσες. Μια και έξω στα σκατά και στα σκουλήκια θα πάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 30 Ιούλιος 2008 10:35 πμ

    ΨΥΧΡΑΙΜΕ ΑΘΕΕ.

    ΠΟΙΟΣ Σ'ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ,ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΑΦΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΑΙ?

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ , ΑΛΛΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .

    ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΣΑΣ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΣΟΥ(ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ) ?

    ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ,ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΘΩ .

    ΠΑΨΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΩΜΟΛΟΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ , ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ ΕΝΝΟΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΗΛΙΘΙΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΒΡΑΙΕ ΤΩΝ 8.28
    ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΙΔΕΩΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
    ΙΣΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ
    ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΑΣ.
    ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥΣ

    ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΟΣΤΙΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ.

    ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ?

    ΡΟΔΕΡΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 8.28,
    δέν διάλεξες τήν πίστη σου αλλά σού
    τήν επέβαλλαν.
    Όπως καί τήν(διαφορετική) πίστη
    100000 ανθρώπων πού γεννήθηκαν συγ-
    χρόνως μέ σένα σ΄ όλη τή γή.
    Τουλάχιστον, ΔΙΑΛΕΞΕ τόν τρόπο πού
    θά πάς στόν δημιουργό σου(μπορεί νά
    επανέλθεις ιεροεξεταστής) ή καί νά
    κόψεις εισητήριο γιά τήν ανυπαρξία.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε 8:05, κανένας δεν σου ζήτησε να απορρίψεις τις απόψεις σου ή τις επιλογές και να ταυτιοσθείς κατ' ανάγκη με το άρθρο του γιανιώτη.
    Τώρα αυτό που γράφεις:

    "ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΙΛΕ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑ ΜΠΕΤΟΝΑΚΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΣΟΥ."

    είναι μπλάκ χιούμορ ή επίδειξη πνεύματος;
    Είπαμε ρε φίλε, ναι στην "άποψη" αλλά όχι σε αηδίες.
    Λευτέρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εαν υπάρχει Ελλάδα (βάλτε εδώ ό,τι χαρακτηρισμό για σας θέτε ) υπάρχει γιατί υπήρξε η εκκλησία η οποία τάδωσε όλα και το αίμα της φυσικά, αστοιχείωτοι (βάλτε κι εδώ ό,τι θέτε) μέχρι και τη σύσταση τότε του Ελληνικού κράτους. το αντίδωρο θα ήταν επίδομα στους κληρικούς το οποίο ήλθε για πρώτη φορά με καθυστέρηση 100 ετών. Από το 1824 ήλθε το 1924. Χρωστάμε στην εκκλησία ....(βάλτε κι εδώ ό,τι θέτε). Για τα δις και τρις που σκορπούνται από δω κι από εκεί σε λίγους, για τις κλεψιες και τις ρεμούλες, δε σας νιάζει. Για τα λεφτα των παπάδων σας κόφτει τρομάρα σας. Υποκριτές. Και ποιός σας είπε οτι αν γίνει χωρισμός θα πάψει το κράτος να μισθοδοτεί τους παπάδες; Αυτό καταλάβατε εσείς; Τόσο στενοκέφαλοι είσθε; Αν τολμά το κράτος να δώσει πίσω ότι έχει πάρει. Αιώνες τώρα. Τα εκατονταδες εκκλησιαστικά ιδρύματα να κλείσουν θα βρωμίσει η χώρα. Φωνάξτε, καλό στην εκκλησία κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άθεοι και αντίχριστοι εξυπνάκηδες, βρήκατε πάλι ευκαιρία να ξεβράσετε δηλητήριο. Λουστείτε με βενζίνη και λαμπαδιάστε ζωντανοί να ξεβρωμίσει η χώρα από εσάς, ρεμάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Sas grafw apo Germania:

    H KAUSH TWN NEKRWN EINAI PIO AKRIBH apo thn khdeia!!!

    Sthn arxh gia na perasei san sunhtheia ksekinhse pio fthinh.

    Marmarades kai louloudades douleuoun kai sthn kaush!!!

    Dialegeis se ti bazo tha mpei h staxth tou nekrou sou (marmarenia apo 500€)kai ti tha grafei h plaka apo panw!

    Louloudia fernoun kanonika sthn teleth prin to futema tou bazou!!!

    Kai opws sas eipa, h kaush einai pio akribh apo thn khdeia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΚΑΥΣΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΩΤΙΚΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ: ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΠΟΥΡΠΟΥΑΡ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ... ΚΑΙΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΔΑΣΗ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ.ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ- ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΝΑ...ΤΙΣ ΔΡΟΣΙΣΟΥΝ. ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ...ΚΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ. ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ. Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΕΙ ΜΕΤΑ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ. ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ!!! ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟ. ΠΑΝΤΟΥ ΦΩΤΙΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ. Η ΜΟΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ, ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ...ΡΙΞΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΡΟΧΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ. Μετα τιμης Ταμάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 30 Ιούλιος 2008 2:04 μμ

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΛΑΚ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ .

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ.

    ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ ΣΟΥ .
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ !!!!
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ !!!ΠΕΣ ΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΛΛΟΥ ΕΒΡΑΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ.ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΚΑΤΑΛΕΒΕ ΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΦΕΡΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς "Ένας ψύχραιμος άθεος" 30 Ιούλιος 2008 10:35 πμ

    Σωτηράκη εσύ; Πως είναι το Βέλγιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΘΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ
    ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ
    ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕΣ!!!!

    ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟ.
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ
    ΖΑΜΠΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΕΤΤΗ!!!


    ΞΥΠΝΑ ΚΑΗΜΕΝΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είμαι υπέρ της ταφής. Δεν βλέπω όμως να υπάρχουν επιχειρήματα ικανά να πείσουν περί αυτού και τους άλλους. Και αντιστρόφως, είμαι εναντίον της καύσεως. Δεν βλέπω όμως να υπάρχουν επιχειρήματα ικανά να πείσουν περί αυτού και τους άλλους.
    Δεν γίνεται τώρα εδώ να αναφερθώ στο καθένα χωριστά από τα εκατέρωθεν επιχειρήματα. Σημειώνω μόνο ότι και αυτά τα θρησκευτικά υπέρ της ταφής, λέω αυτά επειδή προβάλλονται με περισσότερο φανατισμό και απολυτότητα, αναιρούνται εύκολα, προσέξτε!, όχι από έναν άθεο ή επί τη βάσει της κοινής λογικής. Αναιρούνται από άλλα περιεχόμενα μέσα στη διδασκαλία της ίδιας της θρησκείας. Αυτά όμως δεν τα βλέπουν όλοι. Ο λόγος είναι ένα άλλης φύσεως πρόβλημα.
    Γενική κατάληξη. Μη νομίζει κανείς ότι έχει πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα. Αντίλογος υπάρχει σε όλα τα επιχειρήματα. Που σημαίνει ότι και ο διάλογος από την άποψη αυτή είναι περιττός. Ο όποιος διάλογος θα συναγάγει το δικαίωμα του καθενός να διαθέσει μετά θάνατον το σώμα του κατά την ιδία βούληση. Και αυτή η δυνατότητα πρέπει να παρέχεται σε όλους. Δηλαδή, η δυνατότητα καύσης των νεκρών και στον τόπο μας (με την οποία διαφωνώ) να προχωρήσει ταχύτατα. Είμαστε ήδη σε καθυστέρηση μεγάλη.
    Χθόνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και ποιος σ επιασε απ το λαιμο ρε φιλε ;
    Σε υποχρεωσε κανεις, να κανεις το ενα, η το αλλο;
    Αλλα βγαλε το σκασμο για κατι που αφορα στους αλλους.
    Γιατι πρεπει να υοχρεωνεις τους συγγενεις καποιου μακαριτη, που δηλωσε οτι επιθυμει να καει, να παει στη Βουλγαρια για να το κανει και να πληρωσει ενα σωρο λεφτα, για να μη θιγει η κονομα των διαφορων κορακιων εδω;
    Αλλα η βλακεια ως γνωστον, ειναι ανικητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για τι επιχειρηματα μιλας ρε ανθρωπε;
    Χρειαζονται επιχειρηματα για το ενα η το αλλο;
    Αν νοιωθεις, οτι θελεις να σε φανε τα σκουληκια, πηγαινε να σε θαψουν, ενω αν νοιωθεις οτι θελεις να τελειωνεις μια και καλη μ αυτο λες και σε καινε.
    Παπαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς 4.06.
    Έπιασες το όνομα αγαπητέ (δυστυχώς μου δώσαν χριστιανικό όνομα και όταν από το δημοτικό αποφάσισα πως είμαι άθεος ήταν πλέον αργά να το αλλάξω) αλλά το Βέλγιο δεν είχα την τύχη να το επισκεφτώ μέχρι τώρα. Μάλλον κάποιον άλλον σκέφτεσαι. Χαίρομαι που σιγά σιγά αυξανόμαστε και οι φωνές μας δυναμώνουν ενάντια στο σκοταδισμό και την αστοιχειοσύνη. Σε λίγα χρόνια θα είμαστε τόσοι πολλοί που δε θα υπάρχει γυρισμός για το θεοκρατικό κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς 1.16:
    1.Δηλαδή υπάρχει κανενα νεκροταφείο χωρίς εκκλησία και παπάδες και δεν το ξέρουμε; Αν υπάρχει κύριε/κυρία πείτε το μου να κάνω τη διαθήκη μου αντιστοίχως.
    2. Φυσικά και δε μου αρέσει το θέαμα της καύσης των νεκρών και δεν είμαστε ινδία για να το κάνουμε δημόσιο. Το ποιοί ηδονιζόταν με την καύση "μαγισσών" και άλλων άτυχων συνανθρώπων μας και εκστασιαζόταν στην μυρωδιά της καμμένης σάρκας στην πορεία των αιώνων το γνωρίζετε καλά.
    3. Εσείς δηλαδή που λατρεύετε έναν γυμνό άντρα πάνω σε ένα φρικτό όργανο βασανιστηρίων την ώρα που ξεψυχάει και το φοράτε επάνω σας είστε φυσιολογικοί;

    Προς κο/κα 2.20.
    1. Η εκκλησία είναι πασίγνωστο πως διατηρούσε ΑΡΙΣΤΕΣ σχέσεις με όλους τους τυράννους κατά τη διάρκεια της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Αναφέρω ενδεικτικά: τούρκοι, μεταξάς, χούντα, CIA, ακροδεξιά στοιχεία, ΛΑΟΣ και πολλά άλλα.
    2. Αυτά που γράφετε για το αντίδωρο και τα άλλα γραφικά, προκαλούν άφθονο γέλιο αν αναλογιστεί κανείς τι ποσότητες αντίδωρου θα χρειαζόταν για να θρέψουμε τις παχιές κοιλιές των ελλήνων κληρικών. Επίσης δε μας είπατε αν δεν θα είχατε αντίρρηση να πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος και τους καθολικούς ιερείς, και τους μουλάδες και τους ραββίνους...
    3. Το να μιλάς σε θρησκόληπτο και να περιμένεις κάποια κουβέντα με επιχειρήματα είναι να σαν να θέλεις να εξηγήσεις στο σκύλο σου την προέλευση των ειδών και τη φυσική επιλογή και να αναμένεις και απάντηση, οπότε ξέρω ήδη πως χάνω το χρόνο μου μαζί σας κύριοι. Συνεχίσετε να λατρεύετε τις εικόνες σας και τους θεούς σας.

    ΥΓ. Τον "Άγιο" Βησσαρίωνα (τη γνωστή μούμια που κονόμησε δις) τον ξεχάσατε γρήγορα υποκριτές και απατεώνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το κακό είναι ότι οι παπάδες δεν σταματάνε στήν ταφή. Υπάρχει και η... εκταφή! Στά τρία χρόνια απάνω λοιπόν, αρχίζουμε: Παρουσία συγγενούς, γίνεται η εκταφή. (τί χειρότερο από το να βλέπεις να βγάζουν ένα ένα τα κόκκαλα τής μάνας του έξω και δίπλα να τριγυρίζουν τα αδέσποτε σκυλιά του νεκροταφείου;) Βγάζουν λοιπόν τα κόκαλα στο φώς.(Αν αυτό δέν είναι σκύλευση νεκρού, τότε τί είναι;) "δώσε 30 ευρώ στούς.. "ξεθάφτες". Παρών και ο παπάς που κάνει τρισάγιο.¨δώσε στον παπά 20 ευρώ" .΄Τα κόκκαλα πρέπει να πλυθούν σε λάδι και ξύδι. Δώσε στον άνθρωπο που θα τα πλύνει 30 Ευρώ."Σε τί κασελάκι θέλεις να μπούν τα κόκκαλα; Σε ανοξείδωτο; ή σε απλή λαμαρίνα; Αυτό κάνει 50 Ευρώ, τό άλλο 20. Πόσο κοστίζει το χρόνο να τα αποθυκεύσει ο δήμος Αθηναίων στο βρωμερό υπόγειο που τό λένε "Οστεοφυλάκιο; 60 Ευρώ τό χρόνο!... Εκεί είναι οι μάσες παιδιά!! Όσο για τα άλλα περί αξιοπρέπειας τού σώματος και ναού της ψυχής που λένε οι παπάδες αυτά είναιγια αγράμματους φανατικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό το πως οι εμετικοί ακροαριστεροί ταυτίζονται με τους παράφρονες νεοναζί "αρχαιοελληνιστές" του ΛΑ.Ο.Σ και του Πλεύρη, στο απύθμενο αντιχριστιανικό τους μίσος.

    Είναι να φρίττει κανείς με τον απίστευτο ρατσιστικό εμετό αυτών των ανθρώπων. Δείτε εδώ:

    "evreoioudaikoxristianiko katestimeno", "tha gemisi o topos rasoforous kremasmenous se oles tis mouries aytou tou topou", "ΡΥΠΑΡΟ ΡΑΣΟ", "άπληστα τεμπέλικα παχύδερμα", "χαραμοφάικα σκυλιά που σκέφτονται μόνο το στομάχι τους και την γελοία εξουσία τους", "παπαδαριό", "σε έναν αμόρφωτο δογματικό αγκυλωμένο γενειοφόρο", "ΗΛΙΘΙΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΒΡΑΙΕ" κτλ.

    ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ;;; Τι πράγματα είναι αυτά;! Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρεύεστε; Πάρτε το χαμπάρι και οι μεν και οι δε: Τα γκούλαγκ και οι κατακόμβες έκλεισαν. Επίσης, έχω να ενημερώσω τους νεοναζί "αρχαιοελληνιστές" ότι και τα κρεματόρια έσβησαν, οπότε θα πρέπει να βρούν κάποιον άλλον τρόπο να εξοντώσουν τους "εβραιοχριστιανούς".

    Το τραγικό είναι ότι και οι μεν και οι δε, πιπιλίζετε συνέχεια την καραμέλα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Και γράφω "καραμέλα" γιατί για εσάς, η αναφορά και η επίκληση της Δημοκρατίας γίνεται μόνο και μόνο για να μπορείτε ελεύθερα να κάνετε ό,τι θέλετε και να σπέρνετε το μίσος και τον ρατσισμό. Η Δημοκρατία για εσάς είναι σε τελευταία ανάλυση απλώς ο δούρειος ίππος για να εγκαθιδρύσετε τις διδακτορίες που ονειρεύεστε στα παρανοϊκά όνειρά σας.

    Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Όμως, δεν είναι δυνατόν εν έτει 2008, να υπάρχουν άνθρωποι που να φέρουν το πνεύμα του Διοκλητιανού ή του Στάλιν. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σπέρνουν τέτοιο απίστευτο ΜΙΣΟΣ! Αν και δεν συμφωνώ σε αρκετά πράγματα με τον "ψύχραιμο άθεο", δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω ότι τουλάχιστον είναι πολιτισμένος και εκφράζεται με κόσμιο τρόπο και με επιχειρήματα.

    Ειλικρινά, ως νέος άνθρωπος, ανησυχώ βαθύτατα για το μέλλον αυτού του τόπου, βλέποντας -εν έτει 2008- φιγούρες βγαλμένες από τις πιο μαύρες σελίδας της Ιστορίας να κάνουν κήρυγμα μίσους απέναντι σε ανθρώπους που ανήκουν στην μια ή στην άλλη θρησκεία, στο τάδε ή στο δείνα έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 30 Ιούλιος 2008 8:06 μμ

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ .

    Η ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ, ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ , ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς 7.11 (από 8.06).
    1. Τα επιχειρήματα σου με αποστόμωσαν. Όταν έχεις κάτι να αντιπαραθέσεις τότε να γράφεις και να μην προσβάλλεις τυφλά, για να ξέρω και τι να σου απαντήσω...
    2. Σε πληροφορώ πως δεν έχω προβλήματα εκτός από τα απλά καθημερινά κι ας μην κάνω την προσευχή μου το βράδυ, κι ας μην εξομολογούμαι, κι ας έχω να "μεταλάβω" 30 χρόνια κι ας είμαι ένας σκληρός άθεος που ξοδεύω όλη μου την ενέργεια στο να προσπαθώ να πείσω τυφλωμένους θρησκόληπτους για τα αυτονόητα.
    3. Η συμβουλή του ειδικού που αναφέρεσαι είναι από το χώρο της ιατρικής (που μανιασμένα πολεμήσατε και πολεμάτε στους αιώνες) ή από κανένα "πνευματικό"-σαμάνο του κώλου (με την κυριολεκτική έννοια αυτό) για να ξέρω με τι να γελάσω περισσότερο.
    4. Ας πέσει μια φωτιά να με κάψει τέλος πάντων για να έχει το κράτος μας μια λιγότερη σύνταξη και να πληρώνει τους καλούς παππούληδες με τα μαύρα και τα γένια...

    Είστε αστείοι και χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ επιχείρημα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. αγαπητέ 12,15
    τα δόγματα μεταξύ των οποίων και η ταφή και ο πνευματικός είναι στενά συνυφασμένα με την πίστη...αν θέλεις να λέγεσαι χριστιανός ορθόδοξος δεν μπορείς να φτιάχνεις προσωπικά δόγματα ούτε να απορρίπτεις τα υφιστάμενα...αλλιώς αυτοαποκαλείσαι άθεος ή οτιδήποτε άλλο και δεν το παίζεις χριστιανός
    για τα μεταφυσικά απόδειξη αποτελεί ο ίδιος ο Χριστός αλλα΄όταν δεν τον πίστεψαν αυτοί που τον είδανε μπροστά τους δεν έχω την απαίτηση από σένα που δεν έχεις ίχνος πίστης
    τώρα επειδή συλήβδην χαρακτηρίζεις τους παπάδες με διάφορα υποθέτω ότι είσαι μέσα στο βρακί τους για να τα ξέρεις τόσο καλά
    και προτιμώ να έχω πνευματικό παρά να είμαι δέσμιος όπως εσείς κομματικών ιδεολογιών που οδήγησαν σε σφαγές ανθρώπων

    αγαπητέ Ροδερίκε
    εβραίος είσαι πάνω από όλα εσύ με τις ιδέες σου γιατί αυτοί θεωρούν τον χριστό απλό προφήτη και τίποτα άλλο μετά

    αγαπητέ Αναστάση
    δεν μου επέβαλλαν τίποτα ,είμαι ελεύθερη συνείδηση πράγμα που αμφιβάλλω για πολλούς εδώ μέσα που η κομματική τους ιδεολογία τους υποχρεώνει στην αθεία,αυτό θέλω να ταφώ σύμφωνα με τη θρησκεία μου και όχι να μου επιβάλλουν οι απατεώνες πολιτικάντηδες και όλος ο συρφετός δηλητηρίου που κυκλοφορεί εδώ κάτι άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προς 2.02.
    1. Ούτε θέλω να λέγομαι χριστιανός ούτε μουσουλμάνος ούτε τίποτα. Είμαι άθεος, άθρησκος και αγνωστικιστής.
    2. Οι αποδείξεις πέσαν βροχή. Μας πείσατε. "Η απόδειξη είναι ο ίδιος ο Χρηστός" Τώρα μάλιστα. Καταρρίψατε όλα μας τα επιχειρήματα.
    3. Τα ήθη των παπάδων μας τα διηγούνται οι ίδιοι όταν αλληλοκατηγορούνται προσβάλλοντας το γούστο μας και την αισθητική μας. Προσωπικά βλέπω παπά και αλλάζω δρόμο.
    4. Επιλογή σας να έχετε πνευματικό, σαμάνο, εξορκιστή, ιεροεξεταστή, μουλά, ραβίνο και ότι άλλο επιθυμείτε. Το κράτος δε φταίει σε τίποτα να πληρώνει αυτούς τους τσαρλατάνους.
    5. Ο Χριστός (αν ποτέ έζησε τέτοιο άτομο) ήταν εβραίος και το πρώτο "άγιο" βιβλίο σας είναι η βίβλος των Ιουδαίων. Κι αυτό δικαίωμα σας, αλλά μην τους αρνείστε κιόλας.
    6. Για το κόμμα είσαι πολύ λάθος. Όλα τα κόμματα γλείφουν το ντεϊστικό κατεστημένο γι' αυτό και προσωπικά δεν με εκφράζει κανένα.
    7. Να ταφείτε όπως θέλετε - αδιαφορούμε πλήρως. Μην περιμένετε όμως να δεχτούμε την γνώμη σας για τις ταφές των άλλων.
    8. Το δηλητήριο, το φόβο, τη λατρεία του θανάτου, την τιμωρία για την αμαρτία και όλα αυτά τα τοξικά τα διδάσκει η θρησκεία σας. Μάλλον έχετε πάθει απευαισθητοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ευχομαι να σου τυχουν μεγαλα σκουληκια εσενα, για να σε φανε.
    Και να ταλαιπωρησεις τους δικους σου, με το να μη λειωσει το σωμα σου αμεσως, ως συνηθως γινεται τα τελευταια χρονια, λογω των φαρμακων που παιρνουν οι διαφορι ασθενεις και λογω του κορεσμου του χωματος.
    Μπλιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 31 Ιούλιος 2008 12:06 μμ


    ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙΣ .


    ΠΗΓΑΙΝΕ Σ'ΕΝΑ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τι σημαίνει η λέξη "πιστεύω", ετυμολογικά; Έχω εδραία αντίληψη και άποψη περί τινος πράγματος. Δηλαδή ΔΕΝ δέχομαι κανένα επιχείρημα περί του αντιθέτου της άποψής μου. Από ΕΔΩ εκπορεύεται όλη η παθογένεια των θρησκειών. Η λέξη "πιστεύω", θολώνει την ελεύθερη κρίση του ανθρώπου και εξοβελίζει τον ορθολογισμό του. Και γιατί γινόμαστε έρμαια αυτής της ύπουλης λέξης; Μα εξαιτίας του φόβου του θανάτου. Σκέφτεται ο θρησκόληπτος: "Τι θα γίνω, όταν πεθάνω; Δεν μπορεί να είμαι μόνο τροφή για τις προνύμφες της μύγας! Κάτι πρέπει να υπάρχει στο επέκεινα. Ναι, ναι σίγουρα υπάρχει! Ο Χριστός το δίδαξε! Ή ο Μωάμεθ. Ή ο Βούδας. Πάντως κάτι υπάρχει, δεν μπορεί!"
    Αυτά όμως είναι ευσεβείς πόθοι και σίγουρα ΔΕΝ αποτελούν αποδείξεις ότι ο Χριστός (ή ο Μωάμεθ) ήταν αυτό που "πιστεύουμε" ότι ήταν, ούτε ότι τα "ευαγγέλια",(ή το κοράνι, ή το ταλμούδ), λένε την αλήθεια. Θυμίζει το ανέκδοτο του Ναστρεδίν Χότζα, ο οποίος μια ηλιόλουστη Κυριακή πήγε στο καφενέ και ισχυριζόταν ότι θα βρέξει! Όταν η συγχωριανοί του τον ρώτησαν, από που αντλεί αυτό το συμπέρασμα, αυτός με αφοπλιστική ειλικρίνεια απάντησε αφήνοντάς τους εμβρόντητους:" Μα αν δεν βρέξει, πως θα ποτίσω εγώ τα χωράφια μου!!!". Οι θρησκείες λοιπόν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά δοξασίες, που προσπαθούν να απαλύνουν τον αρχέγονο φόβο του θανάτου, υποσχόμενες "παραδείσους" και απειλώντας με "κολάσεις" τους "ασεβείς".
    Σχετικά με τον κύριο 31/7 2:02μμ, φίλε μου έχεις κάθε δικαίωμα να πιστεύεις (εντός ή εκτός εισαγωγικών) ό,τι θέλεις. Αυτό που ΔΕΝ έχεις δικαίωμα, είναι να επιβάλλεις την άποψή σου, που στη προκειμένη περίπτωση είναι η υποχρεωτική ταφή, σε όλους τους άλλους που δεν συμμερίζονται τις δοξασίες και δεισιδαιμονίες σου. Θέλεις να γίνεις τροφή για τα νεογνά της μύγας; Δικαίωμά σου. Είναι επίσης δικαίωμα του άλλου, να επιθυμεί να σκορπιστούν οι στάχτες του πάνω από το Αιγαίο.
    Και μια απάντηση για όλους αυτούς που κολλούν ταμπελίτσες, προσπαθώντας να συκοφαντήσουν αυτό που δεν μπορούν να αντικρούσουν. ΔΕΝ είμαι ούτε ακροαριστερός, ούτε ακροδεξιός. Είμαι σκεπτόμενος άνθρωπος, που διέγραψε από το λεξιλόγιό του το ρήμα "πιστεύω", από κάθε έκφανση της ζωής του, διότι παρατήρησε ότι υπονόμευε την ορθολογική του κρίση. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Για τους γνωρίζοντες αγγλικά, μια "παραβολή" που αρέσει ιδιαιτέρως. Εξαιρετικά αφιερωμένο στους θρησκομανείς! Αν δεν ξέρετε αγγλικά, ζητήστε να σας το μεταφράσουν. Αξίζει τον κόπο!

    This morning there was a knock at my door. When I answered the door I found a well groomed, nicely dressed couple. The man spoke first:

    John: "Hi! I'm John, and this is Mary."
    Mary: "Hi! We're here to invite you to come kiss Hank's ass with us."
    Me: "Pardon me?! What are you talking about? Who's Hank, and why would I want to kiss His ass?"
    John: "If you kiss Hank's ass, He'll give you a million dollars; and if you don't, He'll kick the **** out of you."
    Me: "What? Is this some sort of bizarre mob shake-down?"
    John: "Hank is a billionaire philanthropist. Hank built this town. Hank owns this town. He can do whatever He wants, and what He wants is to give you a million dollars, but He can't until you kiss His ass."
    Me: "That doesn't make any sense. Why..."
    Mary: "Who are you to question Hank's gift? Don't you want a million dollars? Isn't it worth a little kiss on the ass?"
    Me: "Well maybe, if it's legit, but..."
    John: "Then come kiss Hank's ass with us."
    Me: "Do you kiss Hank's ass often?"
    Mary: "Oh yes, all the time..."
    Me: "And has He given you a million dollars?"
    John: "Well no. You don't actually get the money until you leave town."
    Me: "So why don't you just leave town now?"
    Mary: "You can't leave until Hank tells you to, or you don't get the money, and He kicks the **** out of you."
    Me: "Do you know anyone who kissed Hank's ass, left town, and got the million dollars?"
    John: "My mother kissed Hank's ass for years. She left town last year, and I'm sure she got the money."
    Me: "Haven't you talked to her since then?"
    John: "Of course not, Hank doesn't allow it."
    Me: "So what makes you think He'll actually give you the money if you've never talked to anyone who got the money?"
    Mary: "Well, He gives you a little bit before you leave. Maybe you'll get a raise, maybe you'll win a small lotto, maybe you'll just find a twenty-dollar bill on the street."
    Me: "What's that got to do with Hank?"
    John: "Hank has certain 'connections.'"
    Me: "I'm sorry, but this sounds like some sort of bizarre con game."
    John: "But it's a million dollars, can you really take the chance? And remember, if you don't kiss Hank's ass He'll kick the **** out of you."
    Me: "Maybe if I could see Hank, talk to Him, get the details straight from Him..."
    Mary: "No one sees Hank, no one talks to Hank."
    Me: "Then how do you kiss His ass?"
    John: "Sometimes we just blow Him a kiss, and think of His ass. Other times we kiss Karl's ass, and he passes it on."
    Me: "Who's Karl?"
    Mary: "A friend of ours. He's the one who taught us all about kissing Hank's ass. All we had to do was take him out to dinner a few times."
    Me: "And you just took his word for it when he said there was a Hank, that Hank wanted you to kiss His ass, and that Hank would reward you?"
    John: "Oh no! Karl has a letter he got from Hank years ago explaining the whole thing. Here's a copy; see for yourself."

    From the Desk of Karl

    1. Kiss Hank's ass and He'll give you a million dollars when you leave town.
    2. Use alcohol in moderation.
    3. Kick the **** out of people who aren't like you.
    4. Eat right.
    5. Hank dictated this list Himself.
    6. The moon is made of green cheese.
    7. Everything Hank says is right.
    8. Wash your hands after going to the bathroom.
    9. Don't use alcohol.
    10. Eat your wieners on buns, no condiments.
    11. Kiss Hank's ass or He'll kick the **** out of you.
    12. Use alcohol in moderation.


    Me: "This appears to be written on Karl's letterhead."
    Mary: "Hank didn't have any paper."
    Me: "I have a hunch that if we checked we'd find this is Karl's handwriting."
    John: "Of course, Hank dictated it."
    Me: "I thought you said no one gets to see Hank?"
    Mary: "Not now, but years ago He would talk to some people."
    Me: "I thought you said He was a philanthropist. What sort of philanthropist kicks the **** out of people just because they're different?"
    Mary: "It's what Hank wants, and Hank's always right."
    Me: "How do you figure that?"
    Mary: "Item 7 says 'Everything Hank says is right.' That's good enough for me!"
    Me: "Maybe your friend Karl just made the whole thing up."
    John: "No way! Item 5 says 'Hank dictated this list himself.' Besides, item 2 says 'Use alcohol in moderation,' Item 4 says 'Eat right,' and item 8 says 'Wash your hands after going to the bathroom.' Everyone knows those things are right, so the rest must be true, too."
    Me: "But 9 says 'Don't use alcohol.' which doesn't quite go with item 2, and 6 says 'The moon is made of green cheese,' which is just plain wrong."
    John: "There's no contradiction between 9 and 2, 9 just clarifies 2. As far as 6 goes, you've never been to the moon, so you can't say for sure."
    Me: "Scientists have pretty firmly established that the moon is made of rock..."
    Mary: "But they don't know if the rock came from the Earth, or from out of space, so it could just as easily be green cheese."
    Me: "I'm not really an expert, but I think the theory that the Moon was somehow 'captured' by the Earth has been discounted*. Besides, not knowing where the rock came from doesn't make it cheese."
    John: "Ha! You just admitted that scientists make mistakes, but we know Hank is always right!"
    Me: "We do?"
    Mary: "Of course we do, Item 7 says so."
    Me: "You're saying Hank's always right because the list says so, the list is right because Hank dictated it, and we know that Hank dictated it because the list says so. That's circular logic, no different than saying 'Hank's right because He says He's right.'"
    John: "Now you're getting it! It's so rewarding to see someone come around to Hank's way of thinking."
    Me: "But...oh, never mind. What's the deal with wieners?"
    Mary: She blushes.
    John: "Wieners, in buns, no condiments. It's Hank's way. Anything else is wrong."
    Me: "What if I don't have a bun?"
    John: "No bun, no wiener. A wiener without a bun is wrong."
    Me: "No relish? No Mustard?"
    Mary: She looks positively stricken.
    John: He's shouting. "There's no need for such language! Condiments of any kind are wrong!"
    Me: "So a big pile of sauerkraut with some wieners chopped up in it would be out of the question?"
    Mary: Sticks her fingers in her ears."I am not listening to this. La la la, la la, la la la."
    John: "That's disgusting. Only some sort of evil deviant would eat that..."
    Me: "It's good! I eat it all the time."
    Mary: She faints.
    John: He catches Mary. "Well, if I'd known you were one of those I wouldn't have wasted my time. When Hank kicks the **** out of you I'll be there, counting my money and laughing. I'll kiss Hank's ass for you, you bunless cut-wienered kraut-eater."
    With this, John dragged Mary to their waiting car, and sped off.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Προς 7.03. Απολαυστικό το απόσπασμα - συγχαρητήρια.

    Για διάφορους θρησκευόμενους: τα επιχειρήματα σας μας συντάραξαν. Μας πείσατε για άλλη μια φορά. Συνεχίστε αυτό που κάνετε. Η θέση στη βασιλεία των ουρανών είναι εξασφαλισμένη - δεν είναι σαν το πάρκινγκ της γειτονιάς σας - όλοι οι καλοί χωράνε. Επίσης μια πρόταση για την ηγεσία της εκκλησίας σας: επαναφέρετε τα συγχωροχάρτια για να μην κουράζονται εγκεφαλικά οι πιστοί με προσευχές και ότι άλλο κάνουν τέλος πάντων. Πλερώνεις μια και καλή τον παππούλη και καθάρισες...
    Άντε και σ' ανώτερες συζητήσεις φίλοι χριστιανοί, μας φωτίσατε ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προς τον ανώνυμο "31 Ιούλιος 2008 7:42 μμ", που έγραψε το εξής, αναφερόμενος στο δικό μου σχόλιο:

    Και μια απάντηση για όλους αυτούς που κολλούν ταμπελίτσες, προσπαθώντας να συκοφαντήσουν αυτό που δεν μπορούν να αντικρούσουν. ΔΕΝ είμαι ούτε ακροαριστερός, ούτε ακροδεξιός.

    Θέλεις να περνιέσαι για λογικός, αλλά δεν κατέχεις ούτε τα στοιχειώδη της Λογικής. Μπορείς να μου εξηγήσεις με βάση τις αρχές της Λογικής πώς αποδεικνύεται ότι η αναφορά μου σε ακροαριστερούς και σε νεοναζί "αρχαιοελληνιστές" αφορούσε ΌΛΟΥΣ όσους διαφωνούν με τη θρησκεία;

    Δεύτερον, δεν ξέρω αν το πήρες χαμπάρι, αλλά κάθε λέξη είναι μια ταμπέλα για κάτι. Και σε κάθε επιστήμη, υπάρχουν συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις που περιγράφουν συγκεκριμένα αντικείμενα ή φαινόμενα. Συνεπώς, οι όροι "ακροαριστερός" και "ακροδεξιός" δεν είναι "ταμπελίτσες" (μικρέ μου συκοφάντη), αλλά μέρος της ορολογίας της πολιτικής επιστήμης.

    Και ποιός σου είπε ανόητε (εφόσον εσύ με αποκαλείς εμμέσως ανόητο, σoυ ανταποδίδω το χαρακτηρισμό) ότι δεν μπορώ να αντικρούσω τα επιχειρήματά σου; Έχεις καταπιεί αμάσητο τον Dawkins και τους λοιπούς ταλιμπάν άθεους και αυτό σε κάνει τρομερά ευάλωτο.

    Να θυμάσαι όμως ότι για κάθε μια αυθεντία υπάρχει και μια άλλη αυθεντία η οποία λέει ακριβώς τα αντίθετα. Συνήθως όμως, όλοι διαβάζουμε τα βιβλία που επιβεβαιώνουν αυτά που πιστεύουμε. Εγώ έχω διαβάσει Dawkins, Dennett, Harris, Hitchens κτλ. Εσύ μπήκες στον κόπο να διαβάσεις κανένα βιβλίο που να υποστηρίζει την αντίθετη άποψη; Διάβασε, για να καταλάβεις ότι τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο όπως τα παρουσιάζουν οι νέο-άθεοι και ότι ακόμα και αυτοί που επικαλούνται τον Ορθολογισμό και την Επιστήμη ενίοτε μετέρχονται μεθόδων που θα ζήλευε ακόμα και ο Γκέμπελς, στην προσπάθεια τους να εξοντώσουν το αντίπαλο ιδεολογικό τους στρατόπεδο.

    Λοιπόν, για να τελειώνουμε εδώ: Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποια θρησκεία θέλει ή να είναι αγνωστικιστής (κάτι που ο Dawkins πολεμάει) ή άθεος. ΔΕΝ έχει όμως το δικαίωμα να κοροϊδεύει τις απόψεις των ιδεολογικών του αντιπάλων και να χλευάζει τους ίδιους με τους απίστευτα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί ο Dawkins για όσους είναι θρησκευόμενοι. Διαπιστώνω μάλιστα μετά λύπης μου ότι αρκετοί από αυτούς που άφησαν σχόλια εδώ παπαγάλισαν αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Μόνο για "Brights" δεν μας μίλησαν, αν και ασφαλώς αποκάλεσαν τους Χριστιανούς ηλίθιους και αμόρφωτους.

    Όμως, ακόμα και γνωστοί άθεοι έχουν καταδικάσει την ιδεολογική τρομοκρατία που ασκεί και την ασύλληπτη έπαρση που επιδεικνύει ο εν λόγω ταλιμπάν άθεος (το παιχνίδι των χαρακτηρισμών μπορούν να το παίξουν όλοι). Βλέπεις υπάρχουν κάποιοι άθεοι οι οποίοι είναι όντως λογικοί και μορφωμένοι και δεν είναι ψυχασθενείς μουτζαχεντίν που κρύβονται πίσω από την επιστημονική τους ιδιότητα για να βγάλουν τα απωθημένα τους ενάντια στη θρησκεία. Και γι' αυτούς τους ανθρώπους, μαζί με τον ορθολογισμό πάει και η ανεκτικότητα, η έντιμη και κόσμια ιδεολογική αντιπαράθεση, και ο γνήσιος σεβασμός στον ιδεολογικό αντίπαλο.

    Δεν πειράζει όμως. Κάποια μέρα και ο Dawkins και όλοι οι ταλιμπάν τυφλοί οπαδοί του θα έρθετε σε μια ιδεολογική και -κυρίως- διανοητική ισορροπία. Όπως όλα τα ιδεολογικά ρεύματα έτσι και το δικό σας θα ξεπεράσει τη νηπιακή φάση και κάποτε θα φτάσει σε μια ωριμότητα. Ως τότε, να είστε σίγουροι ότι η ιδεολογική σας τρομοκρατία δεν θα περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. αγαπητέ 5.23
    ευτυχώς τουλάχιστον δηλώνετε άθεος και όχι χριστιανός στρεβλώνοντας τα πράγματα κατά το προσωπικό συμφέρον.
    οι παπάδες οι οποίοι αναφέρεστε αποτελούν οικτρή μειοψηφία αλλά μάλλον δεν κάνατε καν το κόπο να βρείτε και να συνομιλήσετε με κάποιον που θα σας βοηθούσε στις αγωνίες της ψυχής σας. Κατακεραυνώνετε τους πάντες για να στηρίξετε απεγνωσμένα την αθεία σας
    Είναι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τσαρλατάνοι αντίκειται στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας
    Παρατηρώ ότι έχετε σοβαρές ελλείψεις σε θέματα χριστιανικής ιστορίας, προιόν επίσης της άρνησης σας να συζητήσετε με αμεροληψία με κάποιους κληρικούς. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι ο Χριστός γεννήθηκε εβραίος επειδή Ο Ιουδαισμός ήταν προάγγελος του Χριστιανισμού και προετοιμασία του ανθρώπινου γένους. ¨αλλωστε οι προφήτες φρόντιζουν να διαδίδουν τις βασικές αρχές που οφείλει να διακατέχεται ένας σωστός χριστιανός. Το ότι οι εβραίοι αποποιήθηκαν μια τέτοια κληρονομιά και μάλιστα με τον χείριστο τρόπο είναι άλλο θέμα που θα τους βασανίζει για πάντα όπως άλλωστε και οι ίδιοι ζ'ητησαν. Επίσης η Παλαιά Διαθήκη αποτελεί απλά ιστορικό κείμενο για τον Χριστιανό Ορθόδοξο που καμία σχέση δεν έχει με τον Ιουδαίο όπως ψευδώς αναφέρεστε. Η πραγματική Αλήθεια για τον Ορθόδοξο είναι η Καινή Διαθήκη.
    Αυτά περί δηλητηρίου και λατρεία θανάτου μάλλον σε άλλες θρησκείες τα βρήκες. Η ορθοδοξία δεν είναι απλά θρησκεία είναι τρόπος ζωής είναι Αγάπη, καλοσύνη στον συνάνθρωπο, σεβασμός, και κυρίως Ελευθερία. Κανείς δεν σου ζητάει να πιστέψεις με το ζόρι. Τα δεσμά τα έχει ο εγωισμός, η αμαρτία τα χρήματα και η προσωπική θεοποίηση που διέλυσαν κάθε έννοια ήθους και αξιών στην σκληρόκαρδη ελληνική κοινωνία.
    Και απαντώντας ταυτόχρονα και στον 7.42 ασφαλώς ο καθένας είναι ελεύθερος να χειριστεί τον θάνατό του. Διαφώνησα με τον πνεύμα του άρθρου που πρέπει οι κληρικοί και παντώς είδους χριστιανοί να χειροκροτήσουμε και να βοηθήσουμε το κράτος στην επιβολή της καύσης και να μη δηλώσουμε ότι είναι αντίθετο με τα ορθόδοξα ιδεώδη
    Επίσης 7.42 πιστεύω σημαίνει ότι έψαξα κοίταξα και κατέληξα που είναιη πραγματική αλήθεια.
    ΓΙα σένα όπως και κάποιοιυς άλλους που διάβασα νωρίτερα δεν υπάρχουν αποδείξεις και δεν θέλετε να πιστέψετε πουθενά. Ευτυχώς που και για την βαρύτητα που δεν υπάρχουν αποδείξεις πιστεύουμε και δεν κάνουμε τον άπιστο σούπερμαν πάνω από κανένα γκρεμό.
    Οσο για τον 9.34 που επίσης έχει παντελή άγνοια θρησκειών δεν υφίσταται θέμα επαναφοράς συγχωροχαρτιού γιατί απλά ουδέποτε υπήρξε τέτοια αηδία στην Ορθοδοξία. Σου προτείνω πάντως να προσεγγίσεις κάποιον παππούλη. Θα ανακαλύψεις έκπληκτος ότι δεν πρόκειται να σου ζητήσει χρήματα ούτε για εξομολόγηση ούτε για όποια κουβέντα θέλεις να κάνεις παρά την πλύση εγκεφάλου που σου επιβάλλουν οι οι κατ΄επάγγελμα αντίχριστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. 31 Ιούλιος 2008 7:53 μμ

    ΦΥΣΙΚΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΟΥ .

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.

    ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΒΡΙΖΕΤΕ , ΝΑ ΒΩΜΟΛΟΧΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ?

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑ ,ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΛΑΙΣΙΑ .
    ΤΗΝ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΕΪΑ .

    ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΑΣ .
    ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΡΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δηλαδη, εμεις δε σεβομαστε τους πιστους, η αυτοι εμας, αφου δεν επιτρεπουν να κανουμε κατι, που το επιθυμουμε;
    Για κοιταξου λιγο στον καθρεφτη, να δεις αν μεγαλωσε η μυτη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Για τον 1/8 3:35πμ, ο 31/7 7:42μμ.

    Απ'ότι αντιλαμβάνομαι, η ανάρτησή μου και η από μέρους μου προσέγγιση του ζητήματος της θρησκείας και των επιταγών της, χτύπησε διάνα. Δεν εξηγείται διαφορετικά η καταφυγή σε ύβρεις, κάτι που αν μη τι άλλο φανερώνει πανικό! Η απάντησή σου είναι αρκούντως αμετροεπής, ειρωνική και πατροναριστική, άξια ενός ανθρώπου που προσπαθεί να κρύψει την προσωπική του ανασφάλεια και το ψυχικό του κόμπλεξ, πίσω από θεούς, αγίους, αγγέλους και δαίμονες. Κατανοώ, ως ένα βαθμό, ότι εμφορείσαι από μεταφυσικές και υπαρξιακές ανησυχίες. Σε καμία όμως περίπτωση αυτό δεν θα έπρεπε να σε οδηγεί στο δρόμο του τυφλού φανατισμού. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.
    Υπάρχουν διάφορες σχολές λογικής, με διαφορετικές προσεγγιστικές τακτικές και διδαχές η κάθε μια. Δεν ξέρω ποια από όλες ασπάζεσαι εσύ, πάντως η αναφορά σου σε "ακροαριστερούς" και αρχαιοελληνιστές νεοναζί", ήταν εξόχως άστοχη, υβριστική, σαθρή και έωλη. Κατ'αρχήν μπερδεύεις "τα ούρα με τα πούρα". Οι αρχαιοελληνιστές ΔΕΝ είναι νεοναζί. Είναι μια ομάδα τρελλο-ρομαντικών, που προσδοκούν την αναβίωση του αρχαιοελληνικού πνεύματος, που ειρήσθω εν παρόδω κυνηγήθηκε ανηλεώς από την "θρησκεία της αγάπης". Ίσως ματαιοπονούν, διότι κάτι τέτοιο απαιτεί βαθύτατη παιδεία, ενώ ο σύγχρονος Έλληνας έχει ως ιδανικά το τσιγάρο, το τσιφτετέλι, το φραπέ, το σαβουροφαγητό και το τάβλι. Οφείλουμε όμως να δείξουμε κατανόηση στο ρομαντισμό τους και να μην τους χαρακτηρίζουμε "νεοναζί", ή "παγανιστές". Άλλωστε ο όρος "ναζί" (NaZi's) στα γερμανικά, είναι ακροστοιχία των λέξεων National Sozialisten, δηλαδή εθνικο-σοσιαλιστές, όπως ο Josef Gebels που επικαλείσαι. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οφείλω να σε πληροφορήσω, ήταν βαθύτατα θρησκευόμενοι. Θυμίζω τα τρία "Κ" του Χίτλερ που αφορούσαν τις γυναίκες: Kinder, Kueche, Kirche, δηλαδή παιδιά, κουζίνα, εκκλησία. Δεν διαφέρει και πολύ από το "χριστιανικό" ιδεώδες για τη γυναίκα. Όσο για τους ακροαριστερούς, οι οποίοι θεωρούν ότι "η θρησκεία είναι το όπιο του λαού", όπως είπε ο Karl Marx, διαφωνώ ριζικώς τόσο με τη κοσμοθεωρία τους, όσο και με τη κοσμοαντίληψή τους, διότι ο σοσιαλισμός είναι ακόμα χειρότερο όπιο από τη θρησκεία, αν και εν πολλοίς ο Marx είχε λίγο δίκιο σε αυτή τη θεώρηση.
    Οι "ταμπελίτσες" σου λοιπόν, αγαπητέ μου, ενέχουν το στοιχείο της υστερόβουλης συκοφαντίας, ασχέτως αν εκ των υστέρων και εκ του πονηρού, διευκρινίζεις ότι τα βέλη σου δεν στρέφονται εναντίον όλων. Και η συκοφαντία αποτελεί προσφιλή μέθοδο, σε αυτούς που πάσχουν από έλλειψη επιχειρημάτων. Σε όλους εσάς δε, αποτελεί πάγια τακτική. Εξ αυτού λοιπόν ορμώμενος, τη στηλίτευσα και την εμέμφθην. Η δε πολιτική επιστήμη, όπως και η Ψυχολογία, περιγράφει και έννοιες όπως «φανατισμός», «μισαλλοδοξία», «ψυχολογία του όχλου» και άλλες. Ποια από όλες αυτές σου είναι περισσότερο θελκτική;
    Ως απάντηση στο "ανόητος", θα μπορούσα και εγώ να σου προσάψω το "Αγιατολαχ μουτζαχεντίν του χριστιανισμού", αλλά δεν θα το κάνω. Εξάλλου οι ύβρεις χαρακτηρίζουν το επίπεδό σου. Αντ’ αυτού, δράττομαι της ευκαιρίας να σου τονίσω, (εγώ ο μικρός, ταπεινός και ανόητος συκοφάντης, σε σένα τον παμμέγιστο πεφωτισμένο με τη χάρη του «αγίου πνεύματος»), ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ, (άλλη μια λέξη που σας προκαλεί τρόμο), να σκέφτεται ελεύθερα και να πετάει στα ουράνια, αντί να πορεύεται σε προκαθορισμένες νόρμες και ντιρεκτίβες. Είναι λοιπόν αεροπλάνο φίλτατε και ΟΧΙ τραίνο όπως θα σε βόλευε. Αν βέβαια σου αρέσει το τραίνο, που κακά τα ψέματα είναι και ρομαντικό, κατανοώ αλλά δεν επικροτώ.
    Με χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός, ότι διάβασες Richard Dawkins, (εικάζω ότι διάβασες το "the god delusion-η αυταπάτη του θεού), Daniel Denet,(Religion as a Natural Phenomeno), καθώς επίσης και Christofer Hitchens. Γνωρίζεις επίσης και το κίνημα των Brights, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον εμβριθείς στην αναζήτηση. Με λυπεί, σε αντιδιαστολή το επίσης γεγονός, ότι ΔΕΝ διδάχθηκες τίποτα από όλους αυτούς. Ούτε καν η παραμικρή αμφιβολία δεν γεννήθηκε στον εγκέφαλό σου. Φυσικά και τα πράγματα δεν είναι μόνο άσπρο, ή μόνο μαύρο. Η αλήθεια τις περισσότερες φορές κατοικεί στις μεσαίες αποχρώσεις. Όμως αυτή είναι μια μομφή που θα έπρεπε να απευθύνεις ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Ανέκαθεν υποστήριζα ότι πρέπει κάποτε σαν λαός, να οπλιστούμε με τα αντισώματα της αμφισβήτησης, της επιφύλαξης και της κριτικής σκέψης, (έννοιες που όλοι εσείς μισείτε θανάσιμα), και να πάψουμε να καταπίνουμε σαν γλάροι, αυτά που μας σερβίρουν κάποιοι. Δυστυχώς όμως, άνθρωποι σαν εσένα ανταγωνίζονται τους γλάρους, με εξαιρετική και συνάμα θλιβερή επιτυχία!
    Και ΝΑΙ, έχω διαβάσει πλείστους όσους, θρησκευόμενους συγγραφείς, από Θωμά Ακινάτη και Dante Alighieri, έως Dostoyevsky και Tolstoy. Έχω όμως διαβάσει και Aldus Huxley και Stephen Hawkins και Salman Rushdie, τον οποίο σου συνιστώ ανεπιφύλακτα, για να δεις (αν δεις), που οδηγεί ο θρησκευτικός φανατισμός.
    Σε μια αποστροφή του μηνύματός σου, χαρακτηρίζεις τον Dawkins ως «ταλιμπάν». Ομολογώ ότι έμεινα ενεός! ΕΣΥ μιλάς για ταλιμπάν; Ο σκοταδισμός που διέπει την εκκλησία σήμερα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, δεν σε ενοχλεί διόλου; Μιλάτε όλοι εσείς για «ψυχασθενείς μουτζαχεντίν», τη στιγμή που αποδέχεστε ασμένως ότι ο άνθρωπος προήλθε «από τον Αδάμ και τη Εύα»; Εσείς που θεωρείτε το «άγιο φως» ως «θαύμα», ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ τον αδαή κόσμο, ενώ είναι γνωστό στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», ότι το θαύμα το επιτελεί ο διττανθρακικός φώσφορος; Εσείς που περιφέρετε τις δήθεν θαυματουργές «άγιες εικόνες» ως τοτέμ ιθαγενών, αποσπώντας τον οβολό χιλιάδων πιστών; Εσείς που προσκυνάτε σκελετούς «αγίων», εσωκλείνοντας τους σε χρυσοποίκιλτες λάρνακες και ληκύθους; Εσείς που αποδέχεστε μόνο τέσσερα από τα ΣΑΡΑΝΤΑ και πλέον ευαγγέλια, γιατί έτσι επέβαλλε το 1200 ο επίσκοπος Νικαίας; (τα άλλα έλεγαν πράγματα που δεν συνέφεραν). Έλεος. Και η υποτίμηση της νοημοσύνης, έχει κάποια όρια. Και σε τι διαφέρει επιτέλους ένας χριστιανός από ένα ιθαγενή Ζουλού που «πιστεύει» στα πνεύματα των προγόνων του; Σε τι διαφέρει από έναν Μωαμεθανό, από ένα Εβραίο, από ένα Ταϊλανδό, έναν Ιάπωνα, ένα Κινέζο; Όλοι αυτοί, που είναι και η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, δεν θα «κληρονομήσουν την βασιλεία των ουρανών», μόνο και μόνο επειδή δεν ασπάζονται μια εβραϊκή αίρεση; Γιατί να είναι ο μόνο ο χριστιανισμός η σωστή θρησκεία; Οι άλλες θρησκείες δεν κηρύττουν την αγάπη και την καταλαγή; Και ποια από τις χριστιανικές εκφάνσεις είναι η «σωστή»; Οι ορθόδοξοι, οι καθολικοί, οι διαμαρτυρόμενοι, οι πεντηκοστιανοί, οι μορμόνοι, οι βαπτιστές, οι ιεχωβάδες, οι Άμις, ποιοί; ). Και ποιος σας είπε ότι καλός και ηθικός, είναι μόνο όποιος ασπάζεται τον χριστιανισμό; Μήπως να πήγαινα σε ένα «πνευματικό» να μου τα εξηγήσει; Άσε καλύτερα. Προσωπικά ασπάζομαι τον πασταφαριανισμό (pastafarianism για αυτούς που θέλουν να ρίξουν μια ματιά στο Google)
    Όλα αυτά φυσικά εντάσσονται στη τακτική που περιέγραψα πιο πάνω. Δεν μπορούμε να αντικρούσουμε κάτι, άρα το συκοφαντούμε μέχρι τελικής πτώσεως. Όταν σας επισημαίνουν ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ότι αυτό που ασπάζεστε, στερείται επιστημονικής βάσης και ως εκ τούτου είναι σαθρό και έωλο, εξανίστασθε, υλακτείτε και ασχημονείτε, κραυγάζοντας υποκριτικά για δήθεν «ιδεολογική τρομοκρατία». «Μη μου τους κύκλους τάραττε», δηλαδή. Μα εμείς ΔΕΝ κατακρίνουμε την πίστη του καθενός. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διατηρούν μια πίστη, όποια και αν είναι αυτή, αν αυτό τους δίνει παρηγοριά και ψυχική ισορροπία, ένα δικαίωμα αναφαίρετο και καθ’όλα σεβαστό. Όταν όμως προσπαθούν να ενδύσουν αυτή τη πίστη με ιδεολογικό και ψευδοεπιστημονικό μανδύα και επιθυμούν να επιβάλλουν τα κελεύσματα της πίστης τους στην υπόλοιπη κοινωνία, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, τότε θα παίρνουν και τις απαντήσεις που τους αρμόζει και ενίοτε αυτές οι απαντήσεις δεν θα τους είναι και ιδιαιτέρως αρεστές.
    Κλείνοντας αυτό το «σεντόνι» και απαντώντας στις αιτιάσεις σου περί «ιδεολογικής τρομοκρατίας», σου αφιερώνω το κατά Λουκά ΙΘ΄27 στο οποίο ο Ιησούς «της αγάπης», φέρεται να είπε: «Πλην τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξετε αυτούς έμπροσθέν μου». Τα σχόλια στους αναγνώστες του ιστολογίου.
    Υ.Γ για τον 1/8 8:49πμ
    Η βαρύτητα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ με επιστημονικό τρόπο, κάτι που ΔΕΝ συμβαίνει με τον θεό (τον οποιονδήποτε θεό). Κατά τη «λογική» σου λοιπόν αφού υπάρχει βαρύτητα, υπάρχει και θεός και μάλιστα αυτός που πιστεύουμε ΜΟΝΟ εμείς και με τον τρόπο που λατρεύουμε ΜΟΝΟ εμείς. Κατά τα άλλα «έψαξες, κοίταξες και κατέληξες που είναι η πραγματική αλήθεια». Ο εστί μεθερμηνευόμενο «αυτό μου χάιδεψε τα αυτιά, αυτό αποδέχομαι». Εύγε. Και εις ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση